بررسیموبایل

بررسی گلکسی A21s سامسونگ

مقدمه

مدت زیادی است که سامسونگ با عرضه کردن مدل‌های مختلف و متنوعی از لاین آپ سری Galaxy A و M توانسته یک جایگاه مستحکم در بین گوشی‌های میان رده برای خودش به وجود بیاورد. اکنون شمار مدل‌های مختلف این دو لاین آپ به قدری زیاد شده که هر از چندگاهی شاهد عرضه شدن یک مدل جدید از یکی از آن‌ها هستیم. در واقع سامسونگ قصد دارد با انجام دادن این کار یک رقابت نزدیک و تنگاتنگ با سازنده‌هایی مانند Xiaomi و Huawei به وجود بیاورد.

اکنون سامسونگ در یک اقدام جدید برای انجام دادن این کار، Galaxy A21s را در دسترس قرار داده است. در ادامه به طور مفصل به بررسی نقاط ضعف و قوت این گوشی هوشمند جذاب خواهیم پرداخت. با ما باشید.

طراحی

یکی از ویژگی‌های مثبت Galaxy A21s، سبک بودن بدنه آن است. به طوری که هنگام کار کردن با آن به هیچ وجه احساس نمی‌کنید که دست شما خسته شده باشد. گوشه‌های خمیده در اطراف بدنه این گوشی باعث شده که به خوبی در دست محکم قرار بگیرد و احساس راحت بودن داشته باشد. المان‌های زبان طراحی به کار رفته در Galaxy A21s مشابه تعداد زیادی از گوشی‌های هوشمند دیگری است که این روزها، مخصوصا در لاین آپ گوشی‌های شرکت سامسونگ، وجود دارد. یکی از ویژگی‌های مشترک طراحی گوشی‌های میان رده اخیر سامسونگ، وجود یک حفره دایره شکل در بالای صفحه نمایش آن‌ها است که یا در وسط نمایشگر قرار دارد و یا در گوشه سمت چپ آن‌ها. سامسونگ اسم این زبان طراحی را Infinity-O گذاشته است.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A21s - گوشی پلازا

ویژگی شاخص دیگری که در طراحی پنل جلویی A21s وجود دارد، لبه‌های تقریبا ضخیمِ اطراف صفحه نمایش است که مخصوصا در لبه پایین آن، کاملا قابل احساس است و کمی آن را ناخوشایند کرده است. وقتی که A21s را برمی‌گردانیم و به پنل پشتی آن نگاه می‌کنیم، اولین ویژگی قابل توجه، جایگاه دوربین‌های این گوشی است که به شکل یک مستطیل در گوشه بالای سمت چپ آن قابل دیدن است. این جایگاه، محل قرار گیری دوربین‌های چهار گانه A21s به همراه فلش LED آن است.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که در پنل پشتی بدنه این گوشی وجود دارد، سنسور تشخیص اثر انگشت خازنی آن است که تا حد زیادی می‌تواند نوع صفحه نمایش آن را نیز به طور غیر مستقیم به ما برساند. لبه سمت راست بدنه‌ی A21s محل قرار گیری دگمه‌های پاور و کنترل صدای این گوشی هستند و در لبه سمت چپ آن نیز درگاه سیمکارت وجود دارد. لبه پایین آن محل قرار گیری ویژگی‌های زیادی است که شامل یک جک ۳.۵ میلی متری هدست، درگاه USB-C و اسپیکر مشبک این گوشی می‌شوند.

به طور کلی، پس از بررسی طراحی و شمایل Galaxy A21s می‌توان به این نتیجه رسید که سامسونگ قصد داشته آن را به طور قابل توجهی از مدل قبلی و همینطور سایر مدل‌های سری Galaxy A متمایز کند. در این رابطه، می‌توان گفت که تا حد زیادی در دستیابی به این هدف موفق بوده است اما این که بگوییم طراحی آن از تمام گوشی‌های هوشمند دیگری که در این رده وجود دارد، متمایز شده، منصفانه نیست. خوشبختانه با وجود این که با یک گوشی میان رده مواجه هستیم، بدنه‌ی آن علیرغم این که از جنس پلاستیک است، اما کیفیت کاملا خوبی دارد و مقاومت آن بالاست. به هیچ وجه احساس نمی‌کنید که یک گوشی ارزان و بی کیفیت در دست دارید اما اگر ضخامت بدنه یا حاشیه نمایشگر مخصوصا در لبه پایین آن مقداری کم‌تر می‌شد، بسیار بهتر بود.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A21s - گوشی پلازا

صفحه نمایش

Galaxy A21s به یک صفحه نمایش بزرگ ۶.۵ اینچی مجهز است که همانطور که پیش از این نیز در بخش طراحی این گوشی درمورد آن صحبت کردیم، سامسونگ نام آن را به دلیل وجود یک حفره دایره شکل در گوشه بالای سمت چپ، Infinity-O گذاشته است. این نمایشگر دارای رزولوشن HD+ است و جنس پنل آن نیز TFT LCD می‌باشد که کمی ناامید کننده است زیرا سامسونگ تا به حال حتی در تعداد زیادی از گوشی‌های میان رده خود نیز از صفحه نمایش‌های AMOLED استفاده کرده که A21s فاقد یکی از آن‌ها است.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A21s - گوشی پلازا

خوشبختانه علیرغم این که نمایشگر این گوشی دارای یک پنل LCD است، و جای خالی یک نمایشگر AMOLED به شدت در آن احساس می‌شود، اما در عوض، کیفیت بسیار خوبی دارد. روشنایی آن به اندازه کافی زیاد است که حتی در نور مستقیم آفتاب نیز به شما اجازه می‌دهد با آن کار کنید و دید خوبی نسبت به آن داشته باشید. اما اشباع شدگی آن بیش از حد است. در هر حال، اگر به دیدن رنگ‌های بیش از حد روشن در صفحه نمایش گوشی خود علاقه دارید و برایتان آزار دهنده نیست، مشکل خاصی با آن پیدا نخواهید کرد.

تجربه کار کردن ما با صفحه نمایش این دستگاه کاملا رضایت بخش و خوب بود و از دیدن فیلم، کلیپ و سایر محتویات تصویری در آن لذت بردیم اما در هر صورت، تجربه کاربری با یک نمایشگر TFT LCD به اندازه AMOLED آنقدر درخشان و به یادماندنی نیست و قطعا دچار کمبودهای زیادی در مقایسه با آن است. روی هم رفته، تجربه تماشای ویدئو در YouTube, Netflix و سایر شبکه‌های دیگر، با این گوشی صرفا خوب بود؛ نه بیشتر.

سخت افزار

مغز متفکر Galaxy A21s یک چیپست داخلیِ Exynos 850 است که توسط خود سامسونگ بر پایه پروسه پردازش ۸ نانومتری طراحی و ساخته شده است. این چیپست دارای یک پردازنده هشت هسته‌ای است که با ترکیب ۴+۴ در کنار هم قرار دارند که همه‌ی هسته‌های آن Cortex-A55 هستند و با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز در کنار یکدیگر کار می‌کنند. سامسونگ برای انجام دادن کارهای گرافیکی از یک پردازنده گرافیکی Mali-G52 در این دستگاه استفاده کرده است که وظیفه انجام دادن این دسته از پردازش‌ها را برعهده دارد.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A21s - گوشی پلازا

از نظر حافظه داخلی، Galaxy A21s دارای سه مدل مختلف است که هر یک از آن‌ها دارای ۳ یا ۴ یا ۶ گیگابایت حافظه رم هستند. مدل ۳ گیگابایت رم این گوشی ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد و مدل‌های ۴ و ۶ گیگابایت رم آن نیز ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی ارائه می‌دهند. البته، برای آن دسته از کسانی که نیاز به در اختیار داشتن فضای ذخیره سازی بیشتری دارند، باید توضیح دهم که قابلیت افزایش دادن حافظه‌ی این گوشی از طریق کارت حافظه جانبی microSD وجود دارد که در اسلات سیمکارت‌های این گوشی یک فضای اختصاصی برای آن در نظر گرفته شده است.

تجربه کاربری این گوشی، کاملا به نسخه‌ای که خریداری می‌کنید بستگی دارد. طبیعتا از نسخه ۳ گیگابایت رم A21s نمی‌توان انتظار داشت که عملکردی به نرمی و روان بودن نسخه ۶ گیگابایتی داشته باشد. اما خب، بهترین مزیت وجود نسخه‌های مختلف با حافظه‌های مختلف این است که هر کسی نسبت به بودجه خود، می‌تواند نسخه مورد نیاز خود را خریداری کند. بنابراین، پیشنهاد اول ما، این است که برای یک تجربه بهتر، نسخه ۶/۶۴ گیگابایتی این گوشی را خریداری کنید.

نرم افزار

Galaxy A21s دقیقا اواسط ماه می سال ۲۰۲۰ میلادی رونمایی شد و دو هفته بعد از آن نیز برای خریداری کردن در دسترس قرار گرفت. طبیعتا از گوشی هوشمندی که در این بازه زمانی عرضه شده است، انتظار داریم به آخرین مشخصات نرم افزاری که در آن زمان وجود داشت، مجهز باشد. خوشبختانه، A21s نیز به خوبی این کار را انجام داده است. این گوشی دارای نسخه ۲.۰ رابط کاربری اختصاصی شرکت سامسونگ به اسم One UI است که بر پایه نسخه ۱۰ سیستم عامل اندروید Q طراحی و ساخته شده است.

تجربه‌ای که از کار کردن با این گوشی به دست می‌آورید، تفاوت چندان قابل توجهی با سایر گوشی‌های میان رده دیگری که سامسونگ در طی این چند وقت اخیر عرضه کرده است، ندارد. گزینه‌های زیادی برای شخصی سازی کردن تنظیمات مختلف این دستگاه در اختیار کاربران قرار داده شده است که به لطف بهینه سازی بسیار خوبی که بین سخت افزار و نرم افزار این دستگاه انجام شده است، یک تجربه نرم و روان برای شما خواهد شد. اما اگر نسخه‌هایی که دارای حافظه کم‌تری هستند را در اختیار داشته باشید، ممکن است هر از چندگاهی با یک سری لگ و تاخیر، مخصوصا در بازی‌های گرافیکی و سنگین مواجه شوید.

این مشکلات در نسخه ۶ گیگابایت رم A21s به شدت کمیاب‌تر هستند. در مجموع، Galaxy A21s نسبت به یک گوشی میان رده‌ی مقرون به صرفه تجربه کاملا خوبی در اختیار شما قرار خواهد داد که به لطف بهینه سازی شدید سخت افزار و نرم افزار آن، ممکن است در گوشی‌های کمی در این رده تجربه کنید.

دوربین

قبل از این که به بررسی سایر مشخصات A21s بپردازیم، باید یک اشاره کوتاه داشته باشم که از این به بعد، با بهترین ویژگی‌ها و مشخصات این گوشی مواجه خواهیم بود که بزرگ‌ترین مزیت‌های آن به شمار می‌روند. بررسی بزرگ‌ترین مزیت‌های Galaxy A21s را با دوربین‌های آن آغاز می‌کنیم.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A21s - گوشی پلازا

همانطور که در قسمت بررسی طراحی Galaxy A21s اشاره کوتاهی شد، این گوشی در پنل پشتی بدنه خود دارای دوربین‌های چهارگانه است که در راس آن‌ها یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلیِ واید با گشودگی دیافراگم f/2.0 وجود دارد. دوربین دوم این گوشی یک سنسور ۸ مگاپیکسلی اولترا واید است که دارای گشودگی دیافراگم f/2.2 می‌باشد و تا زاویه ۱۲۳ درجه را می‌تواند پوشش دهد. سومین دوربین در جایگاه مستطیل شکلی که در پنل پشتی این گوشی وجود دارد، یک دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی است و دوربین چهارم و آخر این گوشی نیز باز هم یک سنسور ۲ مگاپیکسلی در اختیار دارد اما این بار برای تشخیص دادن عمق میدان دید برای تار کردن پس زمینه در عکس‌های پرتره به کار برده می‌شود.

دوربین سلفی Galaxy A21s یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی در اختیار دارد که در یک حفره دایره شکل در گوشه بالای سمت چپ صفحه نمایش این گوشی قرار دارد. دوربین‌های پشتی این گوشی دارای قابلیت‌ها، ویژگی‌ها و حالت‌های مختلف و پرشماری هستند. زوم دیجیتال تا حد ۲ برابر، ضبط ویدئوی full hd+، افکتِ بوکه، حالت پانوراما، حالت غذا و تعداد زیادی از حالت‌ها و ویژگی‌های دیگر، جزو قابلیت‌های دوربین‌های پشتی این گوشی هستند.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A21s - گوشی پلازا

درمورد کیفیت و خروجی عکس‌های دوربین Galaxy A21s می‌توان گفت که عکس‌های بسیار چشم نواز و زیبایی می‌توانید با این گوشی بگیرید (البته اگر نور محیط به اندازه کافی زیاد باشد) اما پس از مدتی کار کردن با آن احساس می‌کنید که کمی بیش از حد اشباع شدگی دارند، که البته در گوشی‌های شرکت سامسونگ یک امر رایج و عادی محسوب می‌شود. نحوه‌ی پردازش رنگ‌ها خوب است اما آن دسته از کسانی که دوست دارند رنگ‌های کاملا طبیعی در اختیار داشته باشند، ممکن است تصاویر دوربین این گوشی را دوست نداشته باشند زیرا گاهی اوقات رنگ‌ها اغراق شده نمایش داده می‌شوند. اما کسانی که دوست دارند رنگ‌های زنده و روشنی داشته باشند، از تصاویر دوربین این گوشی کاملا رضایت خواهند داشت.

عملکرد دوربین فوق عریض هم قابل قبول است اما جزئیات، وضوح و روشنایی آن اختلاف قابل توجه و زیادی با دوربین اصلی دارد. هنگامی که تصاویر را زوم کنید، جزئیات حتی بیشتر از این هم ممکن است کاهش پیدا کنند. با توجه به این که این گوشی فاقد یک دوربین تله فوتوی اختصاصی برای زوم اپتیکال است، این کار باید به صورت دیجیتال صورت بپذیرد که برای آن، تصویر را کراپ می‌کند و در پی آن بخش قابل توجهی از جزئیات از دست می‌رود. اما در هر حال، می‌توانید ۸ برابر زوم دیجیتال در این گوشی داشته باشید.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A21s - گوشی پلازا

عملکرد دوربین سلفی نیز در حد خودش قابل قبول است. جزئیاتی که ارائه می‌دهد، برای یک گوشی میان رده‌ی مقرون به صرفه رضایت بخش است اما چیزی بیشتر از این نیست. نمی‌توانید از دستگاهی در این رده انتظار عملکرد چندان شگفت انگیزی داشته باشید و انتظار داشته باشید بتواند با گوشی‌های رده بالاتر رقابت کند.

باتری

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، این بخش از مطلب جزو ویژگی‌های شاخص و برتر Galaxy A21s محسوب می‌شود. یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که باعث شده باتری را جزو ویژگی‌های شاخص این دستگاه به شمار بیاوریم، ظرفیت بالای ۵ هزار میلی آمپری آن است که با استفاده نرمال به راحتی تا دو روز شما را همراهی خواهد کرد. اما اگر استفاده سنگین‌تر یا بیشتری از آن داشته باشید، ممکن است طول عمر آن به یک روز و نیم کاهش پیدا کند اما در هر صورت، هنوز هم بیش از یک روز دوام می‌آورد.

این باتریِ بزرگ قابلیت پشتیبانی از شارژ سریع با قدرت ۱۵ وات دارد که برای پر کردن ظرفیت باتری به طور کامل، به حدود ۲ ساعت زمان نیاز دارد.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A21s - گوشی پلازا

جمع بندی

گوشی هوشمند Samsung Galaxy A21s دارای چند ویژگی شاخص و قابل توجه است که از این دست می‌توان به طراحی مدرن، دوربین‌های بسیار خوب نسبت به قیمت آن و همینطور یک باتری بزرگ با طول عمر بالا اشاره کرد که در مدت زمان کوتاهی می‌توانید آن را برای استفاده مجدد شارژ کنید. اما نکته بسیار مهمی که درمورد این گوشی باید بدانید، این است که چیزی به جز یک گوشی خوب نسبت به قیمت خودش، نیست.

در این رده از بازار، شرکت‌های دیگری مانند Realme و یا Xiaomi که در کشور ما پرفروش‌تر است، وجود دارند که مدل‌هایی در اختیار دارند که به مراتب مشخصات بهتری نسبت به A21s می‌توانند داشته باشند. در این رده، دستگاهی می‌توانید در اختیار بگیرید که دارای یک پردازنده Snapdragon 720G با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی باشد و یا شارژر قوی‌تری در اختیار داشته باشد. اما عده زیادی از مردم هستند که نام و اعتبار شرکت سامسونگ، بیش از هر فاکتور دیگری برایشان اهمیت دارد.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا