iOSآموزش

۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون برای اندرویدی‌ها

مشکلات اصلی اندرویدی‌ها برای مهاجرت گوشی‌های آیفون چه خواهد بود؟ در این لیست ۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون که احتمالا کنار آمدن با این مشکلات برای اندرویدی‌ها سخت خواهد بود را ذکر می‌کنیم.

نکته جالبی که وجود دارد، این است که شاید کاربرهای آیفون اگر به اندروید مهاجرت کنند، چندان برای کار با این سیستم عامل دچار مشکل نشوند. اما برای کاربران اندرویدی که به سمت آیفون می‌روند، قطعا مشکلاتی به وجود می‌آید که از همان ابتدای کار با این سیستم عامل، متوجه آن می‌شوند.

در این مقاله، از زبان یک کاربر اندرویدی، ایراداتی که ممکن است با سیستم عامل iOS و گوشی‌های آیفون مواجه بشوید را لیست خواهیم کرد. اما به طرز عجیبی، این تغییرات اذیت‌کننده دقیقا مواردی هستند که هیچ‌وقت به آن‌ها فکر نمی‌کنید و شما را سورپرایز خواهد کرد.

اگر شما هم قصد دارید که از اندروید به سمت آیفون مهاجرت کنید، حتما این مقاله را مطالعه کنید تا با دید بازتری تصمیم بگیرید. با گوشی پلازامگ همراه باشید.

۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون: کیبورد اذیت‌کننده

کیبورد اصلی گوشی‌های آیفون مشکل بزرگ و خاصی ندارد اما بسیار حس محدود بودن را به یک کاربر اندروید منتقل می‌کند. یعنی هیچ المانی برای شخصی‌سازی وجود ندارد و اگر در گوشی‌های اندرویدی با Gboard کار کرده باشید و از آن لذت برده‌اید، قطعا حس اذیت‌کننده بودن این کیبورد را متوجه خواهید شد.

آیفون قابلیت پشتیبانی از کیبوردهای شخص ثالث را از سال ۲۰۱۴ و با انتشار به‌روزرسانی iOS 8 به گوشی‌هایش اضافه کرد و قبل از کار کردن با این کیبوردهای شخص ثالث، انتظار بسیار بیشتر و بهتری از آن‌ها دارید؛ اما متاسفانه این کیبوردهای شخص ثالث از کیبورد اصلی آیفون به مراتب بسیار بدتر هستند.

مشکل کیبورد آیفون
۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون

مشکل عدم شخصی‌سازی کیبورد آیفون تنها مربوط به زیباسازی این قابلیت نیست و این مشکل وضعیت بدتری را برای کاربر ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، اگر فردی هستید که اهل تایپ سریع است، تغییر کاربری به کیبورد اپل برای شما زجرآور خواهد بود. بدین خاطر که نمی‌توانید اندازه کلیدها را به اندازه دستان خود شخصی‌سازی کنید؛ حتی نمی‌توانید یک ردیف دیگر از اعداد اضافه کنید و برای گذاشتن عدد یا باید به طور کلی لایه کلیدها را به عدد تغییر بدهید یا باید با یک وقفه کوتاه، با نگه داشتن کلیدهای ردیف بالایی عددتان را انتخاب کنید.

در کیبورد اپل، حتی علائمی مثل نقطه یا حتی ویرگول در لایه اصلی قرار نگرفته‌اند! باز حداقل این بخش را می‌توان شخصی‌سازی کرد و لایه‌های شخصی را با وضعیت کمی بهتر در دسترس قرار داد. به طور کلی، وضعیت کیبورد آیفون به همراه کیبوردهای شخص ثالث در دسترس این گوشی‌ها، در مقایسه با اندروید کمی ضعیف‌تر هستند و شاید بعضی از کاربرهای آیفون هم این موضوع را قبول داشته باشند. این مشکل قطعا یکی از ۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون است.

۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون: تصحیح خودکار

حالا که روی بحث کیبورد و تایپ کردن هستیم، بیایید تا راجع به یکی از قابلیت‌های منفورد آيفون‌ها صحبت کنیم که تصحیح خودکار یا AutoCorrect نام دارد. البته این قابلیت برای کاربرهای اندرویدی هم آشنا است و روی گوشی‌های اندرویدی می‌توانید به راحتی پیدا کنید. اما تصحیح خودکار آیفون برای خودش یک شخصیت جداگانه دارد!

اکثر کیبوردهای اندروید هنگام تایپ، کلمات را تصحیح می‌کند تا شما متوجه شوید که کدام کلمه را اشتباه نوشته‌اید یا حتی اگر از قصد چیزی را اشتباه می‌نویسید، می‌توانید از کیبورد بخواهید که کلمه اصلی شما را بازگرداند. اما کیبورد آیفون این کار را انجام نمی‌دهد و درست زمانی که کلید ارسال را لمس می‌کنید، کلمه‌ها را تغییر داده و بعضی اوقات به صورت اشتباه برای کاربرها ارسال می‌کند.

این موضوع واکنش‌های جهانی هم دارد و احتمالا هم تا امروز Memeهای زیادی از این موضوع دیده‌اید و هنوز مشخص نیست که چرا اپل تصمیمی برای این موضوع نمی‌گیرد و چرا حداقل آن را شبیه به تصحیح خودکار گوشی‌های اندرویدی نمی‌کند. به اطمینان اگر کاربر اندروید باشید و سراغ گوشی‌های آیفون بروید، همان چند روز اول قابلیبت تصحیح خودکار را به طور کامل غیرفعال می‌کنید. این مشکل قطعا یکی از ۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون است.

۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون: مدیریت فایل‌ها

این موضوع را احتمالا خیلی از کاربرهای اندرویدی می‌دانند و احتمالا یکی از دلایلی است که تصمیم می‌گیرند سراغ اندروید بروند. یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های میان گوشی‌های اندرویدی و آیفون در همین مدیریت فایل‌ها است که در سیستم عامل اندروید، آزادی عمل و دسترسی بسیار بیشتر و سهل‌تری در مقایسه با آيفون‌ها وجود دارد.

متاسفانه مدیریت فایل‌ها هنوز هم در آیفون تعریف زیادی ندارد؛ البته در مقایسه با گذشته‌اش بسیار بهتر شده است اما در این زمینه هنوز هم اندروید حرف اول را می‌زند و با توجه به دسترسی راحت‌تری که در گذشته روی گوشی اندرویدی خود داشته‌اید، مهاجرت به آيفون کار شما را در زمینه مدیریت فایل بسیار سخت می‌کند.

اپلیکیشن پیش‌فرض مدیریت فایل آیفون Files نام دارد که بسیار ساده است و کار کردن با آن چالش خاصی ندارد؛ اما به هیچ‌وجه فکر نکنید که می‌توانید با این اپلیکیشن، کارهای سنگین و پیچیده مدیریت فایلی انجام بدهید که آیفون به شما اجازه نخواهد داد.

حتی اپلیکیشن‌های شخص ثالث هم چندان اجازه مانوری ندارند و محدودیت‌های سنگینی روی آن‌ها اعمال شده است که کاملا جلوی شما را از انجام کارهای پیچیده و سنگین مدیریت فایل خواهد گرفت. البته از بعضی جهات بسیار خوب است که آیفون به فایل‌های شما اجازه دسترسی زیاد نخواهد داد که باعث ایجاد امنیت بیشتر گوشی شما خواهد شد.

مدیریت فایل آیفون
۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون

اما مشکل عدم پشتیبانی روی این مدیریت فایل، کمی اذیت‌کننده است. به عنوان مثال، با دانلود یکم فایلی با فرمت M4A توسط یک مرورگر گوگل کروم روی آیفون، باز کردن آن بسیار سخت است‌؛ در صورتی که روی اندروید همیشه و به راحتی باز می‌شود. در اندروید می‌توانید حتی آن را روی مرورگر خود اجرا کنید که روی آیفون شدنی نیست و حتی بعد از دانلود کردن فایل فرمت M4A، در Files و اپ‌هایی مثل VLC هم باز نخواهد شد که این مشکل یکی از ۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون است.

۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون: کتابخانه اپ‌ها بسیار محدود است

یکی از جذاب‌ترین و جدیدترین ویژگی‌های گوشی‌های آیفون، صفحه AppLibrary است که در این صفحه، لیستی از فولدرهای ایجاد شده به صورت خودکار را مشاهده خواهید کرد که اپلیکیشن‌هایتان در آن‌ها قرار دارند. این ایده بسیار جالب است که کلی فولدر کنار هم قرار دارند و می‌توانید دسترسی خوبی به آخرین اپلیکیشن‌های استفاده شده یا حتی بیشترین اپلیکیشن‌های استفاده شده داشته باشید. هم‌چنین بسیار لذت بخش است که بدون باز کردن یک فولدر به صورت کامل، می‌توان یک اپلیکیشن را باز کرد.

اما یک مشکل بزرگ با این قابلیت وجود دارد و آن هم این است که تقریبا هیچ قابلیت شخصی‌سازی و تغییری در آن وجود دارد. اگر بخواهم به صورت دقیق‌تر اعلام کنم، این صفحه تنها یک قابلیت شخصی‌سازی دارد که می‌توانید تایید کنید که آیا در این صفحه نوارهای اعلان نمایش داده شوند یا خیر!

این که نمی‌توانید دسترسی کافی به این فولدرها درست مثل فولدرهای صفحه خانه داشته باشید، موضوع بسیار عجیبی است که پیاده‌سازی این قابلیت و دادن این مقدار از دسترسی به کاربرها کار چندان سختی به نظر نمی‌رسد و برای این صفحه زیبا، حقیقتا حیف است که چنین دسترسی وجود نداشته باشد.

۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون: بخش Control Center

یکی از جواب‌های مستقیم آیفون به گوشی‌های اندرویدی، بخش Control Center است که در جواب به قابلیت پنل تنظیمات سریع اندروید است و تنظیمات سریع اندروید در این زمینه بسیار قدیمی‌تر از آیفون بوده و البته به طور قطع می‌توان گفت که در همه ادوار، بسیار بهتر از آیفون عمل کرده است.

به طور کلی، بخش Control Center جذابیت بصری مخصوص به خودش را دارد و می‌توانید به صورت عادی و روزانه کارهایی را با آن انجام بدهید؛ اما متاسفانه بعد از مدتی، کاملا احساس می‌کنید که این بخش هم محدودیت‌های خودش را دارد و دوست دارید که بتوانید تنظیمات بیشتری را به این بخش اضافه کنید که کارهایتان را روی گوشی سریع‌تر انجام بدهید.

مشکل اصلی اینجاست که، با وجود این که می‌توانید قابلیت‌های مختلف را به این بخش اضافه کنید اما این قابلیت‌ها فقط متعلق به آيفون هستند؛ البته بعضی از اپلیکیشن‌های شخص ثالث هم این قابلیت را دارند که تعداد آن‌ها چندان زیاد نیست.

بخش Control Center
۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون

دسترسی به کلید‌های ساده‌ای مثل وایفای، بلوتوث، دیتا، روشنایی صفحه و کنترل چندرسانه‌ای در حال پخش هم جذابیت خاص خودش را دارد اما بهتر بود که این گزینه‌ها بیشتر کارآمد باشند. در این بخش، حتی میانبر ورود به بخش تنظیمات گوشی هم وجود ندارد که برای کاربرهای اندرویدی یکی از بهترین میانبرهای گوشی‌شان است و نبودش روی آيفون قطعا یکی از ۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون است.

۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون: عدم وجود میانبر دوربین روی دکمه پاور

بعد از این که روی آیفون مهاجرت کنید، متوجه می‌شوید که دلتان برای یکی از قابلیت‌های اندروید بسیار تنگ خواهد شد و آن هم میانبر دوربین است که روی دکمه پاور قرار گرفته و با دو بار فشردن دکمه پاور، سریعا اپلیکیشن دوربین شما باز خواهد شد و برای زمان‌هایی که می‌خواهید سریعا به دوربین خود دسترسی داشته باشید تا لحظه‌ای را شکار کنید، بسیار میانبر خوبی است.

البته قابلیت Raise to Wake آیفون بسیار کارآمد است که با بلند کردن گوشی و گرفتن جلوی صورت می‌توانید سریعا به میانبر دوربین روی آیفون در کناره پایین دسترسی داشته باشید؛ اما این که نیازی به تکان دادن گوشی نباشد و حتی در جیب خود بتوانید دوربین گوشی را فعال کنید، قابلیتی است که برای اکثر کاربرهای اندرویدی لذت‌بخش است و این بخش برای کاربرهای اندرویدی سریع‌تر است.

البته، اپل به شما اجازه می‌دهد که دکمه پاور خود را شخصی‌سازی کنید اما به شما اجازه نخواهد داد که دوربین را به میان بیاورید و می‌توانید از این دکمه برای شخصی‌سازی قابلیت‌هایی مثل سیری یا دستیار صوتی کلاسیک استفاده کنید که متاسفانه هیچ منطقی ندارد و شما می‌توانید با یک Hey Siri گفتن ساده هم این کار را انجام دهید. این مشکل قطعا یکی از ۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون است.

۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون: چک کردن اعلان‌ها

اعلان‌ها و به طور کلی نوار اعلان‌ها روی آیفون، مشکلات خاص خودش را دارد؛ شاید بزرگ‌ترین مشکل این بخش‌ها شلختگی که در مقایسه با اندروید دارد، است. البته شاید به عنوان یک کاربر اندروید این موضوع را شلخته می‌بینم و این اعلان‌ها برای کاربرهای عادی هیچ مشکلی نداشته باشد و این مورد کمی زیاده‌روی است.

مشکل اصلی که شاید کاربرهای اصیل اندرویدی با بخش اعلان‌ها یا همان نوتیفیکیشن‌های آيفون داشته باشند، مشکل ناسازگاری‌های اعلان‌ها است. بخش باز کردن نوار اعلان‌ها درست مثل اندروید، در گوشه سمت چپ بالا قرار گرفته است که تا اینجا همه‌چیز مناسب و طبق همیشه پیش می‌رود.

اما زمانی که صفحه را قفل کنید، کاملا متفاوت است و باید به روش دیگری عمل کنید. نوتیفیکیشن‌های جدیدی که روی گوشی دریافت کنید، در وسط صفحه نقش می‌بندند و می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید؛ اما اعلان‌های قدیمی‌تر از روی صفحه قفل شده قابل دیدن نیست و باید مجددا گوشی را باز کرده و نوار را از گوشه سمت چپ بالا به پایین بکشید تا بتوانید نوتیف‌های قدیمی‌تر را مشاهده کنید.

۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون: سایلنت کردن گوشی

یکی از جالب‌ترین بخش‌هایی که طی سالیان عرضه گوشی‌های آیفون، همیشه روی این گوشی ماندگار شد و اپل در آن تغییری ایجاد نکرد، اسلایدر سایلنت کردن این گوشی بود که در حال حاضر، گوشی‌‌های اندروید مدرن هیچ‌کدام این قابلیت فیزیکی را در خود تعبیه نکرده‌اند. به طرز عجیبی، این قابلیت واقعا کارآمد است اما هم‌چنین کمی اذیت‌کننده و یکی از ۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون است.

متاسفانه اپل به همین اسلایدر فیزیکی بسنده کرده است و هیچ کنترل‌کننده نرم‌افزاری برای سایلنت کردن گوشی آيفون وجود ندارد که این موضوع به غایت اذیت‌کننده است. اسلایدر فیزیکی تنها و تنها راه سایلنت کردن گوشی شما است. با توجه به این که سایلنت کردن گوشی به یک عمل فیزیکی بسته است، ممکن است در جیب شما بارها گوشی از حالت سایلنت خارج شود که چندان خوشایند نیست.

متاسفانه در این زمینه، آیفون چندان خوب عمل نکرده و بسیار عجیب است که آیفون، ویژگی جایگزین نرم‌افزاری را برای این موضوع ندارد. اگر روزی اسلاید گوشی آیفون شما خراب بشود و نتوانید گوشی خود را سایلنت کنید چطور؟! راه‌های نرم‌افزاری بسیار ناکارآمدی وجود دارد اما به طور کلی، این مشکل باید توسط خود اپل برطرف شود.

۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون: حالت عکاسی Portrait

باید اعتراف کرد که حالت پورتره آیفون در مقایسه با خیلی دیگر از گوشی‌های اندرویدی بهتر است؛‌ حتی از گوشی‌‌های پیکسل که طبق ادعای خود گوگل بهترین پوتره را در بین گوشی‌های اندرویدی دارد. اما متاسفانه این حالت جذاب، یکی از ایرادهای مخصوص به خود را دارد که اذیت‌کننده است. این قابلیت تنها با صورت درست کار می‌کند که قطعا یکی از ۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون است.

حالت پورتره آیفون
۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون

در گوشی‌های اندرویدی، از این قابلیت برای اشیا، غذا، صورت حیوانات و … می‌توان استفاده کرد و هر زمان که نیاز داشته باشید پس‌زمینه یک عکس را تار کنید، در اندروید می‌توانید به راحتی آن را انجام بدهید. اما در گوشی‌های آیفون، برای این که بتوانید از پس‌زمینه تار استفاده کنید، باید حتما یک صورت روی حسگر دوربین قرار داشته باشد.

۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون: اولویت‌های ناسازگار صداها

یک ناسازگاری عجیبی هم در برخی از صداهای خروجی گوشی‌های آیفون وجود دارد که شاید به راحتی متوجه آن نشوید اما بعد از یک مدت کار کردن دائم، به آن پی می‌برید. تصور کنید که در حال گوش دادن به موزیک از طریق اسپاتیفای هستید و همزمان هم، در اینستاگرام می‌چرخید.

اگر یک ویدیویی با صدا در اینستاگرام شروع به پخش شدن کند، موسیقی در پس‌زمینه، همانطور که انتظارش را داریم متوقف می‌شود؛ در اندروید و آیفون این موضوع یکسان است و تا اینجا هیچ مشکلی وجود ندارد. مشکل اصلی زمانی است از ویدیو رد می‌شوید و در آیفون، اکثر اوقات موسیقی به صورت خودکار مجددا پخش نمی‌شود و باید به صورت دستی این کار را انجام بدهید.

مشکل این است که این موضوع بسیار پرتکرار است و در بین کاربرهای آیفون هم زیاد رایج است. اما متاسفانه این موضوع هنوز رفع نشده که مشخص نیست به خاطر مشکلات گوشی است یا بهینه‌سازی اپلیکیشن اینستاگرام است که این مشکل را ایجاد می‌کند.

شاید ۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون که در لیست بالا گفتیم، برای بعضی‌ها چندان اذیت‌کننده نباشد، اما برای خیلی از کاربرهای قدیمی اندروید که با تمام قابلیت‌های این سیستم عامل عادت کرده‌اند، قطعا بعضی از موارد بالا اذیت‌کننده خواهد بود.

نظر شما چیست؟ دیگر چه مشکلی را می‌توانید به لیست ۱۰ مشکل آزاردهنده آیفون اضافه کنید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا