موبایلبررسی

بررسی شیائومی ۱۳ اولترا؛ هیولای دوربین محور چینی‌ها

شیائومی ۱۳ اولترا، پرچمدار جدید چینی‌ها، فقط یک گوشی با سخت افزار قدرتمند نیست؛ بلکه یک دوربین عکاسی حرفه‌ای با طراحی خاص است که هر طرفدار گوشی‌های دوربین محور را وسوسه خواهد کرد!

شیائومی، برندی است که در چند سال اخیر به عنوان تولیدکننده محصولاتی با ویژگی‌های جنجالی و البته قابل توجه شهرت یافته و اگر جانب انصاف را رعایت کنیم، تاکنون نیز برای فروش این محصولات خود، گوی سبقت را از برخی برندهای پرطرفدار دیگر ربوده است. شیائومی ۱۳ اولترا، جدیدترین پرچمدار این برند با تکیه بر بخش دوربین گوشی، توانسته در بازار موبایل دنیا سر و صدای زیادی به پا کند؛ جنجال آفرینی که به لطف به کارگیری سخت افزارهای قدرتمند دیگری از جمله تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲، نظر بسیاری از علاقمندان به گوشی‌های هوشمند قوی و مبتنی بر دوربین را به خود جلب کرده است. در ادامه، همراه پلازامگ باشید تا این غول تولید چینی‌ها را در بخش‌های مختلف زیر ذره بین ببریم.

خرید گوشی شیائومی ۱۳ اولترا با بهترین قیمت

[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=”100%”]

فهرست مطالب

[/box]

طراحی و کیفیت ساخت شیائومی ۱۳ اولترا

خلاقیت در گوشی‌های تولید چینی‌ها در مقایسه با سامسونگ کره ای‌ها، به مراتب بیشتر است؛ البته گاهی این مورد نتیجه خوبی می‌دهد و گاهی هم نه. شیائومی ۱۳ اولترا، ترکیبی از خلاقیت و البته استفاده از مواد با کیفیت برای ساخت بدنه این گوشی زیبا است. 

در بخش راست بدنه ۱۳ اولترا، دکمه پاور و دکمه‌های کنترل صدا قرار دارند که هر دو از جنس فلز (آلومینیوم) هستند. همچنین، حسگر اثر انگشت این گوشی، در زیر نمایشگر تعبیه شده که چیزی جز این نیز، از یک گوشی پرچمدار انتظار نمی‌رفت. حاشیه‌های بدنه، انحنای کمی دارند و ظاهر گوشی را بیشتر به طراحی مورد علاقه سامسونگ در گلکسی S23 اولترا نزدیک کرده به طوری که قاب گوشی بیشتر شبیه به یک مستطیل جذاب شده است. 

شیائومی ۱۳ اولترا
طراحی شیائومی ۱۳ اولترا

طراحی بزرگ ماژول دوربین اگرچه ظرافت یک گوشی هوشمند را از Xiaomi 13 Ultra می‌گیرد و این مدل بیشتر شبیه یک دوربین عکاسی پیشرفته است تا یک گوشی اما باز هم به شکل جالبی طراحی شده است. شیائومی برای ۱۳ اولترا، تقریبا از همان طراحی ظاهری نسل قبلی استفاده کرده و صرفا چیدمان ماژول‌ها را کمی تغییر داده به طوری که ۱۳ اولترا نسبت به نسل قبلی خود، شباهت بیشتری به دوربین‌های عکاسی دارد.

جنس بدنه بخش جلویی این گوشی از گوریلا گلس ۵ و فریم آن، از آلومینیم طراحی شده و برای بخش پشتی آن نیز، مانند نسل قبلی از چرم مصنوعی استفاده شده است که در مقایسه با تولیدات برندهای اوپو و ویوو، بسیار طراحی و پیاده سازی بسیار بهتری دارد و نوعی لایه آنتی باکتریال نیز بر روی آن کشیده شده که نگرانی‌ها را برای آلوده شدن این بخش در اثر تماس مداوم دست از بین می‌برد. 

برآمدگی دوربین در پشت گوشی، چندان تفاوتی با نسل قبلی ندارد اما برخلاف ۱۲ اولترا که یک قاب مستطیلی پذیرای ماژول‌های دوربین بود، در شیائومی ۱۳ اولترا یک سطح برآمدگی مانند بر روی قاب پشتی اضافه شده که جزیره دوربین‌ها بر روی آن قرار دارند. ضخامت گوشی در بخش این برآمدگی حدود ۱۵/۲ میلی متر است که نزدیک به ۶ میلی متر آن به جزیره دوربین اختصاص دارد که می‌تواند کمی خوش دستی ۱۳ اولترا را تحت تاثیر قرار دهد. 

شیائومی ۱۳ اولترا
بدنه شیائومی ۱۳ اولترا

ابعاد شیائومی ۱۳ اولترا برابر ۹٫۱ × ۷۴٫۶ × ۱۶۳٫۲ میلی متر و وزن آن ۲۲۷ گرم است و در مقایسه با ۱۲ اولترا، تغییر چندان زیادی ندارد. جزیره دوربین در این پرچم دار شیائومی، تقریبا بخش قابل توجهی از قسمت بالای قاب پشت را در اختیار دارد. این جزیره دایره‌ای شکل، قطری برابر ۵۵ میلی متر دارد و تنها چند میلی متر از جزیره دوربین ۱۲ اولترا بزرگتر است. در نسل قبلی ۱۳ اولترا، بخش مرکزی جزیره دوربین، به لنز اولترا واید اختصاص داشت و دو لنز دیگر واید و تله فوتو پریسکوپی در سمت چپ و پایین دوربین اولترا واید قرار داشتند؛ طراحی خاصی که در Xiaomi 13 Ultra با اضافه شدن لنز تله فوتو تغییر کرد و در این گوشی، لوگو لایکا در مرکز جزیره و ۴ لنز دوربین در اطراف آن قرار دارند که البته ظاهر دوربین پشتی این پرچمدار را کمی زیباتر از نسل قبلی خود کرده است. 

شیائومی برای ۱۳ اولترا، استاندارد IP68 را رعایت کرده و این پرچمدار جدید چینی‌ها نیز همانند برادر بزرگتر خود علاوه بر مقاومت در برابر گرد و غبار، توانایی حفظ عملکرد به مدت حداکثر ۳۰ دقیقه در عمق ۱٫۵ متری آب را دارد. ۱۳ اولترا، نسبت به نسل قبلی تنوع رنگ بیشتری دارد و رنگبندی آن از ۲ رنگ به ۶ رنگ شامل مشکی، سبز زیتونی، سفید، نارنجی، زرد و آبی افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید

صفحه نمایش و اسپیکر شیائومی ۱۳ اولترا

شیائومی برای پرچمدار جدید خود، تقریبا هیچ برنامه خاصی در قسمت نمایشگر پیاده نکرده و با همان نمایشگر ۶/۷۳ اینچی OLED شیائومی ۱۲ اولترا روبرو هستیم که البته نسبت این نمایشگر به بدنه گوشی، با افزایش ۰/۵ درصدی، به حدود ۸۹/۵ درصد رسیده است. حداکثر روشنایی این نمایشگر با افزایش ۳۰۰ نیت نسب به ۱۲ اولترا، به حدود ۱۳۰۰ نیت می‌رسد که میزان مناسبی خواهد بود؛ البته در مقایسه بین نمایشگر ۱۳ اولترا و رقبایش مانند Find X6 Pro و گلکسی اس ۲۳ اولترا، این پرچمدار شیائومی فقط ۱۰۰ نیت ضعیف تر است. 

شیائومی ۱۳ اولترا
نمایشگر شیائومی ۱۳ اولترا

رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ پیکسل نمایشگر شیائومی ۱۳ اولترا، امکان تماشای ویدیوهایی با کیفیت بالا را فراهم می‌کند. منو تنظیمات رنگ این نمایشگر، شامل دو حالت Vivid و Pro است که در حالت Pro، رنگ‌ها در محدوده sRGB، بسیار خوب دیده می‌شوند. در حالت Vivid نیز، طیف رنگی DCI-P3 تقریبا به شکل مناسبی پوشش داده می‌شود؛ البته ضعف‌هایی نیز در این نمایشگر برای نشان دادن رنگ‌ها وجود دارد اما چندان قابل توجه نیستند و با توجه به عملکرد خوب شیائومی ۱۳ اولترا در این بخش، می‌توان از این موارد چشم پوشی کرد!

حداکثر نرخ نوسازی نمایشگر ۱۳ اولترا برای ۱۲۰ هرتز است که در حالت سفارشی، امکان انتخاب بین دو مقدار ۶۰ هرتز و ۱۲۰ هرتز را به کاربر می‌دهد اما در صورت انتخاب وضعیت نوسازی تطبیقی، این نرخ تا ۱ هرتز نیز کاهش می‌یابد که یک نتیجه بسیار عالی به نظر می‌رسد. بر اساس تست‌های انجام شده بر روی این نمایشگر، نرخ نوسازی پنل نمایش ۱۳ اولترا در حالت نمایش تصاویر ثابت برابر با ۱ هرتز است که برای ویدیوهایی با سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه به ۲۴ هرتز و برای ویدئوهای ضبط شده با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، به ۳۰ هرتز می‌رسد؛ همچنین، در مورد کلیپ‌های دیگر که توانایی سازگار شدن با نرخ نوسازی تطبیقی این نمایشگر را ندارند، این مقدار به صورت ۶۰ هرتز و ثابت خواهد بود. 

شیائومی ۱۳ اولترا
اسپیکر شیائومی ۱۳ اولترا

اسپیکرهای Xiaomi 13 Ultra در دو بخش پایینی و بالایی گوشی قرار دارند. هر دو اسپیکر، صدا را به صورت استریو پخش کرده و از قابلیت Dolby Atmos پشتیبانی می‌کنند. از لحاظ قدرت صدای خروجی، اسپیکرهای ۱۳ اولترا امتیازات بسیار خوبی را در تست‌های انجام شده بدست آوردند و شیائومی ۱۳ اولترا در این بخش، هم سطح با پرچمداران دیگری از جمله گلکسی اس ۲۳ اولترا و آیفون ۱۴ پرومکس عمل می‌کند و البته مانند ۱۲ اولترا، در این گوشی نیز خبری از جک 3.5 میلیمتری نیست. 

خرید گوشی شیائومی ۱۳ اولترا

رابط کاربری و نرم افزار شیائومی ۱۳ اولترا

اندروید ۱۳ و رابط کاربری MIUI 14، بخش نرم افزاری ۱۳ اولترا شیائومی را تشکیل می‌دهند که البته ترکیب جدیدی نیست و در شیائومی ۱۳ پرو نیز که در دسامبر ۲۰۲۲ عرضه شده بود، مورد استفاده قرار گرفت. در نسخه جدید رابط میوآی، امکان شخصی سازی آیکون‌ها و تغییر اندازه آنها وجود دارد؛ علاوه بر این، قابلیت‌های دیگری مانند تشخیص متن در تصاویر گالری، کنترل موسیقی در حال پخش از طریق ویجت پلیر جدید اندروید ۱۳، امکان حذف برنامه ساعت گوشی، منوی ویجت جدید و مواردی از این قبیل در MIUI 14 اضافه شده است. 

عملکرد، تجربه بازی و سخت افزار شیائومی ۱۳ اولترا

تقریبا تمام پرچمداران سال ۲۰۲۳، از تراشه قدرتمند و البته گران قیمت کوالکام استفاده کرده‌اند و ۱۳ اولترای شیائومی نیز، این همین روند تبعیت می‌کند. تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲، یک پردازنده ۴ نانومتری و ۸ هسته‌ای شامل ۱ هسته اصلی، ۴ هسته عملکردی که در ۲ هسته جداگانه فعالیت می‌کنند و در نهایت، ۳ هسته برای اجرای برنامه‌های کاربردی سبک تر است. این هسته‌ها، در قالب ۱ هسته ۳/۲ گیگاهرتز Cortex-X3 و ۲ هسته ۲/۸ گیگا هرتز  Cortex-A715 و ۲ هسته ۲/۸ گیگاهرتز Cortex-A710 و ۳ هسته ۲/۰ گیگاهرتز Cortex-A510 ساختار تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را تشکیل می‌دهند؛ این تراشه، از پردازنده گرافیکی Adreno 740  پشتیبانی می‌کند. 

شیائومی در هر دو پرچمداران ۱۲ اولترا و ۱۳ اولترا، از دو نسل مختلف از تراشه‌های اسنپدراگون استفاده کرد که از این نظر، قدرت سخت افزاری قابل توجهی را به این دو گوشی بخشید. اسنپدراگون ۸ نسل ۲، در مقایسه با نسل قبلی خود، در بخش CPU برابر با ۴۰ درصد بهینه تر شده و عملکرد آن نیز، ۳۵ درصد رشد داشته است؛ این مقدار برای بخش GPU (گرافیک) به ترتیب، ۲۵ و ۴۵ درصد نسبت به اسنپدراگون ۸ نسل 1، بهبود پیدا کرده است. 

شیائومی ۱۳ اولترا
تجربه بازی شیائومی ۱۳ اولترا

عملکرد تراشه Snapdragon 8 Gen 2 در بخش اجرای برنامه‌ها و بازی‌های سنگین، واقعا جای بحث ندارد و تقریبا هر پرچمدار مجهز به این تراشه، می‌تواند به یک کنسول بازی دستی بسیار روان و خوش دست نیز تبدیل شود. در تست‌های بازی شیائومی ۱۳ اولترا، این گوشی سه بازی سنگین Genshin Impact، Call of Duty Mobile و Real Racing 3 را با تنظیمات گرافیکی بالا و همچنین، بالاترین نرخ فریم هر عنوان اجرا کرد که از این جهت، ۱۳ اولترا برند شیائومی را می‌توان یک گوشی قوی برای بازی کردن نیز در نظر گرفت؛ چیزی که تقریبا با کمی تفاوت در نسل قبلی این گوشی نیز شاهد آن بودیم. 

نتایج بنچمارک GeekBench 6 برای تست هسته اصلی CPU تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲، قابل توجه است به طوری که ۱۳ اولترا در این بخش با پیشی گرفتن از رقبایی مانند شیائومی ۱۳ پرو، موتورولا اج ۴۰ پرو، گلکسی اس ۲۳ اولترا و وان پلاس ۱۱، در صدر جدول قرار گرفت. در GeekBench 6 همین نتیجه برای تست تمام هسته‌های این تراشه نیز تکرار شد و باز هم پرچمدار جدید چینی‌ها، برندهای دیگری مانند موتورلا، راگ فوت، اوپو و سامسونگ را پشت سر گذاشت و یکه تاز میدان شد!

شیائومی برای ۱۳ اولترا از دو رم ۱۲ و ۱۶ گیگابایتی استفاده کرده و این غول دوربین محور خود را در مدل‌های ۲۵۶ گیگابایت | ۱۲ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت | ۱۶ گیگابایت رم و ۱ ترابایت | ۱۶ گیگابایت رم، روانه بازار کرده است که البته هیچ یک از این مدل‌ها از کارت حافظه پشتیبانی نمی‌کنند. استفاده فناوری‌های جدیدتر در شیائومی ۱۳ اولترا (LPDDR5X و UFS 4.0)، سرعت انتقال داده در این گوشی را در مقایسه با نسل قبلی خود افزایش داده که البته در مقایسه با سایر غول‌های ۲۰۲۳ برندهای مطرح بازار، شاید چندان ویژگی چشمگیری نباشد. 

بررسی دوربین شیائومی ۱۳ اولترا

در میان گوشی‌های هوشمند عرضه شده تا به امروز، شاید بتوان گفت که شیائومی ۱۳ اولترا با داشتن ۴ دوربین اختصاصی، یکی از کامل ترین سخت افزارهای تصویربرداری را در اختیار دارد. تقریبا بسیاری از پرچمداران عرضه شده در سال ۲۰۲۳ تا زمان نگارش این مقاله، از سنسورهای 1 اینچی استفاده کرده‌اند و چینی‌ها نیز، به دنبال همین قانون جدید تصمیم گرفتند تا ۱۳ اولترا حداقل یکی از لنزهایش با این اندازه باشد؛ تصمیمی که البته با چاشنی امکان تغییر دیافراگم سنسور در حین کار، حس خاصی را در زمان کار با دوربین شیائومی ۱۳ اولترا ایجاد می‌کند.

سخت افزار دوربین اصلی ۱۳ اولترا چندان چیز خاصی نیست و گوشی‌های دیگری مانند شیائومی ۱۳، ویوو X90 پرو و اوپو فایند X6 پرو نیز از همین لنز سونی IMX989 استفاده می‌کنند اما تفاوت بزرگی که لنز این دوربین در پرچمدار جدید شیائومی، آن را از این مدل‌ها متمایز می‌کند، توانایی تغییر گشودگی دیافراگم است. این دوربین که یک لنز ۵۰ مگاپیکسلی واید است، می‌تواند هم با دیافراگم پیشفرض f/1.9 که در شیائومی ۱۳ پرو داشتیم و هم با دیافراگم f/4.0 تصاویر را ثبت کند؛ این قابلیت، امکان ثبت واضح تر سوژه‌ها در فاصله نزدیک تر را می‌دهد و می‌توانید عمق میدان را کنترل کنید.

شیائومی ۱۳ اولترا
دوربین شیائومی ۱۳ اولترا

هر سه دوربین دیگر این گوشی، از لنز IMX858 سونی استفاده می‌کنند که با اندازه ۱/۲.۵۱ اینچی کمی بزرگتر از لنز IMX989 دوربین اصلی است. لنز اولترا واید ۵۰ مگاپیکسلی شیائومی ۱۳ اولترا، پوشش ۱۲۲ درجه‌ای دارد که نسبت به ۱۲ اولترا، حدود ۶ درجه کاهش داشته اما در هر حال، برای یک لنز اولترا واید، اندازه کمی به نظر نمی‌رسد و پوشش دهی لنز اولترا واید گلکسی S23 اولترا از این میزان نیز ۲ درجه کمتر است.

شیائومی ۱۳ اولترا، دو لنز تله فوتو دارد که یکی با فاصله کانونی ۷۵ میلی متر و گشودگی دیافراگم f/1.8، می‌تواند تا بزرگنمایی ۳/۲ برابر تصاویر را ثبت کند و دومین دوربین، یک لنز تله فوتو پریسکوپی با فاصله کانونی ۱۲۰ میلی متر، گشودگی دیافراگم f/3.0 و توانایی بزرگنمایی تصاویر تا ۵ برابر است. در مقایسه بین این دو دوربین در ۱۳ اولترا شیائومی و رقبای دیگر، گاهی برگ برنده به نفع شیائومی است و گاهی نیز، نتیجه را به نفع حریف واگذار می‌کند؛ به طور مثال، در بزرگنمایی ۳ برابری دوربین تله فوتو، گوشی Find X6 Pro به دلیل داشتن سنسور بزرگتر، عملکرد بهتری دارد اما در حالت بزرگنمایی 5 برابری با لنز تله فوتو پریسکوپی، نتیجه به نفع ۱۳ اولترا شیائومی خواهد بود.

خرید گوشی شیائومی ۱۳ اولترا

دوربین سلفی ۱۳ اولترا یک لنز ۳۲ مگاپیکسلی است که اندازه سنسور آن نسبت به نسل قبل این گوشی کاهش یافته اما در موارد دیگری مانند محدود شدن امکان ثبت تصاویر با کیفیت ۳۲ مگاپیکسلی (در این دوربین، تصاویر سلفی در حالت ۸ مگاپیکسلی ثبت نمی‌شوند و تنها انتخاب شما برای عکسبرداری سلفی، حالت ۳۲ مگاپیکسلی خواهد بود.) یا نبود قابلیت فوکوس خودکار که در شیائومی ۱۲ اولترا وجود داشت، در این پرچمدار جدید چینی‌ها تکرار شده است.

در کنار این ویژگی‌ها، شاید بزرگترین ضعف دوربین سلفی ۱۳ اولترا را بتوان، کیفیت پایین فیلمبرداری این دوربین در نظر گرفت؛ البته این کیفیت پایین در واقع، فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه است اما این کیفیت، چیزی نیست که از یک گوشی پرچمدار آن هم چنین هیولای دوربین محوری توقع داشتیم و چینی‌ها باید، کیفیت این دوربین را به 4K می‌رساندند؛ موردی که کره‌ای ها در S23 اولترا به خوبی رعایت کردند!

کیفیت عکسبرداری دوربین شیائومی ۱۳ اولترا در نور روز

دوربین اصلی شیائومی ۱۳ اولترا در روز و در حالت Vibrant Leica، به شکل زنده یا به بیان ساده تر با رنگ و لعاب غلیظی ثبت می‌شود؛ البته این رنگ و لعاب به معنای اشباع بودن بیش از حد رنگ‌ها نیست و تعادل در ثبت رنگ‌های تصاویر به خوبی رعایت می‌شود. محدوده دینامیکی دوربین اصلی این پرچمدار بسیار عالی است و به دلیل رندرگیری قوی دوربین، تصاویر با کیفیت نسبتا طبیعی و بدون نویز در محیط باز یا با نویز بسیار کم در محیط بسته ثبت می‌شوند که همه این ویژگی‌ها، مدیون همکاری شیائومی با لایکا برای ساخت این دوربین قدرتمند است.

حالت Leica Authentic دوربین اصلی، شاید برای کسانی که به تصاویر رنگارنگ علاقمند هستند، مناسب نباشد. رنگ‌ها در این حالت، به شکل طبیعی تری ثبت می‌شوند و در نتیجه، کم رنگ تر از حالت Vibrant Leica خواهند بود که از مصنوعی بودن تصاویر ثبت شده تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.

دوربین اصلی شیائومی ۱۳ اولترا، به دلیل امکان تغییر حالت بین دو اندازه دیافراگم f/1.9 و f/4.0، امکان کنترل بهتری برای فوکوس بر روی سوژه‌های مختلف را می‌دهد؛ مزیتی که در هیچ لنز ۱ اینچی تعبیه شده در گوشی‌های هوشمند بازار وجود ندارد. تصاویر ثبت شده با این دوربین چه در حالت بزرگنمایی یک برابر و چه با افزایش بزرگنمایی به اندازه‌های 2X و 3.2X، با کیفیت قابل قبول ثبت می‌شود و می‌توانید تمام جزئیات تصویر را به خوبی مشاهده کنید.

کیفیت عکسبرداری دوربین شیائومی ۱۳ اولترا در حالت نور کم

دوربین اصلی پرچمدار جدید شیائومی در نور کم، کیفیت بسیار خوبی دارند. در حالت Auto Night mode، نوردهی تصویر تعادل خوبی دارد و بدون شارپ اضافی و ایجاد جلوه مصنوعی در عکس‌ها، می‌توانید تصاویر خوبی را با این دوربین ثبت کنید؛ علاوه بر این، رنگ‌ها با دقت و اشباع مناسبی ثبت می‌شوند که نسبت به بسیاری از دوربین‌های اصلی پرچمداران سایر برندها، یک امتیاز مثبت است. با فعال کردن حالت Night mode، بهبود کمی در ثبت تصاویر این دوربین مشاهده می‌شود که بیشتر در بخش مربوط به سایه‌های محیط است.

لنز تله فوتو شیائومی ۱۳ اولترا در بزرگنمایی ۳/۲ برابر، همانند دوربین اصلی عملکرد بسیار خوبی دارد و چه در حالت Auto Night mode و چه در زمان فعال کردن حالت Night mode، هم میزان نوردهی و محدوده دینامیکی تصاویر عالی است و هم نویز محیط به شکل مناسبی کنترل می‌شود. با افزایش بزرگنمایی لنز تله فوتو به ۵ برابر، کمی شاهد افت کیفیت به ویژه در ثبت رنگ‌های گرم هستیم اما باز هم تصاویر ثبت شده با این دوربین، کیفیت خوبی دارند.

لنز اولترا واید شیائومی ۱۳ اولترا با کاهش نور محیط، عملکرد خود را به خوبی حفظ می‌کند؛ در این حالت، محدوده دینامیکی این لنز عالی است و در مقایسه با لنز تله فوتو، برای حفظ تعادل تراز سفیدی در تصاویر و ثبت عکس‌های دقیق، بهتر عمل می‌کند. 

عکسبرداری نمای نزدیک و حالت پرتره با دوربین شیائومی ۱۳ اولترا

تصاویر گرفته شده با دوربین‌های تله فوتو در شیائومی ۱۳ اولترا، کیفیت خوبی دارند و جزئیات تصاویر با دقت بالایی ثبت می‌شود؛ البته تصاویر ثبت شده توسط دوربین تله فوتو به اندازه دوربین اصلی این پرچمدار، با کیفیت نیستند اما وضوح و کنتراست آنها، تقریبا همان چیزی است که از یک لنز تله فوتو 50 مگاپیکسلی انتظار دارید.

حالت Default دوربین تله فوتو، تصاویر پرتره را با بزرگنمایی ۳/۲ برابری و کیفیت قابل قبولی ثبت می‌کند. با تغییر وضعیت دوربین شیائومی ۱۳ اولترا به حالت Documentary، تصاویر پرتره توسط دوربین اصلی و با برش ۳۵ میلیمتری ثبت می‌شوند و کیفیت بسیار خوبی دارند. زمانی که حالت Swirly Bokeh را انتخاب کنید، باز هم عکس توسط دوربین اصلی اما این بار با کاهش فاصله کانونی دوربین به ۵۰ میلیمتر گرفته می‌شوند که به طرز شگفت انگیزی، کیفیت عکس را بهتر می‌کند. در حالت Portrait، افت نور نامحسوسی در تصاویر ثبت شده دیده می‌شود اما میزان تاری پیشفرض پس زمینه در این وضعیت، بیشتر از سایر حالت‌های عکاسی پرتره است که شاید کمی توی ذوق بزند!

عکسبرداری پرتره شیائومی ۱۳ اولترا در حالت‌های دیگر و با افزایش فاصله کانونی به ۹۰ میلی متر، به شکلی گرفته می‌شود که گویا لنز دوربین کمی چرب شده است؛ حالتی که شاید زیاد از آن استقبال نکنید اما باز هم امتحان کردن آن خالی از لطف نخواهد بود! 

خرید گوشی شیائومی ۱۳ اولترا

ضبط ویدیو با دوربین شیائومی ۱۳ اولترا

جزیره دوربین‌های پشتی در شیائومی ۱۳ اولترا، می‌توانند ویدیوهایی با حداکثر کیفیت 8K با سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه را ضبط کند که با کاهش رزولوشن دوربین به 4K، ضبط ویدیو با سرعت‌های ۲۴، ۳۰ و ۶۰ فریم ثانیه نیز  امکان پذیر خواهد بود. برای دوربین سلفی، متاسفانه کمی ضعف وجود دارد و این دوربین، صرفا می‌تواند با حداکثر کیفیت ۱۰۸۰ و دو نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند. در حالت ضبط ویدیو با کیفیت 4K، دوربین پشتی شیائومی ۱۳ اولترا، عملکرد بسیار خوبی دارد و علاوه بر محدوده دینامیکی خوب، نوردهی و توجه به سایه‌های محیطی نیز در این حالت به شکل تحسین برانگیزی رعایت می‌شود و یک ویدیو با رنگ و لعاب بسیار خوب، جزئیات دقیق و بدون نویز را خواهیم داشت؛ این ویژگی‌ها در حالت فیلمبرداری 8K نیز وجود دارد اما بهبودهای آن به پای کیفیت 4K نمی‌رسد. عملکرد هر ۴ لنز در فیلمبرداری روز، قابل توجه است اما با کاهش نور محیط، لنز اولترا واید کمی اذیت می‌کند و وضوح ویدیو تا حدی دچار افت می‌شود که می‌توان آن را به عنوان یک نقطه ضعف برای این غول دوربین محور در نظر گرفت. 

شیائومی ۱۳ اولترا
ضبط ویدیو با شیائومی ۱۳ اولترا

باتری شیائومی ۱۳ اولترا

شیائومی برای پرچمدار جدید خود از یک باتری قوی تر نسبت به ۱۲ اولترا استفاده کرده است؛ این باتری ۵۰۰۰ میلی آمپرساعت، با آداپتورهای سیم دار ۹۰ واتی و بی سیم ۵۰ واتی شارژ می‌شود. سرعت شارژ این باتری در مقایسه با دیگر رقبای چینی این برند، چندان زیاد نیست و در مدت ۳۰ دقیقه، از صفر تا ۵۸ درصد شارژ می‌شود؛ البته این مقدار، بیشتر از آیفون ۱۴ پرومکس و گلکسی S23 اولترا است که در این بازه زمانی، به ترتیب از صفر تا ۲۷ درصد و ۴۰ درصد را طی می‌کنند. برای شارژ کامل باتری شیائومی ۱۳ اولترا از صفر تا صد درصد به حدود ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارید که اگرچه از آیفون ۱۴ پرومکس ( ۱ ساعت و ۵۲ دقیقه) و گلکسی اس 23 اولترا (۵۹دقیقه) بیشتر است اما به پای شیائومی ۱۳ پرو با ۲۲ دقیقه برای شارژ صفر تا صد نمی‌رسد!

خرید اینترنتی انواع گوشی شیائومی

جمع بندی و بررسی ارزش خرید شیائومی ۱۳ اولترا 

شیائومی ۱۳ اولترا، به معنی واقعی یک غول دوربین محور است؛ همین ویژگی باعث می‌شود تا تعداد رقبای شیائومی ۱۳ اولترا تا حد قابل توجهی کاهش یابد. علاوه بر ۴ دوربین ۵۰ مگاپیکسلی، ویژگی‌های دیگری مانند تراشه قدرتمند اسنپدراگون ۸ نسل ۲، در کنار یک نمایشگر با کیفیت، جنس مناسب بدنه و باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت، می‌توانند تا حد زیادی شما را برای خرید این پرچمدار جدید چینی‌ها وسوسه کنند و به راحتی رقبایی مانند ویوو X90 پرو یا اوپو فایند X6 پرو یا حتی شیائومی ۱۳ پرو را کنار بزنید اما در کنار این ویژگی‌ها، نباید از ضخامن نه چندان کم این گوشی، ضعف دوربین اولترا واید آن در زمان فیلمبرداری، دوربین سلفی نه چندان قوی و نبود ویژگی حالت فوکوس خودکار و فیلمبرداری 4K با این دوربین غافل شوید. نظر شما درباره این پرچمدار جدید شیائومی چیست؟ به نظرتان آیا شیائومی ۱۳ اولترا در مقایسه با رقبایی مانند آیفون ۱۴ پرومکس و گلکسی S23 اولترا ارزش خرید دارد؟

نقاط قوت شیائومی ۱۳ اولترا

  • طراحی بسیار زیبا
  • صفحه نمایش بسیار باکیفیت OLED
  • باتری قدرتمند ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت
  • اسپیکرهای استریو با صدای قوی
  • افزایش دمای بسیار جزئی در هنگام اجرای برنامه‌های سنگین
  • دوربین قدرتمند و حرفه ای

نقاط ضعف شیائومی ۱۳ اولترا

  • نبود قابلیت فوکوس خودکار و امکان ضبط ویدیو با کیفیت 4K در دوربین سلفی
  • ضعف دوربین اولترا واید در فیلمبرداری با نور کم
  • قیمت بالا
منبع
gsmarena

الهام بهمن پور

یه مهندس عاشق گیم، سینما و کتاب که البته گیم رو خیلی بیشتر دوست داره :)))

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا