بررسی

مقایسه تبلت های iPad با تبلت های اندروید

عده زیادی از مردم، iPad ها را بهترین تبلت‌های بازار می‌دانند. اما تبلت های اندروید هم در تلاش هستند تا اختلافشان را با iPad ها کاهش دهند و در برخی جنبه‌ها، حتی موفق شده‌اند بهتر از iPad ها هم عمل کنند. پس نیاز به مقایسه تبلت های اندروید با تبلت های iPad کاملا احساس می‌شود.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=”۱۰۰”]

دسترسی سریع

مقایسه تبلت های اندروید با iPad ها از نظر عملکرد

مقایسه تبلت های اندروید با iPad ها برای اجرای بازی ها

مقایسه تبلت های اندرویدی با تبلت های iPad از نظر اندازه صفحه نمایش

مقایسه تبلت های اندروید با تبلت های iPad از نظر کیفیت سخت افزار

مقایسه تبلت های اندروید با تبلت های iPad از نظر ارزش بهای پرداختی

مقایسه تبلت های iPad با تبلت های اندروید از نظر سیستم عامل

جمع بندی مقایسه تبلت های iPad با تبلت های اندروید

[/box]

همانطور که اشاره شد، تبلت های اندرویدی در برخی جنبه‌ها در حال برتری پیدا کردن نسبت به iPad ها هستند تا اختلاف آن‌ها روز به روز کم‌تر و کم‌تر شود. برای مقایسه تبلت های اندرویدی با iPad ها لطفا تا انتهای این مطلب با ما در مجله اینترنتی گوشی‌پلازامگ همراه بمانید.

مقایسه تبلت های برتر بازار موضوعی است که علاقه مندان به خرید یک تبلت جدید، دوست دارند مطالعه کنند تا در انتخابشان هم بتواند به آن‌ها کمک کند. در ادامه، مقایسه تبلت ها از دو پلتفرم و سیستم عامل محبوب را از جنبه‌های مختلف انجام خواهیم داد.

مقایسه تبلت های اندروید با iPad ها از نظر عملکرد

اکنون دیگر برهیچ کس پوشیده نیست و کسی هیچ شکی در این موضوع ندارد که پردازنده‌های سری Apple Silicon این شرکت، (منظورمان همه‌ی آن‌هاست، نه فقط مدل‌های مورد استفاده در چیپست‌های M1) به طور چشمگیری سریع‌تر و قدرتمندتر از هر تبلت اندروید دیگری هستند که تا به حال ساخته شده است. هیچ کس منکر این امر نیست. حداقل اگر هر iPad را با نزدیک‌ترین رقیب خود از نظر بازه قیمیتی مقایسه کنیم، تبلت‌های اپل یک سر و گردن بالاتر هستند.

پس، واضح است که اپل دارای فناوری‌هایی در پردازنده‌های مرکزی (CPU) و پردازنده‌های گرافیکی (GPU) تبلت‌های خود است که آن‌ها را سریع‌تر و قوی‌تر از تبلت های اندروید می‌کند. هیچ شکی در این نیست که مقایسه تبلت باید منصفانه انجام شود. به همین دلیل، عملکرد و قدرت سخت افزاری هر iPad را با نزدیک‌ترین رقیب اندرویدی خود از نظر بازه قیمتی مقایسه کردیم. حداقل بخش کوچکی از این برتریِ اپل، به دلیل کنترل کامل و همه جانبه‌ی این شرکت بر تولید و ساخت سخت افزاری است که در محصولات خود به کار می‌گیرد؛ در حالی که هر یک از اجزای تبلت‌های اندروید توسط سازندگان مختلف تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید

گاهی اوقات پیش آمده که اپل با کمبود قطعه مواجه شده است و حتی از این بابت، ضرر و زیان دیده است. اما با توجه به اینکه در نهایت آن‌ها از کل محصول و قطعات آن سود می‌کنند، این ضرر و زیان‌های جزئی چندان اهمیت زیادی برایشان ندارند. به عنوان مثال، وقتی شرکت Qualcomm یک چیپست SoC یا (System on a chip) به یک تولید کننده گوشی هوشمند می‌فروشد، باید روی تک تک قطعاتی که به فروش می‌رسانند، سود کنند. اما مقایسه تبلت های برتر بازار از نظر عملکرد و قدرت سخت افزاری، تنها به همینجا ختم نمی‌شود.

این چیپست‌ها، برای استفاده عمومی در بسیاری از دستگاه‌های مختلف فروخته می‌شوند که ممکن است کانفیگ و سایر مشخصات سخت افزار آن‌ها و همینطور رابط کاربریشان کاملا با یکدیگر متفاوت باشد. یعنی این چیپست‌ها به طور ویژه برای استفاده در یک نوع محصول منحصر به فرد ساخته نمی‌شوند و این به معنی عدم بهینه سازی کافی است. علاوه بر این، یکپارچگی قطعات باعث اقداماتی خواهد شد که نتیجه‌ی آن‌ها کاهش هزینه‌های اضافی است که اپل از آن‌ها در امان است. یکی از این هزینه‌ها، ممکن است کوچک نگه داشتن اندازه‌ی پردازنده‌ها باشد.

این مفهوم به طور کامل توسط Gary Sims از تیم رسانه‌ی Android Authority در یک ویدئو که سال ۲۰۱۷ منتشر شده بود، توضیح داده شده است. این ویدئو ارزش تماشای بسیار زیادی دارد که توصیه می‌کنیم حتما آن را مشاهده کنید. برای دیدن این ویدئو می‌توانید به این لینک مراجعه نمایید. اگر بخواهیم مفهوم این ویدئو را به عبارت ساده توضیح دهیم، می‌توانیم بگوییم که اپل قدرت پردازش و گرافیکی در حد سیستم‌های دسکتاپ را در قالب یک تبلت تولید می‌کند و سپس این تبلت‌های قدرتمند را به دست مردم می‌رساند تا قدرت تبلت ها چنین اختلاف شدیدی داشته باشد و مقایسه تبلت را سخت کند.

به عنوان مثال، آخرین مدل عرضه شده از تبلت‌های iPad Pro این شرکت، دارای همان پردازنده‌های M1 هستند که پیش از این، در MacBook Air و MacBook Pro ۱۳ نیز به کار گرفته شده بودند. اگر بخواهیم قدرت تبلت‌ها قبل از عرضه پردازنده‌های M1 را هم مقایسه کنیم، باز هم مشاهده خواهیم کرد که زمان مقایسه تبلت ها با یکدیگر، تبلت‌های اندروید بسیار ضعیف‌تر عمل می‌کردند و حتی قدرتمندترینشان نیز در تست‌های بنچمارک به پای iPad ها نمی‌رسیدند. با این حال، این کل داستان نیست.

اگرچه تبلت‌های iPad روی کاغذ از نظر قدرت، پادشاهان بلامنازع دنیای تبلت‌ها هستند، اما در دنیای واقعی و زمان استفاده برای انجام امور مختلف، در اختیار داشتن این همه قدرت که در iPad Pro ها وجود دارد، برای اغلب مردم که استفاده‌ی عادی و معمولی از یک تبلت دارند و کارهای چندان سنگینی نمی‌کنند، به درد بخور نیست و حتی برایشان اهمیتی هم ندارد که دستگاهشان چنین قدرت زیادی داشته باشد یا نداشته باشد. امروزه حتی تبلت‌های رده پایین مدرن اندرویدی نیز قدرتی دارند که برای انجام امورات عادی و روزانه نظیر وبگردی، تماشای ویدئو، مطالعه و حتی بازی کردن بیش از حد نیازشان است.

مگر اینکه اهل انجام کارهای بسیار سنگینی و سختی نظیر ویرایش ویدئو، آهنگسازی یا انجام بازی‌های گرافیکی بسیار سنگین باشید که نیاز به منابع زیادی دارید تا بتوانید آن‌ها را انجام دهید. البته حتی با این حال هم iPad Pro ها بیش از حد قدرتمند هستند و نیازی به این همه قدرت ندارید و می‌توانید با قدرتمندترین تبلت اندروید هم این کارها را انجام دهید. در کل در مقایسه تبلت های اندروید و iPad از نظر قدرت، iPad ها بسیار قدرتمندتر ظاهر می‌شوند.

مقایسه تبلت های اندروید با iPad ها برای اجرای بازی ها

مقوله‌ی بازی‌های موبایل، امروزه اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است و تبدیل به یکی از عوامل تعیین کننده زمان خرید یا تبلت یا گوشی هوشمند شده است. به همین علت، شاهد تولید و عرضه‌ی این همه گوشی گیمینگ هستیم که دارای سیستم خنک کننده، تریگرهای مجازی و امکانات عجیب و غریب دیگر هستند. با این وجود، به نظر نمی‌رسد که این موضوع در دنیای تبلت‌های اندروید، حتی در مدل‌های رده بالا و های اند آن‌ها نیز اهمیت چندان زیادی به اندازه گوشی‌های گیمینگ داشته باشد که باعث شود سازندگان روی قدرت GPU تبلت‌های خود بهینه سازی‌های چندان بزرگ و مهمی انجام دهند.

اگر با واحدهای پردازش پردازنده‌های گرافیکی آشنایی چندان زیادی ندارید، می‌توانید با مراجعه به این لینک اطلاعات و جزئیات تخصصی خوبی در این زمینه به دست بیاورید.

قدرت خام، تنها عاملی نیست که باعث می‌شود تبلت‌های اندرویدی برای گیمرها جذابیت آنچنان زیادی نداشته باشند. اپل سال‌هاست که در حال تلاش بی‌وقفه و کار کردن روی بازی‌های iOS است. به عنوان مثال، آن‌ها یک استاندارد پشتیبانی از کنترلر یکپارچه را در این سیستم عامل اعمال کرده‌اند و یا API گرافیکی با کارایی بالای خود را توسعه داده‌اند و همچنین، اکوسیستم جذاب‌تری را هم برای توسعه دهندگان بازی که بازی‌های درجه یک تولید می‌کنند، ارائه می‌دهند که نشان از تمرکز بالای این شرکت روی مقوله‌ی بازی‌های موبایلی برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها می‌دهد.

به طور کلی، مقایسه تبلت های اندروید و iPad از جنبه‌ی گیمینگ، شاید نتیجه مشخصی نداشته باشد. چون اگر انجام بازی تنها دلیل شما برای خرید یک تبلت است، مسیر را کلا اشتباه آمده‌اید و بهتر است سمت کنسول‌های تخصصی بازی بروید تا تجربه بهتری هم از بازی کردن به دست بیاورید. جدا از این مسئله، همیشه چند بازیِ معمولی و سبکِ خوب پیدا می‌شود که در اوقات فراغت خود انجام دهید و خوشبختانه، اکثر تبلت‌ها هم قدرت کافی برای اجرای چنین بازی‌هایی را در اختیار دارند. همچنین، نباید فراموش کرد که فناوری Cloud Gaming پیش روی ماست و روز به روز بیشتر توسعه پیدا می‌کند.

این یعنی شاید در آینده نزدیک، اصلا نیازی به داشتن سخت افزار پیشنهادی بازی‌ها برای اجرای آن‌ها نداشته باشید. یعنی از تبلت خود به عنوان یک دستگاه برای دسترسی از راه دور به یک سیستم گیمینگ قدرتمند استفاده کنید و تا زمانی که اتصال اینترنتتان اجازه بدهد، بازی مورد نظر را صرف نظر از سخت افزاری که نیاز دارد، با سیستم ابری روی تبلت خود تجربه کنید.

مقایسه تبلت های اندرویدی با تبلت های iPad از نظر اندازه صفحه نمایش

تبلت‌های iPad اپل تنوع چندان زیادی در اندازه بدنه و صفحه نمایش خود ندارند. مدل‌های موجود در بازار از این سری، شامل یک iPad mini با صفحه نمایش ۸.۳ اینچی، یک مدل iPad معمولی با صفحه نمایش ۱۰.۲ اینچی و دو مدل iPad Pro با صفحه نمایش‌های ۱۱ و ۱۲.۹ اینچی می‌شوند. اما موضوع فقط به اندازه صفحه نمایش آن‌ها و عدم تنوعشان ختم نمی‌شود. در حال حاضر تمامی مدل‌های موجود از iPad در بازار به غیر از iPad Pro یازده اینچی، دارای نسبت تصویر ۴:۳ هستند.

از منظر مقایسه تبلت های اندروید با تبلت های iPad از این نظر، برتری با مدل‌های اندرویدی است. زیرا هم اندازه صفحه نمایش آن‌ها تنوع بیشتری دارد و هم نسبت تصویری که ارائه می‌دهند. علاوه بر این، کانفیگ‌ها و طراحی‌های مختلفی (از نظر شکل ظاهری) هم برای انتخاب کردن در تبلت‌های اندروید وجود دارد. جای هیچ شکی نیست که کیفیت ساخت و مقاومت بدنه‌ی iPad های اپل مثال زدنی است؛ اما ممکن است با سلیقه‌ی همه مردم مطابقت نداشته باشند.

مجموع این موارد، باعث می‌شود برای اغلب مردم، یک تبلت با اندازه صفحه نمایش مناسب، طراحی، شکل ظاهری، نسبت تصویر و حتی وزن بدنه، فقط در اندروید وجود داشته باشد و مقایسه تبلت های اندروید با iPad ها در این رقابت را به نفع اندروید اعلام کنیم.

مقایسه تبلت های اندروید با تبلت های iPad از نظر کیفیت سخت افزار

مقایسه تبلت های iPad با تبلت های اندروید
تصویری از یک تبلت اندروید با صفحه نمایش شکسته شده

اگرچه کیفیت بدنه و سخت افزار تبلت‌های اندروید هم چندان بد نیست که آن‌ها را به دردنخور بدانیم، اما iPad های اپل سابقه بسیار درخشان‌تری به خاطر استفاده از مواد مرغوب و درجه یک با بهترین کیفیت موجود در بدنه خود نسبت به آن‌ها دارند. اپل همیشه از مواد قوی برای ساخت تبلت‌های سفت، محکم و مقاوم خود استفاده کرده است. حسی که از لمس بدنه iPad ها می‌گیرید، بسیار خوشایند است و کاملا احساس می‌کنید که مرغوب‌ترین جنسی که ممکن بوده را در دست دارید. چنین بدنه باکیفیتی، باعث می‌شود در زمان خطرات احتمالی روزانه نظیر به زمین افتادن هم آسیب کم‌تری ببینند.

از سوی دیگر، تبلت‌های اندروید از نظر کیفیت ساخت و جنس بدنه، دارای تنوع بسیار زیادی هستند. به طوری که می‌توان گفت از هر جنس بدنه، تبلت‌های اندروید زیادی وجود دارد؛ از تبلت‌های بی‌کیفیت رده پایینِ بی نام و نشان گرفته که وقتی هنوز آن‌ها را تحویل نگرفته‌اید هم در حال قطعه قطعه شدن هستند، تا تبلت‌های بسیار نفیس و رده بالا از سازندگانی نظیر Lenovo یا Samsung، هر جنس بدنه‌ای که مد نظر داشته باشید را در تبلت‌های اندروید می‌توانید پیدا کنید.

این موضوع برای تبلت‌های اندروید، هم به عنوان نقطه ضعف آن‌ها شناخته می‌شود و هم می‌توان آن را به عنوان یک نقطه قوت در نظر گرفت. نقطه قوت آن‌ها در اینجاست که کاربران با هر بودجه‌ای که داشته باشند، می‌توانند یک تبلت با هر جنس بدنه‌ای پیدا کنند و در عین حال، به این معنی هم هست که به هر حال، جنس نامرغوب‌تری از یک iPad به دست خواهید آورد.

مقایسه تبلت های اندروید با تبلت های iPad از نظر ارزش بهای پرداختی

به طور کلی، iPad ها به گران بودن شهرت دارند و هر کسی که اسم آن‌ها را بیاورد، اولین چیزی که در ذهن تداعی می‌شود، قیمت بالای آن‌هاست که شاید هم درست باشد. اما با این حال، ارزش بهای پرداختی بسیار بیشتری نسبت به تبلت های اندروید دارند.

به عنوان مثال، تبلت‌های اندروید درست مانند گوشی‌های هوشمند اندروید پشتیبانی چندان طولانی مدتی دریافت نمی‌کنند و معمولا پس از مدت کوتاهی پشتیبانی نرم افزاری آن‌ها متوقف می‌شود. حتی برندهای بزرگ و مطرح گوشی‌های هوشمند اندروید هم معمولا پس از حدود ۲ سال، پشتیبانی از دستگاه‌های خود را قطع می‌کنند. صد البته، مقایسه تبلت ها از این نظر، تا حد بسیار زیادی به سازندگان آن‌ها هم بستگی دارد. بنابراین، ممکن است مدل‌های خاص تبلت‌های اندرویدی را بیابید که با تعهد به ارائه به‌روزرسانی‌های طولانی‌تر همراه هستند و برای مدت بیشتری آپدیت می‌شوند.

از سوی دیگر، اپل همیشه در هر زمینه‌ای که فعالیت کرده، چه تبلت، چه گوشی هوشمند، چه ساعت هوشمند و هر دستگاه دیگری، همیشه به خاطر پشتیبانی نرم افزاری طولانی مدت از ساخته‌های خود، معروف بوده است. به عنوان مثال، تا زمانی که این مطلب در حال تهیه شدن است، آپدیت iPadOS ۱۵ قابل نصب روی iPad Air ۲ می‌باشد که سال‌های سال از عرضه آن می‌گذرد. اگر نمی‌دانید، باید بگوییم که این تبلت سال ۲۰۱۴ عرضه شده است! بله، ۲۰۱۴ و هنوز هم در حال آپدیت شدن است!

این را با این واقعیت ترکیب کنید که آی‌پدها از نظر قدرت پردازش، در زمان عرضه خود از سایر محصولات هم‌رده‌ی خود جلوتر هستند و احتمالا می‌توانید سال‌های سال بدون نیاز واقعی به جایگزینی، آی‌پد جدید خود را نگه دارید. به عبارت دیگر، درست است که در اغلب اوقات خرید یک iPad در مقایسه با مدل هم رده آن در اندروید هزینه بیشتری دارد اما می‌تواند تا سال‌های سال شما را از خرید یک مدل جدیدتر بی نیاز کند. در صورتی که اگر رقیب اندرویدی آن را بخرید، شاید هر سال یا حداکثر هر ۲ سال یک بار نیاز به خرید مدل جدید داشته باشید.

مقایسه تبلت های iPad با تبلت های اندروید از نظر سیستم عامل

مقایسه تبلت های iPad با تبلت های اندروید
تصویری از صفحه هوم یک آیپد

یکی از واضح‌ترین جنبه‌های مقایسه تبلت های iPad با تبلت های اندروید، سیستم عامل‌های آن‌هاست. سیستم عامل iPadOS اپل، شاخه‌ی مخصوص برای تبلت‌ها از خانواده iOS است. این سیستم عامل از ابتدای زمانی که به وجود آمده تا امروز، دستخوش تغییر و تحولات گسترده‌ی بسیار زیادی شده است؛ از جمله ویژگی split screen یا multitasking که از زمان عرضه Apple iPad Air ۲ به این سری اضافه شد. برای آموزش نحوه‌ی استفاده از ویژگی‌های Multitasking در تبلت‌های آیپد می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

حقیقت این است که تنها یک تجربه‌ی ثابت از سیستم عامل iPadOS و تعداد محدودی تبلت آیپد وجود دارد. این امر، هم برای اپل و هم برای توسعه دهندگان، بهینه سازی برنامه‌ها و رابط‌های کاربردی برای iPads را راحت‌تر می‌کند تا زمانی که تعدد مدل و نسخه‌ی سیستم عامل وجود داشته باشد. به همین علت، شاید بتوان iPadOS را بهترین سیستم عاملی در نظر گرفت که به طور ویژه برای استفاده در تبلت‌ها بهینه سازی شده است. مخصوصا که در آخرین آپدیتی که دریافت کرده با ویژگی‌های چندوظیفه‌ای اصلاح‌شده‌اش، این موضوع را بیشتر از قفل تصدیق کرده است.

همانطور که می‌توانید حدس بزنید، سیستم عامل اندروید روی تبلت‌ها به همان اندازه‌ی گوشی‌های موبایل هوشمند، متنوع و گوناگون است. اگرچه یک نسخه‌ی خام از اندروید هم وجود دارد و شما می‌توانید مدل‌هایی را خریداری کنید که دارای نسخه خام اندروید و یا نزدیک به خام هستند، اما اکثر آن‌ها هم به معنی واقعی کلمه چندان خام نیستند و فقط دارای رابط کاربری شخصی سازی شده هستند. هر سازنده‌ی تبلت، پوسته‌ای شخصی سازی شده برای اندروید ایجاد می‌کند که دارای ویژگی‌های خاص خود است، که می‌تواند برای سلایق مختلف عالی یا خسته‌کننده باشد.

از آنجایی که ترکیب‌های سخت‌افزاری زیادی در تبلت‌های اندروید وجود دارد، برای توسعه‌دهندگان دشوار است که در اندروید هم به همان سطحی از بهینه‌سازی برنامه‌ها که در iPadOS دست پیدا می‌کنند، برسند. بنابراین، تجربه کار با تبلت های iPad اپل در مقایسه با تبلت‌های اندروید، پولیش شده و بهینه سازی شده‌تر است، پایداری بیشتری دارد و به دلیل همین بهینه سازی‌ها، سطح عملکرد قدرت سخت افزاری آن‌ها هم بیشتر است.

با این حال، رابط کاربری سفارشی سامسونگ در تبلت‌های آن‌ها بسیار پیشرفت کرده است، و همچنین، برخی دیگر از تبلت‌های اندروید مانند Lenovo M10 Plus نیز عملکرد بسیار خوبی در کاهش فاصله بین اندروید موجود و یک تجربه سفارشی شده‌ی بهتر انجام می‌دهند.

جمع بندی مقایسه تبلت های iPad با تبلت های اندروید

با همه‌ی این اوصاف، تبلت های اندروید واقعا چطور هستند. اکنون که نقاط قوت نسبی هر پلتفرم را بررسی کرده‌ایم، بیایید آن را به نتایج خاصی تعمیم بدهیم و یک جمع بندی از این موضوع داشته باشیم.

  • اگر قصد استفاده‌ی طولانی مدت از یک تبلت دارید و قصد دارید برای سال‌ها از آن استفاده کنید، iPad را انتخاب کنید.
  • اگر کیفیت ساخت بدنه و سخت افزار برایتان اهمیت بیشتری دارد، هم تبلت‌های رده بالای اندرویدی و هم iPad ها می‌توانند انتخاب خوبی براتان باشند.
  • اگر به کیفیت ساخت بدنه در بازه قیمتی متوسط اهمیت می‌دهید، iPad را انتخاب کنید.
  • اگر فقط کارهای عادی و روزمره نظیر وبگردی، تماشای فیلم، مطالعه کتاب یا حتی بازی‌های سبک انجام می‌دهید، تبلت‌های اندروید هم می‌توانند به اندازه کافی خوب باشند؛ البته بستگی به مشخصات سخت افزاری آن‌ها هم دارد.
  • اگر اهل بازی کردن هستید، iPad را انتخاب کنید، هر مدلی که باشد.
  • اگر اهل انجام کارهای بسیار سنگین و پرتقاضا نظیر ویرایش ویدئو یا آهنگسازی هستید، به سراغ iPad بروید.
  • اگر می‌خواهید کنترل کامل روی تبلت خود داشته باشید، تبلت‌های اندروید را انتخاب کنید.

اگر بودجه چندان زیادی برای خرید تبلت ندارید، تبلت‌های اندرویدی با تنوع بیشتری که دارند، قطعا گزینه بهتری نسبت به iPad ها هستند و حتی شاید تنها گزینه هم باشند. آیپدهای میان رده‌ی اپل، فضای چندان زیادی در میان تبلت‌های رده پایین بازار باقی نمی‌گذارند. نکته بعدی که زمان خرید یک تبلت باید مد نظر داشته باشید، اکوسیستمی است که در حال حاضر در آن قرار دارید.

یعنی اگر گوشی هوشمند سامسونگ دارید، اگر تبلت خود را هم از همین برند خریداری کنید، تعاملات داخلی جذابی را تجربه خواهید کرد. درمورد اکوسیستم اپل هم این موضوع صدق می‌کند. به طور کلی، تبلت‌های اندروید هم تا زمانی که مناسب موقعیت شما باشند، به همان اندازه iPad ها گزینه‌های خوبی برای انتخاب هستند و کمبود چندان بزرگی ندارند. به خصوص با پیشرفت‌هایی که در طی سال‌های اخیر داشته‌اند.

عرفان رحیمی صادق

نزدیک به ۸ ساله که کار تولید محتوا رو به عنوان علاقه دنبال می‌کنم و زمینه کاری مورد علاقه خودم رو هم فناوری انتخاب کردم. تماشای فیلم و سریال و گاهی هم گیم، سرگرمی‌های بنده است D:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا