بررسیموبایل

بررسی آیفون XR اپل

مقدمه

شرکت اپل برای اولین بار در نسل جدید گوشی های خود به جای 2 گوشی از 3 گوشی هوشمند رونمایی کرد که مدل سوم نسخه ای ارزان قیمت تر با نام iPhone XR است. اپل با استفاده از قطعات ارزان قیمت تر موفق به کاهش قیمت این دستگاه شده است اما این موضوع به معنی کیفیت پایین دستگاه نیست. برای نگاهی عمیق تر به گوشی iPhone XR با بررسی تخصصی آن با ما همراه باشید.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

طراحی و بدنه

معرفی آیفون 5c به جایگاه اپل به عنوان تولید کننده گوشی های باکیفیت ضربه بزرگی وارد کرد. این شرکت آمریکایی نیز با درس گرفتن از این موضوع گوشی جدید ارزان قیمت خود را با تغییراتی اساسی همراه کرده است.

مهمترین تغییر را می توان استفاده از بدنه ای باکیفیت با ترکیبی از فلز و شیشه دانست. فریم دور دستگاه از جنس آلومینیوم است که دو لایه شیشه ای از جنس گوریلا گلس پشت و جلوی آن را احاطه کرده اند.

همانند iPhone 5c در iPhone XR نیز شاهد رنگ هایی شاد شامل زرد، آبی، قرمز و صورتی در کنار رنگ مشکی و سفید هستیم. کاملا مشخص است که کوپرتینویی ها افراد جوان را هدف قرار گرفته اند که دوست دارند با بودجه ای کم دستگاهی قوی و زیبا داشته باشند.

شکل و شمایل کلی دستگاه کاملا شبیه به دو برادر دیگر خود یعنی iPhone XS و iPhone XS Max طراحی شده است. از این رو با دستگاهی مدرن با ویژگی های جذابی همچون سیستم تشخیص چهره FaceID هستیم که سبب ایجاد بریدگی نمایشگری بزرگ در بخش جلویی دستگاه شده است. حاشیه های نمایشگر تا حد امکان (با وجود LCD بودن پنل آن) کاهش یافته اند اما همچنان فاصله زیادی با XS و XS Max دارند. برخلاف Galaxy S10e که به عنوان گوشی ارزان قیمت تر سامسونگ به شمار می رود، اپل از نمایشگر تخت استفاده نکرده و لبه های نمایشگر را تا حدی خمیده کرده است که 2.5D نامیده می شوند. با توجه به ژست های حرکتی جدید سیستم عامل iOS از این اتفاق استقبال می کنیم.

دکمه قفل دستگاه در سمت راست قرار دارد و همانند iPhone X کمی بزرگتر از حد معمول طراحی شده است. کمی پایین تر نیز شیار سیم کارت به چشم می خورد. گفتنی است که مدل های تولیدی برای چین و هنگ کنگ از سیم کارت دوگانه نانو بهره می برند. دکمه های صدا و همچنین سوئیچر سایلنت هم در سمت مخالف قرار گرفته اند. قسمت پایین دستگاه هم برای بلندگو، پورت لایتنینگ و میکروفون در نظر گرفته شده است. گفتنی است که آیفون XR از جک 3.5 میلیمتری هدفون بهره نمی برد و با وجود حذف آداپتور لایتنینگ به جک هدفون، به اجبار باید از هدفون داخل جعبه استفاده کنید و یا به استفاده از هدفون های بی سیم روی بیاورید. البته همچنان گزینه گران قیمت ترِ خرید آداپتور یاد شده وجود دارد.

در پشت دستگاه تنها لوگوی اپل، نام iPhone و دوربین تکی به چشم می خورد. برای بسیاری از کاربران استفاده از دوربین تکی در این بازه قیمتی امری عجیب خواهد بود             و دلیل آن هم گوشی های به مراتب ارزان تر اما با ماژول دوربین دوگانه است. ویژگی ای که سامسونگ در گلکسی S10e گنجاند.

آیفون XR تنها 8.3 میلیمتر ضخامت دارد و اندازه کلی دستگاه هم طوریست که به خوبی در دستان کاربر جای می گیرد. البته ناگفته نماند که لبه های خمیده به دستیابی به این موضوع کمک شایان ذکری کرده است.

به طور کلی آیفون XR طراحی مدرنی دارد که می تواند برای یک گوشی در این بازه قیمتی فاکتوری مهم به شمار برود. همچنین بزرگتر بودن دستگاه از iPhone XS می تواند عده بسیاری را به خرید این مدل سوق دهد.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

صفحه نمایش

نمایشگر دستگاه پنلی از نوع IPS LCD دارد که اپل آن را Liquid Retina IPS LCD نام نهاده است. صفحه نمایش مورد بحث کیفیتی برابر با 1792 × 828 پیکسل دارد که چگالی پیکسلی 326 پیکسل بر هر اینچ را با خود به همراه دارد. شاید در مقایسه با گوشی های اندرویدی این چگالی پیکسلی چندان بالا نباشد و حتی ناکافی به نظر برسد؛ اما حقیقت این است که چشم انسان توانایی تشخیص چگالی پیکسلی بالاتر از 330ppi را ندارد. در عمل هم به سختی می توانید پیکسل های نمایشگر را مشاهده کنید.

نمایشگر 6.1 اینچی دستگاه نزدیک به 80 درصد از پنل جلوی دستگاه را به خود اختصاص داده و حاشیه های اطراف نیز کمی بیشتر از برادران بزرگتر آن است. نکته جالب توجه اینکه اپل همچنان از تکنولوژی خم کردن پنل برای کاهش حاشیه قسمت پایینی استفاده کرده که عملی بسیار گران قیمت محسوب می شود. لازم به ذکر است که تاکنون هیچکدام از دیگر شرکت های تولید کننده گوشی هوشمند از این تکنولوژی بهره نبرده اند و به همین دلیل حاشیه قسمت پایینی نمایشگر بیشتر از سه طرف دیگر دستگاه است.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

نمایشگر آیفون XR از کنتراست 1400:1 بهره می برد و از تکنولوژی True Tone اپل نیز پشتیبانی می کند. برای آن دسته از کسانی که از کارکرد این تکنولوژی مطلع نیستند باید بگوییم که سیستم عامل از طریق سنسورهای تعبیه شده در دستگاه میزان نور محیط را تشخیص داده و با توجه به آن موقعیت خاص تنظیماتی برای بهره وری حداکثری از نمایشگر بر روی آن اعمال می کند. به همین دلیل دمای رنگ و کیفیت محتوا همیشه در بهترین حالت خود قرار دارند.

متاسفانه اپل به دنبال iPhone X و دو مدل دیگر این نسل یعنی XS و XS Max، در این مدل نیز ویژگی 3D Touch را حذف کرده است. همچنین لازم به ذکر است که بر خلاف دیگر گوشی های این رنج مانند Galaxy S10e، گوشی آیفون XR از ویژگی HDR10 به صورت سخت افزاری پشتیبانی نمی کند و اپل تنها به دستکاری های نرم افزاری بسنده کرده است.

یکی از ویژگی های جالب توجه آیفون XR تجهیز به پنل لمسی 120 هرتز است؛ البته در همین ابتدا باید بگوییم که تنها پنل لمسی 120 هرتز است و خود پنل LCD دستگاه نرخ به روزرسانی 60 هرتز دارد. به موجب این تغییر نقاط لمس شده از نمایشگر با 2 برابر سرعت بیشتری تشخیص و پاسخ دهی خواهند داشت و همین امر سبب افزایش سرعت کلی دستگاه خواهد شد.

شاید در ابتدا برایتان پنل IPS LCD دستگاه فاصله زیادی با پنل های OLED داشته باشد اما حقیقت این است که با تغییرات و بهبودهایی که اپل در این پنل ایجاد کرده، می توان گفت که با یکی از بهترین پنل های LCD بازار رو به رو هستیم.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

البته همانطور که در بخش طراحی نیز اشاره کردیم، پنل LCD به معنای حاشیه های بیشتر نمایشگر خواهد بود. هرچند که پس از مدتی حاشیه ها به کلی نادیده گرفته خواهند شد اما بر روی کاغذ گوشی های اندرویدی با آن حاشیه بسیار کمشان به iPhone XR برتری دارند. پس اگر تمام صفحه بودن دستگاه برایتان مهمترین است، بهتر است به فکر دیگر گوشی های هم رده باشید.

در انتها باید به ویژگی ضد آب بودن آیفون XR اشاره کنیم که موفق به دریافت گواهینامه IP67 برای مقاومت در برابر آب و گرد و غبار شده است. این استاندارد سبب می شود تا این گوشی تا 30 دقیقه در عمق 1 متری آب دوام بیاورد. نکته مهم اینکه میزان گفته شده تنها برای آب بوده و در زمان استفاده از گوشی در استخر و یا دیگر مایعات با درجه قلیایی متفاوت، این اعداد نیز به کلی متفاوت خواهند بود. به دنبال این موضوع اپل نیز در طی بیانیه ای اعلام کرده که از گوشی خود در استخرها استفاده نکنید. گفتنی است که نفوذ آب شامل گارانتی اپل نمی شود!

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

سخت افزار

با اینکه آیفون XR یک گوشی ارزان قیمت به حساب می آید و با مدل های بالاتر یعنی XS Max از نظر قیمت تفاوت زیادی دارد، اما همچنان در زمینه قدرت پردازشی، بازده ای مشابه برادران بزرگتر خود دارد.

قلب تپنده این گوشی از تراشه قدرتمند A12 Bionic بهره می برد که بر پایه لیتوگرافی 7 نانومتری توسعه یافته است. این تراشه 6 هسته ای در حال حاضر یکی از بهترین های بازار به شمار می رود و حتی از تراشه گلکسی S10+ نیز قوی تر است. بنابراین در قدرت پردازشی آیفون XR اصلا شک نکنید.

تراشه A12 Bionic در بنچمارک Geekbench موفق به کسب امتیاز 4818 در آزمون تک هسته ای و 11437 در آزمون چند هسته ای شده است. در مقام مقایسه بهترین گوشی اندرویدی را می توان گلکسی S9+ نامید که به ترتیب امتیازهای 3771 و 8883 را به دست آورده است.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

در بخش گرافیکی اما آیفون XR با تراشه گرافیکی اختصاصی و 4 هسته ای خود که Apple GPU نام دارد، در تمامی تست ها تا 50 درصد بهتر از رقبای اندرویدی خود عمل کرده است. این مهم یک دستاورد بزرگ برای کوپرتینویی ها محسوب می شود و صدالبته قدرت مهندسی آن ها در زمینه طراحی و توسعه تراشه های ARM را به رخ رقبا می کشد.

با مواردی که گفته شد حتما تاکنون متوجه شده اید که گوشی هوشمند iPhone XR یک هیولای بی شاخ و دم در زمینه قدرت پردازشی به شمار می رود که حداقل تا 3 الی 4 سال آینده همچنان یکی از بهترین ها خواهد بود.

درون تراشه و برای تسهیل عملیات I/O، اپل اقدام به استفاده از 3 گیگابایت حافظه رم کرده که یک گیگابایت کمتر از دو مدل دیگر خواهد بود. اما همچنان جای نگرانی نیست؛ چرا که در طی این سالیان اپل ثابت کرده که سیستم عامل iOS می تواند حتی با کمترین میزان رم نیز بهترین عملکرد را داشته باشد.

در زمینه حافظه داخلی نیز کوپرتینویی ها تصمیم به ارائه مدل های 64، 128 و 256 گیگابایت گرفته اند؛ این در حالیست که در iPhone XS مدل 128 گیگابایت ارائه نشده و به جای آن مدلی با حافظه داخلی 512 گیگابایت معرفی شده است. لازم به ذکر است که حافظه داخلی از نوع NVMe است که یکی پرسرعت ترین حافظه ها به شمار می رود.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

در این سری شرکت اپل به طور کامل استفاده از تاچ آی‌دی را کنار گذاشته و در تمامی سه مدل از Face ID استفاده کرده است. این سیستم احراز هویت که از اجزایی مانند Dot Projector و دوربین مادون قرمز تشکیل شده، یکی از دقیق ترین و ایمن ترین سیستم های تشخیص چهره در گوشی های هوشمند به شمار می رود.

نحوه کارکرد سیستم Face ID بدین شکل است که ابتدا سیستم عامل تصویری 3 بعدی از صورت کاربر ثبت کرده و سپس اقدام به احراز هویت می کند. گفتنی است که در این حالت تمامی بخش های صورت اعم از زخم، ریش و سبیل، عینک، و دیگر موارد کاملا ثبت شده و در طول زمان نیز این موارد تصحیح می شوند. بدین شکل که اگر عینک خود را دربیاورید و یا ریش خود را کوتاه کنید یا کاملا بزنید، همچنان دستگاه قادر به تشخیص شما خواهد بود.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

نرم‌افزار

بر کسی پوشیده نیست که اپل با سیستم عامل iOS خود توانسته در عین سادگی، امکانات بی نظیری را برای کاربران خود مهیا کند. از جمله این ویژگی ها می توان به رابط کاربری نرم و روان و عاری از هرگونه هنگ و لگ دانست. همچنین تجربه کاربری نیز به شکل قابل توجهی بالاست و هر کاربری از هر سنی به سادگی می تواند با دستگاه ارتباط برقرار کرده و تنظیمات مورد نظر خود را پیدا کند.

آیفون XR به همراه iOS12 عرضه شده است اما همانطور که احتمالا می دانید به واسطه پشتیبانی فوق العاده کوپرتینویی ها می توانید حداقل تا 4 سال از به روزرسانی های سیستم عامل بهره مند شوید و ویژگی های جدید را دریافت کنید.

باید اشاره کنیم که سیستم عامل iOS ویژگی های بسیاری با خود به همراه دارد که ذکر تمامی آن ها از حوصله این مقاله خارج است. بنابراین تنها به ذکر چند مورد مهم بسنده می کنیم.

نسخه جدید iOS12 در ظاهر تفاوت چندانی با iOS11 ندارد اما در مقایسه با نسخه قرار گرفته بر روی آیفون 8 و یا قبل تر، در سیستم کنترل دستگاه تغییرات زیادی را به خود دیده است. در تمامی دستگاه های سری X اپل می توانید گوشی خود را به وسیله ژست های حرکتی کنترل کنید. بدین شکل که با کشیدن نوار سفید رنگ پایین نمایشگر به بالا از برنامه خارج خواهید شد و با کشیدن و نگه داشتن نیز برنامه های در حال اجرا را مشاهده خواهید کرد. همچنین با کشیدن این نوار به سمت راست می توانید به سرعت بین برنامه های در حال اجرا جا به جا شوید.

با برداشتن گوشی صفحه به صورت خودکار روشن خواهد شد و با تشخیص چهره کاربر، قفل را باز خواهد کرد اما همچنان بر روی صفحه قفل خواهد ماند. با کشیدن صفحه به بالا می توانید وارد محیط سیستم عامل شوید.

صفحه اصلی همچنان مملو از آیکن برنامه ها و پوشه های مختلف است و در چپ ترین پنل نیز شامل ویجت های کاربری مختلفی می شود که همگی از بخش تنظیمات این پنل قابل شخصی سازی هستند.

در سری X بخش کنترل سنتر از پایین دستگاه به گوشه سمت راست منتقل شده و با کشیدن انگشت خود در این قسمت می توانید به میان‌بر های مختلف اعم از کنترل موزیک، دکمه های کنترلی مانند بلوتوث و وای فای و همچنین دیتای موبایل و همچنین سطح صدای دستگاه و روشنایی صفحه، دسترسی داشته باشید. کنترل سنتر تا حدودی قابل شخصی سازی‌ست و می توانید میان بر های مختلفی را به آن اضافه کنید.

با پایین کشیدن انگشت خود از گوشه سمت چپ می توانید به اعلانات دستگاه دسترسی پیدا کنید. بخش اعلانات در طول یکی دو سال گذشته دستخوش تغییرات بسیاری شده و حالا بهتر از همیشه حاضر شده است.

به دلیل وجود سیستم پیشرفته تشخیص چهره می توانید در iPhone XR از ویژگی جذاب AniMoji بهره مند شوید. این سیستم با تشخیص فرم چهره و دیگر اجزای صورت همچون موها و غیره ایموجی‌ای اختصاصی برایتان طراحی می کند و می توانید از آن در برنامه های مختلف اعم از اینستاگرام، واتس اپ و دیگر برنامه های پشتیبانی شده، استفاده کنید. ویژگی AniMoji حتی می تواند از فرم لب و چهره هم در زمان صحبت کردن الگو برداری کند؛ از همین رو می توانید ایموجی های متحرکی را خلق کنید که دقیقا حرکات لب شما را تقلید می کنند و احساسات را از طریق فرم صورت منتقل می کنند.

در iOS تمامی بخش ها از طراحی یکپارچه ای بهره می برند؛ از این رو با ورود به هر برنامه با رابط کاربری مشابهی مواجه خواهید شد و همین امر باعث می شود حتی بدون فکر کردن به سرعت محل قرارگیری گزینه های مختلف را حدس بزنید. همین ویژگی ها باعث شده تا اکثر کاربرها پس از مدتی استفاده از این سیستم عامل، اندروید را بسیار سخت و پیچیده قلمداد کنند.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

دوربین

محال است تا در بررسی تخصصی گوشی های هوشمند، دوربین از جایگاه ویژه ای برخوردار نباشد. زیرا با قدرتمندتر شدن دوربین گوشی ها تقریبا می توان گفت که تمامی لحظات کاربران از این طریق ثبت می شوند؛ از این رو یکی از اولین سوال های هر خریدار این خواهد بود: “دوربینش چند مگاپیکسله؟”

دوربین اصلی دستگاه همانند آیفون 7 و 8 در گوشه سمت چپ قرار گرفته است. این دوربین 12 مگاپیکسلی از لنزی 26 میلیمتری (عریض) بهره می برد و به لرزشگیر سخت افزاری نیز مجهز شده است. تجهیز به لرزشگیر سخت افزاری به معنی عکس هایی واضح تر در نور کافی و خصوصا در شب است. در این حالت سنسور با ثابت ماندن نور بیشتری جذب می کند و در نتیجه عکس های خروجی بسیار روشن تر خواهند بود.

این سنسور می تواند ویدیوهایی با کیفیت 4K@60fps ضبط کند و در زمینه فیلمبرداری فوق آهسته نیز توانایی ثبت ویدیوهایی تا 240 فریم بر ثانیه را دارد. شاید این عدد در مقابل 960 فریم دوربین گوشی های اندرویدی عددی به مراتب کمتر باشد اما برخی از شرکت های اندرویدی اعم از Realme با تکنیک های نرم افزاری اقدام به افزایش فریم از 120 فریم به 960 فریم می کنند که با مقایسه ای کوچک سریعا با تفاوت آن ها پی خواهید برد.

سنسور دوربین اصلی دقیقا مشابه آیفون XS و XS Max است؛ بنابراین تفاوتی در زمینه کیفیت میان این سه دستگاه مشاهده نخواهید کرد. پردازش رنگ ها بسیار مناسب است و شاهد رنگ هایی طبیعی هستیم. متاسفانه کیفیت اصلی عکس ها از طریق مانیتورهای معمولی قابل مشاهده نیست و باید از مانیتورهایی با پشتیبانی از دامنه رنگ DCI-P3 استفاده کنید.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

اپل برای اپلیکیشن دوربین خود در این نسل امکان ویژه ای را توسعه داده است که به واسطه آن در زمان ثبت عکسی جدید، چندین عکس به صورت پی در پی ثبت و ترکیب (Merge) خواهند شد. این موضوع باعث می شود تا گستره دینامیکی تصاویر به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند.

امکان ثبت عکس های 2x نیز در نرم افزار دوربین وجود دارد و با توجه به تکی بودن دوربین به سادگی می تواند متوجه شد که این امکان از طریق کراپ دیجیتالی میسر شده و فاصله زیادی با لنز اختصاصی در XS و XS Max خواهد داشت. البته باید خاطر نشان کنیم که گوشی پیکسل 3 گوگل هم از داشتن لنز زوم محروم است اما همچنان می تواند به واسطه الگوریتم پردازش تصویر فوق العاده اش، عکس های بسیار باکیفیت تری در مقایسه با iPhone XR ثبت کند.

با وجود تکی بودن دوربین اصلی، آیفون XR همچنان می تواند عکس های پرتره خوبی ثبت کند. البته روند کار کاملا متفاوت از آن چیزی‌ست که در iPhone X یا XS و XS Max می بینیم. در این مدل اپل به استفاده از هوش مصنوعی روی آورده است؛ پیشتر نیز در گوشی Pixel 3 XL چنین ویژگی‌ای را مشاهده کرده بودیم.

در این حالت هوش مصنوعی نرم افزار دوربین ابتدا با تشخیص سوژه آن را از پس زمینه آن جدا کرده و سپس با اعمال افکت بوکه در پشت آن، عکس نهایی را پردازش می کند. تمامی مراحل گفته شده در کسری از ثانیه رخ خواهند داد و کاربر هیچ تاخیری حس نخواهد کرد.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

دوربین جلوی دستگاه نیز از سنسوری 7 مگاپیکسلی استفاده می کند؛ سنسوری دقیقا مشابه آیفون XS. کیفیت دوربین بسیار خوب است اما در نور کم ناتوانی آن پدیدار می شود. ویژگی Retina Flash برای رفع این مشکل قرار داده شده است و می توانید با روشن کردن آن صفحه دستگاه را به فلاش تبدیل کنید. با فعال کردن فلاش رتینا جزئیات تصویر افزایش پیدا می کند و نویزها نیز کمی، (فقط کمی) کمتر می شوند. البته گستره دینامیکی به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می کند و بنابراین باید میان کمی جزئیات بیشتر و گستره دینامیکی بیشتر، یکی را انتخاب کنید.

دوربین جلو به واسطه واحد هوش مصنوعی تراشه A12 Bionic می تواند عکس های پرتره بسیار خوبی نیز ثبت کند. کیفیت عکس ها بسیار خوب است و تشخیص سوژه نیز به خوبی دوربین پشتی انجام می پذیرد. جالب است بدانید که پس از ثبت عکس پرتره همچنان می توانید با رفتن به گالری و ویرایش آن، سطح تاری پس زمینه سوژه را کم یا زیاد کنید.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

باتری

باتری دقیقا جاییست که آیفون XR برتری خود را به رخ دو مدل دیگر می کشد. این گوشی با وجود باتری نسبتا کوچک 2942 میلی آمپری خود می تواند در استفاده سبک حداقل یک روز کاری را شارژ دهی کند. در نظر داشته باشید که تراشه A12 Bionic در زمینه مصرف انرژی یکی از بهترین هاست و همچنین سیستم عامل iOS نیز با سخت گیری هایی که در زمینه اجرای برنامه ها در پس زمینه انجام می دهد، به خوبی می تواند باتری دستگاه را به مدت طولانی تری حفظ کند.

در بررسی های ما iPhone XR توانست در طول روز بدون شارژ مجدد 24 ساعت کامل شارژدهی کند و در این میان 6 تا 7 ساعت هم از دستگاه استفاده سطح متوسط مانند برقراری تماس، وب گردی، چک کردن شبکه های اجتماعی و تماشای ویدیو داشتیم. نمی توان این عمر باتری را عالی دانست اما همچنان یکی از بهترین ها در دنیای iOS محسوب می شود.

باتری دستگاه از جنس لیتیوم پلیمر است و با حداکثر سرعت 15 وات نیز شارژ می شود. شارژر داخل جعبه از نوع 5 وات خواهد بود که می تواند باتری دستگاه را در مدت 3 ساعت شارژ کند. برای شارژ سریعتر می توانید از شارژرهای 15 واتی یا 18 واتی استفاده کنید که می تواند 50 درصد از باتری را طی مدت 30 دقیقه شارژ کند؛ اما توصیه می کنیم که از شارژرهای تایید شده اپل استفاده کنید تا آسیبی به باتری دستگاه وارد نشود.

البته شارژ سیمی تنها راه شارژ دستگاه نیست و می توانید از پد شارژ بی سیم (Wireless Charging) نیز برای شارژ دستگاه خود استفاده کنید. البته در نظر داشته باشید که شارژ بی سیم آیفون XR از نوع سریع نبوده و در بهترین حالت شارژ کامل دستگاه تا 3 ساعت و نیم به طول می انجامد.

ارتباطات

آیفون XR در زمینه ارتباطات چیزی کم از بهترین های بازار ندارد و به آخرین تکنولوژی های ارتباطی مجهز شده است. پشتیبانی از شبکه LTE-A تنها یکی از توانایی های دستگاه است و می تواند با سرعت بسیار بالایی داده ها را دریافت و ارسال کند. گفتنی است که ویژگی VoLTE نیز برای برقراری تماس هایی با کیفیت صوتی بسیار بالا در این گوشی گنجانده شده است.

برخلاف باور بسیاری از افراد، گوشی های آیفون دارای چیپ بلوتوث هستند اما سیستم عامل از آن برای انتقال داده به دلیل سرعت پایین آن استفاده نمی کند. برای انتقال سریع‌تر فایل می توانید از ویژگی AirDrop استفاده کنید که البته تنها برای دستگاه های اپل کاربرد دارد.

گوشی آیفون XR از نسخه 5.0 بلوتوث استفاده می کند. از ویژگی های این نسخه می توان به کاهش مصرف انرژی و همچنین افزایش پهنای باند اشاره کرد. بنابراین دستگاه های جانبی بی سیم به خوبی با این گوشی جفت می شوند و می توانید از تمام ویژگی های آن ها استفاده کنید.

از دیگر ویژگی های ارتباطی می توان به وای فای 5 اشاره کرد؛ گوشی ارزان قیمت کوپرتینویی ها می تواند داده ها را با سرعت فوق العاده 300 مگابیت بر ثانیه بر بستر WiFi ac با کمترین نرخ تاخیر انتقال دهد.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone XR - گوشی پلازا

جمع‌بندی

با ظهور رقبای جدید در عرصه گوشی های هوشمند، ارائه محصولی ارزان قیمت تر از جانب اپل امری قریب الوقوع تلقی می شد؛ امری که در نهایت در غیاب گوشی ارزان قیمتی چون iPhone SE به همراه نسل جدید پرچمداران شرکت اپل با نام iPhone XR معرفی شد.

گوشی آیفون XR را می توان از منظر طراحی و رنگ‌بندی حتی بهتر از دو مدل دیگر دانست؛ چرا که به خریداران حق انتخابی جز رنگ های تیره می دهد. در کنار این مورد اگر قیمت مناسب تر و همچنین قدرت سخت افزاری مشابه را نیز در نظر بگیریم، قطعا iPhone XR انتخابی ارزشمندتر به شمار می آید. در نظر داشته باشید که با وجود نمایشگر LCD دستگاه، عمر باتری به مراتب بهتر از مدل های گران قیمت تر است و همین موضوع نیز می تواند بر ارزشمندی دستگاه تاثیر زیادی داشته باشد.

بنابراین اگر در حال حاضر از آیفون های قدیمی (تا آیفون 7) استفاده می کنید، خرید این مدل را به شما پیشنهاد می کنیم؛ اما اگر قصد کوچ از آیفون 8 را دارید، خرید این مدل را چندان پیشنهاد نمی کنیم، زیرا جز عمر باتری بهتر و نمایشگر کامل و Face ID ویژگی دیگری به دست نخواهید آورد.

اما اگر در نظر دارید تا گوشی اندرویدی خود را کنار گذاشته و به اکوسیستم اپل وارد شوید، حتما خرید این مدل را پیشنهاد می کنیم؛ چونکه در کنار قدرت بسیار بالای سخت افزاری و همچنین دوربین فوق العاده دستگاه، ویژگی های دیگری چون نمایشگر عالی و سیستم عامل بسیار بهینه را خواهید داشت.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا