مقایسهآموزشبررسیسخت‌افزار

رزولوشن QHD چیست و چه تفاوتی با Full HD دارد؟

QHD یک رزولوشن تصویر است که به احتمال زیاد در زمان تحقیق برای خرید یک مانیتور، لپتاپ یا حتی گوشی هوشمند با آن مواجه شده‌اید و برایتان سوال شده که چه تفاوتی با Full HD و رزولوشن‌های دیگر دارد.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=”۱۰۰”]

رزولوشن QHD پیکسل‌های بیشتری از HD و Full HD دارد

تفاوت رزولوشن QHD با qHD و WQHD چیست؟

[/box]

تفاوت رزولوشن QHD با HD یا Full HD یا 4K چیست؟ ما در مطلب امروز خود در مجله اینترنتی گوشی‌پلازامگ هر چیزی که درخصوص Quad HD باید بدانید را در اختیارتان قرار می‌دهیم و تمام تفاوت‌های آن با سایر رزولوشن‌های مطرح و شناخته شده را نیز شرح خواهیم داد. پس، بهتر است برای درک کامل این موضوع و آگاهی از آنچه که در این زمینه باید بدانید، تا انتهای این مطلب همچنان با ما همراه بمانید.

رزولوشن QHD پیکسل‌های بیشتری از HD و Full HD دارد

جای هیچ شک و بحثی در این نیست که رزولوشن، بخش جدایی ناپذیر هر نمایشگر یا صفحه‌ای است که هر تصویری با هر کیفیتی پخش می‌کند. در واقع، رزولوشن نشان می‌دهد که جدا از نوع پنل صفحه نمایش و یا اندازه آن، تصاویر یا متن‌ها چقدر شارپ یا باجزئیات نمایش داده شوند. برای افرادی که با واژه Resolution آشنایی ندارند و نمی‌دانند که نقش آن دقیقا چیست، باید توضیح دهیم که ابعاد نمایشگر را بر حسب پیکسل تعریف می‌کند و معمولا به صورت عرض × ارتفاع ذکر می‌شود.

تفاوت پنل‌های مختلف صفحه نمایش با یکدیگر چیست و بهترین پنل نمایشگر کدام است؟

به عنوان مثال، رزولوشن High Definition یا همان HD معروفی که قطعا اسم آن را شنیده‌اید، دارای ابعاد ۱۲۸۰ × ۷۲۰ پیکسل است. به همین ترتیب، رزولوشن‌های پرشمار دیگری نیز برای صفحه‌های نمایشگر وجود دارد که برخی از آن‌ها رایج‌تر از بقیه هستند و اسم آن‌ها را بیشتر شنیده‌ایم و برخی دیگر هم تقریبا برای اغلب کاربران عادی ناشناخته هستند و یا به دست فراموش سپرده شده‌اند و از رده خارج شده هستند.

همچنین بخوانید:

QHD که با اسم Quad HD نیز شناخته می‌شود، یکی از همین رزولوشن‌های نمایشگر است که در طی سال‌های اخیر زیاد اسم آن به گوشمان رسیده است. ابعاد آن ۲۵۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل و با نسبت تصویر ۱۶:۹ است و یک پله بالاتر از Full HD قرار دارد که دارای ابعاد ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ می‌باشد و یکی از شناخته‌شده‌ترین رزولوشن‌ها نیز به شمار می‌رود. اما QHD در سلسله مراتب یا طبقه بندی رزولوشن‌ها، پایین‌تر از UHD قرار می‌گیرد که با اسم Ultra HD نیز شناخته می‌شود و دارای ابعاد ۳۸۴۰ × ۲۱۶۰ پیکسل است. همچنین، گاهی اوقات QHD با اسم ۱۴۴۰p و یا 2K نیز شناخته می‌شود.

رزولوشن UHD یا Ultra HD چیست، چه ویژگی‌هایی دارد و تفاوت آن با 4K چیست؟

رزولوشن QHD چیست و چه تفاوتی با Full HD دارد؟

همانطور که از اسم QHD نیز می‌توان حدس زد، پیکسل‌های آن ۴ برابر بیشتر از HD است. پیکسل‌های اضافی بیشتری که در QHD وجود دارند، بدین معنی هستند که محتوای شارپ‌تر و پرجزئیات‌تری از HD و یا Full HD ارائه می‌کند. با این اوصاف، می‌توان چنین گفت که QHD معمولا می‌تواند برای صفحه نمایش‌های بزرگ که نیاز به پیکسل‌های بیشتری دارند تا مجعد به نظر برسند، ایده‌آل‌تر باشد. اما این موضوع، به هیچ وجه نتوانسته جلوی سازندگان و تولید کنندگان را بگیرد تا حتی در گوشی‌های هوشمند نیز آن را به کار نگیرند.

با این وجود، به احتمال زیاد اسم QHD را تا به حال در لپتاپ‌ها و مانیتورها بیشتر از گوشی‌های هوشمند شنیده‌اید. این رزولوشن، اگر در گوشی‌های هوشمند نیز تاکنون به کار برده شده باشد، فقط در گوشی‌های بسیار رده بالا و پرچمدار وجود داشته است.

تفاوت رزولوشن QHD با qHD و WQHD چیست؟

qHD شبیه به QHD به نظر می‌رسد و ممکن است با هم اشتباه گرفته شوند. اما qHD مخفف quarter HD است و به همین علت، از حرف q کوچک استفاده می‌کند. با این اوصاف، همانطور که احتمالا اکنون می‌توانید حدس بزنید، رزولوشن qHD به طور چشمگیری از QHD کم‌تر است. هیمنطور است! qHD دارای ابعاد ۹۶۰ × ۵۴۰ پیکسل می‌باشد که اختلاف بسیار زیادی با QHD دارد.

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، تعداد پیکسل‌های Quad HD چهار برابر بیشتر از HD است. اما تعداد پیکسل‌های quarter-HD یک چهارم HD نیست و اغلب مردم، این تصور اشتباه را دارند. در واقع، تعداد پیکسل‌های quarter-HD دقیقا یک چهارم Full HD است با نسبت تصویر ۱۶:۹. حدودا سال ۲۰۱۱ بود که رزولوشن qHD برجسته شد و تعداد زیادی از گوشی‌های هوشمند آن دوران هم از آن استفاده کردند. به عنوان مثال، گوشی‌هایی نظیر HTC Sensation یا Galaxy S4 mini و یا Microsoft Lumia ۵۳۵ برخی از مدل‌هایی بودند که از این رزولوشنِ جدید در نمایشگر خود استفاده می‌کردند.

اما به غیر از qHD که امروزه دیگر تقریبا از رده خارج شده است و دستگاهی از آن استفاده نمی‌کند، یک کلمه مشابه دیگر نیز برای رزولوشن‌ها وجود دارد که WQHD است که در برخی از لپتاپ‌ها، مانیتورها و حتی گوشی‌های موبایل هوشمند امروزی نیز مشاهده می‌شود. درمورد WQHD باید توضیح دهیم که مشابه QHD است و دارای ابعاد ۲۵۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل می‌باشد و تولید کنندگان گجت‌های دیجیتال، از این رو کلمه W را هم به آن اضافه کرده‌اند تا وجه‌ی صفحه عریض یا wide screen بودن این رزولوشن را نیز برجسته کنند.

همچنین، استفاده از کلمه WQHD می‌تواند باعث شود که QHD دیگر با qHD اشتباه گرفته نشود. کلمه دیگری که با QHD ارتباط پیدا می‌کند، Ultra wide QHD است که اغلب در نمایشگرهای اولترا واید به کار برده می‌شود و دارای ابعادی به اندازه ۳۴۴۰ × ۱۴۴۰ پیکسل با نسبت تصویر ۲۱:۹ می‌باشد.

رزولوشن Full HD بهتر است یا QHD یا UHD؟

رزولوشن QHD چیست و چه تفاوتی با Full HD دارد؟

اگر قصد دارید لپتاپ، مانیتور یا گوشی هوشمند جدیدی خریداری کنید و بین این همه اسم گیج کننده مانده‌اید و نمی‌دانید Full HD را باید انتخاب کنید یا QHD یا Ultra HD و کدام از بقیه بهتر است، باید توضیح دهیم که هر یک از این رزولوشن‌ها، دارای معایب و مزایای منحصر به فرد و خاص خودشان هستند. صد البته، هیچ شکی در این نیست که هرچقدر پیکسل بیشتری در صفحه نمایش وجود داشته باشد، در نهایت تصویر شارپ‌تر و پرجزئیات‌تری به شما ارائه خواهد شد.

اما تفاوتی که وجود دارد، این است که بسته به نوع کاربری شما، کاری که قصد دارید انجام دهید و همینطور اندازه صفحه نمایش شما، در اختیار داشتن وضوح یا شارپنس بیشتر که در رزولوشن‌های بالاتر ارائه می‌شود، ممکن است اصلا اهمیت نداشته باشد. برای جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم و شفاف سازی بیشتر در این رابطه، بهتر است یک مثال بزنیم تا این موضوع کاملا جا انداخته شود.

به عنوان مثال، حتی امروز هم با این همه پیشرفت و تکاملی که در صنعت موبایل ایجاد شده، رزولوشن Full HD برای یک گوشی موبایل هوشمند معمولی هنوز هم کاملا خوب است و اغلب کاربران (حتی کاربران نیمه حرفه‌ای) حتی متوجه تفاوت بین یک نمایشگر QHD و Full HD در یک گوشی موبایل هم نمی‌شوند و استفاده از چنین رزولوشنی عملا کارایی چندان زیادی به غیر از صرف هزینه و منابع بیهوده ندارد. علاوه بر این، نمایشگرهای QHD مصرف باتری بیشتری هم از نمایشگرهای Full HD دارند و به همین علت، ممکن است باتری گوشی را سریع‌تر تخلیه کنند.

اما درمورد لپتاپ‌ها، این موضوع تفاوت دارد و داشتن یک نمایشگر QHD می‌تواند خوب باشد. در یک لپتاپ، نمایشگر QHD باعث می‌شود که همه چیز شارپ‌تر به نظر برسد و اگر کار ادیت فیلم و عکس انجام می‌دهید، گیمر هستید و یا فیلم‌های زیادی در Netflix و جاهای دیگر تماشا می‌کنید، قطعا از وجود پیکسل‌های بیشتر در نمایشگر خود لذت خواهید برد. صد البته، نگرانی‌هایی که درمورد مصرف باتری در نمایشگرهای QHD وجود دارد، در اینجا نیز کاملا صدق می‌کنند و همچنین، قیمت بالاتر آن‌ها نیز مطرح است، اما در نهایت، به نظر من ارزشش را دارد.

وجود رزولوشن QHD در مانیتورها هم ایده خوبی است. این رزولوشنِ پرطرفدار، می‌تواند به بهترین شکل ممکن اختلاف و تفاوتی که بین Full HD و UHD وجود دارد را جبران کند و حد وسط بسیار خوبی بین آن‌هاست. در نتیجه، مزیت بزرگ و ارزشمندی که به دست می‌آورد، این است که تصویر شارپ‌تر و واضح‌تری از یک نمایشگر Full HD در اختیار کاربران قرار می‌دهد و در عین حال، آن‌ها را از پرداخت هزینه سنگین خرید یک نمایشگر با تصویر UHD بی‌نیاز می‌کند.

علاوه بر این، موضوع دیگری که وجود دارد، این است که اگر به سراغ خرید یک مانیتور UHD بروید، به داشتن سخت افزار قدرتمندی هم نیاز پیدا خواهید کرد تا بتوانید از آن استفاده مفید و موثری داشته باشید و در تجربه‌ی گیمینگ، ادیت فیلم و عکس یا هر کاربردی دیگری که دارید، از آن حداکثر لذت را ببرید.

صد البته، اگر منابع مالی کافی داشته باشید و از سخت افزار قدرتمندی نیز استفاده کنید، تهیه و تجربه‌ی کار با یک مانیتور UHD نه تنها باعث می‌شود همه‌ی محتویات بصری پرجزئیات‌تر و چشم نوازتر به نظر برسند، بلکه ستاپ مدرن‌تر و لوکس‌تری هم برای شما به وجود خواهد آورد.

منبع
howtogeek

عرفان رحیمی صادق

نزدیک به ۸ ساله که کار تولید محتوا رو به عنوان علاقه دنبال می‌کنم و زمینه کاری مورد علاقه خودم رو هم فناوری انتخاب کردم. تماشای فیلم و سریال و گاهی هم گیم، سرگرمی‌های بنده است D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا