ترفندهاآموزش

نحوه ساخت NFT به صورت رایگان در OpenSea

در حال حاضر به هیچ وجه نمی‌توان تب و تاب شدیدی که درمورد NFTها وجود دارد را انکار کرد. ما امروز قصد داریم نحوه ساخت NFT را به شما آموزش دهیم.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=”۱۰۰”]

دسترسی سریع

نحوه ساخت NFT

نحوه ساخت NFT به صورت رایگان

[/box]

امروزه، همه در حال صحبت کردن از این دارایی‌های دیجیتال هستند و یا حتی تا جایی پیش می‌روند که دوست دارند دارایی‌های خودشان را ایجاد کنند. در نتیجه، شاید شما هم نسبت به این موضوع کنجکاو شوید که اصلا قضیه از چه قرار است؟ چطور می‌توانید دارایی دیجیتال خودتان را داشته باشید و حتی چطور می‌توان از این روش جدید، درآمد کسب کنید. اگر می‌خواهید پاسخ این سوالات را پیدا کنید و از نحوه ساخت NFT نیز آگاهی پیدا کنید، به هیچ وجه مطلب امروز ما در مجله اینترنتی گوشی‌پلازامگ را از دست ندهید.

نحوه ساخت NFT

ما امروز تصمیم داریم نحوه‌ی ساخت NFT را در غالب یک مطلب نه چندان طولانی و به دور از اصطلاحات و واژه‌های تخصصی گیج کننده، خیلی راحت و به زبان خودمانی، در غالب چند مرحله‌ی ساده به شما آموزش دهیم. اگر علاقه‌مند به ایجاد NFT هستید، می‌توانید این کار را با آموزش امروز ما پیش ببرید و پا به پای ما حرکت کنید. بنابراین، با توجه به اینکه نمی‌خواهیم مطلب امروزمان بیش از حد طولانی و خسته کننده و پر از اصطلاحات مختلف شود، فرض می‌کنیم که با یک سری از اصول اولیه نظیر اینکه اصلا NFT چیست یا اینکه چه ارتباطی با ارزهای دیجیتال پیدا می‌کنند، آشنایی دارید.

اگر چنین نیست، پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا درمورد این که NFT چیست و چه ارتباطی با ارزهای دیجیتال دارند، بیشتر مطالعه کنید. علاوه بر این، فرض می‌کنیم که از مشکلات و انتقاداتی که درمورد NFTها وجود دارد نیز آگاهی دارید. به عنوان مثال، یکی از انتقادهایی که به آن‌ها وارد می‌شود، این است که به عنوان یک سرمایه گذاری، به راحتی قابل از دست رفتن هستند. برخی از مردم با ارزهای دیجیتال میلیون‌ها دلار درآمد دارند، اما این به معنی اینکه من یا شما هم در این کار موفق خواهیم شد نیست. زیرا بسیاری از افراد دیگر در طول فعالیت خود در این بازار، شاهد کاهش ارزش پرتفوی خود بوده‌اند.

این مطالب را هم ممکن است دوست داشته باشید:

نکته: مطلب امروز ما به هیچ وجه به معنی هیچ توصیه یا پیشنهاد خاصی درمورد ساخت یا خرید NFTها نیست. اگر قصد وارد شدن به این حیطه را دارید یا حتی می‌خواهید برای یک بار آن را امتحان کنید، به خاطر بسپارید که وقتی با هر چیزی که در ارتباط با کریپتو و ارزهای دیجیتال است درگیر می‌شوید، هیچ تضمینی از سوی هیچ کس برای موفقیت قطعی یا حتی عدم آن وجود ندارد. تمام مسئولیت‌های این کارها کاملا برعهده خودتان خواهد بود.

مرحله اول ساخت NFT – یک اثر هنری خلق کنید

با وجود سلب مسئولیت و با توجه به تمامی توضیحات و هشدارهایی که داده شد، بیایید نگاهی به نحوه ایجاد NFT و عرضه آن در بازار بیاندازیم. اولین قدم برای ساخت NFT این است که چیزی بسازید یا داشته باشید که قابلیت و پتانسیل تبدیل شدن به یک توکن غیرمثلی (NFT) داشته باشد. خب، گزینه‌های زیادی وجود دارد که چنین قابلیتی دارند. از آیتم‌ها و اسکین‌های بازی‌های ویدئویی در هر پلتفرمی (حتی گوشی) گرفته تا میم و عکس و کلیپ و هر فایل مجازی دیگری. اما با توجه به هدف اصلی ما از تهیه این راهنما، فرض می‌کنیم در حال کار با یک اثر هنری دیجیتال هستیم.

در این شرایط، اولین قدم این است که ابتدا چنین اثر هنری دیجیتالی خلق کنید. ما هنرمند نیستیم و سررشته‌ای هم در این کار نداریم. پس این مرحله، کاملا برعهده خودتان است که چه اثر هنری خلق کنید. با این حال، فقط باید به این نکته اشاره کنیم که در نهایت، تا زمانی که اثر مورد نظرتان قابل تبدیل به هر نوع فرمت دیجیتال باشد، اینکه قصد دارید چه چیزی را تبدیل به یک دارایی دیجیتال کنید، واقعا چندان اهمیت زیادی ندارد. بر اساس آثار NFT که ما تاکنون دیده‌ایم، ظاهرا ایجاد یک فایل PNG ساده، محبوب‌ترین و مناسب‌ترین فرمت برای آثار هنری بصری است.

پس به دست آوردن یک فایل PNG از اثر هنری مد نظرتان، می‌تواند به تنهایی برای وارد شدن به مرحله بعد کافی باشد.

مرحله دوم ساخت NFT – یک کیف پول ارز دیجیتال بسازید و مقداری ارز دیجیتال به آن واریز کنید

این مرحله هم بسیار کوتاه است. در این مرحله، باید اطمینان حاصل کنید که یک کیف پول ارز دیجیتال در اختیار دارید و مقداری ارز دیجیتالی که بلاکچینِ پلتفرم مورد نظرتان استفاده می‌کند، در آن واریز کنید. نگران نباشید، در مراحل بعد، توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه می‌کنیم. در هر صورت، تنها راه برای فعالیت در دنیای ارزهای دیجیتال، داشتن یک کیف پول دیجیتال است و اگر در این زمینه فعالیت دارید، حتما چند دلاری هم در کیف پول خود دارید. پس این مرحله، آنقدرها هم که به نظر می‌رسد، سخت نیست و کاری است که تا به حال بارها انجام داده‌اید.

ما در مطالب قبلی خود درمورد اینکه کیف پول ارز دیجیتال چیست و چطور کار می‌کند، توضیحات مفصلی دادیم که می‌توانید با مراجعه به این لینک به این مطلب دسترسی پیدا کنید و اطلاعات کاملی در این زمینه به دست بیاورید. همچنین، با کمی جست و جو می‌توانید نحوه خرید بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را هم یاد بگیرید. دلیل اینکه شما باید کیف پول داشته باشید، این است که بتوانید وجوه را دریافت کنید. همچنین، برای ساخت NFT هم باید مقداری ارز دیجیتال بخرید تا بتوانید هزینه‌های مربوط به قرار دادن NFT را برای فروش، بپردازید.

این هزینه‌ها، همان کارمزد شبکه هستند. اما نگران نباشید، ما به شما آموزش می‌دهیم که چطور بدون پرداخت کارمزد شبکه، NFTهای خود را برای فروش قرار دهید. نکته کوتاهی که در رابطه با کیف پول مورد استفاده برای ساخت NFT باید بدانید، این است که نمی‌توانید از هر کیف پولی که خواستید، استفاده کنید. زیرا همه‌ی کیف پول‌ها با همه‌ی پلتفرم‌ها سازگاری ندارند. بنابراین، قبل از اینکه پولی به کیف پول مورد نظر خود (جهت پرداخت کارمزد شبکه) واریز کنید مرحله بعد را به دقت مطالعه کنید.

مرحله سوم ساخت NFT – یک پلتفرم برای فروش NFT خود در آن انتخاب کنید

این مرحله، می‌تواند سخت‌ترین مرحله ساخت NFT باشد. البته، منظورمان از سختی، کارها، اقدامات و نکاتی است که در رابطه با آن باید مد نظر بگیرید. وگرنه کار چندان پیچیده‌ای نیست. خب، بدیهی است که باید یک پلتفرم انتخاب کنید تا NFT خود را در آن به فروش برسانید. انتخاب پلتفرم مناسب، به قول معروف می‌تواند کمی tricky باشد. زیرا پلتفرم‌های مختلف، گس فی (یا همان کارمزد شبکه) مختلفی دارند، به شما اجازه می‌دهند شرایط مختلف را تعیین کنید و حتی ممکن است برای انواع خاصی از NFTها کاربرد داشته باشند. پس بهتر است حداقل کمی با پلتفرم‌های خرید و فروش NFT آشنایی داشته باشید.

از همه مهم‌تر، پلتفرم‌های مختلف ممکن است از بلاکچین‌های مختلفی برای قراردادن NFT شما بر بستر آن استفاده کنند. این امر، می‌تواند امنیت و قابل استفاده بودن آن برای سایر کاربران را تحت تاثیر قرار دهد. پرداختن به تمامی نکاتی که درمورد پلتفرم‌های خرید و فروش NFT وجود دارد، تفاوت‌های آن‌ها و وجه تمایزاتشان و نکاتی که درمورد آن‌ها وجود دارد، تنها در یک مقاله، واقعا غیرممکن است. به همین علت، تنها به دو بزرگ‌ترین پلتفرمی که برای این کار وجود دارد، یعنی OpenSea و Rarible می‌پردازیم.

هم OpenSea و هم Rarible گزینه‌های بسیار خوبی برای انتخاب هستند که جزو محبوب‌ترین و پرطرفدارترین پلتفرم‌های خرید  فروش NFT نیز به شمار می روند. با این وجود، اگر تمایل ندارید از هیچ کدام از این دو پلتفرم استفاده کنید، هنوز هم پلتفرم‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید انتخاب کنید. از آغاز سال ۲۰۲۲ روز به روز پلتفرم‌های جدیدی در حال به وجود آمدن است.

از جمله موارد متعددی که هنگام انتخاب پلتفرم مناسب برای فروش NFT خود در آن باید در نظر داشته باشید، جنبه حقوقی کارها است. برخی از پلتفرم‌ها قراردادی را به شما ارائه می‌کنند که در آن شما حق کپی رایت را نیز همراه با NFT خود به دست می‌آورید. این در حالی است که در برخی دیگر از پلتفرم‌ها، این قرارداد نزد سازنده اصلی باقی می‌ماند. موضوع دیگری که وجود دارد، انتخاب بلاکچینی است که تمایل دارید NFT خود را بر بستر آن عرضه کنید که در مرحله بعدی، به توضیح آن خواهیم پرداخت.

بخش دوم مرحله سوم ساخت NFT – انتخاب بلاکچین

به غیر از وسعت دو پلتفرم OpenSea و Rarible، دلیل دیگری که از آن‌ها به عنوان مثال در این مطلب استفاده می‌کنیم، این است که بیش از یک نوع بلاکچین پشتیبانی می‌کنند. عملا، تمامی پلتفرم‌هایی که برای خرید و فروش NFT وجود دارد، فقط از شبکه اتریوم برای این کار استفاده می‌کنند. اگرچه باید مراقب باشید که بلاک چین اتریوم را با ارز رمزنگاری شده‌ی مرتبط با آن یعنی اتر (Ether) اشتباه نگیرید که برخی از مردم به طرز گیج کننده‌ای آن را اتریوم (Ethereum) نیز می‌نامند. اتریوم و قراردادهای هوشمند چیست؟

به هر حال، به هر دلیلی (از جمله ساخت NFT بدون پرداخت کارمزد شبکه و به صورت رایگان)، ممکن است بخواهید از بلاک چین دیگری استفاده کنید که در این صورت، OpenSea و Rarible گزینه‌های بسیار خوبی هستند. پلتفرم OpenSea به شما اجازه می‌دهد از بین شبکه‌های بلاکچین Ethereum و Polygon و Klaytn یکی را انتخاب کنید. این در حالی است که Rarible نیز اجازه انتخاب بلاکچین‌های Ethereum و Flow را به شما خواهد داد.

هر یک از این بلاکچین‌ها مزایا و معایب خاص خودشان را در مقایسه با اتریوم دارند. معمولا (نه همیشه) مزیت اصلی و بزرگ‌ترین نقطه قوت آن‌ها نسبت به اتریوم، این است که هزینه کارمزد کم‌تری دارند. دلیل این امر هم این است که اتریوم در هر تراکنش، از شما درخواست می‌کند که چیزی به اسم “گس” خریداری کنید. به زبان ساده، بهتر است آن را به عنوان همان کارمزد تراکنش در نظر بگیرید. اگرچه، در واقع کمی پیچیده‌تر از این است و جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد آن، می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

مرحله چهارم ساخت NFT – ضرب NFT

در این مرحله، فرض می‌کنیم پلتفرم و بلاکچینی که فکر می‌کنید بیشتر از بقیه برای NFT شما مناسب است را انتخاب کرده‌اید. اکنون نوبت به این می‌رسد که آن را در پلتفرم مورد نظر آپلود کنید و کارمزد آن را هم از طریق کیف پول خود پرداخت نمایید. با این کار، اثر هنری شما برای فروش به صورت مجازی آماده خواهد شد. مجددا خاطر نشان می‌کنیم کیف پولی که برای این کار استفاده می‌کنید، بسته به پلتفرمی که انتخاب کرده‌اید، می‌تواند تغییر کند.

آپلود کردن یک NFT در یک پلتفرم خرید و فروش (یا بهتر بگوییم، در شبکه بلاکچین آن)، اصطلاحا، “ضرب” کردن گفته می‌شود و در کل، مرحله بسیار ساده و راحتی است؛ مثل آپلود عکس در هر پلتفرم دیگری. در این مرحله، برای هر دو پلتفرم OpenSea و Rarible باید یک پروسه‌ی تقریبا مشابه را طی کنید. با پیروی از دستورالعمل‌های وب‌سایت پلتفرم مورد نظر خود، NFT خود را در کیف پول خود آپلود می‌کنید، جزئیاتی مانند توضیحات و تعدادی دیگر را اضافه می‌کنید – و پس از آن تقریبا کار تمام می‌شود.

همانطور که خواهید دید، چیزهای زیادی وجود دارد که می توانید به NFT خود اضافه کنید تا آن را جذاب تر کنید. مانند اضافه کردن سطوح یا قفل نگه داشتن قسمت‌هایی از آن تا زمانی که خریداری شود. این یک راه جالب برای جذب خریداران و کنجکاو کردن آن‌ها است.

نحوه ساخت NFT به صورت رایگان در OpenSea

مرحله پنجم ساخت NFT – فروش

با تمام فرایندها و پروسه‌هایی که در مراحل قبل سپری کردید، اکنون زمان آن رسیده که NFT خود را وارد این دنیای وسیعِ شگفت انگیز کنید و امیدوار باشید که از فروش آن کمی درآمد به دست بیاورید. در اکثر پلتفرم‌ها، انجام این کار به سادگی فشار دادن دکمه “فروش” است که این کار را برای هر NFTای که در کیف پول خود دارید، انجام خواهد داد.

اسکرین شات زیر، پروسه‌ی فروش NFT را در پلتفرم Rarible و با استفاده از کیف پول MetaMask نشان می‌دهد. اگر دقت کنید، شبکه بلاکچین هم روی اتریوم است و می‌توانید مقدار کارمزد شبکه یا گس فی آن را نیز برای این NFT به خصوص، مشاهده کنید.

نحوه ساخت NFT به صورت رایگان در OpenSea

اکنون به یک سری نکات تکمیلی درمورد فروش NFT ها پس از ساخته شدنشان می‌پردازیم. عملا در همه‌ی موارد (که شامل تمامی پلتفرم‌ها و شبکه‌های بلاک چین هم می‌شود)، چند گزینه برای نحوه فروش NFT مورد نظرتان در برابر شما وجود دارد. نحوه فروش این دارایی‌های دیجیتال، معمولا در یکی از این سه دسته قرار می‌گیرد: قیمت ثابت، حراج زماندار و حراج نامحدود که فقط شاید در برخی از پلتفرم‌ها اسم‌های مختلفی داشته باشند. مثلا Rarible حراج‌های نامحدود را با اسم Open for bids مشخص می‌کند.

درخصوص این سه گزینه، توضیح دادن درمورد قیمت ثابت، از همه راحت‌تر است. در این روش، شما NFT خود را با یک قیمت مشخص روی پلتفرم مورد نظر خود آپلود می‌کنید و منتظر می‌شوید تا یک نفر پیدا شود، هزینه آن را پرداخت کند و مالکیت اثر هنری مورد نظر را از آن خود کند. OpenSea این امکان را به شما می‌دهد که در صورت تمایل، برای این قیمت یک محدودیت زمانی هم تعیین کنید، اما به غیر از آن، سایر مراحل این پروسه یکسان است.

حراج زمان‌بندی‌شده نیز نسبتا رایج است: در یک بازه زمانی مشخص، که می‌توانید تصمیم بگیرید چقدر باشد، خریداران بالقوه برای خرید NFT شما پیشنهادات خود را ارائه می‌کنند. هنگامی که محدودیت زمانی به اتمام رسید، کسی که بیشترین پیشنهاد را ارائه داده است، مالک NFT خواهد شد و آن را خریداری خواهد کرد. حراج نامحدود نیز یک حراج بدون محدودیت زمانی است که فروشنده در آن به سادگی تصمیم می‌گیرد که چه زمانی بهترین پیشنهاد را دریافت کرده و حراج را پایان می‌دهد.

از اینجا به بعد، فرآیند تقریبا به‌طور خودکار اجرا می‌شود: خریدار مقدار پول (ارز) مشخص شده‌ای را که باید برای NFT پرداخت کند، به اضافه مقداری کارمزد می‌پردازد. سازنده پول خود را منهای مقداری کارمزد دریافت می‌کند، و بدین ترتیب، NFT دست به دست می‌شود.

نحوه ساخت NFT به صورت رایگان

با وجود این همه پلتفرم مختلف که برای خرید و فروش NFT وجود دارد، تمامی آن‌ها بلااستثناء مستلزم پرداخت کارمزد شبکه هستند که اصلا هم مقدار کمی نیست. حال این کارمزد می‌تواند برعهده سازنده یا فروشنده NFT باشد یا خریدار آن. ترفندی که برای ساخت NFT به صورت رایگان وجود دارد، این است که اولا، از پلتفرم OpenSea استفاده کنید و nft خود را در آن ضرب کنید. دوما زمان انتخاب شبکه بلاکچین، به جای اتریوم، شبکه را روی پالیگان (Polygon) قرار دهید.

با این کار، زمان ساخت NFT نیازی به پرداخت کارمزد شبکه نیست و این هزینه، توسط خریدار پرداخت خواهد شد.

نحوه ساخت NFT به صورت رایگان در OpenSea

منبع
howtogeek

عرفان رحیمی صادق

نزدیک به ۸ ساله که کار تولید محتوا رو به عنوان علاقه دنبال می‌کنم و زمینه کاری مورد علاقه خودم رو هم فناوری انتخاب کردم. تماشای فیلم و سریال و گاهی هم گیم، سرگرمی‌های بنده است D:

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا