موبایلراهنمای خرید

راهنمای خرید آیفون دست دوم – قسمت 1

خرید آیفون های دست دوم بسیار مرسوم است. اما برای این کار به چه نکاتی باید توجه کرد؟

خرید آیفون های دست دوم همیشه گزینه بسیار خوبی برای افرادی‌ست که قصد دارند با هزینه کم‌تر، یک گوشی iPhone داشته باشند و نمی‌خواهند برای آن هزینه چندان زیادی کنند. مانند هر وسیله دیگری که به صورت دست دوم می‌خرید، هنگام خرید آیفون دست دوم نکات قابل توجه بسیار مهمی وجود دارد که باید از آن‌ها آگاه باشید. با گوشی‌پلازامگ همراه باشید تا مروری به ۱۱ نکته مهم هنگام خرید یک iPhone دسته دوم داشته باشیم.

نکات کلی در خصوص خرید آیفون دست دوم

قبل از این که وارد اصل ماجرا شویم، باید توضیح دهیم که اکثر نکات زیر، برای آن دسته از خریدارانی است که می‌خواهند از طریق روش‌هایی مانند وبسایت دیوار به صورت حضوری این کار را انجام دهند و می‌توانند iPhone مورد نظر را شخصا بررسی کنند. انجام اکثر این نکات در صورت خرید آنلاین، امکان پذیر نیست. بنابراین، باید از هر طریقی که فکر می‌کنید، از اصالت کالا در وبسایت مد نظر خود و فروشنده آن اطمینان داشته باشید.

بیشتر بخوانید:

فروشنده‌ای که معتبر باشد، از تمام زوایای بدنه گوشی عکس قرار می‌دهد و در صورت وجود خراش یا هر نوع آسیب دیدگی دیگری نیز آن‌ها را در عکس‌ها با جزئیات کامل مشخص می‌کند. همچنین، توضیحات مفصلی درمورد شرایط و وضعیت گوشی خود ارائه می‌کند. در صورتی که سوابق فروش خاصی در وبسایت مورد نظر داشته باشد، بررسی این سوابق می‌تواند معیار خوبی برای اطمینان به وی محسوب شود. اما اغلب افرادی که قصد دارند iPhone خود را بفروشند، فروشنده‌ی مغازه‌دار نیستند و شاید فقط یک یا دو بار این کار را در یک وبسایت انجام داده باشند. پس، در خیلی از موارد، بازخورد خاصی هم وجود ندارد.

برخی از فروشگاه‌های موبایل و دستگاه‌های الکترونیک دیگری نیز در ایران وجود دارد که اجناس دسته دوم هم خرید و فروش می‌کنند. در صورتی که قصد خرید از چنین فروشگاه‌هایی دارید، می‌توانید شرایطی تعیین کنید که فروشنده ضمانت مرجوعی رسمی و معتبر به شما بدهد. تا اگر دستگاه مطابق با اطلاعات ارائه شده نبود، آن را مرجوع کنید. برای اطمینان از اعتبار وبسایت مورد نظر هم می‌توانید بررسی کنید که آیا فروشگاه یا دفتر حضوری خاصی دارد، یا خیر. اگر نداشت، بررسی اینماد و داشتن لوگوی ساماندهی و عضویت آن در اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی هم راه‌های دیگر استعلام اعتبار آن وبسایت هستند.

زمان خرید حضوری یک آیفون دست دوم یا هر وسیله دیگری، باید امنیت خودتان را نسبت به هر موضوع دیگری در اولویت قرار دهید. حتما در یک مکان عمومی مانند کافی شاپ یا مرکز خرید با فروشنده ملاقات کنید و سعی کنید یک نفر همراه هم داشته باشید. همچنین، از حمل مقدار زیادی پول نقد اجتناب کنید و کل مبلغ یا حداقل بخشی از آن را از طریق روش‌هایی مانند کارت به کارت یا همراه بانک در موبایل خود پرداخت کنید. در صورتی هم که فروشنده اصرار به پول نقد داشت، اول گوشی یا هر وسیله دیگری که در حال خرید آن هستید را تحویل بگیرید و سپس از عابربانک پول نقد بگیرید (مراقب باشید که رمز کارتتان را نبیند).

تا جایی که براتان مقدور است، قرار ملاقات خود را برای شب تنظیم نکنید و جاهای خلوتی مثل پارکینگ یا خیابان‌های خلوت هم ملاقات نکنید. همیشه قبل از ملاقات با فروشنده، درمورد تمامی شرایط معامله (مثل نحوه‌ی پرداخت وجه و بررسی مجدد تمام موارد) توافق کنید. این کار تا حد زیادی از کلاهبرداری احتمالی جلوگیری می‌کند. اگر قیمت جنس مورد نظر بیش از حد ارزان است، مطمئن باشید که یک جای کار ایراد دارد یا با یک کلاهبردار طرف هستید. اگر فروشنده اجازه نمی‌دهد که اول جنس را بررسی کنید و بعد از آن وجه را پرداخت کنید هم همینطور.

اگر فروشنده اصرار دارد که حتی قبل از اینکه شما محصول را ببینید، پول نقد به همراه داشته باشید، اصلا چنین ریسکی نکنید. اگر هیچ ریگی به کفشش نباشد، کاملا راضی خواهد بود که اول محصول را به طور کامل بررسی کنید و حتی از این کار خوشحال هم خواهد شد. همچنین، از پیشنهاد شما برای ملاقات در یک مکان عمومی هم باید استقبال کند چرا که خود فروشنده هم احساس امنیت خواهد کرد.

در ادامه‌ی این متن به ۱۱ نکته مهمی که هنگام خرید آیفون دست دوم باید مد نظر داشته باشید، خواهیم پرداخت.

راهنمای خرید آیفون دست دوم قسمت ۱ – آیا گوشی روشن می‌شود؟

شاید مهم‌ترین نکته هنگام خرید آیفون دست دوم این باشد که چک کنید آیا گوشی مورد نظر اصلا روشن می‌شود؟ شاید این یک نکته بدیهی و نه چندان مهم به نظر برسد. اما بارها مشاهده شده که فروشندگان، سعی می‌کنند گوشی‌های iPhone معیوبی که خاموش شده‌اند و دیگر کار نمی‌کنند را به یک نفر قالب کنند. پس اگر زمان معامله، فروشنده گوشی خاموشی برایتان آورد، حتما سعی کنید آن را روشن کنید و به هیچ وجه در حالت خاموش آن را تحویل نگیرید. برای اطمینان، می‌توانید آن را به شارژ بزنید تا اگر احتمالا باتری آن خالی شده، از سالم بودن گوشی اطمینان پیدا کنید.

به محض دیدن صفحه‌ی قفل گوشی یا صفحه‌ی Hello معروف، می‌توانید از این لحاظ اطمینان پیدا کنید که حداقل گوشی خرابی که کار نمی‌کند، نخریده‌اید. به همین دلیل، به فروشنده بگویید حتی برای دیدن و بررسی اولیه آن هم، شارژر و آداپتور گوشی را همراه خود بیاورد. اگر از این کار طفره رفت یا بهانه آورد، بدانید که احتمالا گوشی مورد نظرتان سرقتی است. اگر امکان دارد، چک کنید که گوشی به خوبی و بدون هیچ مشکلی شارژ شود. اگر هم خودتان در منزل شارژر iPhone دارید، می‌توانید آن را به همراه داشته باشید تا نحوه‌ی شارژ شدن گوشی را چک کنید.

راهنمای خرید آیفون دست دوم قسمت ۱ – آیا قفل فعال سازی همچنان وجود دارد؟

زمان خرید آیفون اگر خاموش بود و آن را روشن کردید، به احتمال زیاد باید با یک صفحه قفل مواجه شوید که از دارنده دعوت می‌کند رمزعبور را وارد کند. اگر پیغامی روی صفحه مشاهده کردید که درخواست می‌کند یک رمزعبور وارد کنید تا دستگاه اکتیو یا فعال شود، iPhone مورد نظر، احتمالا دزدی است. حتی در صورتی که دزدیده نشده باشد هم نمی‌توانید در منطقه خود از آن استفاده کنید. پس بهترین کار، این است که محل را ترک کنید. پیغام مورد نظر، چیزی شبیه به تصویر زیر است:

راهنمای خرید آیفون دست دوم - قسمت 1

در صورتی که پس از روشن کردن iPhone درخواست وارد کردن رمزعبور کرد، از فروشنده بخواهید که آن را وارد کند تا گوشی فعال شود. قفل فعال سازی می‌تواند با غیرفعال کردن گزینه‌ی Find My iPhone از طریق مراجعه به آدرس Settings > [Owner’s Name] > Find My در گوشی مورد نظر، غیرفعال شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، به این لینک مراجعه کنید.

راهنمای خرید آیفون دست دوم قسمت ۱ – بررسی کنید که اطلاعات گوشی پاک شده است یا خیر

راهنمای خرید آیفون دست دوم - قسمت 1

زمانی که برای خرید آیفون دست دوم با فروشنده ملاقات می‌کنید، ممکن است کاملا آماده فروش شده باشد و فروشنده تمام اطلاعات، تنظیمات و داده‌های خود را از روی آن پاک کرده باشد. این کار، لزوما بد نیست و نباید به چیزی شک کنید. اما در هر صورت، جلوی اینکه به طور کامل تمام اجزا و بخش‌های داخلی گوشی را چک کنید، می‌گیرد. یا حداقل در آن وقفه ایجاد می‌کند. چرا که راه اندازی یک iPhone برای اولین بار، کمی طول می‌کشد و نیاز به انجام تنظیمات زیادی دارد. در این صورت، ممکن است با صفحه‌ی Hello یا Swipe to Begin مواجه شوید.

برای اینکه بتوانید iPhone مورد نظر را به اندازه کافی تست کنید، باید از فروشنده بخواهید با اطلاعات خودش وارد سیستم شود تا گوشی در حالت عملکردی قرار بگیرد و قادر به تست شدن باشد. ممکن است وی برای انجام این کار نیاز به وارد کردن سیمکارت خود درون دستگاه داشته باشد تا گوشی فعال شود. پس از این که گوشی آماده به کار شد، می‌توانید قبل از خرید آن یک سری از اقداماتی که در ادامه‌ی این مطلب عنوان می‌کنیم یا حتی همه‌ی آن‌ها را انجام دهید تا از سالم بودن تمام اجزای آن اطمینان پیدا کنید.

زمانی که همه‌ی نکات زیر را در نظر گرفتید و اقدامات اشاره شده را نیز انجام دادید و مطمئن شدید که گوشی کاملا از هر نظر سالم است، حتما از فروشنده درخواست کنید که قفل فعال سازی یا Activation Lock را بردارد و سپس از طریق آدرس  Settings > General > Transfer or Reset iPhone و انتخاب گزینه‌ی Erase all Content and Settings تمام اطلاعات خود را از روی آن پاک کند.

انجام این کار نیاز به این دارد که فروشنده رمزعبور Apple ID خود را وارد کند تا Activation Lock را غیر فعال کند. اگر از انجام این کار طفره رفت، اصرار به انجام آن کنید یا معامله را لغو کنید. زیرا بعدا می‌تواند شما را به استفاده از اطلاعات شخصی خود متهم کند.

این مطلب، قسمت اول راهنمای خرید آیفون دست دوم بود که خدمتتان ارائه کردیم. به خاطر اینکه این مطلب بیش از این طولانی نشود و شما هم خسته نشوید، ادامه‌ی آن را در روزهای آتی و در قالب قسمت دوم راهنمای خرید آیفون دست دوم منتشر خواهیم کرد. ممنونیم از شما که تا اینجا همراهمان بودید.

منبع
howtogeek

عرفان رحیمی صادق

نزدیک به ۸ ساله که کار تولید محتوا رو به عنوان علاقه دنبال می‌کنم و زمینه کاری مورد علاقه خودم رو هم فناوری انتخاب کردم. تماشای فیلم و سریال و گاهی هم گیم، سرگرمی‌های بنده است D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا