بررسیموبایل

بررسی ردمی نوت 8T شیائومی

مقدمه

گوشی هوشمند Xiaomi Redmi Note 8T در حقیقت، همان Redmi Note 8 معمولی است که برای عرضه شدن در بازار اروپا دچار تغییر نام شده است. در واقع، نسخه اروپاییِ Redmi Note 8 محسوب می‌شود که در زمان عرضه شدن خود، آخرین فناوری‌ها و تکنولوژی‌های روز که در گوشی‌های میان رده به کار برده می‌شد را به همراه داشت.

لاین آپ گوشی‌های سری Redmi Note از شرکت شیائومی نیاز به هیچ معرفی خاصی ندارند زیرا همه‌ی ما می‌دانیم که همیشه باید از این لاین آپ انتظار گوشی‌های بسیار خوبی را داشته باشیم که ویژگی شاخص آن‌ها، وجود مشخصات بسیار رضایت بخش با یک قیمت کاملا مقرون به صرفه است که باتری آن‌ها نیز دارای طول عمر بسیار زیادی است. گوشی Redmi Note 8T هم نسخه‌ی بهبود یافته‌ی Redmi Note 8 به شمار می‌رود و ما باور داریم که مدل بهبود یافته‌ی آن نیز می‌تواند تمام موفقیت‌های Note 8 را مجددا تکرار کند. در ادامه با بررسی کردن مشخصات مختلف این گوشی خواهیم دید که آیا واقعا همینطور است یا خیر.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Redmi Note 8T - گوشی پلازا

طراحی

زبان طراحی گوشی‌های هوشمند میان رده که دارای دو لایه شیشه در پنل صفحه نمایش و پنل پشتی بدنه خود هستند، این روزها تقریبا تبدیل به یک استاندارد شده است به طوری که استفاده کردن از بدنه‌های شیشه‌ایِ نفیس این روزها حتی در برخی از گوشی‌های پایین رده‌تر نیز در حال رواج پیدا کردن است. البته ما فقط درمورد شیشه‌های ضد اشعاب صحبت نمی‌کنیم، بلکه رنگ‌ها و جلوه‌های زیبای بیشتری نیز وجود دارند که این روزها اهمیت دو چندانی پیدا کرده‌اند و به همین روش به نمایش گذاشته می‌شوند. و Redmi Note 8T نیز دقیقا به همین اندازه در عین سادگی، کاملا شیک و زیبا ساخته شده است به طوری که هم نسل جوان از طراحی آن لذت می‌برند و هم افراد بالغ‌تر زیبایی آن را درک می‌کنند.

هر سه رنگ Redmi Note 8T که شاملMoonshadow Grey, Moonlight White,  و همینطور Starscape Blue می‌شوند، به راحتی جلب توجه می‌کنند به طوری که کار بسیار ساده و راحتی است که در نگاه اول عاشق این گوشی شوید. قطعا تفاوت ظاهری این گوشی با مدل معمولی آن یعنی Redmi Note 8 چندان قابل تشخیص نیست اما در هر صورت، یک سری تفاوت‌ها نیز میان آن‌ها وجود دارد که شاید همین مقدار هم کافی باشد. اگر دقت کنید، بدنه‌ی 8T مقدار بسیار کمی از Note 8 معمولی بلندتر است.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Redmi Note 8T - گوشی پلازا

البته شاید این زیبایی در پنل صفحه نمایش آن، به اندازه پنل پشتی نباشد. زیرا لبه‌های نمایشگر کمی ضخیم هستند (مخصوصا لبه‌ی پایینی که شیائومی سعی کرده با حک کردن عبارت Redmi استفاده مفیدی از آن کند تا حتی اگر اندکی هم که شده، از زشت بودن آن بکاهد، اما هنوز هم توی ذوق می‌زند). در بالای آن نیز یک ناچ قطره‌ای وجود دارد که دوربین سلفی این گوشی بر روی آن کار گذاشته شده است. ابعاد بدنه 8T هم ۱۶۱.۱ × ۷۵.۴ × ۸.۶ میلی متر است که روی هم رفته، ۲۰۰ گرم وزن دارد که ۲ میلی متر بلندتر و ۸ گرم نیز سنگین‌تر از Redmi Note 8 معمولی شده است.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Redmi Note 8T - گوشی پلازا

صفحه نمایش

گوشی Redmi Note 8T دارای یک صحفه نمایش ۶.۳ اینچیِ IPS LCD است که رزولوشن آن می‌تواند به ۱۰۸۰ پیکسل و یا به طور دقیق‌تر، ۱۰۸۰ × ۲۳۴۰ پیکسل برسد. چگالی صفحه نمایش آن نیز ۴۰۹ پیکسل در هر اینچ است. روی این نمایشگر، برای محافظت بیشتر یک لایه شیشه‌ی Gorilla Glass 5 کشیده شده است. شیائومی قول داده است که نسبت کنتراست Redmi Note 8T به ۱۵۰۰:۱ برسد که اندازه گیری‌های ما نشان دادن امکان پذیر است.

نهایت روشنایی آن بین ۴۳۰ تا ۴۶۰ نیت متغیر است و سطح رنگ‌های مشکی نیز در اندازه گیری‌های پی در پی بین ۰.۲۵۰ تا ۰.۳۳۰ بود. با این وجود، صفحه نمایشگر این گوشی از این هم می‌تواند روشن‌تر باشد. اگر روشنایی صفحه نمایش را بر روی حالت خودکار قرار دهید، در هنگامی که نور محیط بسیار زیاد باشد، روشنایی آن می‌تواند تا ۶۰۰ نیت هم افزایش پیدا کند.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Redmi Note 8T - گوشی پلازا

سخت افزار

گوشی Redmi Note 8T نیز کاملا مثل Redmi Note 8 معمولی دارای یک چیپست Snapdragon 665 است که در زمان عرضه شدن این گوشی در ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی، یکی از چیپست‌های جدید برای گوشی‌های میان رده به شمار می‌رفت که دارای عملکرد بسیار خوبی هم بود و البته هنوز هم به اندازه کافی برای یک گوشی میان رده خوب است. البته در تعدادی گوشی میان رده دیگر نیز از این چیپست استفاده شده است، که یکی از آن‌ها هم Xiaomi Mi A3 است. این چیپست نسبت به مدل قبلی خود یعنی SD 660 که در گوشی‌هایی از قبیل Redmi Note 7 به کار برده شده بود، دچار یکسری تغییرات جزئی و ناچیز شده است.

چیپست SD 665 بر پایه پروسه پردازشی ۱۱ نانومتری طراحی و ساخته شده است اما ۶۶۰ دارای پروسه پردازشی ۱۴ نانومتری بود. با این وجود، پردازنده‌ی مرکزی یا همان CPU هر دوی آن‌ها با یکدیگر یکسان است و هر دو دارای یک پردازنده هشت هسته‌ای هستند که با آرایش ۴+۴ در کنار هم قرار گرفته‌اند. هسته‌های قدرتمندر شامل چهار Kyro 260 Gold با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز می‌شوند و هسته‌های ضعیف‌تر آن نیز چهار Kyro 260 Silver هستند که با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز فعالیت می‌کنند.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Redmi Note 8T - گوشی پلازا

با این وجود، پردازنده مرکزی یا همان GPU به کار رفته در ۶۶۵ جدید است. در این گوشی از یک پردازنده‌ی Adreno 610 برای انجام دادن کارهای گرافیکی استفاده شده است که تست‌های بنچمارک نشان می‌دهند متاسفانه چندان اختلافی میان آن با Adreno 512 درون ۶۶۰ وجود ندارد که عملکرد آن‌ها را از هم متمایز کند. با این وجود، کمی بیشتر بهینه شده است و با وجود این که دارای همان مقدار قدرت است، اما ۲۰ درصد انرژی کم‌تری مصرف می‌کند که خودش یک پیشرفت چشمگیر محسوب می‌شود.

به طور کلی درمورد سخت افزار این گوشی و عملکرد آن می‌توان گفت که Redmi Note 8T یک گوشی سریع‌ است اما سریع‌ترین گوشی میان رده‌ی بازار محسوب نمی‌شود. عملکرد پردازنده مرکزی آن بسیار عالی است اما پردازنده گرافیکی آن باعث پایین آمدن سطح کلی این گوشی شده است. گاهی اوقات لگ و تاخیر در بازی‌ها وجود دارد و حتی زمانی که در رابط کاربری این گوشی نیز گشت و گذار می‌کنید، هر از چند گاهی با چنین مواردی برخورد خواهید کرد. با وجود این که چندان آزار دهنده و عصبی کننده نیستند، اما هنوز هم وجود دارند. با وجود تمام این‌ها، ما هیچ وقت در طی تجربه کار کردن خود با این گوشی متوجه داغ شدن آن نشدیم و در طی تمام تست‌ها، حتی بنچمارک‌های سخت و طولانی، گوشی کاملا دمای متعادلی داشت که خودش یک مزیت و برتری بزرگ محسوب می‌شود.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Redmi Note 8T - گوشی پلازا

نرم افزار

گوشی Redmi Note 8T نیز درست مانند Redmi 8 در زمانی که عرضه شده بود، به طور پیش فرض دارای رابط کاربری MIUI 10 بود که بر پایه نسخه ۹ سیستم عامل اندروید Pie اجرا می‌‌شد. با وجود این که MIUI یکی از بهینه‌ترین و سبک‌ترین رابط‌های کاربری است که در گوشی‌های هوشمند اندرویدی به کار برده می‌شود، اما در هر صورت، اندروید خام نیست. بنابراین کسانی که پیش از این، دارای دستگاهی بودند که دارای اندروید خام بود، شاید به مدتی زمان نیاز داشته باشند تا بتوانند کاملا با این رابط کاربری عادت کنند.

شما با حسگر اثر انگشتی که در پنل پشتی بدنه این گوشی کار گذاشته شده است، به سرعت می‌توانید صفحه نمایش آن را بازگشایی کنید تا سپس به رابط کاربری دسترسی پیدا کنید. اگر بخواهم درمورد سنسور تشخیص اثر انگشت خازنی این گوشی توضیح دهم، می‌توانم بگویم که دارای عملکرد بسیار سریع و پرسرعتی است و همیشه در حالت آماده باشد به سر می‌برد. به همین علت نیز به سرعت به انگشت شما واکنش نشان می‌دهد. پروسه تشخیص انگشت و شناسایی آن به این سنسور نیز کاملا سریع و دقیق است. البته بر روی نسخه پیش فرض این گوشی از قابلیت بازگشایی صفحه به وسیله چهره نیز می‌توانید بهره مند شوید که عملکرد آن هم کاملا خوب است اما باید توجه داشته باشید که از نظر امنیتی به اندازه اثر انگشت، دقیق نیست.

خوشبختانه Redmi Note 8T دارای حالت Dark Mode هم می‌باشد که تمام رنگ‌های سیستم را از سفید به مشکی تغییر می‌دهد که از این طریق ضمن کاهش دادن مصرفه باتری، می‌توانید در تاریکی مطلق نیز بدون خستگی و اذیت شدن چشم‌هایتان، با آن کار کنید. باید توجه داشته باشید که اغلب اپ‌ها تا کنون قابلیت پشتیبانی از دارک مود پیدا کرده‌اند اما این ویژگی هنوز هم در تعدادی از اپ‌ها وجود ندارد.

یکی دیگر از ویژگی‌های نرم افزاری این گوشی این است که هنوز هم در رابط کاربری MIUI بخش جدا کننده‌ای برای اپ‌ها و صفحه خانگی گوشی وجود ندارد و شما با سوایپ کردن در صفحه خانگی، به اپ‌های گوشی خود دسترسی پیدا خواهید کرد. عده بسیار زیادی از مردم (از جمله خود من) وجود دارند که دوست دارند اپ‌ها از صفحه‌ی خانگی جدا باشند. اما هنوز هم قابلیت فولدر سازی و دسته بندی کردن اپ‌ها وجود دارد که البته، کمکی به بهبود این وضعیت نمی‌کند.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Redmi Note 8T - گوشی پلازا

دوربین

شیائومی دوربین‌های سه گانه در سری گوشی‌های Redmi را کاملا رد کرد و یک راست به سراغ دوربین‌های چهارگانه در گوشی‌های میان رده خود رفت که Note 8T نیز دقیقا دارای یکی از همین جایگاه‌های بزرگ در پنل پشتی خود می‌باشد. چیدمان آن‌ها کاملا آشنا است (البته Realme نیز مدتی است که از همین چیدمان در گوشی‌های خود استفاده می‌کند). اول از همه (از بالا به پایین) دوربین فوق عریض قرار دارد. سپس دوربین اصلی این گوشی قرار گرفته و دوربین تشخیص عمق سومین دوربین است و در نهایت نیز، دوربین مایکرو قرار داده شده است.

دوربین اصلی این گوشی از یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی ISOCELL Bright GM2 استفاده می‌کند که توسط شرکت سامسونگ ساخته شده است. این دوربین دارای یک سنسور بزرگ 1/2.25 اینچی با سنسورهای ۰.۸ میکرومتری است و گشودگی دهانه دیافراگم آن هم f/1.8 است و خروجی عکس‌های آن نیز ۱۲ مگاپیکسل می‌باشد. دوربین فوق عریض این گوشی که تا زاویه ۱۱۹ درجه را می‌تواند پوشش دهد، دارای یک سنسور ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.2 است. و در نهایت نیز دوربین مایکرو این گوشی قرار دارد که دارای یک سنسور ۲ مگاپیکسلی است. پیکسل‌های سنسور این دوربین کاملا بزرگ هستند و ۱.۷۵ میکرومتر اندازه دارند. لنز آن می‌تواند از فاصله ۴ سانتری متری سوژه، فوکوس کند. بنابراین، شما می‌توانید کاملا به سوژه‌های خود نزدیک شوید. ماژول چهارم هم یک سنسور تشخیص عمق میدان دید ۲ مگاپیکسلی است که برای تار کردن پس زمینه‌ی سوژه در عکس‌های پرتره به کار می‌رود و نقش مکمل ایفا می‌کند.

بیایید اکنون کمی درمورد کیفیت عکس‌های دوربین‌های مختلف این گوشی صحبت کنیم. حقیقت این است که عکس‌هایی که ما با دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی این گوشی گرفتیم، عکس‌های بسیار خوبی بودند. جزئیات بسیار زیادی در آن‌ها وجود دارد، سطح نویز کاملا پایین است و رنگ‌ها نیز اغلب کاملا طبیعی هستند. محدوده دینامیکی کاملا عریض است و با وجود این که بهترین نمونه‌ای که تا به حال دیده باشیم، به شمار نمی‌رود، اما هیچ وقت مجبور نبودیم برای افزایش دادن آن از HDR استفاده کنیم.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Redmi Note 8T - گوشی پلازا

البته یک حالت ۴۸ مگاپیکسلی هم وجود دارد اما خروجی آن واقعا ۴۸ مگاپیکسل نیست. در حقیقت، به جای این که با استفاده از پروسه‌های خاص، عکس‌های ۴۸ مگاپیکسلی واقعی بگیرد، یک عکس ساده را بهبود می‌دهد که نتیجه آن را خودتان می‌توانید حدس بزنید. در هر صورت، مزیت خاصی در عکاسی با حالت ۴۸ مگاپیکسلی وجود ندارد و ما هم استفاده از آن را توصیه نمی‌کنیم. با وجود این که Redmi Note 8T فاقد دوربین تله فوتو است، اما به لطف سنسورهای بزرگی که در اختیار دارد، عکس‌های خوبی در حالت زوم ۲ برابری می‌گیرد.

دوربین فوق عریض Redmi Note 8T هم عکس‌های خوبی می‌گیرد که سطح قابل قبولی از جزئیات را نمایش می‌دهند. کنتراست خوب است اما محدوده دینامیکی کمی محدود است. کیفیت تک تک پیکسل‌های آن با دوربین اصلی این گوشی قابل قیاس نیست و عکس‌ها هم کمی دارای نویز هستند. به طور کلی، از عملکرد دوربین فوق عریض این گوشی به اندازه دوربین اصلی آن راضی نبودیم. عملکرد دوربین مایکرو این گوشی هم متوسط است. جزئیات چندان عالی نیستند، گوشه‌های تصویر کمی لطیف هستند و مرکز آن هم زیاد شارپ نیست.

برای سلفی گرفتن، یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی بر روی ناچ قطره‌ای صفحه نمایش این گوشی وجود دارد که طبق معمول در گوشی‌های این رده، دارای فوکوس ثابت است. سلفی‌هایی که با این دوربین گرفتیم، فوق العاده بودند. جزئیات به وفور وجود دارد، رنگ‌ها و کنتراست فوق العاده طبیعی هستند و محدوده دینامیکی حتی بدون HDR نیز کاملا کافی است. به طور کلی، از عملکرد دوربین سلفی Redmi Note 8T کاملا راضی بودیم.

به عنوان آخرین نکته درمورد دوربین این گوشی، باید به این نکته اشاره کنم که نهایت توان فیلم برداری Note 8T به رزولوشن 4K در ۳۰ فریم بر ثانیه می‌رسد که سایر حالت‌های رایج مثل ۱۰۸۰ با ۶۰ یا ۳۰ فریم هم وجود دارد. اما دوربین فوق عریض فقط با رزولوشن ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم می‌تواند فیلم برداری کند و دوربین مایکرو هم به رزولوشن ۷۲۰ با ۳۰ فریم محدوده شده است. نهایت حد فیلم برداری رزولوشن نیز به ۱۰۸۰ پیکسل در ۱۲۰ فریم بر ثانیه می‌رسد.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Redmi Note 8T - گوشی پلازا

باتری

در Redmi Note 8T نیز مانند تمام گوشی‌های سری Note از شرکت شیائومی که قبل از آن عرضه شده بودند، از یک باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده شده است که تا حد ۱۸ وات می‌تواند از Quick Charge شرکت Qualcomm پشتیبانی کند. خوشبختانه در جعبه آن هم یک شارژر ۱۸ واتی وجود دارد که البته باید دقت کنید که وجود داشته باشد. این شارژر در عرض ۳۰ دقیقه تقریبا ۴۵ درصد از ظرفیت باتری این گوشی را می‌تواند پر کند.

از نظر طول عمر هم، باتری Redmi Note 8T به اندازه مدل معمولی خود یعنی Note 8 می‌تواند دوام بیاورد. طول عمر باتری این گوشی در حالت استندبای به ۱۰۸ ساعت می‌تواند برسد و با یک بار شارژ کردن آن نیز می‌توانید  ۱۴ ساعت و نیم ویدئو تماشا کنید و یا حدود ۱۵ ساعت به وبگردی از طریق شبکه Wi-Fi بپردازید.

ارتباطات

ویژگی‌های اتصالات Redmi Note 8T شامل Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac دو بانده به همراه Wi-Fi Direct و Hotspot می‌شوند که در کنار آن، Bluetooth 4.2, A2DP, LE و همینطور قابلیت پشتیبانی از GPS و A-GPS, GLONASS, BDS نیز وجود دارد. سایر مشخصات این گوشی در این بخش شامل پشتیبانی از رادیوی FM، پورت اینفرارد و همینطور USB Type C جهت انتقال داده و یا شارژ کردن باتری این گوشی می‌شوند. البته از وجود جک ۳.۵ میلی متری هدست نیز نباید غافل شد.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Redmi Note 8T - گوشی پلازا

جمع بندی

بدون شک، Redmi Note 8T یکی از بهترین گوشی‌های هوشمند میان رده با قیمت حدود ۱۸۰ یورو است که می‌توانید در بازار پیدا کنید. اما ما پیشنهاد می‌کنیم اکنون که بهای آن را پرداخت می‌کنید، با اضافه کردن ۲۰ یوروی دیگر، مدل ۴/۶۴ گیگابایتی آن را تهیه کنید زیرا این روزها دیگر ۳ گیگابایت رم گاهی اوقات کم است. علاوه بر این، حافظه ۳۲ گیگابایتی آن که ۲۲.۵ گیگابایت آن در دسترس قرار دارد نیز به سرعت پر می‌شود.

وجود رقیبانی مثل برخی از مدل‌های Realme که در این محدوده‌ی قیمت دارای گوشی‌های بهتری برای کارهایی مثل بازی کردن و یا انجام دادن سایر کارهای سنگین هستند، شاید شک برانگیز باشد اما پیدا کردن یک گوشی Realme در بازار کشور ما هنوز هم کار چندان ساده‌ای نیست.

زیبایی، طول عمر بالای باتری، عملکرد فوق العاده‌ی دوربین اصلی و دوربین سلفی و همینطور یک صفحه نمایش درخشان ویژگی‌هایی هستند که در Redmi Note 8T می‌توانید به آن‌ها دسترسی پیدا کنید. از طرفی دیگر، حافظه‌ی محدود و کم رم به همراه عملکرد نه چندان شگفت انگیز دوربین فوق عریض و مایکرو جزو نکات منفی این گوشی به شمار می‌روند که به خاطر عملکرد بسیار خوب آن در بخش‌های مختلف دیگر، می‌توان از آن‌ها چشم پوشی کرد و نادیده گرفت.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا