موبایلبررسی

بررسی Z10 جی پلاس؛ یک میان رده با کیفیت

Z10، یکی از گوشی‌های میان رده برند ایرانی جی پلاس است که حدود ۱ سال از عرضه آن به بازار می‌گذرد. در این مقاله از پلازامگ، به بررسی Z10 جی پلاس خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.

تولیدکنندگان ایرانی تا به امروز، حضور چندان فعالی در بازار تولیدات دیجیتال به ویژه در حوزه موبایل نداشته‌اند یا اینکه محصولاتی که به بازار عرضه می‌کردند؛ قابلیت‌های چندان چشمگیری را به مخاطبان ارائه نمی‌دادند. این قانون تا حدی در مورد محصولات اولیه برند جی پلاس نیز صدق می‌کرد؛ اما با عرضه Z10، اوضاع کمی متفاوت شد. در این مقاله از پلازامگ، به معرفی و بررسی Z10 جی پلاس؛ گوشی میان رده این برند ایرانی می‌پردازیم تا در نهایت ببینیم که آیا ششمین گوشی این برند ارزش خرید دارد یا نه؛ با ما همراه باشید.

[button color=”blue” size=”medium” link=”https://gooshiplaza.com/mag/advantages-disadvantages-z10g-plus/” icon=”” target=”false” nofollow=”false”]مزایا و معایب گوشی Z10 جی پلاس[/button] [button color=”blue” size=”medium” link=”https://gooshiplaza.com/mag/z10-gplus-common-problems/” icon=”” target=”false” nofollow=”false”]مشکلات رایج گوشی Z10 جی پلاس[/button]

خرید اینترنتی گوشی Z10 جی پلاس

*در این مقاله، از تصاویر سایت‌های آی تی رسان و موبونیوز استفاده شده است.

بیشتر بخوانید

بررسی Z10 جی پلاس از نظر طراحی

رنگ براق Z10، اولین چیزی است که در بررسی Z10 جی پلاس و در نگاه اول نظر شما را به خود جلب می‌کند؛ یک رنگ سبز زیبا که البته اگر دقیق تر به آن نگاه کنید، این رنگ چیزی ما بین رنگ سبز آبی و سبز است که نتیجه زیبایی را ایجاد می‌کند. جی پلاس، در این مورد، دست و دل بازی به خرج نداده و صرفا Z10 را به صورت تک رنگ به بازار عرضه کرد؛ البته از حق نگذریم، طراحی‌هایی که جی پلاس بر روی قاب پشت گوشی اجرا کرده، ظاهری خاص را به Z10 بخشیده است و می‌توان از این محدودیت رنگ، تا حدی چشم پوشی کرد.

در بخش پشت گوشی، چهار ماژول دوربین در کنار فلش، در یک جزیره تقریبا هم سطح با قاب قرار دارند. اندازه و چیدمان ماژول‌ها، تقریبا مناسب است و به محل قرارگیری آنها نیز، چندان از سطح پشت گوشی بالاتر نیست و تاثیر خاصی روی نگه داشتن گوشی در دست ندارد. لوگوی جی پلاس نیز، مانند مدل‌های پیش از Z10، در قسمت پایین گوشی قرار گرفته است.

بررسی Z10 جی پلاس
طراحی Z10 جی پلاس

نکته دیگری که در بررسی Z10 جی پلاس متوجه می‌شوید، جنس پلاستیکی قاب این گوشی است؛ البته با توجه به قیمت این گوشی، انتظار زیادی نیز از آن نداریم اما با این وجود، این پلاستیک بی کیفیت نیست و مقاومت خوبی در مقابل خط و خش و ضربه دارد.

در بخش پایینی فریم، اسپیکر و میکروفون مکالمه به همراه درگاه Type-C قرار دارد. در قسمت راست فریم گوشی، به جز درگاه ورود سیمکارت، چیز دیگری را نمی‌بینیم. این درگاه، از کارت حافظه و دو سیم کارت نانو به صورت همزمان پشتیبانی می‌کند. در بخش چپ فریم، دکمه پاور به همراه حسگر اثر انگشت و دکمه‌های کنترل صدا قرار دارد؛ در بالای گوشی نیز، جک 3.5 میلیمتری ویژه هندزفری و میکروفون دوم مکالمه تعبیه شده است.

با توجه به وزن ۱۹۵.۷ گرمی Z10 جی پلاس و ضخامت ۹.۲۱ میلیمتری آن و همچنین تحت بودن صفحه نمایش، می‌توان گفت که Z10 یک گوشی تقریبا خوش دست است و براق بودن رنگ قاب پشتی نیز، تاثیر چندانی در لیز بودن گوشی و احتمال افتادن آن از دست نخواهد داشت.

بررسی Z10 جی پلاس در بخش نمایشگر و اسپیکر

اولین موردی که در بررسی Z10 جی پلاس در بخش نمایشگر، شاهد آن هستید، این است که جی پلاس برای این گوشی، تقریبا از همان اندازه نمایشگرهای مدل قبلی استفاده کرده و تغییرات چندانی در آن ایجاد نکرده است. در Z10 از یک نمایشگر ۶.۵۵ اینچی با رزولوشن ۷۲۰ × ۱۶۰۰ پیکسل استفاده شده که نرخ به روز رسانی ۶۰ هرتز دارد. البته این موضوع با توجه به میان رده بودن Z10 چندان هم دور از انتظار نبود. تراکم پیکسل در Z10 برابر ۲۶۷ پیکسل در هر اینچ است؛ موردی که پس از بررسی Z10 جی پلاس، شما را به این نتیجه می‌رساند که با یک نمایشگر معمولی رو به خوب طرف هستید.

بررسی Z10 جی پلاس
نمایشگر Z10 جی پلاس

روشنایی این نمایشگر، اگرچه برای محیط‌های کم نور یا با نور متوسط مناسب است اما به محض ورود به مکان‌هایی با نور بیشتر یا فضای باز، به مشکل می‌خورید و عملا جزئیات زیادی از نمایشگر را نمی‌توانید ببینید؛ نقطه ضعفی که شاید توی ذوق بزند!

این نمایشگر از نوع IPS LCD است و همانطور که از این نوع نمایشگرها انتظار داریم، عمق و کنتراست رنگ به ویژه در مورد رنگ مشکی، پایین است. در مدل‌های مشابه Z10 در برندهای دیگر، حداقل شاهد این ضعف نیستیم و این مدل‌ها با نمایشگرهای بهتری به بازار عرضه شده‌اند.

بررسی Z10 جی پلاس
اسپیکر Z10 جی پلاس

در بررسی Z10 جی پلاس در بخش اسپیکر، شاهد یک اسپیکر در بخش پایین گوشی و دو میکروفون ویژه مکالمه در بخش پایین و بالای Z10 هستیم؛ همچنین یک جک ۳.۵ میلیمتری نیز، در قسمت بالای گوشی و در سمت راست میکروفون مکالمه قرار دارد. کیفیت این اسپیکر نیز، در حد قابل قبولی است اما اگر بخواهیم مقایسه‌ای میان اسپیکر Z10 و همرده‌های خود در برندهایی مانند سامسونگ یا شیائومی انجام دهیم، باید بگوییم که این محصول جی پلاس، حرف چندان زیادی برای گفتن نخواهد داشت.

خرید گوشی Z10 جی پلاس با بهترین قیمت

بررسی Z10 جی پلاس در بخش نرم افزار

جی پلاس تقریبا برای بسیاری از گوشی‌های خود، از نسخه شبیه به خام اندروید استفاده می‌کند. Z10 جی پلاس نیز، در پیروی از این قاعده، از اندروید ۱۱ با یک رابط کاربری اختصاصی و البته ساده پشتیبانی می‌کند که اگرچه در نگاه اول، به ویژه برای کاربران سامسونگ یا برندهای دیگر می‌تواند کمی غیرعادی باشد اما در کل، یک رابط کاربری سبک و تقریبا سریع است که به درد یک گوشی میان رده مانند Z10 می‌خورد.

بررسی Z10 جی پلاس
سیستم عامل Z10 جی پلاس

سخت افزار این گوشی، به خوبی قابلیت پشتیبانی از این رابط کاربری را دارد و خودتان هم در دقایق اولیه بررسی Z10 جی پلاس و کار کردن با آن، متوجه این موضوع می‌شوید. همانطور که گفتیم، این رابط کاربری، بسیار ساده و به اصطلاح “کار راه انداز” است و از نوار نوتیفیکیشن‌ها گرفته تا منو برنامه‌ها و… همگی در ساده‌ترین حالت ممکن به نمایش در می‌آیند و قرار نیست توقع افکت‌ها یا آپشن‌های خاصی را از این رابط کاربری داشته باشید.

بررسی Z10 جی پلاس در بخش سخت افزاری؛ تراشه، حافظه داخلی و عملکرد در بازی

همانطور که انتظار می‌رفت، جی پلاس برای این محصول میان رده خود، به سراغ پردازند‌های شناخته شده مانند اسنپدراگون یا حتی مدیاتک نرفته است و به جای آن، از یک مدل کمتر شناخته شده به نام یونی ساک T610 استفاده کرد. این پردازنده، تقریبا در بسیاری از گوشی‌های اندرویدی ارزان در برندهایی مانند نوکیا و ریلمی به کار گرفته شده و اگرچه قیمت پایین‌تری در مقایسه با تراشه‌های پرچمدار دارد اما عملکرد آن نیز، چندان بد نیست. این پردازنده، با معماری ۱۲ نانومتری و ۸ هسته ۱.۸ گیگاهرتزی ساخته شده است.

پردازنده گرافیکی Z10 که یونی ساک T610 از آن پشتیبانی می‌کند، Mali-G52 MP2 است که اگرچه یک تراشه گرافیکی مناسب برای فعالیت‌های معمولی گوشی به شمار می‌رود اما چندان قدرتمند نیست و نباید توقع اجرای بازی‌ها یا برنامه‌های سنگین با گرافیک بالا را بر روی آن داشته باشید و ما نیز در بررسی Z10 جی پلاس برای توانایی اجرای برنامه‌های سنگین با گرافیک بالا و با این پردازنده، با لگ و کمی کندی مواجه شدیم.

بررسی Z10 جی پلاس
تست بازی در Z10 جی پلاس

نکته دیگری که باید در بررسی Z10 جی پلاس در بخش سخت افزار در نظر داشته باشید؛ حافظه نه چندان زیاد این گوشی است. جی پلاس، مدل Z10 را با حافظه ۱۲۸ گیگابایتی و رم ۶ گیگابایتی به بازار عرضه کرد. این میزان حافظه با توجه به نبود درگاه کارت حافظه، می‌تواند برای افرادی که تمایل به نصب برنامه‌های متعدد بر روی گوشی دارند، کمی اذیت کننده باشد. نکته‌ای که در رابطه با این بخش از سخت افزار Z10 توجه شما را به خود جلب می‌کند، بی تاثیر بودن رم ۶ گیگابایتی در این گوشی است؛ در واقع، شما با توجه به پردازنده نه چندان قوی Z10، واقعا متوجه اثر شگفت انگیزی از این رم در سرعت گوشی نمی‌شوید و این نکته را پس از بررسی Z10 جی پلاس و اجرای برنامه‌های قدرتمند متوجه می‌شوید به طوری که همچنان برای اجرای بازی‌های سنگین، حتی با کمترین نرخ فریم نیز، با لگ مواجه می‌شوید.

اگر از حق نگذریم، حداقل در بخش سخت افزار، Z10 یک مزیت دارد و آن هم داغ نکردن گوشی در هنگام اجرای برنامه‌های سنگین است؛ نکته‌ای که ما در بررسی Z10 جی پلاس با این پردازنده و تراشه گرافیکی نه چندان شناس، توقع‌اش را نداشتیم و صرفا گوشی کمی گرم شد که طبیعی است.

بررسی Z10 جی پلاس از نظر دوربین؛ دوربین 48 مگاپیکسلی با کیفیت بسیار خوب

استفاده از ۴ ماژول دوربین در گوشی‌های میان رده، امر چندان عجیبی نیست و جی پلاس نیز، طبق همین قاعده برای Z10، از ۴  ماژول مختلف استفاده کرده است. دوربین اصلی این گوشی، شامل یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی واید، یک سنسور اولترا واید ۵ مگاپیکسلی به همراه دو سنسور ۲ مگاپیکسلی ماکرو و ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق میدان است.

پس از بررسی Z10 جی پلاس مشخص شد که کیفیت دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی این گوشی در طول روز و در نور مناسب، قابل قبول است؛ تصاویر گرفته شده با این دوربین در روز، از کنتراست خوبی دارند البته به شرطی که نور محیط، در حد معتدل (نه کم نه زیاد) باشد که فراهم کردن چنین نوری، همیشه امکان پذیر نیست و همین موضوع، می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر کیفیت عکس‌های گرفته شده توسط این دوربین داشته باشد. علاوه بر این ضعف، شاید بزرگترین عیب این دوربین، مشکل فوکوس کردن برای سوژه‌های نزدیک به دوربین باشد که در این موقع، به مشکل می‌خورید.کیفیت عکسبرداری با دوربین اصلی این گوشی در شب، چندان قابل توجه نیست و گرفتن یک عکس باکیفیت، با نور مناسب و بدون تاری، چندان زیاد نیست.

مورد دیگری که در بررسی Z10 جی پلاس در بخش دوربین اصلی مورد توجه قرار می‌گیرد؛ عملکرد مناسب سنسور ماکرو ۲ مگاپیکسلی است. این سنسور، کمی فراتر از سنسورهای ماکرو در رقبای Z10 عمل می‌کند؛ البته نمی‌توانیم بگوییم یک عملکرد خارق العاده را از این لنز شاهد هستیم اما با این حال، عکس‌های گرفته شده با آن چندان هم بد نیست. این عملکرد مناسب در سنسور ماکرو، برای سنسور تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی و سنسور ۵ مگاپیکسلی اولتراواید صدق نمی‌کند و اگر توقع عکاسی حرفه‌ای از یک گوشی را دارید، باید بگوییم که Z10 در مقایسه با هم رده‌های خود در سایر برندها، عملکرد نه چندان خوبی دارد و بهتر است به دنبال گوشی دیگری باشید.

دوربین اصلی Z10 جی پلاس، قابلیت فیلمبرداری با کیفیت ۱۰۸۰ با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد؛ کیفیت ویدیوهای ضبط شده در حد معمولی و قابل قبولی است؛ البته با توجه به نداشتن لرزش گیر اپتیکال، ممکن است ویدیوها آنطوری که انتظار دارید، از آب در نیایند.

در مورد دوربین سلفی، نکته عجیبی که در بررسی Z10 جی پلاس با آن مواجه می‌شوید؛ عملکرد بسیار خوب دوربین سلفی در مقایسه با دوربین‌های اصلی گوشی است؛ چیزی که حداقل در گوشی‌های میان رده دیگر با این قیمت، کاملا بر عکس است! این دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی، عملکرد بسیار خوبی دارد و جزئیات تصاویر را با دقت زیادی ثبت می‌کند به طوری که این گوشی، حداقل از این لحاظ برای عکاسی بسیار مناسب است.

خرید اینترنتی گوشی جی پلاس مدل Z10

بررسی Z10 جی پلاس از نظر باتری؛ قوی و با ماندگاری قابل قبول

شاید چشمگیرترین مزیت Z10، استفاده از یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت لیتیوم پلیمری در آن باشد. این باتری، از نوع غیر قابل تعویض است و از یک شارژر ۱۰ وات سیمی پشتیبانی می‌کند. سرعت شارژ این باتری از صفر تا صد، حدود یک ساعت و ۵۲ دقیقه طول می‌کشد که با توجه به ظرفیت این باتری و عدم پشتیبانی از فناوری شارژ سریع در این گوشی، زمان تقریبا خوبی است.

بررسی Z10 جی پلاس
باتری Z10 جی پلاس

جمع بندی

Z10 جی پلاس، اگرچه یک گوشی میان رده و تقریبا اقتصادی است؛ اما در بخش‌های دوربین، باتری، رابط کاربری و طراحی ظاهری، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. مواردی که خودتان هم پس از چند دقیقه بررسی Z10 جی پلاس، به خوبی متوجه خواهید شد. پشتیبانی از باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت، داغ نکردن گوشی در هنگام اجرای بازی‌های نیمه سنگین یا سنگین با گرافیک متوسط، رابط کاربری ساده، جمع و جور بودن طراحی ماژول‌های دوربین و بخش پشتی گوشی، سرعت بالای حسگر اثر انگشت و طراحی زیبای بدنه، از جمله مزایای Z10 است. در مقابل این مزایا، شاید استفاده از شارژر ۱۰ واتی برای این ظرفیت باتری، به‌کارگیری پردازنده نه چندان آشنای یونی ساک T610 و استفاده از رابط کاربری ساده و خام را بتوان به عنوان معایب این میان رده ایرانی در نظر گرفت. نظر شما در مورد Z10 جی پلاس چیست؟ آیا این گوشی ارزش خرید بیشتری در مقایسه با هم رده‌های خود در برندهای مطرحی مانند سامسونگ، شیائومی، نوکیا و ریلمی دارد؟

منبع
zoomit

الهام بهمن پور

یه مهندس عاشق گیم، سینما و کتاب که البته گیم رو خیلی بیشتر دوست داره :)))

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا