اخبار فناوریاپل

کابوس اپل در عرضه محصولات تا پایان سال جاری میلادی

قرنطینه دو ساله، کمبود تراشه و کاهش انرژی لازم برای تولید، سرانجام گریبان گیر اپل شد.

در آغاز ماه اکتبر، زمانی که کشور چین برای تعطیلات هفته طلایی خود تعطیل می شوند، کارخانه های تولید کننده محصولات اپل سخت مشغول کار یوده و بیش از اندازه لازم ملزم به کار هستند. در این هفته تولید کنندگان اپل، از جمله فاکسکان، پگاترون و باقی سازندگان زمان کاری تولیدات کارخانه خود را به ۲۴ ساعت روز رسانده اند. در واقع کارگران در شیف های پیاپی مشغول کار خواهد بود. اپل دلیل این پر کاری را، تقاضای زیاد خریداران محصولاتش تا قبل از فصل تعطیلات کریسمس اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید

اما این مورد که توجه همه را به خود جلب کرده است، جای کمی تأمل دارد، چرا که کارگران مرخصی داشته اند، اما وادار به اضافه کاری شده اند.

چندین منبع آگاه که به وضعیت موجود اشراف دارند، به سایت معتبر Nekkei گفته اند: در یک دهه گذشته، این اولین بار است که به دلیل محدودیت های موجود در زنجیره مونتاژ آیفون و آیپد، محدودیت های استفاده از برق در کشور چین برای چند روز متوقف شده است.
یکی از مدیران ارشد زنجیره تأمین در گفتگو با سایت Nekkei Asia گفت: به دلیل محدود بودن قطعات و تراشه ها، اضافه کاری در تعطیلات و پرداخت حقوق اضافی برای کارگران معنی نداشته است. این مورد قبلاً هرگز اتفاق نیفتاده بود. تعطیلات طلایی چین در گذشته شلوغ ترین زمان ممکن بوده است.

کابوس اپل

چرا که همه مونتاژ کنندگان خود را برای تولید محصولات آماده می کردند.
اپل پس از عرضه سری آیفون ۱۳ و آیپد های جدید در ماه سپتامبر، میلیون ها دستگاه از تا هدف اصلی خود فاصله دارد؛ که این امر باعث از بین رفتن میلیاردها دلار درآمد محسوب می شود. در بسیاری از کشورهای مختلف، اکنون برای مصرف کنندگان دیر شده است، و به همین دلیل نمی توانند یک سری دستگاه های اپل را خریداری کنند. بخشی از این نگرانی برای رسیدن هدایای اپل به دست کاربران خود است.

اپل سالانه بیش از ۲۰۰ میلیون آیفون، ۲۰ میلیون مک بوک، ۵۰ میلیون آیپد و بیش از ۷۰ میلیون جفت ایرپادز تولید می کند. همین امر باعث ایجاد برخی حسادت ها از سوی سایر شرکت های تولید کننده محصولات الکترونیکی شده است. اما امسال اپل نیز درگیر تنبیه از سوی طرفداران و مشتریان خود شده است. آشفتگی در مورد زنجیره تأمین امسال، تا قبل از کریسمس یک کابوس بزرگ برای اول محسوب می شود.

البته سایر شرکت های جهان نیز از این قائده مستثنی نیستند، و اپل تنها یک نمونه است. طوفان تعطیلی کارخانه ها مونتاژ کننده جهانی بوده، و از طرفی مشکلات لوجستیکی و فشارهای تولید انرژی مورد نیاز، ضربه بزرگی به تولیدات جهان وارد نموده است.
به گزارش Nekkei در مصاحبه ای که با بیش از ۲۰ مدیر صنعت در سه قاره انجام داده، تأمین قطعات داخلی آیفون ۱۳ پرو مکس را یکی از چالش های بی سابقه برای اپل دانسته است.

از طرفی تنش های میان آمریکا و چین در این دوران، و از سوی دیگر مسئله همه گیری کووید ۱۹ دست به دست هم داده اند که این هرج و مرج را ایجاد کرده است. که در انتها دامن گیر اپل نیز شده است.

کابوس اپل

افرادی که مستقیماً در زنجیره تأمین آن دخیل هستند به Nekkei گفته‌ اند؛ در ماه سپتامبر و اکتبر تولید ۱۳ حدود ۲۰ درصد نسبت به برنامه اصلی کاهش داشته است. گوشی های پرچمدار اپل، مهم ترین منبع درآمد این شرکت هستند. این حتی پس از آن بود که غول آمریکایی تمام قطعات و هزینه های لازم برای تولید آیفون SE و آیفون ۱۲ و نسل های قبل اولویت بندی کرده است.

موارد ذکر شده باعث شد، مونتاژ آیپد بیش از ۵۰ درصد کم تر از برنامه ریزی اپل باشد. این در حالی است که تولیدات آیفون های قدیمی تر نیز بیش تر از ۲۵ درصد کاهش تولید داشته اند. این در حالی است که تولید آیفون و آیپد های قدیمی تر تا ماه نوامبر بهبود چندانی نداشته است.

طبق گفته منابع آگاه به سایت Nekkei، اپل مجبور شده کل هدف تولید خود برای سال ۲۰۲۱ میلادی را کاهش دهد. در ابتدای دسامبر این شرکت تنها حدود ۸۳ تا ۸۵ میلیون دستگاه آیفون ۱۳ تولید کرده است. این در حالی است که هدف اصلی اپل، تولید بیش از ۹۵ میلیون دستگاه تا پایان سال بوده است؛ که اعداد و ارقام فاصله زیادی تا بلند پروازی اپل دارند.

این موارد پس از گشایش کسب و کار و راه اندازی مجدد موتورهای اقتصاد اروپا، پس از کووید ۱۹ بوده است. به نقل از منابع متعدد، علیرغم شتاب گیری تولید در ماه نوامبر، اپل هنوز حدود ۱۵ میلیون دستگاه از هدف خود برای ساخت ۲۳۰ میلیون آیفون در سال جاری فاصله دارد. چنین هدف جاه طلبانه ای، در ابتدای سال ۲۰۲۱ تعیین شده بود. اپل هنوز از اظهار نظر در این مورد خودداری می کند.

اثر پروانه ای


چه چیزی مشکلات ساخت آیفون ۱۳ پرو مکس را ایجاد می کند؟ با نگاهی ساده به داخل این دستگاه، متوجه می شویم که پیچیدگی این گجت الکترونیکی با بیش از ۲۰۰۰ قطعه، مشکلات را آشکار می کند.

تولید قطعات گران قیمت مانند پردازنده ۴۵ دلاری A15، مودم ها 5G برای ارتباط بی سیم که آخرین نسل این تکنولوژی می باشد، نمایشگرهای دیوود نوری ارگانیک که هر کدام ۱۰۵ دلار برای هر واحد هزینه دارد. به نظر می رسد ساخت چنین قطعاتی غیر ممکن باشد.

در عوض، معضل واقعی از اجزای کوچک ” محیطی ” ناشی می شود که قبلاً فقط چند سنت هزینه داشته و توجه کم ترین را به خود جلب می کرده است. از جمله این قطعات؛ تراشه های مدیریت انرژی از Texas Instruments، گیرنده های مختلف از Nexperia و تراشه های اتصال از Broadcom و چندین تراشه منحصر به فرد آیفون، تلفن های هوشمند یا حتی لوازم الکترونیکی که مصرف مستقیم ندارند و در رایانه ها و مراکز داده، لوازم خانگی و خودرو ها متصل می شوند.

یکی از نمایندگان Nexperia و Nekkei گفته است: ” کل صنعت نیمه هادی، به دلیل افزایش زمان تولید  مواد خام، توانسته است که این تقاضای مهم و حیاتی را برآورده کند.

این امر باعث ناتوانی برای رفع کمبود قطعات در Nexperia شده است. ” شرکت های TI و Nexperia از زمان انتشار درخواست ها، هنوز نتوانسته اند پاسخی برای شرکتی خود داشته باشند.

اپل و تأمین کنندگان آن با مشکلات زیادی مواجه شده اند. همان طور که قبلاً هم گزارش شده بود، قرنطینه یک ماهه در ویتنام، بر تولید ماژول دوربین آیفون در شرکت شارپ ( Sharp ) تأثیر گذاشته است. همین دلیل باعث شده جدول زمانی مونتاژ محصول نهایی طولانی تر شود.

از سوی دیگر اختلالات بوجود آمده در مالزی به دلیل کووید ۱۹، بر تولیدات بسیاری از قطعات الکترونیکی مانند تراشه ها، تأثیر زیادی گذاشته است. مالزی، این کشور آسیای جنوبی نقش مهمی در بسته بندی آزمایش و مرحله نهایی ساخت تراشه ایفا می کند. دلیل عمده مشکلات بوجود آمده، استفاده از نیروی صنعتی در چین است.

یکی از مدیران تأمین کنندگان ارشد اپل، به Nekkei گفته است: ” حتی اگر ۹۹ درصد از قطعات نیز به صورت آماده وجود داشته باشد، در صورت کمبود حتی دو یا سه قطعه امکان مونتاژ وجود نخواهد داشت.”
سال ۲۰۲۱ میلادی برای اپل، در حال شکل گیری سالی قدرتمند بود.

کابوس اپل

چرا که اپل به دنبال تصاحب سهم بازار از محصولات هواوی  ( Huawei Technologies ) بود. دلیل این شکل گیری قدرت اپل، تحریم های آمریکا علیه هواوی بود، که به دلیل محدودیت های تحریم، مانع دستیابی به اجرای مورد نیاز برای ساخت گوشی های هوشمند شده بود.

تحریم هواوی توسط آمریکا، این شرکت را در موضع آسیب پذیری شدید قرار داده بود. در ۹ ماه  گذشته و از اوایل سال جاری میلادی، فروش جهانی آیفون، نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است.

کابوس اپل

تیم کوک مدیر عامل اپل، که به دلیل تخصص در ساخت و راه اندازی جامع ترین زنجیره تأمین جهان شناخته شده است، اذعان کرد که محدودیت های عرضه برای اپل، ۳ تا ۴ میلیارد دلار درآمد این شرکت را بر باد داده است.

در سه ماهه آپریل تا ژوئن نیز ۶ میلیارد دلار دیگر به این مبلغ اضافه شده است. او پیش بینی می کند، تأثیر بزرگ‌تر در سه ماهه پایانی امسال خواهد بود. تأثیرات اصلی این امر، موفقیت یا عدم موفقیت اپل را تا پایان ماه ژانویه مشخص خواهد کرد.

به گفته وی سایت اپل، مصرف کنندگان در سراسر جهان، اگر اکنون یک آیپد جدید سفارش دهند، احتمالاً آن را برای کریسمس از دست خواهند داد. به همین دلیل زمان تحویل محصول تا اواسط یا اواخر ژانویه به تعویق افتاده است. آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس نیز، به زمان انتظار تحویل بین یک تا دو هفته ای کاهش یافته است. در واقع می توان گفت از ۵ هفته کم تر و یا از یک ماه بیشتر  شده است.

قفسه های خالی از محصول

حالا که اپل که یکی از قدرتمندان عرصه تولیدات است، از این آشفتگی در زنجیره تأمین رنج می برد؛ سایر تولید کنندگان برتر نظیر شیائومی، سامسونگ و اوپو نیز درگیر این مسئله هستند.

این امر سازندگان رایانه های شخصی از جمله، ایسر، Dell Technologies و HP را نیز تحت شعاع خود قرار داده است. سازندگان کنسول های خانگی نظیر نینتندو و سونی، و تولید کنندگان لوازم خانگی مانند Dyson و LG نیز شرایطی به همین صورت دارند.  به گزارش Nekkei، هیچ یک از شرکت های نام برده، تا پایان سال دیگر این مسئله خواهند بود.

کابوس اپل

به عنوان مثال، نینتندو برای اولین بار در ماه نوامبر گزارش داد که، نینتندو ۲۰ درصد از برنامه تولید اصلی کنسول باز سوییچ خود تا سال مالی در ماه مارس فاصله دارد. شیائومی گفت: محدودیت های عرضه تراشه به فروش گوشی های هوشمند در سال جاری به میزان ۲۰ میلیون دستگاه رسیده است. معمولاً اوج فروش شرکت های مختلف در تعطیلات است که این امر باعث شده تقاضا پس از عرضه نابود شود.

کمبود تراشه باعث ایجاد بی نظمی در تمام زوایای تولید جهانی شده است. زنجیره تأمین صنعت خودرو نیز بهم ریخته است.  جدا از تمام موارد ذکر شده، تأمین تجهیزات دفاعی نیز باعث به خطر افتادن امنیت ملی برخی کشورها خواهد شد. کمبود تولیدات بر رسد اقتصادی نیز تأثیر گذاشته که باعث ایجاد تورم در بسیاری از نقاط جهان شده است.

کابوس اپل

جیسون چن، ریئس هیئت مدیره و مدیر عامل ایسر، چهارمین سازنده رایانه های شخصی در جهان، عنوان کرد: هرگز چنین چالش ها و مشکلاتی را ندیده است. وی در ادامه افزود: ” تعطیلات کریسمس، لغو نمی شود، اما به تعویق خواهد افتاد. داشتن تجربه چندین دهه کار در صنعت برای مقابله این معضل کافی نیست. هیچ کس قبلاً چنین تجربه ای را نداشته است. “

طبق مصاحبه Nekkei با مدیران ارشد شرکت های مختلف از توسعه دهندگان تراشه و سازندگان ماژول ها و لوازم الکترونیکی گرفته تا توزیع کنندگان، اجزایی که باعث ایجاد گلوگاه در صنایع می شوند عبارتند از: تراشه های مدیریت انرژی، تراشه های WiFi، تراشه های Lan، نوسانگر های کریستالی، دیودها، میکروکنترلر ها، تراشه های رابط، تراشه های صوتی و مدار های مجتمع درایور و تراشه هایی که روی آن ها نصب می شوند.

هیچ یک از این تراشه ها به ویژه پیشرفته یا هسته ای برای دستگاه های مانند پردازنده های مرکزی و پردازنده های گرافیکی نیستند. اما در ساخت انواع وسایل الکترونیکی و اتوموبیل ضروری هستند.

امیلی هانگ، مدیر عامل Wiwynn، سازنده سرور و مرکز داده برای متا، مایکروسافت و آمازون گفته: زندگی واقعاً سخت شده است. در ادامه گفته که: ” برای تولید یک مدار، ۴۰۰۰ قطعه روی آن نیاز است؛ حتی اگر جایگزین های دیگر را در نظر بگیریم، مشکلات دیگر یکی پس از دیگری ظاهر خواهند شد.”

برای افرادی که مهارت زیادی در تدارکات ندارند و هزاران گجت سامسونگ، اپل و سایر شرکت ها را به فروش می رسانند، مشکل تأمین تراشه چالش های جدی تری را ایجاد می کند. زیرا این افراد در پشت درب فروشگاه خود، هزاران مشتری دارند و قدرت چانه زنی را کم خواهد کرد.

ما دائما با تأمین کنندگان صحبت می کنیم. اما در قیاس با تولیدکنندگان تلفن های هوشمند و رایانه های شخصی با حجم زیادی از مصرف کنندگان روبرو هستیم. از نظر تولیدکنندگان، مصرف کننده های عمومی دغدغه کمتری برای تأمین امنیت نسبت به مشتریان تجاری محصول دارند.

کابوس اپل

به گفته میلر چانگ، ریئس تجارت اینترنت اشیاء در شرکت Advantech بزرگترین سازنده کامپیوتر های صنعتی جهان و تأمین کننده سامسونگ، زیمنس، فیلیپس و جنرال الکتریک گفت: موضوع این بود که سیستم های کامپیوتری صنعتی ۱۰۰۰ دلاری ما قابل حمل نبودند و به دلیل کمبود برخی از قطعات که قیمت آن ها کم تر از ۱ دلار است گیر کرده‌ اند.

محصولات شرکت هایی چون، Nexperia، Texas Instruments و STMicroelectronics که نه تنها در لوازم الکترونیکی مصرفی نقش دارند، بلکه در صنعت هوافضا، خودرو و پزشکی نیز نقش مهمی ایفا می کنند. آن ها هم چنین، تأمین کننده حیاتی تراشه هایی هستند که در آیفون، آیپد و مک بوک ها و ساعت های اپل به کار می روند. زمین لرزه ژاپن، طوفان برف تگزاس و قرنطینه به دلیل کووید ۱۹ در جنوب شرقی آسیا همگی دلایل این اختلال هستند.

علاوه بر تولید و بسته بندی تراشه های داخلی، اغلب تراشه های قدیمی تر را به سازندگان قراردادی مانند Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. و United Microelectronics Crop. و GlobalFounddries برای هدف کاهش هزینه ها سپرده اند. اما این شرکت ها اولویتی نسبت به Nvidia، کوالکام، اپل و Advanced Mico Devices ندارند. چرا که تراشه های خود را ۱۰۰ درصد تولید می کنند.
شرکت STMicroelectronics در گفته اخیر خود اعلام کرده است که یکی از بزرگ ترین چالش ها در  سه ماهه اخیر جولای تا سپتامبر، وضعیت بدتر از حد انتظار کووید ۱۹ در مالزی شده است.

علائم هشدار دهنده قبل از همه گیری

کمبودهایی که گاهی صرفاً دلیل آن همه گیری کووید ۱۹ شناخته شده است. در واقع ریشه اولیه ای این مشکلات، تنش های میان ایالات متحده و چین بوده است. از طرفی سرکوب و تحریم شرکت چینی هواوی از سوی آمریکا نیز مزید بر علت شده بود. هواوی بیش از دو سال که از ۲۰۱۸ می گذرد، همچنان در لیست سیاه کانادا و ایالات متحده قرار دارد. واشنگتن هواوی را یک خطر امنیتی می داند و سعی کرده آن را از سیستم مخابراتی خود و متحدانش به طور کامل حذف کند.

ترس از قطع شدن تجهیزات حیاتی به سرعت در صنعت و فناوری چین گسترش یافته است. همین امر باعث بروز جرقه یک کمپین سراسری برای احتکار موجودی جهت سرپا ماندن در برابر هرگونه تحریم و سرکوب را بر انگیخته است.

کابوس اپل

وب سایت Nekkei، که صورت های مالی پنج شرکت بزرگ چینی از جمله سازندگان دوربین‌های نظارتی Hangzhou Hikvision Digital Technology و Dahua Technology، سازنده سرور Inspur و Sugon و سازنده گوشی های هوشمند شیائومی را جمع آوری کرده است. طبق این اطلاعات شرکت های نام برده از سوی ایالات متحده در لیست شرکت های خطرناک قرار دارند. دلیل این احساس خطر ارتباط این شرکت ها با ارتش چین قلمداد شده است.

موجودی این شرکت‌ ها در سال ۲۰۱۸ از ماه مارس، هر سه ماه افزایش یافته است. از طرفی شرکت ارائه دهنده خدمات مخابراتی ZTE چینی نیز در این لیست قرار گرفته است. این شرکت از ارائه خدمات در خاک ایالات متحده منع شده است. این موجودی در سه ماهه جولای تا سپتامبر سال جاری به رکورد ۱۱۰ میلیون یوان برابر با ۱۷.۲ میلیارد دلار رسیده است.

بر اساس تجزیه و تحلیل Nekkei از اسناد ثبت شده در دولت فدرال ایالات متحده، آمریکا در طول سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ حدود ۱۵۰ شرکت، سازمان تحقیقاتی و دانشگاهی چینی را در فهرست تحریم های خود قرار داده است.

در سال ۲۰۲۰، واشنگتن بزرگ ترین سازنده تراشه های قراردادی چین یعنی Semiconductor Manufacturing International را در لیست تحریم های خود قرار داده است. شرکتی که در واقع تحت سلطه آمریکایی ها بوده است. اما با تشدید کمبودها، شرکت های سازنده از جمله اپل باز هم دست به دامان چینی ها شده اند؛ چرا که برخی سازندگان تراشه مانند SMIC از عهده چنین حجم عظیمی از تولید بر نیامده اند.

موجودی دو تولید کننده برتر تراشه در چین، SMIC و Hua Hong Semiconductor در سه ماهه جولای تا سپتامبر به ترتیب، ۵۸ و ۲۹۲ درصد افزایش یافته است. در واقع باید سوال را به طور دقیق تری پرسید.

چه کسی قطعات بیشتری ذخیره نمی کند؟

تحلیلگر فناوری Donnie Teng در Normal Securities گفت: ” اگر آن ها این کار را انجام ندهند، در صورتی که شرکتی با شوک‌ های ژئوپلیتیکی ناگهانی مواجه شود، می تواند به معنای زندگی یا مرگ باشد.”

کابوس اپل

اما همه چیز به تولید کنندگان دنیای تکنولوژی از جمله اپل ختم نمی شود. شرکت های خودروساز مانند، Ford Motors، BMW و تویوتا نیز با این چالش بزرگ روبرو هستند. به خصوص که کارگران آن ها نیز در مرخصی قرار دارند. در واقع این مسئله علاوه بر آمریکا، ژاپن و آلمان را نیز درگیر کرده است.

اما از آن جایی که دولت ها تمام تلاششان را کردند که خودرو سازان را در صف اول قرار دهند، عرضه تراشه ها و قطعات برنامه ریزی شده به مناطق دیگر در معرض تهدید قرار گرفت. از آن سو، دور دیگری از خرید وحشت زده توسط افراد عادی را برانگیخته کرد. مدیران تدارکات به رزرو دوگانه یا سه گانه متصل شدند، و سفارشات را در چندین کارخانه تأمین کننده به صورت هم زمان جلو بردند.

این امر به نوبه خود، در زمان تولید بسیاری از تراشه ها، میکرو کنترلر ها و تراشه های مدیریت انرژی تراشه های WiFi را به بیش از ۵۲ هفته و بیشتر رسانده است. همین طور جدول زمانی طولانی تر، خریداران را تشویق کرده است که اکنون بیشتر به سفارشات خود اضافه کنند. البته این امر در ازای تحویل زودتر از موعد انجام شده بود.

قیمت این تراشه ها ۲۰۰ درصد، ۳۰۰ درصد و در برخی موارد ۱۰ الی ۲۰ برابر، کمتر از ۱ دلار افزایش داشته است. برای آن هایی به منظور معامله فوری که به بازار نقدی راه پیدا می کنند، قیمت می تواند تا حد بیشتری نیز افزایش یابد.

دوین هسیائو، از CFO در Transcend Informationen که ارائه دهنده راه حل های ذخیره سازی، چند رسانه ای و صنعتی است، این گونه عنوان می کند:

ما کسی را داریم که جلوی رایانه می نشیند و وب سایت های مختلف را بررسی می کند تا ببینیم کالاهای نقطه ای ( Spots ) کجا قرار دارند.

اگر ما آن را پیدا کنیم، کالا را دریافت می کنیم. حتی یک بار، ما به سرعت گوشی را گرفتیم و از بانک خواستیم که سقف کارت اعتباری را برای پیشنهاد آن افزایش دهد. اگر مستقیماً به تهیه کننده تراشه ( مانند گذشته ) مراجعه کنیم، آن ها به ما خواهند گفت که زمان انتظار حداقل ۵۲ هفته خواهد بود.

کابوس اپل

غلطکی از شکست

اپل از چندین اهانت در امان ماند. منابع اگه به صورت مستقیم به Nikkei گفتند، که مدت هاست از اولویت صنعت برای تأمین تراشه و قطعات در رده ی بالا برای این شرکت قرار دارد. آن ها گفتند که این شرکت به ندرت قبول می کند که، هزینه بیشتری را برای تأمین مواد خام پرداخت کند. یکی از منابع گفت: بیشتر تأمین کنندگان هر کاری که بتوانند انجام می دهند، که از اپل حمایت کنند. زیرا اگر این کار را انجام ندهند، در دفعات بعدی خطر از دست دادند سفارشات از اپل را تجربه خواهند کرد. ممکن است اپل سفارشات خود را به شرکت های دیگری که رقبای آن ها محسوب می شوند بسپارد.

با وجود پیش بینی این امر از سوی غول تکنولوژی آمریکایی، این شرکت با چندین تولید کننده قوی همکاری می کند. اما بر خلاف سال گذشته که آغاز همه گیری کووید ۱۹ بود که باعث تأخیر در حمل و نقل چند ماهه شده بود، اپل تولید آیفون ۱۳ را تا پایان ماه آگوست از سر گرفت.

سال نو، همان مشکلات قبل؟

برای بسیاری از تأمین کنندگان برتر اپل، از نظر مالی سال گذشته بسیار سخت طی شده است. پگاترون، یکی از مونتاژ کنندگان آیفون، در سه ماهه جولای تا سپتامبر، سالیانه ۶۰ درصد کاهش سود خالص را به ثبت رسانده است. در حالی که رقیب کوچک تر یعنی Luxshare Precision Industry، بزرگ ترین تولید کننده لوازم الکترونیکی چین، درآمد خالص ۲۵ درصدی را نسبت به سال قبل کاهش داده است.

کابوس اپل

مدیر عامل پگاترون S.J Leia، گفته است:

زنجیره تأمین به شدت وابسته به مالزی و ویتنام است.

این شخص در ادامه به خبرنگاران و سرمایه گذاران گفته که:

تأثیر اختلالات به وجود آمده بخاطر کووید ۱۹ کاملاً قابل توجه بوده است، و اثرات آن بنیادی خواهد بود.

فاکسکان تایوان ( Foxconn Taiwan ) یکی دیگر از مونتاژ کنندگان بزرگ آیفون دو بزرگ ترین سازنده قراردادی لوازم الکترونیکی جهان محسوب می شود. فاکسکان گزارش مالی موفق خود را در ماه های ژوئن تا سپتامبر منتشر کرد. اما هشدار داد که در مورد سال آینده چندان مطمئن نیست. این سازنده بزرگ دلیل پیش بینی خود را، کمبود جهانی تراشه، تورم و پویایی ژئوپلیتیکی اعلام کرد.

با این حال انتظار می رود، اپل هم‌چنان به سود های چشمگیر گذشته خود ادامه دهد. مجموع پیش بینی های چال استریت بر سود خالص ۳۰.۸ میلیارد دلاری، آن هم برای سه ماهه کریسمس اشاره کرده است. از این مبلغ، ۷ درصد آن نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. این مورد علی رغم از دست دادن میلیاردها دلار درآمد خالص رخ می دهد.

کابوس اپل

به گفته منابع آگاه، اپل به تامین کنندگان خود گفته است که تولید آیفون را برای ماه های نوامبر، دسامبر و ژانویه پس از چند ماه تسریع ببخشند. به گفته این منبع؛ تقاضا برای محدوده آیفون ۱۳ باید تا ژانویه سال آینده افزایش یابد. زیرا که اپل نمی خواهد فرصت را برای گرفتن فضای بیشتر از هواوی از دست بدهد. در حالی که سامسونگ دو شیائومی از عدم تطابق تراشه ها و قطعات رنج می برند.

اما چندین منبع آگاه به صورت مستقیم به Nikkei گفته اند: پس از سال نو قمری چین در ماه فوریه، تقاضا برای تولید آیفون های جدید کاهش خواهد یافت، و وارد یک فصل رکود سنتی کند می شود.

یکی دیگر از مدیران تأمین کننده قطعات آیفون که اپل به طور مداوم به آن ها اطمینان می دهد که سفارش از آن ها همیشه ادامه دارد، به Nekkei گفت:

به دلیل محدودیت های موجود، عرضه محصولات به سادگی به سفارشات دوره بعد موکول خواهد شد. اما هر ماه می بینم که هدف حمل و نقل را از دست می دهیم. ما مطمئن نیستیم که آیا این درآمد های از دست رفته دوباره باز خواهند گشت یا خیر.

به طور کلی باید عنوان کنیم که فراگیری پاندمی ویروس کووید ۱۹ در سراسر جهان مشکلات بسیاری را در همه سطوح صنعت به وجود آورده است. با گذار از این همه گیری، شرایط تولید و تأمین محصولات از جمله آیفون ۱۳ اپل، به شرایط ایده آل باز خواهد گشت. اما نیازمند تلاش شبانه روزی و پیوسته خواهد بود.

محمد خیّر

برنامه نویس، کارشناس تولید محتوا، آهنگساز و علاقمند به تکنولوژی طرفدار شماره یک مایکروسافت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا