بررسیموبایل

بررسی ردمی نوت 9S شیائومی

مقدمه

گوشی‌های هوشمند سری Redmi Note از شرکت شیائومی تا به حال شامل تعداد زیادی گوشی متقاعد کننده‌ی مقرون به صرفه بوده است که این شرکت درون بدنه آن‌ها از قدرتمندترین و سریع‌ترین پردازنده‌ها در رده خودشان استفاده کرده است. فقط با یک نگاه ساده به آن‌ها، کاملا می‌توانید متوجه شوید که چرا اینقدر مورد محبوب هستند. صفحه نمایش‌های بزرگ، عملکرد شگفت انگیز در حد و اندازه‌های خودشان و همینطور باتری‌های قابل اطمینان باعث شده‌اند تا تمام ملزوماتی که مشتریان گوشی‌های میان رده به دنبال آن‌ها هستند، در این لاین آپ وجود داشته باشد. اما این شرکت با گوشی هوشمند Redmi Note 9S همه‌ی این ویژگی‌ها را اکنون یک قدم فراتر برده است و باعث ایجاد تجربه‌ای شده که شاید در هیچ برند دیگری نتوانید پیدا کنید.

طراحی

طراحی و شکل ظاهری کل گوشی‌های هوشمند شرکت شیائومی در طی سال‌های اخیر دچار تغییر و تحولات بسیار زیادی شده و در حقیقت، به تکامل رسیده و این تکامل در هر نسل یک قدم فراتر رفته است. این شرکت از پنل‌های بدنه فلزیِ نه چندان چشم نواز در پشت گوشی‌های خود به سمت یک زبان طراحی رده بالا حرکت کرده که اکنون دو طرف آن را سطوح شیشه‌ای تشکیل داده است. اکنون Xiaomi Redmi Note 9S نیز بیشتر به عنوان یک بهبود دهنده‌ی طراحی ایفای نقش می‌کند که شیائومی در گوشی‌های قبلی این لاین آپ به کار می‌برد. نتیجه‌ی این تکامل، یک گوشی سنگین و باوقار شده که واقعا از آنچیزی که قیمت آن نشان می‌دهد، کیفیت بیشتری دارد.

ماژول دوربین‌های Redmi Note 9S که تبدیل به یکی از ویژگی‌های شاخص در طراحی همه‌ی اعضای این خانواده شده است، کمی از سطح بدنه آن بیرون زده است. این برآمدگی باعث شده که وقتی آن را روی یک سطح صاف مثل یک میز قرار می‌دهید، کمی لق بخورد. اما نباید نگران باشید، شدت آن چندان زیاد نیست و با توجه به این که این روزها تعداد زیادی از گوشی‌های دیگر بازار نیز همینطور هستند، تبدیل به یک امر رایج شده است.

اطراف ماژول دوربین‌های مربع شکل این گوشی مقدار بسیار کمی بالا برده شده است تا از ایجاد خط و خش روی سنسور دوربین‌های آن جلوگیری شود. بحث ماژول دوربین‌های این گوشی را که کنار بگذاریم، مشاهده می‌کنیم که پنل پشتی بدنه این گوشی با براقیت خاص خود، یک حالت کروم مانند بسیار زیبا پیدا کرده که آن را بسیار چشم نواز و زیبا کرده است. نکته قابل توجه و مهمی که درمورد این قسمت از بدنه Note 9S وجود دارد، این است که هم روی پنل پشتی بدنه و هم روی دوربین‌های آن یک لایه شیشه‌ی Gorilla Glass 5 کشیده شده است تا مقاومت بیشتری به بدنه این گوشی ببخشد.

یکی از ویژگی‌هایی که شیائومی در تمام اعضای خانواده Redmi Note 9 اعم از مدل پایه، 9S، 9 Pro و همینطور 9 Pro Max به کار برده است، استفاده از حفره پانچ هول می‌باشد که دوربین سلفی اعضای این خانواده در آن کار گذاشته شده است. به جز Redmi Note 9 معمولی که این حفره را به گوشه بالای سمت چپ صفحه نمایش منتقل کرده، سایر مدل‌های این لاین آپ آن را در وسط نمایشگر خود قرار داده‌اند که به نظر ما، باعث می‌شود احساس تعادل بیشتری داشته باشد و مزاحمت کم‌تری هم ایجاد کند. این سری، به عنوان یکی از اولین گوشی‌های شیائومی از پانچ هول استفاده کرده است که این روزها به یک زبان طراحی مدرن در گوشی‌های میان رده تا رده بالا تبدیل شده است.

صفحه نمایش

از همان ابتدا، صفحه نمایش‌های بزرگ یکی از بخش‌های جدایی ناپذیر DNA سری Redmi Note محسوب می‌شدند. البته در این بین یک سری تغییر و تحولات جزئی و ناچیز هم در طراحی و سایز آن‌ها ایجاد شده که ممکن است پایدار یا موقتی بوده باشند. Redmi Note 9S هم از این قائده مستثنی نیست. این نمایشگر با ۶.۶۷ اینچ اندازه، اکنون تبدیل به بزرگ‌ترین نمایشگری شده که تا به حال در این لاین آپ به کار برده شده است و دارای نسبت تصویر بلند ۲۰:۹ می‌باشد. بنابراین، تماشا کردن ویدئو یا انجام دادن بازی‌های ویدئویی یکی از لذت بخش‌ترین تجربه‌های این گوشی است که شما را کاملا در خودش غرق می‌کند.

پنل نمایشگر این گوشی IPS LCD است و دارای رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل می‌باشد. نهایت روشنایی صفحه نمایش این گوشی برای دیدن جزئیات آن در نور روز کاملا کافی است اما اگر در معرض تابش مستقیم نور قرار بگیرد، قطعا بیش از این هم می‌تواند افزایش پیدا کند. با توجه به این که Redmi Note 9S یک پنل LCD در اختیار دارد، عمق رنگ‌های مشکی و سطح کنتراست کلی این نمایشگر، عملکرد ضعیفی دارد به طوری که ممکن است باعث شود رنگ‌های مشکی را با طوسی اشتباه بگیرید. با این حال، سایر رنگ‌ها کاملا خوب نمایش داده می‌شوند و به قدر کافی دقیق هستند.

اطراف حفره پانچ هول صفحه نمایش این گوشی که در مرکز آن قرار دارد، کمی هاله نور اضافی وجود دارد که وقتی در حال تماشای مدیاهایی با رنگ روشن باشید، بیشتر قابل دیدن است. این هاله‌ی نور اضافی، در پس زمینه سفید کاملا خودش را نشان می‌دهد اما با توجه به این که حالت Dark Mode این روزها تبدیل به یکی از ویژگی‌های تمام رابط‌های کاربری شده است، اغلب مردم از آن استفاده می‌کنند زیرا اکنون به مزیت‌های آن کاملا واقف هستند. یکی از مزیت‌های فرعی یا بهتر است بگوییم غیر فنی حالت دارک مود، پوشیده شدن این عیب در صفحه نمایش Note 9S می‌باشد که می‌تواند هاله‌ی نور اضافی در اطراف حفره پانچ هول صفحه نمایش آن را پنهان کند.

درست مانند پنل پشتی بدنه و شیشه‌ی محافظ دوربین، صفحه نمایش Redmi Note 9S نیز توسط یک لایه شیشه‌ی Gorilla Glass 5 محافظت می‌شود. در تمام مدت زمان طولانی استفاده ما از این گوشی که حدود یک ماه به طول انجامید، ما از کیس محافظ برای آن استفاده نکردیم تا مقاومت بدنه را نیز یک تست جزئی کرده باشیم. واقعا شگفت زده شدیم که در طی این مدت، حتی یک خط و خش ریز و جزئی هم روی هیچ یک از قسمت‌های بدنه این گوشی ایجاد نشده بود؛ حتی پس از این که چند بار هم روی سطوح مختلف کشیده شده بود. بنابراین، Note 9S یکی از مقاوم‌ترین و باکفیت‌ترین صفحه نمایش‌ها در بین گوشی‌های این رده از بازار را در اختیار دارد.

 

سخت افزار

عملکرد سخت افزار، واقعا امروز مشکل خاصی در گوشی‌های میان رده به شمار نمی‌رود و Note 9S نیز در ادامه این روند، به خوبی از این قاعده پیروی کرده است. شیائومی این گوشی را به یک چیپست Snapdragon 720G مجهز کرده است که به عنوان مغز متفکر مدل Pro این لاین آپ نیز عمل می‌کند. اعضای خانواده Redmi Note 9 که به این چیپست مجهز هستند، جزو اولین گوشی‌های بازار به شمار می‌روند که از آن استفاده کرده‌اند. اما مهم‌تر از این، نشان می‌دهد که شیائومی پس از تجربه ناموفقی که در سال ۲۰۱۹ در این لاین آپ با چیپست‌های MediaTek به دست آورد، مجددا بازگشته تا استفاده از محصولات Qualcomm را از سر بگیرد.

شاید بپرسید تجربه ناخوشایند و ناموفقی که شیائومی از چیپست‌های MediaTek پیدا کرد، دقیقا چه بود؟ این شرکت در سال ۲۰۱۹ از یک چیپست Helio G90T ساخت این شرکت در Redmi Note 8 Pro استفاده کرد که علیرغم این که چیپست بسیار خوبی برای اجرا و انجام دادن بازی‌های ویدئویی به شمار می‌رفت، اما گاهی اوقات بیش از حد داغ می‌شد که در نتیجه منجر به افزایش مصرف باتری می‌شد. این مشکلات باعث سرازیر شدن موج بزرگی از انتقادهای شدید به سوی شیائومی و این گوشی شده بود و به نظر می‌رسد که اکنون این شرکت از مشکلاتی که به آن‌ها دچار شد، درس خوبی گرفته و مجددا به اصل خودش بازگشته است.

پس از آن تجربه‌های ناخوشایند، Snapdragon 720G به بهترین شکل ممکن توانسته بین عملکرد سخت افزار و مصرف باتری یک تعادل عالی ایجاد کند. ممکن است در انجام دادن یک سری از کارهای فوق العاده سنگین مانند اجرای بازی‌های گرافیکی و پرمصرف با بالاترین تنظیمات گرافیکی، به اندازه یک گوشی پرچمدار خوب عمل نکند، اما کمی پایین آوردن تنظیمات گرافیکی تجربه‌ای روان‌تر در اختیار کاربران این گوشی قرار می‌دهد. اما این به هیچ وجه به معنی غیر قابل انجام بودن آن‌ها نیست. علاوه بر این، در تک تک وظایفی که بر عهده این گوشی قرار دهید، بهترین نتیجه ممکن را در کوتاه‌ترین زمان به دست خواهید آورد که برای دستگاهی در این رده، فراتر از فوق العاده است.

در انجام دادن کارهای عادی و روزمره، این گوشی هیچ وقت از شما عقب نمی‌ماند. در کل مدت زمان استفاده و تجربه ما از این گوشی، هیچ مکس طولانی و یا زمان بارگذاری طولانی که غیر عادی باشد، مشاهده نکردیم. اگر مشکلی هم وجود داشته باشد، احتمالا در نسخه رم ۴ این گوشی پیدا می‌شود زیرا خود سیستم عامل معمولا بخش قابل توجهی از آن را به خودش اختصاص می‌دهد. اما در نسخه رم ۶ این گوشی که ما هم یکی از آن‌ها را در تست‌های خود در اختیار داشتیم، همه چیز کاملا عادی بود. ظاهرا شیائومی وظیفه خود را در هماهنگ کردن اجزای سخت افزاری داخلی این گوشی با یکدیگر، به خوبی با موفقیت انجام داده است.

نرم افزار

پوسته‌های نرم افزاری در گوشی‌های شیائومی همیشه یکی از اصلی‌ترین دلیل اعتراض و نارضایتی مردم از گوشی‌های این شرکت بوده است. در هر صورت، احتمال زیادی وجود دارد که Redmi Note 9S با در اختیار داشتن رابط کاربری MIUI 11 که بر پایه اندروید ۱۰ طراحی شده است، اولین تجربه برخی از مردم از گوشی‌های شیائومی باشد. برخی از نکته‌هایی که باید درمورد آن بدانید، این‌ها هستند که: از نظر بصری و تجربه دیداری، اختلاف بسیار زیادی با اندروید خام دارد و رابط کاربری تقریبا همه چیز را تغییر داده است. از نظر عملکرد نیز، هر کاری که برعهده آن بگذارید را در کوتاه‌ترین زمان ممکن با دقت بسیار بالا انجام می‌دهد.

گزینه‌های شخصی سازی MIUI 11 فوق العاده پرشمار و فراوان هستند. در این رابطه، باید به این نکته اشاره کنیم که یک اپ مخصوص در این گوشی وجود دارد که مجموعه‌ی بسیار گسترده و متنوعی از تم‌های مختلف را در اختیار دارد و به شما این اجازه را می‌دهد که به هر شکلی که تمایل دارید، ظاهر رابط کاربری گوشی خود را تغییر دهید. تغییراتی که می‌توانید ایجاد کنید، شامل تم، والپیپر و حتی فونت می‌شوند.

به صورت پیش فرض، اپ‌های Note 9S به صورت کشویی نمایش داده نمی‌شوند و تمام اپ‌های شما در صفحه خانگی پخش هستند و با سوایپ کردن می‌توانید به آن‌ها دسترسی پیدا کنید. البته، برای نظم دادن به این بخش قابلیت ایجاد پوشه به هر تعدادی که لازم داشته باشید، وجود دارد.

یکی از ویژگی‌های شاخص MIUI 11 اضافه شدن حالت دارک مود سراسری در کل سیستم به شمار می‌رود. علاوه بر این، تعداد قابل توجه و زیادی از اپ‌های مختلف به صورت پیش فرض روی این گوشی نصب شده است که برخی از آن‌ها می‌توانند مفید و کاربردی باشند اما کاربردی بودن برخی دیگر از آن‌ها هنوز هم برای ما جای سوال دارد.

به طور کلی، اگرچه MIUI 11 اکنون سنگین‌تر از هر زمان دیگری شده است، اما واقعا هیچ وقت به نظر نمی‌رسد که سرعت آن کاهش پیدا کرده باشد و یا برای بقای بیشتر در حال تقلا و تلاش بیش از حد باشد. متاسفانه یکی از چیزهایی که ما در تجربه کاربری خود از Note 9S به آن برخوردیم، باگ‌های پرتعداد بود. اما با توجه به این که ما نسخه پیش فرض این گوش را بدون هیچ آپدیتی تست کردیم، احتمالا تعداد قابل توجه و زیادی از آن‌ها با آپدیت‌های نرم افزاری تا به حال برطرف شده است و اگر هم اینطور نیست، قطعا در آینده برطرف خواهند شد.

دوربین

مدل Redmi Note 8 Pro در سال ۲۰۱۹ یکی از اولین گوشی‌های میان رده بازار بود که به یک سنسور ۶۴ مگاپیکسلی مجهز شده بود. علیرغم این که مردم انتظار داشتند شیائومی اگر آن را ارتقاء نمی‌دهد، حداقل همین روند را ادامه دهد، اما Note 9S را اکنون به یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی مجهز کرده است. این دوربین، یک سنسور ۱/۲ اینچی Samsung ISOCELL Bright GM2 در اختیار دارد که در پشت لنزی با گشودگی دهانه دیافراگم f/1.8 قرار دارد. پس از آن، یک سنسور ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.2 وجود دارد و یک سنسور ۵ مگاپیکسلی نیز در ماژول مربع شکل دوربین‌های این گوشی در پنل پشتی بدنه آن وجود دارد که به عنوان دوربین ماکروی این گوشی عمل می‌کند و در آخر نیز یک سنسور ۲ مگاپیکسلی به عنوان سنسور تشخیص عمق میدان دید برای تار کردن پس زمینه و ایجاد افکت بوکه در عکس‌های پرتره در دسترس قرار داده شده است.

عملکرد دوربین اصلی این گوشی در نور روز واقعا فراتر از چیزی بود که انتظار داشتیم ببینیم. رنگ‌ها کاملا دقیق و واقعی بودند و از نظر دما نیز دقت کاملا خوبی داشتند و محدوده دینامیکی هم با یک عملکرد فوق العاده، کاملا وسیع و گسترده بود. با این وجود، حتی اگر در حالت ۴۸ مگاپیکسلی نیز عکاسی کرده باشید، وقتی آن‌ها را کراپ می‌کنید، به سرعت در هم شکسته می‌شوند. در اغلب عکس‌های دوربین این گوشی کمی نویز در سوژه‌های معین قابل احساس بود و حالت شب، سعی می‌کرد کمی وضعیت را بهبود دهد که خوشبختانه اغلب اوقات هم موفق بود.

 

دوربین فوق عریض Note 9S نیز در حد و اندازه‌های خودش کاملا خوب بود. همانطور که در تمام دوربین‌های فوق عریض دیگر نیز رواج دارد، محدوده دینامیکی و سطح جزئیات آن اختلاف زیادی با دوربین اصلی داشت. اما در محیط‌هایی که دارای نور کمی بودند یا در هنگام شب، اوضاع بدتر از این بود. درمورد عملکرد دوربین ماکروی این گوشی نیز می‌توانیم بگوییم اگرچه ممکن است بتوانید عکس‌های بسیار خوبی با آن بگیرید، اما برای در اختیار داشتن چنین نتیجه‌ای باید نور زیادی در محیط وجود داشته باشد. علاوه بر این، از رنگ‌های بی روح آن نیز که صرف نظر کنیم، عدم وجود فوکوس خودکار در آن باعث شده فوکوس کردن روی سوژه به خاطر وجود چنین صفحه نمایش بزرگی، سخت باشد.

در هر حال، جای هیچ شکی نیست که Redmi Note 9S یکی از بهترین گوشی‌های دوربین محور در این رده از بازار در بین گوشی‌های میان رده محسوب می‌شود و اگر یک سری قابلیت‌های کمکی اضافی هم در آن وجود داشت، جای هیچ حرفی باقی نمی‌گذاشت.

باتری

وجود باتری‌های بزرگ با طول عمر زیاد، همیشه یکی از ویژگی‌های شاخص و برجسته‌ی باتری گوشی‌های لاین آپ Redmi Note محسوب می‌شده است اما Note 9S با یک باتری غول پیکر ۵۰۲۰ میلی آمپری در زیر بدنه خود واقعا همه چیز را درمورد باتری و طول عمر آن وارد یک مرحله جدید کرده است و اکنون یک قدم رو به جلوی بزرگ برای تکامل گوشی‌های شیائومی در این بخش برداشته است. کافی است چنین باتری بزرگی را با رابط کاربری MIUI که یکی از کم مصرف‌ترین رابط‌های کاربری در تمام گوشی‌های موبایل هوشمند به شمار می‌رود ترکیب کنید تا به معجونی به اسم Note 9S دست پیدا کنید.

درمورد طول عمر باتری Note 9S باید اقرار کنیم که به پایان رساندن ظرفیت باتری آن پس از یک بار شارژ کامل در یک روز، غیر ممکن است. حتی اگر کل روز با آن کار کنید و مرتب بازی‌های گرافیکی سنگین روی آن اجرا کنید، آخر شب حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد انرژی در این گوشی باقی خواهد ماند. زمان روشن ماندن صفحه نمایش معمولا بیش از ۱۰ ساعت است که واقعا شاید تعداد انگشت شماری گوشی در این رده وجود داشته باشد که چنین عملکردی داشته باشند.

با وجود چنین باتری بزرگی، شاید فکر کنید زمان آماده به کار مجدد Note 9S حتما باید زیاد باشد. اما در کمال تعجب، اصلا اینطور نیست. برای شارژ کردن این گوشی معمولا به کم‌تر از ۲ ساعت زمان نیاز دارید و اگر یک بار ظرفیت باتری را به ۰ رسانده باشید، برای پر کردن آن به طور کامل، حدود یک ربع تا بیست دقیقه دیگر نیز باید منتظر باشید که در این رده خوب است. مهم‌ترین دلیل این سرعت، وجود یک شارژر ۲۲.۵ واتی قدرتمند درون جعبه این گوشی است.

جمع بندی

این روزها تعداد گوشی‌های میان رده واقعا بسیار زیاد شده است. علیرغم تعداد روز افزون آن‌ها، مشخصات بسیاری از این گوشی‌ها نیز بیش از هر زمان دیگری به یکدیگر نزدیک شده و اختلاف آن‌ها واقعا ناچیز است. اما هنوز هم یک فاکتور یا ویژگی شاخص در Redmi Note 9S وجود دارد که آن را در بین تمام این مدل‌های پرشمار، برجسته کرده است. این ویژگی چیزی نیست به جز باتری بزرگ این گوشی. علاوه بر این، شیائومی در تمام بخش‌های دیگر از قبیل سخت افزار، نرم افزار، دوربین و صد البته، طراحی و زیبایی بدنه، Note 9S را به یکی از جذاب‌ترین گزینه‌های حال حاضر بازارِ گوشی‌های میان رده تبدیل کرده است.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا