آموزش

اجرای برنامه های اندروید در ویندوز 11 یا کروم او‌ اس؟!

کدام سیستم عامل برای برنامه های اندروید مناسب تر است؟

یکی از جذاب ترین ویژگی های ویندوز 11 پشتیبانی از اجرای برنامه های اندروید است. با این حال، ویندوز 11 اولین سیستم عامل دسکتاپ نیست که از این ویژگی برخوردار است. سیستم عامل کروم سال‌ ها است که از برنامه گوگل پلی استور برای اجرای برنامه های اندروید برخوردار است . با این حال، سوال این است که کدام سیستم عامل برای اجرای برنامه های اندروید بهتر است، ویندوز 11 یا کروم او اس؟

اگر بخواهیم از لحاظ فنی به موضوع نگاه کنیم ویندوز ۱۱ حتی اولین نسخه از ویندوز نیست که می تواند برنامه های اندروید را اجرا کند. مدتی می شود که شبیه سازهایی مانند Bluestacks این امکان را برای اجرای برنامه های اندروید روی ویندوز فراهم کرده اند. با این حال، پیاده‌ سازی این ویژگی در ویندوز ۱۱ بسیار جذاب تر بوده  و می توان گفت تقریبا شبیه به عملکرد سیستم عامل کروم او اس/ chromeOS می باشد. در این مقاله به مقایسه ی کوتاهی از این دو سیستم عامل در اجرای برنامه های اندروید خواهیم پرداخت.

[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=”100%”]

دسترسی سریع

نحوه کار اجرای برنامه های اندروید در ویندوز 11 و کروم او‌ اس

اپ استور آمازون در مقابل گوگل پلی استور

Sideloade کردن یا بارگیری جانبی برنامه های اندروید

[/box]

نحوه اجرای برنامه های اندروید در ویندوز 11 و کروم او‌ اس

اتفاقات زیادی در پشت صحنه در جریان است تا به برنامه‌ های اندروید اجازه دهد بر روی ویندوز و کروم او اس اجرا شوند. به هر حال هرچه باشد این اپ ها تا کنون برای سیستم عامل های دیگر طراحی نشده اند. حال سوال این است که ویندوز 11 و کروم اواس چگونه این کار را انجام می دهند؟

ویندوز ۱۱ از فناوری Intel Bridge Technology (IBT) برای  اجرای بنامه های اندرویدی استفاده می کند. IBT یکی از پیشرفته‌ ترین فناوری های اینتل بوده و یکی از ویژگی‌ هایی است که با ویندوز ۱۱ ادغام می‌ شود. Intel Bridge Technology اصطلاحا “یک پسا کامپایلر” زمان اجرا می باشد که به برنامه‌ های موبایل اجازه می‌ دهد تا به راحتی بر روی دستگاه‌های مبتنی بر معماری x86 اجرا شوند. در اصل، یک کامپایلر به رایانه شما می گوید که چگونه از کد موجود در برنامه استفاده کند. یک پسا کامپایلر آن کد را می گیرد و آن را ترجمه می کند.

بنابراین اتفاقی که می افتد این است که برنامه های اندروید با تمام چیزهایی که برای اجرا شدن در ویندوز ۱۱ نیاز دارند دوباره  توسط IBT کامپایل می شوند. در اصل، این فرایند نیز هنوز نوعی شبیه سازی محسوب می شود، اما تجربه بسیار بهتری را برای کاربر به ارمغان می آورد.

در سیستم عامل کروم او‌ اس همه چیز تا حدودی ساده تر است. سیستم عامل کروم او‌ اس و اندروید هر دو بر اساس هسته لینوکس هستند. Android Runtime عمیقاً با سیستم عامل کروم ادغام شده است. این همان چیزی است که کد برنامه اندروید را به دستورالعمل های محلی و قابل درک برای سیستم عامل کروم ترجمه می کند.

کروم او اس اساسا دارای یک محیط اندروید کامل است که در یک container یا پکیج جداگانه اجرا می شود. برنامه‌ های اندروید از بقیه سیستم‌عامل جدا شده‌ اند (در ویندوز ۱۱ نیز به همین صورت است). اما در سیستم عامل کروم  این ویژگی در حقیقت یک شبیه سازی نیست. می توان به سادگی گفت که بر روی دستگاه های کروم بوک دو سیستم عامل وجود دارد.

بیشتر بخوانید

اپ استور آمازون در برابر گوگل پلی استور

اپ استور آمازون و گوگل پلی استور

برای مصرف کنندگان و کاربران، در حقیقت تنها یک تفاوت عمده بین برنامه های اندروید در ویندوز 11 و کروم او اس وجود دارد. آن تفاوت هم این است که شما برنامه های اندروید در ویندوز 11 را از اپ استور آمازون نصب می کنید، در حالی که سیستم عامل کروم او اس از گوگل پلی استور برخوردار است و شما می توانید برنامه ها را از گوگل پلی دریافت و نصب نمایید.

بعد از گوگل پلی استور احتمالا اپ استور آمازون بهترین منبع دریافت برنامه های اندروید محسوب شود. اپ استور آمازون همان اپ استوری است که در تبلت های آمازون فایر قرار دارد. با تمام این ها می توان گفت این اپ استور هنوز با استاندارد های گوگل پلی استور فاصله زیادی دارد.

اگر قصد خرید کامپیوتری را صرفاً بر اساس این که از کجا می‌ تواند به راحتی برنامه‌ های اندروید را دریافت نماید دارد، قطعا در این صورت سیستم عامل کروم بهترین گزینه پیش روی شماست. هرچند بدیهی است که اجرای برنامه های اندروید نباید به عنوان استفاده ی اصلی هیچ یک از این دو سیستم عامل در نظر گرفته شود. این سیستم عامل ها گسترده تر از آن هستند که بخواهید از آن ها به صورت انحصاری استفاده کنید.

Sideloading یا بارگیری جانبی برنامه های اندروید

بارگیری جانبی برنامه های اندرویدی ویندوز 11 یا کروم او اس

شاید اپ استور آمازون کمبود هایی داشته باشد، اما از طرفی ویندوز 11 دارای یک ویژگی بسیار بهینه و کاربردی است آن هم این است که بارگیری جانبی برنامه های اندرویدی فوق العاده ساده انجام می شود. در واقع، حتی ممکن است کمی ساده تر از سیستم عامل کروم او‌اس هم باشد.

برای بارگیری جانبی فایل‌های APK اندروید در دستگاه‌های کروم بوک ، باید به Developer Channel سوئیچ کنید. این کار فضای ذخیره‌ سازی کروم بوک شما را به طور کامل پاک می‌ کند و آن را به تنظیمات کارخانه باز می گرداند. خود سیستم عامل کروم اکثر موارد را همگام‌ سازی می‌ کند، بنابراین این موضوع مشکل خیلی بزرگی نیست، اما می تواند کمی آزار دهنده باشد.

فرآیند ویندوز ۱۱ هم برای تنظیمات بارگیری جانبی کمی طولانی است، اما مزیت آن این است که فقط لازم است یک بار انجام شود. پس از راه اندازی اولیه، بارگیری جانبی فایل های APK به سادگی تایپ چند خط متن در خط فرمان است.

[box type=”note” align=”alignright” class=”” width=””]نکته مهمی که بهتر است بدانید این است که امکان اجرای برنامه های اندروید در هر دو سیستم عامل ویندوز و کروم او‌ اس وجود دارد. این به این معنی است که می‌ توانید هر برنامه یا بازی اندروید را که می خواهید روی هر دو این سیستم عامل ها دریافت و نصب کنید. هرچند، این موضوع به این معنی نیست که همه ی این برنامه های اندروید روی این سیستم عامل ها به خوبی اجرا خواهند شد. [/box]

هیچ‌ یک از این سیستم‌ عامل‌ ها برنامه‌ های اندروید را به‌ طور قابل‌ توجهی بهتر از دیگری مدیریت و اجرا نمی‌ کنند. فقط در سهولت استفاده با یکدیگر تفاوت دارند. گوگل پلی استور بدون شک بهتر از آمازون اپ استور است، اما با استفاده از ویندوز 11 برنامه های دسکتاپ بیشتری نیز در اختیار شما قرار دارد.

در مقالات بعدی سعی می کنیم بیشتر به نحوه عملکرد برنامه های اندروید در ویندوز 11 بپردازیم. امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید. می توانید سوالات و نظرات خود را از طریق بخش نظرات سایت با ما به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید

فرانک محبتی

کارشناس نرم افزار. علاقمند به برنامه نویسی، سئو، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ و کلا دنیای تکنولوژی :) سرگرمی هام هم هر وقتی که پیدا کنم فیلم و سریال و گاهاً هم کتاب D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا