ترفندهاآموزش

به چقدر حافظه اندروید واقعا نیاز داریم؟

فضای ذخیره سازی، یکی از عوامل تعیین کننده در انتخاب یک گوشی است. اما واقعا به چقدر حافظه اندروید در گوشی خود نیاز داریم و حافظه گوشی‌مان چقدر باید باشد؟

اغلب مردم زمان خرید یک گوشی جدید، بین اینکه چه نسخه‌ای از آن با چقدر حافظه داخلی را خریداری کنند، دچار تردید می‌شوند و نمی‌دانند به چقدر فضای ذخیره سازی داخلی نیاز دارند. به همین علت، نمی‌توانند بین مدل‌های ۱۲۸ یا ۲۵۶ یا ۶۴ گیگابایتی (که البته امروزه شمار گوشی‌هایی با این مقدار حافظه در حال کاهش است) انتخاب کنند. ما در مجله اینترنتی گوشی‌پلازامگ تصمیم گرفتیم امروز این مطلب را برای شما تهیه کنیم تا بدانید به چقدر حافظه اندروید نیاز دارید و زمان انتخاب یک گوشی جدید بدانید چه نسخه‌ای از آن با چقدر فضای ذخیره سازی داخلی را باید انتخاب کنید. با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید

گوشی‌های پرچمدار اخیر سامسونگ به شما اجازه نمی‌دهند که نوع پردازنده و چیپست داخلی آن‌ها را انتخاب کنید و در واقع، بر اساس ناحیه‌ای که در آن قرار دارید، نسخه‌ای که خوشان ترجیح بدهند را در اختیارتان قرار می‌دهند. اما می‌توانید بین نسخه‌های ۱۲۸ و ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی آن‌ها بسته به نیاز خود، یکی را انتخاب کنید. اما کدام یک را باید انتخاب کرد؟

طبیعتا انتخاب حافظه اندروید واقعا بستگی به این دارد که شخص شما چطور از گوشی خود استفاده می‌کنید و در واقع، چه استفاده‌ای از آن دارید. عادات کاربری همه‌ی مردم با یکدیگر متفاوت است و الگوی یکسانی وجود ندارد. برای برخی، ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی است، اما برخی دیگر اصلا نمی‌توانند حتی به آن فکر کنند و حداقل به ۱۲۸ گیگابایت حافظه اندروید در گوشی خود نیاز دارند. از سوی دیگر، برخی از کاربران هم ممکن است نیاز به ۱ ترابایت فضای داخلی داشته باشند که در گوشی‌هایی نظیر Samsung Galaxy S22 Ultra یا Apple iPhone 13 Pro وجود دارد. انتخاب حافظه اندروید به چند عامل بستگی دارد.

درمورد اینکه آیا Galaxy S22 Ultra ارزش خرید دارد یا نه، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

چه چیزی حافظه اندروید را اشغال می کند؟

به چقدر حافظه اندروید واقعا نیاز داریم؟
تصویری از صفحه اصلی یک برنامه مدیریت فایل

بیایید با بررسی مواردی که واقعا بیشترین فضای ذخیره سازی را در گوشی هوشمند شما اشغال می‌کنند شروع کنیم. این موضوع هم مجددا به نحوه‌ی استفاده شما از گوشی خود و روشی که از آن استفاده می‌کنید بستگی دارد. اما یک سری مشاهدات کلی هم وجود دارد که به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

دو عاملی که تقریبا در همه‌ی گوشی‌ها بیشترین حافظه اندروید را اشغال می‌کنند، فایل‌های سیستمی و برنامه‌ها هستند که شامل اپ‌ها و برنامه‌ها می‌شوند. فایل‌های سیستمی نیز شامل فایل‌های اصلی سیستم عامل و تمامی مواردی می‌شوند که در واقع، باعث می‌شوند گوشی شما روشن و قابل استفاده باشد. همچنین، اگر دقت کرده باشید، اپ‌ها می‌توانند پس از این که آن‌ها را روی گوشی خود نصب کردید یک سری فایل جدید به وجود بیاورند و بازی‌ها هم گاهی اوقات به فایل‌های اضافیِ بیشتری برای اجرا شدن نیاز دارند (به اصطلاح دیتا) که می‌توانند بسیار سنگین باشند و حجم زیادی از حافظه اندروید را اشغال کنند.

مورد بعدی که تقریبا در اغلب گوشی‌ها بیشتری حافظه اندروید را به خود اختصاص می‌دهد، عکس‌ها و فیلم‌هایی هستند که به احتمال زیاد همین الان هم در گوشی شما تعداد بسیار زیادی از آن‌ها وجود دارد. عکس‌های رزولوشن بالا و ویدئو کلیپ‌های باکیفیتی که گوشی‌های امروزی می‌توانند بگیرند، می‌توانند فضای بسیار زیادی را اشغال کنند. اگر شما هم دارای یک گوشی با دوربین‌های باکیفیت هستید و از طرفی هم هیچوقت عادت به پاک کردن چیزی روی گوشی خود ندارید، به احتمال زیاد، این مورد چیزی است که از این به بعد باید بیشتر به آن توجه داشته باشید و اجازه ندهید که روی هم انباشه شود.

زمانی که گالری دوربین شما فایل‌های بسیار زیادی دارد، حجم زیادی از حافظه اندروید را اشغال می‌کند و با پاک کردن فایل‌های پرحجم و سنگین یا فایل‌های شبیه به هم، می‌توانید حجم زیادی از فضای ذخیره سازی گوشی خود را آزاد کنید. درمورد سایر روش‌های پاک کردن حافظه گوشی اندروید خود نیز می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

موارد بعدی که می‌توانند فضای زیادی از حافظه گوشی اندروید شما را اشغال کنند، موزیک‌ها، document ها و فایل‌های دانلودی هستند. این موارد هم واقعا به نحوه‌ی استفاده شما از گوشی‌تان بستگی دارند. در صورتی که از سرویس‌های استریم موسیقی نظیر Spotify استفاده می‌کنید، به احتمال زیاد هیچ فایل موسیقی روی گوشی خود ندارید یا در غیر این صورت، تعدادشان بسیار کم است. و یا افرادی که سر و کار زیادی با فایل‌های PDF دارند، ممکن است صدها یا هزاران عدد از آن‌ها را در حافظه گوشی خود داشته باشند.

به طور کلی، این موارد، چیزهایی هستند که حافظه گوشی اندروید شما را اشغال می‌کنند و ممکن است فضای زیادی را هم در بر بگیرند. اما به راحتی قابل کنترل هستند. برنامه‌ها، اپ‌ها، بازی‌ها، عکس‌ها، فیلم‌ها، کلیپ‌ها، ویدئوها، موسیقی‌ها، فایل‌های داکیومنت و دانلودها، مواردی از این دست می‌باشند.

نحوه بررسی اینکه چقدر از حافظه اندروید را استفاده می‌کنید

احتمال بسیار زیادی وجود دارد که شما به عنوان فردی که در حال مطالعه این مطلب هستید، یک گوشی اندروید داشته باشید یا حداقل سابقه کار با گوشی‌های اندروید را داشته باشید. به این معنی که می‌توانیم نحوه استفاده شما از فضای ذخیره‌سازی گوشی خود را بررسی کنیم. بررسی اینکه چقدر از فضای ذخیره‌سازی گوشی خود را استفاده می‌کنید و چه چیزهایی را بیشتر از همه استفاده می‌کنید، آسان است.

برای اینکه بدانید از چه برنامه‌هایی بیشتر از همه استفاده می‌کنید، یک یا دوبار صفحه را از بالا به سمت پایین اسکرول کنید و آیکون چرخ دنده را لمس کنید.

به چقدر حافظه اندروید واقعا نیاز داریم؟
تصویری از آیکون چرخ دنده که باید آن را لمس کنید تا وارد تنظیمات گوشی خود بشوید

سپس وارد بخش Storage گوشی خود بشوید. اگر گوشی سامسونگ دارید، ابتدا باید وارد بخش Battery and Device Care بشوید.

به چقدر حافظه اندروید واقعا نیاز داریم؟
تصویری از بخش حافظه در قسمت تنظیمات که باید وارد آن بشوید

در این قسمت، می‌توانید مشاهده کنید که چه مقدار از حافظه اندروید را در حال استفاده کردن هستید. همچنین، فضای ذخیره سازی باقی مانده و اینکه چه چیزهایی بیشترین میزان از حافظه اندروید را در گوشی شما اشغال کرده‌اند نیز در این بخش قابل مشاهده هستند.

واضح‌ترین گزینه‌ای که وجود دارد، این است که از چه مقدار از فضای ذخیره سازی اختصاص داده شده خود استفاده می کنید. در این مطلب، من از یک گوشی با ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی استفاده کردم که ۸۹ گیگابایت از حافظه داخلی آن پر شده است. بیایید صفحه را به سمت پایین اسکرول کنیم تا ببینیم این ۸۹ گیگابایت را چه چیزهایی اشغال کرده‌اند.

به چقدر حافظه اندروید واقعا نیاز داریم؟
تصویری از فضای ذخیره سازی اشغال شده و حافظه باقی مانده در گوشی من

همانطور که در تصویر زیر هم می‌توانید مشاهده کنید، در گوشی من، ۱۲ گیگابایت ویدئو و ۵.۳ گیگابایت عکس وجود دارد که مجموعا روی هم بیش از ۱۷ گیگابایت از حافظه داخلی گوشی‌ام را به خودشان اختصاص داده‌اند. با اینکه من از عکس‌هایم در فضای ابری نسخه پشتیبان تهیه می‌کنم و گهگاه چیزهای قدیمی را هم پاک می‌کنم.

همچنین، می‌توانید مشاهده کنید که داکیومنت‌ها و بازی‌های بسیار کمی روی گوشی خود دارم که فضای بسیار کمی را هم اشغال کرده‌اند. نهایتا ۴ یا ۵ قطعه موسیقی هم روی گوشی خود دارم، چون اغلب اوقات به صورت آنلاین موسیقی گوش می‌دهم. سایر فایل‌ها و میزان فضایی که اشغال کرده‌اند را هم که در تصویر زیر می‌توانید مشاهده کنید.

تصویری از حافظه داخلی گوشی من و مقدار فضایی که هر کدام از موارد به خوشان اختصاص داده اند

جهت اطلاعتان باید بگویم که من حدود ۱ سال است که از این گوشی استفاده می‌کنم و وضعیت حافظه داخلی آن پس از گذشت ۱ سال استفاده، به خوبی نشان می‌دهد که ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی طبق استفاده‌ای که من از گوشی خود دارم، کاملا برایم کافی است. طبق بررسی‌هایی که انجام دادیم، مشخص شد که اساسا، من از حافظه گوشی خود فقط برای ذخیره سازی عکس‌ها و ویدئوها استفاده می‌کنم. بنابراین، به این نتیجه می‌رسیم که اگر حافظه گوشی بعدی من هم ۱۲۸ گیگابایت باشد، با این استفاده‌ای که می‌کنم، برایم کافی خواهد بود.

حال شما هم باید حافظه گوشی خود را بررسی کنید و ببینید چقدر فضا برایتان باقی مانده و چه مواردی بیشترین میزان از حافظه را در گوشی شما به خودشان اختصاص داده‌اند.

حافظه گوشی چقدر باید باشد؟

با بررسی این موارد، متوجه خواهید شد که به چقدر فضای ذخیره سازی داخلی نیاز دارید. اگر فقط عکس‌ها و ویدیوها را نگه می‌دارید و حجم زیادی از آن‌ها را با دوربین گوشی خود رو هم انباشته نمی‌کنید، به احتمال زیاد ۱۲۸ گیگابایت حافظه با مقداری فضای ذخیره‌سازی ابری برایتان کافی خواهد بود.

از طرف دیگر، اگر عکس‌ها و فیلم‌های زیادی با دوربین گوشی خود نمی‌گیرید، اما دوست دارید فایل‌های موسیقی زیادی در گوشی خود داشته باشید هم به احتمال زیاد ۱۲۸ گیگابایت برایتان کفایت می‌کند.

اما زمانی هست که همه‌ی این استفاده‌ها را با هم دارید. در چنین مواقعی، باید فضای ذخیره سازی بیشتری را مد نظر داشته باشید. گرفتن تعداد زیادی عکس و ذخیره تمام آهنگ‌های خود در حافظه داخلی، به سرعت فضای ذخیره سازی آن را از بین می‌برد. حال اگر یک قدم فراتر بروید و فایل‌های پرحجم و سنگینی دانلود کنید یا بازی‌های زیادی روی گوشی خود نصب کنید، اوضاع وخیم‌تر می‌شود و نیاز مبرم به حافظه بیشتر پیدا خواهید کرد.

اگر بخواهیم یک قاعده کلی برای حافظه اندروید تعریف کنیم، می‌توانیم چنین بگوییم که اگر همه‌ی حافظه داخلی گوشی شما یا دستکم بخش اعظم آن به یکی از این موارد اختصاص دارد و همه‌ی استفاده‌های سنگین را با هم ترکیب نمی‌کنید، به احتمال بسیار زیاد ۱۲۸ گیگابایت فضای داخلی برایتان کافی خواهد بود. در غیر این صورت، شاید بهتر باشد کمی بیشتر هزینه کنید و مدلی را انتخاب کنید که حافظه داخلی بیشتری دارد. البته که پاک کردن حافظه داخلی هم همچنان به قوت خود به عنوان یک راهکار مفید پایدار است.

عرفان رحیمی صادق

نزدیک به ۸ ساله که کار تولید محتوا رو به عنوان علاقه دنبال می‌کنم و زمینه کاری مورد علاقه خودم رو هم فناوری انتخاب کردم. تماشای فیلم و سریال و گاهی هم گیم، سرگرمی‌های بنده است D:

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام
    من همه‌اش با مشکل کمبود حافظه مواجه‌ام
    تمام عکس‌ها و موزیک‌ها و تا اونجایی که میشد از برنامه‌ها رو هم بردم روی اس‌دی رمم
    اما باز بیش از 20گیگ others دارم
    تبلتم سامسونگ هفته و حافظه داخلی هم 32گیگه که 10 گیگش سیستمه
    کش همه برنامه‌ها رو هم خالی می‌کنم
    با اپ نوکس‌کلیر هم جانک‌ها رو خالی کردم
    نمی‌تونم برگردونم حافظه اضافی رو؟
    راه‌حلی داره؟

    1. از قسمت Device Care حافظه ذخیره‌سازی رو انتخاب کنین و ببینین چی حافظه رو اشغال کرده. هر فایل اضافه‌ای بود پاک کنین

  2. سلام وقت بخیر تحلیل و دودوتا چهار تای درستی داشتید و خیلی خوب راهنمایی کردید،ازتون مچکرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا