بررسیموبایل

بررسی گلکسی A52s سامسونگ

قدرتمند جذاب و به صرفه

مقدمه

گلکسی A52s سامسونگ، بهترین میانرده تولید شده توسط این شرکت طی چند سال اخیر میباشد. شاید ابتدای زمانی که لاین آپ گلکسی A به وجود آمده بود، نمی‌توانستیم این را بگوییم.اما امروز، با مدل‌هایی نظیر گلکسی A52s که امروز قصد داریم آن را بررسی کنیم، با قاطعیت می‌توان گفت سری گلکسی A یکی از قدرتمندترین سری‌ها در دنیای گوشی‌های هوشمند است و موفقیت‌های زیادی برای سامسونگ به ارمغان آورده‌اند که اصلا قابل انتظار نبود.

در واقع، چیره شدن سامسونگ به چینی‌های بازار که آماده بودند بازارِ گوشی‌های میان رده را تسخیر کنند، قابل پیشبینی نبود. اما می‌بینیم این شرکت اکنون با A52s و مدل‌های نزدیک به آن، جایگاه امنی پیدا کرده و مجددا اسم سامسونگ را سر زبان‌ها انداخته است. در ادامه با مجله گوشی پلازا همراه باشید تا به نقد و بررسی تخصصی این میانرده جذاب باشیم.

گلکسی A52s سامسونگ

طراحی

به نظر ما اولین بخشی که موجب ارتقاء جایگاه سامسونگ شد و مجددا آن را مطرح ساخت، زبان طراحی گوشی‌های میان رده این شرکت می‌باشد که کاملا واضح است در گلکسی A52s، از پرچمدار بزرگ این شرکت یعنی گلکسی S21 اولترا الهام گرفته شده است.

روح S21 اولترا را در گلکسی A52s و به خصوص، در پنل پشتی آن کاملا می‌توان احساس کرد. طراحی تازه و جالب مدل‌های جدید سری گلکسی A همراه با مشخصات سخت افزاری قابل قبول، موجب ارزشمندتر شدن آن‌ها نسبت به قبل شده است.

شاخص‌ترین المان طراحی گلکسی A52s را می‌توان پنل پشتی بدنه آن دانست که با یک ماژول دوربین برآمده و بزرگ، کاملا متمایز شده است.

همچنین، چینش دوربین‌های موجود در این ماژول و ترکیبی که کنار هم قرار گرفته‌اند نیز آن را کاملا شاخص کرده است. در پنل جلوی بدنه هم چیزی که باعث شده A52s ظاهر امروزی‌تری به خود بگیرد، کاهش اندازه حفره پانچ هول در بالای نمایشگر این گوشی است که دوربین سلفی آن را درون خودش جای داده است.

گلکسی A52s سامسونگ

صفحه نمایش

سامسونگ در گلکسی A52s از یک صفحه نمایش 6.5 اینچی با رزولوشن 1080 × 2400 پیکسل استفاده کرده است که به نظرمان، اندازه کاملا مناسبی است و به خوش دست بودن این گوشی لطمه‌ای وارد نمی‌کند.

این نمایشگر با دارا بودن مشخصات امیدوار کننده و خوبی نظیر پشتیبانی از نرخ تازه سازی 120 هرتز، می‌تواند کاملا نظرمان را به خودش جلب کند. این نمایشگر به اندازه کافی مدرن، پیشرفته و خوب هست که سامسونگ را متقاعد کرده علاوه بر گلکسی A52 5G در مدل جدید این سری یعنی گلکسی A52s هم از همین نمایشگر استفاده کند.

موضوعی که وجود دارد، این است که وقتی روشنایی تصویر را به صورت دستی تا آخر تنظیم می‌کنید، نور آن چندان شگفت زده‌تان نمی‌کند.

بررسی‌های ما نشان داد حداکثر روشنایی نمایشگر در حالت دستی، به 383 نیت می‌رسد که چندان چشمگیر نیست. با این حال، روشنایی خودکار، عملکرد کاملا رضایت بخشی دارد و روشنایی تصویر را تا 800 نیت هم می‌تواند افزایش دهد که کاملا کافی به نظر می‌رسد.

همانطور که در اغلب گوشی‌های سامسونگ همینطور است، در گلکسی A52s هم شاهد دو حالت رنگ برای تصویر هستیم که شامل Vivid و Natural می‌شوند. برای داشتن رنگ‌های جذاب‌تر، بهتر است آن را روی حالت Vivid قرار دهید. اما اگر می‌خواهید رنگ‌های دقیق‌تری داشته باشید، باید حالت Natural را انتخاب کنید.

گلکسی A52s سامسونگ

سخت افزار

چیست‌ها و مشخصاتی که سامسونگ تاکنون در خانواده گلکسی A52 به کار برده است، به هیچ وجه پردازنده‌های ضعیفی نبوده‌اند. فقط برای گوشی هوشمندی در این بازه قیمتی، به اندازه کافی قدرتمند و عالی نبودند. خب، سامسونگ اکنون در گلکسی A52s این کمبود را از طریق استفاده از یک چیپست قدرتمند جبران کرده است.

این گوشی اکنون از یک چیپست Snapdragon 778G استفاده می‌کند که هم جدید‌تر و هم قوی‌تر از چیپست‌های دیگری است که تاکنون در این سری به کار برده شده است.
S778G یک چیپست 6 نانومتری است که از هشت هسته‌ی Kyro 670 بهره می‌برد که معماری آن‌ها بر اساس Cortex-A78 طراحی شده است.

چهار هسته‌ی قوی‌تر این چیپست دارای فرکانس 2.4 گیگاهرتزی هستند و چهار هسته‌ی پایه که برای انجام امور روتین و عادیِ روزمره در نظر گرفته شده‌اند نیز دارای فرکانس 1.9 گیگاهرتزی می‌باشند.

برای انجام امور گرافیکی هم از یک GPU یا پردازنده گرافیکی به اسم Adreno 642L استفاده شده است.
از نظر حافظه داخلی، این گوشی دارای مدل‌های مختلفی است که حافظه RAM آن‌ها شامل 4 و 6 و 8 گیگابایت می‌شود و فضای ذخیره سازی آن‌ها هم شامل 128 و 256 گیگابایت است.

گلکسی A52s را در هر کانفیگی، با هر مقدار حافظه RAM و هر مقدار فضای ذخیره سازی داخلی که مد نظر داشته باشید، می‌توانید تهیه کنید. همچنین، قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه هم در این گوشی وجود دارد که برای این منظور، باید از درگاه سیمکارت دومی که در این گوشی در نظر گرفته شده، استفاده کنید.

درخصوص عملکرد سخت افزاری این گوشی نیز باید توضیح دهیم که به طور کلی، گلکسی A52s سامسونگ از هر لحاظ، عملکرد سخت افزاری بسیار عالی و سطح بالایی دارد که دلیل اصلی این امر، ارتقاء چیپست به کار رفته در این گوشی نسبت به نسل قبلی آن یعنی گلکسی A52 5G بوده است.

بخش جذاب‌ترِ ماجرا این است که گلکسی A52s بدون اینکه قیمت چندان بالایی داشته باشد، به چنین دستاوردی رسیده است که ارزش آن را حتی بیشتر از این هم بالا می‌برد.

گلکسی A52s سامسونگ

نرم افزار

یکی از اولین گوشی‌های سامسونگ که به صورت پیش فرض به همراه نسخه چهار رابط کاربری سامسونگ یعنی OneUI 4 عرضه شده، گلکسی A52s است.

اگرچه مدل‌های قدیمی‌تر این سری نظیر گلکسی A71 و گلکسی A51 هم اکنون به OneUI 4 آپدیت شده‌اند، اما این نسخه به صورت پیش فرض در گلکسی A52s در دسترس قرار داده شده است که نشان از اهمیت بالای سامسونگ به آپدیت و ارتقاء نرم افزاری گوشی‌های خود می‌دهد.

این رابط کاربری در گلکسی A52s با اندروید 11 ترکیب شده است که انتظار می‌رود تا مدت کوتاهی دیگر، به اندروید 12 هم ارتقاء پیدا کند. از نظر روان بودن تجربه کاربری، گلکسی A52s عملکرد کاملا خوبی دارد.

به لطف مجهز بودن این گوشی به یک صفحه نمایش 120 هرتزی، تجربه اسکرول و کار کردن با این گوشی کاملا نرم و روان است و با توجه به سخت افزار قدرتمندی هم که در اختیار دارد، این نرمی در بازی‌ها بسیار لذت بخش است.

گلکسی A52s سامسونگ

دوربین

اگرچه ظاهر ستاپ و ماژول دوربین‌های گلکسی A52s کاملا هیجان انگیز و جذاب است، اما در مشخصات آن‌ها ویژگی چندان جذابی که تا به حال در سایر گوشی‌های میان رده در این رنج قیمت دیده باشیم، به چشم نمی‌خورد.

در واقع، سامسونگ در این مدل از یک ترکیب کاملا آشنا استفاده کرده است که این روزها در گوشی‌های میان رده زیادی، حتی در رنج قیمت کم‌تر نیز دیده‌ایم. این ترکیب، شامل یک سنسور عریض به عنوان دوربین اصلی به همراه یک دوربین فوق عریض، یک دوربین ماکرو و در نهایت، یک سنسور تشخیص عمق می‌شوند.

با این اوصاف، چیزی که امیدوار کننده‌تر است، استفاده‌ی سامسونگ از سنسور 64 مگاپیکسلی این گوشی است که می‌تواند کمی بهتر از سنسور 48 مگاپیکسلی که در اغلب گوشی‌های این رنج دیده‌ایم، عمل کند.

همچنین، سامسونگ ترجیح داده در دوربین فوق عریض این گوشی هم از یک سنسورِ رزولوشن بالاتر از عرف بازار در این رنج، استفاده کند تا باز هم مشخصات دوربین‌های این گوشی حداقل روی کاغذ، بیشتر هیجان انگیز شوند. این دوربین، از یک سنسور 12 مگاپیکسلی بهره می‌برد.

معمولا در این رنج، بیشتر عادت به دیدن سنسورهای 8 مگاپیکسلی در دوربین فوق عریض داریم. حتی در مشخصات دوربین‌های ماکرو و تشخیص عمق هم این موضوع صدق می‌کند. جایی که معمولا سازندگان از سنسورهای 2 مگاپیکسلی استفاده می‌کنند، اما سامسونگ آن‌ها را به 5 مگاپیکسل ارتقاء داده است.

گلکسی A52s سامسونگ
درخصوص کیفیت عکاسی با گلکسی A52s سامسونگ باید توضیح دهیم که خروجی عکس‌های 16 مگاپیکسلی دوربین اصلی آن، اگرچه فاقد هرگونه ویژگی شگفت انگیز و خارق العاده‌ای هستند، اما کاملا قابل قبول ظاهر می‌شوند.

بدین معنی که کیفیت آن‌ها اصلا چیزی نیست که فراتر از یک گوشی هوشمند در این رنج قیمتی باشد و کاملا در حد و اندازه‌های چیزی است که از چنین گوشی‌هایی در این محدوده انتظار می‌رود.

محدوده دینامیکی آن‌ها کاملا در حدی است که عادت داریم در گوشی‌های میان رده مشاهده کنیم و طبق انتظار، کاملا شارپ هستند، جزئیات زیادی دارند و نویز هم در آن‌ها پایین است.

یکی از ویژگی‌های دوربین اصلی گلکسی A52s پشتیبانی از Auto HDR و همینطور بهینه ساز صحنه هوشمند با استفاده از AI است. هر دوی آن‌ها به صورت پیشفرض فعال هستند و معمولا عملکرد خوبی هم دارند.

با این حال، در برخی از اوقات متوجه شدیم که عکس‌ها در شرایط آفتابی، بیش از حد اشتباع شده یا بیش از حد پرنور به نظر می‌رسند. غیرفعال کردن این دو ویژگی، می‌تواند کمی به بهبود این اوضاع کمک کند. به هر حال، عده‌ای از کاربران ممکن است با غیرفعال کردن این دو ویژگی راحت‌تر باشند.

عکس‌های دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسلی این گوشی لیاقت تعریف و تمجیدهای زیادی را دارند. اگرچه نرمی تصاویر این دوربین در گوشه‌هایِ فریم تصویر کاملا قابل احساس و مشاهده است، اما به اندازه‌ای که در دوربین فوق عریض سایر گوشی‌های میان رده مشاهده کرده‌ایم، دردسرساز و بد نیست.

شاید یکی از ایرادهای انگشت شمار و اندکی که بتوانیم از دوربین فوق عریض این گوشی بگیریم، این باشد که از پالت رنگی متفاوتی نسبت به دوربین اصلی استفاده می‌کند و تفاوت بین پالت رنگ‌های این دو دوربین، بسیار واضح است.

گلکسی A52s سامسونگ
البته، لزوما پالت رنگی بدی نیست و رنگ‌ها را تا حد بسیار زیادی دقیق نمایش می‌دهد، اما به طور چشمگیری متفاوت از دوربین اصلی است. اگر به دیدن رنگ‌های اغراق آمیز در دوربین گوشی‌های سامسونگ عادت دارید، پالت رنگی دوربین فوق عریض گلکسی A52s چیزی نیست که اصلا انتظار دیدن آن را داشته باشید.

به آخرین دوربین قابل استفاده در پنل پشتی گلکسی A52s یعنی دوربین ماکروی آن می‌رسیم که به طور کلی، عملکرد شایسته‌ای دارد. البته، این فقط نسبت به سایر دوربین‌های ماکرو که در گوشی‌های این رده از بازار وجود دارد، صدق می‌کند.چرا که همچنان فاقد ویژگی‌های لوکس و رده بالایی نظیر فوکوس خودکار است و گرفتن یک عکس خوب با آن هنوز هم به تلاش و استمرار زیادی نیاز دارد.

گلکسی A52s سامسونگ

و در آخر، درخصوص دوربین سلفی این گوشی باید توضیح دهیم که به طور کلی، با سنسور 32 مگاپیکسلی خود، کیفیت قابل قبولی ارائه می‌دهد. سطح جزئیات در عکس‌های سلفی این گوشی بسیار خوب است و سطح نویز هم بسیار عالی کنترل می‌شود تا همیشه در کم‌ترین حالت ممکن باقی بماند. فقط، رنگ پوست را گاهی اوقات متناقض نمایش می‌دهد که می‌توان با تغییر شرایط نوری، آن را به حالت عادی برگرداند.

گلکسی A52s سامسونگ

باتری

هرچقدر که در ویژگی‌هایی نظیر مشخصات سخت افزاری و دوربین شاهد عملکرد خوبی در گلکسی A52s هستیم، بخش باتریِ آن، حرف زیادی برای گفتن ندارد. سامسونگ از زمان تولید گلکسی A52 تا امروز که به نسخه S آن رسیده، از یک باتری مشابه استفاده می‌کند که 4500 میلی آمپر ظرفیت دارد. قطعا از دیدن باتری بزرگ‌تر با ظرفیت بالاتر، بیشتر خوشحال می‌شدیم، اما همین مقدار هم همچنان برای به دست آوردن طول عمرِ مناسب، کافی است.
در واقع، به لطف مدیریت بسیار عالی منابع در چیپست این گوشی، طول عمر باتری آن نسبت به ظرفیت 4500 میلی آمپری که دارد، کاملا متعادل است. این یعنی شما به راحتی می‌توانید روی استفاده از این گوشی برای 1 روز کامل حساب باز کنید و صبح روز بعد، مجددا آن را برای استفاده به مدت 1 روز کامل، شارژ کنید. درخصوص سرعت شارژ، این گوشی می‌تواند تا 25 وات پشتیبانی کند که نسبت به سرعت‌های شگفت انگیزی که امروزه در گوشی‌های شیائومی می‌بینیم، اصلا چشمگیر نیست. علیرغم توانایی پشتیبانی از شارژ سریع تا سقف 25 وات، سامسونگ در برخی از مناطق این گوشی را با شارژر 15 واتی عرضه می‌کند.

گلکسی A52s سامسونگ

جمع بندی

فکر می‌کنیم که گلکسی A52s توانسته تا حد بسیار زیادی جایگاه مطمئنی برای سامسونگ در بین گوشی‌های میان رده به وجود بیاورد و در واقع، پس از مدتی که از رقابت عقب افتاده بود، مجددا آن را به بازی برگرداند. گلکسی A52s با به ارمغان آوردن ویژگی‌هایی نظیر یک چیپست بهبود یافته، صفحه نمایش روشن و مدرن با پشتیبانی از نرخ تازه سازی 120 هرتز، دوربین‌های ایده‌آل و طول عمر مناسب باتری، موفق به خلق ارزش شده است.
با این حال، علیرغم تمام نقاط قوت، پیشرفت‌ها، ارتقاها و ویژگی‌های مثبتی که در این گوشی وجود دارد، کاملا درک می‌کنیم که هنوز هم ممکن است عده زیادی از مردم به دنبال این باشند که ببینند برندهای رقیب در این رنج قیمت چه چیزی ارائه می‌دهند و سایر گزینه‌های روی میز را هم بررسی کنند. اینجا جایی است که شاید کار برای گلکسی A52s سخت شود، اما در نهایت، هر کسی که بین گوشی‌های میان رده دنبال انتخاب یک گزینه است، باید به خوبی بداند که در این رده، بحث فقط سلیقه شخصی و صد البته، ترجیح خود افراد می‌باشد.

گلکسی A52s سامسونگ

نقاط قوت

  • زبان طراحی شیک و مدرن با نوآوری در شکل ظاهری و تمایز زیاد
  • دارا بودن استاندارد IP67 برای مقاومت در برابر آب و همیطور لایه Gorilla Glass 5
  • صفحه نمایش AMOLED پرنور با پشتیبانی از نرخ تازه سازی 120 هرتز
  • طول عمر مناسب باتری علیرغم ظرفیت نه چندان زیاد آن
  • ستاپ اسپیکرهای استریوی هایبرید با کیفیت صدا و بلندی شگفت انگیز برای دستگاهی در این رنج قیمت
  • به همراه داشتن OneUI 4 به همراه اندروید 11 به صورت پیش فرض با پشتیبانی از آپدیت‌های بعدی تا 3 سال آینده
  • عملکرد سخت افزاری بسیار عالی به عنوان یک گوشی میان رده
  • مشخصات بسیار خوب دوربین‌ها و همینطور عملکرد عالی آن‌ها
  • قابلیت پشتیبانی از فیلم برداری 4K

نقاط ضعف

  • عرضه به همراه شارژر 15 واتی در برخی از مناطق علیرغم داشتن توانایی پشتیبانی از شارژ 25 واتی
  • قیمت زیاد به عنوان یک گوشی میانرده و اقتصادی. رقبای ارزان‌تری با مشخصات مشابه برای آن وجود دارد
  • پالت رنگی متفاوت در دوربین فوق عریض در مقایسه با دوربین اصلی
  • عدم تعادل نور سفید در حالت Night Mode و نور کم در دوربین
  • کیفیت دوربین سلفی نسبت به مشخصاتی که دارد، می‌توانست بسیار بهتر باشد.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا