بررسیموبایل

بررسی آیفون Xs اپل

مقدمه

آیفون XS اپل؛ دوازدهمین پرچمدار کوپرتینویی ها. آیفون ها در هر سال استانداردهای جدیدی را برای گوشی های هوشمند وضع می کنند اما سری XS درحقیقت نسخه ای بهبود یافته از آیفون X تلقی می شوند. با بررسی تخصصی iPhone XS با ما همراه باشید.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

طراحی و بدنه

آیفون XS با آیفون X از نظر ظاهری تفاوتی ندارد از این رو همچنان با دستگاهی به اندازه 70.9 × 143.6 میلیمتر رو به رو هستیم که که فریم دور آن از استیل ضد زنگ ساخته شده و پشت و جلوی آن را نیز از نسخه ای نامعلوم از شیشه ساخته شده است. به نظر می رسد که اپل از گوریلا گلس 6 در گوشی های جدید خود بهره برده باشد؛ اما این موضوع به صورت رسمی توسط این شرکت تایید نشده است. این شرکت تنها به گفتن عبارت “مقاوم ترین شیشه” بسنده کرده است.

کیفیت و دوام دستگاه های اپل از ابتدا زبانزد خاص و عام بوده است. گوشی های این شرکت نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با کیفیت ساختی بی نظیر روانه بازار می شوند. آیفون XS هم با پیروی از نسل های قبلی خود به یکی از باکیفیت ترین گوشی های بازار تبدیل شده است که با در دست گرفتن آن به سرعت ارزش بالای آن و ثبات بی حد و حصر آن را احساس خواهید کرد. همچنین آیفون XS طوری طراحی شده که به شما حس مقاومت بدنه را نیز منتقل می کند! موردی که در گوشی های اندرویدی وجود ندارد و همواره این حس را دارید که با افتادن گوشی قطعا گوشی خواهد شکست.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

با وجود ویژگی های سخت افزاری بسیار زیاد iPhone XS، ضخامت آن همچنان معادل 7.7 میلیمتر است و وزنی معادل 174 گرم دارد. تمامی ابعاد نام برده شده موجب یک گوشی خوش دست و دوست داشتنی می شود که البته همچنان با مدل سال گذشته تفاوتی در ظاهر ندارد!

در پشت دستگاه دوربین دوگانه با چینشی عمودی مشاهده می شود که در زمان آیفون X با انتقادهای فراوانی همراه بود. اما رفته رفته با دنباله روی دیگر شرکت ها به موضوعی عادی تبدیل شد. فریم دوربین کمی از شیشه پشتی بیرون زده است و همین امر می تواند در زمان قرار دادن گوشی بر روی سطحی صاف و استفاده کردن از آن به دلیل لق زدن های مداوم به امری آزاردهنده تبدیل شود. البته همچنان یک راه برای حل این موضوع دارید: در زمان قرار دادن آیفون XS بر روی سطحی صاف با آن کار نکنید!! جدای از شوخی می توانید این مشکل را تنها با یک کاور حل کنید.

لوگوی اپل نیز در جای همیشگی خود قرار دارد. فریم استیل دستگاه همچنان براق و درخشنده است؛ موضوعی که گوشی را به شدت مستعد جذب اثر انگشت خواهد کرد. با توجه به براقیت بالای بدنه، جذب اثر انگشت می تواند یکی از اصلی ترین مشکلات کاربران به شمار برود. از این رو پیشنهاد می کنیم تا کاوری مناسب خریداری کنید تا نیاز به تمیز کردن روزانه دستگاه نباشد.

آیفون XS در مقایسه با آیفون X تنها یک وجه تفاوت دارد: در قسمت پایین دستگاه و درست در سمت چپ پورت لاتنینگ، حفره های بلندگو قرار دارند که دیگر قرینه سمت راست نیست و یک خط آنتن نیز در کنار آن به چشم می خورد.

در قسمت جلوی iPhone XS نیز نمایشگری آشنا با بریدگی بسیار بزرگش به چشم می خورد. حاشیه های اطراف هم حتی یک میلیمتر کاهش پیدا نکرده است! همین تشابهات باعث می شود تا از جلو نیز XS با X هیچ تفاوتی نداشته باشد.

صفحه نمایش 5.8 اینچی این گوشی از پنل OLED بهره می برد که اپل آن را Super Retina OLED نامیده است. اپل همواره علاقه بسیاری به تغییر نام قسمت های مختلف دستگاه های خود دارد تا به گونه ای آن را “خاص” جلوه دهد اما در واقعیت تنها تفاوت این قطعات در نام آن ها خلاصه می شود.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

صفحه نمایش با استفاده از لایه ای اولیوفوبیک (Oleophobic Coating) در مقابل خط و خش های خارجی محافظت می شود. این لایه با گرما به سرعت از بین خواهد رفت؛ پس بهتر است تا گوشی خود را از منابع گرمایی شدید دور نگه دارید.

بریدگی بالای نمایشگر قطعات مختلفی را با خود به همراه دارد؛ اعم از دوربین سلفی، دات پروژکتور، سنسور مجاورت، سنسور تشخیص نور، بلندگوی تماس، میکروفون و دوربین مادون قرمز. اپل با هنرمندی تمام توانسته تمامی این قطعات را در اندازه بسیار کوچک قرار دهد. اما همچنان در مقایسه با دیگر گوشی ها این مقدار از بریدگی نمایشگر بسیار زیاد است.

اپل مقاومت آیفون XS در برابر مایعات را نیز بهبود بخشیده است. این گوشی هوشمند حالا می تواند تا عمق 2 متری آب و به مدت 30 دقیقه دوام بیاورد که تغییری بسیار قابل توجه به شمار می رود. لازم به ذکر است که در آیفون X این مقدار برابر با 1 متر برای 30 دقیقه بوده است و کوپرتینویی ها این میزان را دوبرابر کرده اند. اما همچنان توصیه می کنیم گوشی خود را درون آب استخر نبرید چون ممکن است تفاوت غلظت آب باعث نفوذ به داخل آن شود.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

صفحه نمایش

گوشی پرچمدار آیفون XS از نمایشگری 5.8 اینچی استفاده می کند. این نمایشگر که با نام Super Retina OLED شناخته می شود، از دقت 2436 × 1125 پیکسل بهره می برد و همانطور که از نامش پیداست از پنل OLED نیز بهره می برد.

تکنولوژی اختصاصی اپل با نام 3D Touch یا لمس سه بعدی هم در این نمایشگر تعبیه شده است. به واسطه این ویژگی می توانید با فشار بیشتر به المان های صفحه نمایش، اطلاعات بیشتری از آن ها دریافت کنید. برای مثال می توانید با نگه داشتن انگشت خود بر روی آیکن برنامه ای چون Note، می توانید گزینه هایی برای استفاده بهتر و سریع تر را مشاهده کنید.

پشتیبانی از فناوری HDR نیز سبب شده تا در زمان تماشای ویدیو، روشنایی مناسب تری را تجربه کنید و همچنین با بهره گیری از ویژگی True Tone، توانایی های HDR نیز افزایش پیدا می کند. فناوری True Tone باعث می شود تا بسته به نور محیط، رنگ ها و سفیدی نمایشگر استاندارد سازی شوند. گفتنی است که در این راه سنسور تشخیص نور نقشی کلیدی را ایفا می کند.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

با وجود اینکه اپل از پنلی با نرخ نوسازی بالا (90 هرتز یا 120 هرتز) استفاده نکرده، اما حساسیت لایه لمسی را به 120 هرتز رسانده است. بنابراین زمان دریافت و پاسخگویی به لمس های کاربر تا 2 برابر افزایش یافته است. در نتیجه در زمان اجرای یک برنامه و یا پیمایش شبکه های اجتماعی و یا وب سایت، بازخورد لمسی فصحه نمایش بسیار سریع تر از قبل خواهد بود.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

اپل در زمان معرفی دستگاه ادعا کرده که نمایشگر OLED دستگاه می تواند روشنایی 625 نیت را تولید کند! این عددی فوق العاده برای این پنل به حساب می آید. ما در بررسی هایمان به عدد 660 نیت دست یافتیم که صفحه نمایش OLED آیفون XS را در میان روشن ترین نمایشگرهای حال حاضر گوشی های هوشمند قرار می دهد.

روشنایی بیشتر نمایشگر باعث می شود تا در یک روز آفتابی، راحت تر بتوانید محتوای آن را مشاهده کنید. همچنین کمینه مناسب آن نیز مانع از آسیب به چشم در محل های تاریک خواهد شد.

آیفون XS یکی از بهترین نمایشگرهای بازار را با خود به همراه دارد. این نمایشگر به هیچ وجه شما را ناامید نخواهد کرد؛ درواقع اصلا هیچ وجه منفی ای نخواهد داشت که شما را اذیت کند.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

سخت افزار

آیفون ها هر ساله به بنچمارکی برای مقایسه قدرت دیگر گوشی های پرچمدار تبدیل می شوند. امسال نیز اپل سنگ تمام گذاشته و با معرفی سیستم روی یک چیپ (SOC) اختصاصی خود با نام A12 Bionic قدرتی برابر با قدرت سیستم های دسکتاپ را به گوشی های خود آورده است.

این تراشه 6 هسته ای بر پایه لیتوگرافی 7 نانومتری توسعه یافته است و هسته های آن به به دو کلاستر 2 هسته ای پرقدرت و 4 هسته ای کم مصرف تقسیم می شوند. اپل طی کنفرانس خود اعلام کرد که تراشه جدید این شرکت در مقایسه به A11 Bionic در هسته های قدرتمند از 15 درصد قدرت بیشتری برخوردارند و در عین حال تا 40 درصد نیز انرژی کمتری مصرف می کنند.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

این شرکت در ادامه اعلام کرد که تراشه A11 Bionic توانایی پردازش 600 میلیون وظیفه در ثانیه را داشت؛ و حالا این عدد در A12 به 5 میلیارد رسیده است! این اتفاقی بسیار بزرگ تنها برای یک نسل محسوب می شود. پرواضح است که اپل برای دستیابی به قدرت بیشتر و به پشتوانه مهندسان نخبه خود سرمایه گذاری عظیمی در این بخش کرده است تا بتواند جلوی غول های نیمه هادی قد علم کند.

قدرت پردازشی این تراشه را تنها با بنچمارکی چون Geekbench می توان اندازه گیری کرد. این تراشه در آزمون تک هسته ای امتیاز فوق العاده 4823 را کسب کرده که فاصله بسیار زیادی را پرچمداران اندرویدی دارد و به راحتی آن را در صدر تراشه های قدرتمند دنیای موبایل قرار داده است. در حقیقت در زمینه تک هسته ای گوشی های اندرویدی ای چون گلکسی اس 9 پلاس تنها توانسته اند گوشی 2 نسل پیش اپل یعنی آیفون 7 پلاس را شکست دهند که موضوعی ناراحت کننده و صدالبته نگران کننده برای دنیای اندروید به شمار می رود.

در آزمون چند هسته ای با وجود اینکه تراشه A12 از 6 هسته استفاده می کند، اما به راحتی توانست تراشه های 8 هسته ای دنیای اندروید مانند اسنپدراگون 845 را شکست دهد. این تراشه موفق شده امتیاز 11472 را به دست بیاورد؛ این در حالیست که قدرتمندترین تراشه های دنیای اندروید حتی با وجود اورکلاک به امتیاز 9200 نیز نرسیده اند.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

مقداری از عملکرد فوق العاده تراشه A12 را می توان مدیون حافظه های پرسرعت LPDDR4X بود که در مقایسه با تراشه A11 شاهد افزایشی 1 گیگابایتی بوده است و آیفون امسال 4 گیگابایت از این حافظه پرسرعت را با خود به همراه دارد. مورد دیگر حافظه های داخلی بسیار پرسرعت NVMe است؛ این حافظه ها را می توان پرسرعت ترین حافظه های جهان تا به امروز دانست و استفاده گوشی های آیفون از آن می تواند سرعت اجرای برنامه ها و همچنین عملکرد کلی دستگاه را تا حد بسیار زیادی افزایش دهد.

اما تراشه های سری A اپل تنها به عملکرد پردازشی آن ها شهره نیستند؛ بلکه در زمینه پردازش های گرافیکی نیز سرآمد تمامی تراشه های موبایل به شمار می روند. درون تراشه A12 Bionic از تراشه اختصاصی گرافیکی با 4 هسته پردازشی استفاده شده است که به گفته کوپرتینویی ها در مقایسه با نسل قبل تا 50 درصد سرعت بیشتری دارد و پهنای باند آن نیز به لطف استفاده از سیستم فشرده سازی بدون کاهش کیفیت، افزایش قابل توجهی داشته است.

و اما بنچمارک های گرافیکی… حاضرید تا هوش از سرتان بپرانیم؟

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

تراشه اسنپدراگون 845 که در حال حاضر قدرتمندترین تراشه اندرویدی به شمار می رود، در آزمون GFX 3.1 با کیفیت 1080p (offscreen) موفق به ثبت 61 فریم بر ثانیه شده است. اما تراشه A12 اپل در آزمونی مشابه به عدد باور نکردی 98 فریم دست یافته است!!!

فریم بالاتر به معنی عملکردی روان تر در اجرای بازی های گرافیکی و سه بعدی خواهد بود. پس با داشتن آیفون XS می توانید مطمئن باشید که تمامی بازی های موجود را با حداکثر تنظیمات گرافیکی اجرا خواهید کرد و با مفاهیمی چون لگ و هنگ کاملا بیگانه خواهید بود!

تلاش اپل برای ارائه قدرت بیشتر در تراشه های خود واقعا ستودنیست. این شرکت با ارائه A12 ما را برای دیدن عملکرد A12X در آیپدهای این شرکت بسیار هیجان زده کرده است. چونکه تراشه های سری X این شرکت به لطف استفاده از هسته های بیشتر و گرافیکی قوی تر، توانایی پردازش بسیار قوی تری را چه در بخش پردازش منطقی و چه پردازش گرافیکی دارا خواهد بود.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

نرم‌افزار

آیفون XS به همراه آخرین نسخه از سیستم عامل اختصاصی اپل یعنی iOS 12 عرضه شده است. به دلیل مشکلات و باگ های فراوانی که در iOS 11 وجود داشت، اپل در این نسخه به جای تمرکز بر روی معرفی ویژگی های جدید، بر روی بالا بردن ثبات سیستم عامل و رفع مشکلات پرداخته است. از این تفاوت ظاهری چندانی را با نسخه پیشین مشاهده نخواهید کرد.

رفع مشکلات و تمرکز بیشتر بر روی افزایش سرعت سبب شده تا در گوشی های قدیمی تر نیز افزایش سرعت قابل توجهی را شاهد باشیم. این امر در آیفون XS به دلیل استفاده از تراشه جدیدتر و قوی تر نیز نمود بیشتری پیدا می کند.

انیمیشن ها به نرمی هرچه تمام تر اجرا می شوند و جا به جایی میان برنامه ها نیز به سرعت انجام می شود. در زمان استفاده از دستگاه به ندرت لگ و یا هنگی را شاهد خواهید بود و حتی می توان گفت که اصلا تاخیری مشاهده نخواهید کرد.

صفحه قفل گوشی های آیفون بسیار ساده و در عین حال کاربردی است. در قسمت پایین صفحه صفل دو میانبر چراغ قوه و دوربین نیز برای دسترسی سریعتر به این دو ابزار کاربردی قرار دارد. با یک بار ضربه بر روی صفحه، نمایشگر روشن و صفحه صفل را نمایش خواهد داد. درصورت فعال کردن ویژگی FaceID گوشی به سرعت شما را شناسایی خواهد کرد و قفل گشایی را انجام خواهد داد. اما همچنان وارد صفحه اصلی نخواهید شد و برای این کار باید از پایین صفحه به بالا بکشید. این مرحله اضافه به این دلیل صورت گرفته که FaceID به صورت خودکار اقدام به قفل گشایی می کند و ممکن است کاربری تنها برای مشاهده اعلانات صفحه گوشی را روشن کند. در این صورت ورود به صفحه اصلی به طور خودکار کمی آزار دهنده خواهد بود.

با ورود به صفحه اصلی همان چینش همیشگی آیکن ها را مشاهده خواهید کرد. با وجود عریض تر شدن نمایشگر همچنان آیکن ها چینشی 6×4 دارند. رابط کاربری آشنا برای بسیاری از افراد یک مزیت بزرگ به شمار می رود؛ دیگر نیازی نیست تا هر ساله ویژگی های جدید روش تعاملی جدیدی را فرا بگیرید و یا با خرید مدلی جدید شیوه ای جدید و مختص آن شرکت را اجرایی کنید. برای مثال می توانیم گوشی های سامسونگ، شیائومی و هواوی را مثال بزنیم که هریک برای کنترل دستگاه از ژست های حرکتی متفاوتی استفاده می کنند.

صحبت از ژست های حرکتی شد و باید بگوییم که ژست های حرکتی سیستم عامل iOS برای گوشی های تمام صفحه سری X این شرکت یکی از کارآمدترین و در عین حال ساده ترین های دنیای موبایل به شمار می رود. با حذف دکمه هوم تنها به نمایش یک نوار سفید رنگ در قسمت پایینی نمایشگر بسنده کرده است.

با این نوار کارهای بسیاری می توان انجام داد؛ اعم از خروج از برنامه (کشیدن به سمت بالا)، نمایش برنامه های در حال اجرا (کشیدن به بالا و نگه داشتن) و رفتن به برنامه قبلی که به دو شکل صورت می گیرد: هم می توانید نوار را به سمت راست بکشید و هم می توانید کمی به بالا و سپس به راست بکشید.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

در صفحه اصلی با کشیدن انگشت خود از گوشه سمت راست به پایین، کنترل سنتر را مشاهده خواهید کرد. در کنترل سنتر دکمه های میان بر بسیاری وجود دارد: مانند دکمه های کنترل موزیک، دیتای موبایل، WiFi، بلوتوث، حالت پرواز، صدا، روشنایی نمایشگر، چرخش صفحه و حالت Do Not Disturb. همچنین در این قسمت می توانید میان بر برنامه های مختلف مانند ماشین حساب، کرنومتر، دوربین و غیره را قرار دهید. درواقع می توان گفت که تنها بخشی در کنترل سنتر که می توان آن را شخصی سازی کرد، همین میان برهای انتهایی آن است.

با استفاده از ویژگی AirDrop می توانید فایل های خود بسیار سریعتر بر بستر WiFi به دیگر گوشی های آیفون انتقال دهید. همچنین ویژگی Scrren Mirroring نیز برای مشاهده محتوای گوشیتان در صفحه ای بزرگتر و مجهز به AppleTV کاربرد دارد.

همانطور که گفته شد اپل تکنولوژی 3D Touch را در صفحه نمایش آیفون XS قرار داده است؛ از این رو می توانید با فشردن بر روی برنامه های پشتیبانی شده، از امکانات بیشتری بهره ببرید. تقریبا تمامی بخش های سیستم عامل از این ویژگی بهره می برند. خصوصا برنامه های سیستمی که به واسطه آن تعامل با برنامه ها بسیار راحت تر و سریع تر از گذشته خواهد شد. به طور کلی می توان گفت که لمس سه بعدی مشابه راست کلیک ویندوز کاربرد دارد و با آن می توانید میان برهای مختلفی از آن برنامه خاص را مشاهده کنید.

از امکانات جدید iOS 12 می توان به برنامه Measure اشاره کرد. این برنامه با استفاده از هوش مصنوعی تراشه و دوربین پشتی امکان اندازه گیری اشیا مختلفی را می دهد. حتی با این برنامه می توانید مساحت منزل خود و یا یک ساختمان را محاسبه کنید. تنها محدودیت این نرم افزار نبود امکان محاسبه محیط و یا مساحت دایره است که امیدواریم اپل آن را در آینده با یک به روزرسانی فراهم آورد.

سیستم عامل iOS از امکانات بسیار زیادی بهره می برد که ذکر تمامی آن ها از حوصله این بررسی خارج است. از این رو سعی کردیم تا مهمترین ویژگی های این سیستم عامل را معرفی کنیم.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

دوربین

پس از عرضه آیفون 6اس، اپل سرمایه گذاری ویژه ای بر روی بهبود کیفیت دوربین های خود کرد و با معرفی آیفون 7، ثمره این تمرکز و سرمایه گذاری را به رخ رقبای خود کشید. این روند تا به امروز ادامه داشته و این شرکت به جای بازی با اعداد و ارقام، به بالا بردن هرچه بیشتر کیفیت عکس های ثبت شده با آیفون های خود کرد. درواقع می توان گفت که اپل به جای ادعا، عمل می کند. J

آیفون XS همانند نسل پیشین خود از 2 دوربین 12 مگاپیکسل در پشت و دو دوربین 7 مگاپیکسل و سه بعدی برای دوربین سلفی بهره می برد. ابتدا از دوربین های پشتی شروع می کنیم.

دوربین 12 مگاپیکسلی اصلی از لنزی 26 میلیمتر با زاویه دید عریض استفاده می کند که دیافراگمی برابر با f/1.8 دارد. دیافراگم باز و همچنین بهره گیری از لرزشگیر سخت افزاری OIS در کنار هم ترکیبی مناسب برای ثبت عکس هایی با جزئیات بالا در شرایط نوری ضعیف را تشکیل داده اند؛ البته بر روی کاغذ! در ادامه کیفیت حقیقی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

دوربین دوم از کیفیتی مشابه دوربین اصلی یعنی 12 مگاپیکسل بهره می برد؛ اما این بار از لنز 52 میلیمتری تله فوتو (زوم 2 برابر) بر روی آن استفاده شده است. گفتنی است که لنز یاد شده دیافراگمی برابر با f/2.4 دارد و به ویژگی OIS هم مجهز شده است. میان دو دوربین اصلی فلاشی چهارتایی از نوع دو رنگ (Dual Tone) به چشم می خورد.

اپل در کنفرانس معرفی iPhone XS اعلام کرد که الگوریتم های پردازش تصویر خود را برای ثبت بهتر تصاویر پرتره بهبود بخشیده است. الگوریتم دوربین این گوشی هوشمند حالا در زمان فشردن دکمه شاتر به سرعت 10 عکس صبت خواهد کرد؛ بدون آنکه کاربر حتی ذره ای متوجه آن شود. سپس هر لایه که با تنظیمات متفاوتی ثبت شده است، با یکدیگر ترکیب خواهند شد و عکس هایی با بوکه طبیعی و جزئیات عالی پدید خواهند آورد. در بررسی های ما نیز دوربین آیفون XS توانست عکس های بسیار باکیفیتی را با جلوه بوکه طبیعی ثبت کند که همین موضوع باعث شد تا ما دوربین این گوشی را در زمینه ثبت عکس پرتره از باکیفیت ترین های بازار بدانیم. گفتنی است که امکان کاهش و یا افزایش قدرت بوکه در برنامه Photos وجود دارد. برای این کار کافیست تا با ویرایش عکس، دیافراگم آن را کم و یا زیاد کنید.

 کیفیت دوربین اصلی بی نظیر است! جزئیات به شکل حیرت انگیزی بالاست و نویز نیز به خوبی کنترل شده است. گستره دینامیکی در سطح مناسبی قرار دارد و رنگ ها نیز طبیعی هستند. وضوح تصاویر نیز در سطح قابل قبولی دارد و با توجه به 12 مگاپیکسلی بودن تصاویر این وضوح را از اپل قبول می کنیم.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

دوربین زوم 2 برابری نیز کار خود را به خوبی انجام می دهد و با توجه به یکی بودن رزولوشن آن با دوربین اصلی، شاهد خروجی تصاویری بسیار باکیفیت و پرجزئیات هستیم. همچنین غلظت رنگ نیز به واقعیت نزدیک است و دوربین به خوبی می تواند رنگ آسمان را حتی در شرایط نوری بسیار قوی، بسیار طبیعی و آبی ثبت کند.

نکته جالب توجه درباره دوربین های آیفون XS را می توانیم گستره دینامیکی فوق العاده آن بدانیم. بازه گستره دینامیکی با روشن کردن حالت Auto HDR حتی فراتر از این ها هم می رود. برای مثال درصورتی که از محیط بیرون از داخل یک فروشگاه عکس برداری کنید، با وجود اختلاف نور بسیار زیاد میان این دو محیط، دوربین همچنان می تواند جزئیات بسیاری را از هر دو محیط ثبت کند. به نظر می رسد الگوریتم های پردازش تصویر آیفون XS یک جهش بزرگ از دستاوردهای کوپرتینویی ها در زمینه عکاسی به شمار می رود.

کیفیت عکس های ثبت شده در نور کم و محیط شب نیز مناسب است. اپل تلاش زیادی برای کاهش نویز در این مدل کرده و تا حدودی نیز موفق بوده است. اما همچنان فاصله زیادی با غول عکاسی در شب یعنی Pixel 2 XL دارد.

دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی عکس های بسیار خوبی را ثبت می کند اما به دلیل رزولوشن پایین 7 مگاپیکسلی، وضوح تصاویر آنطور که باید و شاید بالا نیست و در مواقعی به راحتی می توان پیکسل های گِرد شده را مشاهده کرد که همین امر از وضوح تصاویر می کاهد.

البته همچنان دوربین سلفی در زمینه عکس های پرتره پادشاهی می کند. اپل به خوبی توانسته از پردازنده تصویر جدید خود (ISP) بهره ببرد و با ایجاد افکت های بوکه متفاوت همچون نورپردازی استودیویی، جذابیت های بیشتری را برای کاربران ایجاد کند.

در انتها باید به توانایی های فیلمبرداری آیفون XS اشاره کنیم که همانند گذشته از فیلمبرداری 4K@60fps پشتیبانی می کند و لرزشگیر نیز در این حالت بسیار عالی عمل می کند؛ گویی که ویدیوها بر روی گیمبال ضبط شده اند.

خوشبختانه اپل در مقایسه با نسل پیشین یعنی آیفون X دوربین آیفون های جدید را بهبود قابل توجهی بخشیده است و به نظر می رسد این شرکت مصمم تر از همیشه برای رقابت با تمامی شرکت ها وارد میدان شده است.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

باتری

باتری از آن بخش هاییست که گوشی های آیفون همواره در آن ضعف داشتند. کوپرتینویی ها نیز با آگاهی به این موضوع در هر نسل تدابیر مختلفی را برای بهبود عمر باتری گوشی های خود اتخاذ کردند. یکی از ساده ترین راه ها افزایش ظرفیت باتریست. در کنار این موضوع بهینه تر شدن مصرف تراشه نیز تا حد زیادی می تواند به کاهش مصرف انرژی کمک کند.

اما در کمال تعجب آیفون XS در مقایسه با نسل پیشین، 58 میلی آمپر کاهش ظرفیت باتری را تجربه کرده و عملکرد کلی باتری نیز تا حد بسیار کمی کاهش یافته است. در بررسی های وب سایت GSMArena گوشی آیفون XS توانسته امتیاز 72 ساعت را کسب کند؛ این در حالیست که آیفون X در تستی مشابه امتیاز 74 ساعت را کسب کرده است.

نکته تعجب برانگیز بعدی این که اپل در سال 2018 گوشی خود را به همراه یک شارژر 5 واتی عرضه کرده است! در حالی که خود گوشی از فناوری شارژ سریع  15 وات پشتیبانی می کند!!! با استفاده از این شارژر ظرفیت باتری از 0 تا 100 درصد چیزی در حدود 3 ساعت به طول می انجامد که می تواند بسیار آزار دهنده باشد.

درصورتی که از شارژر 15 واتی استفاده کنید، این عدد به حدود 1 ساعت و 30 دقیقه کاهش پیدا می کند. بنابراین پیشنهاد می کنیم برای بهره مندی از سرعت بیشتر شارژ، برای گوشی خود یک آداپتور شارژ سریع تهیه کنید. همچنین در این حالت حدود 55 درصد از ظرفیت باتری تنها در 30 دقیقه شارژ خواهد شد.

اگر قیمت دستگاه را در نظر بگیریم، این تصمیم اپل برای قرار دادن شارژری 5 واتی درون جعبه دستگاه اقدامی بسیار عجیب به شمار می رود. حتی شیائومی نیز که به خساست در قرار دادن اقلام اضافه در جعبه دستگاه مشهور است، درون جعبه گوشی های پرچمدار خود آداپتوری با قدرت مشابه شارژ سریع دستگاه قرار می دهد. پس هی اپل، اگه اینو می خونی، یکم دست و دل بازتر شو. J

ارتباطات

آیفون XS در زمینه ارتباطی نیز در مقایسه با مدل سال گذشته تغییرات مختلفی را به خود دیده است. از این تغییرات می توان به پشتیبانی از شبکه 4G Cat16 اشاره کرد که سرعت دریافت اطلاعات را تا 60 درصد افزایش داده است و آن را از 600 مگابیت در نسل قبل به 1024 مگابیت بر ثانیه رسانده است.

متاسفانه پشتیبانی از نسل جدید شبکه های بی سیم WiFi 6 به iPhone XS افزوده نشده است و امید داریم که در سال آینده این مورد محقق شود.

از دیگر ویژگی های ارتباطی می توانیم به بلوتوث نسخه 5 با پشتیبانی از بلوتوث کم مصرف (LE) و NFC اشاره کنیم که مورد آخر تنها برای سیستم پرداخت اختصاصی اپل یعنی Apple Pay کاربرد دارد. (این ویژگی در ایران پشتیبانی نمی شود)

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone Xs - گوشی پلازا

جمع‌بندی

آیفون XS اپل یک هیولای تمام عیار در تمامی بخش هاست. این گوشی هوشمند در زمینه صفحه نمایش، بهترین کیفیت را ارائه می دهد، در زمینه سخت افزاری قدرتی بی حد و حصر دارد و دوربین های آن توانایی ثبت عکس هایی با وضوح، جزئیات و گستره دینامیکی خیره کننده را دارند.

طراحی دستگاه با وجود تکراری بودن همچنان جذاب، زیبا و درخشنده است و با در دست گرفتن آن به خوبی استحکام بدنه را حس خواهید کرد. تنها مورد منفی را می توان باتری دستگاه دانست که البته به مرور زمان و به واسطه یادگیری سیستم عامل iOS از شیوه مصرف شما، بهبود نیز پیدا می کند.

اپل باری دیگر دستگاهی ارزشمند را روانه بازار کرده است که به راحتی می تواند برای دیگر دستگاه های بازار خط و نشان بکشد. اگر قصد خرید آیفون XS را دارید بدون هیچ درنگی خرید آن را به شما توصیه می کنیم و مطمئن باشید که با خرید آن تا حداقل 4 سال از خرید گوشی جدید معاف خواهید شد.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا