آموزشترفندها

بستن برنامه های اندروید را متوقف کنید

بسیاری معتقدند بستن برنامه های اندروید بر روی گوشی های هوشمند، باعث مصرف کم تر باتری و افزایش سرعت دستگاه می شود. اما تا چه حد این موضوع مؤثر واقع خواهد شد؟

در هر پلتفرمی از جمله اندروید، همیشه تأکید بر این بوده است که اگر یک برنامه را نیاز ندارید، آن را ببندید و از به هدر رفتن شارژ باتری خود جلوگیری کنید. این مورد به خصوص برای گوشی های اندرویدی بیشتر توصیه می شد. دلیل این امر ضعف مدیریت رم و باتری در سیستم عامل اندروید بود.

بیشتر بخوانید

اندروید یک سیستم عامل محبوب و پر طرفدار است که در ابتدا برای گوشی های موبایل معرفی و عرضه شد. بعدها این سیستم عامل، به اتومبیل ها، تلویزیون ها، ساعت ها و سایر دستگاه های دیگر راه پیدا کرد. رفته رفته با فراگیر تر شدن اندروید بر روی دستگاه های مختلف، ضعف های زیادی از جمله مدیریت رم، مصرف بیشتر باتری و برخی باگ های متعدد به این پلتفرم موبایلی وارد شد. ضعف های که بسیاری از آن ها برطرف شده اند، و برخی نیز همچنان وجود دارند اما بهبود های فراوانی را به همراه داشته اند.

بسیاری از متخصصان حوزه تکنولوژی بر این باور بوده اند که، بستن برنامه های اندروید بر روی گوشی هوشمند، کارایی بهتری را برای دستگاه به همراه خواهد داشت. برخی سازندگان موبایل نیز بر این ادعا مهر تایید مضاعفی زده بودند. دلیل چنین افرادی، این بود که معتقد بودند با باز ماندن برنامه های اندروید بر گوشی، سرعت دستگاه پایین می آید و شارژ بیشتری از باتری را مصرف خواهد کرد. اما آیا واقعا چنین چیزی حقیقت یا واقعیت دارد؟

واقعیت این است که بستن برنامه های اندروید بر روی گوشی، هیچ ارتباطی با افزایش سرعت دستگاه، مدیریت رم و مصرف باتری ندارد. در واقع این موضوع تنها یک تصور اشتباه بوده که از ابتدا تا به امروز پا برجا مانده است. باید بدانید که با بستن برنامه های مختلف، تنها ضرر بیشتری به گوشی اندرویدی خود وارد می کنید.

بستن برنامه های اندروید

برخی شرکت های سازنده موبایل مانند شیائومی که از رابط کاربری اختصاصی خود استفاده می کنند، برنامه هایی دارند که به Task Killer مشهور هستند. این برنامه ها باعث می شوند، تمام اپلیکیشن ها و بازی های مختلف که بر روی گوشی نصب شده اند، در پس زمینه بسته شوند. طبق اعتقادی قدیمی، تسک کیلر ها باعث خالی شدن فضای رم شده، و در سطح بالاتر نیز حافظه کش ( CACH ) سیستمی و برخی برنامه ها را پاک می کنند. این موضوع از ابتدای شروع به کار اندروید تا به امروز مطرح بوده و ارتباطی با برند خاصی ندارد.

برنامه های Task Killer از محبوبیت بالایی نیز برخوردار هستند. حتی ممکن است شما نیز این دسته از برنامه ها را به فرد دیگری پیشنهاد کرده باشید. اما ما در این مطلب به شما توضیح می دهیم، که چرا بستن برنامه های اندروید بر روی گوشی هوشمند شما مؤثر که نیست هیچ، مضر هم هست. ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید.

بستن برنامه های اندروید

بهتر است ابتدا با برخی دلایل وقوع این امر را شرح دهیم. چرا که بیشتر اوقات ممکن است حتی با وجود دانستن این موضوع که، نباید برنامه های اندروید را ببندیم، باز هم این کار را تکرار کنیم.

وسوسه

بستن برنامه های اندروید

فکر می کنید چرا بسته برنامه ها بر گوشی اندرویدی خود را اجباری می دانید؟ اولین منطق ما این است که، اگر برای استفاده از یک برنامه آن را باز کرده ایم، پس از اتمام کار خود آن برنامه در پس زمینه ساز مانده است. از این رو نیازی به باز ماندن آن نیست، و بهتر است برنامه مورد نظر را ببندیم. این عقل سلیم ما بوده که چنین چیزی را به ما پیشنهاد داده است. باوری کاملاً سر راست و مستقیم که نیازی به توضیح بیشتر ندارد.

بیشتر این باور به زمان استفاده از رایانه های شخصی باز می گردد. در واقع در رایانه های شخصی، از جمله ویندوزی و غیره، این منطق صحیح وجود دارد که اگر دو برنامه به صورت هم زمان بر روی سیستم باز باشند، سرعت عمل رایانه پایین آمده و حتی ممکن است به طور کلی هنگ کند. به صورت عمده، کاربران هنگام استفاده از چند برنامه، آن ها را باز می کنند و هر کدام را نیاز ندارند، کوچک یا مینی مایز ( Minimize ) می کنند. پس از اتمام کار با برنامه هم، آن را به طور کلی با زدن دکمه X در سمت راست بالای پنجره برنامه آن را می بندد.

قطعاً که این روش تأثیر به سزایی بر روی کارایی و راندمان سیستمی رایانه شخصی شما خواهد داشت. اما این موضوع ارتباطی با رویکرد سیستم عامل ها و دستگاه های موبایلی ندارد. با توجه به نیاز کاربران برای راهی ساده تر که چند برنامه به صورت هم زمان بر روی گوشی اندرویدی بسته شود، سازندگان و توسعه دهندگان شرکت ها امکانات بسیاری را ارائه داده اند. از جمله این امکانات می توان به Task Killer ها و بستن هم زمان برنامه ها با دکمه X یا Clear all و Close All App اشاره کرد.

چگونه برنامه های اندروید را ببندیم؟

آنچه تا الان گفته شد، « بستن » یا « کشتن » برنامه های اندروید، یا هر اسمی که دارد به چند روش محدود انجام می شود. این کار به صورت دستی انجام می شود، که از طریق فعال کردن بخش  ” برنامه های اخیر ( Recently Apps ) صورت پذیر است.

بستن برنامه های اندروید

اگر گوشی اندرویدی شما فاقد دکمه ها فیزیکی یا سیستمی باشد، با بالا کشیدن انگشت از انتهای صفحه نمایش می توانید برنامه های اخیر را که باز هستند را ببینید و ببندید. با یک انگشت صفحه را از پایین به سمت بالا بکشید و یک ثانیه نگه دارید، آن گاه این بخش فعال خواهد شد. پس از این می توانید برنامه های باز را هم زمان یا یکی یکی ببندید. روش دیگر نیز برای زمانی است که از دکمه های فیزیکی یا سیستمی بر روی گوشی خود بهره می برید.

در این روش کافی است بر روی دکمه ای با نماد مربع ضربه بزنید، تا بخش مربوطه باز شود. در مرحله بعد، با نگه داشتن کوتاه انگشت روی هر برنامه و کشیدن آن به سمت بالا یا چپ و راست ( بسته به مدل گوشی متغیر است ) می توانید اقدام به بستن برنامه های باز مانده در گوشی خود کنید. همان طور که بالا تر نیز اشاره کردیم، یک گزینه برای بستن هم زمان تمامی برنامه ها وجود دارد، که برای بعضی کاربران مهم نیست.

آیا اندروید برای باز ماندن برنامه ها در پس زمینه طراحی شده است؟

عموم کاربران و برخی متخصصان این تصور را دارند، که بستن برنامه ها در پس زمینه ( Background ) باعث بهبود عمر باتری، افزایش سرعت رم و پردازش گوشی می شود. اما شما با این کار آسیب جدی را به گوشی خود وارد خواهید کرد. در واقع تمامی موارد ذکر شده، به نحوه برنامه نویسی اندروید و اجرای اپلیکیشن ها روی آن بستگی دارد.

بهتر است در این زمینه کمی با ساز و کار اندروید آشنا شویم. سیستم عامل اندروید به گونه ای طراحی شده است که، تعداد زیادی برنامه در پس زمینه باز بمانند. باید بدانید که اگر گوشی شما به فضای رم بیشتری نیاز داشته باشد، یا شارژ دستگاه کم تر از حد معمول باشد به صورت خودکار برنامه ها از کار می افتند. این کار به خصوص زمانی رخ می دهد که شارژ باتری شما کم باشد و گزینه Power Saving یا ذخیره انرژی را فعال کرده باشید. مطمئن باشید حتی با بستن برنامه های اندروید به صورت دستی هم، جلوی مصرف بیهوده برنامه از شارژ و رم دستگاه را نمی گیرد.

در واقع نیازی به بستن برنامه ها به صورت دستی وجود ندارد. علاوه بر این، باز ماندن برنامه ها در پس زمینه بر خلاف تصورات، مفید نیز هست. زمانی که شما آن ها را باز می کنید، پس از ورود مجدد به برنامه مورد نظر، همه چیز سریع تر اجرا خواهد شد. این مورد به خصوص باعث مصرف پایین تر از رم دستگاه خواهد شد. سیستم عامل اندروید به صورت خودکار، پس از خروج شما از هر برنامه آن را می بندد؛ حتی اگر در پس زمینه فعال باشد. اما باز نگه داشتن هر اپلیکشن، اطلاعات اخیر آن را در حافظه خود ذخیره می کند و دفعه بعد سرعت بالاتری خواهید داشت.

بستن برنامه های اندروید

به طور کلی بستن برنامه ها چیزی نیست که نیاز به انجام دستی و مدیریت آن از سوی کاربر داشته باشد. با هر بار بستن یک برنامه به صورت دستی، برای باز کردن مجدد آن به توان بیشتری از سوی CPU ( پردازنده مرکزی ) و رم دستگاه نیاز است. این نیاز باعث هدر رفتن توان بیشتر از باتری گوشی می شود؛ در نتیجه رویکردی برعکس را خواهد داشت.

اگر فکر می کنید که مشکلی در رابطه با مصرف باتری و مدیریت پردازنده مرکزی و رم به وجود آمده، روش بهتری به جز بستن برنامه وجود دارد. هر چند که برنامه های پس زمینه باعث افزایش داده ها نمی شوند، اگر معتقدید یکی از برنامه های باز مانده دلیل این امر است راه کاری را به شما معرفی می کنیم که به طور کلی آن را برطرف سازید.

چه چیزی ضروری است؟

در بخش های قبل به شما گفتیم که چرا بستن برنامه های اندروید روی گوشی ضروری نیست. اما راهی وجود دارد که در آن لازم نیست کاربر به صورت دستی بر آن مدیریت کند و آن را ببندد. هر وقت متوجه شدید که یک برنامه دچار مشکلی شده است یا از طریق بخش آنالیز دستگاه به این نتیجه رسیده اید، تنها لازم است دستگاه را راه اندازی مجدد کنید. ممکن است پیش بیاید که برنامه مورد نظر، اختلالاتی داشته باشد و در بارگیری برایتان مشکل ایجاد کند. در این مورد بستن برنامه یا راه اندازی مجدد گوشی هوشمند شما شروع خوبی برای برطرف سازی خواهد بود.

اما روش دیگری که وجود دارد، بستن برنامه ها از طریق ورود به تنظیمات اندروید است. ابتدا تنظیمات ( Settings ) دستگاه اندرویدی را باز کنید، و به بخش Apps ( برنامه ها ) بروید. از صفحه اطلاعات برنامه مورد نظر، گزینه Force Stop ( توقف اجباری )یا Force Close را انتخاب نمایید. تنها همین کار کافی است که هر گونه خطای برنامه متوقف شود. البته در برخی موارد نیز نیاز است که یک بار برنامه را پاک کنید و مجدداً نصب نمایید.

بستن برنامه های اندروید

مطمئن باشید که اندروید یک سیستم عامل قدرتمند است و کم تر زمانی پیش می آید که شما را دچار مشکل سازد. با وجود برخی باگ ها و کاستی ها، تنها در مواردی خاص نیاز است، که عملی را به صورت دستی انجام دهید. در پایان باید اضافه کنیم که، بهتر است اجازه دهید سیستم عامل کار خودش را انجام دهد؛ چرا که طراحان و سازندگان، به فکر تمامی مشکلات بوده اند و بار ها روش های مختلف را امتحان کرده اند.

امیدواریم که از این مطلب نهایت استفاده را برده باشد. در صورت داشتن هر گونه نظر یا سوال، در بخش نظرات ما را مطلع سازید. خلاق و موفق باشید.

محمد خیّر

برنامه نویس، کارشناس تولید محتوا، آهنگساز و علاقمند به تکنولوژی طرفدار شماره یک مایکروسافت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا