بررسیموبایل

بررسی P30 لایت هوآوی

مقدمه

به نظر شما چه دستگاهی است که شبیه به Huawei P30 باشد، احساس کار کردن با آن کاملا مانند P30 باشد، به اندازه‌ی P30 دوربین‌های خوبی داشته باشد و در عین حال سبک‌تر و ارزان قیمت‌تر از آن هم باشد؟ خب، هوآوی باور دارد که این دستگاه Huawei P30 Lite است. در نگاه اول، این گوشی دارای یک طراحی چشم نواز است، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های گیمینگ زیادی دارد اما از همه مهم‌تر، دوربین‌های سه گانه‌ی ماهری در پنل پشتی خود دارد که عکاسی با آن‌ها جزو نقاط قوت بزرگ این گوشی محسوب می‌شود.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

طراحی

وقتی که P30 Lite را (مخصوصا از نمای رو به رو) با برادرهای بزرگ خودش یعنی سایر مدل‌های این سری که شامل P30 و P30 Pro می‌شوند مقایسه کنید، تشخیص دادن آن‌ها از یکدیگر بسیار سخت می‌شود. هر سه مدل این لاین آپ دارای زبان طراحی مشترکی هستند که شامل یک بدنه‌ی شیشه‌ای در هر دو طرف، صفحه نمایش کاملا کم حاشیه و همینطور یک ناچ U شکل در بالای آن‌ها می‌شوند. از دیگر شباهت‌های ظاهری این سه مدل می‌توان به رنگامیزی‌های بسیار دیدنی و جذاب و همچنین جایگاه دوربین‌هایی که به صورت عمودی در گوشه بالای سمت چپ بدنه‌ی آن‌ها قرار دارد، اشاره کرد.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

تقریبا از زمان عرضه شدن سری P30 بود که هوآوی از رنگامیزی‌های بسیار چشم نواز در گوشی‌های خودش استفاده کرد و پس از این که این رنگ‌های جذاب مورد توجه و استقبال مردم قرار گرفت، ترجیح داد که بیشتر از این ترکیب‌های رنگی زیبا در گوشی‌های مختلف خودش استفاده کند. به جز پنل نمایشگر و بدنه‌ی پشتی این گوشی که یک لایه شیشه روی آن‌ها کشیده شده، جنس فریم آن از پلاستیک است. اما هوآوی از یک پلاستیک کاملا براق برای این قسمت استفاده کرده که رنگ آن با رنگ اصلی بدنه که بر دیگر رنگ‌ها غالب شده، کاملا هماهنگی دارد.

وقتی که P30 Lite را برمی‌گردانیم، اولین ویژگی شاخص طراحی آن دوربین‌های سه گانه و همینطور سنسور تشخیص اثر انگشت خازنی این گوشی است. خوشبختانه به دلیل این که بدنه‌ی گوشی آنچنان هم بزرگ نیست، دسترسی انگشت شما به سنسور اثر انگشت آن کاملا راحت است و طراحی ارگونومیک آن بسیار عالی است. لبه‌های بدنه در این قسمت کمی خمیده هستند اما پنل صفحه نمایش آن کاملا صاف و تخت است.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

در دست گرفتن P30 Lite دقیقا همان حسی دارد که از یک گوشی با بدنه‌ی شیشه‌ای انتظار دارید. ممکن است کمی لیز باشد اما به اندازه‌ی برخی دیگر از گوشی‌های بازار از دست لیز نمی‌خورد اما اگر راحت نباشید، استفاده کردن از یک کیس محافظ ضمن خوش دست‌تر کردن گوشی، مشکل لیز بودن بدنه آن را نیز برطرف خواهد کرد.

فقط یک نکته در طراحی این گوشی وجود داشت که باعث نگرانی ما شده است. در مدلی که ما در اختیار داشتیم، یک مقدار فاصله‌ میان فریم و شیشه‌ی پشتی وجود داشت که بسیار کم بود اما به مرور زمان می‌تواند باعث نفوذ گرد و غبار در بدنه‌ی این گوشی شود. ما نمی‌توانیم با اطمینان خاطر تایید کنیم که این فاصله باعث وارد شدن گرد و خاک به داخل بدنه‌ی گوشی می‌شود زیرا مدت بسیار کمی را با آن سپری کردیم و در این مدت کوتاه نمی‌توان با اطمینان چنین ادعایی را مطرح کرد اما در هر صورت، موضوعی است که وجود دارد و ما هم وظیفه داشتیم که به آن اشاره کنیم تا شما از آن آگاهی داشته باشید.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

صفحه نمایش

در Huawei P30 Lite از یک صفحه نمایش ۶.۱۵ اینچی LTPS IPS LCD استفاده شده است که همانطور که در بخش طراحی هم اشاره کردیم، در بالای آن یک ناچ قطره‌ای وجود دارد که محل قرار گیری دوربین سلفی این گوشی است. بنابراین، صفحه نمایش مدل Lite هم از نظر اندازه و هم طراحی، مشابه با صفحه نمایش P30 است. با این تفاوت که نمایشگر مدل پرچمدار از نوع AMOLED و البته خمیده است. با این حال اگر بخواهیم بسیار دقیق و موشکافانه نگاه کنیم، صفحه نمایش مدل Lite کمی بزرگ‌تر از مدل پرچمدار است.

Huawei P30 Lite نیز مانند اکثر گوشی‌های امروزی یک صفحه نمایش بلند در اختیار کاربران قرار داده است که دارای نسبت ۱۹.۵:۹ می‌باشد که امروزه یک جورایی تبدیل به یک استاندارد شده است. رزولوشن آن ۱۰۸۰ × ۲۳۱۲ پیکسل است و چگالی آن هم ۴۱۵ پیکسل در هر اینچ می‌باشد که حتی امروز هم اعداد و ارقام بسیار خوبی برای صفحه نمایش یک گوشی محسوب می‌شوند.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

در تست‌هایی که ما از صفحه نمایش P30 Lite گرفتیم، اعداد و ارقام بسیار خوبی برای روشنایی و کنتراست به دست آوردیم اما با این حال، نمی‌توان گفت که بهترین و بالاترین اعدادی که تا به حال دیده بودیم، در این گوشی وجود داشت. مانند هر صفحه نمایش دیگری، اگر روشنایی صفحه نمایش را بر روی حالت خودکار قرار دهید، روشنایی بیشتری از حالت دستی به دست خواهید آورد که در P30 Lite اختلاف آن‌ها حدود ۲۰ نیت بود. در حالت دستی نهایت روشنایی صفحه نمایش این گوشی، ۴۸۰ نیت بود اما در حالت خودکار تا ۵۰۱ نیت هم افزایش پیدا کرد. حداقل روشنایی در یک اتاق کاملا تاریک هم به ۱ نیت می‌توانست برسد که بسیار خوب است.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

سخت افزار

P30 Lite به یکی از چیپست‌های میان رده‌ی خود شرکت هوآوی به اسم Kirin 710 مجهز شده است. این چیپست بر اساس پروسه پردازشی ۱۲ نانومتری طراحی و ساخته شده است (که راندمان آن در بخش باتری کاملا به طور واضح نشان داده شده است) و دارای یک پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای است که به صورت ۴+۴ در کنار هم قرار دارند. چهار هسته‌ی قدرتمندِ CPU این گوشی شامل Cortex-A73 با فرکانس کاری ۲.۲ گیگاهرتز می‌شوند که در کنار آن‌ها چهار هسته‌ی کمکی وجود دارد و شامل چهار عدد Cortex-A53 می‌شوند که با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز کار می‌کنند. برای انجام دادن کارهای گرافیکی نیز از یک GPU میان رده به اسم Mali-G51 MP4 در چیپست این گوشی استفاده شده است.

از نظر حافظه داخلی، P30 Lite دارای سه نسخه‌ی مختلف می‌باشد که جالب است هر سه‌ی آن‌ها دارای ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی هستند اما از نظر حافظه رم، شامل یک مدل ۴ گیگابایتی، یک مدل ۶ گیگابایتی و همچنین یک مدل ۸ گیگابایتی می‌شوند. از این موضوع که بگذریم، هوآوی حالت Performance را در این گوشی هم در دسترس قرار داده است که می‌توانید با مراجعه کردن به تنظیمات باتری به آن دسترسی پیدا کنید. این حالت باعث افزایش پیدا کردن راندمان و عملکرد گوشی در برخی از مواقع می‌شود (که بیشتر عملکرد CPU را افزایش می‌دهد) اما نه به اندازه‌ای که بدنه‌ی گوشی بیش از حد داغ شود.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

اما این حالت فقط ۱۰ تا ۱۲ درصد در افزایش دادن عملکرد این گوشی تاثیر دارد و آنقدری عملکرد آن را افزایش نمی‌دهد که کاملا آن را دگرگون کند. به طور کلی، عملکرد P30 Lite در انجام دادن کارهای عادی و روزمره بسیار خوب است و شما کاملا نرم و روان بودن گوشی را احساس می‌کنید اما با توجه به این که از یک چیپست میان رده در این گوشی استفاده شده است، عملکرد آن در تست‌های بنچمارک به اندازه‌ی تعداد دیگری از گوشی‌های میان رده بازار است و چندان شگفت انگیز نیست.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

نرم افزار

این گوشی از Android 9 Pie با رابط کاربری شخصی سازی شده‌ی خود هوآوی به اسم EMUI استفاده می‌کند. نسخه‌ی رابط کاربری که روی P30 Lite وجود دارد، نسخه ۹ آن است اما بر روی سایر مدل‌های این سری یعنی P30 و P30 Pro نسخه‌ی ۹.۱ نصب شده بود که دارای یک فایل سیستمی جدید به اسم EROFS می‌باشد.

Huawei P30 Lite دارای یک سنسور تشخیص اثر انگشت بیرونی است که بر روی بدنه‌ی پنل پشتی این گوشی سوار شده است و اتفاقا جزو سریع‌ترین و دقیق‌ترین نمونه‌هایی است که ما تا به حال دیده‌ایم. البته برای بازگشایی کردن قفل صفحه نمایش این گوشی قابلیت Face Unlock هم وجود دارد اما برای تشخیص دادن صورت کاربر، فقط از دوربین سلفی استفاده می‌کند و دارای سنسور مادون قرمز نیست. این موضوع به معنی این است که از امنیت بسیار کم‌تری نسبت به سنسور تشخیص اثر انگشت برخوردار است و احتمالا حتی با یک عکس هم می‌توان آن را گول زد.

مانند تمام نسخه‌های دیگر رابط کاربری EMUI، در P30 Lite هم شما می‌توانید هر چیزی را دوست داشته باشید، شخصی سازی کنید زیرا این رابط کاربری یکی از رابط‌هایی است که بیشترین آزادی عمل را برای شخصی سازی در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.

البته شما پس از بیرون آوردن این گوشی از جعبه‌ی آن می‌توانید آن را به اندروید ۱۰ و همینطور رابط کاربری EMUI 10 نیز آپدیت کنید تا از آخرین تغییرات گوشی خود لذت ببرید. با این حال، نسخه‌ی مورد تست ما دارای اندروید ۹ بود و اپ‌ها و خدمات گوگل نیز همچنان بر روی آن در دسترس قرار داشتند اما برای این که بدانید آیا پس از آپدیت کردن به اندروید ۱۰ دسترسی به آن‌ها قطع خواهد شد یا خیر، باید بیشتر تحقیق کنید.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

دوربین

همانطور که در بخش اول این بررسی نیز اشاره کرده بودیم، گوشی هوشمند Huawei P30 Lite در پنل پشتی خود دارای دوربین‌های سه گانه است. یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی PDAF با گشودگی دیافراگم f/1.8 به عنوان دوربین اصلی این گوشی عمل می‌کند و در کنار آن یک دوربین ۸ مگاپیکسلی فوق عریض با گشودگی دیافراگم f/2.4 با فوکوس ثابت و همینطور یک دوربین ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 و فوکوس ثابت نیز در این گوشی وجود دارد که به عنوان سنسور تشخیص عمق میدان دید برای تار کردن پس زمینه در عکس‌های پرتره یا بوکه به کار می‌رود.

دوربین اصلی از یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی استفاده می‌کند که احتمالا Sony IMX 586 یا یک مدل مشابه دیگر است. خروجی عکس‌ها، ۱۲ مگاپیکسل است که نویز بسیار کمی هم دارند. البته قابلیت عکاسی در حالت ۴۸ مگاپیکسلی هم وجود دارد. هوش مصنوعیِ اپ دوربین‌های هوآوی در این گوشی هم وجود دارد و شما می‌توانید به سرعت آن را فعال یا غیر فعال کنید. این ویژگی می‌تواند ۲۲ منظره مختلف را شناسایی کند و پارامترها و تنظیمات عکس را بر اساس منظره تنظیم کند.

وقتی که صحبت از کیفیت عکس باشد، Huawei P30 Lite بسیار عالی عمل می‌کند و کاملا امیدوار کننده است. ما در طول زمانی که در طی روز با این گوشی عکاسی کردیم با دیدن محدوده‌ی دینامیکی وسیع، رنگ‌های خوب، وضوح شگفت انگیز و جزئیات بسیار زیادی که در عکس‌های دوربین اصلی این گوشی وجود داشت، از عملکرد آن شگفت زده شدیم. می‌توانیم تایید کنیم که ویژگی Quad Bayer دقیقا همانطور که تبلیغ شده، کار می‌کند. بنابراین، بهتر است در حالت ۱۲ مگاپیکسل باقی بمانید زیرا سطح جزئیات هنوز هم بسیار شگفت انگیز است و کاملا در حد گوشی‌های پرچمدار بازار است.

متاسفانه به دلیل عدم وجود دوربین تله فوتو در این گوشی که تخصص آن زوم کردن است، این کار به صورت کاملا دیجیتالی در P30 Lite انجام می‌شود که نتیجه‌ی خوبی هم ندارد به طوری که حتی در زوم ۲ برابر نیز مقدار زیادی از شارپنس و وضوح تصویر از بین می‌رود. درمورد دوربین فوق عریض هم باید اعلام کنم که متاسفانه کیفیت تک تک پیکسل‌ها اختلاف بسیار زیادی با عالی بودن دارند و محدوده دینامیکی عکس‌ها نیز به اندازه دوربین اصلی این گوشی نیست اما کنتراست و رنگ‌ها هنوز هم فوق العاده هستند. البته باید توجه داشته باشید که یک نسخه دیگر نیز از این گوشی وجود دارد که رزولوشن دوربین اصلی آن ۲۴ مگاپیکسل است. اما مدل مورد بررسی ما، دارای دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی بود.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

برای سلفی گرفتن، از یک سنسور ۲۴ مگاپیکسلی در این گوشی استفاده شده است که بر روی ناچ قطره‌ای صفحه نمایش آن سوار شده است. طبق معمول فوکوس آن ثابت است. بنابراین، اگر فاصله دوربین سلفی با صورت شما درست باشد و همچنین اگر نور زیادی در محیط وجود داشته باشد، می‌توانید عکس‌های پرجزئیات و خوبی به دست بیاورید. رنگ‌ها نیز کاملا واقعی و خوب هستند. البته نسخه‌ی متفاوت این گوشی که عرض کردم، دارای یک دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی است اما نسخه‌ی مورد تست ما دارای دوربین سلفی ۲۴ مگاپیکسلی بود.

از نظر فیلم برداری، متاسفانه P30 Lite با کیفیت بهتری از رزولوشن ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم بر ثانیه نمی‌تواند فیلم برداری کند که قطعا یکی از بزرگ‌ترین نقطه ضعف‌های آن به شمار می‌رود زیرا امروزه گوشی‌های میان رده بسیار پرشماری در بازار وجود دارند که با در اختیار داشتن چنین سنسور بزرگی و یا حتی سنسورهای کوچک‌تر نیز حداقل قابلیت فیلم برداری با رزولوشن 4K با ۳۰ فریم بر ثانیه دارند. گفته شده که لرزشگیر الکترونیکی هم در این گوشی وجود دارد اما ما چیزی احساس نکردیم. به طور کلی، فیلم برداری یکی از نقاط ضعف P30 Lite به شمار می‌رود.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

باتری

ظرفیت باتری P30 Lite نسبت به مدل‌های پرچمدار این سری کاهش پیدا کرده است. اکنون از یک باتری ۳۳۴۰ میلی آمپری در این گوشی استفاده شده است اما نسبت به مدل قبلی خود یعنی P20 Lite که دارای یک باتری ۳۰۰۰ میلی آمپری بود، پیشرفت خوبی پیدا کرده است. چیپست Kirin 710 که در این گوشی به کار برده شده، نسبت به مدل قبلی آن جدیدتر و در عین حال، بهینه‌تر شده است که در نهایت باعث شده تا طول عمر باتری P30 Lite بیشتر شود.

به طور کلی، P30 Lite در حالت استندبای می‌تواند ۹۴ ساعت دوام بیاورد. اگر ظرفیت باتری آن کامل باشد، نزدیک به ۲۹ ساعت می‌توانید با آن مکالمه 3G انجام دهید و یا ۱۴ ساعت و ۴۵ دقیقه با آن وبگردی کنید. همچنین ۱۳ ساعت و ۲۳ دقیقه نیز می‌توانید با این گوشی ویدئو تماشا کنید. برای شارژ کردن باتری این گوشی هم هوآوی اعلام کرده که P30 Lite تا حد ۱۸ وات می‌تواند از شارژر سریع پشتیبانی کند.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

ارتباطات

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac دو بانده به همراه Wi-Fi Direct و Hotspot در کنار Bluetooth 4.2, A2DP, LE, aptX HD مشخصات ارتباطی این گوشی هستند. البته قابلیت پشتیبانی از GPS A-GPS, GLONASS, BDS و همینطور NFC هم در آن وجود دارد. خوشبختانه جک ۳.۵ میلی متری هدست همچنان در این گوشی حفظ شده است و برای شارژ کردن و یا انتقال داده‌های مختلف از سیستم کامپیوترهای شخصی خود نیز می‌توانید از یک درگاه USB C که در لبه زیرین بدنه کار گذاشته شده است، استفاده کنید.

نقد و بررسی گوشی Huawei P30 Lite - گوشی پلازا

جمع بندی

Huawei P30 Lite برخی از میراث برادرهای بزرگ‌تر خود را به ارث برده است اما نباید این حقیقت را نادیده گرفت که این چند جرقه‌ی کوچک برای روشن کردن آتش هیجانِ ما نسبت به این گوشی کافی نیستند. این گوشی دارای صفحه نمایش خوبی است، اما OLED نیست. در پنل پشتی آن سه دوربین وجود دارد اما خروجی هیچ یک از آن‌ها حتی به گرد پای مدل‌های پرچمدار این سری هم نمی‌رسد.

Huawei P30 Lite به خودی خود، هنوز هم یک گوشی میان رده‌ی بسیار خوب است و این که می‌گوییم هیجان کافی را برای آن نداریم، به هیچ وجه به معنی بد بودن این گوشی نیست اما سایه‌ی مدل‌های پرچمدار این سری به شدت بر سر آن سنگینی می‌کند و باعث می‌شود خود به خود P30 Lite را با P30 و حتی P30 Pro مقایسه کنیم. علاوه بر این، در همین رده و با همین مشخصات، گوشی‌های ارزان قیمت دیگری نیز در بازار وجود دارد که باعث می‌شود به P30 Lite بیشتر شک کنیم. شاید اگر قیمت Lite هم کمی‌ ارزان‌تر از این بود، به اندازه‌ی سایر رقیبانش ارزش خرید زیادی پیدا می‌کرد.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا