بررسیموبایل

بررسی نوکیا 1 پلاس

مقدمه

شرکت نامدار نوکیا پس از بازگشت قدرتمندش اقدام به عرضه گوشی های هوشمند بسیار متنوعی کرد که هریک برای قشر خاصی طراحی و توسعه یافته بودند. پس از عرضه گوشی Nokia 1 در ابتدای سال 2018 و استقبال عمومی بالا از آن، فنلاندی ها پس از یک سال تصمیم گرفتند تا مدل جدید این گوشی محبوب را عرضه کنند. بالاخره در ابتدای سال 2019 نسخه جدید معرفی شد که Nokia 1 Plus نام داشت. در ادامه با بررسی تخصصی این گوشی اقتصادی با ما همراه باشید.

نقد و بررسی گوشی Nokia 1 Plus - گوشی پلازا

طراحی و بدنه

اصلی ترین بخش هر دستگاهی را می توان طراحی آن دانست. زیرا اولین چیزی که نظر کاربر را جلب خواهد کرد، قطعا ظاهر آن خواهد بود. نوکیا 1 پلاس ظاهری ساده با بدنه ای پلاستیکی دارد. قسمت پشتی همانند مدل سال گذشته به صورت یکپارچه و قابل جدا شدن طراحی شده است و رنگ های مختلفی اعم از قرمز، مشکی و آبی دارد. از این رو می توانید به راحتی رنگ دستگاه را تنها با خرید درب پشتی تغییر دهید. سطح پشتی صاف نیست و بافت لانه زنبوری شکلی دارد که نوکیا آن را Nano 3D نامیده است. استفاده از این بافت سبب می شود تا علاوه بر ایجاد حسی دل نشین در دستان کاربر، مقاومت بدنه درمقابل خط و خش نیز افزایش پیدا کند.

در زیر درب پشتی، باتری قابل تعویض 2500 میلی آمپری، درگاه سیم کارت دوگانه و کارت حافظه جانبی microSD قرار دارد. امکان تعویض باتری یکی از ویژگی های بسیار کاربردی به شمار می رود که امروزه در گوشی های هوشمند بالارده و میان رده به دست فراموشی سپرده شده است.

در قسمت جلوی دستگاه نمایشگر 5.45 اینچی به همراه بلندگوی تماس، سنسورهای مجاورت و سنجش نور، دوربین جلو و صد البته لوگوی نوکیا به چشم می خورد. طراحان به خوبی توانسته اند فضای قسمت جلوی دستگاه را مدیریت و توازن آن را حفظ کنن همچنین حاشیه بالا و پایین نمایشگر تقریبا مساوی‌ست و چهار گوشه آن نیز کمی گرد شده است. همین جزئیات بسیار کوچک و ریز سبب شده تا طراحی کلی دستگاه بسیار دل‌نشین شود. حتی جالب است بدانید که نوکیا برای لبه های نمایشگر همانند گوشی های بالارده از لاستیک محافظ استفاده کرده است که موجب افزایش مقاومت صفحه در مقابل ضربات می شود.

دکمه های افزایش و کاهش صدا و همچنین قفل گوشی در لبه سمت راست قرار گرفته اند. اما دسترسی به آنها کمی سخت است و بالاتر از حد معمول قرار گرفته اند.

قسمت بالایی نوکیا 1 پلاس محل قرارگیری جک 3.5 میلیمتری هدفون و در لبه پایینی نیز پورت microUSB قرار گرفته است. بلندگو نیز در پنل پشتی قرار دارد و برآمدگی خاصی نیز در کنار آن به منظور جلوگیری از مسدود شدن صدا در سطوح صاف، به چشم می خورد.

گوشی هوشمند اقتصادی نوکیا 1 پلاس به واسطه اندازه بسیار جمع و جورش به خوبی در جیب جا می شود و برای در دست گرفتن آن نیز نیازی به دست هایی بزرگ نخواهید داشت. همچنین وزن 138 گرمی این گوشی سبب شده تا در استفاده طولانی به مچ دستتان فشار نیاید.

نقد و بررسی گوشی Nokia 1 Plus - گوشی پلازا

صفحه نمایش

نمایشگر 5.45 اینچی نوکیا 1 پلاس از پنل IPS LCD بهره می برد که روی آن با لایه ای از شیشه پوشانده شده است تا در برابر خط و خش مقاومت نسبی داشته باشد. نمایشگر یاد شده از دقت 960 × 480 پیکسل بهره می برد و با وجود اندازه 5.45 اینچی، چگالی پیکسلی 197 پیکسل بر هر اینچ را ارائه خواهد داد. چگالی پیکسلی پایین صفحه نمایش باعث شده تا به وضوح بتوان پیکسل های نمایشگر را در فاصله نزدیک، مشاهده کرد.

کیفیت نمایشگر با وجود رزولوشن پایین آن قابل قبول است اما می توانست بهتر از این ها باشد. ترجیح می دادیم حداقل از کیفیت 720 در نمایشگر استفاده می شد تا شاهد وضوح تصویر بهتری باشیم که چنین اتفاقی نیفتاد!

فنلاندی ها برای گوشی اقتصادی خود از نسبت تصویر 18:9 استفاده کرده اند. با وجود عریض تر بودن این نمایشگر در مقایسه با صفحه های 16:9، همچنان در حین تماشای ویدیو نوارهایی مشکی رنگ را در بالا و پایین صفحه مشاهده خواهید کرد.

نقد و بررسی گوشی Nokia 1 Plus - گوشی پلازا

به دلیل کاهش حاشیه های اطراف نمایشگر، در مقایسه با نوکیا 1، شاهد افزایش 13.5 درصدی نسبت صفحه نمایش به بدنه هستیم و حالا صفحه نمایش نوکیا 1 پلاس 75.1 درصد از پنل جلویی دستگاه را به خود اختصاص داده است. این موضوع باعث افزایش زیبایی ظاهری دستگاه و مدرن تر به نظر رسیدن آن شده است.

رنگ ها به واسطه پنل IPS به خوبی به نمایش در می آیند و عمق رنگ مشکی نیز بسیار بالاست که سبب افزایش کنتراست میان رنگ ها می شود. اما یکی از بزرگترین معایب این پنل را می توان روشنایی پایین آن دانست که کاربران را در محیط های پرنور دچار مشکل خواهد کرد.

نقد و بررسی گوشی Nokia 1 Plus - گوشی پلازا

سخت افزار

وظیفه پردازش وظایف دستگاه به یک تراشه 4 هسته ای سپرده شده است که هسته های آن از نوع Cortex-A53 بوده و در فرکانس 1.5 گیگاهرتز کار می کنند. هسته های A53 به منظور پردازش وظایف سبک طراحی شده اند و نمی توان از آنها انتظار عملکردی رده بالا را داشت. پردازش های سه بعدی نیز توسط تراشه گرافیکی PowerVR GE8100 انجام خواهد شد که به خوبی می تواند بازی های 2 بعدی را اجرا کند. هرچند که همواره این نکته را به خاطر داشته باشید که نوکیا 1 پلاس برای اجرای بازی های گرافیکی طراحی نشده ممکن است اجرای بازی ها با لگ و تاخیر همراه باشد.

برای نوکیا 1 پلاس تنها 1 گیگابایت حافظه رم در نظر گرفته شده است! مقداری که شاید در گوشی های میان رده و بالارده اصلا کاربردی نباشد اما در این گوشی به دلیل استفاده از نسخه Go Edition سیستم عامل اندروید، چندان ایجاد مشکل نخواهد کرد.

نقد و بررسی گوشی Nokia 1 Plus - گوشی پلازا

نوکیا 1 پلاس به خوبی می تواند اجرای 2 تا 3 برنامه به صورت همزمان را مدیریت کند ولی با زیاد شدن برنامه ها اقدام به بستن برنامه های قدیمی تر خواهد کرد.

این گوشی در 2 مدل عرضه شده است: نسخه 8 گیگابایتی و نسخه 16 گیگابایتی. در هر دو مدل می توان حافظه را از طریق کارت حافظه جانبی افزایش داد اما توصیه ما خرید نسخه 16 گیگابایتی است؛ چرا که زیاد شدن کش برنامه ها عملکرد دستگاه را در نسخه 8 گیگابایتی تحت تاثیر قرار خواهد دارد.

در مجموع اگر بخواهیم عملکرد سخت افزاری این گوشی را در یک کلمه توصیف کنیم، ما کلمه “راضی کننده” را انتخاب می کنیم. به این دلیل که برای انجام وظایف سنگین طراحی نشده اما کاربردهای روزمره را به خوبی مدیریت می کند.

نقد و بررسی گوشی Nokia 1 Plus - گوشی پلازا

نرم‌افزار

به دلیل کمبود منابع سخت افزاری، نوکیا تصمیم به استفاده از نسخه Go Edition سیستم عامل اندروید را گرفته است. این نسخه به طور اختصاصی برای گوشی هایی با سخت افزار ضعیف (رم 1.5 گیگابایت یا کمتر) طراحی شده است و تمامی برنامه های آن نیز با پسوند Go Edition خواهد بود؛ مثل Maps Go یا Assistant Go. این نسخه ها علاوه بر داشتن حجمی کمتر، در سخت افزارهای ضعیف عملکرد بسیار بهتری خواهند داشت.

گوگل برای این نسخه از سیستم عامل اندروید قول آپدیت هایی همچون نسخه اصلی را داده است. اما همچنان زمان عرضه به روزرسانی به شرکت سازنده بستگی دارد. نوکیا نیز در ارائه به روزرسانی های به موقع بسیار خوب عمل کرده است و باید دید که در برابر نوکیا 1 پلاس نیز چنین عمل خواهند کرد یا خیر.

در حال حاضر این گوشی همچنان اندروید 9 را اجرا می کند و طبق وعده های این شرکت در سه ماهه اول سال 2020 اندروید 10 نیز برای آن عرضه خواهد شد. نکته جالب اینکه در کنفرانس معرفی دستگاه، فنلاندی ها قول ارائه نسخه جدید اندروید تا 2 سال و به روزرسانی های نرم افزاری تا 3 را داده اند که پشتیبانی بی نظیری برای این گوشی اقتصادی به شمار می رود. این دقیقا همان سیاستی‌ست که برای دیگر گوشی های این شرکت نیز اجرا می شود.

عملکرد سیستم عامل دستگاه نرم و روان است ولی گاهی با تاخیر مواجه خواهید شد؛ مثلا اجرای کیبورد کمی تاخیر دارد و جا به جایی میان برنامه ها نیز سرعت بالایی ندارد. لازم به ذکر است که برنامه های Go Edition در زمان اجرا سرعت خوبی دارند و در مجموع بسیار بهتر از نسخه های غیر Go هستند. از این رو برای بهترین تجربه کاربری حتما از برنامه های Go Edition استفاده کنید.

نقد و بررسی گوشی Nokia 1 Plus - گوشی پلازا

دوربین

گوشی اقتصادی فنلاندی ها در بخش پشتی خود از یک دوربین 8 مگاپیکسل استفاده می کند که به فلاش تکی LED نیز مجهز شده است. برای عکس های سلفی نیز از دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی کمک گرفته می شود.

عکس های ثبت شده با دوربین اصلی از کیفیت قابل قبولی برخوردار نیستند. گستره دینامیکی کافی نیست و در شرایط نوری ضعیف نیز تصاویر کشیده شده و جزئیات محو می شوند. تنها در شرایط نوری ایده آل است که می توان عکس های قابل قبولی را شاهد بود.

این شرایط برای دوربین سلفی نیز همچنان حکم فرماست و با کمی لرزش دست جزئیات صورت کاملا تار خواهند شد. نرم افزار دوربین نیز کمی کند است و تصاویر با کمی تاخیر نمایش داده می شوند. پس از ثبت عکس نیز باید کمی منتظر بمانید تا پردازش آن به اتمام برسد. امکانات برنامه دوربین هم محدود است و نباید انتظار ویژگی هایی همچون عکاسی پرتره یا HDR را داشته باشید.

به طور کلی تجربه استفاده از دوربین چندان دلچسب نیست اما همچنان می توانید در میهمانی ها و جشن ها برای ثبت لحظات خاطره انگیز از دوربین دستگاه بهره گیرید. هرچند که باز هم تاکید می کنیم که چندان روی کیفیت دوربین حساب نکنید.

نقد و بررسی گوشی Nokia 1 Plus - گوشی پلازا

باتری

تامین انرژی مورد نیاز این گوشی خوش قیمت نیز به عهده یک باتری 2500 میلی آمپری است. قاعدتا نمی توان انتظار شارژ سریع را در چنین دستگاهی داشت. از این رو شارژ دستگاه تا 2 ساعت نیز به طول می انجامد.

در زمینه عمر باتری نیز نوکیا 1 پلاس میراث دار مدل سال گذشته خود با شعار عمر باتری 2 روزه خواهد بود. در نتیجه به راحتی می توانید تا 2 روز از گوشی خود بدون نیاز به شارژ مجدد استفاده کنید. در نظر داشته باشید که مدت زمان یاد شده با سنگین تر شدن کار با گوشی، کمتر خواهد شد. در شرایط کاری متوسط می توانید بر روی عمر باتری 1 روزه دستگاه حساب کنید.

نقد و بررسی گوشی Nokia 1 Plus - گوشی پلازا

ارتباطات

نوکیا 1 پلاس از شبکه ارتباطی 4G پشتیبانی می کند و می تواند دیتاها را با سرعت 150 مگابیت بر ثانیه دریافت کند. این رقم برای آپلود نیز برابر با 50 مگابیت است.

شبکه بی سیم اما تنها به پشتیبانی از WiFi a/b/g/n محدود شده و تنها می توان به روترهای 2.4 گیگاهرتز متصل شد و خبری از پشتیبانی از شبکه 5 گیگاهرتز نیست. پشتیبانی از WiFi Direct نیز مهیا شده است و می توانید فایل های خود را با استفاده از برنامه هایی همچون Shareit انتقال دهید.

بلوتوث نسخه 4.2 نیز در کنار دیگر ویژگی های ارتباطی قرار گرفته است. با استفاده از بلوتوث مانند هر دستگاه دیگری می توانید ساعت هوشمند، لوازم جانبی بی سیم و غیره را به گوشی خود وصل کنید.

نقد و بررسی گوشی Nokia 1 Plus - گوشی پلازا

جمع‌بندی

گوشی نوکیا 1 پلاس جایگزین بسیار خوبی برای مدل سال گذشته به شمار می رود. از بزرگتر شدن نمایشگر گرفته تا طراحی بسیار زیبای بدنه و استفاده از طرف لانه زنبوری در پشت آن و استفاده از نسخه نهم سیستم عامل اندروید که حالا سریع تر و بهتر از گذشته شده است، همه و همه باعث شده تا این گوشی به یکی از انتخاب های برتر در این بازه قیمتی تبدیل شود.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا