آموزش

روشنایی صفحه خودکار چطور عمل می‌کند؟

جای هیچ شکی نیست که گوشی‌های موبایل و کامپیوترهای امروزی بسیار هوشمند هستند و یکی از سازوکارهای هوشمندی که در آن‌ها وجود دارد، روشنایی صفحه خودکار است.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=”۱۰۰”]

ایده اصلی روشنایی صفحه خودکار چیست؟

روشنایی صفحه خودکار چطور عمل می‌کند؟

ایده‌ی درخشان روشنایی صفحه خودکار

[/box]

گوشی‌های موبایل و کامپیوترهای امروزی، اجزا، قطعات و سازوکارهای بسیار رده بالایی در اختیار دارند که درون بدنه‌ی آن‌ها در حال کار کردن هستند تا تجربه کاربری خود را ارتقاء دهند و نیازهای کاربران را نیز هر چه بهتر برطرف کنند. همانطور که اشاره شد، یکی از آن‌ها، روشنایی صفحه خودکار است. اما این سازوکار دقیقا چطور کار می‌کند و نقش آن در یک گوشی موبایل هوشمند، تبلت یا لپتاپ چیست؟ ما در مطلب امروز خود در مجله اینترنتی گوشی‌‌پلازامگ دقیقا قصد داریم به همین موضوع بپردازیم. پس تا انتهای این مطلب، با ما همراه باشید.

روشنایی صفحه خودکار که ممکن است آن را با اسم Auto Brightness هم بشناسید، یکی از ویژگی‌هایی است که احتمالا در گوشی‌های iPhone، تبلت‌های iPad و یا دستگاه‌های اندرویدی با آن ملاقات کرده‌اید و از نقش آن آگاهی دارید. این قابلیت، در ابتدا فقط در گوشی‌های موبایل هوشمند وجود داشت و برای اولین بار نیز در آن‌ها به کار برده شد تا کاربران از آن استفاده کنند. اما در طی سال‌های اخیر، در تعداد زیادی از گجت‌ها و دستگاه‌های دیگر از جمله لپتاپ‌های ویندوزی، مک بوک‌ها، کروم بوک‌ها و تعدادی زیادی از دستگاه‌های دیگر نیز مشاهده شده و به کار برده شده است.

با توجه به گستردگی استفاده از این قابلیت، بهتر است نگاهی داشته باشیم و ببینیم که روشنایی صفحه خودکار چطور از چشمان کاربران در برابر نور شدید محافظت می‌کند و برای این امر، دقیقا چطور کار می‌کند.

ایده اصلی روشنایی صفحه خودکار چیست؟

روشنایی صفحه خودکار چطور عمل می‌کند؟

معمولا صفحه نمایش گوشی‌های موبایل هوشمند یا لپتاپ‌ها از پنل‌های OLED و یا LCD استفاده می‌کنند. ممکن است سازوکار و نحوه‌ی فعالیت کردن این دو کاملا با هم تفاوت داشته باشد. اما در نهایت، هدف هر دوی آن‌ها و یا هر نوع پنل نمایشگر دیگری این است که نور از طریق صفحه نمایش به چشم کاربران برسد و بتوانند محتوای تصویر را تماشا کنند. حال، گاهی اوقات ممکن است این نور بسیار شدید باشد و چشم را آزار دهد. بنابراین، سازندگانِ این دستگاه‌ها یک سری ابزار برای کنترل روشنایی در آن‌ها قرار داده‌اند که اساسا از ابتدا در آن‌ها وجود داشته و در اختیار کاربران قرار داده شده است.

شکل ایده‌آلِ روشنایی صفحه خودکار این است که کاربران تمایل دارند وقتی وارد یک محیط تاریک می‌شوند، نور صفحه یا روشنایی آن کاهش پیدا کند و زمانی هم که وارد محیط‌های پرنور می‌شوند یا زیر تابش مستقیم خورشید قرار می‌گیرند، نور صفحه افزایش یابد و این فرایند، به طور کاملا خودکار و هوشمند انجام شود تا نیازی به اینکه خودشان به صورت دستی این کار را انجام دهند، نباشد. بنابراین، به احتمال زیاد شما هم تمایل دارید که وقتی شرایط نوری محیط اطرافتان تغییر پیدا می‌کند، میزان روشنایی تصویر هم تغییر کند تا مطابق با محیط اطرافتان باشد.

انجام این کار به صورت دستی می‌تواند خسته کننده باشد. چرا که معمولا در طول روز در شرایط نوری مختلفی قرار خواهید گرفت که اگر لازم باشد هر مرتبطه این کار را به صورت دستی انجام دهید، برایتان خسته کننده خواهد شد. سوالی که همیشه در ذهن سازندگان وجود داشته، این بوده است که چطور می‌توان از این خستگی جلوگیری کرد.

آن‌ها تا مدت‌ها در حال بررسی و تحقیق این موضوع بودند که اگر کاربران مجبور نباشند خودشان روشنایی را به صورت دستی تنظیم کنند چطور؟ اگر گوشی هوشمند آن‌ها خودش بتواند شرایط نوری محیط را برررسی کند و بر اساس آن میزان روشنایی و نور صفحه را تنظیم کند چطور؟ بنابراین، می‌توان تصور کرد که ایده‌ی روشنایی صفحه خودکار دقیقا از همینجا سرچشمه می‌گیرد. آموزش غیر فعال کردن روشنایی خودکار صفحه در گوشی‌های اندروید.

روشنایی صفحه خودکار چطور عمل می‌کند؟

روشنایی صفحه خودکار چطور عمل می‌کند؟

خب، تا اینجا متوجه شدیم که روشنایی خودکار صفحه یا همان Auto Brightness ایده بسیار خوبی است که می‌تواند کاربردی و موثر باشد و باعث راحتی کاربران شود. اما دقیقا چطور عمل می‌کند؟ سازوکار آن برای تنظیم نور صفحه بر اساس شرایط نوری محیط اطراف کاربران چیست؟ یک گوشی موبایل هوشمند یا یک لپتاپ چطور متوجه می‌شود که شرایط نوری اطراف شما چگونه است و کِی در یک محیط کم نور قرار دارید کِی وارد یک محیط پرنور می‌شوید؟ بله، همانطور که می‌توانید حدس بزنید، سنسورها در این کار نقش دارند. پس بهتر است کمی بیشتر درمورد آن‌ها صحبت کنیم.

همانطور که می‌دانید، در گوشی موبایل هوشمند یا لپتاپ شما تعداد بسیار زیادی سنسور مختلف وجود دارد. به عنوان مثال، گوشی‌های هوشمند دارای سنسورهای حرکتی، مجاورت، شتاب سنج، ژیروسکوپ، فشار سنج یا بارومتر و صد البته، سنسور مورد توجه ما یعنی سنسور نور محیط هستند. مورد آخر، جادوی پشت Auto Brightness است.

در واقعیت، سنسور تشخیص نور محیط بسیار ساده‌تر از چیزی است که شاید تصور کنید. این سنسور، نوعی حسگر نور است که یک سری سنسور تجملی به آن اضافه شده است تا میزان نوری که در محیط وجود دارد را اندازه گیری کند. می‌توانید آن را به عنوان یک دوربین هم در نظر بگیرید.

تصور کنید که یک عکس می‌گیرید و سپس، تمامی رنگ‌های موجود در آن را با یکدیگر ادغام می‌کنید تا رنگ “میانگین” را به دست بیاورید. سنسورهای نور هم دقیقا به همین شکل نور موجود در محیط را محاسبه می‌کنند. این واحد اندازه گیری در سنسورها، Lux نامیده می‌شود که جهت کسب اطلاعات و جزئیات تکمیلی بیشتر درمورد آن، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

همه‌ی این توضیحات در نهایت، بدین منظور ارائه شدند تا به ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین شکل ممکن بدانید که یک سنسور نور محیطی چه زمانی می‌تواند تشخیص دهد که شما بیرون و زیر تابش مستقیم نور خورشید هستید و چه زمانی چراغ‌ها را خاموش کرده‌اید و در تحت خود استراحت می‌کنید. تنها کار این سنسور تشخیص این موضوع و تمامی حالت‌های دیگری است که احتمال دارد رخ دهد تا سپس بر اساس آن، روشنایی و نور صفحه را تنظیم کند.

آموزش غیرفعال کردن روشنایی خودکار صفحه در گوشی‌های iPhone.

ایده‌ی درخشان روشنایی صفحه خودکار

همانطور که گوشی‌های موبایل هوشمند و سایر دستگاه‌ها روز به روز در حال پیشرفته شدن و هوشمندتر شدن هستند، روشنایی صفحه خودکار یا همان Auto Brightness هم دقیقا همینطور است و هر روز بیشتر از قبل تکامل پیدا می‌کند تا حس کاربری کاربران با گوشی‌های موبایلشان را ارتقاء دهد. نمونه بارز این پیشرفت و تکامل، گوشی‌های Google Pixel هستند که قابلیتی به اسم Adaptive Brightness در آن‌ها وجود دارد و می‌تواند هوش مصنوعی یا همان AI را هم وارد این بازی کند.

مهارت Adaptive Brightness این است که می‌تواند نحوه‌ای که میزان روشنایی صفحه گوشی خود را تنظیم می‌کنید، یاد بگیرد و در کنار سنسور نور خود که در اختیار دارد، از داده‌هایی که از این طریق به دست آورده نیز استفاده کند تا کاربران بهترین نتیجه را به دست بیاورند.

نمونه دیگری که می‌توانیم درخصوص این فناوری مثال بزنیم، قابلیت True Tone در گوشی‌های iPhone، تبلت‌های iPad و همینطور دستگاه‌های Mac است که سنسورهای بیشتری استفاده می‌کند تا علاوه بر تنظیم سطح روشنایی و نور نمایشگر، دمای رنگ‌های تصویر را نیز بر اساس محیط اطراف کاربران تنظیم کند. در واقع، این یک ایده ساده است که با استفاده از یک سری سنسور تجملی انجام می‌پذیرد.

ما امروزه وجود سنسور تنظیم روشنایی صفحه خودکار را بدیهی می‌دانیم. اما وجود این قابلیت در دستگاه‌های دارای نمایشگر همیشه هم به اندازه امروز رایج نبود. این قابلیت، نمونه کاملی از فناوری است که زندگی ما را آسان‌تر کرده است.

منبع
howtogeek

عرفان رحیمی صادق

نزدیک به ۸ ساله که کار تولید محتوا رو به عنوان علاقه دنبال می‌کنم و زمینه کاری مورد علاقه خودم رو هم فناوری انتخاب کردم. تماشای فیلم و سریال و گاهی هم گیم، سرگرمی‌های بنده است D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا