اندرویدآموزش

طول عمر گوشی‌های اندروید چقدر است؟

گوشی‌های هوشمند اندرویدی هرساله با تغییراتی به بازار معرفی و عرضه می‌شوند. این پیشرفت‌ها باعث شده تا اغلب مردم گوشی خود را تنها برای مدت 2 تا 4 سال نگه دارند. اما طول عمر گوشی‌های اندروید چقدر است؟

این یک گوشی هوشمند تا چه اندازه می‌تواند دوام داشته باشد، به عوامل مختلفی بستگی دارد. علاوه‌بر سیستم‌های نرم افزار و سخت افزاری گوشی، نحوه نگهداری از آن نیز بسیار مهم است. در ادامه بیشتر درباره طول عمر گوشی‌های اندروید و عواملی که روی این مسئله تأثیر می‌گذارد، توضیح می‌دهیم.

خرید اینترنتی گوشی اندرویدی با بهترین قیمت

بیشتر بخوانید

عوامل مؤثر در طول عمر گوشی‌های اندروید

همانطور که گفتیم، پاسخ به این سوال که دوام گوشی‌های اندرویدی چقدر است به عوامل مختلفی بستگی دارد. قبل از هر چیز، سخت افزار فیزیکی قرار گرفته در گوشی باید طول عمر داشته و بتوان از دسترسی به خدمات تعمیر و گارانتی استفاده کرد. همچنین بخش‌های نرم افزاری باید از بروزرسانی‌های سیستم عامل، سیستم امنیتی و پشتیبانی برنامه‌ها برخوردار باشند.

شرکت‌های مختلفی گوشی‌های با سیستم عامل Android را تولید می‌کنند بنابراین نمی‌توان یک استاندارد واحد برای همه این بخش‌‌ها در نظر گرفت. در ادامه عوامل مختلف بر روی عمر گوشی‌های اندروید را دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

سیستم سخت افزار

اغلب گوشی‌های جدید به شکلی ساخته شده‌اند که در اثر افتادن یا خراش‌های جزئی آسیب جدی به آن‌ها وارد نشود. اما در کنار سخت افزار استفاده شده در بدنه، باید به سیستم داخلی گوشی نیز توجه کرد. سیستم عامل اندروید طی سال‌های اخیر تغییرات قابل توجهی از نظر سیستم سخت افزار نداشته است.

به همین دلیل است که بروزرسانی‌های جدید این سیستم عامل معمولاً باعث کند شدن گوشی‌های همراه و تبلت‌ها نشده و یا باعث نمی‌شود که کمتر قابل استفاده باشند. برخی دستگاه‌ها ممکن است در اثر نصب برنامه‌های بیشتر کند شوند که این مشکل با حذف برنامه‌های بلااستفاده و خالی کردن فضای ذخیره سازی، حل می‌شود.

یکی از مشکلات اصلی تلفن‌های هوشمند قدیمی، مانند هر دستگاه الکترونیکی دیگری، عمر باتری آن است. باتری‌های لیتیوم-یونی که در این گوشی‌های استفاده می‌شوند معمولاً به مرور زمان ظرفیت خود را از دست داده و بعد از گذشت حدود یک سال، احتمالاً در طول روز به شارژ مجدد دستگاه خود نیاز خواهید داشت. همچنین اکثر گوشی‎‌های هوشمند مدرن باتری قابل تعویض هم ندارند.

مشکل لمس در گوشی‌های اندروید نیز یکی دیگر از مشکلات سخت افزاری است که ممکن است با آن مواجه شوید. این مشکل اغلب به این دلیل رخ می‌دهد که پوشش اولئوفوبیک کارخانه به مرور از بین می‌رود. یک راه حل سریع و ساده برای این مشکل، استفاده از محافظ‌های نمایشگر است که می‌توانید آن‌ها را با هزینه کمی تهیه کنید. همچنین در صورتی که بخواهید؛، می‌توانید کل قسمت شیشه‌ای نمایشگر را تعویض کنید تا مشکل لمس حل شود.

سخت افزار گوشی‌های اندروید
عوامل مؤثر در طول عمر گوشی‌های اندروید

به‌روزرسانی سیستم اندروید

علاوه‌بر بخش سخت افزار، نرم افزار نیز از جمله موارد مهم دیگر در طول عمر گوشی‌های اندروید است. سازندگان تلفن‌های همراه و تبلت‌ها، مسئول بروزرسانی دستگاه‌های ساخت خود هستند. برای مثال، اگر یک گوشی سامسونگ گلکسی s22 دارید، خود کمپانی با در نظر گرفتن تغییرات لازم، بروزسانی‌ها را عرضه کرده و با افزودن ویژگی‌های اضافی، آن‌ها را به دستگاه منتقل می‌کند. سازندگان مختلف شرایط و روند کار مختص به خود را در ارائه بروزرسانی‌های نرم‌افزاری دارند اما معمولاً سامسونگ و گوگل روی این موضوع حساس‌تر هستند.

به‌طور معمول هر گوشی Google Pixel تا سه سال به‌روزرسانی‌های سیستم عامل اندروید (مانند Android 12، Android 13 و غیره) را در کنار افزونه‌های امنیتی ماهیانه دریافت می‌کند. گوشی Pixel 6 تا ۵ سال بروزرسانی‌های امنیتی و سیستم عامل را دریافت می‎کند. البته به خاطر داشته باشید که این دوره‌های دریافت بروزرسانی‌ها از زمان عرضه گوشی به بازار محاسبه می‌شوند. گوشی‌ها و تبلت‌های پرچم‌دار سامسونگ مانند سری Galaxy S21 و بالاتر نیز تا ۴ سال به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل را دریافت می‌کنند. سایر گوشی‌های غیرپرچم‌دار نیز معمولاً ۲ تا ۳ سال پشتیبانی می‌شوند.

پشتیبانی از بروزرسانی‌ها در گوشی‌های اندرویدی از سایر سازندگان نیز دیده می‌شود اما عموماً نسبت به گوگل و سامسونگ عملکرد ضعیف‌تری در این زمینه دارند. برای مثال، گوشی‌های جدید و پرچمدار2023 کمپانی OnePlus تا چهار بروزسانی سیستم عامل را دریافت می‌کنند. بروزرسانی‌های امنیتی نیز بصورت هر دو ماه یکبار ارائه می‌شوند. گوشی‌های موتورولا نیز تنها ۱ تا ۲ سال بروزرسانی را شامل می‌شوند و برخی دستگاه‌ها نیز هرگز بروزرسانی‌های اصلی اندروید را دریافت نمی‌کنند.

آیا بروزرسانی‌های اندروید واقعاً اهمیت دارد؟

با توضیح درباره پشتیبانی گوشی‌های اندروید از بروزرسانی‌های سیستم عامل، ممکن است این سوال برای شما بوجود آمده باشد که مسئله تا چه اندازه اهمیت دارد؟!

معمولاً در گوشی‌های اندروید، مدت قبل از آن که از نظر سخت افزاری گوشی غیرقابل استفاده باشد، بروزرسانی‌های اصلی سیستم عامل را دریافت نمی‌کند. البته اکثر سرویس‌ها و برنامه‌های موجود در دستگاه‌های اندروید، مانند برنامه‌های داخلی مانند مرورگر کروم یا فروشگاه Google Play، مستقل از نسخه‌های جدید سیستم عامل به‌روز می‌شوند. اما در گوشی‌های آیفون و آیپدها، چنین نیست و بروزرسانی برخی برنامه‌ها به طور کامل به نسخه‌های جدید سیستم عامل بستگی دارد.

گوگل بیشتر برنامه‌ها و خدمات خود را برای سال‌ها پس از انتشار آخرین نسخه اندروید روی گوشی نیز حفظ می‌کند. البته ممکن است برخی برنامه‌هایی وجود داشته باشند که تنها روی نسخه‌های خاصی از اندروید کار کنند. برای مثال، برنامه Microsoft Outlook تنها روی نسخه اندروید 8.0 (منتشر شده در سال ۲۰۱۷) یا جدیدتر قابل دریافت است.

اما نکته اصلی، به آسیب پذیری‌های امنیتی مربوط می‌شود که به امکان استفاده از اپلیکیشن‍ها. زمانی که افزونه‌ها و بروزرسانی‌های امنیتی را برای مدتی دریافت نکنید، گوشی اندرویدی شما به تدریج در برابر بدافزارها آسیب‌پذیر می‌شود. اگرچه برخی برنامه‌ها مانند Google Play Protect می‌تواند از گوشی شما در برابر بدافزارها محافظت کند، اما همچنان داشتن یک دستگاه اندرویدی با به‌روزرسانی‌های امنیتی منظم، تنها راه محافظت حداکثری از گوشی شما خواهد بود.

بروزرسانی‌های اندروید
طول عمر گوشی‌های اندروید

جمع‌بندی

گوشی‌های اندروید جزو پرفروش‌ترین و البته متنوع‌ترین گوشی‌های همراه هستند. این سیستم عامل از آنجایی که ظاهر و کارکرد ساده‌تری دارد، از محبوبیت بیشتری نزد کاربران گوشی‌های هوشمند برخوردار است. اما معمولاً صاحبان این گوشی‌های اندرویدی تنها برای حدود ۴ سال از آن استفاده کرده و پس از آن گوشی خود را به مدل‌های جدیدتر ارتقا می‌دهند.

یکی از دلایل این مسئله می‌تواند به دوام گوشی‌ها مربوط شود. در این مطلب درباره عمر گوشی‌های اندروید صحبت کرده و دیدیم که چه عواملی روی این مسئله تأثیر می‌گذارند.


سوالات متداول

طول عمر گوشی‌های اندروید به چه چیزی بستگی دارد؟

عوامل سخت افزاری و نرم افزاری هر دو در کنار نحوه نگهداری گوشی در دوام گوشی‌های هوشمند اهمیت دارند.

چه مواردی در سخت افزار گوشی ممکن است دچار مشکل شوند؟

از نظر سخت افزار، نمایشگر و باتری دو جزء اصلی از گوشی هستند که ممکن است دچار آسیب شده و روی عملکرد گوشی در طی زمان تأثیر بگذارند.

چرا بروزرسانی سیستم عامل در گوشی‌های اندرویدی اهمیت دارد؟

از آنجایی که ممکن است برخی برنامه‌ها تنها روی نسخه‌های جدید اندروید قابل نصب و اجرا باشند، این بروزرسانی‌ها اهمیت دارد. همچنین دریافت افزونه‌های امنیتی نیز برای جلوگیری از آسیب ناشی از بدافزارها بسیار مهم است.

منبع
www.howtogeek.com

سارا رسولی

فعال در حوزه تولید محتوای متنی و ترجمه و علاقمند به یادگیری در حوزه های مختلف دیجیتال مارتینگ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا