آموزشسیستم‌عامل

جلوگیری از به‌روز‌رسانی ویندوز ۱۱ در ویندوز ۱۰ به 2 روش ساده

اگر هنوز آماده به‌روز‌رسانی به ویندوز ۱۱ نیستید، می‌ توانید از دریافت خودکار به‌روز‌رسانی های منتشر شده توسط ویندوز جلوگیری کنید و فقط به‌ صورت دستی، به به‌روزرسانی‌هایی که می‌خواهید اجازه دریافت دهید تا مطمئن شوید ویندوز ۱۱ به صورت خودکار روی ویندوز ۱۰ شما نصب نمی شود. ما در این مقاله مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد که چگونه این کار را انجام دهید.

آنچه باید در مورد جلوگیری از به‌روز‌رسانی ویندوز ۱۱ بدانید

آن چه باید در مورد جلوگیری از به‌روز‌رسانی ویندوز ۱۱ در نظر داشته باشید این است که مایکروسافت از زمان انتشار ویندوز ۱۱ تا کنون هیچ یک از کاربران ویندوز 10 را مجبور به به‌روز‌رسانی به ویندوز ۱۱ نکرده است. با این حال، اگر دستگاه شما دعوت نامه ارتقا به ویندوز ۱۱ را دریافت کرده باشد، به روز رسانی ویندوز ۱۱ پروسه ساده ای خواهد بود. با توجه به این موضوع بهتر است بگوییم در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که چگونه برای جلوگیری از به‌روز‌رسانی تصادفی، یا جلوگیری از انجام به‌روز‌رسانی توسط سایر کاربران، از دریافت آن به‌روزرسانی‌ها جلوگیری کنید.

دو راه برای جلوگیری از به‌روزرسانی ویندوز ۱۱ در ویندوز ۱۰ وجود دارد: استفاده از «Local Group Policy Editor» و «Registry Editor».

اگر یکی از نسخه های Pro، Enterprise یا Education ویندوز 10 را روی سیستم خود نصب کرده اید می توانید از روش «Local Group Policy Editor» برای مسدود کردن به‌روزرسانی ها استفاده کنید. هم چنین در نسخه Home یا خانگی ویندوز ۱۰ نیز می توانید از روش «Registry Editor» استفاده کنید زیرا این نسخه از ویرایشگر «Local Group Policy Editor» برخوردار نمی باشد.

هم چنین در صورت تمایل می‌ توانید از روش «Registry Editor» در نسخه‌های Pro، Enterprise و Education ویندوز 10 نیز استفاده کنید.

جلوگیری از به‌روز‌رسانی ویندوز ۱۱ با استفاده از Registry Editor

به منظور استفاده از روش «Registry Editor» برای جلوگیری از نصب به‌روزرسانی ویندوز ۱۱ بر روی ویندوز ۱۰ ، ابتدا با فشار دادن همزمان کلیدهای «Windows+R»، کادر «Run» را باز کنید.

در کادر «Run» عبارت زیر را تایپ کرده و کلید «Enter» را فشار دهید. با این کار پنجره «Registry Editor» باز می شود.

regedit

اکنون یک اعلان با عنوان «User Account Control» را مشاهده خواهید کرد. برای ادامه، «Yes» را در این اعلان انتخاب کنید.

هنگامی که «Resgistry Editor»  باز شد، از نوار کناری سمت چپ پنجره، به دایرکتوری زیر بروید:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate

[box type=”note” align=”alignright” class=”” width=””]توجه: اگر دایرکتوری «WindowsUpdate» را مشاهده نمی کنید، روی دایرکتوری «Windows» کلیک راست کرده و سپس «New > Key» را انتخاب کنید. سپس «WindowsUpdate» را تایپ کرده و کلید «Enter» را فشار دهید تا دایرکتوری جدید برای شما ایجاد شود.[/box]

جلوگیری از به‌روز‌رسانی ویندوز ۱۱ به روش registery

در پنل سمت راست، روی ورودی «TargetReleaseVersion» دوبار کلیک کنید تا باز شود. اگر این گزینه را نمی‌ بینید، در بخش سمت راست، روی یک قسمت خالی از پنل کلیک راست کرده و «New > DWORD (32-bit) Value» را انتخاب کنید. سپس عبارت «TargetReleaseVersion» را تایپ کنید و کلید «Enter» را فشار دهید تا ورودی جدید برای شما ایجاد شود.

حال، در کادر «Edit DWORD (32-bit) Value» که باز شده است، روی قسمت «Value Data» کلیک کنید و عدد «1» را تایپ کنید. سپس روی «OK» کلیک کنید.

نسخه به‌روز‌رسانی مورد نظر ویندوز ۱۰

یک بار دیگر، در پنل سمت راست پنجره ، روی ورودی «TargetReleaseVersionInfo» دو بار کلیک کنید.

اگر این ورودی را نیز پیدا نمی کنید، روی یک قسمت خالی از پنل سمت راست کلیک راست کنید و «New > String Value» را انتخاب کنید. عبارت «TargetReleaseVersionInfo» را تایپ کنید و کلید Enter را فشار دهید تا ورودی جدید ایجاد شود.

در این جا لازم است تا نام نسخه‌ ای از به‌روزرسانی را که می‌خواهیم در آن باقی بمانیم وارد کنیم. در حال حاضر، آخرین نسخه ویندوز ۱۰ به روز رسانی «21H1» می باشد.

[box type=”info” align=”alignright” class=”” width=””]توجه: همیشه می توانید برای تشخیص آخرین نسخه به‌روز‌رسانی منتشر شده ویندوز ۱۰، اسناد رسمی ثبت شده توسط مایکروسافت را بررسی کنید.[/box]

در کادر «Edit String»، روی «Value Data» کلیک کنید و عبارت «21H1»، یا هر نسخه از به‌روز‌رسانی که ترجیح می دهید در آن باقی بمانید را تایپ کنید. سپس روی «OK» کلیک کنید. در کادر «Edit String»، روی «Value Data» کلیک کنید و عبارت «21H1» یا هر نسخه از به‌روز‌رسانی مورد نظرتان هست (مثلا 20H2، …) را تایپ کنید. سپس روی «OK» کلیک کنید.

«Resgistry Editor» را ببندید و کامپیوتر را ریستارت کنید.

اکنون ویندوز ۱۰ از دریافت هر گونه به‌روز‌رسانی منتشر شده بعد از نسخه وارد شده توسط شما، که شامل به‌روز‌رسانی ویندوز ۱۱ نیز می شود جلوگیری خواهد کرد. نقطه ضعف این روش این است که برای مشاهده و دریافت آخرین به‌روز‌رسانی ویندوز  ۱۰ باید به صورت مداوم نسخه انتشار را به روز کنید. با مطالعه بخش پایانی این مقاله به شرح بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید

جلوگیری از به‌روز‌رسانی ویندوز 11 با استفاده از Local GroupPolicy Editor

برای استفاده از روش «Local Group Policy Editor»، ابتدا با فشار دادن همزمان کلیدهای «Windows+R»، کادر «Run» را باز کنید.

در کادر «Run» عبارت زیر را تایپ کرده و «Enter» را فشار دهید. با این کار پنجره ی «Local Group Policy Editor» می شود.

gpedit.msc

جلوگیری از به‌روز‌رسانی ویندوز ۱۱ به روش Open Group Policy

با استفاده از فهرست دایرکتوری ها از پنل سمت چپ، به آدرس دایرکتوری زیر بروید:

Local Computer Policy > Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Windows Update for Business

در سمت راست پنجره، روی عبارت «Select the Target Feature Update Version» دوبار کلیک کنید.

پنجره «Select the Target Feature Update Version» برای انتخاب نسخه به‌روز‌رسانی مورد نظر باز می شود. در اینجا گزینه «Enabled» را فعال کنید. سپس روی کادر «Target Version for Feature Updats» کلیک کنید و نسخه «21H1» یا هر نسخه ای که  مورد نظر خودتان هست را وارد کنید. در نهایت روی «Apply» و سپس «OK» کلیک کنید تا تغییرات مورد نظرتان اعمال شوند.

«Local Group Policy Editor» را ببندید و کامپیوتر را ریستارت کنید. اکنون به روز رسانی ویندوز 11 در کامپیوتر شما مسدود شده است.

چگونه به دریافت به‌روز‌رسانی ویندوز ۱۰ ادامه دهیم

اگر با دقت از روش هایی که پیش تر به آن ها اشاره کردیم پیروی کرده باشید، از دریافت هر گونه به‌روزرسانی پس از به‌روزرسانی 21H1 ویندوز ۱۰ خود جلوگیری کرده‌اید. این بدان معنی است که طبعا از هر گونه به روز رسانی ویندوز ۱۰ نیز جلوگیری کرده اید، که احتمالاً این اتفاق را پیش بینی نکرده بودید.

برای حل این مشکل، به سایت Microsoft Docs مراجعه کنید تا بتوانید نسخه‌های جدیدتر ویندوز ۱۰ را بررسی کنید. هر زمان که یک به‌روزرسانی جدید در آنجا مشاهده کردید، مثلاً «21H2»، همانند مراحلی که در قسمت های قبل تر به آن ها اشاره کردیم ، به قسمتی که «21H1» را بعنوان آخرین نسخه ویندوز 10 وارد کردید برگشته و آن را به «21H2» تغییر دهید(یا هر نسخه ای که در آن زمان منتشر شده است).

این کار به شما این امکان را می‌دهد که همچنان به‌روزرسانی‌های ویندوز 10 را دریافت کرده و در عین حال از به‌روزرسانی ویندوز ۱۱ نیز جلوگیری کنید.

به این ترتیب شما می توانید هم چنان به استفاده از نسخه مورد علاقه ویندوز ۱۰ خود ادامه دهید و در عین حال هر گونه به‌روز‌رسانی ناخواسته را نیز مسدود کنید!

بیشتر بخوانید

فرانک محبتی

کارشناس نرم افزار. علاقمند به برنامه نویسی، سئو، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ و کلا دنیای تکنولوژی :) سرگرمی هام هم هر وقتی که پیدا کنم فیلم و سریال و گاهاً هم کتاب D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا