آموزش

حل مشکل استارتاپ کند یا دیر بالا آمدن ویندوز ۱۱

ویندوز ۱۱ به عنوان یک سیستم عامل بسیار سریع به بازار عرضه شده است، اما هم چنان می تواند مانند نسخه های قبلی خود با سرعت استارت آپ کند مواجه شود. در این مقاله به نحوه حل مشکل استارتاپ کند یا دیر بالا آمدن ویندوز ۱۱ خواهیم پرداخت.

ویندوز ۱۱ با مدیریت حافظه و منابع سخت افزاری بهبود یافته، از نسخه های قبلی ویندوز بسیار سریع تر و کارآمد تر است. با این حال، مانند تمامی نسخه‌ های دیگر سیستم‌ عامل‌ ویندوز که با مشکل استارتاپ کند مواجه بودند، این ویندوز نیز از این قائده مستثنی نیست و می تواند هنگام لود با مشکلاتی مواجه شود.

صبر کردن برای بالا آمدن ویندوز می تواند به مرور کمی خسته کننده شود، اما شما می‌ توانید از طریق تغییر چند مورد از تنظیمات به بهبود سرعت این فرایند کمک کنید. در این مقاله چند مورد عیب یابی را برای کمک به حل مشکل استارتاپ کند یا دیر بالا آمدن ویندوز ۱۱ برای شما به صورت فهرست آماده کرده ایم.

دلایل رایج برای دیر بالا آمدن ویندوز عبارتند از:

  • وضعیت برنامه های استارتاپ ویندوز.
  • مشکلات مربوط به سیستم فایل ها و نصب ویندوز.
  • به روز رسانی بد ویندوز.
  • استفاده از هارد دیسک معمولی به جای SSD به عنوان درایو بوت ویندوز.

خوشبختانه، برای بهبود زمان استارتاپ ویندوز ۱۱، می‌ توانید با تغییر چند مورد از تنظیمات در کامپیوتر خود این کار را انجام هید. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع می پردازیم.

[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=”100%”]

دسترسی سریع

برنامه‌ های استارتاپ که سرعت کامپیوتر شما را کاهش می‌ دهند غیرفعال کنید

انجام یک Clean Boot 

به روز رسانی ویندوز

حالت Fast Startup Mode ویندوز را فعال کنید

انجام یک in-place upgrade یا ارتقاء درون سیستمی در ویندوز ۱۱

ارتقاء درایو بوت ویندوز به یک حافظه SSD

حل مشکل استارتاپ کند یا دیر بالا آمدن ویندوز ۱۱

[/box]

برنامه‌ های استارتاپ که سرعت کامپیوتر شما را کاهش می‌ دهند غیرفعال کنید

غیر فعال کردن برنامه های استارتاپ

هنگامی که یک برنامه جدید را نصب می کنید، ممکن است پیکربندی آن برنامه به گونه ای باشد که به صورت خود کار هنگام روشن شدن دستگاه شروع به کار کند. با توجه به این که چندین برنامه به طور همزمان سعی در راه اندازی دارند، ممکن است سیستم شما به دلیل بار زیاد این برنامه ها در بالا آمدن سریع دچار مشکل شود و در نتیجه قادر به بالا آمدن و استارتاپ سریع نباشد.

خوشبختانه، ویندوز ۱۱ این دسترسی را به شما می‌ دهد تا برنامه‌ های استارتاپ ویندوز را به سادگی و سریعا از پنل Settings جدید آن غیرفعال کنید.

علاوه بر این، می توانید از روش همیشگی و ساده ی Task Manager نیز برای غیر فعال کردن برنامه های استارتاپ ویندوز استفاده کنید.

به منظور غیرفعال کردن راه اندازی خودکار برنامه ها در ویندوز ۱۱ با استفاده از «Task Manager» مراحل زیر را دنبال کنید:

۱. بر روی دکمه «Start» کلیک راست کنید تا منوی «WinX» باز شود و از این منو «Task Manager» را انتخاب کنید. هم چنین می توانید از ترکیب کلید های میانبر «Win + X» برای دسترسی به منو «Task Manager» استفاده کنید.

۲. در پنجره «Task Manager»، سربرگ «Startup» را باز کنید.

۳. هر موردی را که قصد غیر فعال کردن آن را دارید انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه «Disable» کلیک کنید.

۴. پنجره ی «Task Manager» را ببندید. ییک بار سیستم خود را ریستارت کنید و بررسی کنید که آیا در سرعت بالا آمدن ویندوز دستگاه شما هیچ گونه پیشرفتی حاصل شده است یا خیر.

توجه داشته باشید که برخی از این برنامه‌ های استارتاپ ممکن است پنهان باشند و در زیر سربرگ startup ظاهر نشوند. برای غیرفعال کردن چنین برنامه‌ هایی، تنظیمات خود برنامه مربوطه را بررسی کنید و راه اندازی آن برنامه هنگام استارتاپ ویندوز را غیرفعال کنید.

انجام یک Clean Boot برای ویندوز

انجام clean boot برای افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز

ابتدا بیایید به این سوال بپردازیم که اصلا «Clean Boot» چیست و چه زمانی به انجام آن نیاز است؟

زمانی که شما سیستم خود را روشن می کنید، هنگام بالا آمدن ویندوز، در پشت صحنه علاوه بر لود شدن سیستم فایل ها یک سری سرویس ها و برنامه های اضافی نیز شروع به کار می کنند.

هنگامی که یک «Clean Boot» انجام می دهید، ویندوز شما با حداقل تعداد از مجموعه ای از درایور ها و برنامه های استارتاپ شروع به کار می کند و تمام سرویس ها و برنامه های اضافی و غیر ضروری را غیرفعال می کند. این کار برای تعیین این که آیا یک برنامه پس زمینه اضافه با عملکرد های سیستم شما تداخل دارد یا خیر به شما کمک زیادی می کند.

به طور مشابه، یک فرایند «Clean Boot» می‌ تواند به شما کمک کند تا تشخیص دهید که آیا برنامه‌ های پس‌ زمینه بوده اند که باعث ایجاد مشکل استارتاپ کند یا دیر بالا آمدن ویندوز ۱۱ شما شده اند یا خیر.

برای انجام یک فرایند «Clean Boot»  لازم است مراحل زیر را دنبال کنید:

۱. پنجره ی Run» را با فشردن کلید های «Win + R» از صفحه کلید باز کنید.

۲. عبارت «msconfig.msc» (اگر با ارور مواچه شدید فقط msconfig را تایپ کنید) را در کادر «Run» تایپ کنید و روی «OK» کلیک کنید تا تنظیمات «System Configuration» باز شود.

۳. زمانی که پنجره ی ابزار «System Configuration» باز شد، روی تب «Services» کلیک کنید.

۴. سپس، تیک کنار کادر «Hide all Microsoft services» که در پایین سمت چپ پنجره قرار دارد را فعال کنید.

۵. سپس روی دکمه «Disable all» کلیک کنید.

۶. سپس تب «Startup» را باز کرده و بر روی «Open Task Manager» کلیک کنید.

۷. در تب «Startup»، هر موردی که می خواهید غیر فعال کنید را انتخاب کرده و روی دکمه «Disable» کلیک کنید.

۸. پنجره ی «Task Manager» را ببندید.

۹. در پنجره «System Configuration»، روی OK» کلیک کنید و سپس کامپیوتر خود را ریستارت کنید.

اگر در محیط Clean Boot متوجه بهبود در زمان بالا آمدن ویندوز ۱۱ خود می شوید،  به دنبال برنامه‌ های استارتاپی بگردید که رایانه شما را دچار مشکل کرده اند. برای شناسایی برنامه مشکل ساز، تمام سرویس ها و بررنامه های اضافه را فعال کنید و Clean Boot را در تنظیمات «System Configuration» غیر فعال کنید. کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید و تمام برنامه هایی را که در هنگام بالا آمدن ویندوز اجرا می شوند را یادداشت کنید. هر یک از برنامه ها را به صورت تک به تک غیرفعال کنید تا برنامه مخرب را شناسایی و حذف کنید.

بیشتر بخوانید

به روز رسانی ویندوز

به روز رسانی ویندوز ۱۱

مایکروسافت تمایل دارد برای این که کابران را مجاب کند تا کامپیوتر خود را به آخرین نسخه ویندوز به روز کنند، سیستم آن ها را با باگ هایی مواجه کند. اگرچه ممکن است این موضوع آزار دهنده به نظر برسد، اما در نظر داشته باشید که به‌ روزرسانی‌ های جدیدتر معمولاً شامل بهبود عملکرد و رفع اشکالات موجود هستند و در نهایت برای بهبود کلی وضعیت سیستم شما منتشر می شوند.

اگر در حال حاضر از نسخه قدیمی تری از ویندوز ۱۱ استفاده می کنید، از آن جایی که مایکروسافت باگ ها و اشکالات اولیه را از طریق به روز رسانی ها برطرف می کند و به روز رسانی های جدید تر اغلب می توانند به بهبود عملکرد ویندوز کمک کنند بهتر است ویندوز خود را به آخرین نسخه به روز رسانی کنید.

برای  به روز رسانی ویندوز ۱۱ خود مراحل زیر را دنبال کنید:

۱. کلید های «Win + I» را فشار دهید تا صفحه ی «Settings» باز شود.

۲. در پنجره «Settings» ، تب «Windows Update» را که در پنل سمت چپ صفحه قرار دارد باز کنید.

۳. روی دکمه «Check for updates» کلیک کنید و منتظر بمانید تا ویندوز به‌ روزرسانی‌ های جدید و دریافت نشده (pending) را اسکن کند.

۴. روی دکمه دانلود «Download and install» کلیک کنید. پس از نصب به‌ روزرسانی، کامپیوتر خود را ریستارت کنید و بررسی کنید که آیا در زمان بالا آمدن ویندوزتان پیشرفتی حاصل شده یا خیر.

البته ، گفته می شود گاهی اوقات، به‌ روز رسانی‌ های ویندوز ممکن است باگ هایی داشته باشند و بیش تر از آن که تنظیماتی را بهبود ببخشند، آن ها را خراب کنند. اگر فکر می‌ کنید که به‌ روز رسانی‌های ویندوزی که به تازگی نصب کرده اید دلیل مشکلات استارتاپ کند یا دیر بالا آمدن ویندوز ۱۱ شما هستند، بد نیست برای رفع این مشکل، انجام یک in-place upgrade یا ارتقاء درون  سیستمی را امتحان کنید.

حالت Fast Startup Mode ویندوز را فعال کنید

حالت fast startup ویندوز ۱۱

قابلیت Fast Startup ویندوز باعث می شود تا سرعت بالا آمدن ویندوز پس از یک بار خاموش شدن، بالاتر برود. این حالت ترکیبی بین خاموش شدن کامل و hibernation است.

این حالت زمانی که فعال است، کارهای شما را ذخیره نمی‌ کند و برنامه‌ های در حال اجرا را نمی‌ بندد، اما سیستم‌ عامل به حالت Hibernation می‌ رود و در نتیجه به سیستم کمک می کند زمان استارتاپ سریع تری را تجربه کند.

در سیستم های سازگار با قابلیت hibernation، حالت Fast Startup به طور پیش فرض فعال است. حال اگر این قابلیت را غیرفعال کرده باشید، در این جا به توضیح نحوه فعال کردن مجدد این قابلیت کاربردی پرداخته ایم:

۱. کادر «Run» را با فشردن همزمان کلید های «Win+R» باز کنید.

۲. کلمه «control» را در کادر «Run» تایپ کرده و روی «OK» کلیک کنید تا «Control Panel» باز شود.

۳. سپس، به آدرس «System and Security > Power Options» بروید.

۴. در پنل سمت چپ صفحه روی گزینه «Choose what the power buttons do» کلیک کنید.

۵. روی «Change settings that are currently unavailable» کلیک کنید.

۶. در قسمت «Shutdown settings»، گزینه «Turn on fast startup» را مشاهده می کنید. تیک کنار این گزینه را فعال کنید.

۷. روی دکمه «Save changes» کلیک کنید. رایانه خود را ریستارت کنید و سرعت بالا آمدن و استارتاپ ویندوز خود را بررسی کنید.

[box type=”note” align=”alignright” class=”” width=””] توجه داشته باشید که روش Fast Startup هم خالی از مشکل نیست. این روش می تواند با فایل های تصاویر دیسک رمزگذاری شده تداخل کند، خاموش شدن های معمولی سیستم را نادیده بگیرد و در صورت بوت دوگانه، درایو بوت را قفل کرده و آن را از دسترس خارج کند. اگر فکر می کنید این موارد برای شما مشکلات دیگری ایجاد می کنند، بهتر است حالت Fast Startup را غیرفعال کنید. [/box]

بیشتر بخوانید

انجام یک in-place upgrade یا ارتقاء درون سیستمی در ویندوز ۱۱

in-place upgrade windows 11

شما می توانید مشکل استارتاپ کند یا دیر بالا آمدن در ویندوز ۱۱ را با انجام یک ارتقاء درون سیستمی یا in-place upgrade برطرف کنید. ارتقاء درون سیستمی به معنی نصب مجدد سیستم عامل ویندوز بدون پاک شدن فایل ها یا برنامه های شما است.

در حالی که حالت ایده آل و توصیه شده یک نصب مجدد کامل و به اصطلاح یک نصب تمیز است، اما اگر نمی توانید با دردسر راه اندازی مجدد سیستم خود از صفر کنار بیایید روش ارتقاء درون سیستمی هم می تواند به خوبی جواب گوی مشکلاتتان باشد.

برای انجام یک ارتقاء درون سیستمی در ویندوز ۱۱ به صورت زیر عمل کنید:

۱. به صفحه ی دانلود ویندوز ۱۱ در مایکروسافت بروید.

۲. به سمت پایین صفحه اسکرول کنید و به بخش «Windows 11 Disk Image» (بخش ISO) بروید.

۳. روی منوی کشویی کلیک کنید و «Windows 11» را انتخاب کنید.

۴. برای ادامه روی دکمه «Download» کلیک کنید.

۵. در قسمت انتخاب زبان محصول «Select the product language» ، روی منوی کشویی کلیک کنید و گزینه «English» یا زبان دلخواه خود را انتخاب کنید.

۶. بر روی «Confirm» کلیک کنید.

۷. برای دانلود فایل «ISO» ویندوز ۱۱ بر روی دکمه « 64-bit Download » کلیک کنید.

۸. پس از اتمام دانلود، روی فایل «Windows_ISO.iso» کلیک راست کرده و گزینه «Mount» را انتخاب کنید.

mount فایل iso ویندوز ۱۱

۹. سپس روی فایل «exe» دوبار کلیک کنید تا «Windows 11 Setup» اجرا شود.

۱۰. در پنجره «setup» ، روی «Change how Setup downloads updates» کلیک کنید.

۱۱. اگر از اتصال اینترنت پایداری استفاده نمی کنید یا این که پهنای باند کمی دارید، گزینه «Not right now» را انتخاب کنید. اگر این طور نیست و اتصال اینترنت و پهنای باند اینترنتتان مشکلی ندارند، آن را روی همان حالت پیش فرض (recommended) باقی بگذارید.

۱۲. روی Next کلیک کنید و سپس روی «Accept» کلیک کنید.

۱۳. اطمینان حاصل کنید که گزینه «Keep personal files and apps» به همراه یک علامت تیک در کنار آن در صفحه Ready to» «install  نشان داده می‌شود.

۱۴. برای شروع فرآیند ارتقا، روی «Install» کلیک کنید. زمان تکمیل این فرایند بسته به سخت افزار شما مدتی طول خواهد کشید.

۱۵. پس از تکمیل فرایند ارتقا، بررسی کنید که آیا مشکل استارتاپ کند دیر بالا آمدن ویندوز ۱۱ شما حل شده است یا خیر.

ارتقاء درایو بوت ویندوز به یک حافظه SSD

حل مشکل دیر بالا آمدن ویندوز ۱۱

گاهی اوقات، مشکل استارتاپ کند یا دیر بالا آمدن ویندوز معمولاً به دلیل کمبود ها  یا مشکلات سخت افزاری دستگاه شما است. اکثر لپ‌ تاپ‌ های مدرن دارای یک درایو بوت «NVMe SSD» هستند تا به بهبود عملکرد سیستم کمک کنند. این موضوع بسیار مهمی است که امروزه هنگام خرید یک سیستم باید حتما به آن توجه کرد. با این حال، اگر دستگاهی با یک هارد دیسک HDD به عنوان درایو بوت سیستم خود خریداری کرده اید، اکنون زمان آن رسیده است که آن را ارتقا دهید.

اگرچه ممکن است ارتقا به SSD یک کار هزینه بر و گران به نظر برسد ، اما باید توجه داشته باشید که حافظه های SSD می توانند زمان بوت شدن سیستم شما را حتی به چند ثانیه هم کاهش دهند و در عین حال سرعت بارگذاری برنامه ها را نیز بسیار بهینه کنند.

حل مشکل استارتاپ کند یا دیر بالا آمدن ویندوز ۱۱

مشکلات استارتاپ کند یا دیر بالا آمدن ویندوز در دستگاه های مجهز به SSD موردی نسبتاً نادر است. با این حال، گاهی اوقات به‌ روز رسانی‌ های بد ویندوز، خرابی فایل‌ ها و بسیاری زائدافزار با دسترسی استارتاپ می‌تواند منابع سیستم شما را تحت تأثیر قرار دهد و در نتیجه به مشکل استارتاپ کند یا دیر بالا آمدن ویندوز منجر شود.

مراحل عیب یابی ذکر شده در این مقاله را به دقت دنبال کنید تا مشکل دیر بالا آمدن ویندوز ۱۱ دستگاه خود را برطرف کنید. هم چنین، پیکربندی سیستم خود را بررسی کنید تا مشخص کنید آیا ممکن است ارتقای سخت افزار بتواند مشکل بالا آمدن کند و عملکرد سیستم را برطرف کند یا خیر.

بیشتر بخوانید

فرانک محبتی

کارشناس نرم افزار. علاقمند به برنامه نویسی، سئو، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ و کلا دنیای تکنولوژی :) سرگرمی هام هم هر وقتی که پیدا کنم فیلم و سریال و گاهاً هم کتاب D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا