بررسیموبایل

بررسی گلکسی S20 سامسونگ

مقدمه

از بین مدل‌های سه گانه سری Galaxy S20 به عنوان گوشی‌های پرچمدار شرکت سامسونگ در این سری برای سال ۲۰۲۰، مدل‌های S20 و S20 Plus چنان به طور شگفت انگیزی مشابه و یکسان با یکدیگر هستند که اغلب مردم مجبور می‌شوند برای انتخاب از بین یکی از این دو، به این فکر کنند که چه سایز نمایشگری را بیشتر ترجیح می‌دهند. مخصوصا برای آن دسته از کسانی که هنوز عجله چندان زیادی برای در اختیار داشتن دستگاهی که از فناوری اتصالات شبکه 5G پشتیبانی کند، ندارند.

از سوی دیگر، اگر چندان اهل در اختیار داشتن پیشرفته‌ترین و بهترین تجهیزات عکاسی و فیلم برداری در گوشی موبایل هوشمند خود نیستید، مدل Ultra در این سری را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم و بهتر است بیشتر به دنبال دو مدل دیگر این سری باشید که امروز قصد داریم با همراهی شما مدل پایه آن به اسم Samsung Galaxy S20 را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم تا ضمن آشنایی مفصل با مشخصات و ویژگی‌های آن، ببینیم به عنوان مدل پایه خانواده پرچمدار Galaxy S در سال ۲۰۲۰، چقدر ارزش خرید دارد.

طراحی

به طور کلی می‌توان گفت از Samsung Galaxy S8 به بعد، “اصلاح و بهبود” اسم مناسب و خوبی برای توصیف مختصر و مفید طراحی اعضای جدید خانواده S شرکت سامسونگ باشد. دستگاه نامبرده شده، به طور گسترده‌ای طراحی خمیده و گوشه‌های گِردی که امروزه از این سری سراغ داریم را اجرا و پیاده سازی کرده بود. این امر باعث شد تا غول کره‌ای دنیای فناوری در طی چند سال اخیر فقط به اصلاح و بهبود و همچنین رفع عیب و ایرادهای جزئی طراحی در هر نسل جدید از این خانواده بپردازد. که البته، در این بین بدون شک هر از گاهی هم یک سری المان‌های طراحی جدید آمده و رفته است.

شاید فکر کنید که Galaxy S20 هم همین روند را ادامه داده است. اما در عین ناباوری، باید اعلام کنیم که اینطور نیست. در طراحی این گوشی چیز خاصی وجود ندارد که از اول مجددا طراحی شده باشد و یا حتی بهبود پیدا کرده باشد. البته، به جز ماژول دوربین جدید که اکنون فقط بزرگ‌تر از قبل شده است. این موضوع درمورد هر سه عضو خانواده پرچمدارهای جدید شرکت سامسونگ صدق می‌کند.

هنوز هم تمام استانداردهای طراحی حتی در مدل پایه سری Galaxy S20 رعایت شده است و شما به یک فریم فلزی کاملا محکم و مقاوم دسترسی دارید که با جنس شیشه‌ای پنل پشتی بدنه این گوشی ترکیب شده است تا وقتی که آن را در دست می‌گیرید، همچنان کاملا احساس لوکس بودن داشته باشید و واقعا متوجه شوید که یک گوشی پرچمدار تمام عیار در دست خود دارید.

یکی از شیوه‌هایی که سامسونگ سعی کرده در این خانواده به کار بگیرد تا طراحی آن‌ها را نسبت به نسل قبلی خود متمایز کند، این بوده که اکنون سعی کرده آن‌ها را کمی خمیده‌تر و باریک‌تر از هر زمان دیگری طراحی کند. این تلاش حتی در Galaxy Note 10 نیز کاملا قابل دیدن بود و مشخص است که سامسونگ مدت زیادی در فکر پیاده سازی این ایده بوده است. باید اعلام کنیم که خوشبختانه تلاش سامسونگ ثمر بخش بوده است و وقتی که دو نسل آخر لاین ‌آپ Galaxy S را در کنار یکدیگر قرار دهید، تغییرات ایجاد شده را کاملا احساس می‌کنید.

صفحه نمایش

نام تجاری کنونی تکنولوژی صفحه نمایش شرکت سامسونگ را واقعا به سختی می‌توان تلفظ کرد. اما اگر بخواهیم رو راست باشیم، این تنها نکته منفی و بدی است که در کل می‌توانیم درمورد صفحه نمایش Dynamic AMOLED 2X موجود در Galaxy S20 بگوییم. این پنلِ همه چیز تمام، در این گوشی ۶.۲ اینچ اندازه دارد و رزولوشن آن ۱۴۴۰ × ۳۲۰۰ پیکسل است که درست به اندازه برادرهای بزرگ‌تر آن می‌باشد. اما از نظر فنی، با در اختیار داشتن چگالی ۵۶۳ پیکسل در هر اینچ، واضح‌ترین و شارپ‌ترین نمایشگر را در بین مدل‌های سه گانه این لاین آپ در اختیار دارد.

بدون شک، بزرگ‌ترین نقطه قوت و مزیت قابل توجهی که در این نسل جدید از پنل‌های نمایشگر OLED اضافه شده است، نرخ به‌روزرسانی تصویر ۱۲۰ هرتز می‌باشد. در بدترین سناریوی ممکن، سامسونگ می‌توانست فقط در مدل Ultra این خانواده به عنوان پرچمدار تمام عیار خود از این ویژگی استفاده کند و آن را فقط در همان مدل به کار ببرد. اما بسیار خوشحالیم که چنین تصمیمی نگرفت و مدل پایه این خانواده را نیز به یک پنل ۱۲۰ هرتز مجهز کرد. اگر هنوز هیچ چیزی بالاتر از نرخ به روزرسانی ۶۰ هرتز در صفحه نمایش یک گوشی موبایل تجربه نکرده‌اید، کار کردن با نمایشگر Galaxy S20 باعث می‌شود که واقعا حسرت بخورید که چه نعمتی را تا به حال تجربه نکرده بودید. استفاده از چنین نمایشگری واقعا احساس ایجاد یک تغییر بسیار بزرگ و چشمگیر برایتان به وجود می‌آورد که هم در سرعت و هم در عملکرد، تاثیر بسیار قابل توجهی دارد.

اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، پس از کار کردن با نمایشگر S20 واقعا سخت است که دوباره به پنل‌های استاندارد ۶۰ هرتز برگردید و مجددا به کار کردن با آن‌ها بپردازید. البته، سراسر این ویژگی هم شیرین و دلپذیر نیست. فعال نگه داشتن حالت ۱۲۰ هرتز و استفاده دائم از آن، تاثیر چشمگیری روی طول عمر باتری گوشی شما دارد و ظرفیت آن را با سرعت بیشتری کاهش می‌دهد. احتمالا دقیقا به همین دلیل بود که سامسونگ هم تصمیم گرفته که نرخ به‌روزرسانی تصویر ۱۲۰ هرتز را در حالت رزولوشن کامل ۱۴۴۰ × ۳۲۰۰ پیکسل غیر فعال کند و اجازه فعال بودن همزمان آن‌ها را به کاربران Galaxy S20 نداده است.

سخت افزار

طبق روال معمول گوشی‌های پرچمدار شرکت سامسونگ، Galaxy S20 هم از نظر انواع چیپست، دارای دو مختلف است که یکی از آن‌ها یک پردازنده داخلی ساخته شده توسط خود آن‌ها است و نمونه‌ی دیگر نیز از محصول پرچمدار Qualcomm در سال ۲۰۲۰ یعنی چیپست Snapdragon 865 استفاده می‌کند. معمولا این مدل، نسخه ساخته شده برای بازار کشورهای آمریکا و چین است و نسخه Exynos 990 هم برای عرضه شدن در بازار جهانی و سایر نقاط دنیا در نظر گرفته شده است.

البته، هر دوی آن‌ها جزو پردازنده‌های ۷ نانومتر پلاس کنونی بازار به شمار می‌روند که شامل پیشرفته‌ترین فناوری موجود در بازار گوشی‌های موبایل هوشمند می‌شود اما در آینده با قدم برداشتن شرکت‌های سازنده به سمت پردازنده‌های ۵ نانومتری، شاهد پیشرفت‌های بزرگ و گسترده‌ای در این زمینه خواهیم بود. یکی از مشکلاتی که استفاده از دو پردازنده مختلف برای بازارهای مختلف برای شرکت سامسونگ ایجاد کرده، اختلاف عملکرد و مخصوصا بنچمارک‌های هر یک از این مدل‌ها است. از زمان عرضه شدن سری Galaxy S20 گزارش‌های پرشماری از سوی کاربران و کارشناسان منتشر شده که نشان می‌دهند نسخه Snapdragon 865 در هر سه مدل این سری، بسیار قدرتمندتر از نسخه Exynos آن‌ها است.

این موضوع امروزه کاملا هویدا شده و نتایج این اختلاف در تست بنچمارک هر دو نسخه مدل‌های این سری کاملا قابل دیدن است. البته، منظورمان به هیچ وجه این نیست که نسخه‌های Exynos این سری ضعیف هستند، قادر به انجام دادن کاری نیستند و یا مشکل چندان خاصی در زمان کار کردن با آن‌ها پیدا می‌کنید. بلکه، قصد داریم نشان دهیم که نسخه‌های مخصوص کشورهای چین و آمریکا می‌توانند بسیار قدرتمندتر از این هم باشند که واقعا شگفت انگیز می‌شود. این گوشی هم نسخه 5G در اختیار دارد و هم یک نسخه 4G LTE از آن وجود دارد که باید توجه داشته باشید، نسخه 5G آن، به اندازه نسخه 5G مدل‌های Plus و Ultra گسترده و سریع نیست.

بنابراین، شاید بتوان گفت که علیرغم وجود اسم این فناوری در مشخصات این گوشی، یک نسخه 5G واقعی از Galaxy S20 وجود ندارد. زیرا پوشش 5G آن فقط در غالب پشتیبانی از Sub6 ارائه شده است و mmWave در آن وجود ندارد. دلیل این کمبود، عدم وجود آنتن سخت افزاری 5G یکسان با مدل‌های رده بالاتر این سری در این گوشی است.

با توجه به این که از نظر پردازنده، دو مدل مختلف از این گوشی وجود دارد، پردازنده مرکزی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) و همینطور هسته‌های هر یک از آن‌ها در این دو مدل مختلف کاملا با یکدیگر متفاوت است. اما به طور کلی، می‌توان گفت که هسته‌های پردازنده نسخه Snapdragon 865 دارای فرکانس کاری بالاتری هستند و در واقع، همین فرکانس بالاتر باعث اختلاف عملکرد دو نسخه‌ی Galaxy S20 شده است. با این وجود، هر دو نسخه این گوشی دارای ۸ گیگابایت حافظه رم به همراه ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی به صورت پیش فرض هستند و به شما این اجازه را نیز می‌دهند که برای ارتقاء حافظه دستگاه خود، از کارت حافظه جانبی هم استفاده کنید.

نرم افزار

اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، هیچ ایده‌ای نداریم که بدانیم سامسونگ قصد دارد با این نام گذاری جدیدی که در رابط کاربری اختصاصی جدید خود پیاده کرده، به کجا برسد و آن را تا کجا می‌خواهد ادامه دهد. اما از سوی دیگر، این موضوع به هیچ وجه اهمیت چندان زیادی ندارد. زیرا به نظر می‌رسد سامسونگ راه خودش را در این مسیر پیدا کرده و در حال حاضر رابط کاربری One UI این شرکت به یک سطح کاملا قابل اطمینان و مطمئن از ثبات و پایداری دست پیدا کرده است.

حتی طراحی مجدد “گسترده”‌ای که نسخه ۲.۰ این رابط کاربری به ارمغان آورد، از نظر ظاهر و احساس کلی، غالبا همان حس و حال آشنایی که همیشه از کار کردن با گوشی‌های سامسونگ به ما دست می‌داد را منتقل کرده است و در عین حال، کاملا از نظر حافظه هم کمال مدارا و همکاری را با سخت افزار و مخصوصا حافظه گوشی‌هایی که روی آن‌ها در دسترس قرار دارد، حفظ کرده است.

این رابط کاربری، اکنون بیشتر از هر زمان دیگری به خوبی همه چیز را پولیش کرده است و برای راحتی بیشتر نیز، سایز کلی رابط کاربری را مقدار بسیار کمی افزایش داده است. همه‌ی این‌ها تقریبا برای One UI 2.1 نیز کاملا صدق می‌کنند. اما به طور کلی، همانطور که می‌توانید انتظار داشته باشید، تغییر اعشاریِ نسخه‌ی آن، نشان دهنده‌ی تغییرات بسیار جزئی و سطحی در رابط کاربری است. واقعا تغییر ظاهری محسوس بزرگی در این نسخه نسبت به ۲.۰ ایجاد نشده است و بزرگ‌ترین و مهم‌ترین تغییری که ما متوجه آن شدیم، تنظیمات دارک مود extra-large بودند که باعث گستردگی آن در فضاهای بیشتری از سیستم شده است.

رابط کاربری One UI 2.0 گزینه‌های Gesture navigation را اکنون به دستگاه‌های سامسونگ نیز اضافه کرده است. تعداد کمی حرکت مختلف وجود دارد که از بین آن‌ها هر کدام را که دوست داشته باشید، می‌توانید انتخاب کنید اما متد جدیدتری که وجود دارد، این است که سوایپ-این کردن به داخل صفحه نمایش از لبه‌های آن به عنوان دگمه “برگشت” عمل می‌کند و سوایپ-آپ کردن از پایین صفحه، شما را به صفحه هوم منتقل می‌کند. البته، یک سری گزینه انگشت شمار دیگر نیز وجود دارد اما این متد، روش استاندارد اندروید ۱۰ محسوب می‌شود.

امنیت بیومتریک در Galaxy S20 نیز به یکی از این دو روش انجام می‌شود: احراز هویت از طریق اثر انگشت و تشخیص چهره. تجربه ما از کار کردن با هر دوی آن‌ها بسیار عالی بود. اما اگر دسترسی راحت‌تری به صفحه خانگی گوشی خود می‌خواهید، سیستم تشخیص چهره تجربه بهتری در اختیار شما قرار می‌دهد.

دوربین

با وجود این که سری Galaxy S20 به خاطر در اختیار داشتن دوربین‌های فوق العاده پیشرفته معروف هستند، اما Galaxy S20 به عنوان مدل پایه در این لاین آپ، باید با کوچک‌ترین ماژول دوربین در بین مدل‌های سه گانه این سری که تعداد سنسورهای آن نیز از هر دو مدل دیگر این سری کم‌تر است، سر کند. ماژول دوربین مستطیل شکل با پس زمینه مشکی رنگی که در گوشه بالای سمت چپ پنل پشتی این گوشی وجود دارد، محل قرار گیری دوربین‌های سه گانه به همراه یک فلش LED است. این دوربین‌های سه گانه، شامل دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی به همراه یک سنسور ۶۴ مگاپیکسلی می‌شوند.

البته، مدل Plus این سری یک سنسور اضافی دیگر هم دارد، که سامسونگ اسم آن را DepthVision Camera گذاشته است و همان سنسور ToF رایج است که تا به حال در تعداد زیادی از گوشی‌های دیگر بازار نیز آن را دیده‌ایم. اما درمورد Galaxy S20 باید گفت که نگاه کردن سطحی به این ستاپ جدیدِ دوربین که سامسونگ در آن به کار برده، واقعا در نگاه اول چندان جذاب و هیجان انگیز به نظر نمی‌رسد. اگر بخواهیم آن را با ستاپ دوربینی که سامسونگ در نسل گذشته در دستگاهی مانند Galaxy Note 10 به کار برده بود، مقایسه کنیم مشاهده می‌کنیم که افزایش چشمگیر رزولوشن دوربین تله فوتوی S20 کاملا برجسته است اما در عین حال، کاهش پیدا کردن عدد مگاپیکسل برای دوربین فوق عریض آن و همچنین عدم وجود دیافراگم دوگانه در دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی این دستگاه که تبدیل به امضای خود سامسونگ شده بود، باعث شده که کم‌تر جلب توجه کند.

بدون شک، این نگاه سطحی لزوما چیزی را ثابت نمی‌کند و برای این که واقعا پیشرفت‌ها و آپگریدهایی که در این دوربینِ نسل جدید ایجاد شده را کاملا درک و احساس کنیم، باید نگاه عمیق‌تری داشته باشیم. بنابراین، کار خود را با سنسور ۱۲ مگاپیکسلی Samsung S5K2LD در دوربین اصلی این گوشی شروع می‌کنیم که در پشت یک لنز با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار دارد. این دوربین، پیکسل‌های بزرگ 1.8µm با سنسور 1/1.76″ در اختیار شما قرار می‌دهد. این خودش به تنهایی یک پیشرفت چشمگیر و قابل توجه نسبت به پیکسل‌های 1.4µm و سنسور 1/2.55″ که در نسل قبل وجود داشت، به شمار می‌رود. و همچنین از نظر سایر ویژگی‌ها و قابلیت‌های اضافه شده‌ی جدید، این سنسور SAMSUNG ISOCELL جدید، هنوز هم دارای OIS به همراه Dual Pixel PDAF می‌باشد.

اکنون که کمی با ویژگی‌های فنی دوربین Galaxy S20 آشنا شدیم، بهتر است ببینیم کیفیت و عملکرد این دوربین و همچنین سایر دوربین‌های این گوشی در چه سطحی است. حقیقت امر این است که عملکرد سنسور ۱۲ مگاپیکسلی دوربین اصلی این گوشی، کاملا در حد و اندازه یک پرچمدار واقعی است و دقیقا همان چیزی می‌باشد که از یک پرچمدار جدید از شرکت سامسونگ انتظار داریم ببینیم. جزئیاتِ خیره کننده و پایین بودن سطح نویز به طور غیر قابل باور، مثل همیشه جزو نقاط قوت برجسته این پرچمدار نیز محسوب می‌شوند. ویژگی Auto HDR همیشه در بهترین زمان فعال می‌شود. البته، ای کاش سامسونگ آن را به شکل دیگری تنظیم می‌کرد تا سایه‌ها کمی سنگین‌تر و پررنگ‌تر ریکاور می‌شدند.

نکته بعدی این است که طبق روال معمول در گوشی‌های پرچمدار جدید سامسونگ، تصاویر گاهی اوقت زیادی شارپ هستند. اما با این وجود، S20 هیچ وقت به شکلی عمل نمی‌کند که احساس کنید بیش از حد این کار را انجام می‌دهد. قطعا عملکرد آن را باید “بالغ شده” توصیف کنیم؛ مخصوصا در صحنه‌ها و منظره‌هایی که نور بسیار زیادی در محیط وجود دارد. بنابراین، می‌توان گفت سیستم هوش مصنوعی تشخیص منظره نیز همیشه وظیفه خود را به خوبی انجام می‌دهد.

سنسور ۱۲ مگاپیکسلی S5K2LA ISOCELL در دوربین فوق عریض S20 که دارای گشودگی دهانه دیافراگم f/2.2 می‌باشد، یکی از ویژگی‌های مشترک و یکسانی به شمار می‌رود که در هر سه عضو خانواده S20 وجود دارد. بنابراین، عملکرد آن در هر سه مدل این سری نیز با یکدیگر یکسان است. این دوربین، قطعا شگفت انگیزترین دوربین فوق عریضی که ما تا به امروز دیده‌ایم، نیست اما این چیزی از ارزش‌های آن کم نمی‌کند. سطح جزئیات همیشه در حد اعلاء قرار دارد اما محدوده دینامیکی آن را نمی‌توان عالی توصیف کرد. البته، این روزها تمام دوربین‌های فوق عریض دیگر هم کم و بیش همینطور هستند.

و در آخر، دوربین تله فوتوی ۶۴ مگاپیکسلی Samsung Bright S5KGW2 ISOCELL را می‌توان فریبنده‌ترین دوربین در بین سنسورهای سه گانه موجود در S20 معرفی کرد. قدرت این دوربین، زوم اپتیکال ۳ برابری در اختیار شما قرار خواهد داد.

باتری

سامسونگ امسال تصمیم گرفت که حتی در مدل پایه سری Galaxy S20 هم ظرفیت باتری را افزایش دهد و بدین ترتیب، با استفاده کردن از یک باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی، از بزرگ‌ترین باتری که تا به حال در این خانواده به کار برده بود، رونمایی کرد. البته، با توجه به وجود ویژگی‌های پرمصرفی مانند نرخ به روزرسانی تصویر ۱۲۰ هرتز و یا قابلیت اتصال به شبکه 5G، این افزایش ظرفیت کاملا نیاز بود و خوشحالیم که سامسونگ این موضوع را در نظر گرفت.

با وجود افزایش پیدا کردن ظرفیت باتری این گوشی، طول عمر متوسط باتری آن تقریبا یکسان و برابر با نسخه‌های نسل قبلی این خانواده است که دلیل عمده آن، وجود ویژگی‌هایی است که اشاره کردیم. برای شارژ کردن آن، یک درگاه USB-C در اختیار شما قرار دارد. اگر ظرفیت باتری S20 به پایان رسید، با استفاده از شارژر موجود در جعبه‌ی آن می‌توانید در عرض حدود ۳۰ دقیقه ۵۵ درصد از آن را مجددا پر کنید. همچنین برای کامل کردن آن نیز به چیزی حدود ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارید.

جمع بندی

ارائه کردن یک تجربه در حد یک پرچمدار تمام عیار، در ضمنِ پیاده سازی نوآوری‌های فناوری پرشمار، اجرای مناسب استراتژی بازاریابی و انتخاب کردن یک قیمت نه چندان زیاد به طور همزمان با یکدیگر، یک کار دلهره آور است که هیچ تضمینی برای نتیجه گرفتن از آن نیست. عرضه کردن یک گوشی پرچمدارِ فوق قدرتمند و همه کاره، دیگر اصلا کافی نیست. شما باید به خوبی آن را به دنیا معرفی کنید و بر اساس آن، قیمت آن را نیز تعیین کنید.

Galaxy S20 این روش را نادیده گرفته است. شیوه‌ی بازاریابی سامسونگ در توصیف و توضیح پیشرفت‌ها و آپگریدهای آن کاملا ساده و سر راست بود. اما این گوشی موفق به ارائه کردن یک تجربه پایدار و استوار در تمام پیشرفت‌هایی که ایجاد کرده، شده است و در عین حال، توجه خود را هم به قیمت حفظ کرده است. در حقیقت، قیمت تند و تیز مدل Ultra در این سری باعث شده که S20 یک پیشنهاد مقرون به صرفه کاملا خوب در مقایسه با آن محسوب شود. البته، ممکن است استراتژی فروش سامسونگ برای این گوشی هم دقیقا همین بوده باشد که اگر این طور است، باید گفت واقعا در اجرای آن موفق عمل کرده.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا