بررسیموبایل

بررسی می A3 شیائومی

مقدمه

شیائومی به شرکتی که طیف وسیعی از دستگاه های هوشمند را تولید می کند معروف است. از چتر هوشمند گرفته تا اسکوتر و لامپ و حتی کتانی پیاده روی! اما تمرکز اصلی این شرکت بر روی گوشی های هوشمند بوده و هست. سالانه مدل های متعددی توسط این شرکت چینی معرفی می شود که با سخت افزاری مناسب و قیمتی بسیار رقابتی، سعی در کسب جایگاهی بهتر در میان رقبا دارند.

در سال 2017، شیائومی اقدام به معرفی سری جدیدی کرد که بر خلاف مدل های قبلی از رابط کاربری MIUI استفاده نمی کرد؛ بلکه نسخه خام اندروید یا به اصطلاح Vanilla Android را اجرا می کرد. نام این سری، سری A نام گرفت که سخت افزار میان رده را به همراه برچسب قیمتی بسیار مناسبی ارائه می داد.

یک سال بعد اما مدل جدید از راه رسید؛ با تغییراتی چشمگیر در تمامی بخش ها و قیمتی به مراتب مناسب تر. گوشی Mi A2 شیائومی تبدیل به یکی از محبوب ترین میان رده های بازار شد. این گوشی به دلیل اجرای Android One، تا 2 سال به روزرسانی های اندروید و تا 3 سال به روزرسانی های امنیتی  را دریافت می کرد. از این رو افرادی که چندان تمایل به تغییر هر ساله گوشی خود نداشتند، به سمت این دستگاه سوق پیدا کردند.

و اما سال 2019 و مدل جدید!

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi A3 - گوشی پلازا

طراحی و بدنه

گوشی Mi A3 از هر زاویه ای زیباست. پنل پشتی از شیشه ساخته شده است و حس رده بالایی را به کاربر منتقل می کند. برای کاهش هزینه ها اما فریم دستگاه برخلاف نسخه قبلی از پلاستیک براق ساخته شده است که از حق نگذریم کیفیت بالایی هم دارد. اما به هر حال پلاستیک هیچوقت نمی تواند جای آلومینیوم را در زمینه کیفیت پر کند.

در مقایسه با Mi A2، مدل امسال حدود 7 گرم سنگین تر سال قبل است که تغییری چشمگیر نیست. پس اگر عادت به استفاده طولانی از گوشی دارید، وزن دستگاه مشکلی برایتان ایجاد نخواهد کرد.

شیائومی به دلیل از نمایشگر بدون حاشیه و بریدگی نمایشگر، موفق شده تا نمایشگری بزرگتر را در بدنه ای کوچکتر از مدل سال قبل استفاده کند. ابعاد A3 برابر با 8.5 × 71.9 × 152.5 میلیمتر و نمایشگری 6.09 اینچی قسمت جلویی آن را تشکیل داده است.

با وجود قیمت پایین دستگاه، شیائومی همچنان از آخرین نسخه شیشه محافظ گوریلا گلس یعنی گوریلا گلس 5 استفاده کرده است که واقعا جای تقدیر دارد. برای مثال می توانیم گوشی گران قیمت تر گلکسی A50 را نام ببریم که از گوریلا گلس 3 استفاده می کند.

قسمت پشتی در رنگ های مختلف، طرح متفاوتی نیز دارد. در رنگ سفید، با تابش نور رنگ های دیگری چون صورتی و سبز نیز به چشم می خورد، در رنگ مشکی این بازتاب تنها به رنگ سفید است و در رنگ آبی نیز خطوطی S شکل بر روی پنل پشتی نقش می بندد.

به علت استفاده از شیشه، بخش پشتی دستگاه به شدت مستعد جذب اثر انگشت خواهد بود و به دلیل طرح آینه ای آن نیز، این مشکل دوچندان خواهد شد. بهتر است شرکت ها به جای استفاده از طرح آینه ای، به سمت استفاده از شیشه های مات روی بیاورند تا همزمان با اینکه جلوه ظاهری را حفظ می کنند، مشکل جذب اثر انگشت را تا حدود زیادی حل کنند.

در گوشه سمت راست پشت Mi A3 لوگوی Android One و چند لوگوی دیگر به چشم می خورد و در سمت مقابل آن نیز لوگوی Xiaomi قرار داد. ماژول دوربین سه گانه و فلاش دوربین نیز با چینشی عمودی در قسمتی مشابه آیفون 10 قرار دارند. در این قسمت مورد دیگری مشاهده نمی شود.

به جلوی دستگاه می رسیم؛ جایی که نمایشگر بزرگ، زیبا و بدون حاشیه دستگاه قرار دارد. قطعا اولین نکته ای جلب توجه می کند، حاشیه تقریبا زیاد قسمت پایینی نمایشگر خواهد بود. با توجه به قیمت دستگاه و میان رده بودن آن، استفاده از این حد از حاشیه عادیست. گوشه های نمایشگر همانند گوشی های بالارده گرد شده که زیبایی بی نظیری به ظاهر دستگاه بخشیده است.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi A3 - گوشی پلازا

در قسمت بالایی نمایشگر، بریدگی قطره ای مشاهده می شود که در بالای آن بلندگوی تماس قرار دارد. حاشیه قسمت بالایی از حاشیه سمت چپ و راست کمی بیشتر است. با توجه به OLED بودن نمایشگر، خوشحال می شدیم که شیائومی حداقل حاشیه این قسمت را تا حد ممکن کاهش می داد. به هر حال حاشیه فعلی هم قابل قبول است.

سه دکمه سنتی افزایش و کاهش صدا و همچنین دکمه قفل در لبه سمت راست قرار دارند. محل قرار گیری مناسب است و دسترسی به آن برای هر دستی راحت خواهد بود. در سمت مخالف، تنها شیار سیم کارت دوگانه و شیار microSD قرار دارد و متاسفانه شیائومی شیار سیم کارت دوم و کارت حافظه را به صورت مشترک طراحی کرده است. بنابراین برای استفاده از کارت حافظه، باید یک سیم کارت خود را کنار بگذارید.

لبه بالایی جک هدفون و فرستنده اینفرارد برای کنترل تلویزیون و دیگر دستگاه های ریموت دار قرار دارد. در پایین نیز مانند همیشه شاهد قرار گیری پورت USB-C و حفره های بلندگو هستیم. البته در نظر داشته باشید که هر دوی این حفره ها برای بلندگو نیست و یکی از آنها مربوط به میکروفون مکالمه است که برای زیبایی بیشتر به این شکل طراحی شده اند.

بدنه Mi A3 بسیار جمع و جور است و به راحتی در دستان کاربر جای می گیرد. زیبایی بدنه و شکل ظاهری هم در سطح قابل قبولی قرار دارد و اصلا حس یک گوشی میان رده را منتقل نمی کند.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi A3 - گوشی پلازا

صفحه نمایش

یکی از بزرگترین تغییرات Mi A3 در مقایسه با نسل قبلی، ارتقا پنل نمایشگر از LCD به Super AMOLED است. درست است که دقت نمایشگر به HD+ کاهش پیدا کرده، اما همچنان کیفیت تصاویر بالاست و تراکم پیکسلی پایین صفحه چندان مشهود نیست.

متاسفانه با وجود پنل Super AMOLED، میان رده شیائومی همچنان از ویژگی HDR بی بهره است. بنابراین در زمان تماشای فیلم، تصاویر بهبود پیدا نخواهند کرد.

یکی از چالش های کاربران در محیط های بیرون، سختی مشاهده محوای نمایشگر است. خوشبختانه پنل Super AMOLED سبب شده تا حداکثر روشنایی نمایشگر تا حد قابل توجهی بالا باشد و طبق بررسی هایمان تا 370 نیت نیز افزایش پیدا می کند؛ در نتیجه حتی در زیر نور خورشید هم می توانید به راحتی محتوا را مشاهده کنید. البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که ویژگی High Brightness پوسته MIUI ویژگی بسیار خوبی‌ست که جای خالی آن در این‌جا احساس می شود.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi A3 - گوشی پلازا

یکی دیگر از مزایای استفاده از پنل AMOLED، راحتی کار با گوشی در تاریکی شب است. چونکه هر پیکسل به تنهایی می تواند خاموش یا روشن باشد. متاسفانه شیائومی به خوبی نتوانسته از این ویژگی بهره ببرد و با روشنایی حداقلی 14 نیت، سبب آزار چشمان کاربر در نور کم می شود.

همانطور که گفته شد، حاشیه نمایشگر Mi A3 در مقایسه با نسل قبلی کاهش بسیار زیادی داشته و سوار بر موج استفاده از بریدگی، به استفاده از بریدگی قطره ای روی آورده است. البته نه همانند چیزی که در گوشی های وان پلاس شاهد آن بودیم و شباهت زیادی به نمایشگر Infinity U سامسونگ دارد. گفتنی‌ست که کاهش حاشیه ها، نسبت صفحه نمایش به بدنه را به 82.5 درصد رسانده است.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi A3 - گوشی پلازا

سخت افزار

شیائومی برای جدیدترین عضو خانواده Mi A، تراشه 11 نانومتری اسنپدراگون 665 را در نظر گرفته که کمی قدرتمندتر از اسنپدراگون 660 در ردمی نوت 7 است. این تراشه شامل 8 هسته پردازشی می شود که در دو کلاستر به صورت 4 هسته 2.0 گیگاهرتز و 4 هسته 1.8 گیگاهرتز تنظیم شده اند.

برای پردازش ها گرافیکی نیز از تراشه گرافیکی Adreno 610 کمک گرفته می شود که قدرت بسیار خوبی  را در پردازش تصاویر دارد. حال در نظر داشته باشید که محتوا در این گوشی با کیفیت 720p رندر خواهند شد پس در نتیجه در وظایفی مانند انجام بازی های گرافیکی، شاهد فریم ریت پایدارتر خواهیم بود.

حافظه رم برای نسخه پایه همچنان 4 گیگابایت است اما حافظه داخلی دوبرابر یعنی 64 گیگابایت شده است. به دلیل استفاده از حافظه پرسرعت UFS 2.1 به جای بهره گیری از حافظه eMMC 5.1، شاهد نصب و اجرای سریعتر برنامه ها هستیم. این تغییر کوچک بسیار محسوس خواهد بود و تجربه کلی شما را دگرگون خواهد ساخت.

در زمان استفاده از Mi A3، تمامی وظایف به سرعت اجرا خواهند شد و هیچ تاخیر یا کندی ای را احساس نخواهید کرد. البته پس از مدتی به علت زیاد شدن برنامه ها و همچنین حافظه کش (حافظه موقت)، با لگ هایی مواجه خواهید شد. از این رو به شما توصیه می کنیم که هر هفته یا هر ماه، اقدام به پاکسازی فایل های اضافه کنید تا عملکرد کلی دستگاه دچار مشکل نشود.

در Mi A2 سنسور اثر انگشت در پشت آن جای گرفته بود اما شیائومی در این مدل آن را به زیر نمایشگر منتقل کرده است که حرکتی بسیار مثبت و بالارده به شمار می رود. با وجود اپتیکال بودن سنسور، همچنان شاهد سرعت و دقت بسیار بالایی هستیم؛ به طوری که علاوه بر روند ریجستر کردن انگشت بسیار سریع انجام شد، تقریبا تمامی اقدام ها برای باز کردن قفل نیز با موفقیت انجام شد. بنابراین سنسور اثر انگشت Mi A3 برایتان گزینه قابل اتکایی برای ایمن کردن دستگاه خواهد بود. متاسفانه یا خوشبختانه ویژگی تشخیص چهره به طور کامل در این نسخه حذف شده است. البته دلیل این اتفاق نه شیائومی، بلکه خود گوگل است چونکه به طور کامل ویژگی تشخیص چهره را به دلیل امنیت پایین‌تر حذف کرده است اما شیائومی، سامسونگ و دیگر شرکت های اندرویدی همچنان در رابط کاربری های خود از آن استفاده می کنند.

یکی دیگر ویژگی هایی که با ارتقا از Mi A2 به Mi A3 از آن بهره مند خواهید شد، بازگشت جک 3.5 میلیمتری هدفون است. حذف این ویژگی در نسخه قبل هم تصمیمی رادیکال از جانب چینی ها بود که خوشبختانه در این مدل از آن عقب نشینی شد.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi A3 - گوشی پلازا

نرم‌افزار

نرم افزار، مهمترین وجه تمایز سری A با دیگر گوشی های شیائومی‎ست. این سری از اندروید خام به جای رابط کاربری سنگین و حجیم MIUI استفاده می کند. اگر در حال کوچ از MIUI به اندروید خام هستید، بهتر است دست نگه دارید. در اندروید خام بسیاری از شخصی سازی های MIUI، مانند ایجاد نسخه دوم از برنامه ها (مانند واتس اپ)، ایجاد حساب کاربری دوم (محیطی جداگانه برای شخصی دیگر)، حالت میهمان، ژست های حرکتی جذاب، تشخیص چهره و بسیاری دیگر از ویژگی ها را از دست خواهید داد. اما در عوض سرعت و پشتیبانی بی نظیری را خواهید داشت که تنها در گوشی های گوگل و نوکیا مشاهده می شود.

علاوه بر تمام این ها، وقتی گوشی را از جعبه خارج و مراحل تنظیم اولیه را به اتمام می رسانید، جز برنامه های ضروری مانند مخاطب ها، تماس، گالری، رادیو، پیام ها، دوربین، مرورگر، مدیریت فایل و چند برنامه سیستمی دیگر، هیچ برنامه اضافه ای را مشاهده نخواهید کرد. همچنین سرویس های اختصاصی شیائومی نیز در پس زمینه اجرا نخواهد بود که تاثیر زیادی بر روی عمر باتری دستگاه خواهد داشت.

به صورت پیشفرض، Mi A3 نسخه نهم اندروید یعنی اندروید پای (Pie) را اجرا می کند. این نسخه در ظاهر تفاوت های چشمگیری با نسخه پیشین ندارد اما در باطن، تغییرات زیادی را برای افزایش سرعت و ارائه تجربه ای بی نقص به خود دیده است. یکی از تغییرات ظاهری، بهبود سیستم ژست های حرکتی و همچنین تعامل با دستگاه است. حالا با حذف دکمه های پیمایش پایین صفحه و جایگزین کردن آن‌ با تنها یک دکمه، کار با گوشی به طور کلی دگرگون شده است. برای مثال اگر این دکمه را به بالا بکشید از برنامه ها خارج خواهید شد. همچنین اگر در برنامه خاصی باشید، با کشیدن این دکمه به سمت راست می توانید در میان دیگر برنامه ها پیمایش کنید.

آخرین صفحه سمت چپ صفحه اصلی شما، پنل اختصاصی گوگل با نام Google Feed خواهد بود. بخشی که با تمام محبوبیتش، MIUI از آن بی بهره است. در این بخش گوگل با توجه به علایق و سلایق شما که آن هم توسط موارد جستجویتان طبقه بندی می شود، اخبارهای مختلفی را نمایش می دهد. اخباری که می تواند از دنیای تکنولوژی، ورزش، موسیقی، هنر، سینما و غیره باشد.

یکی از کاربردهای محبوب نمایشگر بزرگ، اجرای دو برنامه به صورت همزمان است. اندروید 9این ویژگی را همچنان از نسخه قبلی حفظ کرده است که البته نحوه فعال سازی آن کمی با گذشته تفاوت دارد. برای تقسیم صفحه برای اجرا دو برنامه، وارد صفحه برنامه های در حال اجرا شده و سپس با نگه داشتن انگشت خود بر روی آیکن برنامه، گزینه Spilit Screen را انتخاب کنید. با اجرای این فرمان برنامه مورد نظر به نامه بالایی منتقل خواهد شد و نیمه دیگر آماده انتخاب برنامه دوم خواهد بود.

شیائومی یکی از آخرین شرکت هایی‌ست که همچنان از فرستنده اینفرارد در محصولات خود استفاده می کند. به واسطه این سنسور می توانید هرآنچه که از ریموت کنترل پشتیبانی می کند را کنترل کنید؛ از تلویزیون گرفته تا پنکه و پروژکتور و حتی سیستم های هوشمند. این یک ویژگی بسیار کاربردی برای کاهش کنترل‌های اطرافتان است و خوشحالیم که شیائومی همچنان از این ویژگی پشتیبانی می کند.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi A3 - گوشی پلازا

دوربین

در زمینه دوربین، شیائومی برای میان رده خود از یک ماژول سه گانه استفاده کرده که با استفاده از آن می توانید عکس های عریض و فوق عریض را ثبت کنید. متاسفانه دوربین سوم تنها برای تشخیص عمق در عکس های پرتره قرار داده شده و وظیفه دیگری انجام نمی دهد. گفتنی است که برای عکسبرداری همچنان از دوربین اختصاصی شیائومی (و نه گوگل کمرا) استفاده خواهید کرد.

دوربین اصلی از یک سنسور 48 مگاپیکسلی بهره می برد که پیش از این در تعدادی دیگر از گوشی های شیائومی شاهد آن بودیم. این دوربین به دلیل استفاده از سنسور بزرگ، در نور کم هم عکس های بسیار خوب و روشنی را ثبت می کند. هرچند که توصیه می کنیم در شب، از حالت Nigh Mode استفاده کنید تا عکس های بسیار روشن تر و پر جزئیات تری را ثبت کنید.

در نور روز دوربین Mi A3 کاملا عادی عمل می کند. رنگ ها آنطور که باید و شاید پرداخت نمی شوند و از غلظت کمتری برخوردار هستند. این موضوع باعث می شود با عکس های معمولی تری رو به رو باشیم که نیاز به ویرایش دارند. هرچند که این غلظت رنگ برای بسیاری قابل قبول خواهد بود. الگوریتم کاهش نویز مقداری کم کاری می کند و حتی در نور کافی، همچنان نویز قابل مشاهده است. اما جزئیات در سطح قابل قبولی قرار دارند و در مجموع شاهد عکس های مناسبی هستیم.

کیفیت دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی هم مطلوب است. اما نمی توان جزئیاتی هم رده دوربین اصلی را از آن انتظار داشت. کیفیت رنگ ها و سطح نویز مشابه دوربین اصلی‌ست و برای اصلاح تصاویر فوق عریض نیز می توان به سیستم اصلاح تصویر خودکار دوربین تکیه کرد. البته این موضوع سبب می شود که از وضوح تصویر به دلیل نرم تر شدن پیکسل ها کاسته شود. اما به طور کلی عملکرد این سیستم بسیار بهتر از گلکسی A50 سامسونگ است.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi A3 - گوشی پلازا

دوربین سلفی گوشی از یک سنسور 32 مگاپیکسلی استفاده می کند که قابلیت ثبت تصاویر پرتره نیز به آن افزوده شده است. تشخیص لبه سوژه (به صورت نرم افزاری) به بهترین شکل انجام می شود و سپس بر روی پس زمینه آن جلوه بوکه اجرا می شود.

احتمالا می دانید که دوربین جلو فاقد فوکوس خودکار است؛ بنابراین باید در فاصله مناسبی قرار بگیرید تا سلفی های شما وضوح کافی را داشته باشد. البته این فاصله زیاد نیست و کافیست گوشی را در دست گرفته و کمی از صورت خود فاصله بدهید.

در آخر به فیلمبرداری می رسیم. بر خلاف Redmi Note 7، شیائومی امکان ضبط ویدیو 4K را در برنامه دوربین قرار داده است. همچنین می توانید برای ثبت تصاویر فوق آهسته از کیفیت 1080 و نرخ فریم 120 استفاده کنید.

کیفیت ویدیوها قابل قبول است. به دلیل نبود سیستم لرزشگیر سخت افزاری، تنها در کیفیت 1080p/30fps لرزشگیر نرم افزاری خواهید داشت. بنابراین در دیگر کیفیت ها لرزش دست شما تاثیر محسوسی بر روی ویدیو خواهد داشت.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi A3 - گوشی پلازا

باتری

شیائومی درون Mi A3 یک باتری بزرگ 4030 میلی آمپری قرار داده است که در مقایسه با مدل سال قبل، 33 درصد حجم بیشتری دارد. برای شارژ دستگاه می توانید از شارژر 18 واتی استفاده کنید که البته درون جعبه خبری از این آداپتور نیست و به یک شارژر 10 وات بسنده شده است. البته با همین شارژر هم می توان طی مدت 2 ساعت باتری را به طور کامل شارژ کرد.

عمر باتری Mi A3 حقیقتا شگفت انگیز است. با یک بار شارژ می توانید تا 2 روز تمام در صورت استفاده سبک با گوشی کار کنید. حتی در سنگین ترین حالت هم می توانید یک روز کامل بر روی شارژدهی Mi A3 حساب کنید.

اگر هم از گوشی بیشتر برای تماشای فیلم و سریال استفاده می کنید، باید بدانید که درصورتی که روشنایی نمایشگر را بر روی متوسط بگذارید و حالت پرواز را نیز فعال کنید، می توانید تا 20 ساعت به صورت مداوم به تماشای ویدیو بپردازید.

به جرات می توان گفت که در زمینه باتری، این گوشی در مان تمامی رقبا یکی از بهترین هاست و حتی برتر از برخی از پرچمداران است.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi A3 - گوشی پلازا

ارتباطات

نسل سوم سری A همانند نسخه پیشین و دیگر گوشی های میان رده، از شبکه پرسرعت LTE پشتیبانی می کند. مودم این دستگاه می تواند دانلودهایی تا 400 مگابیت و آپلود 50 مگابیت را پشتیبانی کند. به معنی ساده تر، درصورت کافی بودن پهنای باند اپراتور خود می توانید یک فایل 1 گیگابایتی را در طول مدت تنها 20 ثانیه دنلود کنید.

شیائومی برای اتصال به شبکه بی سیم نیز WiFi a/b/g/n/ac را به ارمغان آورده است که می تواند طیف گسترده ای از روترها و دستگاه ها را با سرعت بالا پشتیبانی کند.

برای گجت های هوشمند خود نیز می توانید از آخرین نسل بلوتوث یعنی نسخه 5.0 استفاده کنید. بلوتوث این دستگاه می تواند در حالت Low Energy نیز به دستگاه ها متصل شود که در این حالت مصرف باتری را به شکل چشمگیری کاهش خواهد داد.

در آخر ذکر این نکته خالی از لطف نیست که Mi A3 از USB-C برای شارژ و انتقال اطلاعات استفاده می کند. همچنین می توانید از این پورت برای اتصال حافظه فلش، هارد دیسک اکسترنال و ماوس و کیبورد استفاده کنید.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi A3 - گوشی پلازا

جمع‌بندی

این روزها با بالاتر رفتن بیش از پیش قیمت پرچمداران، قیمت گوشی های میان رده نیز افزایش یافته است و حالا کمتر گوشی مقرون به صرفه ای را می توان پیدا کرد که بتواند طیف وسیعی از نیازهای کاربر را پاسخگو باشد.

Mi A3 با قدرت تمام می تواند اکثر نیازهای کاربران را در ازای مبلغ مناسبی جوابگو باشد و در کنار سرعت و قدرت مناسب، عمر باتری و دوربین های مطلوبی را نیز ارائه دهد.

قطعا در این بازه قیمتی، خرید گوشی Mi A3 را پیشنهاد می کنیم و مطمئن باشید با خرید آن، علاوه بر پشتیبانی بلند مدت نرم افزاری، از ویژگی های سخت افزاری آن نیز شگفت زده خواهید شد.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا