اندرویدآموزش

حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی در سال ۲۰۲۳ چقدر است؟

ظرفیت رم ارتباط مستقیمی با قیمت گوشی دارد؛ هر چه ظرفیت بیشتر باشد، گوشی گران‌تر خواهد بود. اینکه حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی باید چقدر باشد، موضوعی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

محبوب‌ترین گوشی‌های اندرویدی دارای طیف گسترده‌ای از حافظه رم هستند. در یک طرف بهترین گوشی‌های اندرویدی قرار گرفته‌اند که با 12 یا 16 گیگابایت رم عرضه می‌شوند. در طرف دیگر، گوشی‌های مقرون به صرفه‌ای هستند که تنها 4 گیگابایت رم دارند. در همین حال، گوشی‌های میان رده دارای 6 تا 8 گیگابایت رم هستند. به طور کلی، گوشی‌های ارزان‌قیمت‌تر معمولا مقدار رم کمتری دارند، در حالی که پرچم‌داران حافظه رم بیشتری را ارائه می‌دهند. سوالی که مطرح می‌شود این است که حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی در سال 2023 چقدر است؟ در این مطلب به این سوال پاسخ خواهیم داد.

خرید اینترنتی گوشی اندرویدی با بهترین قیمت

مقایسه RAM و حافظه Swap

همه گوشی‌های هوشمند از حافظه دسترسی تصادفی (RAM) استفاده می‌کنند. برنامه‌های در حال اجرا و داده‌های آن‌ها در RAM ذخیره می‌شوند. حدود 10 سال پیش، گوشی‌های‌ اندرویدی ۵۱۲ مگابایت یا ۱ گیگابایت حافظه داشتند. با این حال، میانگین مقدار رم در گوشی‌ها به سرعت رشد کرد. در سال 2014، بسیاری از گوشی‌های پریمیوم دارای 3 گیگابایت رم بودند و چند سال بعد، 4 گیگابایت به استاندارد واقعی تبدیل شد. اکنون 4 گیگابایت حداقل حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی در نظر گرفته می‌شود.

مهم نیست میزان رم گوشی شما چقدر است، چون رم فقط یک منبع محدود است که باید مدیریت شود. هر برنامه جدیدی برای باز شدن و اجرا، بخشی از حافظه گوشی شما را اشغال می‌کند. برنامه‌ها و بازی‌های ساده تنها چند صد مگابایت از فضای گوشی شما را می‌گیرند، در حالی که بازی‌های پیچیده‌تر ممکن است تا یک گیگابایت رم استفاده کنند. سخت‌ترین بازی‌ها می‌توانند تا 1.5 گیگابایت رم مصرف کنند.

با 4 گیگابایت رم، فضای کافی برای چندین بازی یا برنامه متوسط وجود دارد تا بتوانند در کنار هم زندگی کنند. با این حال، در برخی موارد، دیگر حافظه رمی وجود نخواهد داشت.

مهم نیست گوشی شما چقدر رم دارد، این یک منبع محدود است که ممکن است تمام شود. اینجاست که حافظه Swap وارد می‌شود.

کامپیوترهای مدرن از تکنیکی به نام Swapping استفاده می‌کنند. قدیمی‌ترین و کم استفاده ترین بخش‌های حافظه در حافظه swap ذخیره می‌شود و حافظه‌ای که در RAM اشغال شده آزاد می‌شود.

اگر بعدا دوباره به حافظه Swap نیاز باشد، صفحات از حافظه بازخوانی شده و مجددا در RAM کپی می‌شوند. حافظه Swap مقدار حافظه موجود برای ذخیره برنامه‌ها و داده‌ها را تا حد زیادی افزایش می‌دهد، اما تفاوت این است که در مقایسه با RAM بسیار کندتر است.

دسکتاپ ها، لپ‌تاپ‌ها و سرورها از حافظه خارجی (هارد دیسک، حافظه فلش) به عنوان حافظه Swap استفاده می‌کنند. اندروید از تکنیک کمی متفاوت‌تری استفاده می‌کند. به جای نوشتن صفحات در فضای ذخیره‌سازی، اندروید داده‌ها را فشرده می‌کند و دوباره آن را در RAM می‌نویسد. این به عنوان zRAM شناخته می‌شود، استفاده از z برای نشان دادن فشرده‌سازی است. اگر نسبت فشرده‌سازی 50% را فرض کنیم، 128 کیلوبایت رم می‌تواند به 64 کیلوبایت کاهش یابد و 64 کیلوبایت آزاد شود.

با این حال، حافظه Swap (به خصوص zRAM) نیز یک منبع محدود است. اگر حافظه Swap اندروید تمام شود، باید تهاجمی‌تر شده و برنامه‌هایی را که از قبل در حافظه هستند حذف کند. این بدان معناست که برنامه‌ای که می‌خواستید بعدا به آن بازگردید ممکن است بسته شود، چون اندروید باید برای برنامه جدیدی که می‌خواهید راه‌اندازی کنید، جا باز کند.

معنی همه این‌ها این است که هرچه رم بیشتری داشته باشید، برنامه‌های بیشتری را می‌توانید به طور همزمان در حافظه نگه دارید بدون اینکه اندروید برنامه‌های قدیمی را از بین ببرد. رم کمتر به این معنی است که اندروید باید برنامه‌ها را بیشتر از حافظه حذف کند. با در نظر گرفتن این موضوع، حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی چقدر است؟

بیشتر بخوانید

مقایسه RAM و حافظه Swap

تست تعیین حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی

تست تعیین حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی

برای تعیین حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی سه‌گوشی را تست کردیم: سامسونگ گلکسی اس 21 اولترا با 12 گیگابایت رم، وان پلاس 9 پرو با 8 گیگابایت رم و پیکسل 3XL با 4 گیگابایت رم. گوشی‌های سامسونگ و گوگل اندروید 12 را اجرا می‌کنند، در حالی که وان پلاس اندروید 11 را اجرا می‌کند. در هر گوشی مقدار فضای آزاد و مقدار رم اشغال شده را یادداشت کردیم. سپس روی هر 3 گوشی یک بازی را راه‌اندازی کرده و رم مورد استفاده بازی را هم یادداشت کردیم و به تغییرات میزان رم نگاهی انداختیم.

در اینجا لیستی از بازی‌هایی که ما استفاده کردیم به همراه مقدار متوسط ​​رم آن‌ها آورده شده است:

  • Subway Surfers: 750MB
  • 1945 Airforce : 850MB
  • Candy Crush: 350MB
  • Brawl Stars: 500MB
  • Minecraft: 800MB
  • Asphalt 9: 800MB
  • Shadowgun Legends: 900MB
  • Elder Scrolls Blades: 950MB
  • Genshin Impact: 4GB
  • Chrome: 2GB

تست Galaxy S21 Ultra و Pixel 3XL

این دو دستگاه در انتهای طیف قرار دارند. گلکسی اس 21 اولترا 12 گیگابایت رم دارد در حالی که پیکسل 3XL فقط 4 گیگابایت رم دارد. در زیر نموداری وجود دارد که نحوه عملکرد دستگاه‌ها در طول آزمایش ما را نشان می‌دهد. در پایین لیست بازی‌ها به ترتیبی که آن‌ها را راه‌اندازی کردیم، قرار گرفته‌اند. خط آبی نشان می‌دهد که چه مقدار RAM در دسترس است و خط سبز نشان می‌دهد که چه مقدار حافظه swap استفاده شده است.

تست Galaxy S21 Ultra و Pixel 3XL

در گوشی Galaxy S21 Ultra با کاهش مقدار رم آزاد، میزان استفاده از حافظه Swap افزایش می‌یابد. با 12 گیگابایت رم، S21 Ultra می‌توانست تمام بازی‌ها را در حافظه نگه دارد حتی یک برنامه هم قربانی نشد.

برای اینکه S21 Ultra را به لبه پرتگاه برسانیم، مرورگر وب کروم را راه‌اندازی کردیم. کروم با 12 تب باز، 2.2 گیگابایت حافظه مصرف کرده بود و اندروید بالاخره مجبور شد Minecraft را بکشد.

همه چیز در Pixel 3XL کاملا متفاوت بود. این گوشی توانست سه بازی را به طور همزمان در رم اجرا کند: Subway Surfers، 1945 Airforce و Candy Crush. وقتی Brawl Stars را راه‌اندازی کردیم، Subway Surfers کشته و از حافظه حذف شد. همان‌طور که انتظار داشتیم، این مقدار کمتر رم به این معنی است که حافظه Swap با برنامه‌های بسیار کمتری مورد نیاز است و تنها تعداد انگشت‌شماری را می‌توان به طور همزمان در حافظه نگه داشت.

تست OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro مورد استفاده برای آزمایش حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی دارای 8 گیگابایت رم بوده و دارای ویژگی RAMBoost این شرکت است که در بسیاری از دستگاه‌هایش یافت می‌شود. RAMBoost سعی می‌کند مدیریت حافظه را هوشمندتر کند. RAMBoost میزان استفاده شما را تجزیه و تحلیل می‌کند و سعی می‌کند برنامه‌هایی را که اغلب استفاده می‌کنید در حافظه نگه دارد و برنامه‌هایی را که اغلب استفاده نمی‌کنید از بین ببرد. برای تست صحیح OnePlus 9 Pro، آن را با RAMBoost روشن و RAMBoost خاموش تست کردیم.

تست OnePlus 9 Pro

اولین چیزی که باید در مورد تست با RAMBoost روشن به آن توجه کرد، افزایش فضای خالی رم هنگام راه‌اندازی Candy Crush است. دلیل اتفاق افتادن چنین حالتی این بود که Subway Surfers کشته شد. Subway Surfers را دوباره راه‌اندازی کردیم و ادامه دادیم. بازی Brawl Stars و Minecraft بدون مشکل شروع شدند. وقتی Asphalt 9 راه‌اندازی شد، اندروید Candy Crush و  1945 Air Force را از بین برد.

با خاموش کردن RAMBoost، اندروید رفتار متفاوتی داشت. ما توانستم همه برنامه‌ها، از Subway Surfers گرفته تا Minecraft را راه‌اندازی کنیم، بدون اینکه چیزی در طول مسیر از بین برود. با این حال، وقتی Asphalt 9 را راه‌اندازی کردیم، Subway Surfers کشته شد.

چیزی که در مورد هر دو آزمایش اجرا شده بر روی OnePlus 9 Pro عجیب بود این است که برنامه‌ها حتی با وجود فضای خالی از بین می‌رفتند. OnePlus 9 Pro دارای 4 گیگابایت حافظه Swap است اما وقتی که برنامه‌ها شروع به حذف شدن می‌کنند، تنها حدود 1 گیگابایت از آن استفاده می‌شود. به نظر می‌رسد OnePlus 9 Pro در مدیریت حافظه بسیار تهاجمی است، به خصوص در مقایسه با سایر گوشی‌هایی که آزمایش کردیم.

حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی باید چقدر باشد؟

واضح است که 4 گیگابایت واقعا حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی نیست، چون فقط می‌تواند 3 یا 4 بازی را اجرا کند. اپلیکیشن ها معمولا کم حجم‌تر از بازی‌ها هستند؛ بنابراین می‌توانید با این مقدار رم،5 یا 6 اپلیکیشن کم حجم را اجرا کنید. 6 گیگابایت رم به رفع این مشکل کمک می‌کند.

12 گیگابایت در Galaxy S21 Ultra بسیار قوی و مدیریت شده است. حداقل 15 بازی، ازجمله برخی از بازی‌های نسبتا سخت، می‌توانند به طور همزمان در رم باقی بمانند. شک داریم که کاربران دلیلی برای شکایت از این سطح از قابلیت داشته باشند.

در حالی که OnePlus 9 Pro در مدیریت رم خود تهاجمی است، استفاده طولانی مدت از RAMBoost باید به اندروید کمک کند تا از 8 گیگابایت خود استفاده بهتری داشته باشد؛ اما به نظر ما، 8 گیگابایت در گوشی‌های دیگر تجربه بهتری را نسبت به وان پلاس ارائه می‌دهد.

به نظر ما، حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی هنگام خرید یک گوشی هوشمند مقرون به صرفه، باید حداقل 6 باشد. برای گوشی‌های میان‌پرده یا رده بالا، 8 گیگابایت یک تجربه خوب را ارائه می‌کند. با این حال، آنچه در آزمایش ما مشخص شد این است که رم 12 گیگابایتی در گلکسی اس 21 اولترا به وضوح مفید است و باید یک تجربه کلی عالی را حتی برای سخت‌گیرترین کاربران قدرتمند ارائه دهد. در حال حاضر، 16 گیگابایت رم واقعا شایسته ستایش است.

حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی باید چقدر باشد؟

سخن پایانی

حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی برای هر کاربر بسته به نوع عملکرد آن‌ها متفاوت است؛ مثلا برای کاربری که در حد نصب شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و غیره از گوشی استفاده می‌کند،4 گیگابایت کاملا مناسب است. کاربری که با گوشی فیلم و سریال می‌بیند و نصب اپلیکیشن هایی مانند یوتیوب برایش در اولویت است، گوشی 6 گیگابایتی کارش را راه می‌اندازد.

کاربری که گیمر است یا برای ویرایش فیلم و عکس از گوشی استفاده می‌کند، برای نصب برنامه‌های سنگین، باید گوشی با حافظه رم بالاتری (بالاتر از 6 گیگابایت) خریداری کند. به نظر شما حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی باید چقدر باشد؟ دیدگاه‌هایتان را با ما به اشتراک بگذارید.


سوالات متداول

حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی باید چقدر باشد؟

حافظه رم مورد نیاز گوشی‌های اندرویدی باید 6 گیگابایت باشد در گوشی‌های میان رده و بالا رده، 8 گیگابایت عملکرد قابل قبولی را ارائه می‌دهد.

آیا رم 12 گیگابایتی روی گوشی زیاد است؟

این مقدار رم معمولا برای کاربران بیش از اندازه کافی است. 12 گیگابایت رم را فقط در گوشی‌های پیشرفته مانند گلکسی اس 21 اولترا یا گلکسی نوت خواهید یافت.

سیستم عامل اندروید 13 چقدر از رم استفاده می‌کند؟

اندروید 13 از 2 گیگابایت رم استفاده می‌کند تا بدون هیچ برنامه پس زمینه‌ای روشن شود. این مقدار بیشتر از ویندوز 11 است که 1.5 گیگابایت است. اندرویدهای قدیمی از 1 گیگابایت رم استفاده می‌کردند.

منبع
androidauthority

رویا سهرابی

نویسنده محتوا هستم. من سخت تلاش میکنم و اهداف بزرگی دارم. من با عقیده شل سیلوراستاین موافقم که میگوید: اگر کتابی هست که میخواهی بخوانی اما نوشته نشده، آن را بنویس.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا