سخت‌افزار

همه چیز درباره تلویزیون های QNED mini LED

در مطلبی اختصاصی قصد داریم درباره ی تلویزیون های QNED mini LED و OLED به صورت کامل توضیح دهیم. تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

صنعت تصویر و نمایش در طول سال های متوالی، پیوسته در حال تغییر و ارتقاء بوده است. شاید مقایسه اولین تلویزیون جهان، با تلویزیون های امروز کمی عجیب یا خنده دار به نظر برسد. لامپ تصویر عظیم و غول آسای قدیمی، در مقایسه با لامپ های LED صفحه نمایش های امروزی هیچ حرفی برای گفتن ندارند، مخصوصاً در برابر یکی از جدیدترین تکنولوژی های امروز که برای تلویزیون های QNED mini LED به کار می روند.

بیشتر بخوانید

تصاویر سیاه و سفید تلویزیون های قدیمی، جای خود را به تصاویر رنگی و خوش رنگ و لعاب امروزی داده است.

تلویزیون های QNED mini LED
یک تلویزیون ساخت آلمان، ۱۹۵۸

در سال ۱۹۲۵ اولین تلویزیون جهان توسط ” جان لوجی ” ساخته شد. در آن زمان تصور مردم از این دستگاه، یک جعبه جادویی بود که یک سری تصاویر در آن به نمایش در می آمدند.پیش از این تاریخ، اولین بار در سال ۱۸۶۲ یک دانشمند ایتالیایی به نام ” کازلی ” موفق شد دستگاهی بسازد که تصاویر ساده را به کمک تلگراف مخابره کند. این اولین قدم در ساخت تلویزیون به شمار می رود. لوجی طی تلاش های خود، چند سال بعد موفق شد، تصاویر را از طریق کابل منتقل کند، و این شروع رسمی ورود تلویزیون به جهان بود.

تا سال ۲۰۱۰ هنوز تلویزیون های تخت و LCD باب نشده بودند. دهه اول سال ۲۰۰۰ میلادی، رفته رفته تلویزیون های لامپی، جای خود را به صفحه نمایش های LCD دادند. اما صنعت ساخت صفحه نمایش و تلویزیون به سرعت پیشرفت کرده و با وجود گذشت حدود یک قرن از این اتفاق، شاهد صفحه نمایش تلویزیون های QNED mini LED و OLED هستیم.

تلویزیون های OLED چیست؟

در ابتدا بهتر است کمی در مورد تلویزیون های OLED صحبت کنیم. اگر تا به حال به مغازه فروش لوازم خانگی رفته باشید، قطعاً نام پنل های OLED را شنیده و نمونه آن را دیده اید. اما OLED چیست و چه مزایایی دارد؟ چه دلیلی دارد که تلویزیونی را انتخاب کنید که از فناوری OLED پشتیبانی می کند؟ کلمه OLED مخفف Organic Light emitting diode به معنای دیود های ساطع کننده نور اورگینک هستند. در جایی دیگر اما به صورت نیمه مخفف Organic LED نیز هست، که معنای آن LED اورگانیک است.

تلویزیون های QNED mini LED

در تکنولوژی OLED، برای تولید نور یا تولید تصویر، یک صفحه نمایش OLED باید جریان الکتریکی را از مواد آلی الکترو لومینسانس عبور دهد. در واقع نمایشگرهایی که می توانند بدون نیاز به نور، پس زمینه نور را تولید کنند، نمایشگرهای ” self emissive ” یا خودگستر ( خود تابش ) نامیده می شوند. معنی تکنولوژی self emissive یا خود تابش، این است که مواد آلی مورد استفاده در ساخت صفحه نمایش، نور پس زمینه را خودشان تولید می کنند. نمایشگرهای LCD، نیاز به نور جداگانه ای در پست صفحه نمایش دارند. به این ترتیب، نمایشگرهای OLED به دلیل عدم نیاز به منبع نور اضافی، تصاویر واقعی با رنگ های طبیعی را تولید می کنند.

نمایشگرهای OLED را می توانید در صفحه نمایش مانیتورهای اتوموبیل، تلویزیون، موبایل، تابلوهای تبلیغاتی مشاهده کنید. بیشترین کاربرد این پنل ها، در ساخت تلویزیون و موبایل های امروزی است. در واقع پنل های OLED از سال ۲۰۱۰ توسط شرکت هوایی چون، LG، سامسونگ، سونی و پاناسونیک به صورت گسترده ای پیشرفت داده شده اند. این پنل ها هزینه تولید و خرید را نیز کاهش داده است. از جمله موبایل های ساخته شده با این پنل می توان به آیفون ۱۲ اپل و گلکسی اس ۲۱ سامسونگ اشاره کرد.

تلویزیون های QNED mini LED

تلویزیون های QNED mini LED جدیدترین تلاش شرکت بزرگ LG برای پر کردن شکاف بین تلویزیون های LED و OLED هستند. اما تلویزیون های QNED mini LED چه تفاوتی با سایر تلویزیون های موجود در بازار دارند؟ این همان نکته ای است که شما باید برای انتخاب بهتر بدانید.

تلویزیون های QNED mini LED

طبق گفته های LG، تلویزیون های QNED می توانند رنگ ها را دقیق تری تولید کنند و در عین حال کنتراست بهترم رنگ مشکی عمیق تری را ارائه می دهند. حالا فکر می کنید چه اتفاقی ممکن است درون تلویزیون می افتد، باعث چنین ادعایی می شود؟

مشکی های مشکی تر در تلویزیون های QNED mini LED

اساساً تلویزیون های QNED mini LED همان تلویزیون های LED هستند. اما با این تفاوت که به جای نور پس زمینه LED معمولی، شرکت LG از مینی LED ها برای افزایش کنتراست و سطح مشکی استفاده می کند. این شرکت تعداد دقیقی از LED ها را در مناطق کم نور تمام مدل های تلویزیون های QNED mini LED خود فاش نمی کند. اما گفته است، که مدل پرچمدار این سری که QNED mini LED 8K با اندازه صفحه نمایش ۸۴ اینچ دارای ۳۰۰۰۰ مینی LED  و حدود ۲۵۰۰ ناحیه تولید نور است. این مینی LED ها به تلویزیون کمک می کنند، نسبت کنتراست افزایش یافته و شکوفایی تصویر بهتری داشته باشند.

مینی LED ها تنهایی بخشی از پازل QNED هستند. بخش بزرگ تر، دیگر فناوری نانوسل است که در تلویزیون های نانوسل LG نیز مورد استفاده قرار گرفته اند. در این فناوری، ال جی از یک لایه فیلتر ساخته شده از جنس نانو ذرات در پشت صفحه نمایش استفاده می کند. این مورد باعث می شود طول موج های نور ناخواسته و رنگ های تیره تر حذف شوند. لایه خروجی نیز رنگ را خالص می کند و عمق رنگ را بهبود می بخشد.

در نهایت، فناوری نقطه کوانتومی در اینجا به کار رفته شده است. این همان فناوری است که معمولاً با تلویزیون های QLED در ارتباط است. همچنین ال جی تلاش می کند همان کاری که با فناوری نانوسل انجام می دهد، در این بخش نیز پیاده کند. هرچند که شیوه انجام آن ها کاملاً متفاوت است. در این مورد به خصوص، سازندگان تلویزیون از لایه ای با نقاط کوانتومی یا نانو کریستال ها برای افزایش رنک و کنتراست صفحه نمایش استفاده می کنند. در نتیجه، در مقایسه با تلویزیون های غیر QLED، تصاویر پر جنب و جوش تر، و به طور قابل توجهی تقویت شده تری را شاهد خواهیم بود.

ترکیب سه فناوری ذکر شده، به تلویزیون های QNED mini LED کمک می کند تا رنگ های مشکی با عمق بسیار بیشتر، روشنایی بالاتر و رنگ های واقعی تری ارائه شوند.

نظر شما در مورد این تکنولوژی جدید تلویزیون های ال جی چیست؟ در بخش نظرات ما را آگاه سازید.

محمد خیّر

برنامه نویس، کارشناس تولید محتوا، آهنگساز و علاقمند به تکنولوژی طرفدار شماره یک مایکروسافت

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا