اندرویدآموزش

۵ دلیل برتری نوتیفیکیشن اندروید نسبت به iOS

در این مقاله قصد داریم که نگاه‌ ریزبینانه‌تری به بخش اعلانات یا همان نوتیفیکیشن اندروید بیندازیم که چرا در مقایسه با دیگر رقیب‌هایش، یک سر و گردن برتری دارد.

نوتیفیکیشن‌ (Notification) یکی از بزرگ‌ترین معیارهای تجربی در گوشی‌های هوشمند به‌حساب می‌آید و دو رقیبِ سرسخت بازارِ گوشی‌های هوشمند، آیفون و اندروید، هرکدام رویکردهای مختلفی برای خلق این تجربه پیش گرفته‌اند.

اپل در طول این سال‌ها پیشرفت‌های زیادی در بخش نوتیفیکیشن داشته اما اعلان‌های اندروید همچنان حرف بیش‌تری برای گفتن دارند.

سیستم اطلاع‌رسانی و نوتیفیکیشن اندروید در طول سال‌های اخیر کم‌وبیش یکسان بوده در حالی که اپل تلاش کرده تا هرسال، تجربه‌ای جدید و منحصربه‌فرد برای کاربران خود ایجاد کند. با این حال، چرا همچنان می‌توانیم اندروید را پیشرو در این بخش از تجربه کاربریِ گوشی‌های هوشمند بدانیم؟ در این مطلب قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم.

جدالِ میان صفحه‌ قفل و مرکز اطلاع‌رسانی

بیاید شروعِ مطلب را با ناامیدکننده‌ترین قسمتِ نوتیفیکیشن‌های آیفون آغاز کنیم. اگر بَج‌های (Badges) نوتیفیکیشن در صفحه اصلی iOS را در نظر نگیریم، دو مکانِ دیگر وجود دارد که اعلان‌های آیفون در آن نمایش داده می‌شود: صفحه قفل (Lock Screen) و مرکزِ اطلاع‌رسانی (Notification Center).

نوتیفیکیشن های اندروید

نمایش اعلان‌ها در صفحه قفل و مرکز اطلاع‌رسانی کاملاً متفاوت است؛ با باز کردن قفل گوشی و نگاه کردن به صفحه قفل، تنها می‌توانید به اعلان‌ها و نوتیفیکیشن‌هایی که اخیراً دریافت کرده‌اید، دسترسی داشته باشید. برای دیدن جزئیات و نمایش کامل اعلان‌های دریافت‌شده، باید انگشت خود را به سمت بالا بکشید تا نوتیفیکیشن سنتر برای شما نمایش داده شود.

مشکل زمانی مطرح می‌شود که در صفحه قفل روی یکی از چندی نوتیفیکیشن دریافت‌شده، کلیک می‌کنید تا آن را بخوانید و دوباره گوشی خود را قفل کنید. دفعه بعدی که قفل گوشی خود را باز می‌کنید،‌ تمام نوتیفیکیشن‌های پیشینی که دریافت کرده‌اید،‌ ناپدید و به مرکز اطلاع‌رسانی منتقل می‌شوند.

نوتیفیکیشن های android

در اندروید اما، یک ناحیه و یک بخش برای نمایش اعلان‌ها وجود دارد که به آن، Notification Shade می‌گوییم که برای دسترسی به آن، باید صفحه را از بالا به پایین بکشید. این ناحیه در صفحه قفل اندروید هم به‌شکلی گسترش‌یافته ظاهر می‌شود و در واقع، همان اعلان‌هایی که در حالت بازِ گوشی می‌بینید، در صفحه قفل اندروید هم می‌توانید مشاهده کنید.

در متنِ بالا به یک مشکل نوتیفیکیشن‌های آیفون اشاره کردیم؛ با این حال، نوتیفیکیشن اندروید از چنین مشکلی مصون است. به عبارتی، زمانی که روی یک اعلان کلیک می‌کنید و گوشی خود را قفل می‌کنید، سایر نوتیفیکیشن‌ها همچنان روی صفحه قفل باقی می‌مانند. در واقع، نیازی نیست که برای دسترسی به سایر نوتیفیکیشن‌ها به بخش دیگری از گوشی هوشمند خود مراجعه کنید.

ویژگی‌هایی و عملکرد اطلاع‌رسانی در اندروید به‌نوعی است که کاربران، هیچ یک از اعلان‌های خود را از دست ندهند و بتوانند در ساده‌ترین حالت ممکن، به تمامی نوتیفیکیشن‌های خود دسترسی داشته باشند.

نوتیفیکیشن آیفون معمولاً صفر و یکی است

دومین تفاوت بزرگ و میان‌کهکشانی‌ای که آیفون و اندروید از حیث نوتیفیکیشن دارند، تصمیم برای نمایش یا عدم نمایش یک اعلان است. کوپرتینونشین‌ها برای مدیریت این موضوع در گوشی‌های هوشمندشان یک رویکرد صفر و یکی را انتخاب کرده‌اند، درحالی که گوگلی‌ها در توسعه سیستم‌عامل خود و پیاده‌سازی سیستم مدیریتی نوتیفیکیشن اندروید، گزینه‌های شخصی‌سازی‌شده بیش‌تری را در اختیار کاربران قرار داده‌اند.

منظورمان از جمله بالا چه بود؟ بگذارید با یک مثال موضوع را شفاف‌تر کنیم. تصور کنید از برنامه یوتیوب استفاده می‌کنید. این برنامه نوتیفیکیشن‌های مختلفی را برای کاربران ارسال می‌کند، از ویدیوهای جدید گرفته تا پاسخ به نظرات و ویدیوهای توصیه‌شده. در آیفون، برای این‌که بخواهید یکی از این چند مدل نوتیفیکیشن را غیرفعال کنید، باید از بیخ‌وبن، اعلان‌های یوتیوب را ببندید.

اما در نوتیفیکیشن اندروید و در بخش تنظیمات، هر کدام از این اعلان‌ها گزینه‌ای را برای فعال و غیرفعال کردن به خود اختصاص می‌دهند. البته این موضوع به توسعه‌دهندگان هم مرتبط می‌شود و تیم‌ توسعه یک اپلیکیشن باید نوتیفیکیشن‌های خاص را برای تنظیم در اندروید، مشخص کند. به عنوان مثال، توسعه‌دهندگان یوتیوب اعلان‌های خاص خود را در اندروید مشخص کرده‌اند اما در آیفون، خبری از گزینه‌های اضافه نیست.

اقداماتی که می‌توانید در یک نوتیفیکیشن اندروید اعمال کنید

هر زمان که نوتیفیکیشنی برای شما ارسال می‌شود، گزینه‌هایی در اختیار شما قرار می‌گیرد که با اعمال آن‌ها، ممکن است حتی نیازی به باز کردن یک اپلیکیشن نیز باشید و در زمان خود صرفه‌جویی کنید.

اعلانات اندروید

هر دو سیستم‌عامل iOS و اندروید از این ویژگی پشتیبانی می‌کند، اما در گوشی‌های آیفون، کاربران عموماً دیر با این گزینه‌ها مواجه می‌شوند؛ به دیگر سخن، نمایش گزینه‌های قابل اعمال در آیفون‌ها چندان شهودی نیست.

اعلانات android

در سیستم‌عامل گوگلی‌ها، یک فلش کوچکی در کنار نوتیفیکیشن اندروید وجود دارد تا کاربر بتواند به‌راحتی به گزینه‌های بیش‌تر برای اعمال اقدامات روی یک نوتیفیکیشن، دسترسی داشته باشد. از طرفی دیگر، اگر اعلانی در سیستم‌عامل اندروید، مهم باشد، به‌شکل خودکار با گزینه‌های بیش‌تر و به‌شکلی گسترش‌یافته برای کاربران به نمایش گذاشته می‌شود.

یک گِلِگی دیگری که بسیاری از کاربران آیفون مطرح کرده‌اند، کشیدن انگشت از راست به چپ است تا یک نوتیفیکیشن به‌شکل کامل ناپدید شود. در واقع، برای این‌که بخواهید نوتیفیکیشن را از صفحه قفل یا مرکز اطلاع‌رسانی حذف کنید، طی یک فرآیند بسیار پیچیده و آزاردهنده، انگشت شما به یک سوایپ طولانی‌ای محکوم می‌شود تا بتواند وظیفه خود در قبال خواسته شما را با موفقیت به اتمام برساند.

اعلان‌هایی درهم‌ریخته

بر هیچ کاربری پوشیده نیست که احتمال درهم‌ریختگی و شلوغ شدن نوتیفیکیشن‌ها در گوشی‌های هوشمند همواره وجود دارد. این درهم‌ریختگی زمانی رخ می‌دهد که شما به‌خوبی نوتیفیکیشن‌های خود را مدیریت نکرده‌اید یا در حال کار با سیستم‌عاملی هستید که طراحی ضعیفی به‌خود اختصاص داده است. از منظر آیفون‌، مدیریت و تمیز نگه داشتن اعلان‌ها سخت‌تر از آن چیزی است که انتظارش را داشته‌اید.

اعلان‌های اندروید

در ادامه با ذکر دلیل شما را قانع می‌کنیم: در ابتدا باید بگوییم که ممکن است یک نوتیفیکیشن از صفحه قفل شما حذف اما در مرکز اطلاع‌رسانی ذخیره شود و در درازمدت، کوه و انباری از نوتیفیکیشن‌ها را می‌بینید که سیر تحولی از تاریخچه زندگی شما را در طول سال‌ها یدک می‌کشند.

در ادامه، نحوه گروه‌بندی و سیستم مدیریتی نوتیفیکیشن در سیستم‌عامل‌های مختلف است. در آیفون، اعلان‌ها براساس برنامه‌های مختلف در یک بسته، دسته‌بندی می‌شوند. بیایید در نظر بگیریم که در تلگرام با دوست‌تان در حال مکالمه هستید و روی یک پیام از ۱۰ پیامی که ارسال کرده و نخوانده‌اید، کلیک می‌کنید.

در برخی از موارد، وقتی روی یک پیام ضربه می‌زنید و وارد مکالمه می‌شوید، سایر نوتیفیکیشن‌های همان مکالمه پاک نمی‌شوند و در مرکز اطلاع‌رسانی باقی می‌مانند. نوتیفیکیشن اندروید نیز در طراحی سیستم مدیریتی اعلان‌ها از چنین رویکردی استفاده می‌کند، با این تفاوت که هر برنامه‌ را به‌عنوان دسته‌ای از نوتیفیکیشن‌های مجزا می‌بیند که با هم ترکیب شده‌اند.

اعلان‌های اندروید

 به عنوان مثال، شما یک نوتیفیکیشن واحد از اپلیکیشن Gmail را دریافت می‌کنید که اعلان‌ها، ایمیل‌ها و فرستنده‌های مختلفی را شامل می‌شود و برای مشاهده جزئیات، می‌توانید نوتیفیکیشن را گسترش دهید.

سادگی را در نوتیفیکیشن اندروید حس می‌کنید

در نهایت و با توجه به تمام گفته‌هایی که ذکر کردیم، به‌نظر می‌رسد که از حیث اعلان‌ها، نوتیفیکیشن اندروید رویکردی ساده‌تر از اپل دارد. داشتن تمامی نوتیفیکیشن‌ها در یک نقطه، بسیار زیباتر و مدیریت در آن آسان‌تر است. شایان ذکر است که در سیستم‌عامل اندروید، هر کاربر می‌تواند نوتیفیکیشن‌های خود را در نوار وضعیت (Status Bar) مشاهده کند.

نوتیفیکیشن در اندروید

در سیستم نوتیفیکیشن اندروید، کاربر تصمیم می‌گیرد که یک اعلان‌ها را به چه شکلی ببیند. با این حال باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که هرچه بیش‌تر از آیفون استفاده می‌کنید، تجربه‌ استفاده از ویژگی‌های نوتیفیکیشن، طبیعی‌تر می‌شود. با این حال، زمانی که به‌عنوان یک کاربر بی‌طرف هر دو را مورد بررسی قرار می‌دهید، می‌توانید نگاه دقیق‌تری داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا