ترفندهاآموزش

ترفندهای کاربردی و صحیح عکاسی با گوشی

اگر بخواهید یک عکس فوری تصادفی و سریع یا یک عکس با ترکیب‌بندی‌های فکر شده بگیرید، دوربین گوشی یک ابزار ارزشمند برای این کار است. عکاسی با گوشی دارای ترفندهای خاصی است که باید به آن توجه کنید.

اغلب، الهام‌بخش‌ترین عکس‌ها در زندگی روزمره زمانی گرفته شده‌اند که یک دوربین حرفه‌ای همراه شما نبوده است. تلفنی که در جیب خود حمل می‌کنید می‌تواند آن لحظه‌های ناب را ثبت کند. زمانی که همراه‌داشتن دوربین حرفه‌ای یا دوربین‌های دیگر برای شما عملی نیست، پس بهتر است با دوربین معمولی گوشی خود و با آموزش نحوه عکس‌برداری صحیح با آن، بهترین تصاویر را ثبت کنید. مهم‌ترین چیز در دنیا این است که عکسی بگیرید که در خاطرتان بماند.

در ادامه این مطلب از گوشی پلازامگ نحوه عکاسی با گوشی را در 2 بخش اصلی توضیح می‌دهیم تا بهترین عکس‌ها را به ثبت برسانید.

بیشتر بخوانید

مورد اول عکاسی با گوشی: تلفن خود را برای ثبت تصاویر بهتر تنظیم و راه‌اندازی کنید

برای این کار موارد زیر را انجام دهید:

1- لنز گوشی را تمیز کنید. زیرا با گذشت زمان لنز دوربین می‌تواند پرزها را جمع کند و تصویری تار ایجاد کند. فقط با یک‌پارچه تمیز آن را به‌خوبی پاک کنید.

لنز گوشی را تمیز کنید
تمیز کردن لنز گوشی

2- دوربین گوشی خود را روی بالاترین کیفیت و وضوح تصویر تنظیم کنید. ممکن است در بین تصاویر شما یک عکس خوب وجود داشته باشد که بخواهید آن را چاپ کنید. اگر این عکس وضوح پایینی داشته باشد، عکس چاپ شده نهایی کیفیت پایینی خواهد داشت.

دوربین گوشی خود را روی بالاترین کیفیت و وضوح تصویر تنظیم کنید.
دوربین گوشی را تنطیم کنید

3- هنگام عکاسی با گوشی فیلتر قاب عکس را خاموش کنید. زیرا یک عکس معمولی عالی ممکن است توسط یک قاب یا پس‌زمینه شیک خراب شود. اگر دوست دارید آن عکس بخصوص دارای قاب باشد می‌توانید پس از گرفتن عکس، قاب را به آن اضافه کنید.

فیلتر قاب عکس را خاموش کنید.
هنگام عکاسی با گوشی فیلتر قاب عکس را خاموش کنید.

4- هرگونه افکت دیگری را نیز خاموش کنید. این افکت‌ها شامل رنگ‌های سیاه‌وسفید، رنگ‌های قهوه‌ای، رنگ‌های معکوس و غیره است. این افکت‌ها لزوماً به‌اندازه قاب‌ها ظاهری جذاب ندارند و تأثیر متفاوتی دارند. بااین‌وجود، بهتر است این کارها بعد از عکاسی با گوشی به‌وسیله یک نرم‌افزار ویرایش عکس انجام شود. برای مثال، در صورت مشاهده این تصاویر در یک صفحه‌نمایش بزرگ ممکن است کیفیت رنگ خوبی ایجاد نشود.

هرگونه افکت دیگری را نیز خاموش کنید.
افکت‌ها را خاموش کنید

5- اگر تلفن شما از قابلیت تنظیم رنگ و روشنایی تصویر پشتیبانی می‌کند، بهتر است تعادل رنگ سفید را در تصویر تنظیم کنید. چشم انسان معمولاً خود را برای روشنایی تنظیم می‌کند و بنابراین در هر نوری سفید به نظر می‌رسد. به همین خاطر است که می‌بیند تصویر یک دوربین در نور معمولی خانگی قرمزتر از حد معمول است. انتخاب تلفن‌های با دوربین بهتر به شما این امکان را می‌دهند که شدت رنگ را برای این کار تنظیم کنید.

تنظیم
برای عکاسی با گوشی تعادل رنگ سفید را در تصویر تنظیم کنید

مورد دوم عکاسی با گوشی: نحوه عکس‌برداری خود را برای ثبت تصاویر بهتر تمرین کنید

برای این کار موارد زیر را انجام دهید:

از سوژه‌هایی که در نور کم اجتناب کنید.

اگر می‌خواهید تصویر روشن و واضحی بگیرید، باید از سوژه‌هایی که در نور کم هستند اجتناب کنید. سنسورهای کوچک در دوربین تلفن‌ها نمی‌توانند با سرعت ISO بالا بدون ایجاد نویز زیاد کار کنند. این شرایط، باعث می‌شود عکس‌های داخل ساختمان با نور کم‌کیفیت خوبی نداشته باشند. در این شرایط به موارد زیر توجه کنید:

  • اگر مجبور به عکاسی در داخل خانه هستید، ابتدا توجه کنید که چه منابع نور مصنوعی در اختیار دارید. از نور فلورسنت (لامپ مهتابی) در محیط خانه خودداری کنید، زیرا می‌تواند روی سوژه‌های شما رنگ سبزی ایجاد کند.
  • مطمئن شوید که دوربین گوشی‌تان در نور کم پایدار است. سرعت شات (سرعت لحظه‌ای ثبت تصاویر) دوربین گوشی، در نور کم کاهش میابد. این حالت باعث می‌شود کوچک‌ترین حرکتی که انجام می‌دهید در تصویر ثبت شود و عکس شما را محو کند.
اجتناب از سوژه‌های در نور کم
از سوژه‌هایی که در نور کم اجتناب کنید

از عکاسی با گوشی در انعکاس‌های روشن و سایر نقاط کانونی خودداری کنید.

این حالت باعث می‌شود دوربین نوردهی کمتری به بقیه عکس بدهد یا باعث می‌شود دوربین نقاط برجسته عکس را از بین ببرد. ایجاد حالت دوم تصویر بدتری ایجاد می‌کند، زیرا گاهی اوقات می‌توان جزئیات را از قسمت‌هایی از تصویر که خیلی تاریک هستند، اما بازیابی نقاط برجسته تصویر غیرممکن است استخراج کرد.

در طرف دیگر از این حالت، مانند جریان نور روشن از طریق پنجره، می‌توان برای اهداف هنری استفاده کرد. عکاسی با گوشی از افراد در نورهای پراکنده؛ مانند عکس در زیر آسمان ابری یا در نور مصنوعی روشن به بهترین شکل به نظر می‌رسند. سعی کنید به‌جای طیف وسیعی از نواحی روشن و تاریک (هر دو باعث می‌شوند جزئیات را در عکس از بین ببرید)، از رنگ‌های روشن استفاده کنید که به‌خوبی جزئیات را نشان می‌دهد. یعنی:

  •  سعی کنید ابتدا منبع نور اصلی را پیدا کنید. به‌عنوان‌مثال، اگر شما بیرون هستید و فقط یک منبع نور، خورشید دارید، پس سوژه خود را بین خودتان و خورشید قرار دهید (به‌طوری‌که خورشید در پشت آنها است) تا درخشش دلپذیری در پشت سوژه خود داشته باشید.
انعکاس‌های روشن و سایر نقاط کانونی خودداری کنید
از عکاسی با گوشی در انعکاس‌های روشن و سایر نقاط کانونی خودداری کنید

از هر چیزی که نیاز به فوکوس نور دارد اجتناب کنید.

دوربین تلفن‌های همراه به دلیل فواصل کانونی بسیار کوتاه‌بین عناصر نوری دوربین و حسگر، در عکس‌هایی که تقریباً تمام صحنه در فوکوس است، عالی هستند. بااین‌حال، این حالت معمولاً مانع از فوکوس کردن روی اشیای بسیار نزدیک به تلفن یا داشتن عمق میدان بسیار کم برای ایجاد یک جلوه پس‌زمینه تار می‌شود.

از هر چیزی که نیاز به فوکوس نور دارد اجتناب کنید
از فوکوس نور اجتناب کنید

از عکس‌های آینه‌ای اجتناب کنید.

در هنگام عکاسی با گوشی از عکس‌های آینه‌ای که از خودتان گرفته‌اید و همچنین عکس‌هایی که در آن طول بازو مشخص است، اجتناب کنید. آینه‌ها اغلب مکانیسم‌های فوکوس خودکار گیج‌کننده را به همراه دارند. بیرون بروید و از کسی بخواهید که از شما عکس بگیرد. اگر ترجیح می‌دهید خودتان عکس بگیرید، دوربین اکثر تلفن‌ها دارای قابلیت تایمر خودکار هستند تا بتوانید گوشی را در جایی قرار دهید و پس از وارد شدن به کادر پس از چند ثانیه از شما عکس بگیرد.

عکس‌های آینه‌ای
از عکس‌های آینه‌ای اجتناب کنید

در عکاسی با گوشی تصویر خود را بزرگ و برجسته نگه دارید.

جزئیات ریز مانند برگ‌های درختان در فواصل دور، حالتی لکه‌دار می‌گیرند.

  • بهترین کار این است که از اشیایی تاحدامکان نزدیک به سوژه عکاسی کنید. اگر بتوانید به سوژه خود نزدیک شوید و آن را کادر بندی کنید، بهترین نتیجه را خواهید گرفت.
  • اکثر دوربین‌های گوشی‌های هوشمند زوم دیجیتال دارند، اما استفاده از آن به شما کمکی نمی‌کند تا عکس‌های دقیقی از راه دور بگیرید.
تصویر خود را بزرگ و برجسته نگه دارید
در عکاسی با گوشی تصویر خود را بزرگ و برجسته نگه دارید

پس‌زمینه خود را خلوت کنید.

گوشی‌های دوربین‌دار به طور خودکار روی پیش‌زمینه (جلوی عکس) فوکوس نمی‌کنند و تنظیماتی برای انجام این کار ندارند.

به‌هم‌ریختگی پس‌زمینه خود را آزاد نگه دارید
پس‌زمینه خود را خلوت کنید

از فلش گوشی عاقلانه استفاده کنید.

اگر هنگام عکاسی با گوشی صحنه شما به‌اندازه کافی روشن نیست پس احتمالاً از فلاش استفاده می‌کنید. اما این کار را نکنید و مانند مرحله اول عمل کنید. زیرا منظره‌ای که کاملاً با فلاش روشن می‌شود غیرطبیعی به نظر می‌رسد. دلیل آن این است که دوربین گوشی‌های موبایل معمولاً نمی‌توانند فلش را غیرمستقیم پرتاب کنند. یعنی نمی‌توانید روشنایی را از سقف یا دیوار پرتاب کنید. از طرفی نیز فلاش گزینه خوبی برای ازبین‌بردن سایه‌ها در نور شدید خورشید است.

استفاده فلش گوشی
از فلش گوشی عاقلانه استفاده کنید

شات خود را قاب کنید.

در هنگام عکاسی با گوشی کادربندی خود را از قبل تعیین کنید. مطمئن شوید هر چیزی که می‌خواهید در عکس دیده شود در قاب است. برخی از تلفن‌ها کل منظره را نشان می‌دهند، به این معنی که آنچه در تصویر است دقیقاً همان چیزی است که در تصویر گرفته می‌شود. بااین‌حال، سایر گوشی‌ها فقط آنچه را در وسط تصویر است نشان می‌دهند. اشتباه نکنید از فضای خالی بیش از حد در عکس خود هنگام عکس‌گرفتن صرف‌نظر نکنید. بعداً می‌توانید آن را برش دهید. برای بهترین حالت به‌صورت زیر عمل کنید:

از قانون یک‌سوم استفاده کنید. هنگام ثبت یک تصویر، دو خط افقی و دو خط عمودی را تصور کنید که مانند یک شبکه است. خطوط و تقسیمات قوی مانند افق در یک تصویر را روی خطوط شبکه قرار دهید. بگذارید عناصر مورد علاقه شما روی تقاطع‌ها بیفتند.

  • هنگام عکاسی با گوشی از صحنه‌های ثابت از پس‌زمینه مناسب استفاده کنید. پس‌زمینه سیاه شروع خوبی است، زیرا می‌تواند اشیا و رنگ‌ها را در عکس شما بهتر نشان دهد. برای این منظور به موارد زیر توجه کنید:
  • پارچه‌ای از جنس مخمل مشکی انتخاب خوبی است، زیرا تمام نوری را که به آن برخورد می‌کند جذب می‌کند. این کار به کاهش سایه‌ها و بازتاب‌ها کمک می‌کند.
  • مطمئن شوید که از پارچه کاملاً صاف استفاده کنید، زیرا چین‌وچروک در عکس ظاهر می‌شود و حواس را از موضوع منحرف می‌کند.
قاب کردن شات
شات خود را قاب کنید

هنگام فشار دادن دکمه شاتر، دست خود را ثابت نگه دارید.

پس از گرفتن عکس، چند ثانیه صبر کنید تا مطمئن شوید عکس گرفته شده است. اگر بلافاصله پس از فشار دادن دکمه شاتر تکان بخورید، اغلب تصویر تاری خواهید داشت. در نهایت تصویر را در گوشی خود ذخیره کنید تا در صورت نیاز بعداً آن را ویرایش کنید.

ثابت نگه داشتن فشار دادن دکمه شاتر
هنگام فشار دادن دکمه شاتر، دست خود را ثابت نگه دارید

جمع‌بندی

مهم‌ترین چیزی که باید در هنگام عکاسی با گوشی به‌خاطر بسپارید این است که اجازه ندهید توصیه‌های خوب شما را از ثبت یک‌لحظه عالی باز دارد. یعنی جزئیات فنی و ترکیب‌بندی در نوع خود مهم هستند؛ اما نباید خود را تحت هر شرایطی محدود به قوانین کنید، گاهی اوقات فقط لازم است تصاویری که به دلتان نشسته است را ثبت کنید. مهم‌ترین چیز در دنیا این است که عکسی بگیرید تا در خاطرتان زنده بماند. البته با رعایت آنچه گفته شد قطعاً تصاویر خاطره‌انگیزتری هم ثبت خواهید کرد.

در این مطلب به صورت کامل به ترفندهای عکاسی با گوشی با گوشی آشنا کردیم. با استفاده از این ترفندها می‌توانید عکس‌های با کیفیت و جذابی را به ثبت برسانید. اگر با ترفندهایی دیگر عکس‌برداری با گوشی آشنایی دارید از طریق کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.


سوالات متداول

چگونه با گوشی هوشمند خود عکس‌هایی با کیفیت بالا بگیرم؟

  • از دوربین گوشی های هوشمند با وضوح ۱۲ مگاپیکسل یا بیشتر استفاده کنید.
  • برای کاهش لرزش دوربین از سه پایه عکس بگیرید.
  • از نور طبیعی پنجره استفاده کنید.
  • نور را با استفاده از فوم بورد برای نرم کردن سایه ها تاب دهید.
  • برای برجسته کردن ویژگی‌های محصول، از عکس‌های جارو یا نمای نزدیک استفاده کنید.
  • از زوایای مختلف و اندازه های تصویر عکس بگیرید.

در هنگام عکاسی با گوشی چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

  • سوژه خود نگاه کنید.
  • از پس زمینه ساده استفاده کنید.
  • در فضای باز از فلش استفاده کنید.
  • نزدیک حرکت کنید.
  • از وسط آن را حرکت دهید.
  • فوکوس را قفل کنید.
  • محدوده فلش خود را بدانید.
  • مراقب نور باشید.
منبع
www.wikihow.com

سارا رسولی

فعال در حوزه تولید محتوای متنی و ترجمه و علاقمند به یادگیری در حوزه های مختلف دیجیتال مارتینگ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا