بررسی

نقد و بررسی گوشی سامسونگ Galaxy S20 Ultra

مقدمه

سال 2020 آغاز شد و دنیای فناوری پا به دهه و عرصه ای جدید گذاشت. طبق رسم چند ساله، سامسونگ اولین پرچمدران خود را زودتر از دیگر شرکت ها معرفی کرد که بر خلاف روند گذشته به جای اس 11، اس 20 نام گرفت.

برای اولین بار سری پرچمدار سامسونگ شامل 3 مدل می شود: گلکسی S20 ، گلکسی S20 Plus و گلکسی S20 Ultra که گران ترین و مجهزترین نسخه این سری به شمار می رود.

مانور اصلی سامسونگ بر روی Galaxy S20 Ultra بود؛ چرا که با ترغیب خریداران به سوی آن می توانست سود بیشتری را نیز ازآنِ خود کند. توجه تمامی رسانه ها نیز به مدل اولترا جلب شد و آنطور که باید و شاید به دو مدل دیگر بها داده نشد.

طراحی و بدنه

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

مثل همیشه بررسی تخصصی‌مان را با نگاهی به طراحی آن آغاز می کنیم. وقتی مدل اولترا گلکسی اس 20 را در دست می گیرید، اولین چیزی که نظر شما را جلب می کند، سنگینی بیش از حد آن خواهد بود. وزن دستگاه با وجود استفاده از فلز و شیشه، 220 گرم است! این موضوع زمانی به چشم می آید که به دلیل وجود ماژول عظیم دوربین، قسمت بالایی دستگاه وزن بیشتری دارد و در طولانی مدت اذیت کننده خواهد شد. البته این موضوع بستگی به حساسیت شما نیز دارد. اگر پیش از این از گوشی های سبک تر 150 تا 180 گرم استفاده کرده باشید، تفاوت محسوس خواهد بود اما اگر کاربر گوشی های آیفون سری 11، XS یا X بوده اید، Galaxy S20 Ultra چندان تفاوتی برایتان نخواهد داشت.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

سامسونگ برای فریم دور گوشی، همچنان از آلومینیوم استفاده کرده است؛ این در حالیست که انتظار می رفت همانند اپل، غو کره ای برای پریمیوم‌تر جلوه کردن پرچمدارانش، حداقل نسخه اولترا را با فریم استیل معرفی کند. به موجب این حرکت سامسونگ، اگر در یک دست آیفون 11 پرو مکس و در دست دیگر Galaxy S20 Ultra را داشته باشید، قطعا آیفون 11 پرو مکس حس بسیار بهتر و با کیفیت تری به شما منتقل خواهد کرد. درست است که در نهایت تمامی این زیبایی ها در زیر کاور محافظ پنهان خواهد شد، اما به هر حال بهتر بود در ازای چنین هزینه ای، آش بیشتری نصیبمان می شد.

برای محافظت دستگاه در برابر خط و خش و ضربه های جزئی، از گوریلا گلس 6 کمک گرفته شده که در آزمایشات نمره بسیار خوبی را کسب کرده است. اما به هر حال شیشه، شیشه است و شیشه شکننده است. بنابراین پیشنهاد می کنیم برای محافظت بیشتر و کاهش احتمال هزینه های گزاف تعویض نمایشگر و یا پنل پشتی، از گلس و یا کاور محافظ استفاده کنید.

در پشت Galaxy S20 Ultra ، تنها ماژول دوربین غول پیکر آن قرار دارد که جلب توجه زیادی نیز می کند. در این قاب بزرگِ سیاه رنگ، چهار دوربین شامل یک دوربین 108 مگاپیکسلی اصلی، یک دوربین 12 مگاپیکسل فوق عریض، یک سنسور ToF و یک دوربین پریسکوپی با فابلیت زوم حداکثر 100 برابر وجود دارد که بیش از یک سوم این قاب را اشغال کرده است.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

به علت بزرگی سنسورهای دوربین، برآمدگی این مجموعه بسیار زیاد است و تقریبا ضخامتی برابر یا یک سکه 500 تومانی دارد. از این رو ممکن است در زمان گذاشتن در جیب، به لبه آن گیر کرده و کمی کاربر را دچار دردسر کند.

از دوربین که بگذریم بهتر است نگاهی هم به اطراف دستگاه داشته باشیم. لبه سمت راست محل قرار گیری دکمه های صدا و قفل است و در سمت مخالف نیز به دلیل حذف دکمه اختصاصی بیکسبی، هیچ دکمه ای وجود ندارد. لبه بالایی نیز به شیار سیم کارت و کارت حافظه و همچنین میکروفون ثانویه اختصاص داده شده است. پورت USB-C، اسپیکر و میکروفون تماس نیز در پایین Galaxy S20 Ultra جا خوش کرده اند. گفتنی است که با وجود اندازه بسیار بزرگ دستگاه (8.8 × 76 × 166.9 میلیمتر)، سامسونگ ترجیح داده تا استفاده از جک هدفون را در تمامی مدل های اس 20 کنار بگذارد. بنابراین گلکسی اس 10 را باید آخرین میراث‌دار این ویژگی جذاب برای موسیقی دوستان بدانیم.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

و اما جلوی دستگاه. سامسونگ با بهره گیری از نمایشگر 6.9 اینچی، بزرگترین پنل در میان گوشی های گلکسی را ارائه داد. در گذشته گوشی هایی با این اندازه نمایشگر را تبلت می نامیدند ولی حالا می بینیم که گوشی های هوشمند به این اندازه رسیده اند. بازی ای که خود سامسونگ با عرضه گلکسی نوت آن را آغاز کرد و خود اون نیز همچنان در این قسمت پیشتاز است.

صفحه نمایش

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

پنل اولد مورد استفاده در نسل جدید گلکسی اس، دو تفاوت عمده با نسل پیشین دارد: یک کنار گذاشتن لبه های خمیده و نرخ به روزرسانی 120 هرتز! بدین معنی که نمایشگر در هر ثانیه تصویر را 120 بار به روزرسانی می کند و این اتفاق به معنی انیمیشن هایی نرم و روان و در نتیجه تجربه کاربری عاری از لگ و به اصطلاح همانند کره خواهد بود. درباره مورد اول نیز باید بگوییم که لبه ها به صورت 2.5D طراحی شده و دیگر خبری از خمیدگی بالای نمایشگر در اطراف نیست که بعضا نیز دردسرساز می‌شد.

سامسونگ نمایشگر جدید خود را Dynamic AMOLED X2 نامیده است. عنوان Dynamic در نام آن به معنی پشتیبانی از HDR10+ و واژه AMOLED نیز فناوری مورد استفاده در پنل آن است. در پنل های اولد، هر پیکسل توانایی روشن و خاموش شدن دارد. این ویژگی باعث می شود تا رنگ مشکی، همواره در مشکی ترین حالت خود باشد و در مصرف باتری نیز صرفه جویی شود.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

کیفیت رنگ های نمایشگر سری 20 در یک کلام خیره کننده است؛ خصوصا زمانی که نرخ به روزرسانی را بر روی 120 هرتز تنظیم کنید. تفاوت آنقدر زیاد است که پس از مدتی استفاده از آن دیگر نمی‌خواهید از صفحه های 60 هرتز استفاده کنید.

اجرای برنامه ها، پیمایش صفحات، اسکرول کردن، تغییر تب، همه و همه با نرمی بسیار لذت‌بخشی صورت می پذیرد. البته همانطور که گفتیم این ویژگی مختص به نسخه اولترا نیست و می توانید با هزینه کمتر نیز تجربه ای مشابه را داشته باشید.

اما باید نکته را بدانید. اگر خواهان نرخ به روزرسانی 120 هرتز هستید، باید دقت صفحه را بر روی Full HD+ قرار دهید و اگر دقت QHD را بخواهید، باید به 60 هرتز بسنده کنید و امکان فعال کردن دقت QHD 120Hz وجود ندارد. هنوز مشخص نیست که چرا سامسونگ چنین تصمیمی را اتخاذ کرده است؛ اما ما فکر می کنیم که دلیل این موضوع را بدانیم و در بخش باتری درباره آن صحبت خواهیم کرد.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

در مرکز قسمت بالایی دوربین سلفی در حفره ای بسیار کوچک قرار دارد که اگر نظر ما را بخواهید باید بگوییم که بهترین جا برای قرارگیری روزنه دوربین سلفی همینجاست! چون در سمت چپ مانع نمایش درست ساعت می شود و در سمت راست نیز آیکن های باتری و آنتن را دچار مشکل کمبود فضا می کند. تنها جایی از صفحه نمایش که در اکثر مواقع هیچ گزینه ای در آن دیده نمی شود، همین نقطه است که در نوت 10 نیز شاهد بکارگیری متدی مشابه بودیم. همچنین برخلاف نسخه پلاس سری اس 10، در هیچ یک از نسخه های اس 20 شاهد دوربین دوگانه نیستیم.

شرکت سامسونگ طی کنفرانس خود روشنایی نمایشگر سری گلکسی اس را برابر با 900 نیت خواند؛ عددی بسیار زیاد که گوشی را برای کار در حتی شدیدترین شرایط نوری نیز آماده می کند. در تست های انجام شده نیز در حالت خودکار به این مقدار از روشنایی دست یافتیم. گفتنی است که در حالت دستی نیز روشنایی صفحه حداکثر تا 400 نیت قابل افزایش است.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

صفحه نمایش بزرگ، جذاب، روان و همه چی تمام Galaxy S20 Ultra یکی از اصلی ترین نقاط قوت آن است. بخشی که همه ما بیشترین تعامل را با آن داریم. محتوا را در آن مشاهده می کنیم، با آن تماس تصویری برقرار می کنیم و بر روی آن تایپ می کنیم. بنابراین حتی بهترین سخت افزار و طراحی نیز بدون داشتن نمایشگری مناسب، قطعا محکوم به شکست خواهد بود. بخشی که سامسونگ همواره در آن سرآمد دیگر رقیبان بازار بوده است.

سخت افزار

سامسونگ همانند سال های گذشته، گوشی پرچمدار خود را با دو پردازنده راهی بازار کرده است؛ تراشه اسنپدراگون 865 برای بازار آمریکا و چین و تراشه اگزینوس 990 برای بازار اروپا، خاورمیانه، آفریقا و آمریکای جنوبی. کوالکام برای اسنپدراگون 865 از چینش 1 + 3 + 4 استفاده کرده است؛ شامل یک هسته پرقدرت 2.84 گیگاهرتزی، 3 هسته 2.42 گیگاهرتزی و 4 هسته کم مصرف 1.8 گیگاهرتزی که هر سه کلاستر از نوع Kryo 585 هستند. برای نسخه اگزینوس 990 نیز سامسونگ از کلاستر اما با تعداد هسته های متفاوت در کلاستر قدرتمند و متوسط استفاده کرده است که به ترتیب شامل 2 هسته 2.73 گیگاهرتزی Mongoose M5، دو هسته 2.50 گیگاهرتزی Cortex A76 و 4 هسته 2.0 گیگاهرتزی Cortex A55 می شوند.

با وجود اعتراض هایی که خریداران به نسخه اگزینوس گلکسی اس 10 کرده اند، همچنان شاهد استفاده از این تراشه در گوشی های پرچمدار این شرکت هستیم. طی یکی دو سال گذشته، تراشه کوالکام به راحتی توانسته در اکثر تست ها خصوصا تست گرافیکی، اگزینوس سامسونگ را پشت سر بگذارد؛ این در حالیست که با وجود قدرت بیشتر، حرارت کمتری نیز در برابر تراشه اگزینوس تولید می کرد. این اتفاق در اس 20 نیز تکرار شده است.

در زمان استفاده سنگین از نسخه اگزینوس، دستگاه در مدیریت انرژی دچار مشکل خواهد شد و توان پردازشی تا 30 درصد کاهش پیدا می کند. این در حالیست که در نسخه اسنپدراگون در وضعیتی مشابه، دما به شکل چشمگیری کمتر و از توان پردازشی نیز تنها 10 درصد کاسته می شود. اما موضوع به اینجا ختم نمی شود! Galaxy S20 Ultra با تراشه های متفاوت، حتی کیفیت عکس های متفاوتی را نیز ثبت می کند. شاید بگویید پردازنده چه ارتباطی با دوربین دارد. خب باید بگوییم که عکس ها و ویدیوهایی که با دوربین ثبت می شود، توسط تراشه گرافیکی پردازش می شود و این واحد نیز در داخل چیپ پردازنده قرار دارد. به نظر می رسد کوالکام الگوریتم های بسیار بهتری را برای پردازش تصویر توسعه داده که الگوریتم های تراشه اختصاصی سامسونگ را به راحتی شکست می دهند. درباره تفاوت های کیفیتی عکس ها و ویدیوها در بخش دوربین به طور مفصل صحبت خواهیم کرد.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

اگر گیمر هستید، تفاوت پردازنده گرافیکی نسخه اگزینوس با کوالکام بسیار زیاد خواهد بود. طبق بنچمارک های انجام شده در پردازش سنگین، فریم ریت نسخه کوالکام تا 50% بهتر از نسخه اگزینوس بود! این تفاوتی بسیار فاحش است که نیاز به توضیح از جانب سامسونگ دارد. درصورت بازی مداوم، تراشه اگزینوس تا 66 درجه گرم خواهد شد. این در حالیست که نسخه کوالکام با مدیریت هرچه بهتر حرارت، دما را بین 40 تا 46 درجه نگه می‌دارد.

به هر حال اگر تفاوت هایی که گفته شد برای شما مهم است، ما نسخه اسنپدراگون را برای خرید پیشنهاد می کنیم.

از بحث تراشه ها که بگذریم، به رم و حافظه داخلی می رسیم. غول کره ای برای اولترا از 128 گیگابایت حافظه داخلی و 12 گیگابایت رم استفاده کرده است. با توجه به انتظار هواداران به استفاده از چیپ حافظه فوق پرسرعت UFS 3.1 برای حافظه ذخیره سازی داخلی، سامسونگ همچنان از نوع UFS 3.0 استفاده کرده است. در نظر داشته باشید که ایسوس در گوشی ROG Phone II از این حافظه استفاده کرده است که تفاوت قابل ملاحظه ای با UFS 3.0 در انتقال اطلاعات، نصب و اجرای برنامه ها دارد.

همانطور که احتمالا می دانید، این روزها حافظه 128 گیگابایت به دلیل وجود فرمت های 4K و حتی 8K که اتفاقا Galaxy S20 Ultra نیز از آن پشتیبانی می کند، چندان کافی نیست. از طرفی بهتر بود سامسونگ نسخه هایی با حافظه 256 و 512 نیز عرضه می کرد و یا حتی همانند اس 10 پلاس، نسخه 1 ترابایت را عرضه می کرد که این اتفاق نیفتاد. به هر حال برای افزایش ظرفیت حافظه می توانید از شیار حافظه microSD استفاده کنید که شیاری مشترک با سیم کارت دوم دارد.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

در قسمت پایینی دستگاه، بلندگو استریو آن قرار دارد. شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که اگر استریو است، پس چرا یکیست؟ خب بلندگوی دیگر درواقع همان بلندگوی تماس است تا صدا به صورت کانال راست و چپ در حین تماشای ویدیو و یا انجام بازی پخش شود. البته در زمان انجام بازی، با در دست گرفتن گوشی ممکن است مانع خروج صدا شده و یکی از کانال ها را مسدود کنید که این موضوع قطعا اتفاقی ناخوشایند خواهد بود. البته به دلیل رایج بودن چنین مشکلی در تمامی گوشی های بدون حاشیه، می توانیم از آن چشم پوشی کنیم.

در انتها باید بگوییم که در زمینه امنیتی نیز سامسونگ در Galaxy S20 Ultra از سنسور اثرانگشت اولتراسونیک استفاده کرده است که حالا بسیار دقیق تر و سریع تر شده است. در بخش نرم افزار درباره عملکرد این سنسور صحبت خواهیم کرد.

نرم‌افزار

گلکسی اس 20 اولترا به صورت پیشفرض نسخه 10 اندروید را به همراه پوسته One UI 2.1 اجرا می کند که در مقایسه با نسخه قبلی خود، تفاوت های بسیار کلیدی‌ای را به خود دیده است. اولین و بزرگترین ویژگی این نسخه، System Wide Dark Mode است که به واسطه آن می توانید تمامی بخش های سیستم عامل را با پس زمینه مشکی همراه کنید. این ویژگی سبب می شود تا علاوه بر کاهش چشمگیر مصرف باتری، عمر نمایشگر OLED دستگاه نیز افزایش یابد. زیرا همانطور که در بخش صفحه نمایش گفته شد، درصورت سیاه شدن صفحه، پیکسل و LED آن بخش خاموش خواهد شد و در نتیجه عمر آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

یکی دیگر از ویژگی های بسیار جذابی که به این نسخه اضافه شده، ژست های حرکتی تمام صفحه برای کنترل دستگاه است. در نسخه پیشین این ویژگی وجود داشت اما مانند نسخه اصلی اندروید نبود و تنها به جای هر دکمه، نقاط حساسی قرار داده می شد که با کشیدن دست بر رویش، دکمه مورد نظر فراخوانی می شد. اما حالا می توانید ژست های حرکتی مشابه آیفون را داشته باشید. برای مثال برای جا به جایی بین برنامه ها می توانید به راحتی بر روی نوار پایینی نمایشگر به راست بکشید و یا برای مشاهده برنامه های در حال اجرا نوار را به بالا کشیده و نگه دارید. همچنین برای رفتن به صفحه اصلی نیز کافیست تا نوار را به بالا بکشید. این شکل از ژست های حرکتی علاوه بر راحتی، مشکل دیگری را نیز به طور کامل رفع می کند که آن چیزی نیست جز سوختن LEDها (Burned In). در این حالت بخش هایی از نمایشگر که تغییری در آنها ایجاد نمی شود (مانند آیکن باتری، آنتن و دکمه های پیمایش پایین صفحه) رفته رفته با روشن ماندن مداوم، LEDهای آن بخش را می سوزاند که در نتیجه با نمایش صفحه ای کاملا سفید، همچنان نقش این بخش ها در صفحه وجود خواهد داشت. از این رو بسیار خوشحالیم که سامسونگ هم به استفاده از این ژست های حرکتی روی آورده تا ضررهای احتمالی به کاربر بیش از پیش کاهش یافته و در نتیجه عمر دستگاه نیز بیش از پیش افزایش یابد.

دیگر بخش ها اما برای کاربران گلکسی اس 10 و دیگر گوشی های سال 2019 این شرکت بسیار آشنا خواهد بود. مانند ویژگی Easy Reachability که در تمامی برنامه ها و بخش های سیستمی به سادگی یک سوایپ به سمت پایین در دسترس خواهد بود. با انجام این کار، محتوای نمایشگر به نیمه پایینی آن منتقل خواهد شد تا با سهولت بیشتری بتوان با یک دست با دستگاه کار کرد.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

همچنین کاربران می توانند برای بهره مندی از حداکثر فضای نمایشگر، دو برنامه را به صورت همزمان بر روی صفحه اجرا کنند که برای این کار دو راه وجود دارد. یا می توانید با تقسیم صفحه به این مورد دست پیدا کنید و یا اینکه پنجره ای را به صورت شناور بر روی برنامه ای دیگر اجرا کنید. برای این کار کافیست تا وارد لیست برنامه های در حال اجرا شده و انگشت خود را بر روی آیکن برنامه مورد نظر نگه دارید تا گزینه های Open in Split Screen View و Open in Pop-Up View نمایش داده شود که کارکرد هریک به ترتیب گفته شد.

با اینکه سامسونگ استفاده از نمایشگر خمیده را کنار گذاشته، اما همچنان از ویژگی های نرم افزاری آن مانند Edge Lightning و Edge Panel استفاده می کند؛ ویژگی های نرم افزاری بسیار جذابی که می تواند به کارهای شما سرعت بخشد و تجربه چندوظیفگی را وارد فاز جدیدی کند.

در زمینه امنیتی، سامسونگ تنها دو راه برای احراز هویت تدارک دیده است: یکی سنسور اثر انگشت و دیگری تشخیص چهره. با وجود سرعت بسیار بالای تشخیص چهره، اصلا استفاده از آن را توصیه نمی کنیم. چونکه تنها با استفاده از تصویری 2 بعدی اقدام به احراز هویت می کند که حتی با یک عکس ساده قابل دور زدن است.

سنسور اثر انگشت در مقایسه با نسل قبل بسیار سریع تر و دقیق تر شده است. حالا در کسری از ثانیه انگشت را شناسایی کرده و قفل صفحه را باز می کند. در نظر داشته باشید که سنسورهای اولتراسونیک تفاوت های عمده ای با سنسورهای اپتیکال دارند. در سنسورهای اپتیکال در زیر نمایشگر دوربینی کار گذاشته می شود و با تاباندن نور و تهیه عکس، آن را با الگوی ریجستر شده مطابقت داده و احراز هویت را انجام می دهد. بنابراین می توانید با تهیه یک اسکن دقیق از انگشت صفحه را باز کنید. اما تکنولوژی اولتراسونیک کوالکام که در اس 10 و اس 20 و همچنین نوت 10 مورد استفاده قرار گرفته است، با تاباندن امواج صوتی به سمت صفحه، الگویی سه بعدی از اثرانگشت تهیه می کند و سپس آن را مطابقت می دهد. بنابراین اگر از اثرانگشت 2 بعدی استفاده شود، قفل دستگاه باز نخواهد شد.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

در آخر باید به یکی از ویژگی های فراموش شده سری اس 20 اشاره کنیم که سامسونگ در این نسل هیچ ویژگی خاصی به آن اضافه نکرد و به نوعی کاملا فراموشش کرد و آن چیزی نیست جز ویژگی Dex. قابلیتی که آمده بود تا گوشی های پرچمدار سامسونگ را به دستگاهی مشابه لپ تاپ تبدیل کند. با توجه به قدرت سخت افزاری بالای اس 20، استفاده از این ویژگی بسیار لذت بخش خواهد بود اما به نظر دلیل بی توجهی سامسونگ به Dex، استقبال بسیار کم خریداران از آن است.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

برای افرادی که اطلاعی از این ویژگی ندارند باید بگوییم که حالت Dex برای زمانی طراحی شده که شما گوشی خود را به نمایشگری ثانویه مانند لپ تاپ یا مانیتور متصل می کنید. در این حالت با ظاهری شبیه به دسکتاپ ویندوز روبه‌رو خواهید شد و برنامه ها را نیز می توانید در قالب پنجره های متعدد اجرا کنید.

حتی می توانید با اتصال ماوس و کیبورد به انجام بازی هایی چون Call of Duty Mobile و PUBG بپردازید و از صفحه نمایشی بسیار بزرگتر نهایت لذت را ببرید.

دوربین

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

به مهمترین بخش Galaxy S20 Ultra می رسیم: دوربین! بخشی که سامسونگ بیشترین زمان کنفرانس را به آن و صحبت درباره ویژگی های آن اختصاص داد. ماژولی بزرگ و به عقیده بسیاری “زشت” که مقدار بسیاری هم از قاب دستگاه بیرون آمده است. ترکیبی از 4 دوربین که سامسونگ آن را پیشرفته ترین سیستم دوربین در میان تمامی گوشی های هوشمند می داند. پس بهتر است ابتدا نگاهی به تکنولوژی به کار رفته در این دوربین داشته باشیم.

دوربین اصلی دستگاه از رزولوشن عظیم 108 مگاپیکسل بهره می برد که سامسونگ نام تکنولوژی آن را Nonacell نهاده است. به این معنی که دستگاه برای هر یک از رنگ های RGGB، 9 پیکسل اختصاص می دهد و پس از ثبت تصویر، 9 پیکسل را با یکدیگر ترکیب کرده تا بهترین نوردهی را از آن بخش کسب کند. این موضوع سبب می شود تا عملکرد دستگاه خصوصا در زمان عکسبرداری در شب افزایش پیدا کند و عکس های بسیار پرنورتر و پر جزئیات تری ثبت شود. علاوه بر این در عکس های ثبت شده، شاهد کاهش چشمگیر نویز نیز خواهیم بود.

به زبان ساده تر، تکنولوژی سامسونگ همان تکنولوژی ترکیب 4 پیکسل با یکدیگر است که Quad Bayer نام دارد. با این تفاوت سامسونگ هرکدام از آن پیکسل ها را، به 9 قسمت دیگر تقسیم کرده است که البته بدون بزرگتر کردن سنسور کاری بیهوده بود. در مقام مقایسه، سنسور 108 مگاپیکسلی سامسونگ حتی بزرگتر از سنسور به کار رفته در لومیا 1020 نوکیا است. (به ترتیب 1.33/1 اینچ در مقابل 1.5/1 اینچ)

اما از همه این مسائل تکنیکی که بگذریم، به این نکته می رسیم که در واقعیت کیفیت تصاویر Galaxy S20 Ultra واقعا بالاست؟ پیش از پاسخ به این سوال ابتدا باید موضوعی بسیار مهم را بگوییم.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

در بخش سخت افزار درباره تفاوت های نسخه اسنپدراگون و اگزینوس صحبت کردیم و از برتری های نسخه اسنپدراگون گفتیم. باید بگوییم که تمامی عکس های ثبت شده با نسخه کوالکام، تصاویری با وضوح بالاتر، کنتراست بهتر و نویز کمتر است. همچنین پردازش رنگ ها نیز کمی طبیعی تر انجام می شود. البته این ها مواردیست که درصورت زوم بر روی عکس ها و مقایسه با نسخه اگزینوس متوجه آن خواهید شد. اما ما با توجه به وظیفه ای که بر دوشمان است، باید این مورد را ذکر می کردیم.

خب حال به سوال خود برگردیم. آیا کیفیت تصاویر ثبت شده با Galaxy S20 Ultra واقعا بالاست؟ بله! اما نه آنقدر بالا. گستره دینامیکی عکس ها در مقایسه با گلکسی نوت 10 پلاس پیشرفت بسیار خوبی داشته اما در زمینه جزئیات تصاویر، برتری خاصی در میان آنها مشاهده نمی شود.

در شرایط نور کافی، Galaxy S20 Ultra می تواند عکس های بسیار خوبی را ثبت کند. اما اگر بخواهیم با دیگر پرچمداران مقایسه ای داشته باشیم، می توانیم آن را هم‌رده آیفون 11 پرو مکس قرار دهیم. حتی در مواقع زوم 20 برابری!

درواقع می توان گفت سامسونگ به خوبی نتوانسته از تمامی پتانسیل دوربین های خود استفاده کند و الگوریتم های پردازش تصویر ضعیفش در این نقطه بیشترین ضربه را به آن وارد کرده است و ما انتظار چیزی بسیار فراتر از این را از سنسور بزرگ دستگاه داشتیم.

یکی از تفاوت های عمده عکس های ثبت شده با دوربین Galaxy S20 Ultra با آیفون 11 پرو مکس، بوکه طبیعی عکس های گوشی سامسونگ است که باید آن را مدیون سنسور بزرگش بود.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

درست است که دوربین پریسکوپی اس 20 اولترا می تواند تا 100 برابر زوم دیجیتالی و 10 برابر زوم هیبریدی داشته باشد، اما زوم واقعی این سنسور برابر با 4 است؛ بدین معنی که اگر بخواهید از زوم 3 برابری استفاده کنید، همچنان باید به زوم دیجیتالی دوربین اصلی تکیه کنید. موردی که اگر با آیفون 11 پرو مکس مقایسه شود، این گوشی را یک سر و گردن بالاتر از Galaxy S20 Ultra قرار می دهد.

در شرایط نوری ضعیف اما، کهکشانی سامسونگ برتری زیادی نسبت به دیگر رقبای خود خصوصا آیفون 11 پرو مکس و یا حتی پیکسل 4 ایکس ال دارد. باید در نظر داشته باشید که تفاوت اصلی سنسور بزرگتر و تکنولوژی پیشرفته NonaCell در نور کم است که مشخص می شود.

با تمامی دوربین های اس 20 اولترا، چه دوربین اصلی، چه زوم و چه فوق عریض می توانید عکس های بسیار روشنی را با جزئیات خیره کننده ای ثبت کنید؛ شرایطی که دیگر گوشی ها شما را با نویز زیاد و رنگ هایی مرده تنها می گذارند. نکته جالب اینکه حتی رنگ ها نیز تا حد ممکن طبیعی ثبت می شوند و منظره های چشم نوازی را خلق می کنند.

بهتر است صحبتی هم درباره فیلمبرداری دستگاه داشته باشیم. همانطور که احتمالا می دانید سری اس 20 می توانند ویدیوهایی با کیفیت 8K ضبط کنند. شاید اولین سوالی که از ذهنتان عبور کند این است که حجم این ویدیوها چقدر است؟ خب باید بگوییم که این ویدیوها در هر ثانیه حجمی برابر با 80 مگابایت را اشغال می کنند؛ یعنی 800 مگابایت در دقیقه! پس اگر به فکر ضبط ویدیوهای 8K هستید، باید به فکر حافظه جانبی پرظرفیتی باشید.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

ویدیوهای 8K با نرخ فریم 24 فریم بر ثانیه ضبط می شوند؛ این در حالیست که ویدیوهای 4K توانایی ضبط تا 60 فریم را دارند. البته مانور سامسونگ برای فیلمبرداری 8K اس 20 اولترا، بیشتر بر روی استخراج تصاویر باکیفیت 30 مگاپیکسلی از آن و امکان استریم همزمان ویدیو در شبکه هایی چون یوتیوب بود. حتی مراسم به طور کامل با گوشی های اس 20 اولترا ضبط و استریم شد! از این رو پیشنهاد می کنیم اگر تلویزیون 8K ندارید، کیفیت ویدیوها را به 4K کاهش دهید تا علاوه بر ذخیره ویدیوهایی با فریم ریت بالاتر، فضای بیشتری را نیز در اختیار داشته باشید.

باتری

وظیفه تامین باتری اس 20 اولترا به یک باتری 5000 میلی آمپری سپرده شده است. قطعا با افزایش حجم باتری، مدت زمان شارژ نیز افزایش پیدا خواهد کرد. از این رو کهکشانی کره ای ها به شارژر 45 واتی، همانند آنچه پیش از این در گلکسی نوت 10 پلاس مشاهده کرده بودیم، مجهز شده است. درون جعبه اما یک شارژر 25 واتی قرار دارد؛ طبق تست های انجام شده و در کمال ناباوری، چه از شارژر 45 وات استفاده کنید و چه از شارژر 25 وات درون جعبه، حجم باتری طی مدت 1 ساعت به طور کامل شارژ خواهد شد. از این رو خرید شارژری با ولتاژ بالاتر را اصلا توصیه نمی کنیم.

در زمینه عمر باتری نیز باید بگوییم که اگر می خواهید از گوشی خود در مدت طولانی تری استفاده کنید، نرخ به روزرسانی را به 60 هرتز کاهش دهید. چرا که تفاوت بسیاری (حدود 2 ساعت SoT) را تجربه خواهید کرد. از طرفی تراشه اسنپدراگون را برگزینید؛ چرا که نسخه اگزینوس مصرف باتری بسیار بیشتری در مقایسه با نسخه کوالکام دارد. هنوز مشخص نیست که چرا چنین اتفاقی رخ می دهد. اما حتی در زمانی که نمایشگر هر دو دستگاه روی 120 هرتز تنظیم شود، نسخه اسنپدراگون 20 تا 30 درصد شارژدهی بیشتری خواهد داشت.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

در مصرف عادی می توان یک روز کامل و پرکار را با گلکسی اس 20 اولترا طی نمود؛ بدون اینکه نیازی به شارژ مجدد باتری باشد. اما اگر استفاده چندانی از دستگاه ندارید، می توانید بر روی پشتیبانی یک و نیم و حتی 2 روزه باتری حساب کنید.

شارژر بی سیم ویژگی جذابیست که این روزها کاربران بیشتری به استفاده از آن روی می آورند. این ویژگی چند سالی‌ست که در پرچمداران سامسونگ وجود دارد اما آنچنان که باید و شاید به آن توجه نشده است. البته نه از جانب خریداران، بلکه از جانب خود سامسونگ. امروزه شرکت هایی مانند شیائومی و هواوی، شارژرهای بی سیم 30 تا 40 وات را به همراه دستگاه های خود ارائه می دهند اما سامسونگ همچنان از نسخه 15 وات آن استفاده می کند.

اگر در کنار دستگاه گلکسی خود از گلکسی بادز و یا ایرپاد سری 2 یا پرو نیز استفاده می کنید، یک خوب برایتان داریم. با استفاده از ویژگی شارژر معکوس اس 20 اولترا می توانید گوشی خود را به یک پاوربانک بی سیم تبدیل کنید و گجت ها و ها دیگر دستگاه های دارای شارژر بی سیم مانند آیفون 11 پرو را شارژ کنید. باتوجه به ظرفیت بالای باتری، این یک ویژگی کارآمد برای مشتریان پرکار خواهد بود.

ارتباطات

در زمینه ارتباطات، گلکسی اس 20 اولترا یک پرچمدار تمام عیار است. سامسونگ برای تمامی مدل های این سری، علاوه بر نسخه LTE، نسخه 5G را نیز عرضه کرده است. بنابراین اگر به کشورهایی سفر می کنید که شبکه 5G پشتیبانی می شود، خرید این نسخه را پیشنهاد می کنیم در غیر اینصورت با توجه به نبود زیرساخت لازم برای ارائه این شبکه در کشورمان تا سال 2022، خرید نسخه 5G و صرف هزینه بیشتر چندان کار عاقلانه ای نیست.

با اس 20 اولترا همچنین می توانید از اتصال به شبکه وای فای 6 (ax) و تجربه ارتباطی پایدار در بستر اینترنت لذت ببرید. استفاده از این ویژگی نیازمند روتر خانگی وای فای 6 خواهد بود که در حال حاضر قیمت بالایی دارند. اما اگر می خواهید تاخیری بسیار پایین را تجربه کنید، قطعا این شبکه گزینه مناسبی برایتان خواهد بود.

نقد و بررسی S20 Ultra - گوشی پلازا

حال اگر روتر وای فای 6 نداشتید چه؟ سامسونگ فکر این‌جا را نیز کرده است. اس 20 اولترا می تواند با اتصال همزمان به شبکه WiFi و شبکه LTE و ترکیب آنها، اتصالی بسیار پایدار را برایتان به ارمغان بیاورد. قطعا تجربه این ویژگی برای گیمرها بسیار رضایت‌بخش خواهد بود.

از دیگر ویژگی های ارتباطی در گلکسی اس 20 اولترا می توان به بلوتوث 5.0 و پورت Type-C نسخه 3.2 اشاره کرد.

جمع‌بندی

  • به پایان بررسی‌مان رسیدیم. حرف ها برای صحبت درباره اس 20 اولترا بسیار بود اما ما سعی کردیم که مهمترین آن‌ها را در این مقاله بیاوریم تا بتوانیم راهنمای مناسبی برای خرید شما باشیم.
  • اس 20 اولترا هرآنچه که از یک گوشی پرچمدار می خواهید را خواهد داشت. از دوربین عالی گرفته تا سرعت بالا و باتری ای که به این زودی ها تمام نمی شود و صد البته اتصال پرسرعت اینترنت LTE و 5G. ولی…
  • همیشه در این مواقع یک ولی وجود دارد و درمورد اس 20 اولترا این ولی همان قیمت آن است. قیمتی که شانه به شانه آیفون 11 پرو مکس پیش می رود. با این قیمت، ما انتظارمان از اس 20 اولترا بیشتر بود اما با این وجود، باز هم در برخی ابعاد به خوبی قدرت خود را به نمایش گذاشت. عکس برداری در شب، صفحه نمایش بزرگ و باکیفیت، عمر باتری مثال زدنی، تجربه کاربری غنی و منحصر به فرد، ویژگی های نرم افزاری متعدد، راحتی استفاده از سیستم عامل، پشتیبانی مناسب و موارد دیگر.
  • گلکسی اس 20 اولترا پرچمداری شایسته از جانب سامسونگ برای سال 2020 است که به راحتی می تواند جای اس 10 پلاس را پر کند.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا