عکاسیآموزش

مقاله: عکاسی تبلیغاتی

با توجه به اهمیت تبلیغات در زمینه فروش محصولات مختلف، برای آشنایی با عکاسی تبلیغاتی این زمینه در مجله گوشی پلازا همراه ما باشید.

در دنیای امروزی تبلیغات بخشی از زندگی روزمره ما شده‌اند! بیلبورد‌های تبلیغاتی، تبلیغات بازرگانی در تلوزیون و همچنین فضاهای مجازی، همه و همه روش بسیار موثری برای تاثیر گذاری بر روی مخاطب هستند، اما عکاسی و تبلیغات چه ارتباطی به یکدیگر دارند؟ برای نمایش و ارائه محصول نیاز به عکس خوب و با کیفیت بوده، ولی این عکس‌ها باید چه ویژگی‌هایی داشته باشند؟

اهداف عکاسی تبلیغاتی

یک عکس تبلیغاتی خوب باید دارای ویژگی‌هایی باشد که در مخاطب حس نیاز ایجاد کند! شاید کمی این جمله عجیب بنظر برسد که یک عکس چگونه می‌تواند حس نیاز را القا کند؟ اینجاست که شما باید ذهن خود را باز کنید و از خلاقیت خود نهایت استفاده را ببرید. عکس‌های تبلیغاتی معمولاً خیلی شلوغ نیستند و هدف اصلی فقط به نمایش گذاشتن محصول و ویژگی‌های آن است(البته همیشه استثنا وجود دارد). عکس‌های تبلیغاتی دارای یک پیام شفاف و روشن هستند که ببینده را با ویژگی‌های محصول آشنا می‌کنند و همین مسئله موجب ترغیب ببینده به خرید می‌شود، البته عواملی مانند ترکیب‌بندی، عمق میدان و رنگ هم در این سبک از عکاسی نیز موثر خواهد بود.

اما چرا رنگ و ترکیب‌بندی و عمق میدان در عکاسی تبلیغاتی مهم هستند؟ برای مثال عکاسی از یک فست‌فود را تصور کنید! وقتی وارد یک فست‌فود می‌شوید چه رنگ‌هایی را می‌بینید؟ نارنجی، زرد و قرمز و حتی ترکیب این رنگ‌ها، شما یک فست‌فود را با رنگ های آبی و سبز تیره تصور نمی‌کنید! چند لحظه به بزرگ ترین برندهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند فکر کنید، آن‌ها حتی در لوگوی خود نیز از این رنگ ها استفاده کرده‌اند؛ اما دلیل آن چیست؟ رنگ های زرد، نارنجی، قرمز و ترکیب های این رنگ ها اشتها آور هستند، و مخاطب را برای خرید غذا ترغیب می‌کنند. در واقع مخاطب احساس گرسنگی و نیاز را در خود حس می‌کند! می‌بینید که با استفاد از چند رنگ ساده می‌توانید به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید. پس باید دقت کنید که کجا و چگونه از رنگ‌ها استفاده می‌کنید.(البته همیشه استثنا وجود دارد و در هنر هیچ چیز مطلق نیست)

ترکیب‌بندی و عمق میدان

ترکیب‌بندی یکی دیگر از مواردی است که در عکاسی تبلیغاتی اهمیت دارد؛ در واقع ترکیب‌بندی یعنی قرار دادن عناصر به بهترین شکل در کادر عکس، به‌طوری که تمامی این عناصر نظر بیننده را به سوژه اصلی جلب کنند. یک ترکیب‌بندی خوب میتواند مفهوم مدنظر عکاس را به راحتی انتقال دهد، نظمی بین عناصر عکس ایجاد کند و در عین حال یک فضای ساده را برای درک بهتر بیننده فراهم کند!
و اما عمق میدان، در عکاسی تبلیغاتی جز موارد بسیار مهم است. اگر می‌خواهید کل تصویر را به نمایش بگذارید، از عمق میدان زیاد، و اگر می‌خواهید فقط محصول شارپ باشد از عمق میدان کم استفاده می‌کنیم.کم و زیاد کردن عمق میدان به دیافراگمی بستگی دارد که انتخاب می‌کنید.

عکاسی تبلیغاتی را با عکاسی تجاری اشتباه نگیرید!
عموماً عکاسی تبلیغاتی را با عکاسی تجاری اشتباه می‌گیرند، درست است که هر دو کاربرد مشترکی به نام تبلیغات دارند، اما این دو سبک اهداف متفاوتی را دنبال می‌کنند.
در سبک تجاری هدف اصلی به نمایش گذاشتن ماهیت محصول است؛ به‌طوری که ذهن و چشم بیننده روی محصول قفل می‌شود و چیزی حواس مخاطب را در کادر عکس پرت نمی‌کند، در حالی که در عکاسی تبلیغاتی هدف اصلی جواب به این سوال است که چرا باید این محصول را خریداری کنیم؟ چرا به این محصول نیاز داریم؟ اما این جواب در قالب یک عکس است.

کاربرد این دو سبک در تبلیغات

همان‌طور که گفته شد این دو سبک از عکاسی اهداف متفاوتی را دنبال می‌کنند، اما سوالی که پیش می‌آید این است که در چه زمانی باید از این دو سبک استفاده نمود؟ یک فروشنده اگر بخواهد محصول جدیدی را معرفی کند، باید سراغ عکاسی تبلیغاتی برود، برای اینکه مخاطب را ترغیب کند که به این محصول جدید نیاز دارد؛ اما عکاسی تجاری زمانی کاربرد دارد که فروشنده بخواهد ماهیت و جزییات محصول خود را به نمایش بگذارد.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا