بررسیموبایل

بررسی آیفون 12 پرو مکس اپل

پرچمدار بی همتا سال 2020

مقدمه

غول دنیای تکنولوژی، اپل، در روز 10 سپتامبر سال 2020 میلادی (20 شهریور 1399 خورشیدی) رویدادی را برگزار کرد که در خلال این رویداد از آخرین گوشی های پرچمدار خود با نام های آیفون 12، آیفون 12 مینی، آیفون 12 پرو و آیفون 12 پرو مکس رونمایی کرد.

کوپرتینویی ها برای بزرگ ترین عضو این سری سنگ تمام گذاشتند و هرآنچه که در آستین خود داشتند را رو کردند. با مجله گوشی پلازا همراه باشید تا نگاهی تخصصی تر به آیفون 12 پرو مکس اپل داشته باشیم.

آیفون 12 پرو مکس اپل
تفاوت ابعاد نسخه پرو مکس و نسخه مینی

طراحی

اپل با تغییرات جزئی در طراحی آیفون 12 پرو مکس، حالا کمی محتاطانه عمل کرده است و با ترکیب آن با چاشنی نوستالژی و روزهای خاطره انگیز آیفون، سعی کرده تا موفقیت های آن روزهای طلایی را مجددا تکرار کند. لبه های تخت به همراه شیشه های پشتی و جلویی صاف، همه و همه یادآور طراحی منحصر به فرد آیفون 5 و 4 است.

با تخت شدن لبه ها و همچنین افزایش اندازه صفحه نمایش، حالا با بزرگ ترین آیفون تاریخ رو به رو هستیم که برای عده ای در دست گرفتن آن بدون مشکل نخواهد بود. لبه های استیل دستگاه برخلاف آیفون 12 و آیفون 12 مینی به صورت براق طراحی شده و در رنگ های مشکی، نقره ای، طلایی و آبی عرضه شده است.

همچنان برخلاف دو مدل کوچکتر، شیشه پشتی دستگاه حالتی مات دارد که در دنیای گوشی های هوشمند Frosted یا یخ زده شناخته می شود.

با در دست گرفتن دستگاه به سرعت حس امنیت، استحکام و مقاومت به شما منتقل خواهد شد؛ حسی که این روزها با ظریف تر شدن گوشی های هوشمند اندرویدی، کمتر درگیر آن می شویم و مدام در این فکر هستیم که «نکنه گوشیم از دستم بیفته خورد بشه!؟». و قطعا این موضوع بدترین حس جهان خواهد بود… بگذریم 🙂

در پشت آیفون 12 پرو مکس، سه دوربین به همراه حفره ای سیاه رنگ و فلاش LED دوگانه-دو رنگ به چشم می خورد که همگی در قاب شیشه ای براق و مربعی شکل درست همانند آیفون 11 پرو مکس، قرار گرفته اند. جز این قاب و لوگوی براق اپل در مرکز پنل پشتی هیچ چیز دیگری به چشم نمی خورد و پشت دستگاه کاملا کویر است.

در سمت راست فریم براق آیفون 12 پرو مکس، تنها دکمه پاور به چشم می خورد و دکمه های صدا، سایلنت و شیار سیم کارت همگی در سمت چپ آن قرار دارند. به منظور افزایش آنتن دهی و همچنین سرعت شبکه 5G اپل مجبور شده تا نوارهای آنتنِ موجود در فریم دستگاه را به شکل قابل توجهی افزایش دهد و در مجموع 6 نوار آنتن در بدنه دیده می شود.

در قسمت جلوی دستگاه نمایشگر بزرگِ 6.7 اینچی دستگاه قرار دارد که حالا به واسطه حذف حاشیه ها و همچنین گوشه های گِرد بدنه، بزرگ تر از همیشه دیده می شود. سطح شیشه محافظ آن نیز حالا کاملا تخت شده تا علاوه بر افزایش جذابیت و یادآوری ظاهر آیفون 5S، مقاومت آن نیز افزایش پیدا کند.

حالا که صحبت از شیشه محافظ نمایشگر شد باید بگوییم که اپل با همکاری شرکت کورنینگ، تولید کننده شیشه های گوریلا گلس، موفق شده تا برای سری آیفون های 12 شیشه محافظی جدید با نام Ceramic Shield تولید کند که به گفته اپل مقاومت دستگاه در برابر ضربات را تا 4 برابر افزایش می دهد و آن را تبدیل به قوی ترین شیشه محافظ در میان تمام گوشی های هوشمند تبدیل می کند.

درون این شیشه از ذرات نانویی سرامیک استفاده شده که همانطور که احتمالا می دانید، درجه سختی سرامیک از شیشه بسیار بیشتر است و همین امر باعث می شود تا مقاومت کلی شیشه افزایش پیدا کند.

آیفون 12 پرو مکس اپل

اما در مجموع همچنان با شیشه طرف هستیم؛ شیشه ای که می شکند و نیاز به محافظت دارد. از این رو بهتر است تا از محافظ های گلس نیز استفاده کنید. گفتنی است که در پشت دستگاه نیز از سرامیک شیلد استفاده شده به همین علت با یکی از قوی ترین آیفون های تاریخ نیز رو به رو هستیم.

در بالای نمایشگر، همچنان شاهد استفاده از بریدگی نمایشگر برای Face ID هستیم که راستش را بخواهید در طول یک سال گذشته و پس از شیوع ویروس کرونا، افراد زیادی را به دردسر انداخته است.

چرا که Face ID با ماسک کار نمی کند و علاوه بر این در سال 2020 و همچنین 2021 تمامی گوشی های هوشمند به سمت استفاده حداکثری از فضای صفحه نمایش و قسمت جلویی دستگاه حرکت کرده اند اما کوپرتینویی ها همچنان از طراحی سال 2017 بهره می برند! واقعا شرم آور است.

در زیر آیفون 12 پرو مکس، حفره های نامتقارن بلندگو و میکروفون به همراه پورت لاتنینگ در مرکز آن به چشم می خورد. همچنین پیچ های سنتی آیفون نیز همچنان در دو طرف پورت شارژر دستگاه قرار دارند.

آیفون 12 پرو مکس اپل

صفحه نمایش

نمایشگر و پنل آیفون ها همواره یکی از نقاط قوت آن به شمار می رفت و قطعا سری جدید نیز از این موضوع مستثنی نیست. پنل 6.7 اینچی آیفون 12 پرو مکس بزرگ ترین صفحه نمایش در تمام سری های آیفون به شمار می رود.

به نظر می رسد که کوپرتینویی ها از نمایشگرهای بزرگ و باکیفیت گوشی های سامسونگ احساس خطر کرده و تلاش‌اند تا بزرگ تر کردن و توانمندتر کردن پنل های خود، در مقابل رقیب خود به برتری دست پیدا کنند.

این پنل OLED که اپل آن را Super Retina XDR OLED می نامد، از فناوری HDR10 و Dolby Vision به همراه پشتیبانی از گستره رنگی وسیع یا Wide Color Gamut و همچنین فناوری True Tone به منظور اصلاح رنگ در شرایط نوری متفاوت، بهره می برد.

درواقع در یک کلام می توان گفت که نمایشگر آیفون 12 پرو مکس تا دندان مسلح است! اما یکی از اصلی ترین ترندها و موج های به وجود آمده در سال 2020 را با خود ندارد و آن هم چیزی نیست جز نرخ به روزرسانی بالا.

آیفون 12 پرو مکس اپل

در حال حاضر تمامی پرچمداران سامسونگ، هواوی، شیائومی و دیگر شرکت های مطرح بازار چون وان پلاس، از نمایشگر 90 هرتز، 120 هرتز و حتی 144 هرتز بهره می برند و به شکل عجیبی اپل این ویژگی بزرگ را به طور کامل نادیده گرفته است.

به نظر می رسد یکی از اصلی ترین دلایل برای خودداری از تجهیز آیفون های جدید به صفحه نمایش هرتز بالا را می توان مصرف باتری آن دانست که البته سامسونگ با توسعه نمایشگر با ویژگی Adaptive Refresh Rate این موضوع را به طور کامل حل کرده است. این نمایشگر ها می توانند نرخ به روزرسانی خود را از 10 تا 120 تغییر دهند.

برای مثال زمانی که شما در حال خواندن متن هستید و صفحه تکان نمی خورد، نرخ به روزرسانی برای ذخیره انرژی به 10 کاهش پیدا می کند.

به هر حال اپل با وجود می توانست این موضوع را حل کند اما به طور کامل آن را نادیده گرفت. البته خوشبختانه نرخ نمونه برداری لمسی همچنان 120 هرتز است که سبب می شود تجربه لمس نمایشگر و دریافت پاسخ بسیار سریع تر و خوشایندتر باشد؛ هرچند که گوشی های میان رده اندرویدی در حال حاضر به نرخ نمونه برداری لمسی 360 هرتز مجهز شده اند!

آیفون 12 پرو مکس اپل

نمایشگر این آیفون غول پیکر 87.4 درصد از بخش جلویی دستگاه را به خود اختصاص داده است. دقت نمایشگر نیز برابر با 2778 × 1284 پیکسل است که سبب می شود چگالی پیکسلی فوق العاده 458 پیکسل در هر اینچ را شاهد باشیم. بنابراین دقت محتویات نمایشگر به شکل قابل توجهی افزایش پیدا می کند.

با وجود پشتیبانی صفحه نمایش آیفون 12 پرو مکس از فناوری Dolby Vision، پروفایل رنگی همچنان 8 بیت است! به نظر می رسد نمایشگر دستگاه توانایی نمایش رنگ های 10 بیت را دارد اما تنها در زمان مشاهده محتواهای Dolby Vision این ویژگی فعال می شود.

سطح روشنایی نمایشگر آیفون 12 پرو مکس طبق اعلام اپل در حال عادی به 800 نیت و در بالاترین حد ممکن به 1200 نیت می رسد. ما نیز در بررسی های خود به میزان روشنایی 822 نیت دست پیدا کردیم و توانستیم به عدد بالاتر آن که در حالت پیک اعلام شده، برسیم. گفتنی است که نمایشگرهای آیفون برخلاف نمونه های اندرویدی به ویژگی Auto Boost مجهز نیستند.

ویژگی ای کاربردی که در محیط های بسیار پرنور، با افزایش سفیدی و همچنین کنتراست نمایشگر، مشاهده محتوا را تسهیل می کند. البته با توجه به روشنایی 822 نیت به می رسد که هیچگاه متوجه نبود این ویژگی نخواهید شد.

آیفون 12 پرو مکس اپل

سخت افزار

اپل در سال های گذشته با طراحی چیپ های اختصاصی خود توانسته به جایگاهی دست پیدا کند که حتی بزرگانی چون سامسونگ و حتی اینتل (!) نیز در رسیدن به آن دچار مشکل های متعدد هستند.

این شرکت همچنین چندی پیش از اولین تراشه های اختصاصی با نام M1 برای مک بوک های خود نیز رونمایی کرد که از همان ابتدای معرفی مشخص شد که می تواند قدرتی بالاتر از پردازنده های سری Core-i9 اینتل ارائه دهد. مطمئنا تا به اینجا کار متوجه شده اید که با چه غول بی شاخ و دمی رو به رو هستید.

غول آرام گرفته در زیر نمایشگرِ آیفون 12 پرو مکس، A14 Bionic نام دارد که پیش از این و در فاصله تنها چند هفته در آیپد ایر 2020 معرفی شده بود. قدرت این تراشه 6 هسته ای به حدی زیاد است که می تواند بیش از 80 درصد لپ تاپ های ویندوزی را شکست دهد!

2 هسته Firestorm موجود در کلاستر قدرتمند این تراشه می تواند سرعت کلاک خود را 3.1 گیگاهرتز افزایش دهد. همچنین 4 هسته دیگر که با نام های Icestorm شناخته می شوند و در کلاستر کم مصرف قرار گرفته اند نیز در سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز فعالیت می کنند.

آیفون 12 پرو مکس اپل

به گفته اپل این هسته ها در صورت لزوم می توانند همانند دو هسته قدرتمند سرعت خود را تا 3.1 گیگاهرتز افزایش دهند که خودِ این موضوع می تواند قدرت تراشه را در زمان فشار دوچندان کند.

با توجه به توسعه تراشه برپایه لیتوگرافی 5 نانومتری، A14 Bionic یکی از بهینه ترین تراشه های جهان خواهد بود. اپل در این سری تمرکز خود را بیشتر بر روی کاهش مصرف انرژی و افزایش پایداری گذاشته است که این مهم با کنترل هرچه بیشتر دما میسر می شود.

به دنبال این امر، سری گوشی های آیفون 12 یکی از خنک ترین گوشی ها حتی در زمان اجرای بازی های سنگین و یا بنچمارک های گرافیکی دانست. در زمان شارژ که میزان گرمای زیادی تولید می شود نیز دمای آیفون 12 پرو مکس از 34 درجه بالاتر نمی رود. درست همانند دیگر سناریو ها.

یکی دیگر از تغییرات تراشه A14 در مقایسه با نسل قبل، افزایش 2 گیگابایتی حافظه رم در مدل های پرو است. بدین معنی که حالا در آیفون 12 پرو و 12 پرو مکس 6 گیگابایت رم برای مدیریت وظایف و همچنین اجرای چند برنامه به صورت همزمان، قرار دارد.

آیفون 12 پرو مکس اپل

گفتنی است که مدل 64 گیگابایت نیز دیگر در مدل های پرو وجود ندارد و حافظه های قابل سفارش 128، 256 و 512 گیگابایت خواهد بود.

به بررسی تراشه زیر تیغ نرم افزارهای بنچمارک می رسیم. از نرم افزار Geekbench شروع می کنیم؛ جایی که تراشه های اپل سال هاست در حال پادشاهی هستند و آنطور که از شرایط پیداست به این زودی ها قرار نیست آن را به تراشه ای دیگر واگذار کنند.

همانطور که انتظار می رفت، اپل موفق شده تا در این سری نیز موفقیت های پیشین خود را تکرار کند و با کسب امتیاز های 1606 و 4240 در آزمون تک هسته ای و چند هسته ای، بار دیگر قدرت طراحی تراشه های خود را به رخ رقبایی چون سامسونگ و اینتل بکشاند.

در تست های گرافیکی نیز این تراشه موفق شده تا در بنچمارک GFX Manhattan ES 3.1 (offscreen 1080p) به 135 فریم دست پیدا کند.

باید در نظر داشته باشید که نرخ فریم تنها 10 درصد بیشتر از آن چیزیست که در A13 Bionic شاهد بودیم. اما در بررسی های بعدی متوجه شدیم که هسته های گرافیکی A14 در زمان فشار بیشتر پایداری بسیار بهتری را ارائه می دهند. موردی که در نسل قبلی باعث افت عملکرد تا 20 درصد میشد.

در مجموع می توان گفت که با قدرتمندترین دستگاه 6.7 اینچی جهان رو به رو هستیم که به خوبی می تواند از پس تمام وظایف محول شده به آن، از خروجی 4K گرفته تا بازی های گرافیکی بربیاید.

آیفون 12 پرو مکس اپل

دوربین

دوربین های آیفون 12 پرو مکس را با معرفی سنسور LiDAR آغاز می کنیم. سنسوری که به گفته کوپرتینویی ها فناوری کوچک شده خودروهای خودران است و می تواند اجسام را با دقت بسیار بالایی تشخیص دهد. این سنسور با پرتاپ نور به سمت اشیا و محاسبه زمان بازگشت آن، شکل کلی آن را رسم می کند.

پس در نتیجه LiDAR تنها برای عکس های پرتره به کار نمی رود و با استفاده از آن می توان نقشه ای سه بعدی از محیط اطراف نیز ترسیم کرد. البته برای این کار نیاز به نرم افزاری جداگانه خواهید داشت که در اپ استور چند مورد یافت می شود.

خود دوربین برسیم. جایی که اپل توانسته یکی از انقلابی ترین تغییرات را به وجود آورد. پیش از توضیح این تغییر ابتدا نگاهی به سخت افزار دوربین داشته باشیم.

ماژول دوربین سه گانه آیفون 12 پرو مکس شامل سه سنسور 12 مگاپیکسلی می شود که یکی از آن ها دارای لنز عریض، یکی فوق عریض و دیگری لنز تله فوتو است. دوربین های اصلی و تله به لرزشگیر سخت افزاری مجهز هستند اما دوربین فوق عریض از این ویژگی بی بهره است.

آیفون 12 پرو مکس اپل

دوربین اصلی آیفون 12 پرو مکس را می توان یکی از پیشرفته ترین دوربین های بازار دانست؛ چرا که اپل به جای استفاده از تثبیت کننده های رایج که بر روی لنز بسته می شود، این تثبیت کننده ها را به خود سنسور متصل کرده که در دنیای دوربین های عکاسی به آن لرزشگیر سنسور شیفت گفته می شود.

علاوه بر این اپل سنسور دوربین را نیز به شکل قابل توجهی بزرگتر کرده که در نتیجه نور دریافت شده نیز افزایش پیدا خواهد کرد و عکس های ثبت شده روشن تر خواهد بود.

در عمل نیز کیفیت عکس های 12 مگاپیکسلی دوربین اصلی کیفیت بسیار خوبی دارند اما جزئیات تصویر خصوصا در عکس های ثبت شده از مناظر بالا نیست. به نظر می رسد الگوریتم های پردازشی در پردازش گیاهان و خصوصا چمن با مشکل مواجه اند. چونکه این موضوع در دوربین سه مدل دیگر نیز به چشم می خورد.

علاوه بر این در زمان عکسبرداری در نور شدید، سنسور کمی در تنظیم گستره دینامیکی دچار مشکل می شود و ممکن است بخش هایی از تصویر تاریک ثبت شوند. اما تمام این ها مواردیست که با به روزرسانی نرم افزاری مرتفع می شوند و جای نگرانی نیست.

آیفون 12 پرو مکس اپل

دوربین تله فوتو اما در زمینه ثبت جزئیات به بهترین شکل ممکن عمل می کند. پردازش رنگ ها بسیار خوب است و مواردی چون چمن نیز به بهترین شکل ممکن ثبت می شوند. تنظیم سفیدی تصاویر به خوبی انجام می گیرد و گستره دینامیکی نیز بسیار وسیع است.

این دوربین به واسطه لنز خود می تواند نسبت به دوربین اصلی و بدون کاهش کیفیت 2.5 برابر زوم کند؛ تنها نیم برابر بیشتر از سال گذشته. اما این مقدار کافیست و بیشتر از آن از حالت کاربردی خود خارج می شود.

دوربین سوم که از لنز فوق عریض بهره می برد هم مانند دوربین اصلی از ثبت دقیق جزئیات رنج می برد. البته لازم به ذکر است که از دید یک کاربر عادی کیفیت تصاویر بسیار بالاست و تنها کسانی که توجه زیادی به جزئیات دارند این موارد را آزاردهنده تلقی خواهند کرد.

اپل به صورت نرم افزاری انحنای تصاویر فوق عریض را از بین می برد و در نهایت عکسی تخت و بسیار زیبا را ذخیره می کند که دارای رنگ هایی غنی، گستره دینامیکی وسیع و تنظیم سفیدی مناسب است.

آیفون 12 پرو مکس اپل

درواقع اپل تمام سعی خود را کرده تا خروجی عکس های هر سه دوربین مشابه یکدیگر باشد تا کاربران با جا به جایی بین دوربین ها تغییری را احساس نکنند و تنها نوع عکس ها عوض شود. این اقدام اپل را واقعا تحسین می کنیم.

این موضوع در زمان عکس‌برداری در شب نیز پابرجاست و شما می توانید عکس هایی روشن با رنگ هایی دقیق را از هر سه دوربین انتظار داشته باشید. گفتنی است که در شرایط نوری خیلی ضعیف باید دوربین را با ثبات بیشتری نگه دارید؛ چرا که نرم افزار به صورت خودکار حالت نایت مود را فعال می کند و با کاهش سرعت شاتر، روشنایی تصاویر را افزایش می دهد و در نتیجه جزئیات بیشتری نیز ثبت می شود.

دوربین سلفی اما در مقایسه با نسل پیشین هیچ تغییری نداشته و اپل دقیقا همان سنسور را مجددا مورد استفاده قرار داده است. اما به دلیل قدرتمندتر شدن تراشه A14 در زمینه پردازش سیگنال های تصویر و هوش مصنوعی، حال می توانیم عکس هایی بسیار باکیفیت تر را از همان سنسور انتظار داشته باشیم.

آیفون 12 پرو مکس اپل

علاوه بر این در زمان ثبت تصاویر پرتره با دوربین پشتی، تشخیص سوژه به لطف وجود سنسور LiDAR به بهترین شکل انجام می شود و افکت بوکه بسیار تمیزی در پس زمینه آن اعمال می شود. این موضوع درباره دوربین جلو نیز صدق می کند ولی این بار سنسور سه بعدی موجود در Face ID وظیفه تشخیص سوژه و عمق را انجام می دهد.

یکی از ویژگی های شاخص آیفون 12 پرو مکس، امکان ضبط ویدیوهایی با کیفیت Dolby Vision است که برای اولین بار به گوشی های هوشمند پا گذاشته است.

در این حالت ویدیوهای 4K@60fps با کیفیت رنگی 10 بیت ضبط خواهند شد اما تنها می توانید این ویدیوها را در نمایشگرهایی که از این استاندارد پشتیبانی می کنند اجرا کنید و در نمایشگر های عادی تفاوتی احساس نخواهید کرد.
از دیگر ویژگی های دوربین آیفون 12 پرو مکس می توانیم به ویدیو سلفی آهسته و فیلمبرداری 4K@60fps با دوربین سلفی اشاره کنیم.

آیفون 12 پرو مکس اپل

نرم افزار

آیفون 12 پرو مکس اپل به صورت پیشفرض iOS 14 را اجرا می کند؛ آخرین نسخه از سیستم عامل موبایلی کوپرتینویی ها که حالا قدرتمندتر از گذشته در جدیدترین آیفون ها ایفای نقش می کند. سیستم عامل iOS در این نسخه دو ویژگی بسیار بزرگ را دریافت کرده است: ویژگی App Library و ویجت ها.

با فعال کردن ویژگی App Library یک صفحه جدید به صفحه هوم (راست ترین صفحه) اضافه خواهد شد که در آن نرم افزارها به صورت خودکار دسته بندی شده و نامگذاری خواهند شد.

بنابراین دیگر لازم نیست تمام برنامه های خود را در صفحه اصلی داشته باشید و می توانید همانند دنیای اندروید تنها برنامه هایی که در طول روز از آن استفاده می کنید را به صفحه اصلی اضافه کنید. البته نحوه چینش نرم افزارها همچنان از بالا به پایین خواهد بود و امکان ایجاد فضای خالی نیز وجود ندارد.

ویجت ها نیز حالا پس از چندین سال از دنیای اندروید و ویندوز پای خود را فراتر گذاشته و به اکوسیستم اپل آمده اند. ویجت ها را می توان بزرگترین تغییر ظاهری سیستم عامل اپل طی سالیان گذشته (حتی از ابتدا تاکنون) دانست. توسعه دهندگان می توانند ویجت هایی 2×2، 4×2 و یا 4×4 طراحی کرده و به برنامه خود اضافه کنند.

کاربران نیز می توانند این ویجت ها را به صفحه اصلی خود اضافه کنند و در جریان آخرین رویدادها قرار بگیرند. قابلیتی نیز با نام Stack وجود دارد که می توانید چند ویجت را به شکلی پوشه بندی کنید. برای این کار باید ویجتی را کشیده و روی دیگری قرار دهید و یا در زمان ویرایش یک ویجت گزینه ساخت Stack را بزنید.

بخش Today نیز حالا تبدیل به مکانی برای قرار دادن ویجت ها شده و دیگر کاربردهای آن حذف شده است و به نظر می رسد اپل در نسخه های آینده iOS این صفحه را با صفحه ای دیگر جایگزین کند و یا به طور کلی آن را حذف کند. البته انتقال صفحه App Library به این قسمت بسیار منطقی تر به نظر می رسد.

دیگر بخش های iOS 14 همانند دیگر نسخه هاست تغییر خاصی را تجربه نکرده است. یکی از ویژگی های جذابی که به صورت پیشفرض فعال نیست و اپل نیز درباره اضافه شدن آن صحبتی به میان نیاورده، قابلیت ضربه به پشت دستگاه است.

بدین صورت که با دوبار ضربه به پشت دستگاه می توانید فرمانی شخصی سازی شده (مانند اسکرین شات) را اجرا کنید. همچنین می توانید گزینه 3 بار ضربه را نیز فعال کنید و به امر دیگری اختصاص دهید.

شما همچنین در نسخه جدید iOS می توانید شکل ظاهری جدید دستیار صوتی اپل، سیری را مشاهده کنید که بسیار جذاب تر و هوشمند تر از گذشته شده است.

همچنین حالا تماس های شما در هنگام کار با دستگاه به صورت یک نوتیفیکیشن در بالای صفحه به نمایش در می آید. علاوه بر این حالا در iOS می توانید ویدیوهای نتفلیکس، یوتیوب و یا ویدیوهای در حال پخش در سافاری را به صورت شناور بر روی برنامه دیگری بیاورید.

آیفون 12 پرو مکس اپل

برای تغییر اندازه نیز می توانید از Pinch-zoom استفاده کنید و یا اگر برای لحظه ای نمی خواهید ویدیو نمایش داده شود، آن را به گوشه نمایشگر بیندازید تا مخفی شود.

به طور کلی می توان گفت که اپل سعی کرده تا فاصله خود در زمینه شخصی سازی با اندروید کاهش دهد و آزادی عمل بیشتری به کاربران اعطا کند.

ناگفته نماند که در این نسخه برای اولین بار می توانید مرورگر پیشفرض و همچنین برنامه پخش موزیک پیشفرض خود را تغییر دهید. البته اپل کاری کرده که هیچکس تجربه فوق العاده برنامه هایش را به منظور کوچ به برنامه دیگری، رها نخواهد کرد.

آیفون 12 پرو مکس اپل

 

ارتباطات

از اصلی ترین ویژگی هایی که خود اپل نیز در طول کنفرانس آنلاین خود زمان زیادی را به آن اختصاص داد، پشتیبانی از 5G است.

این گوشی هوشمند می تواند داده های موبایل را با سرعت بی نظیر 4 گیگابیت بر ثانیه انتقال دهد! علاوه بر این اپل یکی از گسترده ترین پوشش های شبکه 5G را برای گوشی های خود به ارمغان آورده که در دستگاه دیگری مشاهده نمی شود. این گوشی هم از فرکانس های Sub-6 و هم mmWave پشتیبانی می کند.

به منظور کاهش مصرف انرژی سیستم عامل نیاز کاربر را در زمان استفاده از شبکه دیتا خواهد سنجید و تنها در صورت نیاز به سرعت بالا به 5G سوئیچ خواهد کرد.

بنابراین در بیشتر مواقع با وجود نمایش داده شدن علامت 5G بر روی آنتن دستگاه، مودم گوشی بر روی شبکه LTE خواهد بود (آیکن 5G تنها در زمان دسترس بودن سیگنال 5G نمایش داده خواهد شد).

از دیگر ویژگی های ارتباطی آیفون 12 پرو مکس می توان به بلوتوث نسخه 5.0 و پشتیبانی از Wi-Fi 6 اشاره کرد.

آیفون 12 پرو مکس اپل

باتری

به منظور تامین باتری دستگاه اپل از یک باتری 3687 میلی آمپری کمک گرفته است. با در نظر داشتن مصرف بسیار کم پردازنده و همچنین نمایشگر OLED، می توان عمر باتری بسیار خوبی را از آیفون 12 پرو مکس انتظار داشت.

در تست هایی که انجام شد این گوشی هوشمند توانست با یک بار شارژ به راحتی یک روز کامل را پشت سر بگذارد و در انتها 20 تا 30 درصد نیز شارژ داشته باشد.

برای شارژ مجدد نیز می توانید با استفاده از شارژ سریع 20 واتی در طول مدت 1 ساعت و 30 دقیقه باتری را به طور کامل شارژ کنید و در صورت اتصال 30 دقیقه ای به شارژ نیز شارژ 50 درصدی را به دست بیاورید.

البته باید در نظر داشته باشید که در جعبه آیفون 12 پرو مکس و به طور کلی تمامی مدل های این سری آداپتور شارژر و هندزفری قرار داده نشده است! بنابراین در زمان خرید دستگاه باید یک آداپتور مناسب نیز خریداری کنید. از این رو پیشنهاد می کنیم که شارژرهایی با پشتیبانی از فناوری USB Power Delivery 2.0 خریداری کنید تا از شارژ درست دستگاه مطمئن شوید.

علاوه بر شارژ سیمی، شما می توانید با استفاده از شارژ بی سیم نیز با سرعت 15 وات باتری دستگاه را شارژ کنید. لازم به ذکر است که این سرعت تنها درصورت استفاده از شارژرهای مگ سیف (Mag Safe) به دست می آید و در زمان استفاده از شارژر بی سیم معمولی باتری تنها با سرعت 5 وات شارژ خواهد شد. پرواضح است که شارژرهای مگ سیف را باید به صورت جداگانه خریداری کنید.

آیفون 12 پرو مکس اپل

جمع بندی

آیفون 12 پرو مکس اپل را می توان گل سرسبد پرچمداران سال 2021 اپل دانست. دستگاهی که تمام تکنولوژی های روز را در خود گنجانده و بهترین عملکرد سخت افزاری را نیز ارائه می دهد.

از طرفی به واسطه پشتیبانی نرم افزاری فوق العاده اپل، می توانید اطمینان کامل داشته باشید که با خرید این دستگاه حداقل تا 5 سال نیازی به تعویض گوشی خود نخواهید داشت (البته اگر مدل جدید شما را وسوسه نکند!). موردی که در دنیای اندروید مشابهش را پیدا نخواهید کرد.

از این رو اگر قصد خرید آیفون 12 پرو مکس را دارید و البته توانایی تقبل هزینه بسیار بالای آن را دارید، در خرید خود شک نکنید و این گوهر گرانبهای دنیای گوشی های هوشمند را خریداری کنید. البته پس از خریداری دستگاه، خرید شارژر باکیفیت و گلس صفحه نمایش فراموش نشود 🙂 .

آیفون 12 پرو مکس اپل

نکات مثبت

  • ظاهر بسیار زیبا و اغوا کننده
  • کیفیت بالای بدنه و متریال
  • دوربین باکیفیت با توانایی ضبط ویدیو Dolby Vision
  • قدرت فوق العاده سخت افزاری که حداقل تا 2 سال بهترین خواهد بود
  • وجود سنسور توانمند LiDAR
  • پشتیبانی نرم افزاری بی نظیر
  • مقاومت در برابر آب تا عمق 6 متری به مدت 30 دقیقه

نکات منفی

  • نبود شارژر و هدفون درون جعبه
  • مشکل ساز بودن Face ID در ایام کرونا
  • نبود نمایشگر با نرخ به روزرسانی بالا

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا