اخبار فناوریسایر

وای فای 7 چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

معرفی وای فای 7، سرعت و زمان در دسترس قرار گرفتن آن!

اگرچه وای فای 6E هنوز در آغاز سال 2022 در اوج قرار دارد و هم چنان نیز در حال پیشرفت است، توسعه سرعت انتقال استاندارد  وای فای 7 در آینده ای نزدیک ممکن است کابل های اترنت را منسوخ کند. در این مقاله قصد داریم نگاهی به مشخصات فناوری جدید وای فای 7 و  آن چه به کاربران خود وعده می دهد بیاندازیم.

بسیاری از ما به طور معمول توجه چندانی به تجهیزات شبکه خانگی خود نمی کنیم و آن ها را ارتقا نمی دهیم. بگذارید با یک مثال به این موضوع بپردازیم: اولین مودم های وای فای 6 در سال ۲۰۱۹ تولید و به بازار عرضه شدند، اما به احتمال زیاد بسیاری از کاربران هنوز از این مودم ها استفاده نکرده اند و هم چنان از مودم قدیمی خود استفاده می کنند. نرخ استفاده از تکنولوژی جدید و تجهیزات جدید شبکه چندان قابل توجه نیست، اما با این وجود این صنعت در حال آماده شدن برای معرفی وای فای 7، نسل بعدی فناوری شبکه های بی سیم است.

[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=”100%”]

فهرست مطالب

وای فای 7 چیست؟ سرعت آن چقدر است؟

چه نکات قابل توجه دیگری در رابطه با فناوری وای فای 7 وجود دارد؟

چرا به وای فای 7 نیاز داریم؟

چه زمان می توانیم به وای فای 7 دسترسی داشته باشیم؟

[/box]

وای فای 7 چیست؟ سرعت آن چقدر است؟

وای فای 7 چیست و سرعت آن چقدر است

فناوری وای فای 7 یک مشخصه جدید برای دستگاه های وای فای است که هنوز در دست توسعه قرار دارد و احتمالا نسخه بعدی شبکه بی سیم می باشد. در حال حاضر این شبکه وای فای تنها با نام فنی آن که IEEE 802.11be می باشد شناخته می شود که طرح آن در ماه می 2021 منتشر شده و هنوز توسط FCC به تایید نهایی نرسیده است.

برجسته ترین و قابل توجه ترین ویژگی وای فای 7 این است که ممکن است اتصالات اترنت سیمی را برای گروه خاصی از کاربران خانگی و حرفه ای منسوخ کند. طبق تئوری های ارائه شده وای فای 7 قادر است به ازای هر نقطه دسترسی (Access point) از پهنای باندی تا 30 گیگابیت بر ثانیه (Gbps) پشتیبانی کند که بیش از 3 برابر حداکثر سرعت 9.6 گیگابیت بر ثانیه در وای فای 6 (که با نام فنی802.11ax نیز شناخته می شود) ، می باشد. توسعه دهندگان طرح پیش نویس اولیه، این وای فای را EHT به معنی «بازده بسیار بالا»  نام گذاری کرده اند.

در حال حاضر، فناوری اترنت سیمی معمولی از حداکثر سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه (10GBASE-T) برخوردار است، هرچند که این سرعت در حال حاضر عملا در دستگاه های مصرف کننده وجود ندارد. هم چنین با وجود این که امروزه سرعت های بالاتر (مانند ترابیت اترنت) نیز در مراکز و سازمان های تخصصی مانند مراکز داده وجود دارد، رسیدن آن ها به شبکه های خانگی یا کسب و کارها بسیار دور از انتظار به نظر می رسد (اگر هرگز چنین اتفاقی بیافتد). بنابراین برای کاربران کنونی اترنت گیگابیتی و 10 گیگابیتی، وای فای 7 اتفاق خوبی است که می تواند در شرایطی مطلوب نیاز به اتصالات سیمی را از بین ببرد.

بیشتر بخوانید

چه نکات قابل توجه دیگری در رابطه با فناوری وای فای 7 وجود دارد؟

جدا از پتانسیل های تئوری سرعت فوق العاده وای فای 7، کمپانی Wi-Fi Alliance قصد دارد پیشرفت های قابل توجه دیگری را در استاندارد های این وای فای لحاظ کند. در بخش زیر به تعداد انگشت شماری از این پیشرفت ها خواهیم پرداخت:

همسازی با قبل یا Backward Compatibility: مشخصات طرح پیش نویس اولیه وای فای 7 ادعا می کند که این وای فای در باندهای 2.4 گیگاهرتز، 5 گیگاهرتز و 6 گیگاهرتز با دستگاه های قدیمی تر نیز سازگار است، به این معنی که برای اتصال به یک مودم فعال وای فای 7 به دستگاه‌ ها یا سخت‌ افزار کاملاً جدید نیاز نخواهید داشت.

باند 6 گیگاهرتز: 6 گیگاهرتز: استفاده کامل از “باند 6 گیگاهرتز” جدید (در واقع 5.925 – 7.125 گیگاهرتز)، که برای اولین بار در وای فای 6E از آن پشتیبانی شده است. باند 6 گیگاهرتز در حال حاضر فقط توسط برنامه های وای فای اشغال شده است (اگرچه این موضوع ممکن است تغییر کند)، و استفاده از آن باعث تداخل بسیار کمتری نسبت به باندهای 2.4 گیگاهرتز یا 5 گیگاهرتز می شود.

تاخیر کم تر: هدف طراح اولیه وای فای 7 «تأخیر کم تر و قابلیت اطمینان بیش تر» برای شبکه‌های حساس به زمان (TSN) که برای رایانش ابری (و بازی‌های ابری) ضروری هستند، می باشد. هم چنین این موضوع یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین ملزومات برای جایگزینی اتصالات اترنت سیمی است.

MLO یا Multi-Link Operation: وای فای 7 عملیات مولتی لینک یا چند پیوندی (MLO) را با متعادل‌ سازی بار و تجمیع ارائه می‌ دهد که چندین کانال را در فرکانس‌های مختلف ترکیب می‌ کند تا عملکرد بهتری را به کاربر ارائه دهد. این بدان معناست که یک مودم وای فای 7 می تواند از تمام باند ها و کانال های موجود به صورت پویا به منظور افزایش سرعت اتصالات یا جهت جلوگیری از باند های با تداخل زیاد استفاده کند.

ارتقا و پیشرفت هایی نسبت به استاندارد 802.11ax: طبق مشخصات طرح پیش نویس اولیه، وای فای 7 همان فناوری وای فای 6 را همراه با پیشرفت هایی قابل لمس مانند عرض کانال 320 مگاهرتز (نسبت به 160 مگاهرتز در وای‌ فای 6)، که امکان اتصال سریع‌ تر را فراهم می کند و هم چنین فناوری مدولاسیون دامنه تربیعی (QAM) 4096 که اجازه می دهد داده های بیشتری در هر هرتز جای داده شود، ارائه می کند.

چرا به وای فای 7 نیاز داریم؟

چرا به وای فای 7 نیاز داریم؟

به احتمال بسیار زیاد درصد بسیاری از ما هنوز هم از مودم های محدود به وای فای 5 استفاده می کنیم که می توان گفت استاندارد آن مربوط به یک دهه اخیر می باشد. با وجود این که وای فای 6 و وای فای 6E استانداردهای بسیار جدیدتری هستند اما هنوز موفق نشده اند راه خود را به طیف وسیعی از دستگاه های کاربران باز کنند (به استثنای گوشی های هوشمند پرچمدار). اکنون سوالی که ممکن است برای بسیاری از ما به وجود بیاید این است که چرا صنعت شبکه تا این حد به دنبال ارتقاء فناوری وای فای به نسل بعدی می باشد؟

پاسخ به این سوال ساده است، به این دلیل که امروزه ما شاهد نوآوری های بسیاری در عرصه های مختلف هستیم که ممکن است بتوانند از این بهبود عملکرد در شبکه های بی سیم در سال های آینده بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید

اگرچه مباحثی مانند ویدیو کنفرانس و اینترنت اشیا (IoT) امروزه نسبتا جدید محسوب می شوند، اما به نظر می رسد که محبوبیت آن ها در حال افزایش است و در سال های آینده این محبوبیت دو چندان خواهد شد. این امر به ویژه در بخش های سازمانی بسیار بیش تر صدق می کند، جایی که دستگاه های صنعتی مرتبط با اینترنت اشیا، مانند سنسورها و تجهیزات نظارتی، قادر خواهند بود به سادگی محدودیت های استانداردهای موجود برای وای فای را مورد آزمایش قرار دهند.

با این وجود امروزه بسیاری از کاربران خانگی نیز از محصولاتی نظیر بلندگوهای هوشمند، لامپ های هوشمند و هزاران دستگاه خانگی هوشمند دیگر استفاده می کنند که این دستگاه های می توانند به اینترنت متصل شوند. برای مثال جالب است بدانید که بسیاری از دستگاه های قهوه نیز می توانند به اینترنت متصل شوند.

با توجه به این موارد، ظرفیت افزایش یافته وای فای 7، تاخیر کم تر و بهبود قابلیت های مدیریت تداخل سیگنال، وای فای 7 را برای این موارد به گزینه ای ایده آل تبدیل می کند. البته ممکن است کاربران خانگی از وای فای 7 بهره چندانی نبرند اما این فناوری برای کاربران علاقمند به واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و بازی های آنلاین بسیار کاربردی و مزایای آن بسیار قابل لمس خواهد بود.

چه زمان می توانیم به وای فای 7 دسترسی داشته باشیم؟

زمان دسترسی به وای فای 7

طبق انتشار اخباری از مدیاتک انتظار می رود محصولات وای فای 7 در سال 2023 وارد بازار شوند و بر اساس یک مقاله منتشر شده در IEEE Spectrum سال 2024 به عنوان تاریخ احتمالی در دسترس قرار گرفتن تکنولوژی وای فای 7 در نظر گرفته شده است.

البته این تاریخ ها احتمالی هستند و می توان آن ها را این گونه در نظر گرفت که در بین سال های 2023 تا 2024 کار بر روی این فناوری به پایان می رسد و شاید حتی پس از آن نیز نیاز باشد تا 1 یا 2 سال دیگر نیز برای تصویب اصلی این طرح به انتظار بنشینید.

علاوه بر این ها، با وجود این که چیزی حدود یک سال از نهایی شدن وای فای 6 می گذرد، بسیاری از کشورها هنوز هم مجوز استفاده از بازه 6 گیگاهرتز (GHz) را برای استفاده عمومی دریافت نکرده اند. بنابراین در این حین می توانید مودم هایی که از وای فای 6 (یا وای فای 6E) پشتیبانی می کنند را تهیه کنید که می توان به جرعت گفت در مقایسه با استانداردهای وای فای قبلی دارای عملکرد چشم گیری است.

در نهایت می توان گفت که زمانی وای فای 7 می تواند به صورت جدی در دسترس کاربران قرار بگیرد که شاهد پذیرش استانداردهای فعلی در میان کاربران باشیم.

امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. در صوت داشتن هرگونه سوال، نظر، انتقاد و یا پیشنهاد می توانید با ما از طریق بخش نظرات سایت در ارتباط باشید. از این که با ما در گوشی پلازامگ همراه هستید متشکریم!

بیشتر بخوانید

فرانک محبتی

کارشناس نرم افزار. علاقمند به برنامه نویسی، سئو، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ و کلا دنیای تکنولوژی :) سرگرمی هام هم هر وقتی که پیدا کنم فیلم و سریال و گاهاً هم کتاب D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا