iOSآموزش

۷ نمونه از بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل

آیا با بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل آشنایی دارید؟ محصولات اپل که با شکست مواجه شده‌اند کدامند؟

محصولات اپل به‌گونه‌ای عرضه می‌شوند که به نظر در جذب مخاطب موفق می‌شوند، اما نتیجه همیشه به این صورت نیست. این غول دنیای فناوری با اینکه بسیاری از غیرممکن‌ها را ممکن کرده است، اما شکست‌هایی را نیز به ثبت رسانده است. البته ایده‌ها همچنان جذاب هستند، از طرفی وجود نقص‌های کوچکی در تعدادی از محصولات، نارضایتی کاربران را به دنبال داشته است. در این مقاله به بررسی بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل می‌پردازیم.

خرید اینترنتی گوشی آیفون اپل

خرید اینترنتی آیپد اپل

خرید اینترنتی مک بوک اپل

بیشتر بخوانید

معرفی بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل در تاریخ

ماوس جادویی

مجیک موس یا ماوس جادویی اپل، از بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل به شمار می‌رود. شاید عجیب‌ترین تصمیم اپل هنگام طراحی این دستگاه جانبی این بود که پورت شارژ را در زیر ماوس قرار داد. به‌طوری که وقتی ماوس در حال شارژ است نمی‌توان از آن استفاده کرد. البته این به این معنی نیست که در استفاده از ماوس در کل روز با مشکل روبرو شوید.

مجیک ماوس اپل نسبت به Magic Trackpad که ۵۰ دلار گران‌تر است، ابزارهای کمتری ارائه می‌دهد. حرکت یک انگشتی، سوایپ دوانگشتی و یک حرکت زوم در این ماوس جادویی وجود دارد که از شما می‌خواهد کلید کنترل را روی صفحه‌کلید خود نگه دارید. البته ویژگی‌های دیگری مثل سوایپ بین دسکتاپ‌ها، دسترسی سریع به Mission Control یا App Exposé و حرکات show desktop قابل‌دسترسی در ترک پد را از دست می‌دهید.

ماوس جادویی اپل را با گزینه پیشنهادی ما یعنی ماوس بی‌سیم لاجیتک ام ایکس مستر مدل ۳ مقایسه کنید که فقط ۲۰ دلار گران‌تر است. البته اگر مجیک ماوس مشکی را بخرید، تفاوت قیمت فقط چند دلار خواهد بود. لاجیتک دارای چند چرخ اسکرول، دکمه‌های اضافی، طراحی ارگونومیک متناسب با کف دست و اتصال دانگل یا بلوتوث شما است.

اگر قصد خرید iMac یا یک دستگاه اشاره‌گر برای مک‌بوک یا مک مینی خود را دارید، توصیه می‌شود به‌جای مجید موس از ماوس‌های لاجیتک یا ترک پد اپل استفاده کنید.

بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل
ماوس جادویی اپل

نوار لمسی مک‌بوک پرو

برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۶ از مک‌بوک پرو با نوار لمسی رونمایی شد. این نوار لمسی در بخش فوقانی صفحه‌کلید قرار دارد و متناسب با هر برنامه‌ی در حال اجرا، دستورها و عملکردهای مختلفی را ارائه می‌دهد. هنوز می‌توانید این دستگاه را با تراشه M2 خریداری کنید البته بهتر است این کار را نکنید. در زمان نگارش این مقاله، اپل هنوز دارد این دستگاه را به فروش می‌رساند.

تصمیم اپل مبنی بر گنجاندن نوار لمسی در سال ۲۰۱۶، دیوانه‌وار بود. کنترل‌های حساس به متن می‌توانند مفید باشند و به توسعه‌دهنده این امکان را می‌دهد تا دسترسی سریع‌تر به عملکردهای معمولی را فراهم کند. متأسفانه نوار لمسی به قیمت یک ویژگی بسیار مفیدتر تمام شد، ردیفی از کلیدهای عملکرد فیزیکی.

این نوار لمسی که سعی می‌کند همه چیز را انجام دهد، نمی‌تواند جایگزین کلیدهای اختصاصی باشد که امکان تنظیم روشنایی صفحه، تنظیم صدا، ردکردن آهنگ و… را فراهم می‌کنند. همچنین اپل کلید فیزیکی Esc را حذف کرد و تنها کلیدی که در بالای کیبورد باقی ماند، کلید پاور بود که اثر انگشت را نیز تشخیص می‌داد.

اپل در ویرایش‌های بعدی خود، مجدداً کلید Esc را قرار داد، اما در ارتباط با سایر کلیدهای عملکرد (مربوط به روشنایی صفحه، صدا و…) کاری انجام نداد. به همین دلیل این محصول در لیست بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل قرار گرفت.

نوار لمسی مک‌بوک پرو
نوار لمسی مک‌بوک پرو از بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل

قلم اپل (نسل اول)

نسل اول قلم اپل (Apple Pencil) از نظر عملکرد خام بسیار خوب است و بیشتر آن به نحوه پاسخگویی iPad مربوط می‌شود. این اپل لمسی، سرعت خوب و تأخیر کمی دارد و قلم می‌تواند زاویه نگه‌داشتن قلم و میزان فشار وارد بر آن را تشخیص دهد. تا اینجای کار عملکرد و طراحی قلم، خوب به نظر می‌رسد، اما متأسفانه وقتی نوبت به شارژکردن قلم برسد، همه چیز دیگر ایده‌آل نیست.

برای شارژکردن قلم لمسی اپل نسل اول، باید درپوش کوچکی که در انتهای قلم وجود دارد را باز و به آی‌پد وصل کرد تا شارژ شود. قلم باید در یک زاویه نامناسب به‌صورت آویزان به آی‌پد وصل شده تا وقتی که پر شود. گم‌شدن درپوش قلم هم یکی دیگر از معایب این قلم است.

طراحی استوانه‌ای قلم نسل اول اپل، باعث می‌شود مداد روی سطح به‌راحتی حرکت کرده و به زمین بیفتد. خوشبختانه اپل در نسل دوم این قلم لمسی، این دو نقطه‌ضعف را برطرف کرده است. قلم اپل نسل دوم، به‌صورت مغناطیسی وصل می‌شود، همچنین به‌صورت بی‌سیم شارژ شده و لبه‌های آن مانع از حرکت‌کردن قلم روی سطح می‌شوند. در زمان ‌نگارش این مقاله، آی‌پد نسل نهم و دهم فقط با قلم اپل نسل اول سازگار هستند و هنوز ۹۹ دلار قیمت دارد.

شکست‌های سخت افزاری اپل
قلم اپل (نسل اول)

مک پرو سطل زباله

مک پرو استوان‌ ای در سال ۲۰۱۳ عرضه شد. این مک پرو به دلیل تشابهی که به سطل زباله داشت، به طور غیر رسمی نام Trash Can یا سطل زباله را به خود اختصاص داد. اجزای این مک پرو حول یک هسته اتلاف حرارتی متمرکز شده است که هوا را از پایین بدنه و به بیرون، از بالا می‌مکد تا قسمت‌های داخلی خنک بمانند.

متأسفانه، طراحی نهایی محصول کمتر از انتظارات حرارتی شرکت بود و ارتقا را با دشواری روبرو می‌کرد. در سال‌های بعد فیل شیلر، معاون بازاریابی اپل، به این اشتباهات اعتراف کرد. محدودیت پردازنده‌های گرافیکی و RAM و عدم امکان ارتقای آنها، کار را برای کاربران حرفه‌ای مشکل می‌کند. طبق گفته‌های فیل شیلر این مک پرو برای جادادن دو تراشه گرافیکی کوچک‌تر طراحی شده بود. درحالی‌که صنعت با کارت‌های گرافیکی بزرگی مثل NVIDIA GeForce و AMD Radeon در مسیر متفاوتی حرکت می‌کرد.

البته مشکلات حرارتی ناشی از طراحی مک پرو، امکان ارتقای آن را با مشکل روبرو کرده است. در نهایت اپل سطل زباله را با یک بلوک مستطیل شکل قدیمی از آلومینیوم جایگزین کرد، مشابه نسل اول مک پرو که در سال ۲۰۰۶ رونمایی شد. در نتیجه در لیست بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل قرار می‌گیرد.

مک پرو سطل زباله اپل از محصولات شکست خورده اپل
مک پرو سطل زباله اپل

آیفون ۴

آیفون ۴ را می‌توان یک گوشی هوشمند عالی با یک نقص بزرگ معرفی کرد. آیفون ۴ که با سیستم عامل IOS 4 در سال ۲۰۱۰ معرفی شد، حتی امروز هم مثل یک قطعه فناوری برتر به نظر می‌رسد. این شاسی از فولاد ضدزنگ با پشتی شیشه‌ای ساخته شده است که درعین‌حال مستعد شکستن است. متأسفانه این آیفون دارای مشکل بزرگی در آنتن‌دهی است به‌طوری‌که وقتی کاربر انگشت خود را روی گوشه پایین و سمت چپ آیفون قرار می‌دهد، دریافت سیگنال با مشکل روبرو می‌شود. این مشکل در مناطقی که آنتن‌دهی در آنها چندان خوب نیست، ممکن است باعث قطع‌شدن تماس‌ها شود.

اپل سعی کرد با ارائه بامپر رایگان به مشتریان آیفون ۴ برای حل مشکل آنتن، این اشتباه را اصلاح کند. بامپر یک قاپ پلاستیکی نازک است که فقط اطراف لبه آیفون ۴ را پوشش می‌دهد. این قاپ دسترسی به دکمه‌ها و پورت شارژ را فراهم می‌کرد و از لمس مستقیم آنتن به‌وسیله دست جلوگیری می‌کرد. در این حالت مشکلی در دریافت سیگنال و آنتن جود نداشت.

آیفون ۴
آیفون ۴ از بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل

کیبورد پروانه‌ای

یکی دیگر از بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل کیبورد پروانه‌ای است. این محصول اولین‌بار در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ همراه با دستگاه‌های مک‌بوک، مک‌بوک ایر و مک‌بوک پرو عرضه شد. عملکرد این صفحه‌کلید در ابتدا خوب به نظر می‌رسید، اما زیاد طول نکشید که معایب آن برای کاربران، دردسرساز شد. در سال ۲۰۱۸ اپل اعلام کرد که کاربران درصورتی‌که با طراحی این کیبورد مشکل دارند، می‌توانند نسبت به دریافت خدمات تعمیراتی از سوی شرکت، اقدام کنند.

طراحی کلیدهای صفحه‌کلید پروانه‌ای اپل به‌گونه‌ای بود که گردوغبار به‌راحتی می‌توانست زیر کلیدها جمع شود و این به‌مرورزمان فشاردادن کلیدها و تایپ‌کردن را با مشکل روبرو می‌کرد. اپل سرانجام در سال ۲۰۲۰ اضافه‌کردن این کیبورد به دستگاه‌های خود را متوقف کرد. آخرین دستگاه‌های اپل با صفحه‌کلید جادویی عرضه شده‌اند و تا الان مشکلاتی مشابه به صفحه‌کلید پروانه‌ای در آن مشاهده نشده است.

کیبورد پروانه‌ای
کیبورد پروانه‌ای از محصولات شکست خورده اپل

هوم پاد

آخرین محصولی که در لیست بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل قرار می‌گیرد هوم پاد، اسپیکر هوشمند اپل است که در سال ۲۰۱۸ وارد بازار شد. هوم پاد از جمله محصولات اپل بود که پتانسیل زیادی برای فروش بالا داشت، اما متأسفانه با استقبال کمی از سوی کاربران روبرو شد. قیمت ۳۵۰ دلاری این اسپیکر، کاربران را از خرید آن منصرف می‌کرد. هوم پاد کیفیت صدای عالی و حجم مناسبی دارد و برای استفاده آشپزخانه و اتاق‌خواب گزینه خوبی بود.

طراحی هوم پاد فوق‌العاده بود و این قابلیت را دارد که خود را با آکوستیک اتاق، تنظیم کند. کنترل این اسپیکر به‌وسیله سیری Siri امکان‌پذیر است. همچنین می‌توان سیری را خاموش کرد و از آن به‌عنوان یک بلندگوی بی‌سیم برای اپل تی‌وی، آی‌پد، مک یا آیفون استفاده کرد.

خرید اینترنتی گوشی آیفون اپل

خرید اینترنتی آیپد اپل

خرید اینترنتی مک بوک اپل

در کنار همه موارد بالا متأسفانه نقص‌هایی در هوم پاد وجود دارد و این محصول را به یکی از محصولات شکست‌خورده اپل تبدیل کرد. پورت ۳.۵ میلیمتری برای این هوم پاد لحاظ نشده بود، اتصال بلوتوث استاندارد نبود و هوم پاد فقط از استریم پخش موسیقی اپل پشتیانی می‌کرد. به‌عنوان‌مثال امکان اتصال آن به اسپاتیفای وجود نداشت. این مسئله جذابیت هوم پاد را تا حدودی از بین برد و در کنار قیمت بالا، نمی‌توانست کاربران را به خرید وسوسه کند. ساخت این هوم پاد در سال ۲۰۲۱ متوقف شد، اما اپل هنوز هوم پاد مینی که نسخه کوچک‌تر، کم توان‌تر و ارزان‌تر این محصول است را به فروش می‌رساند.

هوم پاد
هوم پاد از بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل

جمع‌بندی

اپل در طول این سال‌ها گام‌های جسورانه‌ای مثل حذف پورت‌های هدفون، حذف درایوهای نوری و… را برداشته است. این شرکت با ایده‌ها و خلاقیت‌های نو، همواره کاربران خود را غافلگیر می‌کند. البته گاهی این غافلگیری‌ها نتیجه عکس می‌دهد. ۷ محصولی که در این مقاله معرفی شدند نمونه‌هایی از بزرگ‌ترین شکست‌های سخت افزاری اپل هستند. البته بعید نیست که اپل در آینده نقص‌های تعدادی از این محصولات را رفع کند و آنها را با ویژگی‌های بهتری دوباره به بازار عرضه کند.

منبع
www.howtogeek.com

سارا رسولی

فعال در حوزه تولید محتوای متنی و ترجمه و علاقمند به یادگیری در حوزه های مختلف دیجیتال مارتینگ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا