موبایلبررسی

بررسی شیائومی ۱۳ پرو؛ قدرتمند، زیبا و گران‌قیمت

شیائومی ۱۳ پرو با داشتن تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲، سه لنز ۵۰ مگاپیکسلی و تنوع حافظه داخلی، یکی از پرچمداران جدید ۲۰۲۳ است که می‌تواند ارزش خرید خوبی داشته باشد.

در سال ۲۰۲۳ هر سه پرچمدار سری ۱۳ شیائومی، با امکانات درخور توجهی وارد بازار شدند و در مقایسه با سایر پرچمداران دیگر بازار به ویژه در برندهای اپل و سامسونگ، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. شیائومی ۱۳ پرو، در مقایسه با نسل قبلی خود، پیشرفت‌های خوبی را در بخش تراشه، دوربین، طراحی ظاهری، حافظه داخلی و باتری دارد و اگر از حق نگذریم، حتی برابر مدل‌های مشابه در برند مطرح دیگری مانند سامسونگ نیز، می‌تواند قد علم کند و شما را برای خرید میان دو پرچمدار از این دو برند به وسوسه بیندازد. در ادامه، همراه پلازامگ باشید تا این پرچمدار خوش رنگ و لعاب را زیر ذره بین ببریم و ارزش خرید آن را در بخش‌های مختلف بررسی کنیم.

خرید گوشی شیائومی با بهترین قیمت

[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=”100%”]

فهرست مطالب

[/box]

طراحی و کیفیت ساخت شیائومی ۱۳ پرو

شیائومی برای طراحی پرچمداران سری ۱۲ به ویژه ۱۲ پرو، اگرچه سعی کرد طراحی خلاقانه‌ای را امتحان کند اما تفاوت اندازه سه ماژول دوربین اصلی و برآمدگی جزیره دوربین‌ها از سطح پشتی گوشی، چندان ظاهر جالبی به این پرچمدار نداد؛ مشکلی که اگرچه در شیائومی ۱۳ پرو تا حد قابل قبولی حل شد اما باز هم این برآمدگی دردسر ساز، نه تنها وجود دارد بلکه حتی کمی هم از نسل قبلی بیشتر شده است.

سه ماژول دوربین پشتی در ۱۳ پرو، در یک جزیره مربعی با زمینه سیاه رنگ قرار گرفته‌اند که برخلاف قاب مستطیلی ۱۲ پرو، رنگ این جزیره بر اساس رنگ گوشی تغییر نمی‌کند و در تمام رنگبندی‌ها، سیاه خواهد بود. سه لنز دوربین در این جزیره، اندازه‌ای تقریبا یکسان دارند و توسط خطوط نازکی از یکدیگر جدا شده‌اند.

شیائومی ۱۳ پرو
طراحی شیائومی ۱۳ پرو

هر چقدر شیائومی ۱۳ شبیه به آیفون‌های اپل طراحی شده است، به جایش شیائومی برای طراحی ۱۳ پرو به حفظ ظاهر ۱۲ پرو اما با فریمی کمی براق تر و البته با انحنایی بیشتر در گوشه‌های قاب اکتفا کرده که البته ظاهر جالب تری را به این پرچمدار زیبا بخشیده است.

استفاده از سرامیک و پلیمر سیلیکون برای ساخت بخش پشتی گوشی به جای شیشه‌ای که در ۱۲ پرو به کار رفته بود، خوش دستی این گوشی را دو چندان کرده و البته احتمال آسیب پذیری این بخش از گوشی در هنگام افتادن را نیز افزایش داده است؛ البته شیائومی برای ساخت بدنه Xiaomi 13 Pro، تنها همین بخش را در مقایسه با نسل قبلی تغییر داده و دو بخش جلویی و فریم گوشی، به ترتیب از همان جنس شیشه (گوریلا گلس Victus) و آلومینیوم ساخته شده‌اند که همانند ۱۲ پرو، در این گوشی نیز از کیفیت خوبی برخوردارند.

استفاده از سرامیک به جای شیشه برای ساخت بخش پشتی قاب شیائومی ۱۳ پرو، نقش قابل توجهی در جذب اثر انگشت و کثیف به نظر رسیدن گوشی دارد؛ البته این به آن معنی نیست که در کل هیچ اثر انگشتی بر روی قاب پشتی نمی‌ماند اما به نسبت ۱۲ پرو، کمتر شاهد این موضوع در این پرچمدار سری ۱۳ این برند چینی خواهیم بود.

شیائومی ۱۳ پرو
بدنه شیائومی ۱۳ پرو

از نظر طراحی المان‌های مختلف بر روی بدنه، شیائومی تقریبا از همان فرمول ۱۲ پرو برای طراحی این پرچمدار جدید خود استفاده کرده است. در سمت راست بدنه، دو دکمه پاور و کنترل صدا را مشاهده می‌کنید و در سمت چپ بدنه، هیچ دکمه‌ای وجود ندارد. در بخش پایینی گوشی نیز، خشاب سیم کارت، پورت شارژ، اسپیکر گوشی و میکروفون اصلی آن قرار دارد اما در بخش بالایی بدنه، برخلاف شیائومی ۱۲ پرو، اسپیکری وجود ندارد و تنها دو میکروفون، یک گیرنده سیگنال دیجیتال (IR blaster) یک خروجی بلندگوی کوچک را خواهید دید.

ابعاد شیائومی ۱۳ پرو در دو نسخه، برابر ۱۶۲.۹ در ۷۴.۶ در ۸.۴ میلیمتر و ۱۶۲.۹ در ۷۴.۶ در ۸.۷ میلیمتر است و وزن آن نیز، به ۲۱۰ یا ۲۲۹ گرم رسیده که در مقایسه با نسل قبلی، در حد ۰.۷ میلیمتر کوتاهتر شده اما وزن آن حدود ۵ تا ۲۴ گرم افزایش داشته است. برخلاف مدل قبلی، شیائومی ۱۳ پرو با داشتن استاندارد IP68، در برابر گرد و غبار و آب مقاوم است و می‌تواند عمق حداکثر ۱.۵ متری و به مدت ۳۰ دقیقه بدون مشکل در زیر آب کار کند.  

 بیشتر بخوانید

صفحه نمایش و اسپیکر شیائومی ۱۳ پرو

شیائومی برای پرچمدار پرو سری ۱۳ خود، از یک نمایشگر ۶.۷۳ اینچی LTPO AMOLED با رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ پیکسل استفاده کرده است که مانند نمایشگر ۱۲ پرو و ۱۲ پرو اس اولترا، نرخ برزورسانی ۱۲۰ هرتزی را به کاربر ارائه می‌دهد که تا ۱ هرتز نیز، امکان کاهش را خواهد داشت. در واقع اگر از دید کلی بخواهیم نمایشگر این پرچمدار و پرچمدارهای پرو و پرو اس اولترا سری ۱۲ را مقایسه کنیم، تقاوت چندان زیادی را به غیر از بخش حداکثر روشنایی نمایشگر شاهد نخواهیم بود که از ۱۵۰۰ نیت در ۱۲ اولترا به ۱۹۰۰ نیت رسیده است؛ البته این افزایش را برای حداکثر روشنایی بالا نیز شاهد هستیم و می‌توانیم به جای مقدار ۱۰۰۰ نیت، روشنایی ۱۲۰۰ نیتی را در این نمایشگر داشته باشیم.

عمق رنگ ۱۰ بیتی این نمایشگر و پشتیبانی از طیف رنگی DCI-P3، دو ویژگی بسیار قابل توجهی است که باعث می‌شود تا این نمایشگر، تصاویر را با کیفیت بسیار خوبی نمایش دهد. در حالت Vivid و اشباع که به ترتیب دو حالت پیشفرض و تقویت شده طیف DCI-P3 هستند و همچنین در حالت sRGB، رنگ‌های سرد و گرم به خوبی پوشش داده می‌شود و حتی می‌توانید کنتراست، رنگ‌ها و میزان اشباع هر کدام را نیز تنظیم کنید. از لحاظ نمایش رنگ‌ها، نمایشگر شیائومی ۱۳ پرو به نسبت نسل قبلی، پیشرفت‌های خوبی داشته که البته با توجه به جدیدتر بودن این سری و مانور شیائومی برای هر سه پرچمدار سری ۱۳ چندان هم دور از انتظار نبود!

شیائومی ۱۳ پرو
نمایشگر شیائومی ۱۳ پرو

نرخ بروزرسانی نمایشگر شیائومی ۱۳ پرو حداکثر تا ۱۲۰ هرتز می‌رسد و به صورت دستی بین دو مقدار ۶۰ و ۱۲۰ هرتز نیز قابل سفارشی کردن است البته که توصیه می‌کنیم مدیریت این مورد را به خود گوشی واگذار کنید؛ در این حالت، نرخ نوسازی در حالت نمایش تصاویر ثابت تا ۱ هرتز نیز می‌رسد و در وضعیت‌های دیگری مانند نمایش ویدیو به ۲۴ هرتز (برای ویدیوهایی با سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه)، ۳۰ هرتز (برای ویدیوهایی با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه) و به ۶۰ هرتز برای ویدیوها یا برنامه‌هایی که توانایی هماهنگی با نرخ نوسازی پویا را ندارند، خواهد رسید. این پویایی در حالت تغییرات خودکار نرخ بروزرسانی نمایشگر، تاثیر قابل توجهی نیز بر مصرف باتری دارد و از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند.

نمایشگر شیائومی ۱۳ پرو از  استانداردهای HDR10 و دالی ویژن پشتیبانی می‌کند و می‌توانید ویدیوهای استریم با کیفیت Full HD را نیز به خوبی و بدون افت کیفیت پخش کند که از این لحاظ تفاوتی با نمایشگر به کار رفته در ۱۲ پرو ندارد و در آن پرچمدار نیز، شاهد چنین کیفیتی در نمایش ویدیو از سرویس‌های آنلاین بودیم.

شیائومی ۱۳ پرو
اسپیکر شیائومی ۱۳ پرو

دو اسپیکر استریوی شیائومی ۱۳ پرو برخلاف ۱۲ پرو به شکل متفاوتی در بدنه گوشی طراحی شده‌اند. اسپیکر اصلی، در بخش پایین گوشی و در کنار درگاه شارژ قرار دارد اما اسپیکر دوم، با قدرت کمتر و ظاهری شبیه به یک میکروفون با دو خروجی در بخش بالایی بدنه جای گرفته است. عملکرد هر دو اسپیکر در پخش صدا به لطف قابلیت Dolby Atmos در سطح بسیار خوبی قرار دارد و شاهد یک صدای قدرتمند با بیس مناسب هستیم که به شکلی متعادل از هر دو بلندگو شنیده می‌شود. 

رابط کاربری و نرم افزار شیائومی ۱۳ پرو

شیائومی ۱۳ پرو با اندروید ۱۳ و رابط کاربری MIUI 14 به بازار عرضه شده است. پیشرفت‌های نسخه جدید رابط کاربری MIUI در بخش‌های مختلف این گوشی باعث شده تا شیائومی ۱۳ پرو و سایر تولیدات این برند که از این نسخه میوآی استفاده می‌کنند، عملکرد بهتری را در مقایسه با مدل‌های دارای میوآی ۱۳ داشته باشند. در MIUI 14، تعداد برنامه‌های بیشتری از اپ‌های پیشفرض گوشی را می‌توانید حذف کنید و تنها برای حذف ۸ برنامه، اجازه‌ای به شما داده نمی‌شود؛ علاوه بر این، به لطف اندروید ۱۳ رمزنگاری end-to-end بر روی داده‌های گوشی اجرا می‌شود که از این لحاظ و در کنار بهبود حسگرهای گوشی به ویژه حسگر اثر انگشت، سطح عملکرد میوآی ۱۴ در بخش امنیتی نسبت به میوآی ۱۳ بهبود داشته است. 

شیائومی ۱۳ پرو
رابط کاربری شیائومی ۱۳ پرو

تغییر دیگر ایجاد شده در میوآی ۱۴ عمودی شدن فهرست برنامه‌های اخیرا باز شده گوشی است و حتی می‌توانید برنامه‌ها را به صورت پنجره‌های شناور بر روی برنامه دیگر باز کنید؛ ویژگی جالبی که از ویندوز الهام گرفته شده و به لطف اندروید ۱۳ اجرا می‌شود. در کنار این ویژگی جالب، با استفاده از گزینه Memory Extension در میوآی ۱۴ می‌توانید بخشی از حافظه داخلی گوشی (۳ گیگابایت، ۵ گیگابایت یا ۷ گیگابایت) را به عنوان حافظه RAM کمکی به کار بگیرید. 

عملکرد، تجربه بازی و سخت افزار شیائومی ۱۳ پرو

شیائومی ۱۳ پرو نیز مانند سایر پرچمداران ۲۰۲۳ این برند چینی و برخی برندهای مطرح بازار نظیر سامسونگ، از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ برای پردازش داده‌های خود استفاده می‌کند. این تراشه 4 نانومتری، ۸ هسته مختلف شامل ۱ هسته ۳.۲ گیگاهرتز Cortex-X3 و ۲ هسته ۲.۸ گیگاهرتز Cortex-A715 و ۲ هسته ۲.۸ گیگاهرتز Cortex-A710 و ۳ هسته ۲.۰ گیگاهرتز Cortex-A510 دارد که در کنار پردازنده گرافیکی Adreno 740 سکان دار بخش‌های CPU و GPU این پرچمدار قدرتمند شیائومی هستند. 

این تراشه جدید کوالکام در مقایسه با نسل قبلی خود، در بخش CPU و GPU، دارای عملکرد بهینه تر و البته قدرتمندتری است به طوری که طبق تست‌های انجام شده بر روی بخش CPU این تراشه، اسنپدراگون ۸ نسل ۲، حدود ۳۷ درصد عملکرد بهینه تری نسبت به تراشه قبلی دارد و ۴۷ درصد نیز بازدهی آن افزایش داشته است؛ این بهبود در بخش GPU این تراشه خوش نام بازار نیز وجود دارد به طوری که در این قسمت، Snapdragon 8 Gen 2 به میزان ۴۲ درصد قوی تر از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ عمل می‌کند و کارایی آن نیز ۴۹ درصد بیشتر است. 

در مقایسه میان شیائومی ۱۳ پرو و مدل‌های مشابه در این برند یا سایر برندهای دیگری نظیر وان پلاس، سامسونگ و ویوو، نتایج جالبی را شاهد هستیم. بر اساس نتایج بنچمارک GeekBench 5، در بخش تست عملکرد چند هسته‌ای، شیائومی ۱۳ پرو تنها از دیگر عضو سری ۱۳ یعنی شیائومی ۱۳ و آن هم با اختلاف کمی، ضعیف تر است اما در مقایسه با پرچمدار دیگری نظیر گلکسی اس ۲۳ پلاس، گلکسی اس ۲۳اولترا و حتی شیائومی ۱۲ اس اولترا، عملکرد بهتری دارد؛ البته این مورد درباره تست عملکرد در بخش تک هسته‌ای صدق نمی‌کند و در این قسمت، گلکسی اس ۲۳ پلاس، گلکسی اس ۲۳ اولترا و شیائومی ۱۳، به ترتیب جایگاه‌های اول تا سوم لیست را در اختیار دارند و شیائومی ۱۳ اولترا توانست جایگاه چهارم را تصاحب کند و همچنان قوی تر از شیائومی ۱۲ اس اولترا و ۱۲ پرو باشد. 

شیائومی ۱۳ پرو
تست بازی Genshin Impact بر روی شیائومی ۱۳ پرو

استفاده از تراشه جدید کوالکام در این پرچمدار جدید شیائومی، علاوه بر عملکرد بهتر و نرم تر گوشی در هنگام اجرای برنامه‌های نیمه سنگین و سنگین، امکان اجرای بازی‌های سنگین و البته نیازمند توان گرافیکی بالا را نیز در این گوشی میسر کرده است. در تست‌های انجام شده در بخش اجرای بازی بر روی شیائومی 13 پرو، بازی‌های Diablo Immortal، Call of Duty Mobile، PUBG، Genshin Impact و Intro با حداکثر فریم و تقریبا بدون لگ یا داغ شدن گوشی اجرا شدند؛ البته برای عناوینی نظیر Diablo Immortal و Genshin Impact که صحنه‌های مبارزه بیشتری دارند، توصیه می‌کنیم بازی را حداکثر با فریم 60 و گرافیک متوسط اجرا کنید تا با لگ احتمالی مواجه نشوید!

از لحاظ ارائه نسخه‌های مختلف حافظه داخلی، شیائومی 13 پرو مشابه شیائومی 13 است و با مدل‌های 128 گیگابایت | 8 گیگابایت، 256 گیگابایت | 8 گیگابایت و 256 گیگابایت | 12 گیگابایت و 512 گیگابایت | 12 گیگابایت به بازار عرضه شد که باز هم مانند دیگر پرچمدار سری 13، در مدل 128 گیگابایتی، این گوشی از حافظه‌های UFS 3.1 استفاده می‌کند که این نوع حافظه در مدل 256 و 512 گیگابایتی به حافظه‌های UFS 4.0 تغییر می‌یابد. اگرچه تنوع حافظه داخلی در شیائومی 13 پرو قابل توجه است اما باز همانند مدل قبلی خود و دو پرچمدار دیگر سری 13، از کارت حافظه پشتیبانی نمی‌کند. 

خرید گوشی شیائومی با گارانتی معتبر

بررسی دوربین شیائومی ۱۳ پرو

طراحی  و چیدمان ماژول‌های دوربین در شیائومی ۱۳ پرو اگرچه مانند شیائومی ۱۳ انجام شده اما کیفیت لنزها، شباهت زیادی به نسل قبلی سری ۱۳ و یکی از پرچمداران آن سری یعنی شیائومی ۱۲ اس اولترا دارد. بزرگترین لنز دوربین اصلی این پرچمدار، یک لنز واید ۵۰ مگاپیکسلی و ۱ اینچی Sony IMX 98 است که گشودگی دیافراگمی برابر با f/1.9 دارد و از نوع ۲۳ میلیمتری است و قابلیت‌هایی مانند فوکوس خودکار با تشخیص فاز، فوکوس خودکار لیزری و لرزش گیر اپتیکال تصویر دارد.

در کنار این دوربین ساخت سونی، لنز ۵۰ مگاپیکسلی دیگری از نوع Samsung (S5K)JN1 و با گشودگی دیافراگم f/2.0 را به عنوان دوربین تله فوتو این گوشی در نظر گرفته شده و قابلیت بزرگنمایی تا ۳/۲ برابری سوژه را بر روی دوربین اصلی در اختیار کاربر قرار می‌دهد. نکته قابل توجه در مورد این لنز، فاصله فوکوس ۱۰ سانتی متری آن است که امکان استفاده از این لنز به عنوان دوربین سوپر ماکرو را نیز فراهم می‌کنید و می‌توانید تصاویری با فاصله نزدیک از سوژه اما با کیفیت و دقت بالا را ثبت کنید!

شیائومی ۱۳ پرو
دوربین شیائومی ۱۳ پرو

دوربین اولترا واید شیائومی ۱۳پرو، باز یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 و از نوع Samsung (S5K)JN1 است که با پوشش ۱۱۵ درجه‌ای، عملکرد نسبتا خوبی دارد و از فوکوس خودکار نیز پشتیبانی می‌کند اما برای عکاسی در حالت سوپر ماکرو، کارایی خاصی ندارد و در این حالت، بار اصلی ثبت تصاویر بر عهده لنز تله فوتو خواهد بود.

دوربین سلفی در شیائومی ۱۳ پرو، تغییر خاصی نسبت به نسل قبلی این پرچمدار ندارد و یک سنسور ۳۲ مگاپیکسلی OmniVision OV32C تصاویر سلفی را در این گوشی ثبت می‌کند. حداقل انتظاری که از این پرچمدار سری ۱۳ داشتیم این بود که شیائومی تمام توقع خود را معطوف به دوربین اصلی پرچمداران این سری نکند و نیم نگاهی نیز به دوربین سلفی این مدل‌ها به ویژه در نسخه پرو بیندازد که گویا چینی‌ها، چندان اهمیتی به این موضوع نداشتند و دوربین سلفی را در این پرچمدار تقریبا به حال خود رها کرده‌اند!

کیفیت دوربین در نور روز

برنامه دوربین در شیائومی ۱۳ پرو، دو حالت گزینه Leica Vibrant (پیش‌فرض) و Leica Authentic (ثبت دقیق رنگ) را برای عکسبرداری با لنزهای مختلف دوربین پشتی پیشنهاد می‌دهد. در حالت Leica Vibrant، تصاویر ثبت شده در نور روز، زنده تر و با کنتراست بالاتر هستند. با استفاده از حالت Leica Authentic، جلوه‌های رنگی تصویر بیشتر می‌شود که شاید برای برخی از کاربران، چندان مورد پسند نباشد!

کیفیت عکس‌های گرفته شده با دوربین اصلی در حالت پیشفرض، ۱۲.۵ مگاپیکسل است که تقریبا فاقد نویز و با وضوح بسیار خوبی هستند و جزئیات محیط را نیز با دقت بالایی ثبت می‌کنند؛ علاوه بر این موضوع، اشباع رنگ این تصاویر نیز در سطح تقریبا عالی قرار دارد و رنگ‌ها نیز کنتراست بالایی دارند البته در حالت Leica Vibrant ممکن است سایه‌های تصاویر کمی تیره تر از آنچه که در واقعیت هستند به نظر برسد. 

علاوه بر این ویژگی‌ها، محدوده دینامیکی تصاویر ثبت شده با دوربین پشتی شیائومی ۱۳ پرو در نور روز، در حد قابل قبولی است که البته این موضوع تا حد زیادی مدیون طراحی این مجموعه دوربین توسط برند لایکا خواهد بود. در حالت بزرگنمایی 2 برابری لنز ۵۰.۳ مگاپیکسل دوربین پشتی، تصاویر با کیفیت بالایی ثبت می‌شوند و جزئیات زیادی از محیط اطراف در آنها وجود دارد و این موضوع هم برای حالت Leica Vibrant و هم حالت Leica Authentic صدق می‌کند؛ البته همانطور که در ابتدا نیز گفتیم، عکس‌هایی که با استفاده از حالت Leica Vibrant ثبت می‌شوند، زنده تر و طبیعی تر خواهند بود. 

دوربین تله فوتو در عکسبرداری با نور روز، عملکرد بسیار خوبی دارد و به لطف قابلیت فوکوس بر روی سوژه در فاصله ۱۰ سانتی متری از آن، می‌توانیم کلوزآپ‌های بی نظیر و با کیفیتی را ثبت کنیم. این کیفیت بالا، در حالتی که بخواهیم تصاویر ۱۲.۵ مگاپیکسلی بگیریم، بیشتر از زمانی است که کیفیت دوربین بر روی تصویربرداری ۵۰ مگاپیکسلی تنظیم می‌شود. 

دوربین اولترا واید نیز همانند دو لنز اصلی و تله فوتو، عملکرد بسیار عالی در نور روز دارد و عکس‌ها با کمترین میزان نویز و با جزئیات بسیار دقیقی در هر دو حالت Leica Vibrant و Leica Authentic ثبت می‌شوند و علاوه بر کنتراست خوب و رنگ بندی‌های دقیق، محدوده دینامیکی بالایی نیز دارند. با تغییر کیفیت عکسبرداری با لنز اولترا واید از ۱۲.۵ مگاپیکسل به ۵۰ مگاپیکسل، متاسفانه عملکرد این دوربین تا حد قابل توجهی افت می‌کند و شاهد نویز زیادی در تصاویر هستیم و جزئیات نیز، چندان دقیق ثبت نمی‌شوند؛ با این حال، رنگبندی تصاویر و محدوده دینامیکی در این وضعیت دچار افت نمی‌شود و همچنان در سطح قابل قبولی قرار دارد. 

کیفیت دوربین در نور کم

عملکرد مجموعه دوربین‌های پشتی شیائومی ۱۳ پرو در نور کم، بسیار چشمگیر است. برنامه دوربین در نور کم، حالت پیشفرض را به عنوان حالت شب خودکار در نظر می‌گیرد که البته این حالت توسط کاربر قابل خاموش و روشن کردن است. تصاویر گرفته شده در این حالت، کیفیت بسیار خوبی دارند و با کنتراست و محدوده دینامیکی بالا و ثبت رنگ‌هایی با اشباع قابل قبول، به راحتی می‌توانند به عنوان یک رقیب جدی برای هم رده‌های این پرچمدار و حتی شیائومی ۱۲ اس اولترا در نظر گرفته شوند.

با فعال کردن حالت شب دوربین اصلی، تصاویر با کیفیت بهتری ثبت می‌شوند و نوردهی تصاویر در سطح بسیار خوبی قرار دارد و در مقابل، شاهد پایین ترین میزان نویز در این عکس‌ها نیز خواهیم بود. این کیفیت، حتی در حالت استفاده از بزرگنمایی ۲ برابری نیز حفظ می‌شود و چه در زمان روشن بودن حالت شب خودکار و چه خاموش بودن این حالت نیز، باز هم تصاویری با نوردهی بسیار خوب و حاوی جزئیات دقیقی را مشاهده خواهید کرد.

عملکرد لنز تله فوتو شیائومی ۱۳ پرو در نور کم نیز، مشابه لنز اصلی این گوشی از کیفیت بالایی برخوردار است که در حالت شب خودکار، جزئیات آنها بیشتر خواهد بود اما در صورت خاموش بودن این حالت، امکان تیره تر شدن سایه‌ها یا افزایش نویز در تصاویر وجود دارد. این وضعیت برای دوربین اولترا واید ۵۰ مگاپیکسلی این پرچمدار خوش دست نیز، به همین منوال است و تصاویر گرفته شده با این لنز، در حالت شب خودکار، کیفیت خوبی دارند اما با استفاده نکردن از این حالت، علاوه بر تیره تر شدن عکس، شاهد افزایش نه چندان کم میزان نویز نیز خواهیم بود. 

 عکسبرداری پرتره

در عکسبرداری پرتره در نور روز، دوربین پشتی در حالت پیشفرض ۷۵ میلیمتری، عکسبرداری سیاه و سفید ۳۵ میلیمتری، حالت Swirly Bokeh با اندازه ۵۰ میلیمتری، پرتره ۷۵ میلیمتری و فوکوس نرم ۹۰ متری و حالت پرتره تمام قد، عملکرد بسیار خوبی دارد و تقریبا در تمام این حالت‌ها، جزئیات صورت، رنگ چهره و سایر ویژگی‌های محیط اطراف با دقت بسیار بالایی ثبت می‌شوند. دوربین سلفی نیز در عکاسی در نور روز، عملکرد قابل قبولی دارد و کنتراست، محدوده دینامیکی، نمایش رنگ‌ها و ثبت جزئیات محیطی در تصاویر گرفته شده با این دوربین در حد بسیار خوبی قرار دارند. 

ضبط ویدیو با دوربین شیائومی ۱۳ پرو

مجموعه دوربین‌های پشتی این پرچمدار سری ۱۳ شیائومی، می‌تواند ویدیوهایی با حداکثر کیفیت 8K (نرخ بیت 100 مگابایت بر ثانیه) و فریم ۲۴ را ضبط کند که با کاهش کیفیت فیلمبرداری و رسیدن آن به کیفیت  4K (نرخ بیت ۵۰ مگابایت بر ثانیه)، انتخاب یک سرعت فیلمبرداری دلخواه در بازه ۲۴، ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه برای کاربران امکان پذیر خواهد بود.

در هر دو کیفیت 8K و 4K، کیفیت فیلمبرداری از لحاظ رنگ بندی مناسب، ثبت جزئیات، محدوده دینامیکی گسترده و نویز پایین، در حد بسیار خوبی است و چه در نور روز و چه با کاهش نور محیط و در شب نیز، این کیفیت حفظ می‌شود. هر دو دوربین اصلی و تله فوتو، قابلیت ضبط ویدیو با این دو کیفیت را دارند و البته عملکرد هر دو نیز، در این حالت و چه در نور روز و چه در نور کم قابل قبول است اما در مورد دوربین اولترا واید اوضاع کمی متفاوت خواهد بود و ویدیوهای ضبط شده با این دوربین در نور کم، کیفیت پایینی دارند و اغلب تاریک، با نویز زیاد و محدوده دینامیکی پایین خواهند بود.

شیائومی ۱۳ پرو
ضبط ویدیو با دوربین شیائومی ۱۳ پرو

در مورد دوربین سلفی شیائومی ۱۳ نیز، کیفیت 1080P، حداکثر میزان کیفیتی است که این دوربین توانایی ضبط ویدیو با آن را دارد که از این نظر و در مقایسه با شیائومی ۱۲ پرو، تغییر خاصی نداشته و عملکرد آن در حد قابل قبولی خواهد بود. 

باتری شیائومی ۱۳ پرو

شیائومی برای Xiaomi 13 pro از باتری قوی تر نسبت به نسل قبلی این گوشی استفاده کرده است. این باتری ۴۸۲۰ میلی آمپر ساعتی، تقریبا مشابه باتری شیائومی ۱۲ اس اولترا است و از لحاظ عملکرد نیز، حدود ۱۱۵ ساعت کارایی دارد و می‌توانید در این مدت، از بخش‌های مختلف گوشی شامل تماس، پخش ویدیو و وب گردی استفاده کنید.

از لحاظ سرعت شارژ، باتری شیائومی ۱۳ پرو تقریبا مشابه باتری نسل قبلی عمل می‌کند و با آداپتور ۱۲۰ واتی با سیم یا آداپتور بی سیم ۵۰واتی از طریق درگاه USB Type-C 2.0 قابل شارژ است. بر اساس تست‌های انجام شده در مورد سرعت شارژ این باتری با با آداپتور ۱۲۰ واتی، تنها در ۷۵ ثانیه طول کشید تا درصد باتری از صفر به ۱۰ درصد برسد و پس از ۵ دقیقه نیز، این مقدار به ۳۳ درصد رسید. با گذشت ۱۵ دقیقه از شروع چرخه شارژ، درصد باتری به ۸۱ رسید و پس از پایان دقیقه ۲۲ نیز، باتری به طور کامل شارژ شد. شارژ کامل صفر تا صد باتری در مدت ۱۹ دقیقه، چیزی بود که شیائومی برای این پرچمدار خود وعده داده بود که البته در تست‌های عملی، حدود ۳ دقیقه این زمان بیشتر شد. علاوه بر شارژ باتری با استفاده از آداپتورهای با سیم و بی سیم، این باتری می‌تواند شارژ معکوس ۱۰ واتی را نیز ارائه بدهد که در کنار پشتیبانی از دو فناوری Power Delivery 3 و Charge 4+ Quick، یک باتری قدرتمند را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. 

شیائومی ۱۳ پرو
باتری شیائومی ۱۳ پرو

جمع بندی و مقایسه شیائومی ۱۳ پرو با ۱۲ پرو

شیائومی ۱۳ پرو از لحاظ ساختاری تا حد زیادی به ۱۲ اس اولترا، دیگر پرچمدار نسل قبلی این برند شباهت دارد. تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲، مجموعه دوربین‌های لایکا با سه لنز واید، اولترا واید و تله فوتو در کنار باتری قدرتمند ۴۸۲۰ میلی آمپر ساعت با پشتیبانی از شارژ سریع با آداپتور ۱۲۰ واتی و همچنین نمایشگر قدرتمند OLED این گوشی که حداکثر نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتزی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد، از جمله مزایای این پرچمدار شیائومی است که شما را برای خرید آن وسوسه می‌کند اما در کنار این موارد، قیمت نه چندان ارزان این گوشی و عملکرد ضعیف دوربین اولترا واید در هنگام فیلمبرداری در شب، مواردی خواهند بود که می‌توانند شما را به سمت رقبای دیگری نظیر گلکسی اس ۲۳ اولترا یا آیفون ۱۴ هل بدهند و با توجه به نچسب بودن رابط کاربری MIUI برای بسیاری از کاربران ایرانی، نمی‌توان دقیقا مشخص کرد که آینده این پرچمدار خوش ساخت و زیبای چینی‌ها در بازار ایران چه خواهد بود. نظر شما درباره شیائومی ۱۳ پرو چیست؟ آیا این گوشی را به سایر پرچمداران هم رده‌اش در برندهای معتبری مثل سامسونگ و اپل ترجیح می‌دهید؟ 

خرید اینترنتی گوشی شیائومی

نقاط قوت شیائومی ۱۳ پرو

  • طراحی زیبا
  • نمایشگر OLED با کیفیت و با وضوح QHD و نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتز
  • باتری قدرتمند ۴۸۲۰ میلی آمپر ساعت
  • عملکرد بسیار خوب بخش پردازش گوشی در اجرای برنامه‌ها و بازی‌های سنگین بدون داغ شدن بدنه
  • پشتیبانی از فناوری شارژ سریع و آداپتور ۱۲۰ واتی
  • عملکرد بسیار عالی دوربین در ثبت تصاویر

نقاط ضعف شیائومی ۱۳ پرو

  • عملکرد ضعیف دوربین اولترا واید در حالت فیلمبرداری در نور کم
  • عدم پشتیبانی از کارت حافظه
  • استفاده از دوربین سلفی به کار رفته در نسل قبلی
  • لیز بودن بدنه به دلیل استفاده از سرامیک در بخش پشتی قاب
ویژگی ها شیائومی ۱۳ پرو

شیائومی ۱۳ پرو

شیائومی ۱۲ پرو

شیائومی ۱۲ پرو

نمایشگر
ابعاد نمایشگر ۶.۷۳ اینچ ۶.۷۳ اینچ
نوع نمایشگر LTPO AMOLED LTPO AMOLED
حداکثر نرخ نوسازی

(Refresh Rate)

۱۲۰ هرتز ۱۲۰ هرتز
رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ پیکسل ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ پیکسل
تراکم پیکسل ~۵۲۲ پیکسل در اینچ ~۵۲۱ پیکسل در اینچ
نسبت تصویر ۲۰: ۹ ۲۰: ۹
نسبت نمایشگر به بدنه ~۸۹.۶ درصد ~۸۹.۶ درصد
حداکثر روشنایی ۱۲۰۰ نیت (HBM)

۱۹۰۰ نیت (Peak)

۱۵۰۰ نیت (Peak)
سایر مشخصات نمایشگر دالبی ویژن

HDR10+

دالبی ویژن

HDR10+

طراحی
ابعاد ۱۶۲.۹ در ۷۴.۶ در ۸.۴ میلیمتر

۱۶۲.۹ در ۷۴.۶ در ۸.۷ میلیمتر

۱۶۳.۶ در ۷۴.۶ در ۸.۲ میلیمتر
وزن ۲۱۰ یا ۲۲۹ گرم ۲۰۵ گرم
جنس پشت سرامیک- پلیمر سیلیکون شیشه
جنس جلو شیشه- گوریلا گلس Victus شیشه- گوریلا گلس Victus
جنس فریم فلز- آلومینیوم فلز- آلومینیوم
رنگ مشکی- سفید- آبی- سبزنعنایی مشکی- سبز- آبی- صورتی
صدا
اسپیکر استریو (دوگانه) استریو (دوگانه)
نوع اسپیکر استریو استریو
پشتیبانی از جک 3.5 میلیمتری خیر خیر
ویژگی‌های صوتی صدای ۲۴ بیت / ۱۹۲ کیلو هرتز صدای ۲۴ بیت / ۱۹۲ کیلو هرتز

تیون شده توسط Harman Kardon

اطلاعات پایه
تاریخ معرفی ۱۱ دسامبر ۲۰۲۲ ۲۸ دسامبر ۲۰۲۱
وضعیت در بازار عرضه شده عرضه شده
تاریخ عرضه ۱۴ دسامبر ۲۰۲۲ ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱
قیمت پایه حدود ۹۰۰ دلار حدود ۶۵۰ یورو
سیستم عامل در زمان عرضه اندروید ۱۳ اندروید ۱۲
رابط کاربری MIUI 14 MIUI 13
تراشه
مدل تراشه           Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2           Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen1
فرآیند ساخت تراشه ۴ نانومتری ۴ نانومتری
تعداد هسته پردازنده ۸ هسته ۸ هسته
نوع هسته ها ۱ هسته ۳.۲ گیگاهرتز Cortex-X3 و ۲ هسته ۲.۸ گیگاهرتز Cortex-A715 و ۲ هسته ۲.۸ گیگاهرتز Cortex-A710 و ۳ هسته ۲.۰ گیگاهرتز Cortex-A510 ۱ هسته ۳.۰ گیگاهرتز Cortex-X2   و ۳ هسته ۲.۵۰ گیگاهرتز Cortex-A710 و ۴ هسته ۱.۸۰ گیگا هرتز Cortex-A510
پردازنده گرافیکی Adreno 740 Adreno 730
حافظه و رم
ترکیب حافظه و رم ۱۲۸ گیگابایت / ۸ گیگابایت رم

۲۵۶ گیگابایت / ۸ گیگابایت رم

۲۵۶ گیگابایت / ۱۲ گیگابایت رم

۵۱۲ گیگابایت / ۱۲ گیگابایت رم

۱۲۸ گیگابایت / ۶ گیگابایت رم

۲۵۶ گیگابایت / ۸ گیگابایت رم

۲۵۶ گیگابایت / ۱۲ گیگابایت رم

 

رم ۸ گیگابایت رم

۱۲ گیگابایت رم

۸ گیگابایت رم

۱۲ گیگابایت رم

حافظه ۱۲۸ گیگابایت

۲۵۶ گیگابایت

۵۱۲ گیگابایت

۱۲۸ گیگابایت

۲۵۶ گیگابایت

نوع حافظه داخلی UFS 4.0

UFS 3.1 (مدل ۱۲۸ گیگابایت)

UFS 3.1
درگاه کارت حافظه ندارد ندارد
دوربین پشت
پیکربندی دوربین پشت واید/ استاندارد- اولترا واید- تله فوتو واید/ استاندارد- اولترا واید- تله فوتو
دوربین اصلی – واید/ استاندارد ۵۰.۳ مگاپیکسل ۵۰ مگاپیکسل
مشخصات دوربین اصلی – واید/ استاندارد لنز واید- فوکوس خودکار با تشخیص فاز- فوکوس خودکار لیزری- لرزش گیر اپتیکال تصویر- 1.0 اینچ سایز سنسور-

1.6 میکرومتر سایز پیکسل- ۲۳ میلیمتری- گشودگی دیافراگم f/1.9

لنز واید- فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز- لرزش گیر اپتیکال تصویر- 1/1.28 اینچ سایز سنسور

1.22 میکرومتر سایز پیکسل- ۲۴ میلیمتری- گشودگی دیافراگم f/1.9

دوربین اولترا واید ۵۰ مگاپیکسل ۵۰ مگاپیکسل
مشخصات دوربین اولتراواید لنز اولترا واید- پوشش ۱۱۵ درجه- ۱۴ میلیمتری- گشودگی دیافراگم f/2.2 لنز اولترا واید- پوشش ۱۱۵ درجه- گشودگی دیافراگم f/2.2
دوربین تله فوتو ۵۰ مگاپیکسل ۵۰ مگاپیکسل
مشخصات دوربین تله فوتو لنز تله فوتو- فوکوس خودکار با تشخیص فاز- بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳.۲ برابر- ۷۵ میلیمتری- گشودگی دیافراگم f/2.0 لنز تله فوتو ماکرو- فوکوس خودکار با تشخیص فاز- ۴۸ میلیمتری- بزرگ نمایی اپتیکال ۲ برابر- گشودگی دیافراگم f/1.9
دوربین ماکرو _____________ _____________
مشخصات دوربین ماکرو _____________ _____________
دوربین تشخیص عمق _____________ _____________
مشخصات دوربین تشخیص عمق _____________ _____________
حداکثر روزلوشن فیلمبرداری دوربین پشت 8K 8K
رزولوشن و نرخ فریم ویدئو دوربین پشت 8K@24fps

4K@24/30/60fps

1080p@30/120/240/960fps

1080p@1920fps

8K@24fps

4K@30/60fps

1080p@30/60/120/240/960fps

توضیحات فیلمبرداری لرزش گیر الکترونیکی تصویر- -ژیروسکوپی

فیلمبرداری 8K HDR تا سقف ۲۴ فریم بر ثانیه

فیلمبرداری HDR10+

فیلمبرداری ۱۰ بیت HDR

فیلمبرداری ۱۰ بیت LOG

لرزش گیر الکترونیکی تصویر- -ژیروسکوپی

فیلمبرداری HDR

فیلمبرداری HDR10+

 

دوربین سلفی
دوربین سلفی اصلی ۳۲ مگاپیکسل ۳۲ مگاپیکسل
مشخصات دوربین سلفی لنز واید لنز واید- ۲۶ میلیمتری- 0.7 میکرومتر سایز پیکسل
حداکثر رزولوشن فیلمبرداری دوربین سلفی 1080P 1080P
رزولوشن و نرخ فریم ویدئو دوربین سلفی 1080p@30fps 1080@30/60fps

720p@120fps

باتری و شارژ
ظرفیت باتری ۴۸۲۰ میلی آمپر ساعت ۴۶۰۰ میلی آمپر ساعت
کلاس ظرفیت باتری ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت و بیشتر
نوع باتری لیتیوم پلیمری لیتیوم پلیمری
قابلیت تعویض باتری غیر قابل تعویض توسط کاربر غیر قابل تعویض توسط کاربر
حداکثر توان شارژر پشتیبانی شده ۱۲۰ وات ۱۲۰ وات
پشتیبانی از شارژ سریع دارد دارد
پشتیبانی از شارژ بی سیم دارد دارد
حداکثر توان شارژ بی سیم ۵۰ وات ۵۰ وات
زمان مورد نیاز برای شارژ ۱۰۰ درصد در ۱۹ دقیقه (با سیم)

۱۰۰ درصد در ۳۶ دقیقه (بی سیم)

۱۰۰ درصد در ۱۸ دقیقه (با سیم)

۱۰۰ درصد در ۴۲ دقیقه (بی سیم)

درگاه اتصال USB Type-C 2.0 USB Type-C 2.0
سایو ویژگی‌های شارژ و باتری پشتیبانی از فناوری Power Delivery 3

پشتیبانی از فناوری Quick Charge 4

شارژ معکوس ۱۰ وات

شارژ معکوسی بی سیم ۱۰ وات

پشتیبانی از فناوری Power Delivery 3

پشتیبانی از فناوری Quick Charge 4+

سایر مشخصات درگاه پشتیبانی از OTG پشتیبانی از OTG
ارتباطات و سنسورها
حسگرها حسگر اثر انگشت

حسگر مجاورت

شتاب سنج

ژیروسکوپ

قطب نما

حسگر طیف رنگ

حسگر اثر انگشت

حسگر مجاورت

شتاب سنج

ژیروسکوپ

قطب نما

حسگر طیف رنگ

 

نوع حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر (اپتیکال) زیر نمایشگر (اپتیکال)
Wi-Fi Wi-Fi 6E (802.11 ax) a/b/g/n/ac/ ax Wi-Fi 6E (802.11 ax) a/b/g/n/ac/ax
مشخصات Wi-Fi دو بانده (Dual Band)

وای فای دایرکت (Wi-Fi Direct)

دو بانده (Dual Band)

وای فای دایرکت (Wi-Fi Direct)

هات اسپات (Wi-Fi Hotspot)

بلوتوث 5.3 5.2
مشخصات بلوتوث پشتیبانی از A2DP

از نوع کم مصرف (LE)

 

پشتیبانی از A2DP

از نوع کم مصرف (LE)

فناوری ارتباطی           GSM / CDMA / HSPA / CDMA2000 / LTE / 5G GSM / CDMA / HSPA / EVDO/ LTE / 5G
پشتیبانی از شبکه 5G دارد دارد
پشتیبانی از سیمکارت دو سیم‌کارت dual stand-by (نانو سیم) دو سیم‌کارت dual stand-by (نانو سیم)
مسیریابی و GPS           GPS/A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS/QZSS/NavIC GPS/A-GPS به همراه GLONASS/GALILEO/BDS/QZSS/NavIC – حداکثر سه بانده

منبع
gsmarena

الهام بهمن پور

یه مهندس عاشق گیم، سینما و کتاب که البته گیم رو خیلی بیشتر دوست داره :)))

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا