ترفندهاآموزش

اپ های اندروید گوشی خود را متوقف نکنید!

از زمانی که سیستم عامل و اپ های اندروید به وجود آمده اند، در حال دست و پنجه نرم کردن با یک تصور اشتباه بوده‌اند.

در این میان، برخی از سازندگان و تولید کنندگان گوشی‌های موبایل هم خواسته یا ناخواسته، به ماندگاری این افسانه کمک کرده‌اند. اما واقعیت این است که شما هرگز و هیچ وقت نیاز به بستن یا متوقف کردن اپ های اندروید گوشی خود ندارید. اگر بخواهیم دقیق‌تر اشاره کنیم، انجام این کار، فقط کار را برای گوشی شما سخت‌تر می‌کند و نه تنها مفید نیست، بلکه مضر هم هست. برای اینکه از این ماجرا به طور دقیق آگاه شوید، همچنان در ادامه هم با گوشی‌پلازامگ همراه بمانید.

همچنین، بخوانید:

با وجودی که بستن اپ های اندروید از همان اول وجود داشته و سال‌هاست که در این سیستم مشاهده می‌شود، اما هنوز مشخص نیست که روز اول، این ایده از کجا آمد. اپ های به اصطلاح Task Killer در زمان پیدایش خود با استقبال گسترده‌ای مواجه شدند و هنوز هم طرفداران خاص خودشان را دارند.

حتی ما هم که خودمان را آشنا به فناوری و تکنولوژی می‌دانیم، زمانی از این اپ های اندروید استفاده می‌کردیم و الان خودمان را سرزنش می‌کنیم. کاملا قابل درک است که فکر کنید بستن اپ های اندروید که در بکگراند گوشی در حال اجرا هستند، مفید است. اما در این مطلب ما به شما توضیح می‌دهیم که چرا این تصور اشتباه است و حتی برای گوشی‌تان ضرر دارد.

وسوسه‌ی بستن اپ های اندروید

اپ های اندروید گوشی خود را متوقف نکنید!

این وسوسه‌ی بستن اپ های اندروید که در بکگراند گوشی در حال اجرا هستند، از کجا می‌آید؟ چرا یک نیروی غیرقابل کنترل خودبه‌خود ما را به انجام این کار وادار می‌کند؟ به نظر من، چند عامل مختلف وجود دارد که ما را مجبور به این کار می‌کنند. اول از همه، این کار کاملا منطقی به نظر می‌رسد! خب، فکر کنید که یک اپ در بکگراند در حال اجراست و من اصلا با آن کاری ندارم. تصور منطقی این است که “پس نیازی نیست که در حال اجرا باشد”. خیلی سر راست و منطقی!

همچنین، می‌توان برای یک رفرنس بهتر، به نحوه‌ای که از کامپیوترها (که قبل از گوشی‌های هوشمند به وجود آمده‌اند و قدمت بیشتری از آن‌ها دارند) استفاده می‌کنیم، نگاه کنیم. معمولا مردم در حین استفاده از اپ‌های مختلف، آن‌ها را باز نگه می‌دارند و زمانی که برای مدت کوتاهی نیاز به آن‌ها ندارند، آن‌ها را کوچک یا minimize می‌کنند. زمانی هم که کارشان به طور کامل با اپ مورد نظر تمام می‌شود، روی آیکون X کلیک می‌کنند و آن را می‌بندند. این عمل، تنها برای یک هدف طراحی شده و کاری هم که انجام می‌دهد، کاملا واضح و روشن است: “بستن اپ”.

متقابلا، زمانی که کارتان با اپ های اندروید تمام می‌شود، معمولا به صفحه‌ی خانگی یا هوم گوشی خود می‌روید یا دستگاه‌تان را قفل می‌کنید. اما سوال اینجاست که آیا این کار نتیجه‌ای مانند کلیک روی آیکون X در کامپیوتر دارد و واقعا اپ‌ها را می‌بندد؟ دقیقا برای اطمینان از همین سوال، مردم به دنبال روش‌های مختلفی برای بستن اپ های اندروید بوده‌اند و هستند و توسعه دهندگان هم همیشه از ارائه روش‌های مختلفی برای این کار خوشحال و راضی بوده‌اند، چون اپ‌شان بیشتر دانلود خواهد شد.

نحوه‌ی بستن اپ های اندروید

اپ های اندروید گوشی خود را متوقف نکنید!

احتمالا اکنون زمان خوبی‌ست که توضیح دهیم وقتی از “بستن” یا “متوقف کردن” اپ های اندروید صبحت می‌کنیم، منظورمان دقیقا چیست. در توضیح آن باید بگوییم همان عملِ منفصل کردن یک اپ به صورت دستی است که در صفحه‌ی Recent App گوشی خود انجام می‌دهید. یعنی همان کاری که تصور آن در ذهنمان شکل گرفته که حافظه رم گوشی را پاک می‌کند.

در اغلب گوشی‌های اندروید امروزی که در بازار وجود دارد، شما می‌توانید با سوایپ کردن از قسمت انتها یا پایین صفحه به سمت بالا و نگه داشتن انگشت خود در وسط نمایشگر، اپ‌های اخیر یا Recent Apps را اجرا کنید. یکی دیگر از راه‌های نمایش اپ‌های اخیر که ساده و سر راست‌تر است، لمس آیکون مربع در navigation bar یا دگمه‌های مجازی پایین صفحه گوشی‌تان می‌باشد.

در هر صورت، شما از طریق یکی از این دو روش، موفق به دیدن اپ‌هایی خواهید شد که اخیرا اجرا کرده‌اید. می‌توانید با سوایپ کردنِ هر یک از آن‌ها به سمت بالا (در برخی گوشی‌ها، به سمت راست یا چپ)، آن‌ها را ببندید تا از اجرا متوقف شوند. گاهی اوقات هم یک آیکونی به شکل سطل زباله یا ضربدر هم وجود دارد که از آن هم می‌توانید استفاده کنید. گاهی اوقات هم این آیکون به شکل عبارت “Close All” وجود دارد که نقش آن کاملا مشخص است. با لمس هر یک از این گزینه‌ها، تمام اپ های اندروید در حال اجرا در گوشی شما متوقف خواهند شد. اما هیچ وقت نیازی به انجام این کار نیست!

خود اندروید این کار را انجام می‌دهد

تصور رایج کاربران این است که بستن و توقف اپ های اندروید در حال اجرا در بکگراند، طول عمر باتری گوشی را افزایش می‌دهد، سرعت گوشی را بالا می‌برد و مصرف داده‌ها را نیز کاهش می‌دهد. در هر صورت، بررسی‌های امروزی نشان می‌دهند که ضررهای انجام این کار، بسیار بیشتر و موثرتر از فواید آن است. تمام این موارد هم به نحوه‌ی طراحی سیستم عامل اندروید برمی‌گردد.

اندروید به طور اختصاصی و منحصرا برای این منظور طراحی و ساخته شده است که تعداد زیادی اپ در بکگراند را در حال اجرا نگه دارد. زمانی که سیستم به منابع بیشتری نیاز پیدا می‌کند، به طور خودکار اپ های اندروید که در گوشی شما در حال اجرا هستند را می‌بنند. پس اصلا هیچ نیازی نیست که خودتان این کار را انجام دهید. به همین سادگی!

علاوه بر این، در حال اجرا نگه داشتن اپ های اندروید در بکگراند، خوب است. چون وقتی مجددا آن‌ها را باز کنید، به سرعت اجرا می‌شوند و نیازی به استفاده‌ی مجدد از منابع گوشی‌تان برای اجرا شدن ندارند و باعث می‌شود احساس کنید گوشی‌تان سریع‌تر شده است. پس دانستیم بستن اجباری اپ های اندروید در حال اجرا، نه تنها هیچ کمکی به سریع‌تر شدن گوشی‌مان نخواهد کرد، بلکه باعث کندتر شدن آن می‌شود و منابع سخت افزاری را مجددا به کار می‌اندازد که باعث افزایش مصرف باتری هم می‌شود.

پس هر اپی که روی گوشی خود اجرا می‌کنید، تا ابد در بکگراند در حال اجرا نمی‌ماند و وقتی گوشی‌تان به منابع بیشتری نیاز پیدا می‌کند، خودبه‌خود آن را از حرکت متوقف می‌کند. پس مجددا خاطرنشان می‌کنیم که این کار، اصلا چیزی نیست که شما نگران آن باشید. چون گوشی‌تان می‌تواند به شکلی که برایش مفیدتر است، اوضاع را مرتب کند.

در صورت دخالت شما در این فرایند، تمام این بستن و اجرا کردن‌ها چیزی به غیر از تاثیر منفی روی عملکرد گوشی‌تان نخواهند داشت. باز کردن یک اپ از وضعیت غیرمنفعل نسبت به باز کردن یک اپ که در حافظه باقی مانده است، قدرت بیشتری نیاز دارد و این، یعنی افزایش مصرف باتری. در واقع، شما بدون اینکه متوجه باشید، مصرف CPU و باتری گوشی خود را افزایش می‌دهید که دقیقا نتیجه‌ای برعکس و متضاد از چیزی که در نظر داشتید، خواهد داشت.

در صورتی که نگران مصرف داده‌ها در بکگراند گوشی خود هستید، می‌توانید در هر یک از اپ های اندروید گوشی خود، ترتیب آن را بدهید تا دیگر زمانی که در حال اجرا نیستند، از دیتا استفاده نکنند. به هر حال، بعید است که اپ های اندروید در حال اجرا در بکگراند، دیتای چندان زیادی مصرف کنند. اما اگر موردی در گوشی‌تان وجود دارد که به آن مشکوک هستید، بدون قربانی کردن سایر اپ های اندروید گوشی خود هم می‌توانید جلوی آن را بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر، به این لینک مراجعه کنید.

چه زمانی به بستن اپ های اندروید نیاز داریم؟

در سرتاسر این مطلب به این موضوع پرداختیم که چرا نباید اپ های اندروید در حال اجرا در بکگراند را بست. اما حتما دلیل محکمی برای طراحی این ساز و کار وجود دارد که به کاربران اجازه می‌دهد به صورت دستی اپ های اندروید گوشی خود را ببندد. در حقیقت، امکان دارد موقعیت‌هایی به وجود بیاید که در آن‌ها لازم است کاربر کنترل اوضاع را به دست بگیرد و یک یا چند اپ را به صورت دستی از حرکت متوقف کند.

در صورتی که با اخلال در عملکرد یک اپ مواجه شدید، یک ریستارت ساده، معمولا می‌تواند مشکل آن را برطرف کند. اپ مورد نظر، ممکن است بد اجرا شده باشد و کار نکند، در بارگزاری چیزی مشکل پیدا کند یا از حرکت متوقف شود. در چنین شرایطی، بستن اپ مورد نظر یا ریستارت کردن گوشی (در شرایط بحرانی که مشکل حادی وجود داشته باشد)، نقطه شروع خوبی برای عیب‌یابی و تلاش برای برطرف کردن آن است.

علاوه بر روش Recent Apps که پیش از این توضیح داده شد، شما می‌توانید اپ های اندروید در حال اجرا در بکگراند گوشی خود را از طریق منوی Android Settings یا تنظیمات گوشی خود هم ببندید. کافی‌ست وارد تنظیمات شوید و بخش Apps را باز کنید. از صفحه‌ی اطلاعات هر اپ گزینه Force Stop یا Force Close را انتخاب کنید.

اپ های اندروید گوشی خود را متوقف نکنید!

نکته اخلاقی داستان امروز این بود که خود اندروید ترتیب این کارها را می‌دهد و نیازی نیست که نگران اپ های اندروید در حال اجرا در بکگراند گوشی خود باشید. یک سیستم عامل لایق و ماهر در راس امور قرار دارد. شما می‌توانید با اطمینان از اینکه اندروید همه چیز را تحت کنترل دارد، از کار با گوشی خود لذت ببرید.

اگرچه به ندرت چنین چیزی رخ می‌دهد، اما بدون شک، گاهی اوقات مشکلاتی به وجود می‌آید که اندروید قادر به برطرف کردن آن‌ها نیست. معمولا هم اپ های اندروید هستند که مشکل پیدا می‌کنند، نه خود آن. اگر چنین شرایطی به وجود آمد، می‌دانید باید چه کار کنید. اما معمولا در اغلب اوقات، باید اجازه دهید که اندروید کار خودش را انجام دهند و در آن دخالت نداشته باشید که نتیجه‌ای جز بدتر کردن اوضاع نخواهد داشت.

منبع
howtogeek

عرفان رحیمی صادق

نزدیک به ۸ ساله که کار تولید محتوا رو به عنوان علاقه دنبال می‌کنم و زمینه کاری مورد علاقه خودم رو هم فناوری انتخاب کردم. تماشای فیلم و سریال و گاهی هم گیم، سرگرمی‌های بنده است D:

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. چقدر طولانی بود….از افسانه شروع کردی به کامپیوتر رسیدی و …
    راستش من خسته شدم و وسطش رها کردم.
    در این دوره ای که مردم درگیری و مشغله زیادی دارند فرصتی برای پر چانگی نیست؛
    نمیدونم شایدم به نسبت به تعداد کلماتی که استفاده میکنید حقوق میگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا