بررسیموبایل

بررسی گلکسی S21 اولترا سامسونگ

یک اولترای تمام عیار!

مقدمه

گلکسی S21 اولترا سامسونگ برای تغییر دادن بازی آمد و سعی کرد سرانجام، عنوان بهترین گوشی سامسونگ که تا به حال ساخته شده است را به دست بیاورد.

اگر کمی به عقب برگردیم، مشاهده خواهیم کرد که گلکسی S20 اولترا قرار بود به عنوان بزرگ‌ترین و بهترین گوشی هوشمندی که به دست سامسونگ ساخته شده است، شناخته شود. اما در دستیابی به این جایگاه مهم، ناموفق بود.

این گوشی دارای نرخ تازه سازی 120 هرتزی بود، اما فقط در رزولوشن 1080 این امکان را فراهم می‌کرد. دوربین تله فوتوی آن با بزرگنمایی 5 برابری معرفی و تبلیغ شده بود، اما فقط ۴ برابر زوم می‌کرد.

از قابلیت Space Zoom آن هم که حرفی نزنیم، بهتر است. دوربین فوق عریض این گوشی، دارای یک سنسور فوق العاده عالی بود، اما به دلیل فقدان فوکوس خودکار، قادر به عکاسی ماکرو نبود.

همچنین، S20 Ultra باتری بزرگی هم داشت، اما عملکرد طول عمر آن چندان تعریفی نبود. و چندین و چند مشکل و کمبود دیگر که اجازه نمی‌دادند آن را برترین گوشی سامسونگ که تا آن زمان ساخته بود، بدانیم.

اما S21 اولترا، با اضافه کردن قابلیت‌های جذاب زیادی از جمله پشتیبانی از S Pen واقعا برای تحقق این دستاورد تلاش زیادی کرد. با بررسی گلکسی S21 اولترا سامسونگ با مجله گوشی‌ پلازا همراه باشید تا ببینیم چقدر به هدف خود نزدیک شده است.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

طراحی

درخصوص شکل ظاهری و طراحی گلکسی S21 اولترا دو دیدگاه مختلف وجود دارد. افرادی که به دیدگاه اول اعتقاد دارند، بر این باور هستند که طراحی S21 Ultra یک بازنگری بسیار بهینه در طراحی این سری است که به تن این گوشی بسیار خوش نشسته است.

دسته‌ی بعدی افراد بر این باور هستند که طراحی این گوشی یک تلاش ناخوشایند و نه چندان ظریف است که المان‌های طراحی این گوشی را به یک سمت سوق داده و مانند یک پروژه ناتمام به نظر می‌رسد که ظاهرا سازندگان آن با عجله بسیار زیادی سعی بر این داشتند که به هر قیمتی که شده، فقط آن را به اتمام برسانند.

در هر صورت، مشخص است سامسونگ به دنبال پیاده سازی و یا ایجاد یک تفاوت ملموس در طراحی پنل پشتی گلکسی S21 اولترا نسبت به نسل قبلی آن بوده است. اگرچه طراحی پنل جلوی این گوشی تفاوت چندان بزرگی با طراحی مدل‌های قبلی این سری ندارد، اما بزرگ‌ترین تغییراتی که در ظاهر آن ایجاد شده، در پنل پشتی بدنه آن قرار دارند.

جایی که قطعا از دیدن آن هیجان زده خواهید شد و به این باور خواهید رسید که سامسونگ واقعا تغییرات زیادی به وجود آورده است.

شاید احساس در دست گرفتن این گوشی نسبت به گلکسی S20 اولترا تفاوت چندان زیادی پیدا نکرده باشد اما به هر حال، نمی‌توانیم منکر وجود ماژول دوربین‌های منحصر به فرد این دستگاه شویم که تبدیل به امضای سری S21 نیز شده است و رگه‌هایی از آن در هر سه مدل این سری و حتی S21 FE نیز وجود دارد.

این ماژول، با ظرافت خاصی به فریم اطراف بدنه ملحق شده و یک طراحی یکپارچه را در هر سه مدل آن‌ها به وجود آورده که واضح است در مدل Ultra به نبوغ و تکامل رسیده است.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

صفحه نمایش

سامسونگ در این مدل از یک نمایشگر 6.8 اینچی Dynamic AMOLED 2X استفاده کرده است که چگالی آن به 515 پیکسل در هر اینچ می‌رسد. برای محافظت از نمایشگر هم یک لایه پوشش Gorilla Glass Victus بر روی آن کشیده شده است.

علاوه بر تمام نقاط قوتی که در نمایشگر S21 Ultra وجود دارد، یکی از بزرگ‌ترینشان، این است که دارای بیشترین روشنایی در بین هر سه مدل این سری است که تا 1500 نیت می‌تواند افزایش پیدا کند و واقعا شگفت انگیز است. البته، اینچنین اعداد و ارقام شگفت آوری، فقط روی کاغذ وجود دارند و در عمل، به این شدت نیستند.

زیرا رسیدن روشنایی نمایشگر این گوشی به چنین مقداری، فقط در هنگام پخش ویدئوهای HDR امکان پذیر است و فقط بخشی از تصویر به 1500 نیت روشنایی می‌رسد. این یعنی سایر بخش‌های نمایشگر به طور همزمان به چنین میزانی از روشنایی دست پیدا نمی‌کنند.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

به هر حال، با وجود این که گلکسی S21 اولترا در تئوری به بهترین نمایشگری که سامسونگ تا به حال در گوشی‌های خود به کار برده مجهز شده است، اما در عمل، تقریبا تمام ویژگی‌هایی که در آن وجود دارد، در نسل قبلی این گوشی و همینطور گلکسی نوت 20 اولترا هم دیده شده بود و اکنون فقط بهبود داده شده است.

تنها ویژگی بزرگی که بازی را تغییر داده، مجهز شدن نمایشگر این گوشی به نرخ تازه سازی تطبیق پذیر است که باعث شده بتوان آن را “بهترین نمایشگری که تا به حال در گوشی‌های سامسونگ به کار رفته” در نظر گرفت.

این نمایشگر، قابلیت پشتیبانی از HDR10+ نیز در اختیار دارد و در تمامی سرویس‌های استریم ویدئوی معروف از Netflix گرفته تا YouTube از این قابلیت پشتیبانی می‌کند.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

سخت افزار

برای مدتی است که سامسونگ از دو نوع چیپست در گوشی‌های پرچمدار و بزرگ خود استفاده می‌کند و بسته به هر ناحیه، یکی از آن‌ها را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

نسخه‌های موجود از گلکسی S21 اولترا در ایران دارای چیپست Exynos 2100 (اگزینوس 2100) هستند و تنها برای مدل‌هایی که در چین و آمریکا و کره جنوبی به فروش می‌رسند، از چیپست Snapdragon 888 (اسنپدراگون 888) استفاده شده است.

نقطه مشترک هر دو نوع چیپست به کار رفته در نسخه‌های مختلف این سری در سراسر دنیا این است که دارای چیدمان سه خوشه‌ای یکسانی با یکدیگر هستند و همچنین، از هسته‌های مشابهی نیز بهره مند می‌باشند (با این وجود، گفته می‌شود که Qualcomm در هسته اصلی پردازنده مرکزی این چیپست یک سری ویژگی‌ها را دست خوش کمی تغییر و تحول هم کرده است)

در راس امور پردازنده مرکزی (CPU) این دو چیپست، یک هسته Cortex-X1 با طراحی ARM وجود دارد که با توجه به طراحی و شیوه ساخت Cortex-A78 ساخته شده است.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

پس از آن، سه هسته‌ی پایه به نام Cortex-A78s وجود دارد و در آخر برای انجام کارهای ساده که نیاز به پردازش سبک و راحتی دارند هم از چهار هسته Cortex-A55s استفاده شده است.

تفاوت بزرگ بین این دو نسخه، فرکانس هسته‌های آن‌هاست که کمی در نسخه S888 بیشتر است. اما همانطور که می‌توانید تصور کنید، تفاوت ایجاد شده، چندان بزرگ نیست که تعیین کننده باشد.

به هر حال، هر دو نسخه بیش از چیزی که کاربر واقعا نیاز داشته باشد، قدرتمند هستند.

کاربران گلکسی S21 اولترا به 12 گیگابایت حافظه RAM LPDRR5 در هر دو نسخه این دستگاه دسترسی پیدا خواهند کرد.

در صورتی که فکر می‌کنید حتی این مقدار هم برایتان کافی نخواهد بود، می‌توانید رده بالاترین کانفیگ این گوشی با بیشترین حافظه‌ای که امسال در کل این سری ساخته شده است را تهیه کنید که 16 گیگابایت حافظه RAM در اختیارتان قرار می‌دهد، اما این نسخه، بسیار گران قیمت و کمیاب است.

نوع حافظه داخلی در همه نسخه‌های این گوشی و مدل‌های دیگر این سری UFS 3.1 است و حافظه‌های داخلی آن‌ها نیز شامل 128 و 256 و 512 گیگابایت می‌شود.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

نرم افزار

خریداران گلکسی S21 اولترا زمانی که این گوشی را از جعبه خود خارج می‌کنند، به اندروید 11 و One UI 3.1 دسترسی خواهند داشت که تا زمان عرضه آن، هنوز در مدل‌های زیادی قابل مشاهده نبود.

اما اکنون می‌توان آن را به آخرین نسخه‌های موجود آپدیت کرد. هر سه مدل این سری واجد شرایط دریافت آپدیت‌های نرم افزاری بزرگ اندروید و خود سامسونگ خواهند بود و احتمالا ما باید تا اندروید 14 شاهد پشتیبانی از آن‌ها باشیم.

در حال حاضر خریداران S21 اولترا می‌توانند آن را به آخرین نسخه‌های اندروید و One UI سامسونگ که موجود است، آپدیت کنند.

رابط کاربری سامسونگ که با سیستم عامل گوگل روی این گوشی ادغام شده، One UI 3.1 است که به طور کلی، چه در مقایسه با One UI 2.5 و چه در مقایسه با نسخه‌های قبلی این رابط کاربری تغییر و تحول چندان شاخص و قابل توجهی نداشته و تغییرات آن به چند بهبود جزئی و نه چندان قابل توجه خلاصه شده است.

این یعنی حس و حال جابجا شدن در منوهای گلکسی S21 اولترا شباهت بسیار زیادی به تعداد زیادی از گوشی‌های اخیر دیگر این شرکت دارد و همچنین، به لطف سخت افزار بسیار قدرتمند و چیپست پرچمداری که در زیر بدنه این گوشی قرار دارد، همه چیز در چشم به هم زدنی پردازش می‌شود و نتیجه آن در برابرتان ظاهر می‌شود.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

دوربین

شاید بزرگ‌ترین تغییر ایجاد شده در ستاپ دوربین‌های این گوشی نسبت به نسل قبلی آن، اضافه شدن یک دوربین تله فوتوی دیگر به شمار برود تا این دستگاه هم قادر به ارائه زوم اپتیکال 3 برابری و هم 10 برابری باشد.

به غیر از این، شاهد تغییر و تحولات چندان زیادی در بخش دوربین‌های گلکسی S21 اولترا نسبت به گلکسی S20 اولترا نیستیم. البته، شاید چندان هم نیازی به چنین پیشرفت بزرگی نبوده باشد، زیرا ستاپ دوربین‌های مدل یاد شده، هنوز هم آن را جزو بهترین گوشی‌های دوربین محور حال حاضر بازار نگه داشته است.

دوربین اصلی گلکسی S21 اولترا از یک سنسور 108 مگاپیکسلی ICOCELL HM3 بهره می‌برد که دارای الگوی فیلتر Nona-pixel Bayer می‌باشد که پروسه pixel binning را با نسبت 9 به 1 انجام می‌دهد. این یعنی خروجی تصاویر آن دارای 12 مگاپیکسل رزولوشن هستند. صد البته، این دوربین 108 مگاپیکسلی به OIS یا لرزشگیر اپتیکال هم مجهز است.

این دوربین در مقایسه با دوربین اصلی S20 اولترا دارای حالت HDR بهبود یافته‌تری است و همچنین، فوکوس خودکار و عملکرد آن در نور کم هم نسبت به نسل قبل بهبود پیدا کرده است. با این حال، دوربین فوق عریض به کار رفته در این گوشی نسبت به گلکسی نوت 20 اولترا و حتی گلکسی S20 اولترا تفاوت خاصی نداشته است.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

این یعنی یک سنسور 12 مگاپیکسلی در اختیار دارد که تا زاویه 120 درجه را پوشش می‌دهد. اما بزرگ‌ترین تغییری که به ارمغان آورده و در نسل‌های قبلی که نام بردیم وجود نداشت، این است که اکنون به فوکوس خودکار هم مجهز شده است.

سخت افزار دوربین‌های تله فوتو در گلکسی S21 اولترا کاملا نسبت به نسل‌های قبلی که نام بردیم، متفاوت است. اکنون به جای یک دوربین با قدرت زوم 4 برابری، دو دوربین تله فوتو وجود دارد که یکی برای زوم 3 برابری کاربرد دارد و دیگری هم قادر به ارائه زوم 10 برابری است.

هر دو دوربین تله فوتوی این گوشی، از یک سنسور 10 مگاپیکسلی با قابلیت پشتیبانی از لرزشگیر OIS به همراه Dual Pixel PDAF استفاده می‌کنند.

آخرین سنسور موجود در پنل پشتی S21 Ultra نیز یک سنسور AF یا فوکوس خودکار است. در حفره پانچ هول کوچکی که بالای نمایشگر S21 Ultra وجود دارد، شاهد یک سنسور ۴۰ مگاپیکسلی هستیم که به عنوان دوربین سلفی این گوشی عمل می‌کند. ویژگی شاخص این دوربین، پشتیبانی از فوکوس خودکار است.

عکس‌های پیش فرض 12 مگاپیکسلی که با دوربین اصلی این گوشی گرفته می‌شوند، بی نظیر‌ند. اما به نظر ما کمی بیش از حد شارپ هستند. جزئیات به وفور مشاهده می‌شود و محدوده دینامیکی هم در اغلب اوقات فراتر از حد انتظار است.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

نویز هم به قدری کم است که معمولا اصلا احساس نمی‌شود. اما دوربین گلکسی S21 اولترا زمانی فراتر از تصورمان عمل کرد که دیدیم در ثبت سوژه‌های پیچیده‌ای مانند چمن هم هیچ مشکل خاصی ندارد و تمامی جزئیات را به تفکیک به تصویر می‌کشد.

علاوه بر این، تعادل نور سفید و پردازش رنگ‌ها هم کاملا دقیق و واقع گرایانه انجام می‌شود که از گوشی هوشمند پرچمداری با این سطح عملکرد و جایگاه، غیر از این هم انتظار نمی‌رفت.

عکس‌های دوربین تله فوتوی این گوشی هم خوب هستند، اما نمی‌توانیم آن‌ها را عالی یا شگفت انگیز توصیف کنیم. عکس‌هایی که با این دوربین گرفته می‌شوند، معمولا بیش از حد پردازش می‌شوند و شما کاملا احساس می‌کنید که به خاطر این کار، بخش قابل توجهی از جزئیات از بین می‌رود.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

همچنین، عکس‌های دوربین فوق عریض این گوشی نیز خوب به نظر می‌رسند و رنگ‌هایشان هم دقیق است. کنتراست و محدوده دینامیکی آن‌ها خوب است، اما اگر کم‌تر پردازش می‌شدند، بسیار بهتر بود.

ترجیح می‌دادیم که کمی نویز در عکس‌ها وجود داشت، اما در عوض جزئیات بیشتری به دست می‌آوردیم تا این که برای کاهش سطح نویز، جزئیات زیادی از عکس‌ها از بین برود.

با وجود تمام عیب و ایرادهایی که می‌توان از دوربین‌های گلکسی S21 اولترا بگیریم، اما نباید فراموش کنیم که با یک گوشی پرچمدار بسیار پر ادعا در بالاترین سطح از بازار مواجه هستیم و طبیعی است که انتظاراتمان از آن بسیار زیاد باشد و سخت گیری بسیار بیشتری هم نسبت به آن داشته باشیم.

اما بدون این سخت گیری‌ها، S21 اولترا بهترین گوشی دوربین محور کنونی بازار برای کاربران عادی است قصد خرید آن را دارند.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

باتری

ظرفیت باتری گلکسی S21 اولترا به اندازه مدل قبلی آن است و همچنان 5 هزار میلی آمپر قدرت در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. با توجه به قابلیت‌هایی نظیر پشتیبانی از HDR و نرخ تازه سازی تطبیق پذیر که ممکن است مدت زیادی روی 120 هرتز باقی بماند، نمایشگر این گوشی می‌تواند پرمصرف‌تر از گلکسی S20 اولترا باشد.

اما نباید فراموش کرد که از طرفی هم سامسونگ بهینه سازی‌های بسیار زیادی در چیپست آن انجام داده تا مصرف بهینه‌تر و کم‌تری نسبت به مدل یاد شده، داشته باشد.

خوشبختانه، شاهد افزایش چشمگیر و چندان زیادی در مصرف باتری گلکسی S21 اولترا نیستیم. اما سامسونگ با حذف کردن شارژر از جعبه این گوشی و سایر مدل‌های این سری به شدت ما را ناامید کرد. به هر حال، چه دوست داشته باشیم چه نداشته باشیم، این روندی است که به خصوص بین گوشی‌های پرچمدار، باید به آن عادت کنیم.

در صورتی که از یک شارژر 25 واتی برای این گوشی استفاده کنید، قادر خواهید بود در عرض 30 دقیقه 54 از ظرفیت آن را تکمیل کنید. فول شارژ کردن آن نیز به چیزی حدود 1 ساعت و 15 تا 30 دقیقه زمان نیاز دارد که اصلا عملکرد بدی به خصوص با در نظر گرفتن باتری بزرگ 5000 میلی آمپری این گوشی، نیست.

و اما درخصوص طول عمر باتری هم باید اشاره کنیم که بررسی‌ها نشان داده است که گلکسی S21 اولترا می‌تواند تا 114 ساعت دوام بیاورد که در استفاده‌ی روزمره، می‌تواند تا یک روز کامل برسد.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

جمع بندی

به طور کلی، گلکسی S21 اولترا علیرغم تمام مزیت‌های خود، یک پیشرفت، بهبود یا تغییر جزئی نسبت به S20 اولترا به شمار می‌رود. هیچ یک از ویژگی‌های S21 اولترا از این چهارچوب خارج نیستند و در هیچ بخشی پای خود را فراتر از این نمی‌گذارد. به نظر ما گلکسی S20 اولترا به مراتب ویژگی‌های انقلابی‌تری نسبت به نسل جدید خود ارائه کرده بود.

البته، ما به هیچ وجه منکر شگفت انگیز بودن گلکسی S21 اولترا نیستیم و کاملا آن را ستایش می‌کنیم. اما موضوع، ایجاد تغییر و تحولات بزرگ نسبت به نسل قبلی است که از این لحاظ، S21 Ultra به غیر از طراحی، در هیچ یک از ویژگی‌های دیگر خود چنین تغییر بزرگی را به ما نشان نمی‌دهد.

البته، دیدگاه دیگری که وجود دارد، این است که نباید ترکیب برنده را تغییر داد.

یا این که وقتی همه چیز در حد اعلاء و بالاترین حد ممکن قرار دارد، چه نیازی به ایجاد تغییرات چشمگیر در آن هست؟ اگر شما هم همین دیدگاه را نسبت به گلکسی S21 اولترا دارید، نسبت به خرید آن از گوشی‌ پلازا هیچ شکی نداشته باشید. اما اگر دیدگاهتان با ما یکسان است، نسل قبلی این گوشی هم برایتان مناسب خواهد بود.

شاید هم بهتر باشد نیم نگاهی به آینده و رقیبان بزرگی که برای گلکسی S21 اولترا سامسونگ در راه هستند، داشته باشید، یا حتی منتظر گلکسی S22 اولترا باشید.

گلکسی S21 اولترا سامسونگ

نقاط قوت:

  • بهترین نمایشگر OLED که تا کنون ساخته شده با بیش از ۱ هزار نیت روشنایی، رزولوشن 1440، پشتیبانی از نرخ تازه سازی 120 هرتز، HDR10 و قلم S Pen
  • عملکرد شگفت انگیز و بسیار سریع سنسور اثر انگشت
  • باتری بزرگ 5 هزار میلی آمپری با طول عمر مناسب
  • اسپیکرهای استریو با بلندی صدای زیاد
  • مجهز به سریع‌ترین چیپست اندروید که تا کنون ساخته شده با پشتیبانی از 5G
  • پشتیبانی نرم افزاری طولانی مدت برای حداقل 2 سال
  • بهترین گوشی دوربین محور حال حاضر در بازار
  • ارتقاء و عملکرد بسیار عالی نسخه Exynos (اگزینوس) و پیشی گرفتن آن از نسخه Snapdragon (اسنپدراگون) در تست‌های بنچمارک که معمولا تاکنون کاملا برعکس بود

نقاط ضعف:

  • عدم وجود پیشرفت انقلابی و خاصی نسبت به نسل قبلی خود
  • طراحی بزرگ و زمخت بدنه مخصوصا در رنگ مشکی
  • عدم وجود تنوع در رنگبندی و محدود بودن به سفید و مشکی
  • عدم پشتیبانی از کارت حافظه micro SD
  • حذف شدن شارژر و هدفون از جعبه
  • دو دستگی کاربران در نقاط مختلف با عرضه دو مدل با چیپست‌های متفاوت

 

 

 

 

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا