مایکروسافتاخبار فناوری

ویندوز ۱۱ معرفی شد

مایکروسافت ویندوز ۱۱ را معرفی کرد. با مجله گوشی پلازا همراه باشید.

مدت‌ها شایعات و اخبار ضد نقیض درباره ساخت و توسعه ویندوز ۱۱ به گوش می‌رسید.

چند روز قبل در مطلبی، خبر از انتشار برخی عکس‌ های ویندوز ۱۱ را به اطلاعاتان رساندیم. اما شب گذشته در یک رویداد اختصاصی از سوی مایکروسافت، ویندوز ۱۱ رسماً معرفی شد.

همان‌ طور که پیش‌تر اشاره کردیم، پس‌از انتشار ویندوز ۱۰، مایکروسافت اعلام کرده بود نسخه‌های بعدی ویندوز تنها بسته‌های الحاقی برای ویندوز ۱۰ خواهد بود و نسخه بعدی ساخته نمی‌شود. اما امروز شاهد رونمایی از ویندوز ۱۱ هستیم.

ویندوز ۱۱ از لحاظ طراحی (UI) کاملاً دست به تغییرات بزرگ زده است. اگر به تیزر بالا دقت کنیم، خواهیم دید لبه‌ها کمی انحنادار شده و کمی از لبه‌های تیز همیشگی مایکروسافت فاصله گرفته است.

مایکروسافت در ویندوز ۱۱ دسکتاپ، طراحی تعاملی را انتخاب کرده و این موضوع باعث ارتباط بهتر کاربر با فضای سیستم‌عامل خواهد شد.

در نگاه اول، نوار ابزار و استارت منو را می‌بینیم که مورد بازطراحی قرار گرفته است. در تمام نسخه‌های قبلی ویندوز، استارت منو در سمت چپ قرار داشت؛ اما در ویندوز ۱۱ این مورد کاملاً دگرگون شده است. یکی از موارد طراحی تعاملی به خوبی در بازطراحی استارت منو مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به بزرگ‌تر شدن صفحه نمایش‌ها، روزبه‌روز نیاز افراد به دو طرف نمایشگر و پیدا کردن یک مورد خاص کم‌تر می‌شود. مایکروسافت نیز با توجه به این مورد تصمیم گرفته، استارت منو در ویندوز ۱۱ را، به وسط بیاورد، چرا که هم دسترسی سریع‌تری دارد و هم با توجه به سخت‌افزار روز بسیار کارآمد و کاربردی خواهد بود.

نوار ابزار حالا در مرکز قرار گرفته، و همه چیز از تراز چپ خارج شده است. این سبک، خیلی قبل‌تر در macOS قرار داشت و کاربران این سیستم‌عامل به خوبی با آن آشنا هستند. البته بهتر بود یکی از موارد سمت راست نوار ابزار، مانند ساعت، تاریخ یا موارد دیگر به چپ منتقل شود، با این کار احساس خالی بودن در یک سو را نخواهیم داشت.

نوار جستجو در بالای استارت منو قرار دارد، یک سری آیکون‌ها در در این قسمت پین شده و دسترسی سریع‌تری به بخش خاموش و روشن دستگاه دارید. مجموعه این تغییرات باعث می‌شود کاربر تعامل بیشتری با محیط ویندوز برقرار کند.

همان‌گونه که در بالا اشاره کردیم، ویندوز ۱۱ لبه‌های گرد دارد و نبود طراحی تیز کاملاً مشهود است. تمام بخش‌های رابط کاربری رنگ و فرم تازه‌ای به خود گرفته است. UI کمی شفاف تر از قبل شده، این شفافیت ما را به یاد ویندوز ویستا می‌اندازد. اکنون بسیاری از بخش‌ها، پس‌زمینه بلور مات دارند. آیکون ها طراحی مدرن به خود گرفته‌ و خیلی ساده‌تر شده‌اند.

دو قابلیت جدید به نام‌های Snap Layouts و Snap Groups باعث می‌شود، بتوانید چندین پنجره را در ویندوز ۱۱ مرتب و صفحه مانیتور را تقسیم‌بندی کنید.

همچین اگر از چند مانیتور استفاده می‌کنید می‌توانید خیلی راحت و سریع، هر برنامه را بین صفحه نمایش‌ها جابجا کنید.

برنامه Microsoft Teams اکنون در ویندوز ۱۱ به صورت پیش‌فرض قرار گرفته است. این نرم‌افزار در سیستم‌عامل ادغام شده و در نوار ابزار آیکون آن قرار داده شده است. Microsoft teams، یک برنامه پیام‌رسان است که می‌توانید از این طریق تماس تصویری و متنی را با خانواده، دوستان و افراد مختلف داشته باشید.

ویندوز ۱۱ دارای ابزارک‌های (Widgets) مختلف است که در یک صفحه مخصوص خود قرار دارد. این ابزارک‌ها در هر زمان با کشیدن آن قسمت به وسط صفحه قابل دسترس هستند. یکی از ویژگی‌های مهم ابزارک‌ها در هر سیستم‌عامل، دسترسی سریع به آن است که در ویندوز ۱۱ نیز این امر برقرار است. البته ابزارک بینگ و آب و هوا در آخرین به‌روزرسانی ویندوز ۱۰ نیز جای گرفته است.

مایکروسافت در ویندوز ۱۱ پشتیبانی از دستگاهای دارای صفحه نمایش لمسی را بهبود بخشیده است. اگر دستگاه شما کیبورد جدا شونده دارد، بعد از جدا کردن مانیتور از صفحه کلید مکانیکی به صورت خودکار ویندوز ۱۱ تغییر حالت می‌دهد (Tablet Mode در ویندوز ۸ و ۸.۱) و کیبورد نرم‌افزاری صدا دار می‌شود. اگر از قلم استفاده می‌کنید بسته به انتخاب نوع قلم‌های مختلف، پاسخ دریافتی از صفحه نمایشگر نیز متفاوت خواهد بود.

مایکروسافت از گیمرها نیز غافل نشده است. قابلیت Auto HDR که در کنسول‌های سری Xbox وجود دارد، اکنون به ویندوز ۱۱ نیز اضافه شده است. به وسیله این قابلیت، امکان خروجی HDR از بازی‌هایی که این ویژگی را ندارند فراهم می‌شود. ویژگی بعدی که باز هم از کنسول Xbox به ویندوز ۱۱ آمده، DirectStorage نام دارد. این قابلیت باعث می‌شود؛ هنگام اجرا کردن یک بازی با بهره گیری از فضای ذخیره سازی NVMe SSD، سرعت باز شدن آن به شکل قابل توجهی افزایش می‌باید. سرویس Xbox Game Pass نیز با برنامه Xbox ادغام شده که به موجب آن، بازی‌های بیشتری برای پلتفرم ویندوز در سرویس Game Pass قرار خواهد گرفت.

مایکروسافت برنامه Store ویندوز ۱۱ را نیز مورد بازطراحی قرار داده است. رابط کاربری در این برنامه به گونه‌ای طراحی شده که هر نوع عملی خیلی سریع اتفاق می‌افتد. مهمترین ویژگی که در برنامه مایکروسافت Store  وجود دارد، پشتیبانی از برنامه‌های اندروید است. مایکروسافت برای اجرای برنامه‌های اندرویدی، با اینتل و آمازون همکاری تنگاتنگی را برقرار کرده است. با این اتفاق تمام برنامه‌های اندروید در Store مایکروسافت قرار دارند و بدون هیچ واسطه‌ای اجرا می‌شوند.

با توجه به تمام موارد عنوان شده، قطعاً ویندوز ۱۱ بیشترین حجم را در تمامی نسخه‌های ویندوز خواهد داشت. پشتیبانی و اجرای برنامه‌های اندروید، مدیریت پنجره‌های باز شده و قرار گرفتن تمام موارد در مرکز صفحه نمایش باعث می‌شود، ویندوز ۱۱ همان چیزی باشد که شاید مدت‌هاست انتظار آن را داشته‌اید. هنوز تاریخ عرضه از سوی مایکروسافت اعلام نشده، اما طبق گفته مایکروسافت تا سال ۲۰۲۲ میلادی تمامی دستگاه‌های دارای ویندوز دسکتاپ که سخت‌افزار مورد نیاز را دارند به ویندوز ۱۱ ارتقاء پیدا خواهند کرد. تمام کاربرانی که در حال حاضر از ویندوز ۱۰ رسمی استفاده می‌کنند، می‌توانند به رایگان ویندوز ۱۱ را دریافت کنند.

مایکروسافت اعلام کرده اگر مادربرد دستگاه شما از، TPM ۲.۰،SecureBoot و  UEFI پشتیبانی نکند، نصب ویندوز ۱۱ را توصیه نمی‌کند و ممکن است عملی نشود.

گفته شده حداقل سخت‌افزار مورد نیاز برای ویندوز ۱۱ به صورت زیر می‌باشد:

  • پردازنده: دو هسته‌ای ۶۴ بیت
  • حافظه داخلی: ۶۴ گیگابایت
  • پردازنده گرافیکی: سازگار با WWDM ۲X و DirectX ۱۲
  • مقدار رم: ۲ گیگابایت
  • صفحه نمایش: ۹ اینچ به بالا با وضوح 1366×768 پیکسل

نظر شما در مورد ویژگی‌ها و سخت‌افزار مورد نیاز ویندوز ۱۱ چیست؟ دوست دارید کدام قابلیت در آن قرار گیرد؟

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا