اخبار فناوریفناوری

ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۱ چه‌چیزهایی جستجو کرده‌اند؟

بیشترین کلمات جستجو شده توسط کاربران ایرانی در سال ۱۴۰۱

سال 1401 هم با تمام فراز و نشیب‌هایی که داشت بالاخره به پایان رسید و حال نوبت آن است که ببینیم ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۱ چه‌چیزهایی جستجو کرده‌اند؟

هم اکنون در حال سپری کردنِ ششمین روز از سال ۱۴۰۲ هستیم و قصد داریم با نیم نگاهی به گذشته بررسی کنیم که ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۱ چه‌چیزهایی جستجو کرده‌اند؟ به همین جهت در ادامه این مطلب، یک جدول از بیشترین کلمات سرچ شده توسط کاربران ایرانی در سال گذشته را به نمایش می‌گذاریم تا با استفاده از آن، دریابیم که دغدغه مردم ایران چه بود و در فضای مجازی و دنیای وب بیشتر از همه در پی کسب اطلاعات، راجع به چه موضوعاتی بودند. با گوشی پلازامگ همراه شوید.

سال 1401 هم با تمام فراز و نشیب‌هایی که داشت بالاخره به پایان رسید و حال نوبت آن است که ببینیم ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۱ چه‌چیزهایی جستجو کرده‌اند؟

کلمات جستجو شده در گوگل، توسط ایرانیان طی سال 1401

میزان افزایش (درصد)

موضوعات

رتبه

250%

فیلترشکن

1

500%

VPN

2

4150%

ثبت نام خودرو

3

مهسا امینی

4

160%

آب‌وهوا

5

1350%

زلزله ترکیه

6

140%

قیمت سکه و طلا

7

قیمت دلار

8

3450%

سلام فرمانده

9

400%

ایتا

10

400%

روبیکا

11

جام جهانی

12

700%

شهره لرستانی

13

تعطیلی مدارس

14

یارانه

15

2300%

رتبه بندی معلمان (my medu.ir)

16

براساس این جدول که نشان می‌دهد ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۱ چه‌چیزهایی جستجو کرده‌اند؟ باید بگوییم که پس از اعتراضات اخیر در کشور و فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مختلف نظیر واتساپ و اینستاگرام، فیلترشکن و VPN دو مورد از کلماتی بودند که ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۱ بیشتر از همه جستجو کرده‌اند. با این حال باز هم اغلب مردم برای دسترسی به این پلتفرم‌ها با مشکل مواجه شده و برخی به استفاده از نمونه‌های داخلی نظیر روبیکا و ایتا روی آوردند و از این‌رو آمار جستجوی این دو کلمه نیز، نسبت به دوران پیش از اتفاقات مذکور، افزایش چشمگیری داشته است.

همچنین باتوجه به افزایش قیمت خودرو، کلمه ثبت نام خودرو هم در سال 1401 از جمله مواردی بود که بیشترین میزان جستجو را به خود اختصاص داده بود.

در این میان، طبق معمول حضور کلماتی همچون قیمت دلار، طلا و سکه نیز در این جدول دور از انتظار نبوده و همواره از جمله مواردی به شمار می‎روند که مردم ایران تقریبا به صورت روزانه و لحظه‌ای پیگیر آن هستند. به خصوص که اخیرا میزان تورم در کشور به شدت افزایش یافته و قیمت دلار نوسانات شدیدی داشته است.

شاید در میان کلمات پربازدیدی که مردم ایران در سال ۱۴۰۱ به دنبال آن بودند؛ (وضعیت آب‌وهوا)، عادی‌ترین عبارتی باشد که حضورِ آن در این جدول ناراحت کننده یا تعجب آور نبوده است!

بیشتر بخوانید

به نظر شما ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۱ دیگر چه‌چیزهایی جستجو کرده‌اند؟ بله احتمالا یاد زلزله ترکیه افتاده باشید، این زلزله فاجعه‌بار را به هیچ وجه نمی‌توان نادیده گرفت. اتفاق تلخی که چندی پیش برای کشور دوست و همسایه (ترکیه) رخ داد و هزاران نفر از انسان‌ها و حیوانات بی‌گناه در زیر آوارها جان باختند. مردم کشور ما نیز برای اطلاع از احوالات این واقعه، با جستجو در گوگل از آخرین خبرها مطلع می‌شدند.

عبارت جام جهانی قطر هم از جمله عباراتی بود که نه تنها در ایران بلکه تمام دنیا پیگیر نتایج مسابقات آن بوده و با جستجوی این قبیل کلمات در اینترنت؛ نتایج و روند بازی‌ها را دنبال می‌کردند.

بیشترین کلمات جستجو شده توسط کاربران ایرانی در سال ۱۴۰۱

جمع‌بندی

در این مطلب دانستیم که ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۱ چه‌چیزهایی جستجو کرده‌اند؟ امیدواریم نهایت لذت را از مطالعه این خبر برده باشید؛ چنانچه سوال یا نظری در رابطه با این موضوع دارید؛ حتما در بخش کامنت‌ها با ما و سایر کاربرانِ مجله گوشی پلازا به اشتراک بگذارید. از اینکه تا پایان همراه ما بودید؛ سپاسگزاریم.


سوالات متداول

علت افزایش میزان جستجوی کلمات ایتا و روبیکا در سال ۱۴۰۱ چه بود؟

فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی خارجی، نظیر واتساپ و اینستاگرام.

چرا جستجوی کلمه ثبت نام خودرو در سال ۱۴۰۱ افزایش چشمگیری داشته است؟

به دلیل اخلاف قیمت خودرو در کارخانه و بازار؛ بسیاری از مردم برای ثبت نام خرید خودرو یا قرعه‌کشی صف کشیده‌اند! اوایل سال ۱۴۰۱ پس از پافشاری‎های وزارت صمت، سامانه فروش یکپارچه خودرو طراحی و اجرا شد و خودروسازان ملزم به فروش خودروهای خود از طریق این سامانه شدند.

فرشته همتی

تولید محتوا یعنی خلق پیام‌هایی که قرار است با یک سری آدم بر روی این کره خاکی ارتباط برقرار کنند. در تلاشم خالق خوبی باشم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا