برنامه و بازیآموزشاندروید

آیا گوشی اندرویدی شما به برنامه آنتی ویروس نیاز دارد یا خیر؟

آیا واقعا نصب آنتی ویروس در اندروید ضروری است؟

شاید تعجب بر انگیز باشد اما می توان گفت که اندروید مشهور ترین سیستم عامل در جهان است، حتی می توان گفت که این سیستم عامل از ویندوز نیز بزرگ تر است و همین موضوع آن را به هدفی برای حملات مخرب تبدیل کرده است. حال سوالی که به وجود می آید این است که آیا واقعا برای گوشی اندروید خود به برنامه آنتی ویروس نیاز دارید و این برنامه ها برای دستگاه شما کارایی لازم را دارند یا خیر؟

[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=”100%”]

فهرست مطالب

Google Play Protect

به روزرسانی امنیتی ماهانه (Security Update)

با تمام این ها، آیا گوشی اندروید من به آنتی ویروس نیاز درد یا خیر؟

[/box]

سال هاست که استفاده از نرم افزارهای آنتی ویروس به کاربران ویندوز توضیه می شود و تقریبا می توان گفت که امروزه اکثریت قریب به اتفاق کاربران سیستم امل ویندوز از یک نرم افزار آنتی ویروس (مانند نود32، کسپر اسکای، آویرا، شید و غیره) استفاده می کنند. خوشبختانه، مایکروسافت ابزارهای بسیار مناسب و کارآمدی برای مبارزه با بدافزارها دارد.

از زمان عرضه ویندوز ۸ به بعد، سیستم عامل ویندوز همراه با یک آنتی ویروس داخلی تحت عنوان Windows Security در اختیار کاربران قرار می گیرد، اما سیستم عامل اندروید چطور؟ آیا در سیستم عامل اندروید نیز جهت حفظ امنیت دستگاه شما به صورت پیش فرض اقداماتی صورت گرفته است یا خیر؟

در این مقاله قصد داریم به بررسی ضرورت نصب برنامه آنتی ویروس در دستگاه های اندرویدی بپردازیم.

Google Play Protect

امنیت اندروید Google Play Protect

بزرگ ترین و اصلی ترین برنامه محافظتی داخلی اندروید در برابر بدافزارها Google Play Protect می باشد. چندین بخش و ویژگی های مختلف برای Play Protect وجود دارد، از جمله ابزار Find My Device، اما بخش عمده آن به ویژگی اسکن بدافزارها اختصاص می یابد.

هر دستگاه اندرویدی که دارای فروشگاه گوگل پلی استور باشد از Google Play Protect نیز برخوردار است. احتمالا هنگام استفاده از گوگل پلی استور متوجه پیامی با متن «No Harmful Apps Found» در بالای بخش مدیرت برنامه ها و بازی ها شده باشید. این پیغام به این معنی است که قابلیت Play Protect اطمینان حاصل می کند برنامه هایی که از پلی استور دانلود می کنید ایمن هستند و به دستگاه شما آسیبی وارد نمی کنند.

با این وجود، Play Protect فقط به پلی استور محدود نمی شود بلکه هر چیزی که خارج از گوگل پلی استور در گوشی شما می گذرد را نیز زیر نظر دارد. حتی برنامه هایی که از منبعی غیر از پلی استور نصب (sideload) می شوند نیز توسط Play Protect اسکن می شوند.به طور کلی  نصب برنامه ها از منابع متفرقه (sideloading) کار خطرناکی است و به هیچ عنوان توصیه نمی شود اما این که بدانید Play Protect در حال نظارت همه چیز هست باعث ایجاد حس اطمینان بیش تری می شود.

هم چنین Play Protect علاوه بر اسکن برنامه ها هنگام گشت و گذار در وب با مرورگر گوگل کروم نیز از شما محافظت کند. درست مانند برنامه کروم در کامپیوتر شخصی، اگر از سایتی با کد مخرب بازدید کنید، کروم به شما هشداری نمایش می دهد و شما را به محیطی امن باز می گرداند.

بیشتر بخوانید

به روزرسانی امنیتی ماهانه (Security Update)

یکی دیگر از موارد مهمی که از دستگاه اندروید شما محافظت می کند، به روزرسانی های امنیتی (Security updates) ماهانه ایست که بر روی دستگاه خود دریافت می کنید. این به روزرسانی ها، به روزرسانی های کوچک تری هستند که معمولا دارای ویژگی های جدید و قابل توجهی نیستند، اما از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند.

بد نیست بدانید که در صورت به روز نشدن یک سیستم عامل، به طور دائم آسیب پذیری ها و حفره های امنیتی جدیدی در آن ظاهر می شوند، اندروید نیز از این قائده مستثنی نیست. برای مثال اگر گوشی اندروید شما تنها یک بار در سال به روزرسانی می شد، به احتمال زیاد این موارد روی هم انباشته می شدند و دستگاه شما در معرض خطرات بسیاری قرار می گرفت.

این که به محض ظاهر شدن چنین مواردی در جهت رفع مشکل اقدام شود بسیار مهم است و به همین دلیل است که به روزرسانی های امنیتی ماهانه بسیار ضروری بوده و از اهمیت ویژه ای برخوردارند.

متاسفانه، همه ی دستگاه های اندرویدی مشمول دریافت این به روزرسانی ها نمی شوند و بسیاری از آن ها یا این به روزرسانی ها را به موقع دریافت نکرده و یا این که به طور کلی آن ها را دریافت نمی کنند. به روزرسانی های امنیتی به صورت ماهانه توسط کمپانی گوگل منتشر می شوند و این به شرکای گوگل (سامسونگ، شیائومی و غیره ) بستگی دارد که این به روزرسانی ها و اصلاحات را تایید کنند، اصلاحات و شخصی سازی های مورد نظر خود را به آن ها اضافه کنند و آن ها را برای دستگاه های خود منتشر کنند یا خیر.

اگر می خواهید از میان ایمن ترین گوشی های بازار انتخاب کنید، بهترین گزینه پیش روی شما یک دستگاه گوگل پیکسل یا سامسونگ گلکسی می باشد. زمانی که صحبت از به روز نگه داشتن دستگاه ها و انتشار آخرین بسته های به روزرسانی می شود هر دو برند های گوگل و سامسونگ جزء قابل اعتماد ترین انتخاب ها به شمار می روند.

با تمام این ها، آیا گوشی اندروید من به آنتی ویروس نیاز دارد یا خیر؟

حال قصد داریم به این سوال که آیا گوشی اندرویدی ما به آنتی ویروس نیاز دارد یا خیر بازگردیم. مواردی که در بخش های قبلی به توضیح آن ها پرداختیم همگی ابزارهایی هستند که اندروید به منظور ایمن نگاه داشتن گوشی شما از آن ها استفاده می کند، اما سوال این است که آیا این ابزارها به تنهایی کافی هستند. پاسخ این است که این ابزارها برای اکثریت قریب به اتفاق کاربران اندروید کافی هستند و دلیلی وجود ندارد که یک برنامه آنتی ویروس جانبی بر روی گوشی اندروید خود نصب نمایید.

تمام قوانین اساسی برای استفاده ایمن از هر دستگاهی برای گوشی های اندروید نیز اعمال می شود. برای مثال برنامه های خود را از منبع اصلی، یعنی فروشگاه گوگل پلی استور دریافت کنید. از وب سایت هایی که مشکوک هستند بازدید نکنید. برروی لینک های مشکوک در ایمیل هایتان کلیک نکنید. این میزان از محافظت در کنار Play Protect حتی بیش تر از کافی است.

از سوی دیگر اگر از دستگاهی استفاده می کنید که از پلی استور برخوردار نیست، فایل های نصبی apk را از منابع غیرقابل اعتمادی دریافت می کنید و یا از نسخه قدیمی و منقضی اندروید استفاده می کنید، ممکن است نیاز به یک برنامه آنتی ویروس داشته باشید. اگر هر یک از این شرایط با شرایطی که شما در آن قرار دارید هم خوانی دارد، استفاده از برنامه های آنتی ویروسی مانند Bitdefender یا Norton 360 می تواند مفید واقع شود.

با توجه به تمام آن چه در این مطلب بررسی کردیم نتیجه می گیریم که اگر مسئولانه و با رعایت نکات ایمنی از دستگاه اندرویدی خود استفاده کنید، نیازی به نصب یک برنامه آنتی ویروس بر روی گوشی اندرویدی خود نخواهید داشت. اگر دستگاه شما داراری برنامه گوگل پلی استور می باشد، به این معناست که دستگاه شما در وضعیت خوبی قرار دارد.

بیشتر بخوانید

فرانک محبتی

کارشناس نرم افزار. علاقمند به برنامه نویسی، سئو، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ و کلا دنیای تکنولوژی :) سرگرمی هام هم هر وقتی که پیدا کنم فیلم و سریال و گاهاً هم کتاب D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا