موبایلراهنمای خرید

راهنمای خرید آیفون دست دوم – قسمت 2

خرید آیفون های دست دوم بسیار مرسوم است. اما برای این کار به چه نکاتی باید توجه کرد؟ برای اینکه از این موضوع آگاهی پیدا کنید، امروز قسمت دوم راهنمای خرید آیفون دست دوم را برای شما آماده کرده‌ایم.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=”۱۰۰”]

دسترسی سریع

راهنمای خرید آیفون دست دوم – آیا هیچ آسیبی در بدنه آن به چشم می‌خورد؟

راهنمای خرید آیفون دست دوم – وضعیت سلامت باتری چطور است؟

راهنمای خرید آیفون دست دوم – آیا هیچ یک از قطعات آن تعویض شده است؟

راهنمای خرید آیفون دست دوم – عملکرد و سرعت گوشی را چک کنید

[/box]

خرید آیفون های دست دوم همیشه گزینه بسیار خوبی برای افرادی‌ست که قصد دارند با هزینه کم‌تر، یک گوشی iPhone داشته باشند و در عین حال نمی‌خواهند برای آن هزینه چندان زیادی هم کنند. بنابراین، نیاز به راهنمای خرید آیفون دست دوم دارند. مانند هر وسیله دیگری که به صورت دست دوم می‌خرید، هنگام خرید آیفون دست دوم هم نکات قابل توجه بسیار مهمی وجود دارد که باید از آن‌ها آگاه باشید. با گوشی‌پلازامگ همراه باشید تا مروری به قسمت دوم ۱۱ نکته مهم هنگام خرید یک iPhone دسته دوم داشته باشیم.

بیشتر بخوانید:

راهنمای خرید آیفون دست دوم – آیا هیچ آسیبی در بدنه آن به چشم می‌خورد؟

معمولا اکثر گوشی‌های iPhone دست دوم دارای خط و خش روی بدنه خود هستند؛ حتی اگر از زمانی که خریداری شده‌اند، همیشه در کیس محافظ یا قاب نگهداری شده باشند. در صورتی که زمان قرار ملاقات، فروشنده گوشی را درون قاب به شما تحویل داد، حتما گوشی را از قاب بیرون بیاورید تا وضعیت سلامت بدنه آن را ببینید.

گوشی را به طور کامل بررسی کنید تا ببینید هیچ اثری از خط یا خش روی آن وجود دارد یا خیر. باید تمام زوایای بدنه گوشی را به دقت در زیر نور (در قسمت قبل گفتیم که تا جای ممکن قرار ملاقات را در روز تنظیم کنید) بررسی کنید و حتی به خط و خش‌های بسیار ریز و جزئی و همینطور آسیب‌های دیگر مخصوصا در اطراف نمایشگر دقت کنید.

به عنوان راهنمای خرید آیفون دست دوم باید خاطر نشان کنیم که ضربه خوردگی در اطراف بدنه و تو رفتگی‌های ناشی از آن، می‌توانند نگران کننده‌تر باشند. چرا که این می‌تواند نشانی از آسیب دیدگی یا ضربه خوردگی اجزای داخلی بدنه گوشی از قبیل باتری آن داشته باشد و در راهنمای خرید آیفون دست دوم باید به آن توجه کنید.

یکی از راه‌های بررسی سلامت بدنه‌ی گوشی‌های iPhone این است که گوشی را از سَمتِ نمایشگر روی یک سطح صاف مانند یک میز شیشه‌ای قرار دهید. این کار، نشان می‌دهد که آیا بدنه گوشی دچار هیچ فشاری شده که حتی برای مقدار اندکی، باعث خم شدگی آن شده باشد یا خیر. همچنین، در راهنمای خرید آیفون باید ماژول دوربین‌ها را هم به خوبی بررسی کنید تا ببینید آیا لنزها دچار آسیب دیدگی یا خط و خش خاصی هستند یا خیر.

در راهنمای خرید آیفون باید اشاره کنیم که درمورد آسیب‌های سطحی و بسیار جزئی، حساسیت زیادی نشان ندهید. اما حتما آن‌ها را در قیمت گوشی در نظر داشته باشید. همه‌ی ما می‌دانیم و شاید نیازی به یادآوری آن در راهنمای خرید آیفون دست دوم نباشد، اما هیچ وقت فراموش نکنید یک آیفون سالم که از روز اول محافظ صفحه نمایش و قاب محکم داشته، بیشتر از یک iPhone خط و خش دار ارزش دارد و به همان نسبت هم گران‌تر است. پس همیشه این نکته را هنگام معامله در نظر داشته باشید تا متوجه شوید آیا قیمت فروشنده مناسب است یا نه.

راهنمای خرید آیفون دست دوم – وضعیت سلامت باتری چطور است؟

متاسفانه، باتری‌های لیتیوم یونی با گذشت زمان دچار آسیب دیدگی می‌شوند و مثل روز اول کار نمی‌کنند. با توجه به این حقیقت، هر iPhone دست دومی مطمئنا ۱۰۰ درصد ظرفیت اصلی باتری خود را دیگر در اختیار ندارد و مقداری از آن را از دست داده است. نکته‌ای که در راهنمای خرید آیفون دست دوم وجود دارد، این است که وقتی در حال معامله هستید، وارد بخش Settings > Battery > Battery Health شوید تا دو معیار بسیار ضروری و مهم را بررسی کنید:

  • حداکثر ظرفیت باتری
  • و توانایی عملکرد

جهت آگاهی از نحوه‌ی چک کردن سلامت باتری گوشی‌های iPhone می‌توانید به این لینک مراجعه کنید. اما در خصوص دو مولفه‌ی فوق، باید توضیح دهیم که حداکثر ظرفیت باتری، یک ایده‌ی کلیِ نه چندان واضح از اینکه دستگاه مورد نظر، چقدر شارژ نگه خواهد داشت، به شما می‌دهد. اگر ظرفیت آن بالای ۹۰ درصد باشد، خوب است. اما این عدد هر چقدر کم‌تر باشد، بدین معنی است که گوشی خود را باید به دفعات بیشتری شارژ کنید و با هر بار شارژ مقدار کم‌تری شما را همراهی خواهد کرد. اما چیزی که اهمیت بیشتری دارد، توانایی عملکرد باتری است.

راهنمای خرید آیفون دست دوم - قسمت 2

در راهنمای خرید آیفون دست دوم باید توجه داشته باشید که وقتی سلامت باتری به طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند، سرعت گوشی ممکن است کاهش پیدا کند. چرا که سعی می‌کند بین عملکرد و مدت زمانی که می‌تواند دوام بیاورد، تعادل برقرار کند. در صورتی که نتیجه‌ی این بررسی توسط گوشی چیزی به غیر از Peak Performance Capability باشد، زمان تعویض باتری فرا رسیده است. چرا که دستگاه مورد نظر به اندازه کافی سریع نیست و نمی‌توانید از نهایت توانایی‌ها و پتانسیل آن استفاده کنید.

  • در خصوص ارتباط باتری با سرعت گوشی می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

راهنمای خرید آیفون دست دوم – آیا هیچ یک از قطعات آن تعویض شده است؟

نکته مهم بعدی در راهنمای خرید آیفون دست دوم این است که برخی از گوشی‌های iPhone بازسازی شده یا به اصطلاح، ریفرنیش هستند.شما از طریق مراجعه به آدرس Settings > General > About و بررسی Model Number می‌توانید متوجه شوید آیا دستگاهی که در حال خرید آن هستید، بازسازی شده است یا خیر. اگر این شماره با حرف F شروع می‌شود، iPhone مورد نظر ریفرنیش است و می‌تواند توسط خود Apple یا یک سازنده دیگر بازسازی شده باشد. ریفرنیش بودن iPhone لزوما چیز بدی نیست که نگرانی خاصی ایجاد کند، اما به هر حال، ممکن است بخواهید از این موضوع آگاهی داشته باشید.

متاسفانه، در حال حاضر هیچ راهی نیست که بتوان متوجه شد گوشی‌های iPhone توسط فروشندگان ترد پارتی و غیرمعتبر ریفرنیش شده‌اند یا توسط خود اپل. و این می‌تواند تنها نگرانی باشد که می‌توان از این موضوع داشت. در صورتی که فروشنده به شما اعلام کرد که باتری iPhone مورد نظر اخیرا تعویض شده است یا خودتان این را متوجه شدید، می‌توانید از طریق روش‌های مختلفی که وجود دارد، متوجه شوید آیا از قطعات اصلی اپل و یا مرغوب سازندگان دیگر استفاده شده یا اجناس بی کیفیتی در آن به کار برده شده است. همچنین، می‌توانید به آدرس Settings > General > About در گوشی مورد نظر مراجعه کنید و بخش مورد نظر در زیر Model Number را بررسی کنید.

راهنمای خرید آیفون دست دوم - قسمت 2

نکته‌ای که در راهنمای خرید آیفون دست دوم وجود دارد، این است که اگر چیزی در این بخش ذکر نشده باشد، یا iPhone مورد نظر دارای iOS 15.2 یا نسخه‌های بعد از آن نیست و یا هیچ یک از قطعات آن تعویض نشده است. در این خصوص باید توضیح دهیم که در آیفون‌های دارای iOS 15.2 یا نسخه‌های بعد از آن، قطعات تعویض شده‌ی داخل بدنه با عبارت Genuine Apple Part و یا Unknown Part مشخص شده‌اند.

بدیهی است که عموما قطعات اصلی یا Genuine Apple Part کیفیت بسیار بالاتری نسبت به بسیاری از قطعات دیگری دارند که توسط سازندگان غیرمعتبر و ناشناخته تولید شده‌اند و قیمت کم‌تری هم دارند. متاسفانه، راهی برای اطمینان خاطر از چنین مسائلی وجود ندارد. اما جای هیچ شکی نیست که تعویض یک باتری اصل و یا هر قطعه دیگری، آرامش خاطر بیشتری از قطعه‌ای ایجاد می‌کند که سازنده آن ناشناخته است و هیچ اطلاعات خاصی درمورد آن وجود ندارد. به قول معروف، خیالتان راحت‌تر خواهد بود.

  • در خصوص اینکه از کجا بدانیم یک iPhone دست دوم تعمیر شده است، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

راهنمای خرید آیفون دست دوم – عملکرد و سرعت گوشی را چک کنید

در راهنمای خرید آیفون دست دوم، کمی با iPhone مورد نظر که در حال خرید آن هستید، کار کنید و ببینید عملکرد و سرعت آن چطور است. نکته‌ای که در این بخش درمورد راهنمای خرید آیفون دست دوم وجود دارد، این است که حتما سال ساخت گوشی را هم هنگام این کار در نظر داشته باشید. بدیهی است که گوشی‌های قدیمی‌تر، ممکن است سرعت پایین‌تری از گوشی‌های جدید داشته باشند و به عنوان مثال، سرعت یک iPhone 13 دست دوم را نمی‌توانید با سرعت iPhone 7 مقایسه کنید و انتظار داشته باشید مثل هم باشند.

نکته‌ای که باید مد نظر داشته باشید و توجه زیادی به آن کنید، نشانه‌ها و علائم آشکاری از کاهش سرعت و عملکرد هستند که غیر عادی به نظر می‌رسند. هرگونه کاهش سرعت غیر عادی، مشکوک است و ممکن است نشان دهد که اجزای داخلی گوشی به هر دلیلی (ضربه خوردگی، تعمیر و یا دلایل دیگر)، دچار مشکل هستند.

برخی از تست‌های ساده و راحتی که هنگام تست کردن گوشی مورد نظر می‌توانید انجام دهید، شامل باز کردن یک وبسایت مانند Apple.com جست و جو برای یک اپ با استفاده از Spotlight، اجرا و جست و جو در Apple Store، زوم کردن و چرخیدن در اپ Maps، اجرای بخش‌های Control Center و Notification Center و همینطور جابجایی میان ویجت‌ها و آیکون‌های اپ‌ها در هوم اسکرین دستگاه می‌شوند.

این مطلب، قسمت دوم راهنمای خرید آیفون دست دوم بود که خدمتتان ارائه کردیم. به خاطر اینکه مطلب بیش از این طولانی نشود و شما هم خسته نشوید، ادامه‌ی آن را در روزهای آتی و در قالب قسمت سوم راهنمای خرید آیفون دست دوم منتشر خواهیم کرد. ممنونیم از شما که تا اینجا همراهمان بودید.

منبع
howtogeek

عرفان رحیمی صادق

نزدیک به ۸ ساله که کار تولید محتوا رو به عنوان علاقه دنبال می‌کنم و زمینه کاری مورد علاقه خودم رو هم فناوری انتخاب کردم. تماشای فیلم و سریال و گاهی هم گیم، سرگرمی‌های بنده است D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا