ترفندهاآموزش

راهنمای خرید کارت حافظه و تمام اطلاعات تکمیلی

مموری‌ها، کارت‌های حافظه، SD کارت‌ها، کارت‌های Secure Digital یا هر چیز دیگری که آن‌ها را صدا می‌کنید، امروزه بسیار پرکاربرد هستند و به همین دلیل، ما تصمیم به ارائه یک راهنمای خرید کارت حافظه گرفتیم.

این حافظه‌های جانبی، امروزه در محصولات بسیار زیادی از جمله دوربین‌های دیجیتال، دستگاه‌های موزیک پلیر، گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، لپتاپ‌ها و حتی ضبط صوت خودروها نیز به کار می‌روند. اما تمام کارت‌های حافظه با یکدیگر یکسان نیستند و برای اهداف مختلفی در بازه‌های قیمتی متنوع و حتی کیفیت‌های مختلف ساخته می‌شوند. همچنین، تمام آن‌ها از نظر اندازه، ظرفیت، سرعت، کیفیت ساخت و فاکتورهای دیگر کاملا با یکدیگر تفاوت دارند. به همین علت، باید راهنمای خرید کارت حافظه ما در گوشی پلازامگ را دنبال کنید تا با تمام این موارد و اختلاف SD کارت‌ها با یکدیگر آشنایی پیدا کنید.

بیشتر بخوانید:

برخی از دستگاه‌ها مانند دوربین‌های دیجیتال، از کارت‌های حافظه به عنوان فضای ذخیره سازی اصلی خود استفاده می‌کنند. به طوری که بدون آن‌ها قابل استفاده نیستند، چون هیچ فضای داخلی برای ذخیره کردن فایل‌ها ندارند یا فضای بسیار کمی دارند. یک دسته دیگر از دستگاه‌های الکترونیکی مانند گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، لپتاپ‌ها و… به شیوه‌ی دیگری از کارت‌های حافظه استفاده می‌کنند و به کاربران خود اجازه می‌دهند که برای افزایش فضای ذخیره سازی دستگاه خود از آن‌ها استفاده کنند.

بنابراین، دستگاه‌های مختلف به شیوه‌های متنوعی از کارت‌های حافظه استفاده می‌کنند و همچنین، هر یک از آن‌ها از نوع خاصی از SD Card پشتیبانی می‌کنند و از هر مموری کارتی نمی‌توان در آن‌ها استفاده کرد. به همین علت، نیاز به یک راهنمای خرید کارت حافظه دارید تا با این تفاوت‌ها آشنایی پیدا کنید و بهتر انتخاب کنید. موارد زیر، تفاوت‌هایی هستند که ما در مطلب امروز خود درمورد راهنمای خرید کارت حافظه به آن‌ها اشاره می‌کنیم و شما باید هنگام خرید یکی از آن‌ها برای دستگاه‌های خود به این نکات توجه داشته باشید:

  • کلاس‌های مختلف سرعت
  • سایز بدنه (شامل SD, miniSD و MicroSD)
  • ظرفیت (فضای ذخیره سازی موجود)

راهنمای خرید کارت حافظه – کلاس‌های مختلف سرعت

اولین نکته‌ای که در راهنمای خرید کارت حافظه قصد داریم به آن اشاره کنیم، این است که سرعت انواع مختلف کارت‌های حافظه متفاوت است و همه‌ی آن‌ها سرعت یکسانی ندارند. این امر برای برخی از افرادی که ممکن است برای اهداف خاصی مموری کارت خریداری کنند، بیشتر از بقیه اهمیت دارد. به عنوان مثال، اگر یک عکاس حرفه ای هستید که به طور مرتب با یک دوربین DSLR پشت سر هم عکس می‌گیرید و آن‌ها را در فرمت RAW با وضوح بالا ذخیره می کنید، قطعا به یک کارت حافظه سریع با سرعت بالا نیاز دارید. بدین صورت، دوربین‌تان هم می‌تواند با بالاترین سرعتی که در توان دارد، عکاسی کند.

برای آشنایی بیشتر با فرمت RAW به این لینک مراجعه کنید.

همچنین، اگر می‌خواهید ویدئویی با وضوح بالا ضبط کنید و آن را به طور مستقیم در SD Card موجود بر روی آن ذخیره کنید، باز هم به یک مموری کارت پرسرعت نیاز دارید و با کارت حافظه‌ی کند، دچار مشکل خواهید شد. اما اگر فقط چند عکس معمولی با یک دوربین ساده می‌گیرید یا قصد دارید از SD Card برای ذخیره سازی فایل‌های بیشتری در گوشی خود استفاده کنید، نیازی نیست که کارت حافظه چندان پرسرعتی خریداری کنید، چون نیاز چندان زیادی به آن ندارید. این‌ها نکاتی است که باید در راهنمای خرید کارت حافظه به آن‌ها توجه داشته باشید.

سازندگانِ کارت حافظه، از کلاس‌های سرعت برای اندازه گیری سرعت SD Cardهایی که تولید کرده‌اند، استفاده می‌کنند. البته، انجمن SD که استاندارد کارت حافظه‌های SD را تعریف می کند، سرعت‌های دقیقِ مرتبط با این کلاس‌ها را تعریف نکرده، اما دستورالعمل‌هایی را در این زمینه ارائه داده است که در بخش بعدی مطلب امروز خود درمورد راهنمای خرید کارت حافظه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

انجمن SD، چهار کلاس سرعت متفاوت تعریف کرده است که عبارت هستند از: ۱۰ (سرعت خواندن و نوشتن ۱۰ مگابایت بر ثانیه)، ۶ (مگابایت بر ثانیه)، ۴ (مگابایت بر ثانیه) و ۲ (مگابایت بر ثانیه). همانطور که می‌توانید حدس بزنید، کلاس ۱۰ سریع‌ترین سرعت برای یک کارت حافظه جانبی است که برای فیلم برداری Full HD مناسب است و کلاس ۲ هم کندترین سرعت است که می‌تواند برای ضبط ویدئوهای معمولی مناسب باشد. بنابراین، کلاس ۴ و ۶ هر دو می‌توانند برای ضبط فیلم‌های باکیفیت مناسب باشند.

علاوه بر کلاس‌های فوق، دو کلاس Ultra High Speed یا UHS هم در کارت‌های حافظه جانبی وجود دارد که شامل ۱ (سرعت خواندن و نوشتن ۱۰ مگابایت بر ثانیه) و ۳ (۳۰ مگابایت بر ثانیه) هستند. این کلاس‌ها عمدتا برای دستگاه‌های حرفه‌ای طراحی و ساخته شده‌اند. اما با این حال، می‌توانید در تعداد زیادی از کارت‌های حافظه امروزی هم چنین سرعت‌هایی را مشاهده کنید.

البته، سرعت کارت‌های حافظه به شکل دیگری هم طبقه بندی می‌شود که بر اساس سرعت ویدئو است. این کلاس‌ها شامل V90 (که تا ویدئوهای 8K را هم پشتیبانی می‌کند)، V60 (برای فیلم برداری 4K)، V30 (برای ویدئوهای HD و Full HD) و در آخر، V10 و V6 ویدئوهای معمولی) می‌شوند. در بخش بعدی راهنمای خرید کارت حافظه تصویر و لوگوی کلاس‌های سرعت SD Cardها را مشاهده می‌کنید:

راهنمای خرید کارت حافظه و تمام اطلاعات تکمیلی

راهنمای خرید کارت حافظه نشان می‌دهد که اگر کار چندان حرفه‌ای خاصی با گوشی، تبلت یا لپتاپ خود انجام نمی‌دهید، به احتمال زیاد کلاس ۴ یا نهایتا ۶ برایتان کاملا مناسب است. اما در صورتی که ویدئوهایی با رزولوشن بالا می‌گیرید یا با عکس‌هایی که فرمت RAW دارند کار می‌کنید، باید کلاس ۱۰ را انتخاب کنید. مموری کارت‌های کلاس ۲ هم امروزه کمی از رده خارج محسوب می‌شوند و کند بودن آن‌ها ممکن است برایتان آزار دهنده باشد. بنابراین، بهتر است به فکر خرید آن‌ها نباشید، مگر اینکه بخواهید در دوربین‌های ارزان از آن استفاده کنید. به هر حال، امروزه حتی گوشی‌های میان رده و ارزان قیمت هم می‌توانند به صورت HD فیلم برداری کنند.

همانطور که در عکس بالا در مطلب امروزمان درمورد راهنمای خرید کارت حافظه نیز مشاهده می‌کنید، کلاس سرعت یک مموری کارت معمولا روی خود آن درج شده و فقط کافی‌ست دنبال لوگوی آن بگردید. همچنین، هنگام خرید مموری کارت به صورت آنلاین هم معمولا باید کلاس آن مشخص شده باشد و روی جعبه‌ی آن هم درج شده باشد. به عنوان مثال، مموری کارتی که در تصویر زیر به نمایش گذاشته شده، دارای کلاس سرعت ۱۰ است، کلاس سرعت UHS آن ۳ می‌باشد و کلاس سرعت ویدئوی آن هم ۳۰ است.

راهنمای خرید کارت حافظه و تمام اطلاعات تکمیلی

در صورتی که علامت یا لوگوی هیچ یک از کلاس‌های سرعتی که در راهنمای خرید کارت حافظه اشاره کردیم روی مموری کارت مورد نظرتان وجود ندارد، به احتمال بسیار زیاد در حال خرید یک SD Card کلاس ۰ هستید. این نوع مموری کارت‌ها قبل از ایجاد سیستم رتبه بندی کلاس‌های سرعت تولید شده‌اند و ممکن است حتی از یک مموری کارت کلاس ۲ هم کندتر باشند.

راهنمای خرید کارت حافظه – اندازه و سایز مموری کارت

همانطور که در بخش‌های قبلی راهنمای خرید کارت حافظه نیز اشاره کردیم، مموری کارت‌ها دارای اندازه‌های مختلفی هستند و از این نظر به سه دسته تقسیم می‌شوند که عبارت هستند از Standard SD Card, mini SD Card و Micro SD Card. دسته‌ی اول، یعنی SD Cardهای استاندارد بزرگ‌ترین نمونه‌ی کارت‌های حافظه هستند (با وجودی که هنوز هم اندازه کوچکی دارند). ابعاد این مدل‌ها ۳۲ × ۲۴ × ۲.۱ میلی متر است و فقط ۲ گرم وزن دارند.

اغلب دوربین‌های دیجیتالی که امروزه در بازار وجود دارد، هنوز هم از کارت‌های حافظه بزرگ (سایز استاندارد) استفاده می‌کنند. تنها تفاوت کارت‌های سایز استاندارد امروزی با مدل‌های اولیه آن‌ها این است که طراحی مدرن‌تری به خود گرفته‌اند و برخلاف مدل‌های قدیمی، گوشه‌های آن‌ها بدون زاویه است.

نکته بعدی در راهنمای خرید کارت حافظه این است که کارت حافظه‌های مینی یا mini SD Cards کوچک‌تر از مدل‌های استاندارد هستند و ابعاد آن‌ها ۲۱.۵ × ۲۰ × ۴ میلی متر است و فقط ۰.۸ گرم وزن دارند. کمیاب‌ترین مموری کارت‌های امروزی از نظر اندازه، همین مدل هستند. جالب است که بدانید هدف از ساخت miniSD Cardها این بوده که در گوشی‌ها قرار بگیرند. اما امروزه که یک مدل کوچک‌تر از آن به اسم microSD وجود دارد، miniSDها دیگر چندان رایج نیستند.

به عنوان نکته بعدی در راهنمای خرید کارت حافظه باید اشاره کنیم که کارت‌های حافظه microSD کوچک‌ترین اندازه‌ای هستند که امروزه وجود دارد. ابعاد آن‌ها ۱۵ × ۱۱ × ۱ میلی متر است و تنها ۰.۲۵ گرم وزن دارند. این نوع از مموری کارت‌ها که در راهنمای خرید کارت حافظه اشاره کردیم، امروزه در اغلب گوشی‌ها، تبلت‌ها و سایر دستگاه‌های الکترونیکی که وجود دارد، استفاده می‌شوند. حتی برخی از Droneهای امروزی که قابلیت فیلم برداری دارند نیز به درگاه کارت حافظه مجهز هستند و از microSD پشتیبانی می‌کنند.

برخلاف انتخاب کلاس که در بخش قبلی راهنمای خرید کارت حافظه اشاره کردیم، انتخاب سایز مناسب برای مموری کارت، دست شما نیست و کاملا به سایزی که دستگاهتان پشتیبانی می‌کند، بستگی دارد. مموری کارت‌ها فقط در سایز مخصوص خودشان جای می‌گیرند و به عنوان مثال، نمی‌توان یک miniSD را در جایگاه یک microSD قرار داد. البته برعکس آن (یعنی استفاده از یک microSD در جایگاه miniSD) احتمال دارد عملی باشد. امروزه اسلات‌هایی وجود دارد که اجازه انجام چنین کاری به شما می‌دهند. در تصویر زیر می‌توانید یک نمونه اسلات مشاهده کنید که اجازه می‌دهد یک microSD Card را در جایگاه standard SD Card قرار دهید.

راهنمای خرید کارت حافظه و تمام اطلاعات تکمیلی

راهنمای خرید کارت حافظه – ظرفیت یا فضای ذخیره سازی

آخرین نکته‌ای که در راهنمای خرید کارت حافظه قصد داریم به آن بپردازیم، انتخاب ظرفیت مناسب است. درست مانند فلش‌های USB، هارد درایوها و سایر دستگاه‌هایی که برای ذخیره سازی مدیا ساخته شده‌اند، SD Cardها هم فضای ذخیره سازی مختلفی دارند. تنوع فضای ذخیره سازی در مموری کارت‌ها بسیار زیاد است و تقریبا هر مقدار ظرفیتی که نیاز داشته باشید، می‌توانید پیدا کنید. اما ظرفیت آن‌ها به چند دسته‌ی کلی تقسیم می‌شود.

نوع اول کارت‌های حافظه از نظر فضای ذخیره سازی، SD Standard Capacity یا SDSC نام دارند که تنوع آن‌ها از ۱ مگابایت تا ۲ گیگابایت است (و حتی گاهی اوقات تا ۴ گیگابایت هم می‌رسد، اگرچه که دیگر ظرفیت استاندارد محسوب نمی‌شود). نوع دوم، SD High Capacity یا SDHC هستند که پس از SDSCها ساخته شدند و ظرفیت آن‌ها بین ۲ تا ۳۲ گیگابایت متغیر است. و در آخر، اخیرا یک نوع دیگر هم به طبقه بندی حافظه مموری کارت‌ها اضافه شده که SD Extended Capacity یا SDXC نام دارد که ظرفیت آن‌ها بین ۳۲ گیگابایت تا ۲ ترابایت متغیر است.

برای استفاده از یک کارت حافظه SDHC یا SDXC باید مطمئن باشید که دستگاه‌تان از این دو استاندارد پشتیبانی می‌کند. با این حال، در حال حاضر اغلب دستگاه‌های الکترونیکی باید از SDHC پشتیبانی کنند. در واقع، اکثر مموری کارت‌هایی که امروزه در بازار وجود دارد، SDHC هستند. در هر صورت، SDXC جدیدتر است و هنوز کمیاب‌تر از دو استاندارد دیگر است.

به عنوان آخرین نکته در راهنمای خرید کارت حافظه باید اشاره کنیم وقتی یک SD Card خریداری می‌کنید، باید به کلاس سرعت، اندازه یا سایز و همینطور ظرفیت آن توجه داشته باشید. یعنی کلاس سرعتی که نیاز دارید خریداری کنید، اندازه‌ای که دستگاه‌تان ساپورت می‌کند، بخرید و ظرفیتی که نیاز دارید را تهیه کنید. به همین علت باید مطلب امروزمان درمورد راهنمای خرید کارت حافظه را جدی بگیرید.

منبع
howtogeek

عرفان رحیمی صادق

نزدیک به ۸ ساله که کار تولید محتوا رو به عنوان علاقه دنبال می‌کنم و زمینه کاری مورد علاقه خودم رو هم فناوری انتخاب کردم. تماشای فیلم و سریال و گاهی هم گیم، سرگرمی‌های بنده است D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا