اخبار فناوریاندرویدگوگل

بررسی اندروید ۱۲

اندروید ۱۲ آخرین و بهترین به روز رسانی نسخه سیستم عامل موبایلی گوگل است. در این مطلب قصد داریم ویژگی های اندروید ۱۲ را مورد بررسی قرار دهیم.

بیش از ۱۰ سال از عمر سیستم عامل اندروید می گذرد و نسخه های متعددی از آن منتشر شده است. برای اولین بار شخصی به نام ” اندی روبین ” سیستم عامل اندروید را خلق کرد که در واقع این فرد مالک اصلی آن می باشد. از ابتدای معرفی این سیستم عامل، هدف گوگل متن باز بودن و رنگ دادن به سیستم عامل گوشی های موبایلی هوشمند بوده است. چرا که توسعه دهندگان شرکت های مختلف می توانند به صورت اختصاصی روی آن کار کنند و اندروید نسخه ویژه ای را برای گوشی ساخت خود ارائه دهند. اکنون این مسیر به اندروید ۱۲ ختم شده است.

پیشرفت چشمگیر این سیستم عامل باعث شد کاربران بیشتری جذب آن شوند. تا قبل از آن سیستم عامل سیمبیان که بیشتر توسط نوکیا مورد استفاده قرار می گرفت، محبوبیت بسیاری بین افراد داشت. شاید اگر نوکیا هم از ابتدا سمت اندروید می رفت، امروز وضعیت بهتری در بازار داشت. امروزه اندروید، پر جمعیت ترین طیف کاربران گوشی های هوشمند را به خود اختصاص داده است.

می توان گفت همه ی شرکت ها بجز اپل و هواوی ( پس از تحریم ها )، از این سیستم عامل استفاده می کنند. حتی مایکروسافت که زمانی با ویندوز فون، رقیب مهمی برای گوگل به حساب می آمد، اکنون از اندروید برای گوشی سرفس دوئو استفاده می کند. حال اندروید ۱۲ به عنوان بهترین نسخه از این مجموعه به حساب می آید که در حال حاضر آخرین آن نیز هست.

بیشتر بخوانید:

بررسی اندروید ۱۲

هنوز مدت زیادی از معرفی اندروید ۱۲ نمی گذرد، از این رو اولین گوشی های بازار با این نسخه از سیستم عامل گوگل، پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو هستند. خیلی دور از انتظار هم نبود که گوگل اندروید ۱۲ را در ابتدا برای گوشی های خود ارائه کند. از طرف دیگر، مدت ها قبل این سیستم عامل به شرکت های مختلف داده شده بود که طبق رابط کاربری اختصاصی خود بتوانند تغییرات لازم را روی آن اعمال کنند. به همین دلیل خیلی طول نمی کشد، که طعم دستپخت جدید گوگل روی گوشی های هوشمند اندرویدی سایر شرکت ها نیز چشیده شود.

به هر حال نسخه پایدار و نهایی اندروید ۱۲ عرضه شده است و مانند هر زمان دیگری، نقاط قوت و ضعفی را به همراه خواهد داشت. به طور معمول در زمان روز عرضه نسخه جدید اندروید تمامی گوشی های پیکسل گوگل، این به روز رسانی را دریافت می کردند، اما اکنون این قاعده

 کمی فرق کرده است.

به همین دلیل دارندگان پیکسل های قبل باید چند روز دیگر نیز صبر پیشه کنند تا این نسخه برای آن ها ارائه شود و دریافت کنند. یکی از ویژگی های اندروید ۱۲ این است که، موارد جدید به صورت کاملاً ملموسی طراحی شده اند و نیازی نیست وقت خود را صرف پیدا کردن امکانات جدید آن کنید. کافی است یک بار تمام بخش های تنظیمات گوشی خود را چک کنید و به طور کامل موارد جدید را مشاهده کنید.

طراحی اندروید ۱۲

مشخصاً اولین چیزی که هر کاربر از گوشی یا سیستم عامل آن مشاهده می کند، ظاهر آن خواهد بود. این موضوع در مورد اندروید ۱۲ نیز صدق می کند. گوگل در طراحی رابط کاربری این نسخه، تصمیم گرفته از الگوی جدیدی را در طراحی آن استفاده کند. گوگل نام این متد را Material You نام گذاری کرده است؛ که عمده این تغییر را در بخش تاریخ و ساعت شاهد خواهیم بود. رنگ‌ ها و ظاهر آیکون ها بهبود فراوانی نسبت به نسخه های قبل داشته است. می توان گفت گوگل این سیستم عامل را به بلوغ بیشتری رسانده است.

بررسی اندروید ۱۲

اندروید ۱۲ حالا حالت های انیمیشنی بیشتری دارد. انیمیشن ها در بیشتر بخش ها مشهود خواهند بود، موردی که بیشتر در رابط کاربری شرکت های دیگر از جمله سامسونگ با One UI و شیائومی با MIUI دیده بودیم. هنگام خاموش کردن یا شارژ شدن دستگاه اندرویدی خود، این حالات قابل مشاهده هستند. شاید با خودتان فکر کنید با وجود این تغییر، سرعت کار با اندروید ۱۲ کمتر خواهد شد، اما این طور نیست و این نسخه در روان ترین حالت ممکن قابل اجرا می باشد. بخش ویجت ها نیز یکی از مواردی است که بسیار زیاد دچار تغییر شده است.

برخی از این حالت های انیمیشنی از نو ساخته شده اند، مانند بخش اعلان ها یا همان ناتیفیکیشن، اعلان های پاپ آپ، بخش کم و زیاد کردن صدا و بخش های دیگر. به لطف طراحی جدید، گوشه های گرد تر و بدون زاویه تری را در اختیار داریم. این طراحی گرد یک هماهنگی مناسب بین بخش های  مختلف ایجاد کرده است. البته یکی از ایرادات وارد بر این سبک طراحی، حجم زیاد اطلاعاتی است که کاربر قرار است مشاهده کند.

شخصی سازی تم در اندروید ۱۲

بررسی اندروید ۱۲

تا پیش از اندروید ۱۲، نهایت تغییر ظاهر تم و شخصی سازی آن مربوط به اندازه فونت و شکل و شمایل آیکون ها بوده است. تا کنون شیائومی با MIUI بیشتری اختیار در شخصی سازی تم اندروید را به خود اختصاص داده بود. پس از اعتراض گسترده ی کاربران به این امر، اکنون گوگل در اندروید ۱۲ این امکان را برای کاربران خود فراهم خواهد کرد. حالا می توانید رنگ بندی، تغییر فونت، تغییر آیکون و شکل ویجت ها را به سلیقه خودتان انتخاب کنید.

اندروید ۱۲ حالا پویا تر شده و طبق تصویر پس زمینه و موقعیت زمانی روز، رنگ کلی تم نیز تغییر خواهد کرد. البته این ویژگی از طرف کاربران می تواند لغو شود. می توانید رنگ فهرست ها را تغییر داده و برای برخی ویجت ها از جمله، ویجت پخش موزیک رنگ خاص خود را اعمال کنید. می توانید برای ایجاد چنین تغییری بر روی صفحه نمایش گوشی خود در صفحه اصلی، انگشت خود را روی نمایشگر نگه دارید، و Wallpaper & Style را باز کنید. سپس از این طریق به تغییر رنگ بخش های مختلف بپردازید. می توان گفت، این ویژگی به تنهایی روح تازه ای را در این نسخه از سیستم عامل اندروید دمیده است.

از طرفی هم چنان ویژگی تم سیاه یا سفید موجود است و می توانید با استفاده از این بخش، به صورت خودکار تغییرات رنگ را اعمال کنید. ویژگی جدید دیگری که Themed Icons نام دارد، به شما این اجازه را می دهد که رنگ مورد علاقه خود را برای یک آیکون یا اپلیکیشن خاص اعمال کنید. البته لازم به ذکر است که چنین ویژگی ای ملزم به پشتیبانی اپلیکیشن مورد نظر نیز هست. شرکت سازنده هر برنامه باید این مورد را در آن لحاظ کند. اما تمامی آیکون های اختصاصی گوگل از این قابلیت پشتیبانی می کنند. مطمئنا سایر سازندگان اپلیکیشن شخص ثالث نیز به زودی این مورد را اضافه خواهند کرد.

دکمه پاور در اندروید ۱۲ تغییر کاربری داده است

بررسی اندروید ۱۲

 

فهرست پاور در اندروید ۱۲ دستخوش تغییرات عمده شده است. اکنون با فشار دادن دکمه پاور منوی اندروید ۱۱ ظاهر نخواهد شد. در عوض با نگه داشتن آن دستیار صوتی گوگل فعال می شود. تا پیش از این مورد دکمه پاور امکاناتی چون ریستارت گوشی، خاموش کردن، عکس برداری از صفحه نمایش و تماس اضطراری را در بر داشت. حالا با نگه داشتن این دکمه علاوه بر دستیار صوتی گوگل، Google Pay و ویجت کنترل خانه هوشمند فعال می شوند. در قیاس با iOS ۱۵، برای آیفون ها این امکانات شامل چراغ قوه و دوربین هستند. به این ترتیب برای خاموش و روشن کردن دستگاه می توانید از نوار کشویی اصلی اندروید ۱۲ استفاده کنید.

به همین دلیل ممکن است کاربران در هر دوره به این ویژگی ها عادت کنند. اما مهم ترین مورد این است که، ممکن است بر طبق سیاست های گوگل، این موارد باز هم دستخوش تغییرات شوند. بهتر است در این بخش، گوگل اختیار را به کاربران بدهد و بگذارد هر شخص طبق سلیقه این موارد را شخصی سازی کند. شخصی سازی یکی از مواردی است که گوگل آن را تبلیغ می کند و ماهیت اصلی اندروید نیز همین موضوع است.

ویجت ها به اندروید ۱۲ بازگشته اند

بررسی اندروید ۱۲

یکی از مواردی که باعث می شود احساس کنید اندروید ۱۲ موجود بر دستگاه خود را شخصی سازی کرده‌ اید، ویجت ها هستند. این مورد سیستم عامل اندروید را کاملاً انعطاف پذیر می کند. مدت ها بود که در نسخه های قبلی اندروید خبری از ویجت ها نبود و توجهی به آن نمی شد. این دوره ۵ ساله بدون ویجت اکنون به پایان رسیده است. طبق مواردی که عرضه شده اند، جذابیت این بخش از iOS ۱۵ نیز بیشتر است.

ویجت ساعت از رنگ های بسیاری برخوردار است و ظاهری مانند خورشید دارد. از طرفی ویژگی اپلیکشن فوتوز به نام Your Memories دو تا از موارد جذاب این بخش هستند. در آینده ای نزدیک سایر شرکت های شخص ثالث نیز ویجت های جذاب خود را ارائه خواهند داد و این بخش برای کاربران زیباتر خواهد شد. بیشترین تغییر که کاربران منتظر هستند، تغییر عملکرد و ظاهر ویجت اپلیکشن های پخش موزیک می باشند؛ زیرا بدون هیچ تغییری سال هاست به حال خود رها شده اند.

بخش ویجت ها چندان هم بدون ایراد نیستند. اگر از جمله افرادی باشید که با گوشی های آیفون کار کرده باشید، می دانید که Widget Stacks یا ویجت های گروهی، فضای زیادی را اشغال می کنند، از این رو گوگل سعی دارد این اشتباه را تکرار نکند. گوگل باعث شده ویجت ها در یک مکان دسته بندی شوند و شما بتوانید با حرکت بین آن ها، هر کدام را که لازم دارید انتخاب کنید. در این صورت فضای کارآمد تری را در اختیار خواهید داشت.

اندروید ۱۲ و ویژگی های مشترک با سایر ساسیتم عامل ها

همیشه برخی از موارد جدید به صورت اتفاقی یا بر اساس نیاز کاربران در سیستم عامل اندروید، مشابه با iOS در می آیند. یکی از این موارد، عکس برداری از صفحه نمایش یا همان اسکرین شات، قابل پیمایش هستند. ویژگی ای که مدت ها پیش از iOS ۱۴ در گوشی های آیفون قرار داشته است. یکی دیگر از این ویژگی ها نیز، نمایش کارهایی است که در پس زمینه اتفاق می افتاد. اگر یک اپلیکشن از میکروفون یا دوربین شما استفاده کند، به صورت خودکار برای شما به نمایش در خواهد آمد.

بررسی اندروید ۱۲

از این رو یک سری کاشی های جدید نیز اضافه شده است که باعث دسترسی سریع تر به تنظیمات مختلف خواهد شد. پس از این به بعد قادر خواهید بود دسترسی این اپلیکشن ها به دوربین و میکروفون خود را در سریع ترین زمان ممکن قطع کنید.

هم‌چنین در صورت استفاده یک اپلیکیشن از موقعیت مکانی ( Location ) اگر از شما آن را درخواست کند، می توانید مشخص کنید که به طور دقیق یا تقریبی کجا هستید. علاوه بر موارد گفته شده، اندروید ۱۲ یک ویژگی به نام One Hand یا استفاده از یک دست را نیز اضافه کرده که پیش تر در نسخه های قبل iOS شاهد آن بوده‌ ایم. اگر نیاز داشتید که با یک دست از گوشی استفاده کنید، به راحتی با حرکت یک انگشت قادر خواهید بود صفحه را کوچک تر کنید.

ویژگی های دیگر اندروید ۱۲

بدون شک پس از Material You، یکی از ویژگی های اندروید ۱۲ ضربه سریع یا Quick Tap خواهد بود. این ویژگی شما را قادر می سازد که با ضربه زدن بر پشت گوشی برخی کارها از جمله اسکرین شات گرفتن از هر بخش یا فعال کردن اپلیکیشنی خاص را انجام دهید. می توانید تعیین کنید که با ضربه شما چه اتفاقی رخ دهد. حالت Extra Dim  ویژگی جدیدی است که نور صفحه نمایش را بیش از ظرفیت حداقل تعیین شده، برایتان کم خواهد کرد. این مورد برای افرادی که از نور زیاد نمایشگر حتی در حالت حداقلی خود رنج می برند، کاربردی است.

بررسی اندروید ۱۲

بخش بعدی Game Dashboard یا همان داشبورد بازی است. به کمک این قابلیت کاربردی، گیمرها می توانند در زمان ورود به هر بازی، تماس ها و اعلان های خود را کنترل کنند. به همین دلیل هنگام بازی کردن کسی مزاحمتان نخواهد شد. از طرفی نرخ فریم بازی ( FPS ) نیز قابل مشاهده خواهد بود. می توانید به راحتی از بازی فیلم برداری کنید و از آن اسکرین شات بگیرید. باید اشاره کنیم این ویژگی در MIUI شیائومی مدت هاست در بخشی به نام Game Turbo وجود داشته است.

مطمئناً هر به روز رسانی بزرگ در طول گذر زمان کامل تر نیز خواهد شد. اندروید ۱۲ نیز از این قاعده مستثنی نیست. در مجموع تمام موارد ذکر شده و حتی ویژگی های آینده، این نسخه را به بهترین و کامل ترین نمونه از مجموعه اندروید تبدیل کرده است. پیکسل های قدیمی تر نیز طی هفته های آینده این به روز رسانی عظیم را دریافت خواهند کرد.

نظر شما درباره اندروید ۱۲ گوگل چیست؟ آیا تمام خواسته های شما را برآورده خواهد کرد؟ در بخش نظرات، پاسخ خود را اعلام کنید.

محمد خیّر

برنامه نویس، کارشناس تولید محتوا، آهنگساز و علاقمند به تکنولوژی طرفدار شماره یک مایکروسافت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا