جدیدترین پرچمدار اپل و قدرتمندترین گوشی هوشمند جهان؛ آیفون ۱۴ پرو مکس آخرین تلاش کوپرتینوییها برای کسب سهم بیشتر از بازار با تغییراتی کم اما تاثیرگذار وارد میدان شده است. با بررسی آیفون ۱۴ پرو مکس همراه گوشی پلازامگ باشید.
گوشی آیفون 14 پرو مکس اپل دارای یک سری از ویژگیهای جدید است که کاربران گوشیهای آیفون مدت زیادی برای آنها انتظار کشیدهاند.
در این خصوص، میتوانیم به اضافه شدن Always-on Display برای اولین بار در گوشیهای آیفون اشاره کنیم. علاوه بر این، یک سری ویژگی دیگر هم در iPhone 14 Pro Max اضافه شده که شاید، هیچکس فکرش را هم تا امروز نمیکرد که به چنین چیزی نیاز پیدا کند.
نمونه بارز آن، Dynamic Island است که برای ارسال هشدارها و فعالیتهای در حال اجرا نظیر موسیقی، مسیریابی، تایمر و تشخیص Face ID به کار میرود.
جایگزین کردن ناچ عریض بالای نمایشگر با Dynamic Island حرکت هوشمندانهای بود. دیدنِ نحوهی تعامل برقرار کردن و یا اجرا و بسته شدن آن هم کاملا لذت بخش است و حس تازگی دارد.
همچنین، یکی دیگر از ویژگیهایی که ممکن است مردم را به سمت آیفون 14 پرو مکس جذب کند، حالت اکشن مد است که در فیلمبرداری میتوان از آن استفاده کرد. شاید بتوان گفت که گوشیهای دیگری هم قبلا چنین ویژگی مشابهی داشتند. اما ترکیب کیفیت فیلم برداری آیفون ۱۴ پرو مکس با لرزش بسیار ناچیز و غیرملموس آن، جادویی است.
یکی دیگر از ویژگیهای جادویی آن، شاید عدم نیاز به سیمکارت باشد. البته، مدلهایی که در دست ما قرار دارند، نسخه سیمکارت خور هستند. در برخی از مناطق دنیا نظیر آمریکا، این گوشی در یک نسخهی بدون درگاه سیمکارت هم عرضه میشود.
اپل با استفاده از چیپست A16 Bionic در این گوشی، یک بار دیگر هم موفق شده سریعترین و قویترین گوشی حال حاضر دنیا را به وجود بیاورد؛ لقبی که تا قبل از این هم در تصاحب خودش بود. اما استفاده از این چیپست و قدرت فزایندهي آن، فقط به خاطر ارتقاء امتیازات این گوشی در تستهای بنچمارک نبوده است.
در واقع، چیزی که بیشتر از ارتقاء امتیاز بنچمارک آیفون 14 پرو مکس اهمیت دارد، تواناییها و قابلیتهای جدیدی است که به واسطهی چیپست جدید آن محقق میشوند.
این تواناییها شامل موارد متعدد و پرشماری هستند که کمکم در دل مطلب بیشتر با آنها اشاره خواهیم کرد. اما اگر بخواهیم فعلا فقط یک اشاره کوتاه و گذرا به آنها داشته باشیم، میتوانیم از مواردی نظیر اضافه شدن Always-on Display و یا برخورداری از سنسور ۴۸ مگاپیکسلی در دوربین اصلی نام ببریم. صد البته، افزایش شارژدهی و طول عمر باتری هم جزو بهبودهایی است که به واسطهی تواناییهای این چیپست محقق شده است.
طراحی
زمانی که بررسی و تست iPhone 14 Pro Max را شروع کردیم، بلافاصله توجهمان به سمت دو مورد جلب شد.اولین مورد، این است که ناچ عریض بالای نمایشگر، اکنون جای خود را به یک حفرهی کپسولی شکلِ بلند داده که اپل اسم آن را Dynamic Island گذاشته است (قبل از این، در بخش مقدمه به آن اشاره کردیم، اما در بخشهای بعد به طور مفصل و کامل به آن خواهیم پرداخت). دومین مورد هم این است که برآمدگیِ دوربینها، حتی از قبل هم بیشتر شده است.
هر سه دوربین به کار رفته در پنل پشتی بدنه این گوشی به همراه فلش به کار رفته در آن، بزرگتر از سال قبل شدهاند و باعث شدهاند که فضای بیشتری در این قسمت، اشغال شود.
علاوه بر این، خود بدنهی گوشی هم کمی سنگینتر و ضخیمتر از آیفون 13 پرو مکس شده است. البته، افزایش ضخامت بدنه چندان قابل احساس نیست، و سنگینتر شدن آن را هم اصلا متوجه نخواهید شد.
اپل امسال مدل پرچمدار گوشیهای جدید خود را در چهار رنگ تولید و عرضه کرده است که شامل نقرهای، طلایی، مشکی و یک رنگ جدید میشوند که بنفش است.
قابل توجهترین و شاخصترین رنگ از بین این چهار رنگ که احتمالا توجه عده بیشتری از مردم را هم به سمت خود جلب خواهد کرد و پرفروشتر از بقیه هم خواهد شد، همین رنگ جدید، یعنی بنفش است. زیرا تلألو بسیار جذاب و زیبایی دارد که آن را کاملا متمایز میکند.
پنل پشتی شیشهای به همراه فریم بسیار براق و پولیش شدهای که رنگ آن با رنگ خود بدنه هماهنگ است و در بدنهی مدلهای Pro گوشیهای آیفون به کار میرود، هنوز هم جزو ویژگیهای شاخص و قابل توجه طراحی آنها در نظر گرفته میشود.
طراحی و ظاهر کلی آیفون 14 پرو مکس علیرغم اینکه کاملا آشنا و تکراری به نظر میرسد، اما واقعا نمیتوان منکر ظرافت و دقتی که در آن به کار برده شده است، شد. این دقت و ظرافت، باعث شده تا مثل چند سال اخیر، یکی از شیکترین گوشیهای موجود در بازار را مشاهده و استفاده کنیم.
تقریبا تمام ویژگیها و المانهای اساسی در طراحی گوشیهای پرچمدار قبلی اپل، در این مدل نیز همچنان حفظ شده است که از این دست، میتوانیم به گواهینامه IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار اشاره کنیم.
اما چه ویژگیهایی در المانهای طراحی و کاربردی آن حذف شده است؟ شاید قابل توجهترین مورد، سیمکارت فیزیکی باشد که مثل جک ۳.۵ میلی متری هدفون که قبل از آن حذف شده بود، در حال سپرده شدن به دست فراموش است.
اپل این ویژگی را برای مدلهای عرضه شده در ایالات متحده حذف کرده است. این مدلها، فاقد درگاه سیمکارت فیزیکی هستند. به جای آن، از فناوری eSIM استفاده میکنند.
اضافه کردن خط به آن، کار بسیار راحتی است و تا حداکثر دو شماره میتوان به آن شناسایی کرد. اما همانطور که میدانید، در خارج از ایالات متحده هنوز ارائه دهندگان چندان زیادی که eSIM ارائه کنند، وجود ندارد. بنابراین، مدلهای موجود در ایران همچنان بدون تغییر، با درگاه سیمکارت فیزیکی عرضه خواهند شد.
Dynamic Island (جزیره پویا)
زمان نوآوری فرا رسیده است. مدت بسیار زیادی بود که شاهد چنین خلاقیتها و نوآوریهای هیجان انگیزی در گوشیهای آیفون نبودیم و خوشحالیم که اکنون، مدلهای Pro آیفون ۱۴ دوباره شور و اشتیاقی به پا کردهاند.
اپل در این سری، فقط ناچ عریض بالای نمایشگر را حذف نکرده، بلکه یک راه جدید پیدا کرده تا از این ناحیه استفادهی کاربردی و مفیدی داشته باشد و به کاربران اجازه دهد که کمی هم از انیمیشنهای جذاب آن لذت ببرند.
ناحیهی Dynamic Island علاوه بر میزبانی کردن از دوربین TrueDepth، به عنوان یک داشبورد کوچک عمل میکند و میتواند به شما اجازه دهد بدون در نظر گرفتن اینکه در چه نرم افزاری قرار دارید، به اطلاعات مورد نیاز و ضروری که لازم دارید، دسترسی پیدا کنید.
بدین صورت که اگر به عنوان مثال، نرم افزار Apple Music و یا Spotify را باز کنید و سپس به صفحهی خانگی یا همان هوم اسکرین برگردید، مشاهده خواهید کرد که تصویرِ کاور قطعهي مورد نظر به همراه فرکانس آن به شکل کوچک، در ناحیهی Dynamic Island به نمایش گذاشته خواهند شد.
اکنون اگر انگشت خود را روی داینامیک آیلند نگه دارید، یک پنجرهی بزرگتر به صورت پاپ آپ از دل آن بیرون خواهد آمد که به شما اجازه میدهد پیشرویِ قطعه و ابزارهای کنترل آن را تحت هدایت بگیرید.
همچنین، با یک بار لمس کردن آن نیز میتوانید وارد نرم افزار مربوطه شوید. نرم افزارهای پرشمار دیگری هم وجود دارد که میتوانند از مزایای Dynamic Island برخوردار شوند.
به عنوان مثال، میتوانید وضعیت تایمر خود را در این بخش مشاهده کنید و یا از پیچ بعدی که در نرم افزار Maps پیش رو دارید، اطلاع پیدا کنید، یا وضعیت تماسهای ورودی و خروجی خود را مشاهده کنید و بسیاری از موارد دیگر.
حتی میتوانید دو فعالیت زندهی در حال انجام را به طور همزمان در کنار یکدیگر در این ناحیه به نمایش بگذارید. اپل قرار است تا انتهای سال ۲۰۲۲ یک API جدید تحت عنوان Live Activities در اختیار توسعه دهندگان قرار دهد تا بتوانند کارهای بیشتر و جذابتری با Dynamic Island انجام دهند.
بدین ترتیب، قادر خواهند بود موارد متعدد بیشتری از جمله امتیازهای رد و بدل شده در رویدادهای ورزشی زنده، وضعیت دلیوری غذا و بسیاری از موارد دیگر را در این بخش به شکل جذابی نمایش دهند که باعث ارتقاء چشمگیر تجربهی کاربران از کار کردن با گوشی خود خواهند شد.
فرض کنید که تا قبل از این، وقتی اسنپ میگرفتید، برای دیدن وضعیت راننده و اینکه الان دقیقا کجاست و چقدر با شما فاصله دارد، هر بار مجبور بودید آن را باز کنید. اما اکنون اگر آپدیتهای مورد نیاز صورت بگیرد، میتوانید این اطلاعات را بدون نیاز به ورود مداوم به نرم افزار، از Dynamic Island مشاهده کنید.
پس موارد بسیار زیادی را برای کاربرد آن میتوان متصور شد. فقط کافیست که نرم افزارهای فارسی هم به خوبی از پتانسیلهای آن استفاده کرده و بهینه سازیهای لازم را انجام دهند.
کاربرد Dynamic Island به موارد بسیار بیشتری میتواند ختم شود. نرم و روان اجرا شدن انیمیشنها، رمز موفقیت ارائه یک تجربهی دیدنی و لذت بخش برای کاربران و تعامل با گوشی خود است. داینامیک آیلند واقعا یک ویژگی کاربردی و جذاب است که قطعا جزو برتریهای آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس نسبت به آیفون 14 و آیفون 14 پلاس در نظر گرفته میشود.
صفحه نمایش
همانطور که پیش از این هم اشاره شد، نمایشگر آیفون 14 پرو مکس به Always-on Display مجهز شده است؛ قابلیتی که مدت بسیار زیادی است که در گوشیهای اندروید وجود دارد. البته، شیوه پیاده سازی آن توسط اپل، با گوشیهای اندروید متفاوت است.
با توجه به اینکه نرخ تازهسازی صفحه نمایش این گوشی میتواند تا ۱ هرتز کاهش پیدا کند، اپل AOD خود را به گونهای طراحی و اجرا کرده تا به همان شکلی که هست، روی صفحهی قفل باقی ماند و فقط نور صفحه کاهش پیدا کند. بنابراین، همچنان قادر به مشاهدهی والپیپر، ویجتهای لاکاسکرین نظیر آب و هوا و تقویم و موارد دیگری که دارید خواهید بود و حتی اعلانها و نوتیفیکیشنهای خود را هم میتوانید مشاهده کنید.
پس AOD در گوشیهای آیفون، فقط صفحه را به همان شکلی که در لاکاسکرین هست، تاریک میکند. علاوه بر این، هوشمند هم هست. بدین صورت که وقتی گوشی خود را در جیب خود قرار میدهید یا آن را از جهتِ نمایشگر، روی یک میز قرار میدهید، خاموش میشود.
شاید برخی از افراد ترجیح دهند که این ویژگی، فقط ساعت یا نهایتا چند ویژگی ابتدایی و سادهی دیگر نظیر وضعیت باتری، تاریخ، اعلانها یا مواردی از این دست را نمایش دهد تا اینکه نمایشگر را به طور کامل روشن نگه دارد.
از AOD که بگذریم، میتوانیم بگوییم نمایشگر Super Retina XDR آیفون 14 پرو مکس، به طور شگفت انگیزی پرنور، روشن و خوش رنگ است.
در واقع، اپل اعلام کرده است که روشنایی نمایشگر این گوشی زمان پخش متحواهای HDR قادر است تا سقف ۱۶۰۰ نیت افزایش پیدا کند و زمانی هم که در محیطهای باز و بسیار آفتابی در آن استفاده از آن هستید نیز قادر است تا سقف ۲۰۰۰ نیت روشنایی در اختیارتان قرار دهد که شگفت آور است. ما در حین تست نمایشگر این گوشی، یک فیلم باکیفیت از یک فواره روی آن اجرا کردیم و وقتی آن را زوم کردیم، واقعا شگفت زده شدیم.
نمایشگر این گوشی به قدری باکیفیت است که به شما اجازه میدهد حتی قطرات آبی که به هوا پرتاب میشوند را نیز بهتر از چشمان خود ببینید و دستهای از حبابهای گازداری که در پی آن ایجاد میشود را نیز تشخیص دهید.
حال، تصور کنید که انجام بازیهای HD چقدر میتواند لذت بخش و جذاب باشد؛ با آن انیمیشنهای بسیار نرم و روان که به واسطهی نمایشگر ۱۲۰ هرتزی ProMotion این گوشی اجرا میشوند.
این در حالی است که سایز آن تغییر نکرده و همچنان ۶.۷ اینچ باقی مانده است. درخصوص سایر ویژگیهای آن نیز میتوان به رزولوشن ۱۲۹۰ × ۲۷۹۶ و چگالی ۴۶۰ پیکسل در هر اینچی آن اشاره کرد. مقایسهی جزئیات، نشان میدهند که علیرغم اینکه شاید چندان ملموس و قابل تشخیص نباشد، اما آیفون 14 پرو مکس نمایشگر بهتری از مدل قبلی خود یعنی آیفون 13 پرو مکس دارد.
سخت افزار
گوشی آیفون 14 پرو مکس اپل از چیپست Apple A16 Bionic استفاده میکند که اولین چیپست ۴ نانومتری برای گوشیهای موبایل است و یک بار دیگر هم طبق روال معمول پردازندههای قبل از خود، به عنوان سریعترین و قدرتمندترین چیپست موجود در بازار برای گوشیهای موبایل در نظر گرفته میشود.
طبق اظهارات اپل، CPU به کار رفته در آن، تنها ۱۰ درصد نسبت به A15 سریعتر شده است. اما قادر به ارائهی ۵۰ درصد پهنای باند بیشتری است که کاربردهای بسیار زیادی میتواند داشته باشد.
ما در طی تجربهای که از کار کردن با قویترین، سریعترین و بهترین گوشی اپل در سال ۲۰۲۲ به دست آوردیم، شاهد عملکرد بینظیری بودیم که به طرز شگفت آوری سریع و قدرتمند بود.
این گوشی به شکلی باورنکردنی سریع و واکنش پذیر است و تفاوتی ندارد که در حال زیر و رو کردن تعداد زیادی از سنگینترین و پرمصرفترین نرم افزارهای موجود برای گوشیهای موبایل باشید یا قصد اجرای گرافیکیترین بازیهای روز دنیا نظیر Asphalt 9 Legends و یا Call of Duty Mobile را داشته باشید. در هر صورت، شاهد نرمترین و روانترین عملکردی که تا به حال دیدهاید، خواهید بود.
اگر که کنجکاو هستید درمورد تستهای بنچمارک این گوشی هم یک سری اطلاعات به دست بیاورید، شاید جالب باشد که بدانید آیفون 14 پرو مکس در تست بنچمارک Geekbench 5 که عملکرد کلی دستگاه را مورد بررسی قرار میدهد، موفق شد در تست تک هسته، ۱۸۸۲ و در تست چند هسته، ۵۳۳۳ امتیاز جمع آوری کند. این امتیازات، به طور قابل توجهی از آیفون 13 پرو مکس (با امتیاز ۱۷۲۰ در تست تک هسته و ۴۵۴۹ در تست چند هسته) بیشتر هستند.
همچنین، اگر بخواهیم آن را با سریعترین چیپستی که در زمان عرضه این گوشی برای گوشیهای اندروید وجود داشت نیز مقایسه کنیم، مشاهده میکنیم که Galaxy Z Fold4 با چیپ جنجالی Snapdragon 8 Gen 1 خود در تست تک هسته، ۱۳۲۸ و در تست چند هسته نیز ۳۸۳۱ امتیاز کسب کرده است که فاصله چشمگیری با آیفون 14 پرو مکس دارند.
گوشی S22 Ultra سامسونگ که حتی از این هم کمتر امتیاز کسب کرده است و از این نظر، اختلاف بسیار زیادی با پرچمدار اپل در سال ۲۰۲۲ دارد.
نرم افزار
آیفون 14 پرو مکس به صورت پیش فرض از Ios 16 استفاده میکند. ویژگیهای جدید و جذاب زیادی در این آپدیت وجود دارد که میتوانند جالب توجه باشند.
به عنوان مثال، در این نسخه شما میتوانید ویجت، عکس یا موارد دیگر به صفحهی قفل یا همان لاکاسکرین گوشی خود اضافه کنید و ظاهر آن را شخصی سازی کنید. لاکاسکرین شخصی سازی شدهی شما، در صفحهی Always-on Display نیز نمایش داده خواهد شد و تغییرات خود را حفظ خواهد کرد.
سایر ویژگیهای شاخص و قابل توجه ios 16 شامل توانایی ویرایش و unsend کردن پیامها در iMessages، یک جایگزین جدید برای پسوردها به اسم Passkeys، یک اپ جدید برای فعالیتهای ورزشی و حرکتی و همینطور نشانگر درصد باتری میشوند که بلاخره به گوشیهای آیفون اضافه شده است.
در طی چند وقت آینده نیز قرار است قابلیت iCloud Shared Photo Library اضافه شود که به اشتراک گذاری تصاویر با اعضای خانواده را راحتتر میکند. اما تا زمانی که این مطلب در حال تهیه شدن میباشد، هنوز در دسترس قرار نگرفته است.
در این بخش، میتوانیم به Live Activities هم اشاره کنیم که از سوی توسعه دهندگان عرضه میشود. این ویژگی، میتواند از Dynamic Island استفادههای کابردیتری کند و مواردی نظیر امتیازات ورزشی و محل در لحظهي مواردی نظیر تاکسیهای اینترنتی یا سفارش غذا را به طور زنده به نمایش بگذارد.
ارتباط ماهوارهای و تشخیص تصادف
اپل دو ویژگی ایمنی کلیدی در آیفون 14 پرو مکس معرفی کرده که در پاییز ۲۰۲۲ شروع به کار خواهند کرد. اولین ویژگی، SOS اضطراری از طریق ماهواره است که میتواند زمانی که آنتن ندارید یا اتصال وایفای در نزدیکیتان وجود ندارد، آنتنهای جدید را با سیستم نرم افزاری ترکیب کند تا به ماهواره متصل شوید.
از این روش، میتوانید برای کمک گرفتن در مکانهای دور افتاده استفاده کنید. بدین ترتیب، زمانی که جایی گیر افتاده باشید، کمک به سراغتان خواهد آمد.
دومین ویژگی ایمنی محوری که در آیفون 14 پرو مکس وجود دارد، تشخیص تصادف است. این سیستم، از سنسورهای شتاپسنج و ژیروسکوپ بهبودیافتهای که در این گوشی به کار برده شده استفاده میکند تا وقتی که خدای نکرده تصادف کردید، تشخیص دهد.
در این شرایط، گوشی به طور خودکار با اورژانس تماس میگیرد و مخاطبین اضطراری شما را نیز در جریان قرار خواهد داد. این مخاطبین، توسط خودتان هم قابل انتخاب هستند. این دو ویژگی، دو قابلیت نرم افزاری جدید در گوشیهای سری آیفون ۱۴ بودند که باید به آنها اشاره میکردیم.
دوربین
اپل تغییرات نسبتا قابل توجهی در دوربینهای گوشی پرچمدار جدید خود یعنی آیفون 14 پرو مکس ایجاد کرده و برای اولین بار، یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی در دوربین اصلی این گوشی قرار داده است.
این اولین باری است که اپل از یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی در گوشیهای خود استفاده میکند. طبق ادعای اپل، این سنسور نور بیشتری جذب میکند و خروجی تصاویر آن نیز ۱۲ مگاپیکسل است. اما در صورتی که میخواهید بیشترین سطح ممکن از جزئیات را به دست بیاورید، میتوانید در حالت Pro Raw از حالت ۴۸ مگاپیکسلی نیز استفاده کنید که برای برش دادن، ایدهآل است.
استفاده از این سنسور ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین تله فوتوی آن را قادر کرده تا زوم اپتیکال ۳ برابری داشته باشد که نسبت به سال قبل، کمی افزایش یافته و مقدار بیشتری است. پس از آن، یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی وجود دارد که به عنوان دوربین فوق عریض این گوشی ایفای نقش میکند.
سایز این دوربین نسبت به سال قبل حدودا ۲ برابر بیشتر شده و دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی TrueDepth نیز اکنون توانایی پشتیبانی از فوکوس خودکار به دست آورده است و با گشودگی دهانه دیافراگم f/1.9 خود، قادر است تصاویر بهتری در محیطهای کمنور ثبت و ضبط کند.
اگر بخواهیم دقیقتر اشاره کنیم، ارتقاء عملکرد در محیطهای کمنور، یکی از نقاط اصلی تمرکز و توجه کل ستاپ دوربینهای سه گانه و سلفی آیفون 14 پرو مکس در نظر گرفته میشود.
بدین معنی که تمرکز اصلی اپل در دوربینهای گوشی پرچمدار خود در سال ۲۰۲۲ این بوده که عملکرد آن در چنین شرایطی را بهبود دهد. وجود قابلیتهایی همچون Photonic Engine که توسط چیپست Apple A16 Bionic محقق میشود، یکی از تلاشهای اپل در راستای تحقق همین امر است که به منظور ارائه تصاویر روشنتر و پرنورتر با رنگهای بهتر در همهی دوربینها طراحی شده است.
طبق تجربهای که ما از تست و بررسی دوربین گوشیهای پرچمدار به دست آوردهایم، میتوانیم بگوییم آیفون 14 پرو مکس دارای بهترین دوربینهایی است که در حال حاضر یک گوشی هوشمند میتواند داشته باشد.
در واقع، میتوان آن را بهترین گوشی دوربین محور کنونی بازار در نظر گرفت. اما از تواناییهای فیلم برداری این گوشی هم نباید غافل شد. زیرا دو پیشرفت چشمگیر در فیلم برداری آیفون 14 پرو مکس به وجود آمده است که واقعا میتوانند تاثیرگذار باشند.
اولین ویژگی، Action Mode است و دومی هم، افزایش رزولوشن به 4K در حالت Cinema Mode میباشد. در اکشن مد، میتوانید تنها با لمس یک گزینه که زمان شروع فیلم برداری در اپ دوربین به نمایش درخواهد آمد، نرمی و لطافت خاصی به تصاویر ببخشید.
این قابلیت، زمانی کاربرد دارد که هم سوژه و هم خود دوربین گوشی، در جنب و جوش و حرکت شدید باشند. عملکرد آن دقیقا مثل یک گیمبال است و توانایی آن در سطح دوربینهای GoPro میباشد. فقط باید توجه داشته باشید که رزولوشن تصویر با استفاده از حالت اکشن به 2.8K میرسد. دلیل آن، کراپ شدن تصویر برای موثر واقع شدن این افکت است.
باتری
گوشی آیفون 14 پرو مکس به واسطهی بهرهمندی از یک چیپست بهینهتر به اسم A16 Bionic که مصرف انرژی آن کاهش پیدا کرده، در تستهای ما موفق شد عملکرد کاملا قابل قبولی ارائه دهد.
به طوری که با اطمینان میتوان گفت که شارژدهی باتری آن در مقایسه با آیفون 13 پرو مکس ارتقاء پیدا کرده و بیشتر شده است. طبق بررسیهایی که انجام دادیم، متوسط شارژدهی باتری این گوشی اکنون به ۱۳ ساعت و ۳۹ دقیقه رسیده است که مقدار مناسبی برای استفاده از آن به مدت یک روز کامل است.
در یکی از تستهایی که از باتری این گوشی گرفتیم، آن را تا نزدیکی ۹۰ درصد شارژ کردیم و از ساعت ۱ تا ۶ عصر با آن کار کردیم. در طی این مدت، کارهای مختلف زیادی با آن انجام دادیم که شامل دانلود کردن اپهای مختلف، پخش موسیقی و عکاسی و فیلم برداری میشدند. در طی این مدت، فقط ۳۰ درصد از ظرفیت باتری مصرف شد و با این استفادهی نسبتا سنگین، هنوز ۶۰ درصد شارژ در آن باقی ماند.
هرچقدر که عملکرد آیفون 14 پرو مکس در شارژدهی و طول عمر باتری به عنوان یک گوشی اپل (که معمولا سابقه درخشانی در این زمینه ندارند و شارژدهی خوبی ارائه نمیکنند) امسال قابل قبول شده است، وضعیت شارژر آن همچنان ناامید کننده است.
حداکثر توان این گوشی در بحث شارژ همچنان ۲۰ وات است که اصلا خوب نیست. با این وجود، چندان هم کند و ضعیف شارژ نمیشود که کلافهکننده باشد. با ۳۰ دقیقه اتصال شارژر، میتوان ۴۲ درصد شارژ به دست آورد و فول شارژ کردن آن نیز همچنان به چیزی حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد. درست است که چندان هم ضعیف نیست، اما اصلا نمیتوان آن را شاخص و قابل توجه دانست.
جمع بندی
آیفون ۱۴ پرو مکس با نمایشگر و بدنهی بزرگ و نسبتا سنگین خود، میتواند بهترین گوشی سال ۲۰۲۲ در نظر گرفته شود؛ همانطور که مدلهای قبلی آن نیز این لقب را در سال عرضه خود تصاحب کرده بودند.
نمایشگر فوق العادهی این گوشی با توانایی پشتیبانی از Always-on Display، استفاده از بهترین دوربینهایی که تا به حال در یک گوشی موبایل به کار رفته، به همراه شارژدهی بیشتر باتری این گوشی، برخی از پیشرفتهای جدید آیفون 14 پرو مکس هستند که میتوانند جذابیت کافی برای ارتقاء آیفون 13 پرو مکس به 14 پرو مکس را داشته باشند.
با این حال، جذابترین ویژگی به کار رفته در آن، بدون شک Dynamic Island است. زیرا علاوه بر انیمیشنهای جذابی که اجرا میکند، در وقت شما هم صرفه جویی میکند و باعث میشود برای انجام یک سری از کارها، دیگر نیازی نداشته باشید که برنامهي مورد نظر را در فواصل زمانی کوتاه، تندتند باز کنید تا از وضعیت و پیشروی آن اطلاع پیدا کنید.
قطعا زمانی که توسعه دهندگان روی آن بیشتر کار کنند و اپلیکیشنهای بیشتری را با آن سازگار کنند، تجربهی کار کردن با آن هیجان انگیزتر خواهد شد. اما همین الان هم واقعا میتواند به تنهایی، تنها دلیل خرید آیفون 14 پرو مکس باشد.
به غیر از این، موارد دیگری هم در این گوشی وجود دارد که میتوانند دلایل خرید آن باشند. نمونه بارز آن، اکشن مد در فیلم برداری است که میتواند برای افراد علاقهمند به انجام این کار که زیاد با گوشی خود فیلم برداری میکنند، کاربرد داشته باشد.
اکشن مد، به کاربران اجازه میدهد فیلمهای بسیار نرمتر و روانتر حتی در شدیدترین فعالیتهای حرکتی ضبط کنند. با این حال، مواردی هم در آیفون 14 پرو مکس وجود دارد که ممکن است برای برخی از افراد خوشایند نباشند.
از این دست، میتوانیم به بدنهی سنگین این گوشی و یا سرعت شارژ بسیار آهستهی آن نسبت به رقبا اشاره کنیم. همچنین، کاربرانی که نسخههای بدون درگاه سیمکارتی که در ایالات متحده وجود دارند را تهیه کردهاند، ممکن است برای سفر به کشورهای دیگر دچار مشکل شوند.
زیرا هنوز اپراتورهای بسیار کمی در سطح جهان از eSIM استفاده میکنند. در هر صورت، نمیتوان منکر این شد که آیفون 14 پرو مکس بهترین گوشی کنونی بازار و یک هیولای تمام عیار است که هر چیزی که از یک گوشی شیک و مدرنِ امروزی با بیشترین سطح از قدرت سخت افزاری انتظار داشته باشید را در اختیارتان قرار میدهد.
نقاط قوت:
- طراحی آن همچنان بسیار شیک، رده بالا و کاملا مدرن است
- استفاده از بهترین، باکیفیتترین و مقاومترین متریال موجود برای ساخت بدنه
- استفاده از سنسور ۴۸ مگاپیکسلی در دروبین اصلی و عملکرد عالی همهی دوربینها
- Dynamic Island واقعا ویژگی خلاقانه و کاربردی است
- شارژدهی مناسب باتری
- پشتیبانی نمایشگر از Always-on Display
- حالت اکشن مد تاثیرگذار در فیلم برداری
- سیستم تشخیص تصادف
نقاط ضعف:
- فناوری eSIM هنوز چندان فراگیر نشده و اپراتورهای کمی در کل دنیا این خدمات را ارائه میکنند
- احتمال این که ارتباط ماهوارهای و SOS اضطراری کاربرد خاصی داشته باشند، بسیار کم است. زیرا حتی اگر در بیابان یا جای دور افتادهای هم گیر کنید، احتمال اینکه اصلا شارژ کافی برای استفاده از این ویژگی داشته باشید، واقعا ناچیز است و احتمالا شاژر گوشیتان مدتهاست که به اتمام رسیده
- سرعت کند شارژر ۲۰ واتی در مقایسه با برخی از گوشیهای اندروید که شارژ ۶۷ واتی، ۱۰۰ واتی و حتی بیشتر ارائه میکنند و شاید یک چهارم ارزانتر از این گوشی هم باشند، مثل یک شوخی است
- بدنه سنگین و ضخیم
- زوم ۳ برابری، نسبت به توانایی زوم گوشیهای پرچمدار سامسونگ چندان قابل توجه نیست