بررسیموبایل

بررسی گلکسی A02s سامسونگ

مقدمه

این روزها بازار گوشی های میان رده و اقتصادی سامسونگ خصوصا در کشورمان بیش از پیش داغ است. این گوشی ها به علت بهره مندی از امکانات مناسبت در کنار قدرت کافی برای انجام کارهای روزمره، به گزینه ای بسیار مقرون به صرفه تر برای مشتریان تبدیل شده اند. یکی از گوشی هایی که مدتیست توجهات زیادی را به خود جلب کرده، گوشی A02s سامسونگ است. دستگاهی مقرون به صرفه با امکانات سخت افزاری مناسب. با مجله گوشی پلازا همراه باشید تا نگاه تخصصی تری به این گوشی هوشمند خوش قیمت داشته باشیم.

طراحی

پرواضح است که گوشی گلکسی A02s نسخه ای ارتقا یافته از مدل جایگزین گلکسی A01 یعنی گلکسی A02 خواهد بود. اما با نگاهی به ظاهر دستگاه سریعا متوجه تفاوت عمده آن با نسل پیشین خواهید شد. حاشیه های اطراف نمایشگر کاهش قابل توجهی داشته اند و بدنه دستگاه نیز دیگر آن حالت براق پیشین را ندارد. حالتی که سامسونگ آن را گلاستیک (ترکیبی از واژه های گلس به معنی شیشه و پلاستیک) نامیده بود. با وجود زیبایی ظاهری، استفاده از پلاستیک براق به شدت مستعد جذب اثرانگشت و خط و خش های احتمالی بود و حتی پس از مدتی پنل پشتی کاملا جذابیت خود را از دست می داد؛ حتی اگر درون قاب نگهداری می شد. از این رو کره ای ها تصمیم گرفتند تا به طور کامل استفاده از آن را کنار بگذارند.

ظاهر پنل پشتی گلکسی A02s کمی به گلکسی S20 FE شباهت دارد؛ ماژول دوربین، خمیدگی گوشه های دستگاه و پنل پشتی مات از جمله شباهت های بصری این دو گوشی به شمار می روند. البته یکی از تفاوت های عمده طراحی را می توان طرح مثلثی شکل پنل پشتی دانست که از گلکسی A51 به عاریت گرفته شده است.

با وجود کاهش حاشیه های نمایشگر گلکسی A02s، حاشیه قسمت پایینی نمایشگر همچنان پابرجاست و به نظر می رسد سامسونگ نمی خواهد آن را کنار بگذارد و یا حتی از ضخامت آن کم کند. به هر حال این موضوعیست که در حال حاضر بیشتر در گوشی های اقتصادی به چشم می خورد و حتی در گوشی های میان رده نیز چندان به چشم نمی خورد. البته اگر بخواهیم منصف باشیم، حاشیه این قسمت هم کاهش اندکی داشته است.

در بخش بالایی نمایشگر بریدگی قطره ای به چشم می خورد که دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی را درون خود جای داده است. صحبت از دوربین شد و باید بگوییم که گلکسی A02s ماژول دوربین سه گانه بهره می برد که شامل یک سنسور 12 مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی و دو دوربین 2 مگاپیکسلی برای دوربین ماکرو و تشخیص عمق می شود.

از دیگر بخش های مربوط به طراحی می توانیم به فقدان سنسور اثرانگشت اشاره کنیم که با توجه به قیمت ارزان دستگاه چندان دور از انتظار نبود. دکمه های صدا و قفل/پاور نیز در سمت راست قرار دارند و بلندگو به همراه پورت USB-C در پایین دستگاه به چشم می خورند. بلندگو صدایی مونو را ارائه می دهد و حجم صدای خروجی نیز قابل قبول است.

صفحه نمایش

صفحه نمایش هر دستگاه را می توان اولین بخشی تلقی کرد که در هر گوشی هوشمندی ارتباط اصلی را با کاربر برقرار می کند. شما اگر دستگاه قدرتمندی داشته باشید که به نمایشگری بی کیفیت مجهز شده است، تجربه کلی کاربری‌تان قطعا کاهش پیدا خواهد کرد و باعث نارضایتی شما خواهد شد. سامسونگ هم با توجه به اینکه یدی طولانی در تولید نمایشگرهای مختلف از پرچمدار گرفته تا اقتصادی دارد، به خوبی بر این موضوع واقف است و در سال های گذشته نیز با قرار دادن صفحه نمایش های OLED در گوشی های میان رده این موضوع را اثبات کرده است. البته درست است که A02s از پنل OLED بی بهره است، اما این موضوع سبب نمی شود تا با نمایشگری بی کیفیت یا ارزان قیمت رو به رو باشیم.

نمایشگر 6.5 اینچی گلکسی A02s تقریبا 82 درصد از پنل جلویی دستگاه را پوشانده است؛ تقریبا 3 درصد بیشتر از مدل سال قبل و یک دهم درصد کمتر از مدل استاندارد گلکسی A02. رزولوشن این پنل PLS IPS برابر با 1600 × 720 پیکسل است که چگالی پیکسلی 270 پیکسل در هر اینچ را ارائه می دهد. هرچه چگالی پیکسلی بالاتر باشد، پیکسل های درون نمایشگر سخت تر دیده خواهند شد و در نتیجه وضوح تصویر افزایش پیدا می کند. برای گلکسی A02s نیز این موضوع صادق است و برای مشاهده پیکسل های نمایشگر، چشمانتان باید فاصله بسیار کمی با آن داشته باشند و در حالت عادی هیچ پیکسلی مشاهده نمی شود.

 

کیفیت رنگ های تولید شده نیز مناسب است. همواره در صفحه نمایش گوشی های سامسونگ، کمی اغراق در رنگ ها دیده می شود و دلیل این موضوع را می توان در تمایل قسمت عمده کاربران برای استفاده از رنگ های Vivid و اغراق شده جستجو کرد.

اما تنها بخشی که در هر صفحه نمایش باید بررسی کرد، تنها به وضوح و رنگ های آن محدود نمی شود و بازیگر بسیار جدی دیگری نیز در این بخش نقش دارد و آن سطح روشنایی پنل است. با توجه به اینکه با پنلی از خانواده LCDها رو به رو هستیم، عموما می توانیم سطح روشنایی بالایی را انتظار داشته باشیم. چه در حالت عادی و یا چه در حداکثر میزان روشنایی. صفحه گلکسی A02s در روشنایی روز و زیر نور مستقیم آفتاب در سطح متوسطی قرار دارد و محتوا به خوبی نمایش داده می شود اما ممکن است در برخی مواقع بازتاب زیاد شیشه رویی نمایشگر مشکلاتی را ایجاد کند.

درباره محافظ نمایشگر، سامسونگ صحبتی به میان نیاورده است. به همین علت گمان می رود تا از گوریلا گلس در این گوشی کمک گرفته نشده و به شیشه ای معمولی بسنده شده باشد.

 

سخت افزار

گلکسی A02s در مقایسه با دیگر هم‌رده های خود از سخت افزار قابل قبولی برخوردار است. سخت افزاری که می تواند نیازمندی های یک کاربر متوسط که شامل وب گردی، گشت و گذار در شبکه های اجتماعی و انجام بازی های سبک می شود را به خوبی برآورده کند. این دستگاه برای تامین قدرت خود از یک تراشه اسنپدراگون 450 بهره می برد. این تراشه 14 نانومتری از هشت هسته بهره می برد که شامل هسته های Cortex-A53 می شود. به منظور اجرا و پردازش سه بعدی هم، از تراشه گرافیکی Adreno 506 کمک گرفته می شود.

اگر از آن دسته از عاشقان تکنولوژی باشید تا به الان متوجه شده اید که با سخت افزاری معمولی رو به هستیم که در حد و اندازه کارهای سبک طراحی شده و توسعه یافته است. بنابراین اگر از دسته کاربران حرفه ای تر هستید و از گوشی خود به منظور کارهای سنگین تر استفاده می کنید، باید بگوییم که گلکسی A02s قطعا شما را ناامید خواهد کرد. البته اشتباه برداشت نکنید؛ رابط کاربری این دستگاه بسیار نرم و روان و پرسرعت است و در زمینه انجام چندوظیفگی نیز به خوبی می تواند از پس چند برنامه (طبق تست های ما تا 4 برنامه) بربیاید. اما بحث اصلی ما این است که این گوشی برای کارهای سنگین همچون بازی های گرافیکی و یا ویرایش ویدیو طراحی نشده است.

حتی درصورت نصب بازی های گرافیکی همچون Asphalt و یا PUBG، دستگاه آن را اجرا خواهد کرد اما عملکرد چندان خوبی ندارد. به طوری که نرخ فریم خروجی زیر 30 فریم خواهد بود.

سامسونگ گوشی اقتصادی خود را در دو حافظه عرضه کرده است: یکی 32 و دیگری 64 گیگابایتی که اولین مدل دارای 3 گیگابایت رم و مدل بعدی دارای 4 گیگابایت رم است. بنابراین اگر عملکردی بهتر را نیاز دارید و در نظر دارید تا در مدت طولانی تری از گوشی خود استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم تا نسخه 64 گیگابایتی را خریداری کنید؛ خصوصا با در نظر گرفتن اینکه در مدل 32 گیگابایت، حدود 9.1 گیگابایت در اختیار سیستم عامل خواهد بود و حافظه در دسترس کاربری چیزی در حدود 20 گیگابایت خواهد بود.

همانطور که در بخش طراحی گفتیم گلکسی A02s فاقد سنسور اثر انگشت است. از این رو برای باز کردن دستگاه باید هر بار رمز خود را وارد کنید و یا اینکه به تشخیص چهره دو بعدی تکیه کنید که چندان امن نیست.

دوربین

در پشت گلکسی A02s سه دوربین به چشم می خورد و با احتساب دوربین جلو در مجموع 4 دوربین در اختیار خواهیم داشت؛ اما حقیقت این است که شما تنها از دو دوربین استفاده خواهید کرد و دو دوربین دیگر چندان کاربردی نیستند. گفتنی است که درباره این موضوع کمی جلوتر صحبت خواهیم کرد.

دوربین 12 مگاپیکسلی اصلی، عکس های مناسبی را ثبت می کند. در حالت عادی عکس ها رنگ هایی غنی دارند اما پیکسل ها کمی محو هستند و جزئیات زیادی را با خود به همراه ندارند. با وجود اینکه دوربین زوم در دسترس نیست اما همچنان می توانید از دکمه تعبیه شده در نرم افزار دوربین سریعا زومی 2 برابری (دیجیتال) را داشته باشید. میزان زوم دوربین تا 8 برابر قابل افزایش است اما درصورت عکسبرداری در این حالت جزئیات بسیار کمی نصیبتان خواهد شد و وضوح تصویر نیز به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.

در سمت دیگر دوربین سلفی نیز از سنسوری 5 مگاپیکسلی بهره می برد و می تواند شما را در برقراری تماس های ویدیویی و همچنین عکس های سلفی همراهی کند. باز هم در این بخش دوربین از کیفیت پایین رنج می برد اما همچنان برای عکسبرداری روزمره کافی خواهد بود.

و اما دو دوربین دیگر و چرا این دو دوربین کاربردی نیستند. دوربین ماکرو آن هم در کیفیت 2 مگاپیکسل، خروجی چندان باکیفیتی را ارائه نمی کند و پس از چندبار استفاده، به طور کلی آن را فراموش خواهید کرد. این موضوع برای دوربین تشخیص عمق نیز صادق است. این دوربین تنها در زمان استفاده از حالت پرتره فعال خواهد شد و با توجه به اینکه حالت پرتره (با دانش به اینکه با دوربین پرچمداری رو به رو نیستیم) هرازگاهی استفاده می شود، دوربین سوم (یا چهارم در مجموع) نیز به ندرت به کارمان خواهد آمد.

در زمینه فیلمبرداری، گلکسی A02s می تواند ویدیوهایی با کیفیت 1080p@30fps ضبط کند. به دلیل نبود لرزشگیر سخت افزاری و یا حتی نرم افزاری و همچنین دیافراگم f/2.2 لنز، خروجی ویدیوها نیز چندان قابل اتکا نیست و صرفا امکانی «کار راه اندازه» به شمار می رود. کما اینکه گستره دینامیکی نیز بسیار محدود است و در محیط های باز (خصوصا در هوای ابری) سوژه بسیار تاریک تر ثبت خواهد شد.

نرم افزار

سامسونگ جدیدترین عضو از خانواده سری گلکسی A0X را دهمین نسخه اندروید به همراه پوسته One UI 2.0 عرضه کرده است. تفاوت های این نسخه با نسخه پیشین (منظور پوسته است) در گوشی های اقتصادی چندان زیاد نیست اما می توان تغییرات را در بخش های مختلف سیستم عامل مشاهده کرد. از تغییرات ظاهری رابط کاربری دوربین گرفته تا تغییرات کوچک و بزرگ در برنامه های سیستم، تنظیمات و المان های هر بخش از دستگاه. اما به طور کلی می توان گفت که حالا با پوسته ای پخته تر و پیشرفته تر رو به رو هستیم که کم و کاستی های نسخه پیشین را عمدتا برطرف کرده است.

در زمان گشت و گذار در بخش های مختلف سیستم عامل به ندرت لگی را تجربه خواهید کرد. در مجموع استفاده از گلکسی A02s تجربه ای لذت بخش را ارائه خواهد داد و حتی با وجود قیمت پایین دستگاه، با مشکلاتی جدی رو به رو نخواهید شد.

به لطف بهره گیری از اندروید 10 نیز حالا تمامی دستورات با سرعت بیشتری نسبت به گذشته اجرا خواهند شد. از برنامه ها گرفته تا به روزرسانی بخش های مختلف. همانطور که احتمالا می دانید گوگل طی دو نسخه پیشین اندروید، تمرکز خود را بیشتر بر روی افزایش بهینگی سیستم عامل و افزایش سرعت آن گذاشته است که بیشتر در گوشی های اقتصادی ملموس خواهد بود.

 

از این رو اجرای انیمیشن های سیستم عامل و جا به جایی میان برنامه ها بسیار نرم تر در مقایسه با نسل پیشین خواهد بود. همچنین مدیریت رم نیز به خوبی انجام می شود و عموما برنامه ها زمان بیشتری را در پس زمینه اجرا خواهند شد. البته این موضوع بستگی به روشن یا خاموش بودن حالت ذخیره باتری، برنامه های در حال اجرا و یا سطح باتری نیز خواهد داشت. پس به طور کلی با سیستم عامل روان تر و سبک تری رو به رو هستیم. اما ویژگی های این سیستم عامل چیست؟

خب در زمینه ویژگی های نرم افزاری می توان به راحتی کار با یک دست به واسطه چینش المان های مختلف برنامه های سیستمی و دیگر بخش های سیستم عامل در نیمه پایینی نمایشگر، اشاره کرد. همچنین آیکن های زیباتر و یکپارچه به همراه پشتیبانی از حالت تیره و روشن اشاره کرد. برنامه های سیستم نیز به خوبی توسعه یافته اند و از زبان طراحی یکسانی با سیستم عامل پیروی می کنند.

ارتباطات

گلکسی A02s سامسونگ در زمینه ارتباطی هم توانایی های بسیاری دارد. شما می توانید با استفاده از بلوتوث 4.2 آن، گوشی خود را به ساعت های هوشمند و یا بندهای سلامتی متصل کنید و یا اینکه با وصل شدن به بلندگوهای بی سیم، جشن های خود را جذاب تر از همیشه کنید. همچنین به دلیل وجود جک 3.5 میلیمتری هدفون، امکان به اشتراک گذاری موزیک از طریق کابل AUX درون ماشین و یا جشن هایتان هم وجود خواهد داشت.

همچنین به واسطه پشتیبانی A02s از شبکه پرسرعت 4G LTE، می توانید با حداکثر سرعت 150 مگابیت بر ثانیه دانلود کنید و یا اینکه ویدیوهای مورد علاقه خود در شبکه های تلویزیونی را به صورت آنلاین مشاهده کنید. گفتنی است که سیم کارت دوم نیز در این گوشی وجود دارد و می توانید سیم کارت کاری و شخصی خود را در یک گوشی داشته باشید.

با وجود پشتیبانی از شبکه بی سیم Wi-Fi b/g/n هم می توانید از سرعت بالای اینترنت خانه یا محل کار خود نهایت استفاده را بکنید. سرعت دانلود در این حالت بسته به مودم تا 300 مگابیت قابل افزایش خواهد بود.

باتری

یکی از نقاط قوت گلکسی A02s باتری حجیم 5000 میلی آمپری آن است که به خوبی می تواند یک تا دو روز کاری را بدون نیاز به شارژ مجدد در کنار شما باشد. در نظر داشته باشید که مواردی چون سطح روشنایی نمایشگر، برنامه های در حال اجرا، انجام بازی های گرافیکی و یا دانلود بر بستر شبکه 4G می تواند تاثیر منفی زیادی بر روی عمر باتری داشته باشد.

برای شارژ مجدد نیز خوشبختانه سامسونگ به واسطه تعبیه پورت USB-C، شارژ سریع 15 واتی را برای گلکسی A02s مهیا کرده است. بنابراین می توانید در مدتی کوتاه تر از نسل قبلی این سری، باتری حجیم تر آن را شارژ کنید.

جمع بندی

گوشی گلکسی A02s سامسونگ به خوبی می تواند به جایگزینی شایسته برای A01 و یا حتی A02 تبدیل شود. این گوشی به دلیل بهره مندی از تراشه ای سریع تر، بدنه ای زیبا تر و بسترهای ارتباطی گسترده تر به خوبی می تواند از پس نیازهای یک کاربر مدرن بربیاید. همچنین به دلیل تجهیز به آخرین نسخه از سیستم عامل اندروید و رابط کاربری اختصاصی سامسونگ، حالا با عملکردی بسیار روان تر رو به رو هستیم که تجربه کاربر از گوشی را به شکل قابل توجهی افزایش می دهد.

از این رو اگر به دنبال دستگاهی با قیمت مناسب و سخت افزار خوب و گزینه های ارتباطی متنوع هستید، و یا حتی اگر می خواهید گوشی دومی با عمر باتری بالا تهیه کنید، گوشی هوشمند گلکسی A02s گزینه ای بسیار مناسب در سال 2021 به حساب می آید.

 

نکات مثبت

  • سخت افزار مناسب
  • صفحه نمایش بزرگ
  • باتری حجیم با عمر بالا
  • طراحی زیبا و شکیل
  • رابط کاربری نرم و روان

 

نکات منفی

  • استفاده از بلوتوث نسخه 4.2 به جای 5.0
  • نبود سنسور اثرانگشت
  • شارژر 15 واتی بهتر بود سریعتر باشد
  • دوربین های ماکرو و تشخیص عمق پس از مدتی بدون استفاده خواهد شد

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا