آموزشعکاسی

حالت تقدم با دیافراگم (A | Av)

همان‌طور که می‌دانید دنیای عکاسی در مسیر پیشرفت است و هر چه که زمان بیشتر می‌گذرد تحولات عظیمی در این زمینه رخ می‌دهد.

با روی کار آمدن دوربین‌های دیجیتال مشکلات زیادی که عکاسان با آنها سر و کار داشتند برطرف شد. و می‌توان گفت الان به نقطه‌ایی رسیده‌ایم که هر فرد می‌تواند دوربین عکاسی داشته باشد اما هر کسی که دوربین دارد لزوماً عکاس نیست! یک عکاس باید با کارایی‌های دوربین و چگونگی استفاده از آنها آشنا باشد یکی از این کارایی‌ها حالت A | Av نام دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.
شاخص A | Av یکی از حالت‌های نیمه اتوماتیک است که کارایی زیادی را دارا می‌باشد. در این حالت تنها سرعت شاتر اتوماتیک است و برای قرار دادن دوربین بر روی این حالت باید پیچ تنظیمی دوربین را بچرخانید و بر روی حالت A | Av قرار دهید.

حالت تقدم با دیافراگم (A | Av)

 

کاربرد این شاخص در عکاسی

با استفاده از این حالت می‌توانید تکنیک‌های جالبی را انجام دهید، از جمله:

دستیابی به پس‌زمینه تار

زمانی که عکاسی پرتره می‌خواهید انجام دهید تنها خواسته اصلی شما دیده شدن صورت و قرار گرفتن چهره در کانون توجه بیننده است، که حالت A | Av این امکان را به شما می‌دهد، و در پس‌زمینه تاریی را ایجاد می‌نماید اما این حالت چگونه در تار و محو کردن پس‌زمینه تاثیرگذار است؟ دیافراگم در عمق میدان عکس شما نقش بسزایی دارد و هر چه دریچه دیافراگم بسته‌تر باشد عمق میدان بیشتر می‌شود و هر چه بازتر باشد عمق میدان کمتر خواهد بود. در حالت اولویت با دیافراگم ( A | Av| A) شما می‌توانید کمترین عدد دیافراگم را انتخاب کنید تا دریچه آن در باز‌ترین حالت قرار گیرد و پس‌زمینه تار شود (البته برای دستیابی به بوکه تنها باز کردن دیافراگم کفایت نمی‌کند). و برای عکاسی از یک منظره ناب شما قطعا قصد تار کردن هیچ یک از عناصر کادر را ندارید، پس تنها کاری که لازم است انجام دهید کوچک کردن روزنه دیافراگم می‌باشد ( باید بزرگترین عدد دیافراگم را برای این کار انتخاب کنید) در نتیجه عمق میدان زیاد شده و تمامی عناصر به صورت واضح دیده می‌شوند.

حالت تقدم با دیافراگم (A | Av)

تکنیک ایجاد کردن افکت ستاره‌ایی

اثر ستاره‌ایی در زیبایی عکس شما نقش دارد. معمولا با چشم غیر مسلح قابل رویت نمی‌باشد. اما چگونه می‌شود این صحنه را ثبت کرد؟ تنها کاری که لازم است انجام دهید بستن دریچه دیافراگم است.

حالت تقدم با دیافراگم (A | Av)

محیط کم نور برای عکاسی

عکاسی در یک محیط کم نور یا نسبتاً تاریک بیشتر تا یک عکاسی باشد یک چالش است! در نور کم نباید مقدار ایزو را زیاد افزایش داد، زیرا موجب ایجاد نویز در تصویر می‌شود، برای این که دوربین نور دریافت کند باید دیافراگم خود را روی کمترین عدد قرار دهید (تا دریچه دیافراگم روی باز ترین حالت باشد)، اما به دلیل کم نور بودن محیط، مقدار سرعت شاتر توسط دوربین کم می‌شود (یعنی شاتر مدت طولانی‌تر باز می‌ماند) و درصد ایجاد تاری و کشیدگی در عکس بالا می‌رود، دقیقا به همین دلیل است که به جای عکاسی، می‌گوییم چالش! شما با کمی خلاقیت می‌توانید عکس‌های بی‌نظیری را ثبت کنید برای مثال نقاشی نوری را یاد بگیرید و انجام دهید، کشیدگی چراغ های ماشین در خیابان ها را ثبت کنید و… خلاقیت خود را به چالش بکشید تا شات‌های فوق العاده‌ایی را داشته باشید. همچنین جدایی از خلاقیت اگر خود و سوژه ثابت بمانید نیز نتیجه عکس عالی می‌شود.

حالت تقدم با دیافراگم (A | Av)

بیشتر بخوانید:

سخن کلی

بخش تنظیمات دوربین از اهمیت بالایی برخوردار است برای مثال همان‌طور که دیدید تنها کم و زیاد شدن عدد دیافراگم چقدر در نتیجه نهایی تاثیر می‌گذارد. با تمرین و تکرار کاملاً می‌توانید بر روی این تنظیمات و تکینیک‌ها مسلط شوید و تجربه لازم را کسب کنید.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا