ویندوز

چرا ویندوز ۱۱ برای بازی کردن بهتر از ویندوز 10 است؟

ویندوز ۱۱ آنچه‌که نسخه‌های قبلی ویندوز داشتند را تغییر داده است و در عین حال، فناوری‌های جدید بازی که تاکنون فقط در کنسول‌های Xbox دیده شده است را نیز به رایانه‌های شخصی آورده است.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=”۱۰۰”]

دسترسی سریع

ادغام بی‌نظیر Game Pass با ویندوز ۱۱

بهبود عملکرد و کارایی ویندوز ۱۱

وجود Auto HDR در بازی‌ها روی ویندوز ۱۱

بهره مندی ویندوز ۱۱ از قابلیت DirectStorage برای افزایش سرعت حافظه

ویندوز ۱۱ آینده‌ی DirectX است

پشتیبانی از نسل بعدی CPU ها در ویندوز ۱۱

سایر قابلیت‌های Xbox که دوست داریم در ویندوز ۱۱ ببینیم

[/box]

ویندوز ۱۱ با دارا بودن قابلیت‌ها و ویژگی‌های مختلفی، از بهبودهای نامحسوس و دقیق گرفته تا ویژگی‌های بزرگ و مهمِ نسل بعدی، بر روی ارتقای تجربه گیمینگ کاربران PC تمرکز کرده است تا آن را ارتقاء دهد. در این مطلب، قصد داریم به این موضوع بپردازیم که چرا فکر می‌کنیم Windows 11 اکنون بستر مناسب‌تری از ویندوز ۱۰ برای PC گیمرها است. فکر می‌کنیم با دلایل و استدلال‌هایی که قصد ارائه آن‌ها را در این مطلب داریم، کاملا به این باور خواهید رسید و با ما هم نظر خواهید شد. پس همچنان با مجله اینترنتی گوشی‌پلازامگ همراه بمانید.

ادغام بی‌نظیر Game Pass با ویندوز ۱۱

چرا ویندوز ۱۱ برای بازی کردن بهتر از ویندوز 10 است؟

کاملا واضح است که امروزه می‌توان Game Pass را به عنوان پرچمدار محصولات و خدماتِ گیمینگ مایکروسافت به رسمیت شناخت. این سرویس اشتراکیِ بی‌نظیر، اجازه‌ی دسترسی به عناوین انحصاری یا به اصطلاح، فرست پارتی مایکروسافت را در همان لحظه‌ی انتشار جهانیشان می‌دهد و علاوه بر این، آن‌ها را قادر می‌کند که به تعداد بسیار زیادی از عناوین ترد پارتی از سازندگان دیگر که دائما در حال اضافه شدن یا کم شدن از Game Pass هستند نیز دسترسی پیدا کنند.

بیشتر بخوانید:

سرویس Game Pass در کنسول‌های Xbox یک تجربه‌ی ادغام شده است و به صورت کاملا بی عیب و نقص عمل می‌کند. اما در سیستم‌های ویندوز ۱۰ اینطور به نظر می‌رسد که کمی درهم‌آمیخته است و آن یکپارچگی که در کنسول‌ها دارد را از دست می‌دهد. ما و سایر کاربران ویندوز ۱۰ باگ‌ها و مشکلات زیادی در رابطه با فایل‌های خراب بازی، مشکلات عجیب یکپارچه‌سازی فروشگاه ویندوز و حذف ناموفق بازی‌ها که فضای ذخیره‌سازی را پس نمی‌دهند، در گیم پس روی ویندوز ۱۰ تجربه کرده‌ایم.

البته که مایکروسافت هم دست روی دست نگذاشته و تاکنون، تعداد زیادی از این مشکلات را از طریق پچ‌ها و به‌روزرسانی‌های مختلف در ویندوز ۱۰ برطرف کرده است و هنوز هم در حال بهتر کردن آن روی نسخه‌های قدیمی‌ترِ این پلتفرم است. اما نسخه PC سرویس Game Pass و بقیه اکوسیستم‌های جدید بازی‌های  مایکروسافت از همان ابتدا در ویندوز ۱۱ تعبیه شده‌اند. تجربه خود ما از استفاده از Game Pass در ویندوز ۱۱، عاری از مشکلات عملکردی و باگ‌های نمایش داده شده در ویندوز ۱۰ بود.

صد البته، تجربه‌ی همه‌ی کاربران با یکدیگر یکسان نیست. اما نکته‌ی کلیدی این است که مایکروسافت Game Pass را پس از عرضه‌ی ویندوز ۱۱ به آن اضافه نکرده و از همان ابتدا، در آن ادغام شده است. این امر، یکی از ارکان کلیدی در هر سیستم عاملی است.

بهبود عملکرد و کارایی ویندوز ۱۱

ویندوز ۱۰ دارای قابلیت یا بخشی تحت عنوان Game Mode است (برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد آن روی این لینک کلیک کنید) که با قطعیت کامل می‌توان گفت در رفع تعداد کثیری از مشکلات گیمینگ موجود در نسخه‌های اولیه ویندوز ۱۰ کمک کرد و آن‌ها را برطرف کرد. چنین بخشی با همین اسم، در ویندوز ۱۱ هم وجود دارد. اما تفاوت آن با Game Mode موجود در ویندوز ۱۰ این است که بازطراحی شده و همچنین، از ابتدا در این نسخه تعبیه شده است. خود Microsoft هم درخصوص Game Mode یک سری تجربیات به دست آورد.

حالت بازی در Windows 11 فرایندها و پردازش‌هایی که به بازی کردن ارتباط ندارند را از اولویت خارج می‌کند تا به کاربران کمک کند حداکثر خروجی و توان ممکن را از سخت افزار سیستم خود به دست بیاورند. اخیرا منبعی به اسم PC Gamer مقایسه عمیقی از ویندوز ۱۰ و ۱۱ انجام داده است که نشان از یک سری تفاوت‌های جزئی و اندک میان آن‌ها دارد که معمولا به نفع ویندوز ۱۱ هستند، اما در برخی از مواقع نیز ویندوز ۱۰ برتری پیدا می‌کند. شما با مراجعه به این لینک می‌توانید اطلاعات بیشتری درمورد این مقایسه به دست بیاورید.

انتظار داریم Windows 11 همچنان به کاهش فاصله میان نرم افزار و سخت افزار ادامه دهد و دائما در حال توسعه باشد تا روز به روز شباهت بیشتری به یک کنسول بازی واقعیِ شبیه سازی شده، پیدا کند.

وجود Auto HDR در بازی‌ها روی ویندوز ۱۱

Auto HDR به عنوان یک ویژگیِ افتخار آمیز شناخته می‌شود که روی کنسول‌های Xbox وجود دارد. این قابلیت، می‌تواند HDR را به بازی‌هایی که فقط از SDR پشتیبانی می‌کنند، اضافه کند. Auto HDR این کار را با اعمال یک سری اعمال ریاضی و فرمول‌های محاسباتی بر روی تصاویر SDR و محاسبه‌ی آنچه که فکر می‌کند در HDR رخ می‌دهد، به انجام می‌رساند. نتیجه‌ی این کار، منجر به بدست آوردن تصاویری می‌شود که نه تنها به اندازه HDR واقعی، خوب و چشم نواز هستند، بلکه به طور قابل توجهی موجب ارتقای بصری بازی‌های SDR نیز می‌شود.

البته، نباید ناگفته بماند که میزان عملکردِ Auto HDR تا حد زیادی به هر بازی بستگی دارد. اما در هر صورت جای هیچ شکی نیست که مطمئنا جان تازه‌ای به بازی‌های قدیمی Xbox که در تلویزیون‌های HDR مدرن و جدید مشاهده می‌شوند، دمیده است. Auto HDR در ویندوز ۱۱ نیز دقیقا همین کار را انجام می‌دهد. اما تفاوت بزرگی که با کنسول‌ها دارد، این است که می‌تواند این قابلیت را در تمام بازی‌های PC اعمال کند. البته، در اینجا هم یک محدودیت وجود دارد: این قابلیت فقط در بازی‌هایی کار می‌کند که از DirectX ۱۱ یا DirectX ۱۲ استفاده می‌کنند.

بنابراین، با این محدودیت، تعداد زیادی از بازی‌های کلاسیک PC که دارای DirectX ۹ هستند، نمی‌توانند از این مزیت بهره‌مند شوند. به طور کلی، ویندوز ۱۱ در مقایسه با وضعیت بد پشتیبانی از HDR در ویندوز ۱۰، عملکرد و بهبود قابل توجهی را در HDR ارائه می‌دهد. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد نحوه‌ی فعال سازی HDR در Windows 11 و دسترسی به تنظیمات این بخش در Windows 11 به این لینک مراجعه کنید.

بهره مندی ویندوز ۱۱ از قابلیت DirectStorage برای افزایش سرعت حافظه

چرا ویندوز ۱۱ برای بازی کردن بهتر از ویندوز 10 است؟

یکی از بزرگ‌ترین جهش‌هایی که جدیدترین کنسول‌های بازی نسبت به کنسول‌های قبلی ارائه می‌دهند، ذخیره‌سازی با سرعت بالا است. با تحولاتی که در این عرصه رخ داده است، اکنون زمان بارگذاری بازی های ویدیویی به طور چشمگیری کاهش یافته و عملکرد درون بازی عناوینی که دارای قابلیت پخش مستقیم یا استریم هستند نیز افزایش زیادی یافته است. رایانه‌های شخصی به سادگی نمی‌توانند از سرعتی که SSD های مدرن امروزی ارائه می‌دهند استفاده کنند. اما قابلیت جدیدی به اسم DirectStorage این فناوری را از Xbox به رایانه‌های ویندوز ۱۱ آورده است.

این یکی از ویژگی‌های سیستم عامل است که به GPU اجازه می‌دهد سرعت انتقال را تسریع کند و در عین حال، CPU را از برخی پردازش‌های غیرضروری که درگیر آن‌ها است، رها کند. نتیجه‌ی نهایی، به دست آوردن تجربه‌ی انتقال بسیار سریع‌تر داده‌ها و اطلاعات در بازی‌ها است.

متأسفانه، برای کار کردن DirectStorage به اجزای سخت افزاری بسیار خاصی نیاز دارید. اما در نهایت، همه رایانه‌ها این الزامات را برآورده خواهند کرد. به عنوان مثال، در ابتدا فقط SSDهای ۱ ترابایتی می‌توانستند DirectStorage استفاده کنند، اما این نیازمندی، بعدها کنار گذاشته شد. در حال حاضر و تا زمانی که این مطلب در حال تهیه شدن است، برای استفاده از این قابلیت، به یک حافظه SSD نیاز دارید که از پروتکل NVMe استفاده کند و در کنار آن باید یک GPU با DirectX ۱۲ و پشتیبانی از شیدر مدل ۶.۰ هم در اختیار داشته باشید.

درایو NVMe چیست؟

چه امروز کامپیوتری داشته باشید که از قابلیت DirectStorage پشتیبانی کند یا نه، بدون شک ویندوز ۱۱ در آینده زمینه را برای نسل جدیدی از بازی‌ها فراهم می‌کند که واقعا می‌توانند حجم داده را افزایش دهند.

ویندوز ۱۱ آینده‌ی DirectX است

هم ویندوز ۱۰ و هم ۱۱ قابلیت پشتیبانی از آخرین API مایکروسافت به اسم DirectX 12 Ultimate با آخرین ویژگی‌هایی که توسعه دهندگان می‌توانند برای ساخت بازی‌های چشم نواز از آن‌ها استفاده کنند را در اختیار دارند. بنابراین، در حال حاضر کاربران ویندوز ۱۰ با فرض اینکه سخت افزار مناسب و قدرتمندی در سیستم خود در اختیار دارند، قادر هستند به مجموعه ویژگی‌های گیمینگ قدرتمندی که توسط توسعه دهندگان در نظر گرفته شده‌اند، دسترسی داشته باشند. اما با اطمینان می‌توان گفت که این موضوع چندان به درازا نخواهد کشید و به‌زودی این قابلیت از آن‌ها گرفته خواهد شد.

طبق اطلاعات به دست آمده، در اکتبر ۲۰۲۵ پشتیبانی از ویندوز ۱۰ به پایان خواهد رسید. این قطع پشتیبانی، باعث می‌شود پیش‌بینی مطمئنی وجود داشته باشد که توسعه‌های آینده‌ی DirectX برای کنسول‌های ایکس‌باکس و ویندوز ۱۱ ارائه شوند، بدون اینکه قول داده شده باشد که این اتفاق پس از تاریخ انقضای رسمی ویندوز ۱۰ برای آن هم رخ دهد.

البته، عجله‌ای نیست. زیرا ما انتظار داریم که حداقل به‌روزرسانی DirectX ۱۲ Ultimate برای ویندوز ۱۰ تا پایان چرخه‌ی پشتیبانی از آن انجام شود. اما اگر می‌خواهید پیشرفت‌های بزرگ بعدی در ویژگی‌های بازی‌های PC را تجربه کنید، قطعا ویندوز ۱۱ پلتفرم مطمئن‌تری برای انجام این کار تا آینده‌ای قابل پیش‌بینی است.

پشتیبانی از نسل بعدی CPU ها در ویندوز ۱۱

چرا ویندوز ۱۱ برای بازی کردن بهتر از ویندوز 10 است؟

آخرین پردازنده‌های Intel به اسم Alder Lake CPU (مدل‌های نسل دوازدهم) معماری هیبریدی جدیدی را با هسته‌هایی با کارایی بالا و هسته‌های کارآمد ترکیب شده با یکدیگر برای ارائه حداکثر کارایی در رایانه‌های دسکتاپ ارائه می‌کنند. این کار برای اهداف گیمینگ فوق العاده عالی است. زیرا بدین معنی است که بازی‌ها می‌توانند دسترسی کاملی به هسته‌های دارای عملکرد و فرکانس بالا داشته باشند و در عین حال، هسته‌های کارآمد هم کارهای ابتدایی‌تر در پس زمینه را برعهده بگیرند و اپلیکیشن‌های کاربردی مجاور بازی نظیر Discord یا برنامه‌های استریم را در حال اجرا نگه دارند.

تا زمانی که این مطلب در بهمن ماه ۱۴۰۰ در حال تهیه شدن است، فقط ویندوز ۱۱ می‌تواند به طور کامل از این CPU ها و هوشمندی برنامه ریزیِ وظایف پیچیده‌ی مورد نیاز برای اطمینان از اینکه پردازنده‌ی مناسب، کار مناسب را انجام می دهد، پشتیبانی کند.

سایر قابلیت‌های Xbox که دوست داریم در ویندوز ۱۱ ببینیم

اگرچه قابلیت‌های کاربردی و بسیار مفیدی نظیر Auto-HDR و DirectStorage که در ارتقای کیفی تجربه گیمینگ PC ها تاثیر چشمگیری دارند، در ویندوز ۱۱ در دسترس هستند، اما هنوز هم یک سری از قابلیت‌ها و ویژگی‌های دیگر هم هست که فقط در آخرین کنسول‌های مایکروسافت وجود دارند. به ویژه، دوست داریم یک روز قابلیت Quick Resume را هم در PC های ویندوزی مشاهده کنیم.

اگر با این ویژگی آشنایی ندارید، باید توضیح دهیم Quick Resume یک عکس فوری از بازی را در SSD کنسول ذخیره می‌کند و به شما امکان می‌دهد حتی پس از خاموش کردن کنسول نیز بلافاصله بازی را از جایی که آخرین بار بازی می‌کردید، از سر بگیرید. وجود این ویژگی در یک کنسول بازی که ممکن است در آن واحد چندین نفر از یک سیستم استفاده کنند، منطقی‌تر است. اما همچنان به عنوان یک گزینه در PC های گیمینگ دارای ویندوز ۱۱ خوب است که وجود داشته باشد.

منبع
howtogeek

عرفان رحیمی صادق

نزدیک به ۸ ساله که کار تولید محتوا رو به عنوان علاقه دنبال می‌کنم و زمینه کاری مورد علاقه خودم رو هم فناوری انتخاب کردم. تماشای فیلم و سریال و گاهی هم گیم، سرگرمی‌های بنده است D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا