عکاسیآموزش

آموزش: عکاسی پرتره

عکاسی، یکی از گسترده‌ترین جهان‌های هنر است که انواع مختلفی دارد. با آموزش عکاسی پرتره در مجله گوشی پلازا همراه باشید.

مقدمه

می‌توان گفت عکاسی پرتره جزء مهم‌ترین سبک‌های عکاسی است. هر فرد در زندگی خود حداقل به یک عکس پرتره نیاز پیدا میکند. عکس شناسنامه، گواهینامه، پاسپورت و حتی عکس‌هایی که اشخاص از خود در فضاهای مجازی منتشر می‌کنند، تمامی این موارد به این سبک از عکاسی مربوط می‌شوند. اما نکاتی در این زمینه وجود دارد که با رعایت کردن این نکات می‌توانید عکس های پرتره باکیفیت‌تری را ثبت کنید.

در این سبک از عکاسی با سوژه ارتباط برقرار کنید و او را در جریان کار قرار دهید

قبل از هر چیزی شما باید این نکته را در نظر داشته باشد که فردی که از او عکاسی می‌کنید باید به اندازه شما از نتیجه کار احساس رضایت داشته باشد. با سوژه صحبت کنید و سوالاتی بپرسید تا خود نیز متوجه خواسته او شوید، زیرا یک عکس برای پاسپورت خیلی می‌تواند با یک عکس برای فضای مجازی متفاوت باشد.

پس‌زمینه تار

برای عکاسی پرتره داشتن یک پس‌زمینه تار و محو می‌تواند خیلی در زیبایی عکس شما تاثیر گذار باشد؛ چرا که با تار شدن پس‌زمینه سوژه شما مرکز توجه چشم‌های بیننده می‌شود، اما چگونه می‌توان به بوکه (تاری بیشتر) دست پیدا کرد؟ این کار از چهار مرحله ساده پیروی می‌کند.

1- دیافراگم را باز کنید

تا حدی که امکان دارد دیافراگم را باز کنید؛ این کار موجب تاری در پس‌زمینه می‌شود اما همچنان می‌توان میزان این تاری را افزایش داد.

2- سوژه را از پس‌زمینه دور کنید

با دور کردن سوژه از پس‌زمینه می‌توانید به یک پس‌زمینه تارتر دست پیدا کنید.

3- روی سوژه زوم کنید

زوم کردن یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در عکاسی پرتره و دستیابی به بوکه است و موجب تاری بیشتر در پس‌زمینه می‌شود.

4- به سوژه نزدیک شوید

هر چقدر که به سوژه نزدیک می‌شوید، پس‌زمینه تارتر می‌شود و کمتر در کانون دید قرار میگیرد.

 از مد Av | A استفاده کنید

برای عکاسی پرتره از حالت نیمه اتوماتیک “Av | A” استفاده کنید؛ حالت ای وی این امکان را به شما می‌دهد که مقدار دایافرگم دلخواه خود را تنظیم کنید، و همچنین پارامترهای دیگر به جز سرعت شاتر، در واقع دوربین با توجه به دیافراگم و ایزو انتخابی شما مقدار سرعت شاتر را تعیین می‌کند. شما با استفاده از این حالت می‌توانید سریع تر از حالت دستی به نتیجه مدنظرتان دست پیدا کنید.

زمان مناسب را برای عکاسی در فضای باز انتخاب کنید

زمانی که می‌خواهید در فضای باز عکاسی پرتره کنید، باید به زمان عکاسی توجه ویژه داشته باشید. شما نمی‌توانید در هر ساعتی از طول روز عکاسی کنید، زیرا نور کم کیفیت عکس را پایین می‌آورد، و نور شدید باعث ایجاد سایه‌هایی در چهره می‌شود که اغلب خوشایند نیستند. بهترین زمان برای عکاسی که به ساعت طلایی نیز معروف است، یک ساعت بعد از طلوع و یک ساعت قبل از غروب خورشید است.

پس‌زمینه تیره مناسب‌تر است

زمانی که از سوژه می‌خواهید عکاسی کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که پس‌زمینه انتخابی شما نباید از لحاظ نور و روشنایی برابر و یا بیشتر از سوژه شما باشد. چون که این کار موجب می‌شود که چشم بیننده نتواند تشخیص دهد که دقیقا به کجا نگاه کند، برای همین باید پس‌زمینه تیره باشد تا سوژه در کانون توجه قرار گیرد.

 

زوم کنید

در عکاسی پرتره زوم کردن بسیار اهمیت دارد، زوم کردن عمق پرسپکتیو را کم می‌کند و عناصر را فشرده‌تر نشان می‌دهد و همین مسئله باعث می‌شود که فرم صورت به بهترین شکل ثبت شود.

 

بر روی چشم‌ها فوکوس کنید

چرا چشم‌ها؟ می‌توان گفت که در یک عکاسی پرتره چشم‌ها از دیگر قسمت‌های صورت مهم‌تر هستند. زیرا اگه چشم‌ها ناواضح ثبت شوند، آن عکس یک عکس خراب شده محسوب می‌شود. به همین سبب برخی از دوربین های عکاسی، به‌طور اتوماتیک از گزینه فوکوس بر روی چشم‌ها برخوردار می‌باشند. برای درک بهتر، تصور کنید که در حین عکاسی از شخصی، او پلک می‌زند شما به او تذکر می‌دهید که چشم‌های خود را باز نگه دارد! یا برای شروع به عکاسی می‌گویید لطفاً به دوربین نگاه کنید!

از لنز‌های استاندارد استفاده کنید

انتخاب و تهیه لنز مناسب برای عکاسی، بستگی به نیاز و کاری که قرار است انجام دهید دارد. در عکاسی پرتره شما نباید از لنز‌های واید استفاده کنید، و تنها دلیل آن پرسپکتیو است. لنزهای واید دارای پرسپکتیوی طولانی هستند. به همین دلیل شما در عکس‌ها کشیدگی احساس می‌کنید، مثلا فاصله دماغ تا گوش‌ها زیاد می‌شود. تنها لنزهای تله مناسب عکاسی پرتره هستند، چون نسبت به لنزهای واید دارای پرسپکتیو فشرده‌تری بوده و همین فشردگی عکس را تخت‌تر و فرم صورت را بهتر نشان می‌دهد.

رفلکتور

رفلکتور یک سطح بازتاب دهنده نور است، که ویژگی‌های زیادی را دارا می‌باشد. برای مثال اگر در بالای سوژه خود یک رفلکتور قرار دهید، نور شدید را تبدیل به نور نرم می‌کند، قابل حمل است، می‌توانید با کمک آن سایه‌های شدید صورت را کم کنید و … رفلکتور پنج مدل اصلی دارد (سفید، نقره‌ای، طلائی، مشکی و شفاف) که هر کدام از آن‌ها کاربردهای مختلفی را دارا می‌باشند.

سافت باکس

سافت باکس یکی دیگر از لوازم نورپردازی در عکاسی است. در واقع کار اصلی سافت باکس نرم کردن نور و جهت دادن به آن در عکاسی پرتره و سایر سبک‌ها است.

  سخن کلی

در این سبک از عکاسی سعی کنید خلاقیت خود را به چالش بکشید و از امکاناتی که در اختیار دارید استفاده کنید. شما نیازی ندارید که حتما تمامی لوازم عکاسی را خریداری کنید و نکته دیگری که در این سبک از عکاسی و همچنین سایر سبک‌های دیگر وجود دارد تمرین کردن است و اما نکته دیگر دیدن است، شما باید عکس‌های حرفه‌ای و خوب را ببینید تا خود نیز بتوانید عکس‌های خوب بگیرید.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا