بررسیموبایل
موضوعات داغ

بررسی آیفون 12 مینی اپل

فسقلی ترین آیفون تمام صفحه تاریخ!

مقدمه

از زمان معرفی آیفون 10 (iPhone X) طرفداران حقیقی برند آیفون به دنبال دستگاهی به اندازه آیفون SE اما با ویژگی های ظاهری آیفون 10 بودند. در مراسم رونمایی از آیفون های 12، اپل دست به سوپرایزی جذاب زد؛ این شرکت در قالب دمویی جذاب، از آیفون کوچک اما قدرتمند خود با نام آیفون 12 مینی رونمایی کرد و آن را قدرتمندترین دستگاه هوشمند 5.4 اینچی دانست.

در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی تخصصی این گوشی هوشمند جذاب و خواستنی بپردازیم و آن را از دیدگاه های مختلف مورد نقد قرار دهیم. در ادامه همراه مجله گوشی پلازا همراه باشید.

طراحی

بگذارید موردی را همین ابتدا بگوییم. آیفون 12 مینی به واقع مینی است! بدین معنی که کوپرتینویی ها تمام سعی خود را کرده اند تا تمام ویژگی های آیفون 12 را در بدنه آیفون SE یا آیفون 5 جا کنند.

همین موضوع سبب شده تا با یکی از کامپکت و جمع و جور ترین دستگاه های حال حاضر دنیای گوشی های هوشمند طرف باشیم. دستگاهی که به راحتی می تواند تمام نیازهای یک کاربر متوسط و حتی حرفه ای را برطرف کنند. البته درمورد کاربر حرفه ای کمی مردد هستیم و جلوتر به صحبت درباره این تردید صحبت خواهیم کرد. اما به طراحی ظاهری دستگاه برسیم.

آیفون 12 مینی ظاهری کاملا مشابه برادر بزرگ‌تر خود یعنی آیفون 12 دارد؛ لبه های صاف، برآمدگی دوربین، فریمی مات و آلومینیومی، دوربین دوگانه، صفحه نمایش بدون حاشیه و سخت افزار مشابه و دیگر موارد. به طور کلی می توان گفت که با نسخه کوچک شده آیفون 12 رو به رو هستیم.

طول بدنه آیفون 12 مینی تنها 131 میلی‌متر و عرض آن 64 میلی‌متر است و تنها 7.4 میلی‌متر ضخامت دارد. برای یک گوشی قدرتمند در این ابعاد دستیابی به چنین ضخامت و اندازه حقیقتا تحسین برانگیز است؛ موضوعی که هیچ شرکت دیگری جز اپل (حتی سامسونگ و یا دیگر شرکت های بزرگ دنیای گوشی های هوشمند) بدان دست نیافته اند.

حال به موارد فوق، وزن 135 گرمی دستگاه را نیز اضافه کنید تا در کسری از ثانیه دود از سرتان بلند شود 🙂 البته که دستگاهی به این کوچکی نقاط قوت و ضعف خود را دارد و هدف ما از نگارش چنین بررسی ای همین موضوعات است.

در بدنه بسیار کوچک آیفون 12 مینی یک صفحه نمایش 5.4 اینچی قرار گرفته که حاشیه های نمایشگر به واسطه بهره گیری از شیشه محافظ تخت و همچنین لبه های صاف، به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده است.

البته قسمت بزرگی از این کاهش حاشیه تاثیری روانی دارد؛ چرا که کاربر با نادیده گرفته شدن لبه های اطراف نمایشگر که حالا تخت شده اند، حس می کند که حاشیه ها نیز کاهش پیدا کرده است. از این رو اگر بخواهیم به واقع این موضوع را بررسی کنیم، حاشیه های خود نمایشگر کاهش چندانی نداشته است.

قسمت بالایی نمایشگر، بریدگی بزرگ دستگاه به چشم می خورد. راستش را بخواهید بیشتر دوست داشتیم تا به جای این بریدگی بزرگ، از نمایشگری تمام صفحه استفاده می شد و برای امنیت دستگاه نیز از سنسور اثرانگشت بر روی دکمه هوم استفاده می شد؛ دست همانند آیپد ایر 2020. اما چنین موضوعی محقق نشد و شاید در آینده (شاید هم آیفون 13!) شاهد چنین طرحی باشیم.

صفحه نمایش

اگر بخواهیم آیفون 12 مینی را جایگزینی برای آیفون SE بدانیم، یکی از بزرگترین تغییرات نسل جدید در مقایسه با نسل پیشین را می توانیم صفحه نمایش آن بدانیم.

جایی که اپل استفاده از پنل IPS LCD را کنار گذاشته و به استفاده از پنل مدرن و کم مصرف OLED روی آورده است. در حقیقت تمامی مدل های سری آیفون 12 از پنلی مشابه بهره می برند. نمایشگری که اپل آن را Super Retina XDR OLED (اهم اهم تموم شد؟) می نامند و پیش از این در آیفون 11 پرو و آیفون 11 پرو مکس استفاده کرده بود.

اپل این نمایشگر را بهترین نمایشگر ممکن برای کاربران می دانید چرا که حتی با تشخیص نور محیط، رنگ آن را نیز تغییر می دهد تا بهترین تجربه در شرایط نوری مختلف حاصل شود و همچنین کمترین آسیب به چشمان کاربر وارد شود.

نمایشگر 5.4 اینچی آیفون 12 مینی 85 درصد از پنل جلویی دستگاه را به خود اختصاص داده است و این موضوعی برای دستگاهی به این کوچکی عددی خیره کننده به نظر می رسد. بهتر است نگاهی به نسبت نمایشگر به بدنه در گوشی آیفون SE 2020 داشته باشید که تنها 65.4 درصد است! تفاوتی چشمگیر که در مدت کوتاهی محقق شد.

نمایشگر مذکور دقتی برابر با 2340 × 1080 دارد که در این ابعاد نمایشگر چگالی پیکسلی فوق العاده 476 پیکسل را ارائه می دهد. از این رو با نمایشگری بسیار دقیق و هوشمندی رو به رو هستیم که به جرات می توان آن را بهترین نمایشگر در این بازه قیمتی و حتی بازه قیمتی گوشی های پرچمدارِ گران قیمت دانست.

متاسفانه اپل حتی در سال 2020 نیز همچنان به استفاده از نمایشگر 60 هرتز اصرار دارد و در تمامی مدل های این سری از چنین پنلی استفاده کرده است (البته می توان دلیل استفاده نکردن از این ویژگی را مصرف بالای باتری آن دانست). اما خوشبختانه موارد بسیار کاربردی دیگری چون پشتیبانی از HDR10 و همچنین ویژگی فوق العاده Dolby Vision را به نمایشگر گوشی های خود حتی در مدل مینی افزوده است.

بنابراین به راحتی می توانید محتوای ضبط شده در حالت Dolby Vision HDR را در آیفون 12 مینی مشاهده و حتی ویرایش کنید. همچنین همانند آیفون های گذشته، نمایشگر این مدل نیز از نرخ نمونه برداری لمسی 120 هرتز بهره می برد. بنابراین لمس نمایشگر دستگاه و دریافت بازخورد از آن بسیار سریعتر از دیگر گوشی های بازار بوده و همین امر سرعت کلی دستگاه را به شکل چشمگیری افزایش می دهد.

در زمینه روشنایی نمایشگر نیز آیفون 12 مینی می تواند روشنایی 625 نیت را در حالت عادی و 1200 نیت را نیز در حالت پیک آن تولید کند. بنابراین هیچ نگرانی ای از بابت وضوح محتوای نمایشگر حتی در پرنورترین محیط ها نیز نخواهید داشت.

در مجموع در ارزان قیمت ترین آیفون سال جاری شاهد بهره گیری از یکی از بهترین نمایشگرهای بازار هستیم که با قابلیت های بی نظیر خود در کنار کیفیت بالای نمایش محتوا می تواند نیازهای هر کاربری را از عادی گرفته تا حرفه ای، برآورده کند.

سخت افزار

باز هم آیفونی جدید و باز هم تراشه ای جدید. تراشه ای که همه و همه متفق القول به افزایش قدرت و کاهش مصرف انرژی آن باور داشتند. اپل با معرفی تراشه A14 Bionic در آیپد ایر 2020، از توانایی بالای این تراشه به صورت رسمی رونمایی کرده بود اما همه منتظر بودند تا ببینند که آیا همان قدرت در آیفون های جدید نیز خواهد بود یا خیر و خوشبختانه با معرفی رسمی این دستگاه ها شک ما به یقین تبدیل شد.

اولین تراشه 5 نانومتری جهان با تکیه به 6 هسته پردازشی خود، عملکردی تا 30 درصد بهتر از نسل پیشین خود یعنی A13 Bionic خواهد داشت. کوپرتینویی ها توانسته اند با بهره‌مندی از لیتوگرافی 5 نانومتری، 11.8 میلیارد ترانزیستور را در این تراشه جای دهند.

همانطور که گفته شد تراشه جدید اپل همانند نسل های پیشین خود از 6 هسته پردازشی بهره می برد که 2تای آن در کلاستر قدرتمند با سرعت 3.1 گیگاهرتز و 4تای دیگر در کلاستر کم مصرف با سرعت 1.8 گیگاهرتز فعالیت می کنند. نکته جالب درباره کلاستر کم مصرف این است که هسته های Icestorm نیز می توانند در صورت نیاز همانند هسته های Firestorm در فرکانس 3.1 گیگاهرتز فعالیت کنند.

در کنار هسته های پردازشی اصلی تراشه A14، 4 هسته گرافیکی نیز قرار دارد که به گفته اپل افزایش عملکرد چشمگیری را تجربه کرده اند. همچنین در قسمت پردازش های عصبی که در زمینه هوش مصنوعی کاربرد دارد نیز از پردازنده ای 16 هسته ای استفاده شده است که عملکرد کلی این بخش در مقایسه با نسل پیشین را تا 70 درصد افزایش می دهد.

پیش از پرداختن به قدرت خام سخت افزاری آیفون 12 مینی بهتر است اشاره کنیم که این گوشی برخلاف آیفون 12 پرو و آیفون 12 پرو مکس، همانند آیفون 12 از 4 گیگابایت رم بهره می برد.

و اما بنچمارک ها! یکی از بهترین بنچمارک ها برای اندازه گیری قدرت خام سخت افزاری تراشه ها را می توان Geekbench 5 دانست. نرم افزاری که با اجرای الگوریتم های مختلف بر روی دستگاه و به چالش کشیدن تراشه آن در دو حالت تک هسته ای و چند هسته ای، امتیازی را بدان اعطا می کند.

آیفون 12 مینی با بهره گیری از تراشه A14 Bionic توانسته در آزمون تک هسته ای امتیاز 1599 را ثبت کند که تا 90 درصد سریع‌تر از رقبای هم‌قیمت اندرویدی به شمار می رود. همچنین در آزمون چند هسته ای نیز این دستگاه موفق شده تا امتیاز فوق العاده 4174 را ثبت کند که حتی سریع‌تر از آیفون 12 و آیفون 12 پرو با امتیاز به ترتیب 4067 و 4056 به شمار می رود.

از این رو به جرات می توان گفت که با قدرتمندترین دستگاه 5.4 اینچی جهان رو به هستیم که قدرت و سرعت آن هر کاربری را به وجد خواهد آورد.

دوربین

دوربین را می توان یکی از نقاط قوت آیفون 12 مینی دانست. در پشت این دستگاه 2 دوربین با چینشی عمودی قرار گرفته اند که هر دو از سنسوری 12 مگاپیکسلی بهره می برند و برای ثبت تصاویر عریض و فوق عریض آماده شده اند.

بنابراین خبری از دوربین زوم، همانند آنچه در مدل های پرو دیده ایم نخواهد بود که البته چندان مورد مهمی به شمار نمی رود. در جلوی دستگاه نیز شاهد قرار گیری سنسوری 12 مگاپیکسلی برای دوربین سلفی به همراه سنسوری سه بعدی هستیم که هر دو به همراه مواردی دیگر درون بریدگی نمایشگر جای گرفته اند.

نمی خواهیم زیاد وارد بحث های حرفه ای بشویم چرا که مشخصات دوربین ها را به سادگی می توانید در بخش مشخصات سخت افزاری مشاهده کنید. اما آنچه که باعث شده شما این بخش را مطالعه کنید، قطعا سوال درباره خروجی تصاویر و ویدیوها است. اینطور نیست؟

پس به سراغ همین بخش می رویم. جایی که آیفون 12 مینی هیچ تفاوتی با آیفون 12 ندارد! بله درست شنیدید. این دو گوشی دقیقا از سخت افزاری مشابه برای دوربین های پشتی و جلو استفاده می کنند از این رو می توانید انتظار عملکردی مشابه را در دو مدل داشته باشید.

دوربین اصلی آیفون 12 مینی حقیقتا بی نظیر است. مهم نیست در چه شرایطی اقدام به عکاسی کنید، در تمامی شرایط از خروجی شگفت زده خواهید شد.

در عکس های پرتره، تشخیص لبه سوژه و تاری پس زمینه آنقدر به خوبی صورت می گیرد که گاهی عکس های ثبت شده را با عکس های یک دوربین DSLR اشتباه خواهید گرفت. رنگ های ثبت شده بسیار طبیعی و غنی هستند و به واسطه پشتیبانی نمایشگر از ویزگی هایی چون True-tone و Wide Color Gamut مشاهده عکس ها در خود گوشی لطف دیگری دارد.

عکس های ثبت شده با دوربین فوق عریض نیز کیفیت مناسبی دارند اما به خوبی آیفون 12 پرو نیست؛ چرا که مدل بزرگتر از سنسور بزرگتری نیز بهره می برد که در کنار بهره گیری از لرزشگیر سخت افزاری Sensor Shift تجربه ای بی نظیر را رقم می زند.

اما حتی با وجود تفاوت های فراوان، همچنان دوربین فوق عریض آیفون 12 مینی می تواند در مقایسه با دیگر گوشی های اندرویدی عملکرد بسیار بهتری داشته باشد و با وجود جثه کوچکش، همه آن ها را شکست دهد.

در زمینه تصاویر سلفی نیز آیفون های اپل همواره جزو بهترین ها بوده و هستند و آیفون 12 مینی نیز به دلیل بهره مندی از سنسوری مشابه برادران بزرگتر خود، از این قاعده مستثنی نیست.

عکس های خروجی وضوح بسیار بالایی دارند و در نور روز به خوبی نقاط روشن و سایه ها را مدیریت کرده و بهترین گستره دینامیکی را ارائه می دهند. همچنین رنگ ها نیز غلظت مناسبی دارند و در مجموع شاهد عکس های بسیار دل نشینی هستیم.

در زمینه فیلم برداری اما هر سه دوربین آیفون 12 مینی شامل دو دوربین پشتی و دوربین سلفی توانایی ضبط ویدیوهای 4K با نرخ فریم 60 را دارند. از این رو فرقی نمی کند کدام دستگاه را خریداری کنید و در هر حالت می توانید ویدیویی هایی باکیفیت را ثبت کنید.

اما موردی که آیفون های امسال را با آیفون های سال گذشته و حتی پرچمداران اندرویدی متمایز می سازد، پشتیبانی از ضبط ویدیوهای Dolby Vision آن است. به طوری که شما خواهید توانست ویدیوها را با رنگ هایی شدت یافته ضبط کنید. البته پروفایل رنگی به همراه ویدیو ذخیره نخواهد شد و تنها در متادیتای آن قرار خواهد گرفت.

بنابراین اگر این ویدیوها را در نمایشگرهایی فاقد ویژگی Dolby Vision پخش کنید، همان رنگ های معمولی را مشاهده خواهید کرد. از این رو به دلیل نبود تلویزیون ها و یا مانیتورهای پشتیبانی کننده از این استاندارد، یا ویدیوها را در حالت عادی ضبط کنید یا درصورت ضبط در خود گوشی ویرایش و تماشا کنید. گفتنی است که در زمان فعال بودن استاندارد یاد شده، نرخ فریم ویدیوها به 30 فریم کاهش پیدا خواهد کرد.

به طور کلی اگر بخواهیم عملکرد آیفون 12 مینی را در زمینه تصویربرداری و فیلمبرداری ارزیابی کنیم، به راحتی می توانیم به آن امتیاز بسیار خوبی را اعطا کنیم. خصوصا با در نظر گرفتن ابعاد دستگاه و توانایی های وسیع سخت افزاری، یکی از گزینه های بسیار کامپکت برای عکاسان و فیلمبرداران به شمار می رود.

نرم افزار

همه ما می دانیم که گوشی های اپل همواره به هماهنگ بودن نرم افزار و سخت افزار شهره بوده اند. اصلی ترین دلیل این اتفاق را می توان در همکاری بسیار نزدیک تیم های سخت افزار و نرم افزار دانست.

گوشی آیفون 12 مینی به صورت پیشفرض نسخه چهاردهم از سیستم عامل اختصاصی اپل با نام iOS را اجرا می کند. تا زمان نگارش این مقاله آخرین نسخه منتشر شده برای آیفون 12 مینی iOS 14.4 نام دارد که عملکرد کلی دستگاه را بهبود بخشیده و ویژگی های مختلفی را نیز به آن اضافه می کند. همچنین بهبود بسیار چشمگیری را نیز در عملکرد باتری دستگاه ایجاد می کند.

اصلی ترین ویژگی iOS 14 را می توان ویجت ها و صفحه اختصاصی برنامه ها موسوم به App Gallery دانست. App Gallery جایی است که تمامی برنامه های نصب شده به صورت خودکار پوشه بندی خواهد شد تا کاربر بتواند تنها آیکن های مورد نظر خود را به صفحه اصلی اضافه کند؛ درست همانند سیستم عامل اندروید. این صفحه به راست ترین صفحه iOS اضافه شده است.

ویجت ها نیز که با این به روزرسانی پا به دنیای iOS گذاشته اند، قابلیت های مختلفی را بدون نیاز به بازکردن برنامه ای خاص به صفحه اصلی اضافه می کنند. ویجت ها در دو اندازه 2×4، 4×4 و 2×2 قابل استفاده خواهند بود.

چپ ترین صفحه که با نام Today شناخته می شود هم حالا کمی تغییر کاربری داده و تنها به محلی برای قرار دادن ویجت های مورد علاقه تبدیل شده است. علاوه بر این شما می توانید تعداد مختلفی از ویجت ها را بر روی هم قرار داده و یک گروه از ویجت ها ایجاد کنید.

برای مشاهده هریک از ویجت ها کافیست تا به بالا و یا پایین سوایپ کنید. گفتنی است که کاربران حالا می توانند صفحه ای خاص را نیز به طول کامل پنهان کنند. برای مثال می توانید صفحه ای حاوی برنامه ها و ویجت های خاص را به طور کلی مخفی کند و تحت شرایط خاص به آن ورود کنید. جالب است نه؟

برای دسترسی به میانبرهای سیستم عامل یا همان کنترل سنتر نیز همانند نسخه های پیشین باید گوشه سمت راست دستگاه به پایین کشیده تا این پنل را که حاوی دکمه های کنترل اعم از بلوتوث، موزیک، دیتای موبایل، وای فای و دیگر دکمه های قابل شخصی سازی است، باز کنید.

با کشیدن انگشت خود بر روی قیمت چپی نوار اعلانات نیز می توانید نوتیفیکیشن سنتر خود را مشاهده کنید. والپیپر این بخش می تواند متفاوت از آنچه در پس زمینه شما قرار گرفته است باشد؛ چرا که این بخش با صفحه قفل به صورت یکپارچه طراحی شده اند.

کنترل iOS 14 بر روی آیفون 12 مینی با ژست های حرکتی یکی از جذاب ترین کارهایی‌ست که می توانید با گوشی خود انجام دهید. به واسطه انیمیشن های بسیار نرم و روان دستگاه، رفتن از برنامه ای به برنامه دیگر بسیار نرم صورت می گیرد.

حتی بستن برنامه های درحال اجرا نیز حسی بسیار متفاوت به کاربر منتقل می کند. شما می توانید با کشیدن انگشت خود بر روی نوار پایین صفحه بین برنامه ها جا به جا شوید، با کشیدن آن به بالا از برنامه ای خارج شوید و یا با کشیدن به بالا و نگه داشتن انگشت خود برای مدت کوتاهی، برنامه های در حال اجرا را مشاهده کنید.

به همین علت است که بسیاری از افراد کار با آیفون های اپل را بسیار ساده تر از گوشی های اندرویدی می دانند، حتی با وجود اینکه در حال حاضر ژست های حرکتی مشابهی در هر دو سیستم عامل حضور دارد.

بنا به گفته های اپل و همچنین نسخه های بتایی که در حال حاضر منتشر شده کاربران در iOS 14.5 قادر خواهند بود تا بدون نیاز به درآوردن ماسک خود برای قفل گشایی دستگاه، از Face ID استفاده کنند. گفتنی است که این کار با اپل واچ انجام می شود.

ارتباطات

آیفون های جدید اپل در زمینه ارتباطی یک انقلاب به شمار می روند؛ خانواده آیفون 12 اولین گوشی های جهان هستند که وسیع ترین پشتیبانی از شبکه 5G را برای کاربران به ارمغان می آورند.

درست است که تولید کنندگان گوشی های اندرویدی تقریبا دو سال پیش از اپل پشتیبانی از نسل جدید شبکه های موبایل را به گوشی های خود افزوده اند، اما وسعت این شبکه ها بالا نبود. برای مثال گوشی هوشمندی که در چین تولید شده بود از فرکانس های مخابراتی شبکه 5G در آمریکا پشتیبانی نمی کند و یا بالعکس.

اما اپل با وجود اینکه برای اولین بار پشتیبانی از 5G را به گوشی های خود اضافه می کرد، اما با قدرت پا به میدان گذاشته و تمامی رقبای خود را کنار زده است.

یکی از مشکلات موجود بر سر راه شبکه 5G را می توان عمر کم باتری گوشی ها دانست. به طوری که استفاده از این شبکه به صورت مداوم باتری دستگاه را در کمتر از چند ساعت به اتمام می رساند. اما اپل برای این موضوع نیز چاره ای اندیشیده است.

کوپرتینویی ها با بهره گیری از هوش مصنوعی نیاز کاربر را تشخیص داده و شبکه موبایلی را بر روی آن تنظیم می کنند. برای مثال اگر شما در حال گوش فرا دادن به موسیقی در اسپاتیفای یا وب گردی باشید، سیستم عامل به صورت خودکار شبکه را بر روی 4G تنظیم خواهد کرد.

اما درصورت دانلود محتوا و نیاز به سرعت بیشتر، شبکه بر روی 5G قرار خواهد گرفت. در نظر داشته باشید که این سیستم حتی سرعت شبکه ها را نیز مدنظر قرار خواهد داد. به طوریکه درصورت پرسرعت تر بودن شبکه 4G از شبکه 5G، سیستم عامل بر روی 5G سوئیچ نخواهد کرد و بر روی LTE خواهد ماند. از این رو عمر باتری به بهترین شکل مدیریت خواهد شد.

از دیگر ویژگی های ارتباطی آیفون 12 مینی می توان به وای فای 6 (ax) و بلوتوث نسخه 5.0 اشاره کرد. گفتنی است که درصورت خرید نسخه تولید شده برای کشور چین و سنگاپور (پارت نامبر CH و ZA)، گوشی شما از دو سیم کارت فیزیکی پشتیبانی خواهد کرد. در غیر اینصورت یک سیم کارت فیزیکی و دیگری از نوع eSim خواهد بود که در حال حاضر در کشور ما پشتیبانی نمی شود.

باتری

همانطور که در بخش طراحی نیز اشاره کردیم، هر دستگاهی با این اندازه می تواند نقاط مثبت و منفی خود را داشته باشد. از تمامی موارد مثبت آیفون 12 مینی صحبت به میان آمد اما حالا به بخش تقریبا منفی آن می رسیم که یعنی باتری!

در حقیقت کوپرتینویی ها در آیفون کوچک و جمع و جور خود از یک باتری 2227 میلی آمپری استفاده کرده اند که 400 میلی آمپر حجیم تر از آیفون SE 2020 و 600 میلی آمپر کمتر از آیفون 12 و آیفون 12 پرو به شمار می رود. از این رو می توان انتظار عملکردی بین این دو دستگاه را انتظار داشت.

در بررسی های ما این اتفاق محقق شد و نسخه مینی توانست در تست روزمره تا 23 ساعت و 30 دقیقه شارژ دهی داشته باشد که در این میان 7 ساعت و 30 دقیقه دستگاه فعال بوده و 16 ساعت هم به صورت استندبای و آماده به کار.

بنابراین با وجود اینکه با باتری تقریبا کم حجمی رو به رو هستیم، اما به لطف وجود تراشه بسیار کم مصرف A14 Bionic، آیفون 12 مینی می تواند یک روز کامل شما را همراهی کند. البته این مورد را در نظر داشته باشید که بالاترین مصرف باتری در آیفون 12 مینی در زمان پخش صدا از بلندگوها و همچنین انجام بازی های گرافیکی حاصل می شود و اگر از این موارد به مدت طولانی استفاده کنید و یا اینکه فشار به چیپست دستگاه وارد کنید ممکن است مدت زمان استفاده از دستگاه حتی به 4 ساعت نیز کاهش پیدا کند.

بنابراین اگر در طول روز نمی توانید باتری گوشی خود را شارژ کنید و یا اینکه استفاده بیشتر از باتری مد نظرتان است، پیشنهاد می کنیم تا پخش موسیقی از بلندگوی خود دستگاه و بازی کردن با آن را کنار گذاشته و یا مدت زمان آن را مدیریت کنید چرا که این دو کار قاتل باتری آیفون 12 مینی خواهند بود.

لازم به ذکر است که شرکت اپل به تازگی به روزرسانی iOS 14.4 را برای گوشی های خود منتشر کرده است که عمر باتری آیفون 12 مینی را خصوصا در زمینه مصرف باتری در حالت استندبای، به شکل قابل توجهی افزایش می دهد.

به منظور شارژ مجدد دستگاه راه های متنوعی را در اختیار خواهید داشت. شما می توانید آیفون 12 مینی را به واسطه شارژ سریع 20 واتی در طول مدت 90 دقیقه یا به عبارت دیگر 1 ساعت و 30 دقیقه به طور کامل شارژ کنید. همچنین شارژ 50 درصدی باتری نیز در مدت زمان 30 دقیقه صورت می گیرد.

اما همانطور که احتمالا می دانید سری آیفون 12 فاقد شارژر در جعبه خود هستند؛ پس باید چه کار کرد؟ خب باید بگوییم که برای دستیابی به سرعتی که در بالا گفته شد و همچنین جلوگیری از صدمات احتمالی به باتری، بهتر است از شارژرهای استاندارد و اصلی 20 واتی اپل استفاده کنید و یا اینکه شارژهای 20 واتی (یا بیشتر) که از فناوری Power Delivery یا به اختصار PD پشتیبانی می کنند را خریداری کنید.

در این حالت دستگاه شما در مدت 30 دقیقه تا 60 درصد شارژ خواهد شد و در یک ساعت نیز سطح شارژ به 85 درصد خواهد رسید.

اما همانطور که گفته شد شما می توانید از روش های دیگری نیز برای شارژ گوشی خود استفاده کنید و آن چیزی نیست جز شارژ بی سیم! بله آیفون 12 مینی با وجود جثه بسیار کوچک خود از آخرین فناوری شارژ بی سیم آن هم با سرعت 12 وات پشتیبانی می کند.

اما در این بین شرطی وجود دارد. شما تنها درصورتی به سرعت 12 وات دست خواهید یافت که از شارژر مگ سیف جدید اپل استفاده کنید. این شارژر دایره ای شکل به صورت مغناطیسی به پشت دستگاه شما می چسبد و گوشی را بدون نیاز به اتصال کابل لایتنینگ (Lightning) شارژ می کند.

نیازی به توضیح نیست که باید برای خرید این شارژر نیست هزینه کنید(!) و اپل آن را درون جعبه قرار نداده است. اما درصورتی که نخواهید هزینه ای اضافی را متحمل شوید، سرعت شارژ از طریق شارژ بی سیم دستگاه تنها 5 وات خواهد بود.

*تمامی اعداد اعلام شده در محیط آزمایشگاهی به دست آمده است. بنابراین ممکن است در گوشی شما به اعداد متفاوتی دست پیدا کنید.

جمع بندی

آیفون 12 مینی با وجود اندازه بسیار کوچکش، توانایی انجام کارهای بسیار وسیعی را دارد. این گوشی هوشمند با بهره گیری از قوی ترین چیپ دنیای موبایل و همچنین تجهیز به آخرین فناوری های تصویربرداری و فیلمبرداری، به دستگاهی همه فن حریف تبدیل شده که گستره توانایی هایش حتی از بهترین پرچمداران اندرویدی نیز بیشتر است.

با این وجود تنها مشکل این گوشی هوشمند را می توان عمر باتری آن قلمداد کرد که آن هم درصورت استفاده سبک از دستگاه و یا استفاده از یک پاوربانک 5 یا 10 هزار میلی آمپر با پشتیبانی از فناوری PD در کنار دستگاه، قابل چشم پوشی خواهد بود.

از این رو می توانیم آیفون 12 مینی را یکی از بهترین گوشی های کامپکت سال 2020 و حتی 2021 بدانیم و مطمئن باشیم که به این زودی ها دستگاهی (مگر از جانب کوپرتینویی ها) جای آن را نخواهد گرفت.

 

نکات مثبت

  • تراشه قدرتمند A4 Bionic
  • صفحه نمایش با کیفیت
  • طراحی زیبا و چشم نواز
  • بدنه مقاوم
  • اندازه کوچک
  • پشتیبانی وسیع از 5G
  • قیمت مناسب
  • پشتیبانی نرم افزاری بلند مدت (حداقل 5 سال)

 

نکات منفی

  • نبود شارژر و هدفون درون جعبه
  • بریدگی بزرگ نمایشگر
  • عمر باتری نه چندان خوب

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا