آموزشاندرویدبرنامه و بازیسیستم‌عامل

قسمت دوم: اولین برنامه اندرویدی خود را بسازید

بخش دوم (اندروید استودیو)

در قسمت دوم از مجموعه مقالات آموزشی برنامه نویسی اندروید، نحوه دریافت، نصب و مراحل اولیه برنامه اندروید استودیو را شرح می دهیم.

امروزه توسعه دهندگان بسیاری در سر تا سر دنیا وجود دارد، که برای دو پلتفرم جهانی و پر طرفدار اندروید و iOS با ساخت برنامه ها و بازی های متعدد، استفاده از گوشی هوشمند را برای کاربران بیشتر از همیشه خوشایند خواهد کرد. برنامه هایی که در دنیای امروز هر کدام به نیازهای اساسی ما تبدیل شده اند و به نوعی در نبود آن ها زندگی با ریتم کندتری پیش خواهد رفت. از طرفی با ارتقاء سخت افزاری و نرم افزاری سیستم ها، برنامه ها نیز روز به روز سنگین تر می شوند.

این مورد به گونه ای است که هم، برنامه ها به دلیل ارتقاء سیستم سخت افزاری و نرم افزاری سنگین تر می شوند، و از طرفی برنامه ها و بازی ها هر روز نسبت به قبل پیشرفت بیشتری دارند و سازندگان سخت افزار و نرم افزار مجبور به افزایش بازدهی ساخته های خود هستند.

در بخش قبل با برخی موارد مورد نیاز شروع برنامه نویسی اندروید آشنا شدیم، و سعی کردیم لذت بخش بودن برنامه نویسی را برایتان شرح دهیم. در بخش قبل یکی از ساده ترین روش های برنامه نویسی اندروید را معرفی کردیم و گفتیم برنامه اندروید استودیو، از سطوح آماتوری تا ساخت برنامه های پیشرفته قابل استفاده است. حال در این بخش نحوه دانلود و نصب این نرم افزار را آموزش می دهیم.

برنامه نویسی اندروید

بیشتر بخوانیم:

این آموزش روش استفاده از برنامه اندروید استودیو و نحوه ایجاد یک پروژه اندرویدی در آن را نشان می دهد.

در ابتدا برنامه Android Studio را دانلود و نصب کنید. توجه داشته باشید که این نرم افزار کاملاً رایگان است و می توانید از راهی که گوگل قرار داده است، مستقیماً دریافت کنید. از طریق این لینک می‌ توانید برنامه اندروید استودیو را برای کامپیوتر ویندوزی یا مک خود دانلود کنید.

برای ایجاد یک پروژه جدید برنامه اندرویدی مسیر زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: آخرین نسخه اندروید استودیو را نصب کنید.
  • مرحله دوم: در پنجره خوش آمد گویی اندروید استودیو، بر روی گزینه “ایجاد پروژه جدید“ (Create New Project) کلیک کنید.

برنامه نویسی اندروید

اگر از قبل پروژه ای را ایجاد کرده اید، یا برنامه را از  پیش نصب کرده بودید؛ ابتدا گزینه File سپس، گزینه New و در آخر New project را انتخاب کنید.

File >New >New Project

  • مرحله سوم: اکنون شما یک پروژه جدید را ایجاد کرده اید، حالا برای درست کردن قالب جدید برنامه خود (Select a Project Template window)، بر روی گزینه empty activity کلیک کنید.
  • مرحله چهارم: حالا نوبت به باز شدن پنجره Configure your project تنظیمات زیر را انجام دهید:
  1. در قسمت نام پروژه، My First App را وارد کنید. (انتخاب نام به اختیار خودتان است ولی بهتر است طبق مسیر گفته شده عمل کنید و در پروژه های بعدی خود به دلخواه خودتان این بخش را پر کنید.)
  2. در قسمت نام بسته (Package Name) عبارت “com.example.myfirstapp” را وارد کنید.
  3. در بخش قبل نیز می توانید محل ذخیره سازی فایل خود را در  پوشه دلخواهتان ذخبره کنید. همینطور اگر می خواهید محل ذخیره سازی پوشه خود را تغییر دهید،‌ باید محل ذخیره به طور کلی تغییر داده شود.
  4. در مرحله چهارم، از منو کشویی Language زبان برنامه را روی Java (جاوا) یا Kotlin (کاتلن) را انتخاب کنید.
  5. پایین ترین نسخه اندرویدی را که می خواهید برنامه شما روی آن کار کند را در قسمت SDK انتخاب کنید.
    نکته: توجه داشته باشید هر برنامه از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری یک حداقل دارد که باید آن را تعیین کنید. این تعیین حداقل مورد نیاز برنامه، کاربر شما را آگاه خواهد کرد که آیا می تواند برنامه ساخته شده توسط شما را روی دستگاه خود اجرا کند یا خیر؛ و اینکه این عمل نشان می دهد بهترین بازدهی برنامه یا بازی اندرویدی شما روی چه سیستم هایی بهترین عملکرد را دارد.هشدار: توجه داشته باشید که پیوند Help Me را می توانید باز کنید و گفت و گوی Android Platform و API Version Distribution را آغاز کنید. از این طریق می توانید اطلاعات مختلفی در مورد نسخه های مختلف اندروید که روی دستگاه های با سخت افزار مختلف وجود دارد را به دست آورید.مورد مهم دیگری که باید در نظر داشته باشید، گستردگی طیف گوشی های هوشمند و به طور کلی دستگاه های اندرویدی است که می خواهید برنامه شما از آن ها پشتیبانی کند. برای مثال اگر می خواهید برنامه یا بازی ساخت شما، از دستگاه ها و نسخه های قدیمی تر اندروید پشتیبانی کند، باید تمام تلاش خود را بگذارید که هیچ شکافی وجود نداشته باشد. پس باید برنامه یا بازی خود را با نسخه های بیشتری از سیستم عامل اندروید و دستگاه هایی که با آن راه اندازی شده اند را به لیست پشتیبانی نرم افزاری خود اضافه کنید.قطعاً در برخی برنامه ها دیده اید که برای استفاده از آن باید اجازه دسترسی به حافظه داخلی داستگاه، دفترچه تلفن و هر مورد دیگر را به برنامه ای که نصب کرده اید بدهید که بتوانید از آن استفاده کنید.
  6. اگر برنامه شما به پشتیبانی Legacy Library (یا کتابخانه ای قدیمی) نیاز دارد، تیک تأیید گزینه Use legacy android.support libraries را حتماً انتخاب کنید.
  7. گزینه های بعدی را بدون تغییر باقی بگذارید.
  • مرحله پنجم: بر روی گزینه Finish کلیک کنید.

برنامه نویسی اندروید

حالا پس از طی کردن مراحل بالا و انجام پردازش های مربوطه، صفحه اصلی (پنجره اصلی) برنامه اندروید استودیو باز خواهد شد. پنجره اصلی برنامه اندروید استودیو را در بالا مشاهده می کنید. کافی است چند دقیقه ای وقت بگذارید و مهم‌ترین پرونده ها (فایل ها) را مرور کنید.

در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که پنجره Project باز است. برای این کار مسیر مقابل را دنبال کنید: ابتدا از قسمت منوی کشویی (Drop Down) View و سپس گزینه Tool Windows را انتخاب کرده و گزینه Project را باز کنید. حالا می توانید فایل های زیر را مشاهده کنید:

app > java > com.example.myfirstapp > MainActivity

⇑ این فعالیت اصلی (Main Activity) شما محسوب می شود و نقطه ورود برنامه شما است. وقتی برنامه خود را می سازید و اجرا می کنید، سیستم نمونه ای از این فعالیت را راه اندازی کرده (⇒ مطالب و توضیحات تکمیلی به زودی قرار داده خواهد شد) و طرح آن را بارگذاری می کند.

app > res > layout > activity_main.xml

فایل XML فعالیت طرح رابط کاربری (UI) را بیان می کند. این طرح شامل یک عنصر TextView (⇒ مطالب و توضیحات تکمیلی به زودی قرار داده خواهد شد) است که حاوی جمله  Hello World است.

app > manifests > AndroidManifest.xml

فایل مانیفست ویژگی های اساسی و مهم برنامه شما را نشان می دهد. علاوه بر این، تمام اجزای برنامه شما را به صورت کامل تعریف می کند.

Gradle Scripts > build.gradle

توجه کنید که دو فایل مختلف با نام مشترک ⇑ وجود دارد. یکی برای پروژه شما؛ My_First_App,” و دیگری برای ماژول اصلی آن “Module: My_First_App.app” است. هر ماژول build.gradle مخصوص به خود را دارد، اما پروژه شما در حال حاظر فقط یک ماژول دارد. از فایل build.gradle می توانید برای کنترل نحوه ساخت افزونه Gradle در برنامه خود استفاده کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید به پیکربندی خود مراجعه کنید.

برنامه نویسی اندروید

بخش دوم از مجموعه آموزش ساخت اولین برنامه اندرویدی به پایان رسید. در این بخش تنظیمات اولیه و نحوه شروع کار برنامه اندروید استودیو را برای شما توضیح داده شد. برخی مطالب جانبی برای درک بهتری توضیحات ذکر شده لازم است، که پس از اتمام همه بخش های این آموزش، در مطالبی جدا قرار داده و لینک خواهند شد.

در بخش سوم این مجموعه آموزشی، به شما خواهیم گفت چگونه برنامه ای که ساخته اید را اجرا کنید و بر روی گوشی هوشمند اندرویدی خود از آن استفاده کنید. لازم به ذکر است داشتن دانش کد نویسی برای این مجموعه آموزشی بهتر است و تجربه لذت بخشی، بدون کسالت برای شما به ارمغان خواهد آورد. نظرات خود را در مورد این مقاله از لحاظ کیفی عنوان کنید.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا